30713
TES
  • setchoo
    Rájöttem!!!
    Tes5edit-ben csak a problémás esp-ket lefuttatni. Majd a Improved closefaced helmets.esp-ben egyenként megnézni az armor tipusokat. A BODT-Body Template és Armature értékeket beállítani a felülbíráló esp-kben is. És már működik is.
  • setchoo
    Sziasztok Fórumlakók!
    Segítség kellene, mert már régóta küzdök egy BUG-al.
    Összeállt a modlistám és már javában pörög a kaland! Level 30-hoz közeledve tapasztaltam, hogy azért van egy esztétikai hiba ami roppant zavaró!
    Nélkülözhetetlen mod az Improved closefaced helmets
    172. esp-től kezdve, ha kivan kapcsolva minden, akkor úgy működik ahogy kell. KÉP
    De ugye a SkyRE működésének elengedhetetlen része a SkyRe Compatibility and ReProccer Patches. De ha már a 172. esp-t bekapcsolom KÉP. Mivel elvileg a ReProccer-ben nár benne van a kompatibilis pecs. 174 és a 177. esp. Ezek bekapcsolása se hozza a kívánt eredményt. KÉP
    Tes5Edit-tel elkezdtem túrni a 172. esp-t KÉP
    Azt feltételezem, hogy rossz textúrára hivatkozik a 172.esp.
    Valaki már turkált már esp.-ben? Mit kellene kijavítanom, hogy a Improved closefaced helmets jó textúra hivatkozását használja a PreReProccer pecs? HELP!
    Utoljára szerkesztette: setchoo, 2015.04.26. 11:03:55
  • genndy
    Nem kell.
  • Morlan
    Szerintem a frissítése a modnak, jelen esetben a skyuinak, fog pénzbe kerülni.

Az mekkora lenne, hogy ha kiadnának még egy hivatalos javítást, ami ingyenes lenne, de automatikus a steamen keresztül, de ehhez mind frissíteni kellene ( pénzért ) a fent lévő mod-kat...
    oh, elmegyek gazdasági tanácsadónak a Bethesda-hoz! :-)
  • PiszkosFred
    Jó a kérdés. Ha kiderül, majd szólj, hogy jártál, kíváncsi vagyok rá!
  • Fpocok
    Szégyen bazmeg...
    Egyre mélyebbre süllyednek az emberek.
  • Savaran
    Egy kérdésem lenne, nekem a honosítás telepíti a skyui-t na most majd ezentúl utalnom kell a steamnek hogy működjön, vagy dőljek hátra hogy nekem már megvan és nem kell fizetnem?
  • Morlan
    Igen, a játék önmagában is elvarázsoló. :-)

Ez a fizetős dolog meg inkább teszt a közönség felé, illetve kísérletezés, hogy a következő játéknál már bizton számíthassanak ezen a vonalon is bevételre!

Továbbá a Nexus-t is szívatják majd ezzel, hisz aki pénzt akar a modjáért, az már oda nem teszi fel...
  • Palinko
    még soha nem modoltam meg és már 2 szer végigvittem :D
  • PiszkosFred
    Már bocsánat, bár én sem tartom ezt így ilyen szabályozatlan formában jó ötletnek (no meg ilyen 25-75 aránnyal), de azért ne a játékra, nem a Valvere vagy a Bethesdára haragudj, ha a MOD KÉSZÍTŐJE kér érte pénzt. Ne kérjen, legyen ingyenes a modja továbbra is (lásd Skywind, Enderal - pedig ők aztán megérdemelnék szintén), és akkor nincs "utolsó pofon", bármit is jelentsen ez, főleg annak függvényében, hogy a mod nélkül termelte a játék konzolon a rekordot jelentő bevételt az elmúlt 3-4 évben.

A Valve/Bethesda csak felépített egy piaccsarnokot, de a modderek fognak sok vagy kevés/ingyen pénzért árulni benne, rájuk haragudjon mindenki. Az ötlet maga egyébként zseniális és ha bejön, nagyon sok játéknál lesz szempont a modolhatóság, olyanoknál is, ahol eddig nem volt szó erről.

Sajnos én is attól tartok, hogy nem lesz, pedig ha komolyan gondolják a rendszert több száz játékkal a későbbiekben, akkor muszáj lenne, mert így legtöbbször a júzer fog szopni akkorát, hogy még kovi is elismerően csettintene a kamera túloldalán... Kell, hogy legyen valahol egy felügyelet, egy minőségügyi/minőségbiztosítási keretrendszer, aminek betartására számíthat, amiben előzetesen bízhat a felhasználó.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.04.25. 08:59:17
  • RoboKutya78
    Halott nem halott de aktív asteam oldalán a könyvtár a srkym cuccoknak.
    És ezt az őrületet szerintem a mod beolvasó programok készítői tudnák a legjobban elvetetni a steam embereinél.
    Petíció ide vagy oda. Bármely játéknál volt e eredménye a több ezren aláírt kérelmeknek?
  • Fpocok
    Kizártnak tartok bármiféle copyright védelmet, ami megállná bárhol a helyét. Ezért is halott ötlet.
  • RoboKutya78
    Adtak egy utolsó pofont ennek a játéknak is
    Pedig most gondoltam rá hogy előveszem újra
    Alapszerkóval nemigazán izgalmas a játék
    Kíváncsi leszek hogy a modorgot mikor kiáltják ki fizetőssé.
  • PiszkosFred
    Bár nem használtam sosem (konzolon nincs, pcn meg elvoltam a "régi" menüvel), de tőle nem sajnálnám azt a pár dollárt, amit esetleg kér(het) érte. Négy éven keresztül milliókat tett boldoggá, egy kis pénze legyen belőle - még akkor is, ha most gondolom habzó szájjal küldik el a k***anyjába a steamen és egyéb fórumokon ezért a lépéséért :)

Nem rossz ötlet ez a Valve részéről abban az esetben, ha a modder tényleg jól jár (ne csak 25%-ot kapjon), lesz benne copyright védelem (ne lehessen ingyen leszedni nexusról majd eladni steamen saját néven) és legyen benne egy greenlight, vagy bármi más előzetes minősítő rendszer, hogy a sok szar, csak a pénzre utazó modderek tákolmányaival ne kelljen szarakodnunk, stb. Ha jól leszabályozzák a dolgot, lesz ellenőrzés és felügyelet, akkor az még akár előnyére is válhat az egész műfajnak.

Csak ugyebár jelenleg úgy fest, hogy mind a Bethesda, mind a Valve szarik bele, úgy vannak, hogy a majd a piac és a közösség leszabályozza magát... pedig most kellene, mert később, amikor jönnek a többi kiadótól is az új játékok és hozzájuk a "hivatásosok" által készült modok, akkor már késő lesz kezelni a szitut...
  • Fpocok
    FIZETŐS LESZ A SKYUI
    Mindjárt összefosom magam.
  • Aborg
    Igen, RPG, ez a pontos terminus technicus. Ugy ertettem hogy a magunkfajta szobavitezeknek remek, kalandozasra alkalmas jatek, csak hirtelen felindulasbol meg a mufajt is eltevesztettem
  • SaGa
    Khmm...
    Ez a nagybetűs RPG (a többi TES játékkal és sok mással együtt).
    A nagybetűs kalandjáték, az a Monkey Island és társai. Más műfaj...
  • Savaran
    Na igen beszippant nyomban :)
  • Aborg
    Gyerekek, elhagytam az elso falut, elindultam egy varba, oda szolit a mostani feladatom. Meg nem ertem oda, de... eddig tetszett a Skyrim. Most utkozbe meg- teljesen lenyugozott Hat ez a hangulat valami totalis. A grafika, a hangok, a zene. Ahogy mentunk Faendallal az uton, elkapott egy konnyu zapor. Meg a hangja is tokeletes volt. En nem tudom hogy sikerult nekik, de komolyan mondom hogy meg a megazott fold szagat is ereztem, az esoszagot! Be is altunk egy nagy fa ala, onnan nezelodtem. Jobbrol duborgo vizeses, balra lenyugozo kilatas. Utkozbe meg persze van egy csomo minden, fogado, barlangok, malmok stb. stb. Mar latszik a var, de szerintem egyhamar nem erek oda Hatalmas ez a jatek, minden ertelemben. Meg jobb mint amire szamitottam. Ez a nagybetus KALANDJATEK!
  • Savaran
    Na ez szép, még jó hogy bespájzoltam magamnak jónéhány skyrim modot amikkel évekig elleszek XD
  • Fpocok
    le
    :D
  • Savaran
    Valamiről lemaradtam? What the hell is going on? :D
  • PiszkosFred
    Egy biztos, és erre komoly összeggel mernék fogadni (bár ugyebár "úriember" tutira sosem fogad :)), hogy a legtöbbet és a leggyorsabban a "nude skin" jellegű modok készítői fogják kaszálni, ahogy megjelenik majd egy új játék és lesz hozzá mod + WS támogatás. :)

Ezt a nyilt levelet érdemes egyébként elolvasni.
  • Malakai
    Meglátjuk a mod készítők hogyan élnek majd az új rendszerrel. Biztos van (ha nincs, majd lesz) olyan, aki lekapta nexusról már a modját, hogy ott ne lehessen elérni.
  • genndy
    Az a nagy kérdés hogy aki eddig a Nexusra dolgozott az nem szedi-e le a modjait azért hogy csak a Workshopon, pénzért legyen elérhető. Elég nagy belesz@arás ez a fizetősdi a modder közösségbe (biztos hogy sokan el fognak csábulni, már most is ott a példa, Wet and Cold, az újabb változat már csak a WS-ből érhető el, pénzért ).
  • Szaruman
    http://www.nexusmods.com/skyrim/news/12444/?

A nexus ingyenes marad. Én pl workshopot eddig sem használtam, 20+ modnál kell a sorrendet rendezni, arra nem tudom, h a steam ws alkalmas-e.
  • RoboKutya78
    Na innentől már csak egy aprócska lépés hogy a mod betöltő programokat is fizetőssé tegyék és tök nyóc les hogy fizetős e a mod amit leszedtél vagy nem.
    Csak azt nem vágom minek csináltak neki könyvtárat steamben?
    kapják bee...
  • PiszkosFred
    Az egyik legnagyobb és legkreatívabb világ és mod (total conversation), ami készül a Skyrim motorjával. A Nehrim sorozat legújabb része, nézz utána, ha eddig még nem hallottál róla!
  • Palinko
    az Enderalnak mi a lényege?
    a TES 6 szerintetek is leghamarabb 2016, legkésőbb 2018?
  • PiszkosFred
    A skywind még messze van, de az Enderal már itt jár a sarkon, azzal kapcsolatban tegnap azonnal "nyilatkoztak" a srácok:

Short news of the day: We won't sell Enderal via the Steam Workshop. We keep our promise and Enderal will be available for free.
    If you want to support us you can do it with donations. We think that this methode is fairer for our players because nobody demands it.
  • Palinko
    ja nekem is gyanús, hogy a skywind vagy a skyblivion valaha is elérhető lesz. sztem előbb jön a TES 6 és a 2 modról szép lassan elfeledkezünk
  • Malakai
    De még jobb arányokkal is vannak fenntartások a rendszerrel kapcsolatban. Copyright problémák, és nem is a Bethesdára nézve, mert ővelük megegyezett a Valve. Habár őrájuk nézve is, teszem azt egy skywind kétlem, hogy eladható lenne.
    Jöhetnek itt még a különböző perfenyegetések és leszedések, merthogy az adott páncél teszem azt egy zeldás páncél, stb. És akkor ha már ezt a fizetőset lekapta, akkor leszedet mindent a workshopból, ami felett eddig elnéztek volna. Vagy épp a modderek közti "közreműködések", ezekből adódó herce-hurcákat, összeveszések, lopások, másolások, a valve nem fogja ezeket értelmesen kezelni a steamen az tuti. Felesleges dráma meg így is van elég, ha az ember benéz pl egy nexus fórumba.

És akkor ott van az is, hogy a steam magáévá teszi ezt a "piacot", ami nem biztos, hogy mindig annyira jó lesz nekünk, megosztja a modder közösségeket (többes szám, mert a skyrim ugye csak az első ilyen).

Az, hogy a közösségre milyen hatással lesz azt nehéz megjósolni. Egyrészről tele leszünk egypáncélos, egyfegyveres modokkal 1-5€-ért, ezeket és a hulladék modokat kiszűrni a workshopban pedig nem tudom mennyire lehet majd.

Technikai modolási oldalról nézve is, a workshop és a subscription rendszer is csak elméletben jó dolog, hogy mindig mindent frissen tart. Gyakorlatban, ha az ember egy pár mod-nál többet használ, akkor oda már kellenek az egyéb eszközök, amikkel azért akkora barátságban nincs a steam workshop.
    És akkor halkan teszem hozzá, hogy az ilyen 100+ modos játékosok, ha az összes modért fizetnek, akkor az alapjáték többszörösét perkálják le. Persze reméljük a közösség szűri annyira majd a modokat, hogy lehet értelmesen "bevásárolnia" az embernek. Csak érje még meg a skyrim azt az időszakot, hogy oda fejlődjünk...

Ez persze nem azt jelenti, hogy ebben ne lehetnének jó dolgok; Ha nem is jó elosztásban, de pénz jut a modderekhez, ez elméletben fellendíthetné a modolást, fenntarthat nagyobb projecteket. De én ezen a téren is pesszimista vagyok, főleg hogy a nagy modok fejlesztései nem azért állnak le, merthogy a végén nem lesz pénz, hanem mert az élet szól közbe, és akkor majd jönnek a kezdeti-félkész "early access" modok, hogy fizess most, hogy majd talán pár év múlva lesz belőle egy jóféle total conversion...
    Habár közel sem halott a skyrim modder scene, de minimális az esélye szerintem még így is, hogy most indulna majd el egy négy éves játéknál valami nagy mod fejlesztése emiatt.

És sry, kissé össze-visszán írtam le, na alvás... :)
  • PiszkosFred
    Akkor basszák meg, azt hittem a pénz a moddereknek megy, és max egy fenntartási - jelképes - összeget rak el a Valve. Mert ideje volt már a "donations" rendszer mellett valami más, ami miatt megérné a moddereknek, amiből látnának egy kis pénzt. Pár dollárt nem sajnálnék tőlük, egy-egy nagyobb minőségi modért. De így, hogy lófaszt sem kapnak szinte, kiszabott átverés az egész.

#szerk: mondjuk ami a szerzői jogokat illeti, érdekes helyzetet vet fel az, hogy kvázi a Bethesda GS/Zenimax Media által készített alapanyagokból, illetve azokat felhasználva csinálsz pénzt modderként...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.04.24. 00:35:22
  • Malakai
    75% valve-nek megy úgy néz ki, meg van egyéb pro-kontra is, anélkül, hogy belemennék szerintem inkább rosszul jön ki belőle a skyrim közösség, de lehet erősen benne van ebben a pesszimizmus is.
  • PiszkosFred
    Miert, nem a modderek kapjak a zset?
  • Morlan
    Mire gondolsz?
  • Malakai
    Fásság a köbön, egy lusta módja annak, hogy még egy bőrt lehúzzanak, ha már évekkel a megjelenés után még mindig van közösség, aki játssza.
  • Fpocok
    Na... mit szóltok a változáshoz?
  • Morlan
    Jó arra is. Később tehetsz bele lélek elnyelő hatást, és így lesz egy állandó lélekszívó fegyvered, amivel még bányászni is tudsz. Elég egy 1 másodperces hatás, csak mindig a végén vedd elő a harcnak.

Még egy dolog - amire a butaságom miatt csak most jöttem rá: Ezek az amulettek, amik a vámpír és sárkánytámadások ellen vannak, nem csak a városban fejtik ki a hatásukat, hanem állandóan - így ahhoz, hogy jöjjenek a véletlen sárkányok, le kell venni, mikor a vadonban csatangolunk.
    Csak megint okosnak képzeltem magam, így nem olvastam el figyelmesen a readme-t...egyébként meg már majdnem írtam ide a fórumba, hogy most mi is van!
  • Aborg
    Koszi! Csakany, hat ez logikus, azt hittem hogy az csak verekedesre jo, poenbol. A fureszmalomnal is mondta a muki hogy fogjam a baltat es vagjam a fat, arra meg azt hittem hogy csak valami hangulatkelto duma Rendesen kidolgoztak ezt a jatekot, vannak benne lehetosegek! A hangulata is el lett talalva.