30713
TES
  • Aborg
    A magikus hatasu fegyvereknek van egy kijelzocsikja hogy mennyire toltottek. A vilagoskek szin jeloli a toltetet, a hattere szurke. A vilagoskektol jobbra neha latni egy rovidke sotetkeket is. Az mit jelent?

Az "Ancient Vampire Repellent" amulett eleg ha a kellektaramban van, vagy nyakba is kell akasztani hogy hasson? Megtalaltam a "Dragon Repellent" amulettet is.
  • Prttp
    Én még nem vettem észre, hogy a magyarítás bármilyen hatással lenne a modokra. Coolpet, ha érdekelnek lefordított modok, akkor itt talán rátalálhatsz néhány érdekesebbre.
    Az alapjáték fordításáról annyit, hogy 2 verzió van belőle. Az első, ami telepítős, azt a morrohun oldalán lehet letölteni, és van egy másik is, amit a nexuson találsz meg (ebben vannak hibajavítások, bár én még a telepítőset használom).
  • Piczourka
    A DLC-k fordítása jelenleg 53%-on áll. Itt figyelemmel lehet követni :
    MorroHun

• benőmenő
    A DLC-k még nincsenek lefordítva.
    Az alapjáték igen, de ha más modokat raksz fel értelem szerűen azok nem lesznek lefordítva és elég durván rossz hatással van a stabilitásra (mármint, ha a magyarítás mellett használsz modokat).
  • coolpet
    van a skyrimhez teljes magyaritas? a DLC-kel egyutt ertve?
  • coolpet
    Szupi, akkor ne is fogllkozzak vele.

Lehet elkezdem elolrol a pure Skyrimet, DLC-k + texturepakk + magyaritassal.
    Aztan nem rohangalok. Mondjuk most vagyok vagy lvl 50, es meg csak az alapjatek kuldieit csinalgatom.. Mar van vagy 35 felhasznalatlan sarkanylelkem, de nem is tuti kell meg, mert megvan a fullos slow time, es az elder dragon is hullik 5 nyilvesszotol :)
  • Fantusz
    Nem kapsz küldetést arra, hogy gyógyítsd ki magadat a vérfarkas kórságból...
    Kodlakot megszabadítottad a bestia vértől, ismered a rituálét, alkalmazhatod magadon, ha van boszorkányfejed, és úgy döntsez, nincs szükséges az "áldásra" az inkább átok.
    Vérfarkas kipihent bónuszt nem kap, de védett mindenféle kórsággal szemben, még a vámpíroktól sem kell tartani, hogy megfertőzik.
  • coolpet
    Hat nemtudom, nekem nincs ilyen opciom.
    A vezeruket megoltek, az ijasz csajt es Farkas-t elvittem blade-nek :)

Szoval nemtudom hogy tudnam elkerulni a verfarkassagot. Egyaltalan nem hasznalom.
  • Prttp
    Az alvás arra jó, hogy az említett kipihentség bónusz miatt gyorsabban fejlődnek néhány órán át a képességeid pl.: ilyenkor szoktak elmenni kovácsolni vagy bűvölni. Ha jól tudom bajtársak céhe küldetéssorozatának a végén felajánlják, hogy kigyógyítanak a vérfakasságból.
  • coolpet
    En nem szoktam aludni, nemigazan tudom mire jo :)

Na meg verfarkas betegsegben is szenvedek amibol nem tudom hogy lehet kigyogyulni, es ha jol tudom, nem kapom meg a pihentseg bonnuszt ilyenkor. Bar sokat nem szamit sztem.
  • Fantusz
    Nagy jelentőséget nem kell tulajdonítani azoknak az ikonoknak... ha eszik, iszik valamit a karaktered az aktív hatásokat jelző ikonból akár tucatnyi is megjelenhet, de azok csak rövid hatóidejűek, gyorsan eltűnnek....
    A hosszú ideig tartó hatásokat nem jelöli folyamatosan ikonnal a játék, amikor megjelenik az ikon, arra figyelmeztet, hogy a hatás hamarosan megszűnik... pl ágyban alvás után a "kipihent" állapot, vagy az ajándékozásért kapott bónusz.
  • genndy
    Igen, az. Lehet hogy Aktív mágikus hatások néven fut.
  • Aborg
    Koszi! Mágikus összesítő ablak: arra gondolsz ami a P betu alatt van a jobb szelso ful alatt?
  • Morlan
    Mindenféle mágikus és alkímiai hatásról kapsz ott infót. De ha ilyet látsz, nézd meg a mágikus összesítő ablakodban.

Igen, itt nincs ilyen segítség, és még a zene sem segít mindig, mint az Oblivionban...
  • Aborg
    A kepernyo jobb folso sarkaban neha megjelennek bizonyos ikonok. Peldaul 3 feher pogacsa folfele mutato zold nyillal stb. Ezek jelenteserol hol lehetne megtudni valamit?

Meg valami: a Fallout 3-ban az iranytumon megjelentek a kozeli karakterek, ha nem tevedek, az ellenseg pirossal. Itt a Skyrim nem jelez ki semmit, peldaul ha eszrevetlenul , elrakott fegyverrel megkozelitek valakit, nem tudom baratsagos e. Ezert hagyom hogy eszrevegyen, es ha megtamad tudom hogy ellenseg. Akkor mar a radaron is megjelenik a piros pont. De igy oda a meglepetes elonye. Mondjuk masreszt ez igy realisabb is... Vaktaban meg nem akarok nyilazni boldogra-boldogtalanra.
  • Morlan
    Ha behívod a menüt ( nem a karakterlapot ), akkor a felső részen van egy statisztika felirat arra rákattintva több választásod is lehet, többek közt van egy bűn jegyzet is... megnézheted melyik városban mennyi vérdìj van a fejeden.

Ez főleg az olyan elvetemülteknek jó, mint nekem: egyszer egy 5 órás mentés ment a kukába, mert tudtomon kívül elkövettem valamit, és visszatöltöttem, mert a harcosom lelke fehér mint a frissen hullott skyrim-i hó...
  • pecaboy
    Még valami. Úgy vettem észre, hogy a zárfeltörés egyes esetekben legális, máskor meg nem. Strongboxok vagy utcáról házak bejárati ajtajának feltörése pl. szinte mindig bűnnek számít. Azt a játék gondolom nem jelzi ki, hogy melyik bűn és melyik nem? Legalábbis én nem láttam erre sehol utalást vagy jelzést.
  • pecaboy
    Gondolj rá úgy, hogy neked nagyobb szükséged van rá, mint neki :)
    Egy idő után amúgy is újra megjelenik a cuccai nagy része. Pl. alkimista barátoknál a hozzávalók, italok stb. Utána megint "szüretelhetsz", ha akarsz :) Alkimistáknál is érvényes, hogy nem mindent vihetsz el, a nagy értékű dolgokat (erősebb potik, ritka hozzávalók) általában nem.
  • Morlan
    Igen, de ha tényleg olyan szívességet teszel neki, ami mondjuk az életét kíméli meg, akkor már rögtön nem olyan nagy ár érte. Aztán később, ha elég gazdag leszel visszafizetheted neki... bár azt sem fogja megjegyezni...
    De amit még érdemes kihasználni, hogy szintén akinek segítesz, annál ingyen aludhatsz.
  • Aborg
    Hat ez az, kicsit kinos erzes elszedni a barat cuccait, meg ha nem is teszi szova . Nord karakterem van, de az alkimia is erdekel. Kardokra nem nagyon gyurok, inkabb ijaszatra. Meg akarom majd tanulni a magiat is, csak meg messze van az iskola. Most egy hazat szeretnek venni hogy gyujthessek cuccokat, de meg nincs ra eleg aranyam. Remekul ki van egyensulyozva a jatek.
  • Morlan
    Sőt, ha jó kapcsolatban vagy a ház tulajdonosával ( tettél neki szívességet pl. ), akkor szinte mindent elvihetsz, átkutathatod a ládáit, szekrényeit. De ekkor is érdemes figyelned, mert lesznek még "piros kezes" tárgyak ekkor is.

A búzát nem érdemes őrölni... legalábbis, ha az alkímia mint tudomány érdekli a karaktered...
  • genndy
    Ha nem jelöli lopásnak akkor nyugodtan, illetve saját (pontosabban a karaktered, ha már rpg) lelkiismeretén múlik. A házakban lévő cuccokból azért nem lehet meggazdagodni.
  • Aborg
    Koszi! A DLC benne van, talan nem volt nalam 3 keve. Talan csak egyet vettem fel, nem akartam hogy ehezzen a foldmuves . Ez a targy-osszeszedes (amit nem jelol lopasnak) eleg fura dolog, peldaul tobb helyen is, asztalokon, szekrenyekben stb. hevernek meg aranyak is. Azt csak ugy elrakhatom? Hm.
  • genndy
    Pedig gabonát lehet, kapsz belőle lisztet. De csak ha fönt van a Hearthfire DLC, és három gabona kell egy zsák liszthez. Egyébként csak az animációt játssza le (de lehet hogy szélmalomban azt sem, mert a kézi malmoknál körbeforgatod a kereket).
  • Aborg
    A szelmalmokban mit lehet orolni? Volt ott gabonakeve a mezon, elraktam a kellektarba, bementem a malomba, irta: nyomj E betut. Nyomtam de nem tortent semmi...
  • genndy
    Nálad van valami, mert a betűket egyébként jól írja ki, a SkyUI meg opcionális, csak figyelned kellett volna telepítésnél hogy ne maradjon bepipálva.
  • Hell Girl #28131
    Hali.
    Lenne 1 kérdésem:

Feltelepítettem a magyarítást a játékra, de mégis kérdőjeleket meg ilyeneket ír ki az inventory menüben, hogy eldobás, meg ezek. (ami r betűnek kellene legyen odaírva)
    Ráadásul nem a gyári inventory menüt adja be hanem vmi továbbfejlesztett izét, ami nagyon bosszant + kell vagy 5 mádosperc mire kiírja mi van 1 ládában, vagy testben.

Nem lehet visszaállítani a gyári menüjére ?
    Utoljára szerkesztette: Hell Girl, 2015.04.30. 21:02:53
  • Aborg
    Koszi a tippet, majd ha lesz kunyhom . Habar egy gond meg mindig marad: nem lopok. A zarakat viszont szivesen piszkalgatom, ha valahova bejutok, nem viszek el semmit, csak a konyveket olvasom el. Csak azokat a konyveket viszem magammal amikre nem jelol tolvajlast. No nem baj, majd csinalok egy kiolvasott-konyvlistat egy papirlapra, a celnak megfelel az is.
  • genndy
    A mod csak a kinyitást nézi, mert akkor már kapod a skillpontot, ez ellen jó.
    Olvasni meg olvass otthon, amelyiket kiolvastad azt fölteszed a polcra. De a SkyUI jelölése is jó, mert a könyvek egyenértékűek, ha egyet olvastál akkor már a világban létező összes olyat jelöli a szemmel.
  • Aborg
    Koszonom a tippeket, kiprobalom. Nem is tudtam hogy a kovetomnek ennyire preciz parancsokat adhatok!

Nem is azt banom hogy tul koran ellovom a skill-konyvet (amikor meg magamtol is eleg gyorsan fejlodhetek), hanem hogy ha mar tul sok konyvem van, nem emlekszek ra melyik olvasatlan (neha nem olvasom el rogton, kesobbre halasztom). Jo kis sztorik vannak bennuk, foleg a novellak tetszenek. A politikai fejtegetesek szamomra nem tul erthetoek, de a tobbi tema tetszik. A zurzavar elkerulese vegett az elolvasott konyveimet eladtam, pedig a majdani hazamba akarok majd egy konyvtarat is.

Nem tudom a #28126 -ban ajanlott mod segitene e, vagy van masik mod erre a problemara? Peldaul hogy csak akkor jelolne olvasottnak ha teljesen vegiglapozom?
  • genndy
    Hosszan nyomod a követődön az E-t és utána ahová nézel értelemszerűen megjelennek mit csináljon (vegye fel, támadja meg, nyissa ki stb.) Modok nélkül tényleg nincs megoldás az olvasás nélküli felvételre.
  • Malakai
    Ez segít?
  • PiszkosFred
    Van egy pont ha beszélsz velük (I need you to do something), amivel utasításokat adhatsz nekik, feküdjenek le, menjenek odébb, támadjanak meg vkit, vegyenek fel vmit, törjék fel a zárat, stb. - amit csak akarsz. Na ezt használva vetesd fel a skill könyveket.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.04.29. 19:35:46
  • Aborg
    Van egy kovetom, ijasz. Hogy tudom vele felvetetni a konyvet? Beszelni tudok vele, de ott csak az van hogy varj itt/gyere velem, cserebereljunk, meg hasonlok.
  • pecaboy
    Ha van követőd, vele felvetetheted, és az ő inventoryjából a tiedbe pakolhatod. Más megoldás szerintem nincs.
  • Aborg
    El tudok ugy rakni konyveket a kellektarba hogy ne jelolje oket olvasottnak? SkyUI kellektarat hasznalok. Ha talalok egy konyvet, E betuvel tudom eltenni, de eloszor mind automatikusan kinyillik, es igy rogton ranyomja a kellektar a szem ikont (gondolom azt jelenti hogy mar olvasott, pedig nem). Probaltam tartani az E betut, de akkor meg csak lebegtetem, nem kerul a kellektarba.
  • SzirmosSzisza
    Úgyis visszarakják :)
  • RoboKutya78
    Gabben kapd be, Gamerek szép munka volt
  • Fpocok
    woohoo! GYŐZTÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Valve has removed paid mods functionality from Steam Workshop
    A nap is szebben fog kisütni!
  • Morlan
    Hát nem tudom... nekem nem jönnek a véletlen sárkányok. Van erre valami szabály, hogy hol, mikor jönnek gyakrabban?

A főküldetésben pedig Jürgen sisakját kell visszahoznom.

A sárkányfészekben tanyázók szoktak csak repkedni, azok vesznek néha észre... :(