The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.01.09. 07:48:51
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Valami jo pancelra valo enchantokat kellene osszeszednem, nem magicka regeneralo es locpicking stuffokat.
Most vagyok 30-as szinten, archery 93, enchanting 68, sneak 84, blackhsmithing 45 korul van.
az oriasokat is ha lesbol tudom tamadni 4 lovesbol lekapom.
Azt tanacsoljak soka, hogy menjek high hrotgarba es lojjem a greadbeardeket vagy hogy hivjak oket, ima kozben.
Esetleg megkereshetem a skillbookokat, es azzal feltolnam 100-ra.
Battletag: coolpet#2467
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nem kell rajta nagyon problémázni, 90-es íjászattal is könnyedén le lehet vadászni bármelyik ellenfelet, mester szinten a skill csak annyi pluszt ad, hogy esetenként lebénul az ellenfél, s annak magas sneaknál nincs jelentősége (vagy meghal az első lövéstől, vagy nem veszi észre a karaktert)
Könnyű páncél jobb, mert kicsit azért jobban véd és ha ütnek fejlődik. A sneaket meg úgyis fejleszted, gyorsan túlléped a páncél nagyobb terhe miatti negatív hatást.
@Fantusz: nem alkímia, archery=íjászkodás :)
Az alkímiát nem nehéz feltornázni, főleg, ha előre számolsz ezzel, és gyűjtögeted az alapanyagokat - volt mester szintű méregkeverő karakterem, de az alkímia simán hanyagolható tudomány, mire eléri a karakter azt a szintet, hogy valóban erős mérgeket, italokat képes készíteni, nem lesz rá szüksége..
Settenkedőhöz a könnyű páncél, vagy az unarmed öltözék illik, a nehézpáncél csörög-csattog, arra vannak büntetések, amelyek perkkel csökkenthetők ugyan, de könnyű páncélokból meg bónuszt adó darabok vannak - végülis mindenki azt csinál, amit akar, lehet settenkedni talpig vasban is, de minek a páncélzatot cipelni, ha úgysem üt meg senki, hamarabb megpusztul, mint, hogy észre vegyen.
Epphogy le tudtam szedni, mielott szettepi a kovacsot.
Egyebirant az archery levelem 93-as, hol tudnam felfejleszteni 100-ra gyorsiban?
Angi-nel mar jartam es megkaptam a free skillpontokat.
Ha sneakes archer vagyok, akkor mi a jobb? a Siba robe vagy a light armor? Van ott valami negativum, konnyebben eszrevesznek?
Koszi!
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/21689/?
Vámpírként csak Sima BAT van ott ami csak arra jó hogy gyorsan "előreugorjak" úgy 10 métert kb :D
A játék Legendary kiadásban van meg teljesen eredeti Steamen vásárolt példány. ezt a modot próbáltam innen az oldalról NMM-el telepíteni illetve steam műhelyből is. Egyik sem lett jó. SKSE is megvan. Állítólag az is kell hozzá.
@barret:
Nem, bármelyik nem-essential NPC meghalhat. Leginkább a jarlok halhatatlanok, de a mezei polgárok abszolút nem. Kereskedők pláne nem.
Lydia sem halhatatlan, maximum nehezen megölhető.
Ettől függetlenül én vigyázok rájuk,ne haljanak ki a települések :D
Nálam egyszer halt meg Lídia,vissza töltöttem az állást.
Pedig halhatatlan,ez egy bug lehetett,mert rossz helyre esett be.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Mert Whiterunban 2 honpolgar kulcsat is sikerult elobanyasni a holttestukbol, remelem nem kereskedok voltak.
Vannak, akik moddal letiltották az ilyen támadásokat, én egy másik modot használtam (Adventurers and Travelers), kalandor csapatok portyáznak az utak mentén, éjszakára behúzódnak a közeli városokba, s ha ott vámpírok támadnak, elég hatékonyan tudnak besegíteni a városlakóknak.
Vegul legyurtem oket, de a Jar lanya a kovacs segitett benne.
A multkor meg egy sarkany megtamadta Riverwood-ot, aztan amikor mar csak alig volt elete, 1-2 mm, leszallt, odarohant hozza a kovacs, es a sarkany szettepte. Vagy 9x toltottem vissza, de mindig ugyanez tortent, csak mashova szallt le. Vegulis ugy oldottam meg hogy kicsaltam a hidon tulra a sarkanyt es ott oltem le :)
1. Ha alt-tab egerzuurzor marad akkor a kovetkezo megoldja
- alt + tab, vissza ajatekba, ekkor csak keretet ad
- alt + tab megint, kivalasztasz egy masik ablakot, majd rakattintasz a skyrim ablakara
Igy eltunik a windows kurzor.
2. Lopakodva kozlekedik a karakter, mintha nyomnad a shiftet, caps lock-al normalisan megy.
- keressz egy ajtot(toltokepernyot), banya, varos vagy akarmi ahol tolt a jatek.
- Nyomd a shiftet amikor elinditod a masik map betolteset, es toltes kozben engedd el.
Tehat ha Shift-el mesz be egy toltokepernyore, de anelkul jossz ki belole megcsereli a futas/seta funkciot, vagyis helyreall.
Olyankor szokott bugos lenni, ha beszedkor vagy mapvaltaskor nyomtad a shiftet vagy a caps lockra ratenyereltel veletlenul :)
Remelem mondtam ujat, es tudtam segiteni.
Egyebkent minden anyagot fel lehet valamire haszznalni? Most nem a soroskorsokra vagy tarolovodrokre gondolok, hanem pl ilyen mumiasirokban talalhato feltekercselt papir?bor? cuccra? Most nem jut eszembe a neve.
Van néhány mod, pl. Vilja in Skyrim, amely egy kisebb rohamosztag összeverbuválását is engedélyezi: Vilja, Serana, Lydia, Rayya és a főhős nyomorgása egy szűk dungeonban tud igazán bosszantó lenni (nem is használtam sokáig, de kíváncsi voltam - valamelyik housecarl előbb-utóbb meghal, képtelenség vigyázni rájuk állandó jelleggel)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Fuszrodá-val tuti alrébb ment. :D
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Nem kötelezők, még jó, hogy nem kell mindig valami pofázóssal menni. :D
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.01.06. 12:22:30
Ebben a sorozatban mindig is a magányos kalandozó hős szerepét szerettem.
Mágiával felruházott íjra nem lehet másik hatást tenni, nem lehet lecserélni.
Kísérőkről már volt szó: vigyázni kell rájuk, mert a többségük halandó.
A konzolparancsokkal feltámasztott NPC-k bugokat okozhatnak, nagyon nem ajánlanám úgy visszahozni Lydiat sem.
Játssz úgy, hogy figyelsz a kísérődre, ha meghal, vagy elfogadod, és nem éleszted újra, vagy azonnal visszatöltöd a játékot (mint, ha a főhős halt volna), vagy keresd meg Seranat, és vidd magaddal őt, rá nem kell vigyázni (Dawnguard küldetést kell addig vinni, amíg nem csatlakozik a vámpír csajszi - íjásznak amúgy is hasznos, ha az erődben tud Sorine-val bizniszelni, mester szintű íjász tréner a csaj)
Meg is van a fiery soul trap enchant, de mar nem tudom ratenni az ijamra mert van rajta shock, es azt nem tudom hogy kell lecserelni/leszedni. Lehet nem is lehet ugyhogy kell keresnem egy masik ijat.
A dobocsillagot majd maskor megcsinalom.
Egyebkent Liviat megoltek, van egy vidi youtube-on, hogy kaphatom vissza. De en nem talalom sem a hall of deadben, sem a breezehouseban.
Passzolom. esetleg otlet Lidiara es az enchant removalra? Koszi!
Annyit gondolom sikerül kihámoznod a szövegből, hogyan találhatod meg a két tárgyat..
Egyiket sem adják könnyen, harcolni kell értük.
Max arra lesz jo hogy toltse a lelkelet esa fegyot fissza tudjam tolteni vele.
Megkeresem a lelekkovet es a kalapacsot.
Egyebkent sneak ijasz karit fejlesztek, es van egy dwarven ijam, meg egy raklap acel vesszom.
Kell a kovacsolas perk meg az enchant amit fejleszteni kell.
Idéző íjásznak ez az idézett íj (daedric íj+daedric nyílvesszők), az erősítő perkekkel, ha a karakter nem ért a kovácsoláshoz a fizikai fegyvereket nem tudja jól fejleszteni.
Kovácsolásban jártas karakternek a sárkánycsont íj a legerősebb fegyver (100-as kovácsolás képesség, perk szükséges)
A Dawnguard számszeríjai is erősek, főleg alacsony szinten, hiába gyengébb minőségűek (acél, dwarwen), küldetésekkel lehet enchantolt lövedékeket elérhetővé tenni (Sorine).
Enchant visszatöltő perket soha nem használtam.
A játék kezdeti szakaszában két tárgyat érdemes megszerezni, az egyik a Black Star (Azura csillagát a fogadóba kell vinni), a másik egy kétkezes balta, amiben speciális soultrap enchant van (lélekcsapda+tűzsebzés).
A fegyvert enchant asztalnál szét lehet bontani, nálam ez volt az alapvető mágia a fegyverekbe: 10 tűzsebzés+2 másodperc lélekcsapda.
A Black Star egy újra felhasználható lélekkő, NPC-k lelkeinek befogására alkalmas, így mindig volt grand méretű lélek enchantoláshoz, fegyverek újra töltésére, hisz a fegyver alapsebzése mellett tűzzel is sebzett és vadászta a lelkeket.
Az enchant gyors fejlesztése érdekében az összes fellelhető kicsi (petty, lesser) lélekkövet érdemes felvásárolni.
Draug ordítással lelökött az "emeletről", leestem egy alsóbb szintre, ott a másik a pajzsával taszított egyet rajtam pont bele a tűzbe. :D
Keressem meg azt ami a legnagyobbat sebzi es kesz ugye?
Meg rakjak ra enchantot ami elementalisat sebez meg van valami olyan ami vissza is tolti az ijat masodik enchantnak ha jol emlexem, csak nem tudom mi a neve
Pl van ez az ij: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Zephyr
Ha van ra meg enchantment is kulon akkor lehet jobb aktiv harcra mint egy dragon vagy Daedric, nem?
@plu604: persze hogy ide is, becseszte mindenhová a szerencsétlen. Mindjárt hívok modit, mert hg sajnos jó ideje sehol.
Melyik ij a legjobb sneak-re es ha mar meglattak es jonek? Vagy sarkanyolesre, oriasolesre?
Koszi!
Illetve a lesből támadás ad még komoly módosítókat, sneak perkek íjászatnál "csak" 3x sebzést, egykezes fegyverrel 6x, de tőrrel orvtámadás 15x sebzés is lehetséges.
Először játszanék a játékkal, csak szeretném az irányítást áttenni a numpados nyilakra. A játék viszont nem szeretné - és sajnos ő az erősebb. A wikin írtak még arról, hogy egy régi verzióban ez volt a gond, de ott úgy írnak róla, mintha megoldották volna.
"Version 1.2.12.0 does not allow you to assign controls to number pad keys 1-8, returning the error message "That button is reserved". This was fixed in a later version. '
Van valami ötletetek?
A magicka es a health tuti nem :)
A staminanak sincs koze hozza szerintem.
Ha kimaxoltam (lvl 100 archery es minden perkje), akkor mar csak az ijon es a szintemen mulik a sebzes?
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Lattam olyan hozzaszoalst is ogy daedric bow 68-as sebzessel, de a wiki szerint 18-as.
Hogy van ez akkor? A jatek mar alapbol raaszamolja a kepessegpontjaimat es egyeb perkeket, enhancmenteket, es azt irja ki mint sebzes?
Mi annak az enchantmentnek a neve, ami 30%-al tolja a bow speed rate-t? Nemtalalom.
Koszi!
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/9557/?
Teherbírás mértéke a staminatól függ, ami harcosnak úgyis szükséges lesz, mágus, ha nem visel páncélt, a 100 stamina is elegendő, nála fontosabb a mana és az életerő növelés.
Enchanttal is növelhető a teherbírás, de a legjobb, megtanulni, hogy fölösleges minden kacatot össze szedni.
Természetesen van formula, ha angol nem gond irány UESP:Weapons.
Minden stamina pont 5-öt ad a teherbírásra.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Valamint szeretnem tudni hogy alakul a sebzes a fegyverekkel, azaz mekkorat utok, van e ra valami formula vagy mitol fugg.
A karakter tehetbirasa mitol fugg? nincs olyan hogy ero, csak stamina, magicka es health.
Az egyes ruhákból is a megfelelő testmodellre készültet kell használni, különben jönnek az általad is említett "átlógások"
Ha cseréli akarod a testeket, mert nem elég bögyösek az originál (vanilla) modellek, akkor először válaszd ki a sokféléből azt, ami neked a leginkább bejön. Aztán ehhez keresd meg az alap ruhák megfelelő készletét. Ez után kezdheted a többi ruhákat keresgélni, de mindig az adott testmodellhez való kell. Ha olyan nincs, akkor az a ruha nálad nem lesz használható.
Mi az a vanilia mod vagy skin vagy micsoda ez is jó lenne ha tiszta volna.
Eddig csak tapogatóztam mihez mi dukál de jó lenne ha nem azért kellene lemondanom egy ruciról vagy más miről mert leesik az emberkém feje vagy átvillan a teste a ruhán.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming