30713
TES
  • Salako
    Sziasztok, újra fel telepítettem a játékot, és hozzá pár alap modot, semmi extrát, pl a dance of death, immersive armors, de nem tudom őket működésre bírni. A menünél nem adja be a mod konfiguráció menüt. a legújabb skes-t, van fent. nexus manegerrel vagy nélküle ugyan ez. Valaki tud valami megoldást rá?
    Utoljára szerkesztette: Salako, 2015.06.04. 14:17:58
  • Aborg
    Talaltam remek terkepeket! A "Geography & History" menu alatt a "Cartography" alatt meg reszletesebb terkepek vannak.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.12. 09:41:03
  • Aborg
    Koszi, ertem! Erre voltam kivancsi. Most mar vilagos, valami elony mindenhol van (varazslatnal mannasporolas, fegyvereknel nagyobb sebzes stb.)
  • pecaboy
    De, a kijelzett sebzés is változni fog. Mindig annyit ír ki a játék, ami saját magadra érvényes. Tehát az íj nálad 15 sebzésű, de később nagyobb lesz, ahogy fejlődik a skill.
    A nyílvesszők plusz sebzését nem tudom, hogyan számolja a játék, mert szerintem arra mindig ugyanannyi sebzést ír.
  • Palinko
    íjászat nagyon op, még a Shadowmeret is agyon tudtam lőni már a végén simán :D
  • Aborg
    Vegyuk peldaul az ijaszatot: az aktualisan hasznalt ij 15-os sebzesu, a nyilvesszo meg 10, akkor fegyversebzesnek 25-ot ir (ehhez hasonlitja a tobbi fegyversebzest ha keresgelek a kellektarban). A jelenlegi ijaszkepessegi szintem 30. Gondolom akkor ez a 25-os sebzes-ertek nem valtozik meg akkor se ha mar 80-as ijaszkepessegi szinten leszek. De mivel magasabb lesz a szint, megis nagyobbat tudok majd sebezni? De azt nem tudom meg mennyivel?
  • pecaboy
    De van, de van!! :)
  • benőmenő
    "ha sokaig nem jelentkezek egy missziora akkor elevul es mar nem lehet megcsinalni"
    Én ilyennel nem találkoztam. Talán, ha közben csinálsz valami olyat, ami kizáró ok a küldi felvételére. Pl. az egyik céhnél megölsz valaki, és kicsapnak, akkor tőlük értelemszerűen nem vehetsz fel küldiket.
  • Nos
    most ez hányas, vagy hányás?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ok, troll, jöhetne már az Enderal :)
  • coolpet
    Talaltam egy verses kotetet Fehervagtaban a holtak csarnokaban, ahol a fordito beleforditott :) pink floydot hallgat, meg ilyenek vannak beleirva. Oke hogy regi egyuttes, de nem ennyire :)
  • pecaboy
    Totál nem mindegy, hogy hanyas szintűek a skilljeid. :)
    A varázslatoknál speciel nem változik velük a sebzés, de csökken a manaigény, ami nem elhanyagolható előny.
    Meg úgy egyáltalán, értelemszerűen minden skill hatékonyabb, ha magasabb szintű. Fegyveres skillekkel pl. nagyobbat ütsz. De keress rá netes forrásokra, sok helyen le vannak ezek írva.
  • SaGa
    Megvárnak a küldetések...
  • Aborg
    Koszi. Csak erdekelt hogy altalanossagban hogy mukodik a jatek rendszere, nem a konkret tuzvarazslatora voltam kivancsi, azt csak peldanak hoztam fel. Szoval akkor a kepessegek szintezodesenek csak annyi az ertelme, hogy ha egy egesz szamot emelkedik a kepessegszint, akkor egy kis reszt emelkedik az aktualis karakterszit-kijelzo is (lassan toltodik, amig tobb kepessegszint emelkedes ki nem ad egy karakterszint emelkedest).

Akkor jol ertem? Teljesen mindegy hogy peldaul ijaszatban 20-as vagyok vagy 80-as? (Marmint persze ha nem osztanak perk-pontokat az ijaszatba).

Meg egy mas jellegu kerdesem lenne... khm... az eszaknyugaton levo varazsloiskola melletti kocsmaban...
    alaposan leitatott egy Sam nevu tag. Masnap(osan) a terkep masik vegen tertem magamhoz, egy keleti varosban . Engem meg a varazsloiskola professzora var egy missziora eszaknyugaton. A kerdes az, hogy ebben a jatekban elofordulhat e hogy ha sokaig nem jelentkezek egy missziora akkor elevul es mar nem lehet megcsinalni? Azt hiszem a Fallout3-ban elofordult ilyesmi.

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.10. 18:52:59
  • genndy
    A sebzése nem lesz erősebb, ahhoz új varázslat kell, a manaigénye lesz kevesebb ahogy nő a Destruction skilled.
    Olvass játékon belüli Helpet, mert így rengeteg kérdésed lesz.
  • coolpet
    A spell annyit sebez amennyi ra van irva. pl a flames az 8-at masodpercenkent, de a fire bolt mar 25-ot talalatonkent. Vannak perkek, amik adnak pl 25-50% bonuszt bizonyos sebzestipusra(pl tuz) de sem a destruction skillfa pontszama sem a szinted nem befolyasoljak.

Ha nagyobb spellt akarsz akkor talalnod/venned kell egy olyan tomot, pl fireball.
    A tuz agon ezek vannak:
    flames, firebolt, fire rune, fireball, incinerate, es ezen kibul meg vedo tuzvarazslatok is.

Itt talalhatsz roluk infot: Destruction
  • Aborg
    Koszonom, most mar ertem miert valtozott meg idonkent a sotetkek vonal hossza.

Meg a szintekrol szeretnek kerdezni: peldaul a destrukcio kepesseg 20-as szinten van, es egy tuzlabda varazslatnal azt irja hogy a talalat mondjuk 8 szebzest okoz. Ez a 8-as ertek a destrukcios szint novekedesevel emelkedni fog? Vagy fixen 8 marad, es a megemelesehez kell talalnom egy erosebb tuzlabda-varazskonyvet?
  • pecaboy
    Nem, az is hasonló, de itt Prttp-nek van igaza: a sötétebb csík egy használat "költsége". Ha jól tudom, nem azon múlik a csökkenés, hogy milyen skilljeid voltak a tárgy elkészítésénél, hanem hogy a tárgy használatakor milyen adott mágikus skilljeid vannak. Pl. a plusz tűzsebzéshez destruction kell, minél magasabb a destruction, annál többször tudsz használni egy tűzsebzéssel enchantolt fegyvert. Maga a hatás mértéke (pl. a tűz sebzése) viszont ettől független, az még az enchantolásnál dől el, vagy talált tárgyaknál eleve adott.
  • Morlan
    Ez azt mutatja, hogy az aktuális lélekkővel mennyit töltesz rajta. Ez csak akkor jelenik meg elvileg, amikor töltöd a fegyvert. Alapból talán a "w" betü A fegyveren a menüben, és egy külön ablakban jelenìti meg a nálad lévő töltött lélekkő fajtákat.
  • Prttp
    Tudtommal a rövid sötétkék csík az egy használat utáni töltöttség csökkenést jelenti, de emlékeim szerint a bűvöléseknél mikor beállítod az erejét, akkor ki is írja, hogy hány használat után merül le.
  • Aborg
    Sikerult berakni a kepet: itt az a magikus fegyvertoltottseget jelzo csik, a vilagoskektol jobbra egy rovid sotetkek resz is lathato.

Koszonom a lelekko-tippeket! Az eldobas/ujrafelveves dolog (ko kiurites) kulonosen hasznos tipp.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.10. 10:20:29
  • Fantusz
    Soul trap varázslat ideje egy teljes perc, úgyhogy nyugodtan lehet azzal kezdeni a harcot.
    Fegyverbe enchatolt lélekcsapdát 1-2 másodpercnél nem szoktam hosszabbra állítani, legjobb a "heves lélekcsapda".
    Van mod arra, hogy a lélekkövekbe csak ugyanolyan méretű lelkeket lehet befogni - hasznos, nem teszik tönkre a grand köveket a kicsi, értéktelen lelkek.
    Az üres petty és a lesser köveket érdemes felvásárolni mindet, ha enchantolásra is gyúrod a karaktert.
  • pecaboy
    Kisebb követ nem lehet megtölteni nagyobb lélekkel, nagy követ viszont meg lehet tölteni kis lélekkel :)

A játék automatikusan a lehető legkisebb kőbe tölti az adott lelket (logikus módon).

Tehát ha van egy-egy (nevezzük így), 1. (legkisebb), 2., 3., 4. és 5. (legnagyobb) köved, tehát mindegyik fajtából 1 db, és mind üres, és egymás után, "lélekcsapdázva" (fegyó vagy varázslat, az mindegy) leölsz öt olyan lényt, aminek közepes (3.) lelke van, akkor:
    - az első lény lelke a 3. erejű kőbe kerül, mert az a tökéletes hozzá
    - a második lény lelke a 4. erejű kőbe kerül, ami tulajdonképpen "kis pazarlást" jelent, mert a kő eggyel nagyobbat is be tudott volna fogadni
    - a harmadik lény lelke az 5. erejű kőbe kerül, ami már "nagyobb pazarlás", mert kettővel nagyobb is mehetett volna bele,
    - a negyedik és ötödik lény lelke elvész, mert nem férnek bele se a 2., se az 1. kövedbe, így azok üresen maradnak.

Annyit még megjegyeznék, hogy ha eldobsz egy olyan töltött követ, amelyikben a kő méreténél kisebb lélek van (pl. a fenti példa után a 4. és/vagy 5. követ), akkor a lélek elszáll belőle, te pedig felveheted az ismét üres követ. Ez azért jó, mert így később a méretének megfelelő, azaz a korábban benne lévőnél nagyobb lelket is rakhatsz bele. Optimálisan töltött (fenti példa után a 3.) követ hiába dobsz el, nem megy ki belőle a lélek, szóval emiatt nem kell aggódni :)

Meg még egy: azt hiszem, az unofficial patch nélkül az általad töltött köveket ugyanannyiért adhatod el, amennyiért az ugyanolyan méretű, de töltetlen (üres) köveket, azaz nem éri meg őket eladni. Az unoff. patch ezt tudomásom szerint javítja.
  • benőmenő
    Soul trap varázslatot az utolsó csapás előtt lődd el, mert csak x ideig érvényes és el kell találnod az ellenfelet.
    Plusz lennie kell nálad üres lélekkőnek. Minden lénynek más értékű lelke van, így ha pl. grand köved van (legnagyobb), akkor ne egy nyúlra lődd el, mert annak csak petty (legkisebb) lelke van, így elpocsékolsz egy drága követ. Grand lelke pl. a mamutoknak van azt hiszem és nem tudom, hogy kisebbet megtölt-e így. Emberek lelkét csak fekete lélekkőbe tudod befogni.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.05.09. 21:28:25
  • Aborg
    Igaz, az orditast mar tenyleg csak aktivalni kellet!

Most jottem ra hogy varazslatokat varazskonyvek olvasasaval is tanulhatok! En meg csak tartogattam oket, nem hasznaltam, azt hittem azok egyszeri varazslatot adnak. Osszetevesztettem oket a tekercsekkel.

Lelket fogni meg nem tudok lelekcsapdaval, de ajandekba kaptam egy erre alkalmas fegyvert. Fel akartam tolteni a kepet, a kijelzocsikrol is, de nem engedi belinkelni. Azt irja hogy a kepfeltotes.hu-rol nem lehet linkelni, pedig a #28167 -ban is oda vezet a kep.

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.09. 20:36:34
  • genndy
    Igen, lélekkő felhasználásánál maga a kő is megsemmisül.
    A töltéses dolgot nem tudom, soha nem tapasztaltam ilyet. A tárgyakat nem lehet "túltölteni", ez biztos. Lehet hogy UI miatt vagy bug, vagy valami buff van rajtad (plusz mágia, mágiaregeneráció, enchant buff, ilyesmi). Jó lenne tudni milyen modokat használsz, az is okozhatja. Dobj képet.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.05.09. 09:34:26
  • coolpet
    2 kulon dolog. A sarkanylelek az nem ugyanaz mint a sima soulok. A kialtast ugy tudod aktivalni, hogyy bemesz a magia menube, kialtasok(shouts), es ha szurke, de van sarkanylelked, akkkor tudod unlockolni(azthiszem R). Utanna tudod hasznalni.

A masikhoz lelekcsapda kell. Van ilyen spell, meg nehany enchant. Eloszor a lelekcsapdat ra kell tenni az ellenfelre, (soul trap, eleg kozel kell lenni hozza), majd meg kell olni 60 masodpercen belul. Akkor a fogsagba ejtett lelke egy lelekkobe szall, ami az inventory-ban van. Uresnek kell lennie, es megfelelo meretunek a lelekhez. Nagyobb kobe belemegy a kisebb lelek is, de forditva nem. Ezt a toltott kovet fel tudod hasznalni pl sarkanytomlocben is van Fanderalnal ilyen buvolo asztal, magikus fegyvereket tudsz kesziteni belole. De tudod tolteni is a magikus fegyvered, ha lemerult(T billentyu a tartyak menupontban, de ki is irja).

Kb ennyi
  • Aborg
    A sarkanyokrol kerdeznek:

Az elso sarkany megolese utan az ortoronynal atjott belem az energiaja (narancssarga effekt). Ettol megtanultam egy orditast ami picit kizokkenti az ellenfeleket.

Kesobb Farkassal elmentunk egy kuldetesre egy osi fegyvertoredekert. Ott volt egy runasor, amirol ujabb kialtast tanultam (tuzokadas). De az meg nem volt aktivalhato, azt irta hogy ahhoz eloszor sarkanyt kell olni.

Azutan elvitettem magam postakocsival az eszakon levo varazsloiskolaba mert mielobb magiat akarok tanulni. Ott is megtamadott egy sarkany. Lenyilaztam (segitettek a helyiek is), ujra atjott belem a narancssarga energia, de ettol se lett aktivalhato a tuzokado orditasom. Valamit rosszul csinaltam?

Lelekkovek: ha befogom a lelket es felhasznalom egy magikus fegyver toltesehez, a ko nem csak kiurul hanem maga is megsemmisul?

Erre tudja valaki a valaszt? A magikus hatasu fegyvereknek van egy kijelzocsikja hogy mennyire toltottek. A vilagoskek szin jeloli a toltetet, a hattere szurke. A vilagoskektol jobbra neha latni egy rovidke sotetkeket is. Az mit jelent?

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.05.09. 09:07:00
  • genndy
    Aha, így már megvan (csak azt furcsálltam hogy Faendal sosem adott nekem ilyet. Meg asszem nagyon más sem). Scare my Enemy
    Ha beszélsz a feladóval, akkor elvileg megbízást ad valaki más megölésére. Viszont bugos, el kell dobni a levelet és újra felvenni hogy valóban aktiválódjon a küldi. Ezt USKP-ben javították. Morlan is jól írja, ez a világ részéről reakció a tetteidre, van még egy pár ilyen (uespwiki World Interactions).
  • Morlan
    Ezt csak most vettem észre :
    ...visszateresem es a 3 Thug leverese utan kapom tole az sms-t...

Nem viccelsz!

Végül is : Skyrim Messages Service
    Utoljára szerkesztette: Morlan, 2015.05.09. 01:25:35
  • Morlan
    Ez egy olyan küldetés, amiben a Skyrim világa a tetteidre reagál. Az véletlen, hogy Faendal kér meg valamire, de a kérést magát a lopásod, majd a rád küldött verőfiúk megölése generálta. Ezért is nagyszerű ez a játék...
  • coolpet
    Megvan :)

Utoljára szerkesztette: coolpet, 2015.05.09. 00:37:17
  • coolpet
    eladtam a levelet Farengarnak ha jol emlexem, megprobalom visszaszerezni.
  • genndy
    Dobj már egy képet arról a levélről, Faendalnak ugyanis nincs a levelesen kívül más küldije. Íjászatot tanít meg követő, ennyi. Vagy max. azt értheti rajta hogy dolgozz a malomnál, hasogass fát és akkor kapsz érte pénzt.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.05.08. 20:02:31
  • coolpet
    Okes de ha mar lerendeztem a randivonalat Farendal reszerol, elvittem kiseronek a hegyre a karomert, es visszateresem es a 3 Thug leverese utan kapom tole az sms-t, hogy orul, hogy nem riadok vissza az eroszaktol, lenne egy kis melo, keressem meg ha visszatertem. Aludtam egyet, szoltam neki, de csak a tanintsz ijaszkodni es gyere velem opcio el, mas nincs.
  • SaGa
    Ez a három rosszarcú akkor is jön, ha nem lopsz semmit a kocsmárostól...
  • Morlan
    Nem kell őket megverni, hanem bármelyikkel beszélsz, felajánl egy hamis levelet, hogy vidd el a kocsmáros húgának. Ha átadod a levelet, akkor annak segítesz aki a levelet adta, ha elárulod, hogy akitől a levelet kaptad az írta, akkor meg a másiknak segítesz. Ha nem zavar, hogy Faendal elf és még íjász is szeretnél lenni, akkor segíts a favágó elfnek... ( mert mindig fát hasogat, biztos tele van már pénzzel... ) Ő tud majd tanítani íjászkodásra, ha van pénzed, illetve felfogadhatod kísérőnek is.
  • coolpet
    Na nekialltam magyarul.

Az elso kis faluban vagyok, Folyamfenyvesben, ahol megloptam a kocsmarost, de nem vete eszre. Meg is neztem a bountyt, de nem volt.
    Elmentem az Aranykaromert, majd mikor visszajottem ramrontott 3 bandita, hogy elinteznek. Az egyiknel volt egy megbizas, hogy mocskos tolvaj vagyok, es hogy intezzenek el. A kocsmaros irta. De ha bemegyek hozza semmi reakcio, olyan mint regen... A papirt sem tudom odaadni neki, hogy mivan.

Faendal meg futart kuldott, hogyha erre jarok keressem meg, tudnek segiteni neki. Hat hiaba kerdezgetem nem ad ilyen lehetoseget. Lehet a csajrol lett volna szo meg a masik csavorol, hogy meg kellett volna agyabugyalni?
  • Morlan
    Használom mindkettő amulettet, és igen, viselni kell őket. De mellette lehet rajtad egy "igazi" is, amit egyébként is viselni szeretnél...
    Ahol nem akarod, hogy jöjjenek ( sárkányok vagy vámpírok ), ott vedd fel.

Coolpet:
    Ha felteszed a DLC-ket, és felteszed az unoff.patch-okat is, akkor sok minden visszaváltozik angolra. Én is először a morrohun-ost telepítettem, de ott ha jól láttam nem követi a fordítás a skyUI és az unoff.patch frissítéseket. ( ha nem jól láttam, vagy van és csak én voltam figyelmetlen, előre is bocsánatot kérek Tőlük!

Viszont a Vik-é amit a nexus-ról szedtem le, ott volt frissebb unoff.patch fordítás, és nagggyon komoly volt a különbség... Fent van most az összes unoff.patch, a DLC-k és csak néha futok bele egy-egy angol szóba, vagy könyvbe.
    Vik-nek is jár a

Utoljára szerkesztette: Morlan, 2015.05.07. 21:49:27
  • benőmenő
    Igen. Bár házikó, lovaskocsi és dragon cuccok (páncél tuti) van az alapban is :D
    Egyébként én is így kezdtem pár napja, hogy a noti úgysem bírja, nem rakok fel modokat. Végül 33 db-nál álltam meg.
  • coolpet
    En szeretnem a jatekot magyarul elkezdeni, es kiolvasgatni a konyveket, meg mindent. De nem akarok lemondani a kiegeszito adta lehetosegekrol, mint pl dragon fegyverek, ijkeszites, fast travel lovaskocsival, haziko storagenak, csak hogy a legfontosabbakat emlitsem.

Modokat nem akarok feltenni hozza, eszrevehetoen megnovelik a betoltesi idot.

Viszont azt meg lehet csinalni, hogy felteszem a clean gamet a texture patchekkel, es ra a magyaritast, es reszben angol lesz reszben magyar? Marmint ha a sima szalon indulok el, akkor szinte mindent magyarul talalok meg ugye?