30713
TES
  • coolpet
    Van a jatekban egy koponyakulcs, ami eltorhetetlen, de sajna a daedra elveszi a kuldi vegen. Nem lehet valahogyan cheat nelkul megtartani? :)
  • Montanosz
    köszönöm!
  • genndy
    Felső kereső működik, alapból a topikban keres. Mondjuk ettől sajnos még elég használhatatlan.
    Minden kérdésedre megvan a válasz a játék beépített, főmenüből elérhető Help-jében.
    1. Van. Hivatalos HD Texture Pack, 2K Textures, stb. Textúráknak nincs köze a magyarításhoz, mert az egy szöveges fájl. Egyedül a lemagyarított textúrák angolosodnak ha mindent cserélsz, de az visszaállítható (cégérek, útjelzők, stb.)
    2. Egérgombot nem kell nyomogatni. Egérrel állítgatod addig a szöget, amíg A-S-el mozgatva el nem tudod teljesen forgatni a zárat (vagy amíg el nem törik a kulcs. De óvatosan mozgatva elég sokáig bírja).
    3. Q gyorsmenüben ráállsz és szám. 1-8. Mindenre működik amit gyorsmenübe betehető, nem csak varázslatra.
  • Montanosz
    Sajna a sg kivette a topikban valo keresési lehetőséget itt alul, és én csak most kezstem bele, szovalkérdésem volna :-D

1. van olyan grafikai mod ami a magyarítást nem írja felül?

2. a tolvajkulcs használatához kellene tipp mert sikeresen eltörtem mind a 15-t a elején a zárkáknál, t ehát nemigen megy hiába nyomogattam az A betűt meg az egérkurzort ahogy a tanács irta

3. nincsennek gyorsgombok a kézbe vett varázslat ki be kapcsolásához? mert arra rájöttem mondjuk a tűzvarázslatot hogy vegyem kézbe de a varázslat menüben hiába probáltam ki kapcsolni a kezemben maradt

bocsi a kezdő, és még biztosan felteendő kérdésekért ami már másoknak egyértelmű))
  • PiszkosFred
    Tisztában vagyok a motor adta lehetőségekkel, illetve annak hiányosságával (már amennyiben annak lehet nevezni azt, hogy egy bit "netkód", vagy arra utaló jel nem sok, nincs a motorban) :) Mivel alapjában is nehéz a trabantból repülőt gyártani, ezért mondom, hogy szép amit eddig elért a csávóka, de egyelőre eléggé limitált lehetőségekkel kell számolni a produkciót illetően.
  • Szaruman
    Alapvetően kellene átírni az egész játék működését. Egy halom terület megváltozik questek hatására, npck kerülnek arrébb, etc. Ha vki épp a questet csinálja, amíg a másik player az éppen változó területen van, akkor mi történik? Csak alap felvetésként...
  • PiszkosFred
    Nem tudom, jobban indultak mint az eddigiek, de en is szkeptikus vagyok, ami a hasznalhatosagot illeti. Mert funnak jo fel orara haverral okorkodni, de ennyi egyelore.
  • Szaruman
    Erre kíváncsi leszek. Ami eddig volt próbálkozás, az mind befulladt. Hátha ebből lesz vmi.
  • Morlan
    Ejha!

Jó látni, hogy még foglalkoznak vele, és jó látni, hogy úgy gondolják lesz is rá igény.

Még sose játszottam asztali gépen online ( mobilon igen, de az nem ugyanaz ), de lehet, hogy ennél a játéknál kezdem el!

Aki a hegedűszót szereti, rossz ember nem lehet...
  • PiszkosFred
    Ezt az "apró" hírt csak úgy, vasárnap estére :)
    Skyrim Online, avagy működő coop multiplayer mod van készülőben!
  • Uniel
    Én személy szerint az egyik dibella papnőt vettem el ( neve már nem ugrik be) NPC editorral az ízlésemre pofoztam, majd a heartfire-os lakásba raktam a gyerekkel. Majd az összes housecarlt nővé editáltam és azokat meg beraktam az adott városban megvehető lakásokba. Így minden városban volt egy kurvám, a tó melletti pecóban meg az asszony :)
  • Morlan
  • Savaran
  • Savaran
    Én a nexus mod community oldaláról töltöttem le egy asszonyt :) Bár a karakterem is nő volt OMG :)
  • Morlan
    Szeretnék érdeklődni, hogy mi alapján választottatok magatoknak feleséget, férjet, illetve "mire" használtátok?
    Érdekel az is, hogy pl. a hangjuk mennyire számított Nektek?

Vagy már túlságosan beleélem magam?
    :-)
  • Morlan
    Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet, tényleg jó dolog. Köszönöm a leírást is... :-)
  • Aborg
    Azokat a szetteket ugy szoktam elkesziteni hogy: kinyitom a kellektarat, kedvencnek kell jelolni a targyakat F-el. Azutan becsukom a kellektarat, es Q-vel kinyitom a kedvencek listajat. Ott kivalasztom a targyat, ujrajelolom F-el, azutan az ablak aljan levo szamozott mezo valamelyikebe klikkelek es jovahagyom azt hiszem E-vel. Igy egyenkent hozzaadogathato egy csomo targy az adott szamu mezohoz.

Azutan barmikor eleg elohivni Q-vel a kedvencek menut, es beleklikkelni a kivant szamu mezobe az ablak aljan es nyomni egy R-t a gyors atoltozeshez. Ja, a mezokhoz ikon is rendelheto, de fejbol nem emlekszek ra erre melyik gomb valo. De segitsegkeppen mindent ir a program.
  • Morlan
    Ok, azért köszönöm!

( így már nyugodtabb vagyok, hogy Te is azt mondod, hogy ez egy gyilkos szerelem.... )
  • genndy
    Olvastam, nem tudok megoldást. A scripjébe kellene belenyúlni, hogy ne legyen feltétel a gyilkosság, az meg már túlmutat a sima konzolozáson.
  • Morlan
    Akkor a #28211-es problémámra nincs megoldás, ugye?
    ( értek én a hallgatásból, de abban bíztam, hogy esetleg csak nem olvasta Genndy a problémámat... )

Aborg, ezt a szett dolgot én nem ismertem, vagy csak átfutottam felette. Rá is kukkantok most...

• Aborg
    Igen, olvastam :) Csak a 8 szam nem tul sok (rengeteg cucc van a kellektarban), bar tobbet meg mar nehezebb megjegyezni... Raadasul a SkyUI gyorsmenubol is keszithetoek remek szettek, peldaul csinaltam egy ijasz-szerkot (mindenfele ijaszatot segito oltozekekkel es amulettekkel), van egy magus-szerkom is, fozetkesziteshez is egy stb. Igy egyetlen klikkelessel atoltozhetek, orasi segitseg, azt hiszem ezt az alapjatek nem is tudja, bar lehet hogy tevedek.
  • genndy
    Gyorsmenü és számgombok? Van ám, használható, nem kell inventoryba lépegetni. Helpben szépen le van írva.
  • Aborg
    Telik az ido a jatekkal rendesen. A konyveket is olvasgatom. Remek jatek, de nekem a harcrendszere eleg korulmenyesnek tunik. A Fallout 3-nal tetszett a korokre osztott harc, bar miutan elfogytak a pontok sajnos ott is sima valosidejure valtott.
    A Skyrim sajnos nem korokre osztott, de igy is allandoan meg kell szakitani a jatekot hogy belephessek a kellektarba, megkenjem mereggel az egyetlen betarazott nyilvesszot, igyak valami fozetet, gyogyitalt, mannaitalt stb, ugyhogy egy parharc alatt egy csomo alkalommal kell megszakitani a "valosideju" harcot. Nalam ez a harcrendszer a jatek Achilles-ina.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2015.06.15. 16:39:03
  • SaGa
    Házasodáshoz fontos tudnivaló: Több Mara amulet is található a játékban, de a házasodáshoz pont az a példány kell, amit megvehetsz a paptól, a többi nem jó.
    Lepakolni nem túl biztonságos. A ládák tartalma időnként frissül és olyankor elveszhet ami benne van. A saját házadban lerakott cuccok nem tűnnek el, de máshol igen.
    Vannak modok, amikkel saját tárolókat (hátizsák, tarisznya, láda) tudsz készíteni és azokba pakolgatni, ezek nem tűnnek el. Jó lehet még a Frostfall mod, abban tudsz saját táborhelyet csinálni, ahová szintén biztonságosan pakolászhatsz...
    Cserébe meg lehet fagyni, éhen lehet halni, egy fejsze nélkül ki se menj a terepre, mert kell a favágáshoz, stb...
  • Morlan
    Lehet, persze! Sőt, a Skyrim világa lehetőségez ad a korlátlan szabadságra.... már akinek szüksége illetve igénye van rá... Ugyanis, lehet azonos neműek között házasodni... Kicsit kiábrándító, amikor egy kőkemény harcosként lehet ajánlatot tenni az öreg kovácsnak...
    De azért imádom ezt a játékot!
    Egyébként Riftenben kell a Mara papjainak megcsinálni egy küldetéssort, és utána ajánlják fel megvételre Mara amulettjét, amit viselve lehetőséget kapsz új párbeszéd opciókra a lehetséges jelöltekkel - férfivel és nővel egyaránt.

A jelöltek listája.

Más: A 100 órát látom rendesen kitöltötted!
    Én 130-nál járok, de vagyok 42-es, pedig esténként még alszok is...

A kiegészítőhöz még nem nyúltam, így nem tudok sajnos segíteni ebben a szigetes témában. Javaslom pakolj le valahová, ahol gyakran megfordulsz, és bízz abban, hogy nem tűnnek el a cuccaid...
  • Aborg
    Hazasodni is lehet? Nem semmi :) En eddig ilyen lehetoseggel nem talalkoztam, 100 oran lehetek tul, 27-es szinten vagyok.

Most nekem is akadt egy kis gondom: elvitettem magam Solsthein szigetere, talaltam csomo jo cuccot, igy tul vagyok terhelve. Eladni nem nagyon van kinek, nehanyat meg szivesen hazavinnek a gyujtemenyembe. De nem tudok hazamenni: ha megkerem a hajost, azt mondja szivesen elvisz, 250 aranyert. Kifizetem, erre kozli hogy indulunk is, elsotetedik a kep, de mire visszajon a kep meg mindig a szigeten vagyok. Az aranyaim persze levonva, a hajos meg ugy viselkedik mint ha mi sem tortent volna, ujra felajanlja az utat, 250 aranyert.
  • Morlan
    Segítsetek kérlek!

A helyzet az, hogy első látásra beleszerettem Muiri-be, és szeretnék vele összeházasodni. Csakhogy, előtte meg kellene csinálnom egy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sötét testvériséges
    küldetést, amit én elvi okokból nem szeretnék. És arra konzol parancsot meg nem szeretnék használni, hogy "kész legyen" a küldetés. Találtam egy olyan parancsot, ami a házasulandók táborához teszi a kiválasztott karaktert, de ez ugye nem hatásos, mert Ő bele tartozik ebbe a körbe, de feltétel van hozzá.

És megnéztem az összes lehetséges hölgyet a wikin, de még mindig érte vagyok oda! Olyan helyes a tetoválása, mellette breton is ( nem szeretem a magas lányokat ), és a hangja is kedves. Ráadásul, még főzni is tud! ( alkimista boltban tanonc... )

Ötlet?
  • molnibalage83
    FéloFF.
  • Morlan
  • Savaran
    Életforma!?
  • Aborg
    Kis jubileum: mogottem az elso 100 ora jatek . Bar a Skyrim talan nem is jatek. Inkabb eletstilus :)
  • Morlan
    Üdv!

Még mindig nagyszerű ez a játék! Most támadott meg két nekromanta, akiket arra buzdított valaki, hogy öljenek meg! És mindez azért, mert megcsináltam egy küldetést...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyébként Azura csillagáról van szó, és Malyn Varen miatt kellett volna meghalnom... csak nem írta alá a megbízó, így egyelőre nem tudom ki kívánja a halá(oma)t.

Bár nem vagyok otthon a játékok terén, de szerintem a Bethesda ezzel a játékkal ismét olyat alkotott, ami nem csak egy a játékok közül, hanem az akkori játékok között maga az A JÁTÉK!

Bocsi az ömlengésért, de muszáj egy kicsit rajonganom érte, és ezt ki is kell adnom magamból... Illetve fontos megjegyeznem, mielőtt bárki vitába szállna ezzel az előbbi kijelentésemmel, ez szigorúan magánvélemény, hogy egy kedves és önzetlen pécsi harcost idézzek.

Bár még nem néztem meg a wikin, hogy miért, de azt tudtátok, hogy a csucsorból sokkal erősebb mérget lehet kapni, ha bármelyik másik méreganyaggal keverem? Tudjátok esetleg, hogy van ennek valami oka a játék világában? Mert nem ritkább mint a nirn gyökér. Vagyis, majdnem olyan ritka.
  • Malakai
    SkyUI-ban az a "mod menü", lehet csak azt is használni a többi UI módosítás nélkül, azért írtam így.
  • Salako
    Úgy néz ki megoldódott a dolog, újratelepíttem, a sorrend a következő, magyarítás, skse, nexusról az uoffical patch, és a skui, és új játék. Köszönöm a segítséget!
    Utoljára szerkesztette: Salako, 2015.06.04. 17:48:04
  • SaGa
    Mod Configutation Menu...
  • Salako
    skui igen, az is a legfrissebb, mcm viszont nem tudom hogy mit takar :)
  • Malakai
    Skse-t írtad, de skui/mcm is fent van, ugye?
  • SaGa
    Ha jól emlékszem, a mod konfig menü csak a játék elindítása/mentés betöltése után jön elő, nem a kezdő főmenüben. Azaz elindítod, megvárod, míg a kezdeti képsorok után megkapod a vezérlést és úgy lépsz be a menübe. De lehet, hogy keverem valamivel.
    Indulás közben kiírta, hogy betöltötte az skse-t?
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.06.04. 17:11:33
  • Salako
    azzal csinállom
  • SaGa
    Ne a skyrim indítójával indítsd el, hanem az skse_launcher-rel, ha jól emlékszem a nevére...