30713
TES
-
SaGa Jr #5923 A stormcloak/imperial választás az nem igazán mellék szál, hanem szorosan összefonódik a fő szállal.
Ha a stormcloaks mellé állsz akkor bizony az ezzel is jár.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a sztorijuk része hogy lezúzzák Whiterun-t, mert az nem akar melléjük állni, és ebben bizony az őket pártolóknak (azaz többek között neked) is szerepe van, szóval a vezetőség a várban ütni fog, ne csodálkozz. A város idővel újjáépül.
Nem szabad mindjárt a legelején belefogni ezekbe a feladatokba, hanem csak később. -
SaGa #5922 Igen.
Ezt dirket nem teszem spoilerbe:
Amikor megjön a sárkány és rádszólnak, hogy futás, befutsz a toronyba. Onnan át a tetőre, tovább az imperial katona után. Összefut egy Stormcloack-kal, és pár szót váltanak. Ez után kiírja a program, hogy fuss be a menedékbe vagy az egyikkel, vagy a másikkal. Jobbra a stormcloack ácsorog egy ajtó előtt. szemben meg az imperial. Azt követed amelyiket akarod, de ettől függ, hogy az első faluban a kovács hogyan áll hozzád.
Gyanítom később már nagyjából mindegy, hogy itt melyikkel voltál, a kezdő dungeon teljesítésében az egyiknél lesz egy darabig plusz két segítőd, a másiknál nem, illetve a stormcloack - ha követed - kiselőadást tartott út közben, az imperial meg egyszerűen elfutott, igaz nem is nagyon ragadtam rá, elindultam szétnézni... -
#5921 Mivel a negatív kritikák miatt nem toltam a IV-gyel és a III negatív tapasztalatai miatt, ezért nem tudom mással összevetni, csak a Skyrimmel. Ahhoz képest meg bizony vérszegény. Látványos volt a főváros, de funkciótlan az én szememben. -
#5920 Tudom, csak nekem fel sem tűnt, hogy mást is követhettem volna. Így gondoltam. A fickó kalipált, hogy kövessem, hát követtem. :) -
mindero #5919 Hát a Nehrimre sok mindent lehet mondani, de üres szerintem abszolút nem volt. Sokkal hitelesebb a táj mint az Oblivion amibe 10m-enként volt egy barlang/rom/ stb.
A Skyrim is jobb ebből a szempontból, valahogy reálisabbnak tűnik. -
#5918 OFF
Én 12-13 szint körül érekzetem oda és simán vettek mindent. A városban volt küldetés, de nem sok időt tölöttem ott. A várban való lopakodás és a főgonosz öngyilkossága kivételével nem nagyon kellett arra járni...
Jó volt, de soha többet nem tolom végig.
ON -
sirdond #5917 azokat a cuccokat tudod beolvasztani dwemer metallá akármelyik olvasztóban és majd a megfelelő perkkel (ami neked nem lesz gondolom,mert mágus vagy) tudsz majd törpe páncélokat csinálni -
Hunor1 #5916 ajjaj...nem tudom mit basztam el...
Nord kari. mellékszállal indítottam / lépj be a rebellionba / ok ezt a szálat megcsinálva a Jarl elküldte velem a csatabárdját a wintenhuri jarlhoz /10. szint /.
ott előbb el kellett mennem a sárkánykőért /főszál 1. / megcsinálom, szinteket lépek / most 13 /, fasza itemeket szerzek, helyszineket fedezek fel stb. Viszem vissza a palotába a sárkánykövet .
A PALOTÁBA LÉPVE AZONBAN NEKEM ESIK MINDENKI !!!!! kinyírnak / pedig a városban nem szóltak hozzám az őrök /
Mi a franc lehet a bajuk????? Nem szivesen mennék vissza a 10 szintre mert egy csomó mindent elveszítenék....
- arra gyanakszom hogy a sárkánykövel amikor tartottam vissza akkor belebotlottam egy IMPERIALOS csapatba akik egy NORD rabot vittek valahová/talán kivégezni/ kérdezte is a rab hogy kiszabadítom-e? hájóhogy..én is nord vagyok ugye, és azt hittem hogy az imperialosok azok úgy is ellenség úgyhogy levágtam őket -
-
SaGa Jr #5915 Ez nem igazi döntés, azt később kell meghoznod. Amiről szó van az csak annyi, hogy kivel mész át a következő helyszínre. Ha az imperial katonával akkor annak a kovácsnál lesz előnye, ha meg a stormcloak manussal annak másutt lesz haszna (azon túl hogy azonnal hozzád vág egy stormcloak páncélt). -
bega82 #5914 3,4 millió értékesített példány 2(!) nap alatt -
#5913 Az elején lehetett volna választani? Nem is tudtam... -
#5912 nem akarok itt a nehrimről vitatkozni, meg hát te úgy érzed, ahogy leírtad, de nekem meg pont ellenkező a véleményem gyakorlatilag mindenben amit leírtál. nekem a nehrim az oblivionhoz képest egy összetettebb és összerakottabb élményt nyújtott, számomra legalábbis a készítők pont azokat "javították" amiket kifogásolni lehetett az oblivionban.
(mindenki vett mindent? mármint a kereskedők? ahhoz egy bizonyos szint kellett, hasonlóan mint az obliban. főváros funkció nélkül? a történet egy csomó része ott játszódott, pont hogy szerves része volt a sztorinak meg a háttérvilágnak is, rengeteget lehetett olvasni róla a játékban, és a térképet sem mondanám üresnek, pont ugyanúgy teli volt dungeon-ökkel, csak ráadásul még minden dung.-nek volt háttere, főbossa, egyedi cuccai, sokkal kielégítőbb volt egyet a nehrimben megcsinálni, mint az obli copy-paste dung.-jei közül.) -
#5911 Ez igaz, nekem volt egyszer egy olyan, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egy csávó elfutott mellettem, és mondta, hogy dugjak el neki valamit. Én meg inkább nem tettem, és kérdeztem tőle valamit, mire Ő azt mondta, hogy nincs ideje ilyesmire, mert siet, és ha keresztezem az útját, akkor kinyír. Na mármost, én nem szeretem ha fenyegetnek, úgyhogy kinyírtam, erre jött 3 másodpercre egy csávó, aki azt kérdezte, hogy láttam-e valakit erre, merthogy az az illető lopott tőle. A párbeszédben nem volt olyan lehetőség, hogy láttam, de eltettem láb alól, ezért csak arra nyomtam, hogy igen, látta, arra ment, az NPC pedig beragadt... Kíváncsi vagyok mi történt volna, ha életben hagyom és úgy kapja el. Lehet, hogy egy jó kis jutalomtól estem el. :(
Azért tettem csak spoilerbe, hogy aki esetleg még nem találkozott a 'jelenséggel' az igenis csak lepődjön meg, ha ilyesmi történik. :) -
Nagydög #5910 En asszem esszel fogom most csinalni. Varazslo vagyok, azokat a questeket fogom inkabb megcsinalni. Mas fakcioket nem akarom piszkalni. Azt majd maskor, mas karakterrel. Igy is van annyi sidequest, hogy csak gyozzem megcsinalni. -
#5909 30 yard? Nálam százméteres nagyságrenél is láthatóak az emberek. Állításd át a grafikai megjelenítést. Ennyi. -
SaGa Jr #5908 Ahogy jönnek és ami tetszik, de azért idővel minden amit felszedtem el lesz végezve.
A fő sztoriban még az elején vagyok, bárt a hegyen már jártam és utána vagyok kicsivel, ellenben a dark botherhood, a bards college, a mágusok és a tolvajok céhe már befejezésre került. Most a companions csoporttal nyomulok.
Egy nagy halom misc feladat készen van, jóformán a teljes térképet bejárta a karakterem, a deadre prince-ek feladataiból is sok készen van.
Misc-ben jelenleg van 3 feladat (2 az eldöntendő, tehát abból egy az kuka lesz, meg van egy beragadt ami a varázslókhoz szól de ott hiába beszélek a célszeméllyel az csak fúj egy másik nőre de nem lép tovább a quest), a fő vonalon meg egy szintén beragadt feladat (illetve még gondolkodom a békés megoldásán a Missing in Action quest-nek, tippem van rá hogyan kéne, csak még nem próbáltam ki), a fő vonal és a companions aktuális feladata. -
#5907 Én mindig megpróbálom fontossági sorrendben megcsinálni őket. Pl, ha valakit elraboltak és az anyja sír, hogy jajmilesz, de közben a szomszéd felkért a rég elveszett olvasószemüvege felkutatására akkor inkább megyek a világ végére világot menteni. :d -
SaGa #5906 Olyan sorrendben csinálod a questeket, ahogy akarod. Nem kell azonnal nekiesni egynek sem, nem maradsz le semmiről.
Érdemes egyébként a már megjelent/felvett feladatokat csinálgatni, nem csak úgy mászkálni és kitakarítgatni a szembejövő dungeonokat, mert lehet, hogy egy később előkerülő quest szereplőit irtod ki, vagy a hozzá tartozó tárgyat szeded föl és emiatt a quest meg majd jól beragad.
Az oblivionban nem volt ilyen gond, mert nem voltak véletlenszerű questek, az egyes célszemélyek és tárgyak akkor kerültek a helyükre, amikor az adott questet felvetted. -
bega82 #5905 A quest-ekkel kapcsolatban meg szerintem amelyik szimpatikus. Mert ha mondjuk elkezdesz vándorolni egy távolabb lévő quest irányába, könnyen lehet, hogy mire odaérsz még lesz vagy 5-6 újabb quest a logodban! -
bega82 #5904 Nem feltétlenül erősebbek a messzebb lévő ellenfelek... viszont adott esetben az odavezető hosszú, és viszontagságos úton érhetnek meglepetések! -
#5903 Hogy csináljátok a questeket? Amiket megkaptok egy helyen, azt letúrjátok, akkor is ha a map másik végében van? Ez a nyílt világos RPG új nekem, kimaradt a többi (majd pótolom), de én azt hittem, ha mesze van valami ott az ellenség is erősebb lehet, így még nem mentem nagyon mesze a kezdő területről:D -
bega82 #5902 Elkezdtem a mágus karakteremet is, majd ma meló után folytatom, még csak lvl 6-os, de eddig tetszik. Igaz, csak adept fokozaton van, szal így nekem nem olyan nehéz egyelőre. Destruction-os fire mage lesz a kicsike!
Amúgy számomra ez nemhogy GOTY, de GOAT... -
bega82 #5901 Szerintem jó ez így, a dual wield mellé ha blokkolás is lenne, akkor az túl imba lenne! Teljesen használható a két fegyveres harc, persze miután megvannak a megfelelő perkek... nekem legalábbis nagyon bejön! -
SaGa #5900 Akkor ad oda mindent ingyen, [spoilre]ha az elején menekülésnél az imperial katonával tartottál. Ha a stormcloack-kal, akkor csak ellopni tudod tőle, mert nem kereskedik velük. [/spoiler]
Azt mindenképp megengedi, hogy használd a kovácstüzet és a többi eszközt. -
Nagydög #5899 Megzavarhatja meg, hogy akkortajt a fokuldetes is eppen oda mutat. -
SaGa Jr #5898 Ott van az a bizonyos kar SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!benn az udvaron ahol be tudsz menni a toronyba ott van egy kis fabódé, nézz körül benne majd kiveri a szemed a cucc.
De a lényeg úgyis az, hogy azon az úton menj be amit ő javasol (és mutat a térkép ha kijelölöd a feladatot, bár az ember arcában van a bejárat de hátha valaki nem veszi észre). -
SaGa Jr #5897 Ha esetleg még nem kaptál rá választ, akkor íme a megoldás:
A Misc-ben lévő küldetések megjelenítéséhez egyrészt be kell jelölnöd magát a misc feladatot is és azon belül azt amire kíváncsi vagy (szeretnéd ha mutatná a térképen). Ekkor emg fog rajta jelenni. De ugyanígy megtudható hová kell menni ha ráviszed a kurzor valamelyik feladatra és nyomsz egy m-et (térkép billentyűje alapból). Ekkor a térképre ugrik a játék és mutatja a helyet ahol a feladat végrehajtása megejthető.
Az olyan feladatokat, ahol valami noname cuccot kell visszaszerezni vagy teljesen véletlenszerűen generált hozz egy bizonyos című könyvet típusúak, nem fogja megmutatni a térképen a játék. Ahogy például a 24 darabos spéci kavicsgyűjtésben sem fog segíteni. -
bega82 #5896 Nekem szerencsére kicsit megértőbb! Bár nekem is elvonási tüneteim voltak, hogy tegnap nála voltam, és nem tudtam játszani. Viszont legközelebb csak péntek-szombaton tudok menni, és mondtam, hogy viszem a laptopot... Ő meg mondta, hogy jó, nem baj, tőle játszhatok egész nap, csak legyek ott vele! -
MaRee #5895 A játékot nem lehet "befejezni", legalábbis ennyi idő alatt nem. Max a főszálat meg egy-két céhes küldetést. Én experten a főszálból eddig négy küldetést csináltam meg, a thieves guild utolsó küldetését most csinálom, a dark brotherhoodnak a közepén járok kb, meg a companionokat is kb a közepéig csináltam. 26 órát nyomtam eddig, és még ígyis hátra van az egész főszál, 6 guild amihez csatlakozhatok, a logomban van 15 misc küldetés és ugye még minden városban kap az ember 10-20 misc questet minimum. -
mindero #5894 Nekem jobban tetszett
És az egy ingyenes cucc volt, ezzel meg milliárdokat keresett valaki. -
#5893 Tokeletesen beszippantott engem is a vilag,lvl 20korul jarok de csak mert power-traineltem a smithinget.Egyebkent sneaker/archer vagyok.Mukodokepes kombo,es legalabb cipelhetem magammal a thane cimert jaro kiscsajt is.
Brutalis hogy egy varos kuldeteseit kivegezve elvetodtem egy picike faluba ahol szinte ugyanannyi kuldetes var mint amit eddig megcsinaltam.Nem tudom hol lesz ennek a jateknak a vege,de remelem a kapcsolatom tuleli :)
Napi 1-3orat tudok talan jatszani szal asszem el fog tartani egy dbig.
Nem elveztem ennyire egyik pcs jatekot sem regota(talan a DA 1-et).Kalapom emelem a keszitok elott,es hiaba emlegetik sokan a nagy elodoket,egyik sem kotott le par napnal tovabb.
-
r4pt0r #5892 Nekem is ez a bajom egyedül a TES sorozattal, hogy nincs rendes ritka/neves fegyver/ruha, amin akár van 4-5 stat. -
#5891 Azért a Nehrim minden jósága ellenére igen messze van a TES V-től. Nagyon kidolgozatlan volt a világ. Hiába volt a főváros nagy és szép, funkció nélküi volt. Mindenki vett mindent, a térkép elég üres volt, kevés sidequest, stb. Jó volt, de azért nem egy TES V. -
mindero #5890 Hát az Oblivionnál tényleg fényévekkel jobb, csak nekem "sajnos" a kettő között volt egy Nehrim, amit viszont meg se közelít egyelőre.
Abba mindegyik barlangban volt valami különleges jutalom, egy páncélszett része, egy nevesített főellenfél, egy egyedi tárgy stb...
Itt meg már nem tudom hányadik acélkardot találom, esetleg van valami mágikus cucc a ládába a barlang végén, amihez hasonlót később tonnaszám tudok gyártani. Az 1001. banditát pillanatok alatt levágom, aztán jön egy főszörny a barlang végén ami egy csapásra kinyír. Berakhattak volna a dupla fegyver mellé még valami blokkolást is, mert így használhatatlan.
Mindegy, amíg nem jön a Nehrim 1.5-ös változata, addig elleszek vele. -
hapi #5889 Valamit biztos elnézek de nem találom a jelenlegi bountyt amit kiszabtak rám, csak olyan összesítést látok hogy life time bounty.
Valaki segítsen már hol van a jelenlegi. -
#5888 Hát tényleg jó a játék, de pont ezért nem tudnám a Morrowindhez hasonlítani. Dögunalmas volt, legalábbis nekem.
Én eddig jó, ha 6 db questet csináltam meg és így vagyok 12. szintű. Jártam Riverwoodban, Whiterunban és kb. 3 dungeonnak nevezhető valamiben jártam. Még a város környékét sem jártam be.
Írta valaki, hogy 39 szinten fejezte be. Nem tudom, hogy mikor lassul be a fejlődés, de ezzel a tempóval nem tudom, hogy a fejlődés hol fog véget érni nálam. -
#5887 Nah...17 óra játék után lvl 11 vagyok, ha 20 questem kész van, akkor sokat mondok. Talán ha 5 dungeonben jártam eddig, van egy házam berendezve, lovam, és a térképnek talán ha a nyolcadát fedeztem fel, és egy pillanatra sem unatkoztam. Szerintem érezte a Bethesda hogy kicsit vissza kell kacsintani a Morrowind itányába. Valahogy így kell játékot készíteni. -
zenoka #5886 pajzsal akkor ut ha a folyamatos vedekezes kozben megnyomod a tamadas gombot akkor van shield bash. -
rage at work #5885 Persze, a hangvezérlő beállításaiban megtalálod
Loudness-kiegyenlítés azt hiszem -
#5884 Mégsem vágom, hogy néha miért csinál olyan látványos mozdulatot a harcosom és miért nem. Képtelen vagyok összerakni, hogy mikor üt pajzzsal és mikor nem. Véleményem szerint kapitális hiba nem ismeretni a harcrendszert...