30713
TES
  • bega82
    Én sem. Although panaszkodott, nem én. Én csak kiegészítettem Piszkos Fred mondatát, hogy a wasd+2 egérgomb mellé még kell az alt is... de mondom, szerintem is teljesen jól irányítható ez így! Az meg, hogy wasd+alt+y is kelljen egyszerre szerintem az elég ritka, vagy persze nemtom...
  • Molnibalage
    Mivel én nem játszottam új játékkal nekem a Skyrim karakterábrázolás részletessége nagyon impresszív. Az észrevételeid nagy részével finoman szólva nem értek egyet.

Az AI ugrálás tiltásának oka van szeritem. Szó se róla a vérfarkasos küldetés után a companionos csajt tegnap végigkísértem. Vagy 10 perces út alatt egyszer sem akadt el az NPC. Egyetlen egyszer volt gond ilyen téren, amikor a befele nyíló ajtó bal oldalán állt. Ennyi.
  • yesname #5961
    Ezeket én már megtettem rég, azt is elfelejtettem, hogy a Q mi volt előtte :)
    De számomra a Q még körülményesebb lenne mint az Alt, mivel utóbbit tudom úgy nyomni hüvelykújjal, hogy az ASDW-én is ott a kezem. Míg a Q-nál ezt nem tudom megtenni.
  • mindero
    Kb egyet lehet ezzel érteni.
    De mit fogsz kapni itten másoktól
  • PiszkosFred
    Erre valo a keybindings, hogy ugy allitsd be mindent, ami neked a kezedre esik. F1-F4 pl kihasznalatra albol, rakd F1-re a gyorsmenut, es igy a Q felszabadul, amely eleg kozel van a "WASD" ujjaidhoz :) Azt meg sem varhatjuk el, hogy egy gombnyomasra scripek es macrok millio fussanak, amig mi tokmagot eszunk a monitor elott...
  • xblades
    Na egy kis saját vélemény az új Skyrim engine-ről:
    Mindez úgy hogy még nem láttam a Geck (creator hit)-en át, így csak gondolom hogy a sandbox-os megoldáson nem változtattak.
    Tehát rohangáltam néhány kört ami alapján a grafikai megjelenítés elég részletes még a kopár sziklás rész is gazdagabb, a távolabbi tereptárgyak megjelenítése is elég gyors és "távoli" bár olyan dolgok mint a kerítés nem volt alkalmam megnézni. Az időjárás effekteket már sokkal szebben megoldja a program mint eddig, de nem érzem azt benne hogy elég lesz ez a jövőben amire tervezték, már most sokkal jobban megoldja ezeket más engine-ek, nem látom igazán egydx 10-11 rendszer alapjait.
    A Npc-k még mindig siralmasak a mai korhoz, mind grafikailag mind mozgás tekintetében. A grafikára csak annyira térnék ki hogy egy lábfej ami egy egész tömbből áll amire ráfestik a lábujjakat és a fehérnemű is csak rá van rajzolva a modellre kb. 2000-es évtized eleje. Nem volt lehetőségem kitapasztalni egy kisebb tömeg Npc feldolgozását, elég sarkalatos pont volt a régi engine-nél, nem vagyok benne biztos hogy nem-e ezért nincs ilyen most is a játékban. Az út keresési képességük még mindig elakad egy komolyabb tereptárgyban és ugrani még mindig nem tanultak meg és most nem a kiálló kis szikla átugrására gondoltam. Ha átmegyek egy sziklasoron akkor elindul megkerülni az egészet, a távolsági ellen meg órákon át lövi a szikla falat mert azt érzékeli hogy ott vagyok, néha előfordul hogy abba hagyja vagy odébb cammog hátha úgy eltalál. Az Npc-kről még annyit, hogy az előre lekódolt interakciók szerint egyes helyeken ott állnak a "helyükön" és várják hogy a karakter megjelenjen és akkor indulnak be, és ez nagyon lehangoló ha távolabbról látod őket, de nem mész elég közel az aktiváláshoz. Vagy a másik lehetőségként egyszerűen a földből "bújnak" elő amit megpróbáltak úgy palástolni hogy akkor történjen meg amikor a karakter elhalad azon a ponton így mögötte történek a dolgok amit így nem lát a játékos hacsak nem fordul hirtelen abba az irányba. De így a random ellent a hátadba kapod ami elég bosszantó.
    Az Npc-k még mindig eszetlenül rohamoznak nincs taktika a varázsló néha gyógyítja magát de a többiek nem. Nem várják be az erősítést és nem is hívnak, még mindig van egy határ ami után visszafordulnak a támadásból, ami nyilván ha túl erős az ellenfél elég nagy segítség. És még mindig elsüllyednek beleakadnak a tereptárgyakba.

Ezekből kiindulva tehát szerintem ez egyáltalán nem új engine mint ígérték csak ismét egy új bőrt húztak a régire, semmi javulást és újítást nem hozott, viszont a régi hibák előjönnek. Kifagyást eddig nem tapasztaltam de még nem is mod-oltam fel a játékot ami igencsak instabilabbá teszi a programot, és nem volt több Npc egy helyen ami szintén az instabilitást hozta elő. Egy mai engine-től nem agyatlan mozgássérült Npc-t várna el az ember. Még mindig csak foltozgatják a már amúgy is elavult engine-t, ami a jövőben már egyáltálán nem lesz elég.
    Köszönöm a türelmet és bocsi a sok szövegelésért:)
  • yesname #5957
    Vagy arra gondoltok mikor nyomva kell tartani az Y-t (Z-t) is az Alt mellett miközben WSAD-zel? Mert az valóban körülményes
  • yesname #5956
    Az oké, csak azért nem értem, mert nekem ez és hasonló segédbillek nyomkodása/nyomvatartása mióta az eszemet tudom nem okozott problémát. Főleg, hogy ezt mióta kitalálták a játékokat így kell használni.
  • Árnyvadász
    Írd már le hogyan. Köszi.

• bega82
    Hát a gyorsfutásos power attack-okhoz (amik marha jól néznek ki tps nézetben szerintem) kell a bal Alt is. De szerintem is egész kényelmes még így is.
  • PiszkosFred
    Pedig gyermekien egyszeru az iranyitas, (a jatekok 90%-ban is igy mukodik) wasd+eger 2 gombbal tokeletesen eleg mindenre.
  • yesname #5952
    Ezt most nem értem. Mire gondolsz pontosan? Mert nekem simán megy és két gomb is elég az egéren, nem hogy három.
  • Although
    De ha valaki csinálna egy modot a két gomb egyidejű futás aktiválásához akkor ez ugyanúgy tökéletes lenne mint a conanba.
  • Although
    Hát nagyon konzolos lett az irányítás, ehhez biza kellene kontroller ha valaki ki akarja használni a rohanva támadást tehát a lendületet ezt háromgombos egérrel nem lehet jól megcsinálni. Ehhez át kellene venni az Age of conan szisztémáját. a két gomb egyidejű nyomása esetén fut a karakter. Mert ez így kínlódás főleg ha elmozdul a célba vett, márpedig miért ne lenne mozgásban. Így csak a billentyűzettel együtt lehet az meg nem az igazi mert még forogni is kell. Nem sok időt öltek a pc irányítás kiagyalásába. Mivel egy kicsit hack and slash lett a harc így ez nem jó.
  • Flora2
    Sőt, harc közben is hasznos - tudom, ez most nagyon Assassinosan hangzik, de a harc közben menekülő ellent is gyorsabban utol lehet érni két-három nagy ugrással (persze light armorosan, könnyű fegyverekkel ugrálok). - Vagy lehet az, hogy más-más fajok ugrálása különbözhet? Mondjuk egy elf vagy egy khajiit nagyobbat tud ugrani, mint egy imperial?
  • Palinko
    most fogócskáztam solitudeban
  • Csokis
    Végre, sikerült teljesen kikapcsolni az árnyékokat!
  • yesname #5946
    Na amit változatnák a játékmechanikán: telepakolnám limitekkel (pl. max 100% regen lehetne, max 200% sebzés stb.) vagy az erősítő perkek helyett másféle, újdonságokat adó perkeket tennék (amilyen pl. a zoom az íjászatnál). Ugyanis olyan overpowered karakterket lehet létrehozni, hogy na. Persze nem kötelező, de akkor is.
  • meteoreső
    Ezt az enchantolást valaki részletesen elmagyarázhatná:
    szétszedtem vele egy 75% bonusz regen es nekromanta ruhát és adott egy 15 % os regeneráló képességet, ez így elég gyenge
    ha jól értem ha 5 pontot ráköltök ami nem kevés azért.
    akkor lesz 75% os regenerálódós dolgom.
    De nem tudtam belerakni sem a csizmába sem a kézvédőbe.
    és a különböző nagyságú lálek kövek is vannak ezek mit befolyásolnak az új tárgyban ?
    Amúgy mire tudom felhasználni legyőzött és elfogott sárkány lelkeket?
    Mert láttam videókon hogy valahol a sárkány a sráccal volt, na olyat akarok én is:))
    Amúgy a játék valóban beszippant... már már egészségtelen módon is.

• Hunor1
    köszi, sokat segítettél megérteni a dolgot. Csak most ugye ott állok a Whiterun város előtt 1 db főküldi leadása előtt. Nem is lenne gondom ha látnám hogy a Stormcloack küldik mennének tovább, csak nincs utalás arra hogy akkor most menjek vissza Ulfrichoz azzal hogy a baltáját nem vették át, ergo whiterun nem csatlakozik. De most már nincs más választásom mint vissza menni.Hátha lesz egy olyan dialog ahol elmondhatom a történetet és akkor tovább lendül a stormcloack-os lázadó küldetés sora?
  • SaGa Jr
    A vicc, hogy ugrálva gyorsabban haladsz (különösen lopakodás közben), így bár fejlődést nem hoz, hasznos ha úgy vesszük. :)
  • SaGa Jr
    Meg tudod csinálni ne aggódj, csak a sorrend befolyásolja a hozzád való viszonyukat.
    Szóval ha előbbre veszed a civil war feladatokat (csatlakozz vagy a stormcloak bandához vagy az imperial-hoz) akkor amíg azokat be nem fejezed elakadsz a fővonalon, legalábbis Whiterun kapcsán. De ahogy haladsz előre ez a "probléma" megoldja önmagát. Csak akkor ha már felvetted fejezd is be az egész vonalat aztán térj vissza a fő szálra.

Vagy még jobb ha visszatöltesz egy régebbi állást (lehet annyi is elég ha csak egy kicsit korábbit töltesz vissza és akkor nem mindenki esik neked).
  • bega82
    Tényleg, ez nekem is bejátszott sokszor!
  • Laza
    Egyébként este azon vettem észre magam, hogy ugrálva megyek a mezőn :) Aztán hirtelen beugrott, hogy ez egy rossz Oblis beidegződés, abba kéne hagyni :D
  • Laza
    És a normális napló :)
  • Laza
    Van aki úgy játszik, hogy kikapcsolta az iránytűt meg az irány jelöléseket, stb?
    Annyira gyenge a Journal, hogy komolyan mondom, még sokszor azt ami mutat sem tudom, hogy miért mutatja :D
    Pl a Misc küldik közé csak beteszi, hogy beszélj ezzel-azzal, de hogy miért, azt már nem. De a normál küldik leírása is nagyon gyenge.
    A régi megoldás ennél sokkal jobb volt, ez már tényleg a halál lustáknak készült. Semmi háttérinfó, saját feljegyzés, csak jelöli a térképen azt menj oda.
    Régen legalább írt bele helyzet meghatározó infókat ... de most semmit. Lehet nem fogok így kikapcsolt jelzésekkel játszani, pedig jó lett volna :(
  • mike01010101
    Tudja valaki, hogyan lehet a társaimat lovaglásra késztetni, hogy ne gyalog fusson a lovam mellett?
  • Molnibalage
    Ezek valóban hiányozhatnak.
  • Fpocok
    A jó büdös k*rva életbe már. De utálom ezt a kib*szott UI-t!!!
  • Tibbor
    Nem vett valaki véletlenül Skyrim-ot a MediaMarkt-ban vagy a Cora-ban?Lehet vajon ezeknél kapni?Sajnos csak hónap végén lesz utánpótlás a CD-Galaxisnál...:(
  • mike01010101
    Én tényleg szeretek kritizálni minden játékot, de a Skyrim (nálam) biztos hogy az év RPG-je. A hibái (mert vannak szépszámmal) eltörpülnek az összhatás mellett. Papiron ez egy nagyon erős év volt RPG vonalon. Amikkel én játszottam (witcher 2, Two worlds 2, Dragon Age 2, LotR:WitN) mind nagyágyunak indult és valahol mind kisebb-nagyobb csalódás lett.

Egy dolgot hiánylok a Skyrimből (még csak 25 órája nyomom): igazán epikus nagyszabású tömegjeleneteket. Ezzel valahogy mostohán bánnak a játékok, a Dragon Age 1-ben emlékszem igazan jó tömeges csatajelenetre a végén (50 törp, 50 elf ijasz stb).
  • Hunor1
    híííha...akkor ez azt jelenti hogy a sárkányos "főszál" küldiket nem tudom csinálni Winterhurban ?? Mivel hogy lázadó vagyok. Na ok, de az a szál sem folytatódik egyelőre hogy adjam át a harci bárdot ugye, mert nem vette át tőlem. Viszont akkor maradnak az ilyen olyan "kis" mellék küldik?
  • PiszkosFred
    Leszamitva a Live Action trailert, ugyanaz a hype volt a ket jatek kapcsan (videok, kepek, fizetett cikkek, direk kiszivarogtatott szkennelt ujsagok, stb). Sot... Az Oblivionnal meg nagyobb is volt az egesz felhajtas, hiszen az akkor debutalo XBox-szal egyutt nyomtak folyamatosan a dollar szazezreket a reklamokba.
  • Chris
    Pedig a Morrowind az párját ritkította. Nekem a Skyrimből rettenetesen hiányzik az abban benne lévő saját spell kreálás, illetve a fizikára ható spellek, mint pl. lebegés, ugrás felerősítése, gyorsabb futás, tehercipelés könnyítése, stb.
  • Molnibalage
    Már akkor sem követtem a játékipart. A Skyrimnél sem, ehhez képest töménytelen cikk volt, ahol a hozzászólásoknál GOTY, vagy már a cikk is erről szólt, vagy ez volt a címe. Mivel a G3 a TES IV-gyel egyiődben jött ki, és a Morrowind nekem egy nagy nulla vol, ezért totál hidegen hagyott.
  • bega82
    A restoration-t hogy lehet fejleszteni? Mármint számottevően? Mert szinte mindig heal-elem magam potik helyett, de valami iszonyat lassan fejlődik!
  • Pretorian
    Hát, pedig 2005 szeptember-októbertől kezdve a csapból is az Oblivion folyt, én még emlékszem rá. Plusz ment a hájp a vizuális megjelenítés miatt, mindenki odáig volt hogy ez lesz az egyik első "true next-gen játék", meg az AI-t istenítették (ami végül nem egészen olyan lett, amilyennek ígérték). Mondjuk év játékát nem kiabált senki akkor még, csak megjelenés után.
    Egyébként tényleg rohadt összetett és dinamikus a világ, most aztán nagyon figyeltek a részletekre. Eddig a legkomolyabb élményem az volt, amikor a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thalmor Embassy-ről szökök meg, és a rab akit fogva tartanak lent a vallató kamrában (valami Etienne) megszökik, egyszerre értek ki a barlangból, és akkor még annyira fel van zaklatva, hogy ellenségként van tagelve, pedig csak az életéért fut. Ugyanez a forma jött velem szembe riftenben, amikor a tolvajoktól jöttem ki a kriptán keresztül. Épp meghúznám a láncot hogy kijussak a felszínre, erre látom hogy nyílik magától a kripta, és ez a forma jön be rajta a ratwayre full tolvaj cuccban :)
  • SzirmosSzisza
    Ennél is nagyobb hype ? :o

Óriásposzter, life action trailer, etc azért nem alap felszereltség egy játék promózásnál :D
  • Molnibalage
    Én nem így emlékszem. Várták, de semmi komoly hype. Ellenben a Skyrimet már hónapok óta az év játéka címmel ruházták fel n+1 gamer oldalon, mikor gyak. semmit sem lehetett tudni arról, hogy hogyan működik. Fel sem tételeztem róla, hogy ennyire dinamikus világ lesz.
  • Pretorian
    Az azért meleg hogy hatszor annyi fogyott 2 nap alatt (és ez csak a dobozos verzió azt írják), mint az Oblivionból az első 1-2 héten, pedig az Oblivion jóval nagyobb hájpot kapott annak idején.