30713
TES
  • hNeo
    Nekem csak a néha megálló képpel van gondom, amikor nagy területeken futok.

10-20 fps a game. archer nem lehetek emiatt... de harcos igen.

256 megás vidkarim van és 2 magos 1.5 ghz-es proci. 2 giga ram.
  • xblades
    Talán a Gta és Engine-je? De nálam a lényeg hogy ha már nem új az alap hibákat javíthaták volna.
  • yesname #6041
    Csak a rendszergazda után :D
  • bega82
    Jah, hogy Frost egy ló... jóvan!
  • mike01010101
    Nekem Frost az első lovam, a küldtésben szereztem, elötte sajnáltam az 1000 aranyat lóra.
  • bega82
    Tényleg? Milyec configot takar ez a "150 éves"? Neked nem esik le néha 20 fps alá?
  • mike01010101
    A programozó a leglustább "állatfaj", amit meg lehet oldani copy-paste-tel azt soha nem fogja újrairni.:) Ezért nincs olyan hogy teljesen új engine.
  • bega82
    Ezt csak én nem értem?
  • hNeo
    persze hogy jó.

A Fallout/Skyrim/Oblivion az egyetlen jó game ami a szövegszerkesztőn kívül fut a 150 éves laptopomon! Méghozzá úgy, hogy olyan a táj, hogy csak állok és bámulom!
  • xblades
    Itt gondolom az a hiba hogy sokan összekeverik az Engine-t a grafikai megjelenítéssel pedig az utóbbi csak egy része az előbbinek. Engem a grafika nem is érdekkel csak az hogy az engine a jövőben hogy állja meg a helyét (amikor már évek óta van sokkal jobb is ami legalább alap lehetett volna)ha csak foltozgatják.
  • PiszkosFred
    A fanyalgoknak talan jo hir, hogy elobb utobb jon egy overhaul, amely javitja a scripteket, ai-kat, egyeb bugokat, es akkor tokeletes lesz. Addig jatsszanak massal legfeljebb, a szokasosnal igy is sokkal kevesebb bug kerult a jatekba... :)
  • mike01010101
    Igy van. Pont ezt akartam irni, hogy kevés olyan engine van ami ekkora tereket igy kezel. Falloutok, oblivion, skyrim , a legnagyobb területü játékok és a legnagyobb szabadság. Jó ez.
  • Fpocok
    Vajon csak beképzelem, vagy Frost tényleg gyorsabb, mint az 1000g-s csikó?
  • bega82
    Olvasom itt az aláírásodat, mondom "miaf*sz?!"

"A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy Válasz 'mike01010101' üzenetére (#6024)" ... Aztán leesett...
  • Pretorian
    Én már azt is hatalmas előrelépésként tekintem, hogy nincs többé oldalra csúszás futás/gyaloglás közben, mint az Oblivionban és a Falloutokban.
    Egyébként tényleg elég szarok az animátorok, valamelyik videóban pont azt mutogatták, ahogy éppen be mocapoznak egy embert. Elég furcsa mozgású statisztákkal dolgozhattak Bethesdáék, de tény, hogy a már említett játékokhoz képest így is fényévekkel jobb minőségű az animáció.
  • tobias88
    cryengine 3...
  • yesname #6027
    Nem ugyanaz az animációs engine. Licenszelt (Havok Behaviour). Ez is megerősíti amit mondasz, hogy a Bethnél csapnivaló animátorok vannak.
    Más kérdés, hogy egy nyitott, nagy terű világban nem lehet olyan minőségi animokat csinálni, mnt egy zártabb, kis területet megjelenítőben. Hiszen a karaktereknek mindig alkalmazkodniuk kell a környezethez, ami bármi lehet, azt úgy olvassa le az animációs engine.
    Továábá itt sokan enginet szidják. Valóban technikailag elmaradott, de mutasson már nekem valaki egyet amely ilyen nagy teret tud megjeleníteni és editálható az a tér. BÁrmit teszek bele akárhova NPC-k alakalmazkodnak (amennyire tudnak) mozgásuk stb. során és meg is jeleníti. Nem említve hogy nem kell hozzá 4xGTX580.
  • Solid Snake
    FXAA Post Process Injector
  • xblades
    Igen ez kb. a viselkedési model változtatásával elérhető. Egy kislányból is lehet csinálni vadállatot és egy sárkányból szelíd bárányt aki rettegve elbújik egy szikla mögé
  • mike01010101
    Higgyjétek el az animáció minősége nem engine kérdés. pl. itt a skyrimben mennyivel szebben kardozik a karakter mint az oblivion-ban pedig az engine ugyanaz. Az csak a designer döntésén és a mo-cap file-ok feldolgozásán múlik.
  • shaba23 #6023
    Szóval? FAQ-ban nincs benne, és mivel -30 pontban vagyok, nem ártana kikúrálni:)
  • Nagydög
    En meg egyetertek veled. (Bar szerintem grafikailag sem egy nagy mutatvany.) Az egesz szabalyrendszert megtartani, a Radiant-ot detto, a grafikai enginet(legelol az animacioert felelos modulokat) meg kivagni, es inkabb licenszelni egyet!
  • xblades
    Ezért írtam én nem a grafikát nézem hanem az engine-t :)
  • Ironman2
    Hagyjuk már a GTA4-et! Ne hasonlítsuk semmihez se már a Skyrimet.Ez így jó ahogy van önmagában.
  • tobias88
    Nálatok mennyi fps-en megy a játék? Nálam alapban 60at eléri, de néhe lemegy 40ig, és akkor akadozik. Kicsit érdekes...
  • Fpocok
    Hehe.
    Most olvasom, hogy PS3on is szar a játék, van vele egy kis gond.
    Lehetséges, hogy ez egy olyan játék, ahol a PC verzióval kevesebb gond van, mint a konzolosokkal? :D
  • Nagydög
    Dehogynem. Ne lovagolj! Setalni egeszseges, es tobb idod van korulnezni.
  • xblades
    Én a játék grafikáját a néhány apró hibán kívül amik inkább az Npc-re korlátozodik nem is szólom le. A játék története és világa pedig az egyik legjobb végigjátszás nélkül is mondhatom.

Az észrevétel a engine-ről szól ami ígéretek szerint egy új és a későbbi játékok alapja. És ez a lényeg hogy lesz ez egy alap amikor már most elavult?
  • Spookyz
    Maguskent mikor ruhakat hordok, a ruha rajtam minek szamit, light armornak ?
  • Pares
    Azt nem lehet megoldani valahogy, hogy a társaim ne fussanak utánam, hanem ők is lovagolhassanak?

• Molnibalage
    Én csak a Rage-re figyeltem.

Ez GTA IV

No offense, de közelében nincs az arcmimika és karakter ahhoz képest, ami a Skyrimben van.
  • francois
    Én egy ponton tapasztaltam csak az AI gyengeségét és az nem is csatlós esetében volt. Az egyik mellékküldetés alatt volt, hogy ki kellet nyírni egy fővámpírt és ahogy megyek ki az ajtón, igazi lincs hangulat fogadott, egy csomó ember fákjávál, kardokkal követett. Gondoltam legalább lesz segítség, erre csak a főkolompos jött be velem a barlangba (most lehet mindegyikkel kellett volna beszélnem, nem tudom), de a csávó is elakadt az első sziklában, szóval csinálhattam egyedül, mikor megyek ki, akkor látom, hogy sikerült átjutnia sziklán, de lazán megállt egy másik sziklán és csak nézett. Ilyet viszont csatlósnál nem láttam, az a gyanúm, hogy npc és npc közt is van különbség.
  • Molnibalage
    Milyen grafikai hiba? A táj még mai szemmel is szép, csak a látótávot kell kitolni, hogy a depth of field határáig legyen hires textúra. A belső terek és karakterek terén már elvérzik.
  • shaba23 #6010
    piros az one-handed skillem. voltam templomban, ittam disease elleni potit, nem gyógyultam meg...Whiterunban voltam a shrine of talosnál is meg a Kynareth cuccnál is. Esetleg más isten gyógyítja a bajomat? Az aktív effekteknél nem ír semmit, hogy mi lehet a bajom :(
  • Nagydög
    Eleg sok szempontbol kopedelem az engine, az ketsegtelen, de a jatek ezzel egyutt nagyon jo.
  • Ironman2
    Gondolom a modderek már ezerrel dolgoznak a játékon.Nekem a TES szerkesztő is bevált,főleg Morrowndnél használtam sokat
  • xblades
    A Grand Theft Auto IV (GTA IV vagy GTA 4) a Rockstar Games Grand Theft Auto videojáték-sorozatának kilencedik, 2008. április 29-én PlayStation 3, és Xbox 360 konzolokra, 2008. december 3-án pedig PC-re megjelent része.
    Tehát nem a legújabbhoz mértem:)
  • Ironman2
    Gothic 3 is jó volt az óriási grafikai hibája ellenére.
  • xblades
    Akkor az lehet hogy én még túl kis szinten vagyok még és úgy vannak vele engem erőből lenyomnak
    Bár ez a Fallout alatt is működött ha már majdnem halott volt az ipse elbujt egy konténer mögé tehát ez sem új dolog, de ez nem egy Mass Effect 2 szint ami szintén nem mai játék.
  • Molnibalage
    Nem lehet mindig mindent a legfrissebb FPS-hez mérni...