The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azt a modot keresem, amiben ha kinyiffantanak is lehessen még nézelõdni, ne jelenjen meg egybõl a load screen a talajt mutatva.

emléxik vki a nevére a modnak ?

Igazából, ha visszavettek volna az Oblivionban a minitérkép-iránytû-útvonal mutatóból, akkor az is bonyolult lenne néhány embernek...😊 Emlékszem, Morrowindnél az volt a norma, hogy fél órán át kerestem egy bányát, hogy 5 perc alatt elvégezzem a quest feledatot.Ha meg keresni kellett bent valamit, az nagyon nagyon sokáig tartott.😊 (fõleg azért, mert lightal se tûntek fel a dolgok)

Teppik Amon
<#eljen>
amúgy a Skyrim nekem is instant get lesz, lehetõleg a collector edition.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Hát érdekes olvasni a fórumokon a dolgokat. Szóval lehet az Oblivion szidni de egy biztos nagyon kevés nyitott világú játék létezik ami ilyen szintû. És mindent összetéve magasan, abban az idõben amikor az Oblivion megjelent, az elsõk között volt összesítve. Nem véletlenül. Elnézve akár a Joowod rpg-it amik ugyan nem rosszak, de rosszul leszek amikor le akarok lépni az ösvényrõl és egyhelyben jár karakter. És folytathatnám az illúzió romboló dolgok tömegével. Nagyon kevés játék van ami az Oblivion-hoz hasonló világot ad hogy tényleg bele lehet élni magad. Itt most nem a primitív shoot-up játékokról beszélek. Persze másik oldalról meg elnézve, a pcdome fórumon is irkáló emberkéket akiknek még a Fallout 3 New Vegas is bonyolult és egyszerû lövöldözõs játékká silányítják modokkal...szóval nehéz mit mondani. Miközben egy vérbeli rp játékosnak, tény a Bethesda játékai nem igazán magas szintûek. Tehát az igény oldalon borzasztó mértékben nõ az agyhalottak száma....idõvel talán nem is kapunk, még egy Fallout 3 New Vegas szintet elérõ játékokat sem, ami ha az ember belemerül ténylegesen egy csomó apró érdekességet tartalmazz. Szóval végtelenségig lehet folytatni a fikázást meg a hogy nem kap több esélyt a Bethesda, magam részérõl nekem is sok ötletem van hogy lehetne élõbbé tenni Skyrim világát, nyilván a tökéletes az például egy Dragon Age-Oblivion ötvözet lenne,de mint korábban írtam az emberek óriási részének még a Fallout New vegas is bonyolult. Magam részérõl örülök vannak még a Bethesdához hasonló cégek és nem csak az agyhalott népek vannak kiszolgálva.Legalábbis egyenlõre még. Egyébként ugyanezt tapasztalom az Age of conan kapcsán is az emberek egy nagy részének egyszerûn bonyolult ha két gombnál több kombinációt kell megjegyeznie, vagy egyszerre több mindenre kell figyelnie, így nem nehéz megfejteni miért a WOW a number one az emberek számára.

Ez nálam is a "vakon megveszem" kategória. És ha nem jön be? Ennél többet is szórtam már el feleslegesen sajnos. Gondolom mindenki.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Sziasztok!

Háát én félek még a játéktól. Nagyon jókat írnak eddig róla. De azért félek hogy, a végére nem így lesz. Sok van még a játék megjelenéséig.
koschwarz
van amit vakon megveszek. persze mindig lehet benne rizikó, de ha pl. elder scrollsról, stalkerrõl, operation flashpointról(armáról) van szó, akkor én úgy gondolom, annyira nagyot nem lehet tévedni. de az úgy értendõ, hogy tisztában vagyok vele, milyen hibái is lehetnek ezeknek a játékoknak, ismerve az elõzõ részeket, de ez nekem belefér.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nem kell nagy tehetség kisakkozni , hogy mennyire fog változni a skyrim az oblivionhoz képest ergo ebben az esetben irreleváns az egész ügy.

MerlinW
Sosem veszek vakon semmit.. elfogultságból kidobálni pénzt az ablakon... vagy hülyeség, vagy nem az illetõ dolgozik meg a pénzéért😊

[merlinw.org]

PiszkosFred
Azert ez igy tulzas. Magambol kiindulva, minden cikket elolvasok amiben szo van rola, keresem az uj informaciokat nap mint nap, ugyanugy mint annakidejen. Csak egy ido utan az ember hajlamos tobbet belegondolni egy-egy bejelentett lehetosegbe, ujdonsagba, stb, es ha nem azt kapja, akkor utana jon a rossz szajiz. 😊 Ezert erdemes inkabb pici fenntartassal kezelni ezeket a hireket.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pontosan, legjobb taktika a "hiszem ha látom". Még a revieweket se érdemes elõtte olvasgatni, az ilyen marketing videókek meg pláne nem, néha teljesen félrevezetõk tudnak lenni.

<#eljen>..detto, vakon collectors<#idiota>
koschwarz
felõlem...én nagyjából vakon megveszem a játékot 😄

PiszkosFred
Hat aki mar legalabb egyszer vegigcsinalta a "varom az aktualis TES jatekot" ossznepi jatekot, azt tudja hogy fenntartasokkal kell kezelni a hireket es elore bemutatott "dolgokat" 😊 Jol hangzik minden, csak legyen is ugy minden.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem hittem, hogy idén fantasy RPG-ben lehet vetélytársa a Witcher2-nek, de a Skyrim több mint igéretes😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

koschwarz
ha már karakterek, remélem lesznek szakállasok, pocakosok, alacsony termetû sunyik, hatalmas barbárok, stb. stb. szóval ne legyen mindenki sajtreszelõ-hasizmú, "ugyanolyanmagas" tag.

koschwarz
innovatívnak tûnik, és úgy látom, nem félnek inspirációt szerezni máshonnan 😄

koschwarz
ebbe a csajba már most szerelmes vagyok 😄DD

Hát ha ehhez még mimika is tárul akkor szép lesz.

mindenki rajtuk röhögött már az oblinál is, ez a minimum...

IJIazz
oblivionhoz képest hatalmas fejlõdés az npc-k arca 😮

pointer4
Vagy csak lelassítják a futási sebességet, meg a lovakat XD
Büdös Bohóc
Chorrol-IC érkezik a második vágányra. A vágány mellett kérem vigyázzanak!

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

bardocz
Hátha a városok nõnek, és lesz bennük élet.
Kly
Nah akkor egy kis matek:

Ha Skyrim területe eredetileg fele akkora, mint Cyrodillé (térkép alapján - valójában ~57%-a, csak nem akartam még tovább bonyolítani) és Skyrim területe egyharmaddal nagyobb lesz, mint az Oblivionban lévõ Cyrodillé, akkor az Oblivionban jelenlévõ "régi Skyrim" méretéhez képest az "új Skyrim" területe 2,66x nagyobb lesz, ergo a városok közötti távolságok 1,63x nagyobbak lesznek. Lefordítva és átültetve egy Oblivonos példára, ha eddig eddig a Chorrol-IC távolság 1 nap volt, akkor ugyanez ez a távolság 1 és 2/3ad nap lenne.

Scientia potentia est.

Teppik Amon
"..pletykák szerint egyharmaddal nagyobb lesz, mint az Oblivion Cyrodillje."
uhh, jól hangzik ^^

grebber

Next PC upgrade: 2022

Teppik Amon
Nagyon jó lesz! már csak 296-ot kell aludni ^^

Hát ha ez tényleg betartják (nem úgy mint az Oblivionba) akkor <#worship>

grebber

Bethesda többé nem használja a GameByro-t, és nem fogják használni az idTech 5-öt sem. Ha jól olvastam a cikk -bõl a Beth saját motort készített aminek a Creation Engine nevet adták.

vagy elpusztította alduin 😞

Biztos még nincs kész 😛

Csak én nem látom Winter Holdot és Dawnstart?Winterhold helyén partszakasz van...

PTW
még jobb minõség:

PTW

sherlock1
Térkép:

http://youtu.be/4v8qae11_-M

dante3

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

koschwarz
én nem zárnám ki, hogy másik céhbe is be lehessen lépni, mert miért ne? fõleg hogy hangsúlyozzák is, hogy akár lehet a karakter "ezermester" csak akkor sokkal lassabban fejlõdik, meg nem tudom, milyen hátrányai lehetnek még ennek, de ha meg van (igazán) nehezítve a több céhbe belépés, az lenne a jó.

jah, elég gáz volt, hogy minden céhnek a játékos lehetett a feje.
Én ezt a guildes dolgot úgy oldanám meg, hogy korlátoznám:settenkedõs karakterek csak settenkedõs guildben lehetnek (mondjuk thieves guild/morag tong/crimson scale/dark brotherhood) harcosok csak harcosban etc...

Kly
Az újítások alapján úgy vélem, hogy adnak a játékosok véleményére, valóban figyelembe veszik a community igényeit és jobban nyitnak a realitás felé.

Köszönjük az infót és a képeket sherlock1!

Scientia potentia est.

koschwarz
még azt is olvastam, hogy másfajta küldetéseket ajánlanak egy izomtibornak, és másfajtákat egy okostojás mágusnak vagy egy settenkedõnek. na, így tényleg megérné majd mind3 kasztot kipróbálni.
ha lesznek guildek, remélem csak az egyikbe lehet majd belépni, kaszttól függõen, vagy legalábbis lesznek valami feltételek. pl. ha a harcos céhbe akarsz belépni, akkor legalább mittomén x szintûnek kell lennie bizonyos skillekenek. így azért nehéz lehetne egyszerre mágusnak és harcosnak is lenni.

grebber
Na ilyen biztos nem lesz!

pointer4
"véletlenszerûen generált mellékküldetések"

Elképzelem, lenyúlom valamiét, és az lesz a quest, hogy találjam meg, mert ellopták 😄
VÁRÓÓÓÓSSS!!!!
Ezek alapján nagyon ütõs lesz!

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Teppik Amon
köszi a screenshotokat! ószamnessz

sherlock1
Még info:

- 200 év telt el az oblivion történései óta
- lesz level scaling, de a fallout 3/new vegashoz hasonlóan
- enchantolás visszatér, mint skill
- nyílt városok
- bárkit párbajra hívhatsz az utcákon/utakon (lol)
- szerepjáték elemek, gothichoz hasonlóan: favágás, fegyverkészítés, fõzés, bányászat, stb
- 10 faj közül lehet választani
- új engine, dinamikus árnyékok, dinamkus hóesés, faágakat és lombokat külön lengeti a szél, szebb víz, vízfolyás
- npck megjegyzik, hogy miket csináltál és az alapján viselkednek veled
- pajzzsal lehet ütni
- többször lehet sárkányokkal találkozni és megtámadhatják a városokat is
- egyedi kivégzõ mozdulatok minden fegyverhez és ellenséghez
- dinamikus, taktikus harcot ígérnek
- npck párbeszéd közben már nem csak bámulnak rád, hanem sétálhatnak, végezhetik a dolgukat, nincs rázoomolás
- véletlenszerûen generált mellékküldetések
- megnövelt látótávolság
- fast travel lesz megint

http://youtu.be/4v8qae11_-M