The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok ha lesz idõm megnézem 😊

Szerinem a Witcher 2 és a Dragon Age 2 két külön kategória... Össze se lehet hasonlítani a csapat alapú játékokat a magányos hõs játékokkal szerintem... Ennek ellenére a Bioware bakot lõtt a Dragon AGe 2-vel... CSak az Origins-t kellett volna nekik továbbfejleszteni!

Witcher 2 meg az általam már korábban leírtak miatt kis szálkát képez a szememben!

De ha a minõséget ( gondolok itt DA2 repetatív pályamodeljeire Kedves Bioware...<#ticking>Irgumburgum) és "drasztikus" változtatást nézzük akkor a Witcher 2 egy jobb játék lett (a butítások/fejlesztések ellenére is: Harcrendszer, Kotyvasztás), mint a DA2 és ME2.

Ui.: Witcher 1-es lemaradást tessék szépen bepótolni <#smile>... Hidd el megéri! 1 fontos adalék ehhez, az eleje kicsit lapos, de utána beindul... Adj neki minimium 5 órát!!!!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Azért ebben sok minden van. Ha jól olvastam adrenalin használatával azért elég könnyen lehet normal-on sõt hardon is boldogulni. Mindent összetéve ez elég tökéletesen felépített játék, a szabadságfokot meg nyilván behatárolja a konkrét szereplõ. Ezzel a lengyel csapat nagyban kivédte ,hogy ne hosszú évekig kelljen készíteni mint a DA😮.

Hm akkor te nagy DA2 fan vagy 😄 Nem tudom szörnyen dühi lennék, ha nem ilyen lenne a játék. Egy rpg-nek a nehézség a lényeg normálon is legyen kihívás benne 😊 Akinek nehéz az menjen easyre az a könnyû fokozat mint a neve is mutatja 😊 Nem szégyellem a nagy páncélos rémet csak easy-n tudtam kiütni 😊Sajna csak a kard spec-re mentem és turbo modom sem volt 😊

Witcher 2 vs DA2, ME2-vel kapcsolatosan Maximálisan igazad van! Ilyen megfogalmazásban már maximálisan egyetértek!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem is a bonyolultsággal van baj, hanem az elsõ részhez képest Geralt nagyon sérülékeny lett még normál szinten is (értsd 1-1 átlagos szörny is bucira ver, ha nem figyelsz). Ami egy részrõl egy picit fura, ahhoz képest, hogy az elsõ részben nagy kanállal zabálta fel a szörnyeket, másrészt, meg végre van kihívás faktor, amihez valljuk be nem vagyunk hozzászokva (faék játékok miatt)

Szóval én nem azt mondom, hogy nem jó játék a Witcher 2, igenis jó játék, csak elvesztette azt a báját, amilye még az elsõ rész esetén megvolt (korábban már felsoroltam, hogy mire gondolok) és a konzolosodás nagyon is megfigyelhetõ benne... Ettõl még az idei mezõny egyik kiemelkedõ versenyzõje (sõt lehet, hogy pár évvel ezelõttiekkel is bõven felveszi a versenyt)!

Egyel nem játszottam. De nem véletlen sokan a metacriticen is a Witcher 2 nyomják a Bioware óra alá.

Jó lehet nem fogalmaztam jól. Tény nem egy Dragon Age Origins de olyat nem fogunk többet kapni jó ideig. És nyilván személy szerint nekem a Fallout new vegas is jobban tetszik. De jelenleg a Witcher 2 az piacon amit tényleg érdemes megvenni, ha egy jó, zárt story alapú rpg-vel akarsz játszani.

Van benne szabadságfaktor nem is kevés! Harcrendszer a 2. részben teljesen más, mint az elsõben. 2. részé már inkánbb Hach & Slash lett.

Kinek ez jön be, kinek az! Nekem speciel az elsõ részé jobban tetszett, mert még ilyet nem láttunk más játékban, mint a Witcherben. A 2. rész harcrendszere már inkább sorolható a szokásos megoldások közé... semmi extra, csak amit már máshol is láttunk. Én ezt igencsak sérelmezem, mert az egyik védjegyét vesztette el így számomra a játék!

Nem a konzolosodás ellenpéldájának hoztam fel. Természetesen én is látom. de azért a Witcher 2 meg a DA2 ME2 az ég és föld. A Witcher 2 ebbõl az irányból kihozza a maximálisat amit lehet, elfogadom így. És zseniális húzás volt a konkrét szereplõre, jól kidolgozva felépíteni. Nem tudsz olyan pontot mutatni amivel ne messze jobb lenne mint a tipikus konzol játékok, akár a Da2 akár az Me2, mind harcrendszerben, mind történetben, minden szempontból.

Mr_no_NaMe
Nem errõl van szó, csak nekem már lehet tényleg nem fog tetszeni semmi ami mostanában jön ki. Najó, ha a Red Dead Redemption kijön pcre leszopkodom magam 😄
Amúgy érdemes figyelni a reakciókat. Eszméletlen mulatságos, sok embernek a Witcher 2 elképesztõen nehéz, bonyolult és ahogy írták agyonbonyolított egy uninstal-t megér címmel 😊. Nekem se egyszerû, de azért úgy mondanám tökéletes 😊Szóval ha ez neked egyszerû akkor te tényleg nem a causalhoz tartozol 😊 Nem a te részedre csinálják a mai játékokat 😊

Mr_no_NaMe
Na ezaz, hogy erre mit fogok mondani. Én már pár éve zsörtölõdöm, és nem tetszik semmi...sírom vissza a régi idõket (2000-2003 körülieket) amikor havonta jöttek ki a jobbnál jobb játékok, és bõségzavarod volt. Azok voltak a szép idõk... hejj <#szomoru1><#shakehead>
Értelek, de ez teljesen más jellegû mint a Fallout vagy a Dragon Age. Ezt leginkább csak a DA2-vel vagy a Mass Effect sorozattal lehet összehasonlítani, konkrét szereplõ konkrét történet. És hát nagyon gyenge eresztések emelet. A többi meg igaz, ízlések és pofonok. Személy szerint elolvastam a könyvet amit megjelentettek és azt kell mondanom kell tökéletesen megvalósították a lore-t. ebbe minden beleértendõ és igyekeztek nem túl lineáris történetet csinálni mint a ME2-ben. Igen lehet túl egyszerû, de elnézve a többi kínálatot hát.... És ha ez egyszerû, mit fogsz mondani a Skyrim-re?

Mr_no_NaMe
Ne haragudj, de az elsõ videó abszolút nem tetszett (nagyon nem tetszik a harcrendszer, szerintem túl egyszerû) trailereket pedig alapból nem nézek.

Ha nagyon ráerõszakolom magam tuti megérne egy próbát, talán még végigjátszást is, de közel sem nevezném rpgnek. Vagy akkor annyira rpg mint a Fable 3.

Nem akarok flamet, csak nem értem sokak szerint miért toppos rpg egy olyan játék amit rpgnek se neveznék.
Vagy ezt ez elég jó összefoglaló és nagyjából ez a játék szintje 😊
Witcher 2 trailer

Hát 😊 nézd meg ezt 😊 A világ nem olyan hatalmas de elég nagy a story kiváló és az egész nagyszerûen megvalósítva, árnyalható karakter, nem csak yes or no válaszok. Szerintem az év rpg-je lesz.
Review

Mr_no_NaMe
A Witcher 2. része olyan mint az elsõ? Ha a harcrendszer és ez a "mész a csõben" meg a faluban aminek 3 utcája van, tehát ez a stílus megmaradt, akkor bocs de tényleg szar. Az elsõvel 2 órát játszottam és nagyon meguntam. Igénytelennek nem nevezném, de faék sztájl, a 3 stílusú harcrendszerével.
Ízlések és pofonok különbözõek...

Molnibalage
A Witchernek csak a demójával játszottam, de nem tetszett a harcrendszere.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én inkább azt mondanám, hogy más irányba ment el az rpg, mint vártuk és ez az MMO. Sok általad felsorolt azokban bizony nagyrészt megtalálható, csak más kérdés, hogy ez nem a sokak által kívánt út (én sem preferálom), de sajnos ebben van a nagy lóvé!

Még az intelligens ellenfelek is fellelhetõk benne a PVP személyében!

Nem akarok vitatkozni, de az, hogy Witcher 2-t hozod fel a konzolosodás ellenpéldájaként igencsak nagy baklövés: Harcrendszer, Quicktime Eventek mind mind sikít, hogy konzolra is kiadják (és nem titkoltan készül is xboxra).... A gyönyörû grafika, amit példának felhoztál még a casualosodás eredményeként szintén meg van benne...

És bizony, amit sokan példának hoztak a Dragon AGe 2 esetében, hogy "ugrálós a játékmenet" (RPG-ben nem divat elugrani, mert az már Hack&Slash) az bizony a Witcher2-re is bõven igaz...

Nem hogy szembe mentek a trendel, de betû szerint követték azt! Ami mégis kiemeli a Witcher-t az a nem sztenderd Fantasy, hanem egy rendkívül egyedi világ, érdekfeszítõ fõhössel és Háttértörténettel.

Ha szembe mentek volna a trenddel meghagyják a régi különleges harcrendszert például vagy a csak a tûztereknél történõ itóka gyártást (amihez még annak idején az elsõ részben kovakõ is kellett, hogy begyújthasd a tüzet)....

Szóval ez így elég nagy Fail a részedrõl! Méghogy szembe ment a trenddel! (Persze nem téged akarlak sértegetni, csak ez a véleményem... szóval No Offense)

Molnibalage
Hova vegyem meg, mikor a két NWW kieg sem ment 1,5 év alatt? 😊
A BG I+II idõigényégt felmérni sem merem...
Majd nyugdíjasan végigtolom vagy, ha majd egyszer állástalan leszek sokáig.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Forrás??? Én ilyenrõl nem hallottam, hogy kiveszik a skilleket!

Vedd meg a Dragon Age Origins-t, nem fogsz csalódni. És most már nagyon olcsó is. Bõven megéri a pénzt amit adsz érte. Nagyjából ennyi. Még a Witcher 2 ami tényleg nagyon jó. És nagyjából elég is többre úgy se lesz idõ ha dolgozol, nekem nincs az biztos, szerencse géppel tervezek, és közben írom a hülyeségeket itt 😊 Na jó a Skyrim biztos vétel, de nagyon meg lepõdnék ha belsõségekben a morrovind felé mozdulna el 😊

Molnibalage
Magyarán az áltagjátékos, akinek van szabadideje egyre igénytelenebb. Én régen warezoltam, de nem sokat, mert már akkor sem volt mit...
A leszedett játékok nagy részét meg sem érte leszedni...

2008 óta mindent megvehetnék, ami kell, mert dolgozm, de elõtte is telt vonla többre, ha akarom. Ehhez képest mit vettem minden összevetve 2006 óta? (Zárójelben, hogy mikor.)

- Falcon 4.0 (2004?)
Használtam mevettem, becsületbõl, + gépkönyvért.

- CiV IV BTS (2008?) Kellett a Risen of Mankidhoz.
- Imperium Galactca II. (2010)
- Heroes IV (2010)
- BG I+II + összes kieg. (2011)
- CIV V (2010)
- NWN2 és két kiegje. (2009, azóta sem toltam végig õket, idõhiány!)
- Risen (2009)
- Gothic 3 CE (2006)

A CE-t eladtam, aztán késõbb megvettem újra a sima kiadást, mikor megtudtam, hogy a CEP milyen fasza és jó gépem lett a gammához.

- Dream Pinball 3D (2008?)
- TES IV (2010)
- Gothic 3 Forsaken Gods (kiadáskor, nem emlékszem, hogy mikor volt)

Kidobtam, mert egy bughalom volt az egész. Az én gépemen még a grafikai motor sem mûködött. Úgy nézett ki majdnem, mint a Gothic 2...

Még kettõt vettem, a nagy semmiért.

- Lock On FC 1.1 (2009?)

Azóta sem játszottam vele, mert kihalt a vonal...

- DCS Ka-52 BS. (2009?)

Ezzel sem, mert csak azért vettem, mert az hazudták, hogy erre épül majd a többi kijövõ gép a DCS-hez. Nem így lett. Lett egy FC 2.0 és DCS A-10. Kedves...

Ennyi játék és ebbõl is mennyi volt ez új és mennyi, ahol nem baszták át a fejem vagy lett felesleges, mert ingyért legálisan van jobb helyette.? El lehetne ezen töprengeni...

Tudom, hogy nem én vagyok az áltagfogyasztó, de azért elég kemény a lista. 2005 közepe óta két kezemem meg tudom számolni, hogy hány játékkal játszottam komolyan. Ennyira ótvar a kínálat. Ha 2004 vége a mérce, akkor sem megyek 12-13 játék fölé, és ezek fele egy trend RPG játékai.

Az utóbbi 15 év játékai, amik említésre méltóak. Minden más epizódszereplõ volt, pár napig kötött le, vagy kipróbálás erejéig. Természetesen több száz játékot próbáltam ki C64-en és PC-n.

Gothic 1-2-3,
NWN-1-2 és kieg,
FreeFalcon repmszim (Falcon 4.0 leszármazott, ingyenes.)
Civilization I-V
Panzer General I-III
HoMM I-IV
RTW és MTW2 rövid ideig. RTW csak moddel volt úgy ahogy jó, az MTW-nél meg sem próbáltam már a MOD-ot. Minek...
Empire Earth I
(Az utolsó RTS volt, amit végigtoltam. A WC III-at nem bírtam cérnával.)
IG 1/2

Amit az Oblivonba nagyon eltoltak az az volt hogy az ellenfelek a fõhõssel együtt fejlõdtek és az utolsó rabló is glassban szaladgált egy idõ után. De ezt egy egyszerû kis moddal vagy TES-sel már az elsõ nap mikor megjelent kik kellett kapcsolni és ennyi.
Mindent összetéve az Oblivon a maga nemében zseniális volt. És a mai napig játszható. És inkább evvel játszok mint sok most megjelenõ játékkal.

Egyébként pont írtam már a hírek között. Ez a változtatás az Oblivion rendszerén még rosszabb mint ha a hagyományos D&D rendszert babrálja vele. Az oblivonnál tényleg tökéletes lett ez az egyszerû rendszer. A képességek használat által fejlõdtek és ez zseniális újítás volt. A fejlõdés mértékét a skillek szintje adta meg. Ha magas volt az akaraterõd a magus képességek gyorsabban fejlõdtek. Ez egy egyszerû és zseniális rendszer. Az egy másik dolog sok fps rajongó nem tudott mit kezdeni ezzel és lv15 körül egyszerre csak végük lett, persze nem csak emiatt, mert sokminden mást is használni, fejleszteni kellett volna. Ez ismétlem egy egyszerû jól használható rendszer egy átlag rpg-s lazán végignyomta, még esetleg a T.I.E modot is feltette hogy nehéz legyen egy kicsit. Na most ha kivesszük a skilleket.....

[HUN]Crassus
persze,hogy veszik,mert hülyék😛

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Azért tegyük helyre a dolgokat. Azért készül ilyen sok "faék" játék mert ezt veszik az emberek. Ha nem venné senki a CODot mert túl egyszerû, nem kéne félni a következõ játék már igen jó lenne.

Fallout Ne vegas hozza 😊) Hatalmas, nagyon jó kraftolási lehetõségekkel és tökéletesen felépített fejlesztési rendszere van. De hát érdemes megnézni a reakciókat. A Fallout 3 rajongók jó része nem szereti. Mert nem a egyszerû lövöldözõs program. Pedig istenem még az is bonyolult volt a népek egy részének. Bevallom elõször csalódott voltam pár dolog miatt, pár helyen láthatatlan fal, "nagylepke ellenfél". De aztán belemerültem és rájöttem a alig van valami ami a Fallout 3 ba jobb volt. És ha megnézitek a reakciókat. Hát. Arról nem is beszélve ez ténylegesen több szálú, többféle megoldási lehetõségekkel. Mindez alig 1,5 év alatt. Zseniális. És mégis a Mass Effect 2 lett az év rpg-je. Amire alig lehet ráfogni az rpg nevet. Szóval az is Bethesda és gyaníthatóan itt magasabb eladási számokat akarnak. Szóval a FNV bizonyította igazán rpgvel nagy eladási számokat nem lehet produkálni. Szerintem. Legalábbis olyat nem amire itt a Skyrim lehetõséget ad.

Molnibalage
Szép csilivi grafikai motort csinálnak, de csak látványra. Fizikai modellezés most is röhelyes - pedig grafika helyett én azt szeretném már végre látni - és ahogy írtad tök statikus minden...

Nem biztos azért. Mondjuk nagyon érdekes kérdés ez. Nézegettem az általános iskolás tananyagot és hát...
Más oldalról meg igen, elég alacsony szintû játékokat élveznek ahhoz képest amivel mi toltuk.
Ugyanakkor a Tv2 szellemi vetélkedõje elég alázó volt mikor ötévesek olyan kérdésekre válaszoltak hogy néztem ki a fejembõl. Persze vicces volt a felnõttek szintje is. 😊

[HUN]Crassus
én naív meg anno azt hittem,hogy majd iylenkorra micsoda hyperszuper játékok lesznek.....erre egy FPS még ma is abból áll,hogy 4 irányba tudsz mozogni azt csókolom.....

nem is beszélve,hogy micsoda RPG-rõl fantáziáltunk...hatalmas bejárható területekkel , intelligens ellenfelekkel, építhetõ városokkal, tömérdek kraftolási lehetõséggel stb.stb......

Molnibalage
Sajnos igen. Az idõsebb korosztálynak hiába van pénze, a kevés szabadidõ = kevés játék vétel. Mivel szutyok a sok új ez szinte 0. A feltörtekvõ gyökérség határozza meg az igényeekt.

Merem állítani, hogy a +10 éves játékok nagy rését a mai fiatalok képtelenek lennének végigtolni...

[HUN]Crassus
10-15 év alatt ennyire leesett a szellemi színvonala a gamereknek? olyan egyszerû játékok jelennek meg mint a faék, minden stílusban.....

Egyszerûen túl sokan várják ezt a játékot, hogy az rpseknek kedvezzenek. Az IGN-es intro közelít a 3 millióhoz,hm. Szóval nekünk marad a Fallout New vegas ami viszont szenzációsan jó. Nem is értem hogy lehetett a legjobb a Mass effect 2010-ben mikor az FNV százszor jobb rpg. De hát ez van. Változik a világ 😊

Sokan 😊 Speciel én is megnézem majd, de sajna nagyon érezhetõ a konzol rajta, minden info morzsán. De ez általános tendencia. Szóval minden tiszteletem a lengyel srácoknak a Witcher 2-ért gyakorlatilag ebben az évben egyedül õk mentek szembe a tendenciával, eddig. Bethesdába reménykedtem, de most azt mondom kizárt. Bár biztos nagyon jó játék lesz csak nem rpg lesz 😊 A nagy casual tömeget a látvány érdekli és az ebben a csúcson lesz 😊 És, biztos vagyok benne a Bethesda nem akar hasonló problémát mint az Oblivion-al volt. Az rpseknek túl egyszerû volt a többieknek meg túl nehéz. És gyanítom itt ez nem lesz probléma már. 😊

Molnibalage
Nálam nem számít a titulus. A TES III-at sem bírtam cérnával. Csak a Nehrim miatt vettem meg a IV-et...

Mr_no_NaMe
Nade akkor azzal ki fog játszani 5 óránál többet?
Mr_no_NaMe
Miért, miért a statisztika számít? Nekem nem tetszett. Morrowind félét vártam, és kaptam egy hülyén mozgó, futó, ólomkatonamozgású valamit, ami amúgy nagyon szép volt és jó, csak játszhatatlan. Na és azok az emberfejek, és beszélgetések...szörnyû, de mondjuk már nem kísértenek annyira a rémálmaimban.
Sajnos valószínû az Oblivion-hoz képest is egyszerûbb lesz. Ez szinte biztos. Ha igazak a hírek akkor kiveszik a skill rendszert is belõle. Szóval egy szimpla akció játék lesz némi rpg elemmel vegyítve.

Mi bajod az Oblivion-al: ) 2006-ban az év játéka volt 😊

Mr_no_NaMe
Remélem, hogy nem egy Oblivion klón lesz vikinges köntösbe bújtatva. A vikinges cuccli nagyon komolynak tûnik, kár lenne elkurelni azzal, ha kapnánk egy újratextúrázott obliviont.
broman191
Mehet a falra naptár helyett! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

sherlock1
Felmoshatod vele a padlót.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Laza
Az a bajom az ilyen térképekkel, hogy úgyis a dobozban hagyom, a fenének sem kell a gép elé még egy terítõ is 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

pointer4
Ja tényleg, felületesen olvastam 😄 DLC helyet kapsz egy térképet 😄
Ami nem rossz, csak kevésbé védi meg a lovat 😄 Hamar kilyukad 😄
PTW
se 😊

wedge31
Majd megint jönnek a lópáncélok...<#idiota>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.