The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem ezzel sikerült mert innentõl kezdve, egy sima akció játék lesz, ami kicsit többet tud mint az átlag. Azért mert életcsík meg egyebek vannak a kijelzõn attól meg nem szerepjáték. Ha a karakterfejlesztést teljesen kiveszik és csak azt számolja hogy most épp karddal vágtál sokat vagy mágusbotot, ez már teljesen konzol. Még a csillagjegyekkel variálhatnak, de az édeskevés lesz. Tartók tõle azzal sem fognak, egyszerûen csak simán szaladgálsz, ütögeted az ellenfeleket és néha csodálkozol ja de jó fejlõdtem. Õrjöngve fogja ünnepelni a nagy tömeg a Bethesda-t, pont mint Romában, az arénába anno mikor a plebs csinálta ezt és csak néhányan tudták nagyon nem jó ez így 😄
szintlépéskor health/magicka/strenght pontok osztása és csókolom.
ez az összes konzolosítási húzás közül a legundorítóbb (saját vélemény)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha belegondolunk a dologba egy Dragonborn (mert ugye az lesz a fõkarakter ha Nord lesz, ha RedGuard, ha egyéb faj akkor is) vagyis egy Sárkányokkal rokon egyén miért ne tudna születésétõl fogva spelleket, illetve varázsolni (sárkányok mágikus lények, legalábbis konyítanak hozzá nem is kicsit)?
Itt már tényleg nem lesznek meg azok a klasszikus szerepek, mint pl. egy D&D-ben, de ez már az alapszituációból is levezethetõ és így még összetettebb érdekesebb karakterek is készülhetnek, fejleszthetõek
(Különben is miért kéne mindennek ugyanarra a klisére épülnie? Ki határozhatja meg, hogy egy Barbár értsen a varázsláshoz vagy sem? Miért ne határozhatná meg a játékos?) Ettõl függetlenül nem kötelezõ neked, mint szabad gondolkodású játékosnak kihasználni a "kereszt irányú" fejlesztést... Szerintem hagyományos elgondolással (Barbár csapjon oda egy nagyot a 2kezessel, Thief lopjon, csaljon, hátbadöfjön, mágus meg sütõgesse el a világrengetõ spelljeit) is végig lehet majd vinni a játékot, de ha újítani akarsz azt is megteheted.
Nekem tetszik éppen a fentebbiek miatt ez a rendszer: Engedi a régieket érvényesülni, ha úgy akarnak játszani, szabadabb szellemûek újíthatnak, ráadásul még az ellenfelek is okozhatnak meglepetéseket (gyakorlatilag mármilyen skill kombinációjú ellenféllel összehozhat a sors, amilyet csak Bethesdáék kitalálnak... De szerintem ez ügyben azért 2 lábbal a talajon maradnak).
Szerepjáték az akkor is szerepjáték, ha nem a klasszikus szabályok érvényesek rá nem? Ne légy ennyire konzervatív! Soha nem látott kasztokat lehet így majd kreálni (akár sajat magadnak is szabhatsz korlátokat, akár különbözõ végigjátszásokban másokat)
Egyébként meg én mindig Harcost indítok és nem mixeltem bele mágiát sohasem az Oblivonban, pedig lett volna lehetõség (egyedül a gyógyítás varázst használtam még a játék elején, de mivel nem fejlesztettem hamar értelmetlenné vált).
A lehetõségek tárháza végtelen... Hogy mit hoz ki belõle a játékos az már egyénfüggõ (én tuti agybezúzó 2kezes fegyós Nordot indítok és halomra darabolom a mágusokat meg a sárkányokat<#eplus2>#eplus2>)
Jó játék lesz! Várom már nagyon!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Mi által fog a mágikus képesség jobban fejlõdni, mint a harcos: Nyilván ha azt használod inkább, akkor az fog fejlõdni, ha folyamatosan castolsz, akkor a harcos képességed egyáltalán nem fejlõdik. Igazából a nagy újítás a fõ és mellék skillek megszûnése... Nem lesz Skyrimben másodrangú skill, minden egyenrangú lesz, mivel ahogy Todd is elmondta sokan kihasználták, hogy ha nem használták a fõskilleket nem léptek szintet, így az ellenfelek nem erõsödtek... ezzel a rendszerrel pedig akármit használsz is mindenképpen szintet létsz. Azonban ha mágus skillekre gyúrsz és egyre magasabb szintekre lépsz egyre nagyobb adag xp-t kapsz a magas skilled fejlesztéséért!
Szerintem ez egy teljesen logikus rendszer, több értelme van, mint az Obli rendszerének (ott gyakorlatilag lehetett egy 100-as kardforgatási skilled anélkül, hogy elmozdultál volna level 1-rõl, ami ha a valóságot tekinted teljessséggel röhejes... Ez olyan mintha egy Battlemage átszokna a kardra, de egyáltalán nem lenne tapasztaltabb azzal, hogy õ tökéletesítette a kardforgatási képességet (érzitek a paradoxont?)
Másik a Perkek: Jó hogy lesz, F3-ban és FNV-ben is jó volt, jó lesz itt is! Ez speciel nem egyszerûsítés szerintem.
Attribútumok változtatását meg egyértelmûen megmagyarázta Todd: Mivel a korábbi 8 is mind egymást befolyásolták ezt most leegyszerûsítették arra a 3-ra, ami gyakorlatilag a gyökerét alkotta az Oblinak, csak még bonyolítottak rajta egy picit! Ez így egy sokkal letisztultabb rendszernek tûnik (egyedül azt nem értem, hogy a Strength-et melyik attri helyettesíti majd? Stamina vagy a Health?)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
"mi által fog a mágikus képesség jobban fejlõdni vagy a harcos?" - A fajod és a csillagjegyed is meghatározza valamilyen szinten, de a legjobban az, hogy milyen stílusban játszol, az elõbbiek igazán csak ráadások, ha nagyon tudatosan szeretnél fejlõdni egy irányba, akkor rásegítenek, de nem elengedhetetlenek és véglegesek - így utólag nem tûnik kifejezetten eltérõnek az Oblivion rendszerétõl, legalábbis nagyvonalakban, számomra igen úgy hangzott hogy még mindig célszerû határozottan egy irányba fejlõdni, de már kevésbé erõltetik, és kevésbé lesz kínos mássabb jellegû karira áttérni menet közben, ha már fejldõtél attól eltérõre (persze a fajon 99% nem fogsz már tudni változtatni, talán a csillagjegyen maximum). Az egészet megbolondították a perk-ekkel amelyek fajonként is különbözõek, fajspecifikusak, bizonyos fajokkal lehetnek dialógusbeli különbségek is helyenként, de igazán csak kisebb dolgok fognak különbözni, ezen felül alapvetõen bizonyos perkek megszerzése azon múlik hogy milyen stílusban játszol, a perk-rendszer pedig a Witcher 2-höz hasonlóan fa elrendezésû lesz, így bizonyos fejlõdési csomópontokat el kell érned, bejárnod ahhoz hogy egy-egy erõsebb/számodra szükségesebb perkhez eljuss - azaz elõször egy bizonyos vonalon "x" "y" képességet kell megszerezned aztán jöhet a végén a "z", nem lehet ugrálni.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Es akkor jaj de jo lesz nekunk nem kell elorol kezdeni a jatekot 3 ora jatek utan, mert rossz helyre szortuk a pontjainkat.
Az elejen meg arrol motyog, hogy "class"-t nem kell valasztani csak a fajtankat, meg hogyan nezzun majd ki. Termeszetesen a kulonbozo fajtaknak mas-mas kepessegei lesznek, a fajtara jellemzo varazslattal illetve skill pontokkal indulsz.
szerintem
FreshApplePieOnXBL 1 héttel ezelõtt
Na ez a no comment 😊)
Én ezt találtam és nem vagyok happy tõle.
Charachter creation
Itt van amikor beszél róla, szóval nekem ez az egész egy mondatban. Magyarázzuk meg miért jó ha leegyszerûsítjük a gamet. Nem teljesen jó a hallás utáni értésem. Valaki kiveszi ebbõl milyen módon lesznek a szintlépések? Vagy mi alapján fog változni a szint használat által? Mi alapján fog valakinek jobban a mágus képesség fejlõdni mint a harcos. Nem emlékeszem, vagy csak nem értettem, hogy beszélt errõl a témában? Mert nekem az eddigi alapján úgy tûnik még egyszerûbben lesz mindenttudó szuperhõs a karakterem mint az Oblivion-ba.
De ezzel tényleg befejeztem az offot! Válaszoljatok nyugodtan, de én már nem folytatom a DA2 fejtegetést (nem azért mert nincsnek érveim, csak azért, hogy aki igényli övé legyen az utolsó hsz a témában).
Atti: Mert a Witcher 2-ben nincs ám pörgés forgás? <#nevetes1>#nevetes1> (Ha maradt volna a régi harcrendszer, akkor igaz lenne, így baklövés a példád). Természetesen ez a kijelentés se ellened irányul, csak egy megállapítás.
Fantasy-nak is Fantasy, csak maximum neked nem tetszik... meg sok egyéb játékosnak!
Na de én itt be is rekesztem az offolást, térjünk vissza Skyrimre. (Úgyse gyõzzük meg egymást!!!)
Sims Medieval? Ostoba, hatásvadász drámák..Sötét világ egyszerû festése..legyen sötét és színtelen..Érdekes helyszín véletlenül se.. Még a köznapi dolgok is érdektelenebbek a szokásosnál..Akkor miért fantasy? Sajnálom nekem néhány sárkány meg tünde már nem az..Buta repetitív animációkkal tarkított, Japó hacknslashre hajazó pörgõforgó effekttenger harc.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
FNV-ben azért egy sivatagban mászkász, szóval annyira nem is lehet változatosa helyszín.
Egyébként én is így szoktam: Da😮, FNW, F3 mindháromban többször újrakezdtem még az elején, hogy próbálgassam mi a hatásos fejlesztési út...<#smile>#smile>
Egyébként nem szerencsés egy RPG-ben, ha még a bemelegítõ ellenfelek is lenyomnak könnyedén, valamint az RPg-k 90 %-ában ilyen nincs is, szóval nem is értem, hogy mihez hasonlítod (Witcher 2 része a 10 %-nak, de még az elsõ rész sem ezt az utat követte).
Meg ha éppen Blight van (értsd kumma sok Darkspawn szaladgál a környéken) és te egy dombtetõn próbálsz harcolni az életedért és a sziklák mögül a csatazajra felfigyelve további Darkspawn ront rád, az miért annyira hihetetlen?
Mindössze arra céloztam jó történettel is lehet szar játékot csinálni. A többibe nem tudok nyilatkozni 😊 Bár az igénytelenség az élet minden területét áthatja, szerintem, legalábbis a kommerszre van igény most leginkább.
Ha neked a modellezés számít, akkor elárulom, hogy eddig volt szar és fos megoldás az én szememben. De annyira jók voltak mind, hogy a történetet kiszolgálják. Pusztán technikai szemmel szar és fos mind. Nem használják ki a számítógép adta lehetõségeket és itt nem az agyonbonyolítás a cél, de valahol röhejes, hogy mennyire igénytelen fejlesztése vagy 1:1-ben átvételek vannak...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Oké! Tovább hallgattam a videót és ha jól értem Skyrim világában tett dolgok alapján fog mûködni a Radiant Story, mint a Fallout 3-ban a random encounterek esetében (ha Tallon company-sokat öltél,akkor jöttek utánad.
Ám ha valakinek jobb magyarázata van vagy jobban érti ezt a Radiant Story-t, akkor homályosítson már föl légyszives!!!
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
Az oblivion azt a néhány közismert ordas sz@rságait leszámítva számomra AZ RPG játék. Persze lehetne még dolgokat belerakni, erre vannak és valszeg lesznek a modok a skyrimben is (legalábbis PC-n). De tény, hogy eddig csak az oblit és a witchert toltam végig ami rpg, a többi valahogy nem kötött le egyáltalán. Egyszerûen unalomba fulladtak több száz órás rpg-k az elõ 2-5 óra után. (a Mass Effecte nem írtam rpg-nek, ha nem haragszotok)