The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teppik Amon
De nehogymá' harcosként ne tudjak majd fõzeteket készíteni?! Nagyon élveztem az elõzõ részekben hogy fejlõdök, meg volt hogy abból éltem hogy italokat gyártottam és adtam el.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Igen de a falloutban az alaptulajdonságok meg vannak. Mondjuk az xp-re épül, mintegy bizonyítva xp-re épülõ rendszerrel is lehet jó játékot csinálni. Egyébként az egyik kedvencem a Fallout new vegas.
Az Oblivion és a morrowind ebbõl a szempontból forradalmi volt. De nem érzem, hogy csak a perk elég az attribok helyett. Persze ha a fajok kapnak egyedi jellemzõket akkor nem lesz rossz. De nagyon kevés dolgot lehet tudni. Természetesen a radiant story-ról meg a látványról áradoznak. Ezekrõl kevésbé. Mondjuk elnézve ezeket akik ott vannak tömegesen a hivatalos forumon, szóval nehéz minden réteg számára jó játékot csinálni. És az is érthetõ, hogy nagy eladási számokat szeretnének. Szerintem minden azon múlik tudják e perk rendszerrel helyettesíteni a speed, personality, strenght, etc, rendszert. Ha igen akkor minden szempontból jó lehet. És hát biztos hogy jó játék lesz.

Deer
Egyébként én a perkeknek örülök. Nekem ez a rendszer nagyon tetszik a Fallout sorozatban.

Deer
A végén az õ fejüket is telebeszéled az elképzeléseiddel, azután lehet, hogy megvalósul. <#hehe>

Volt aki nagyon komolyan leírta, egyébként Todd által írt hülyeséget, a stamina,mana,heath azok tulajdonságok..szóval mókás egy hely most az official forum 😊

Mindenesre remélem, teleírtam az officialt, ízekre szedtem a lökött indoklásukat, miszerint az inteligence egyenlõ mana vagy a strenght egyenlõ health ami teljesen nem igaz. Meg írtam pár megjegyzést a fajokkal kapcsolatban. Remélem legalább annyira veszik a fáradtságot, ha eddig nem lenne, legalább csinálnak pár faj specifikus perket. Hogy legyen valami különbség a fajok között. Ha nem, és mint ott sokan írták a health lesz különbség például, irgumburgum teleírom a forumukat majd, hogy bezárhatják 😄
Nagyon mókás figurák írnak ott egyébként, volt aki nagybetûvel kiírta S-K-I-L-L-S lesz a különbség, részletezve. Szóval rakás szerencsétlen, aki azt sem tudja mi volt az eredeti rendszer, hogy ez eddig is volt 😊 Szóval visszaírtam S-K-I-L-L-S is ability, proffesion it doesnt mean attributes it mean rather experiences. Hehe

Morrowind tényleg tökéletes volt sok szempontból 😊 De hát régen volt 😊Pláne a maga idejében.

Nem új, csak összehasonlítani azonos idõ alatti teljesítményt lehet, különbözõ idõ alatt még szép, hogy különbözõ az eladások száma (fõleg, ha egyik esetben DA2 3 hónapról beszélünk, míg másik esetben DA😮 20 hónapról (amihez még vegyük hozzá az ,most hasra ütök, 5 kiadott DLC-t, valamint az Ultimate Edition-t...)... Én csak ezt mondom!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Na jó üsse kavics, mégiscsak várom <#nevetes1> Meggyõztél... jó lesz ez...<#nevetes1>

Egyébként nem mondasz hülyeségeket, csak lehangolót (annyit írogattad, hogy már belém beszélted és nekem is hiányozni fog a 8 attribútum...<#hehe>)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wedge31
Tavalyi adatot írtam, sorry ha ez neked új volt.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

*ratgabnak ment 😊

Nehogy má, direkt írtam a játék jó lesz!!!! Nem lehet rossz, Látvány 100%! Lesznek sárkányok!!! több száz dungeon, nem egy amit másolgatnak!!! Lesz health ,stamina, mana, lesz craft, meg csomó minden, élni fog az egész világ jobban mint az Oblivionba. Talán kicsit egyszerûbb lesz. De tudomásul kell venni az igényeket is. Most azt mondom az év játéka címért versenybe lesz 😊 De szerintem az év rpg-je a Witcher 2 lesz 😊)) Az meg hogy én egy kicsit csalódott vagyok és sok hülyeséget írok ne foglalkozz 😊 Én örültem volna ha az Oblivon rendszere megmarad mert az teljesen élethû volt. De hát ez van. Ettõl ez még úgy lefog kötni évekig mint az oblivon 😊

SW Kotor 3? Jöhet!!!<#hehe> Esély van rá? Nem sok....

Annyira negatív vagy, hogy az embernek az egész Skyrimtõl el megy a kedve....

DA 2 idén márciusban jött ki, DA😮 meg 2009 novemberében??? Akkor miért akarod a kettõt összehasonlítani? Majd 2013 márciusában össze tudod hasonlítani a jelenlegi adattal, addig nem!

Egyébként tény, hogy jobb a Da😮, ezt senki nem vitatta!

Tiszta ezt én is tudom 😊 Ha elolvasod a bemásolt részt amit a classokról , rendszerrõl tettem. El tudod dönteni neked ez jó vagy nem 😊 Nekem ez sok lesz, mert érzem ebben már túl sok az egyszerûsítés, de tény, másik oldalt ott van nem lesznek semmibõl elõtûnõ ellenfelek, rettegni fogsz minden dungeonban , ahogy az oblivonba is 😊. De láttam az rpsek beírásait a hivatalos forumon, és én velük értek egyet. Nem minden esetben jó végletekig változtatni, a tradiciók is fontosak. Mégha a casual tömeg számára elsõre bonyolultnak tûnnek. Szerintem az oblivion rendszere tökéletes volt abból kidobni az attributokat úgy hogy a rendszer változatlan marad, nem lehet. Mert nekem fontos, hogy tudjam miben különbözik egy ork és egy imperial. nem csak külsõségekben. 😊De mondhatnám a kis rper hölgyike írását akinek fontos hogy, X who is spellwords buy this land..." Ez ott legyen, hogy õ spellsword.De nem lesznek classok sem. Sokmindent írhatnék. szóval figyelj 😊 A Bioware volt a legjobb, de mi levesztettük úgye ? 😊 A Bethesda csak a második volt mindig mögöttük legalábbis az rpsek számára😊Tény a Bethesda még független. Szóval meglátjuk. De remélem igazad lesz 😊

Deer
Én azért nagyon várom már. A Morrowind óta követem figyelemmel ezt a sorozatot. Abban az tetszett meg, hogy akármit csinálhattam, amit akartam. Szerintem valahol ez az igazi RPG lényege, akár saját szabályt is felállíthatsz. Sajnos az Oblivionban kicsit sok volt a korlát a Morrowindhez képest és nem is volt túlságosan egyedi a világa, de reméljük a Skyrimben megint több szabadság lesz.
A Bioware pedig a történetben erõsebb, csak korlátozottabbak a játékai. Én mindenesetre a DAO-t megjelenésekor megvettem, sõt a kieget is eredeti áron + a magyar DLC-ékre is költöttem. Egyébként igen színvonalas honosítást sikerült tetõ alá hozni. A DAO2-rõl olvasottak miatt, valamint, mert nem adták ki magyarul, úgy döntöttem, hogy nem veszem meg és õszintén szólva még csak le sem warezoltam. A Witchert is eredeti áron vettem meg, megjelenésekor. Szerintem nem csak én vagyok ilyen, hogy a minõségért ad pénzt. Reméljük a Bioware tanult az esetbõl. Azért én is örülnék egy SW KOTOR3-nak.
Természetesen angol nyelvû játékokat is megveszek, ha kell, de ha magyarul jelenik meg, akkor úgy érzem, hogy támogatni kell a kezdeményezést. Sajnos, úgy tûnik, ez nem mindig elég.

broman191
Félreértés ne essék, nem támogatom a warez-t, úgy gondolom, hogy az ember azért ad ki pénzt - bármennyire nehezen megkeresett is - amiért nem sajnálja, amiben ténylegesen értelmet lát, ami kiemelkedik a tömegbõl számára. A játékipar esetében a Bethesda játékai számomra egytõl egyig ilyenek, bármelyik új Fallout-ért, vagy TES részért látatlanban is adnék ki pénzt, mert olyan összetett, hosszú és minõségi, élményteli szórakozást garantáló címek, hogy a fejlesztõk tényleg megérdemlik a támogatást, tiszteletadást, mert a Bethesda azon utolsó becsületbeli cégek egyike, akik mûvészi szinten foglalkoznak a játékfejlesztéssel, és nem nyilvánvalóan, elítélendõ méreteket öltõen iparosodva, undorítóan sóvárogva a pénz után, évenkénti rókabõrök kiadásával próbálnak megmaradni a piacon.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Az utolsó két hozzászólásod: <#eljen><#eljen><#eljen><#worship>

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

broman191
Lehet egyszerûsítenek, lehet nem lesz olyan részletes - legalábbis látszólag - a játék, mint amilyen az elõd volt, de attól még mûködhet nagyon jól olajozottan, gördülékenyen, élvezetesen a rendszer. A Bethesda a mára megmaradt fehér hollók egyike, akik nem mindenáron a szalagon gyártott, évente kiadott, középszerû, "ultra casual" játékaikkal szeretnének hódítani. Lehet a külcsín valamennyire casual irányba megy el, attól a belbecsnek nem kell sérülnie. Az RPG nem vész el csak átalakul - ebben az esetben. A Bethesda nem fogja hagyni a mûfajt lealacsonyodni sohasem, annak ellenére hogy vannak egyeseknek félelmei az egyszerûsítések okán. Az pedig nem feltétlen mérvadó hogy a hivatalos fórumokon milyen beállítottságú emberek írnak, vegyük azt figyelembe, nagyon sokan csak olvasnak, nem kommentelnek - és nem feltétlen a hivatalos oldalakon teszik azt.
"A stratégiák maradnak valamilyen szinten a pc-seknek" - Egy példa: Halo Wars. Xbox360. 😊 Mára már azok sem. Stratégiából pedig sajnos már annyi sincs mint RPG-bõl.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Persze van igazságod neked is. Az rpsek zöme nem látható, ritkán ír bárhová a törzsi kis forumokon kívül bárhova is, egyet kettõt én is ismerek. A DA 2 kapcsán tömeges megjelenésük a metacriticen nem volt véletlen, és sokan jelezték általában nem szoktak írni értékeléseket. Hehe Csak én írok itt hülyeségeket folyamatosan de hát nekem lehet én nem vagyok igazi rp játékos 😊 csak szeretek játszani rpg-kel 😊

A casual tömeghez képest kevesen vagyunk és ebben igaza van ratgabnak.

Kár áldozatot csinálni magunkból a lopás népi szokássá vált ebben az országban.

Ebben igazad van, de ettõl még nem változtat a tényen, miközben sokan játszanak a Witcher 2-vel alig pár száz legális eladás van idézõjelesen.
Mondhatjuk hogy szegények vagyunk, de én inkább spórolok, hogy meg tudjak venni egy eredetit és nem töltök le semmit.

broman191
"Egyre több kiadónak tele a hócipõje a warezzal" - Lehet a minõséget kellene elõtérbe helyezni a mennyiséggel szemben, rögtön többen vennének meg játékokat, mert értékesnek ítélnék meg, x óra középszerû idõtöltés helyett - amelyet warez útján pont meg lehet oldani, mert pénzkiadást nem ér meg. Sajnos a játékipar, mint fogalom, második fele érvényesül manapság jobbára, azaz tömegtermelés minden áron, a mennyiség a fõ, a minõség másodlagos. Szürke, szalagon gyártott "termék" van többnyire, és nem "játék". A filmiparra ugyanez igaz. Minél kevesebb befektetéssel, eredetiség nélkül várják a csodát, a nagy bevételt, az alacsony warezt. Aztán csodálkoznak hogy nem mûködik. Az EA nem magyarosít x gémet ezentúl mert, nincs elég eladás, az idióta Warner eltolja a mozipremiereket mert nagy a kalózkodás...pont itt, egy kis országban az isten háta mögött - a port elverni rajta ideális, a történelemben nem egyszer volt már rá példa, eggyel több nem oszt nem szoroz alapon. Így kell ezt. Látszat megoldásokat és elégtételeket kell prezentálni, valódiakkal szemben. Mivel az utóbbi nem megy...

wedge31
Nézd azt, hogy a DA😮-ból meg közel négy millát adtak el plusz egy rakat dlc-ét, egyenlöre még megse közelitette nyereségben a DA2 az elsõ részt.

Messze nem olyan rossz a helyzet ahogy gondolod, minöségi rpg-re van és lesz is igény a DA2 ettöl nagyon messze van.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

sorry mistell.

Ez csak craftot jelent, szóval venni tudsz szerintem. bár igaz potiont a mágus is tudna csinálni. De itt már nem az rpg vagy a élethûség számít ratgab. De ne aggódj ettõl még ez jó játék lesz 😊

De a skyrim más tészta, ez jó játék lesz, csak nem hiszem hogy igazi rpg. Sõt az az érzésem a DA2 is jobb beleélést adna mint ez fog. Félek a látvány meg a szép effektek nekem kevés lesz 😞 Bár a radiant story, az forradalmi bizonyos. Dehát a Bethesda mindig jó volt ebben, forradalmi dolgokat csinálni 😊

Persze azért jó volt látni a metacriticen, DA2-vel szemben szerte Európából megmozdultak. És jó volt látni, olvasni, ezeket az embereket, egyszerû népbutító trükkökkel nem lehet megvezetni 😊

Pedig az Oblivion is egy egyszerû rpg volt. De a rendszere, csodálatos volt tényleg életszerû. Habár igaz a story, meg egyebek nem volt az a hu de zseniális de jó volt.

Az az igazság az official forumon is alig van rp-s, ma épp szabadnapot csináltam magamnak és írogattam ott, de az emberek zöme csak szajkózta Tedd szavait, tekkens és egyéb rajongók várják zömmel a játékot. Nyoma sincs annak ami akár még a DA😮 idején volt, pedig az csak két éve volt. Néhányat láttam de elvesznek a tengerbe. Úgy néz ki az rpg mint önálló mûfaj leáldozóban van. Szóval, vagy elfogadjuk vagy nem, ennyi maradt.

MMo-ban most az Ingyenes játékokban látják a jövöt (persze mikrotranzakciókkal tarkítva)!

Természetesen a mana,stamina,health 😊

Azért a pc-t bebukta az EA rendesen a DA2-vel. Persze van igazságuk, akárkivel beszélek az eladás kérdésekben. Mindenki azt mondja egyre több kiadónak tele a hócipõje a warezzal. Épp most lehetett látni ugye a filmesek konkrétan megnevezték a magyarokat problémának filmekkel kapcsolatban. És ez cikki, és mindenben amit mondtak igazuk is van. Úgyhogy a konzolosítást mint tendencia nem lehet majd megállítani. Fõleg mókás lesz ha kiderül a lengyel gyerekek is elsõsorban konzolra fogják nyomni a withcer 3-t. Hát szomorú leszek, úgy néz ki csak a stratégiák maradnak meg valamilyen szinten a pc-seknek. És perce egyenlõre az mmo piac.

Így már egy fokkal lehangolóbb a kép, ezt beismerem...

Szerinted érdekli õket, hogy vesztenek pár RPG rajongót, amellett, hogy nyernek sokkal több casualt?

Annak ellenére, hogy Pc-s RPG-sek csalódtak és lehúzták a játékot a Bioware/EA páros nem egészen 2 hónap alatt 1 millió példányt bizony elpasszolt belõle (minden konzolra vonatkozik ez a szám természetesen, de így is egy szép kis szám, ha a profit oldalt is nézitek!)

Egyszerûen bele kell törõdni, hogy az RPG-sek nem képeznek akkora tábort, mint a casualok, így nem is nekik fejlesztik a játékokat!

Egyébként lábjegyzetknét megjegyzem, hogy a casulaok már csak azért is jobb közönség, mert nem sírják tele a fórumokat, ha valamit megváltoztatnak a játékon (természetesen a jelenlévõk ne vegyék magukra, de egy hozzáértõ nyílván jobban észreveszi az egyszerûsítéseket/hibákat, mint egy koca játékos)!

Although: Oké! Egyszerûsítenek! Majd meglátjuk mi sül ki belõle! ÉS tényleg érdekes kérdés, hogy kinézeten és speckó képességeken kívül még mi fogja megkülönböztetni a fajokat!

Ez azt jelenti, hogy egy mágus nem tud majd potoin-öket készíteni, mert az szerintem baromság lenne... (Mikor hallott valaki olyat, hogy egy Tolvaj italokat kotyvaszt...)

És ha kivették az Acrobatics-ot és Athletics-et? Stamina nem fedi mindkettõt?

MrStokes
Tul sok melo lenne konzolra ezeket is megcsinalni, ezert kivettek joparat.

Remelem nem lesz igazam ezzel kapcsolatban. De ha ez a jatek is a konzolositas utjara lep, akkor megnezhetik magukat (lasd pl. DA1 -> DA2 esetet).

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Mr_no_NaMe
Úristen. És a helyükre mit tesznek?? A csillagjegyek és a satöbbi helyére? Mert azt látom, hogy kivették, de mit tesznek a helyére? Vagy túl sok lenne ez az elvárás 2011ben? Nevetséges.
* Each Archetype have a crafting-skill. The Warrior: Smithing, The Mage: Enchanting, The Thief: Alchemy.
Ez viszont jónak tûnik.

Amúgy nem lenne rossz, ebbõl lehetne jót is csinálni ha nem törölnék a tulajdonságokat. Csak most azt látom ténylegesen nem lesz különbség a fajok között például. És ez csak egy dolog a sok közül. Ez a játék a látványra fog épülni.

Ráadásul kivették az acrobatics-t és az athletics-t is. Ezt már tényleg nem kell kommentálni. Ez teljesen a perk-re épül. Õszintén mondom én nem érzem akkora újításnak a perk dolgot. Ezen nagyon elcsúszhatnak.

Ok azt hiszem megtaláltam az összefoglalást.
* 10 playable races to choose from.
* In-depth character customization that allows to change your character physique, give them a beard, and other more detailed changes to your characters body.
* No More Class Selection - Your class is now determined by which skills you choose to progress and what weapons/spells you choose to use.
* There are 18 skills, down from 21.
* 4 skills are removed: Mysticism, Hand-to-Hand, Acrobatics & Athletics.
* Armorer is replaced by Smithing.
* No Major/Minor Skills to choose from, so every skill increase will contribute to a level-up.
* No Birth Signs.
* Advancing a skill from 30-31 will contribute more to a level-up than advancing a skill from 10-11, making it better to focus on a smaller range of skills.
* You gain a perk every level.
* When leveling up, you can pick stamina-, health- or magic boosts.
* There's a soft level-cap at 50, but you can still level-up after this, but you'll gain no perks. (Highest possible level is estimated to around 75)
* Leveling is faster than in previous games.
* 5 Magic Schools: Destruction, Alteration, Conjuration, Restoration & Illusion.
* There's a total of around 280 Perks (Including Ranks).
* Perks will, among other things, decrease the sound of your footsteps, Disarm enemies, give you access to Unique Special Moves.
* You can Sprint, which drains Stamina.
* Backwards running speed has been reduced, and you can no longer outrun NPCs while running backwards.
* There are three Archetypes: The Warrior, The Mage & The Thief. (You will not choose these, they are merely there for categorizing.)
* Each Archetype have a crafting-skill. The Warrior: Smithing, The Mage: Enchanting, The Thief: Alchemy.
* There are only 3 attributes: Health, Magicka and Stamina

Mindenki vonja le magának amit akar ebbõl azt hiszem teljesen világos. Gyakorlatilag a perk rendszeren múlik ez jó lesz vagy sem. Bár még nem tudom hogy oldják meg a fajok közti különbségeket a látványon kivûl. Nyilván kell legyen faj specifikus is. Meglátjuk, lehet jó is lehet rossz is. Egyenlõre én nem hiszek benne, hogy tulajdonságok nélkül meg lehet jól csinálni. Arról nem is beszélve a health, stamina, mana. Ezek nem tulajdonságok! De reméljük a legjobbakat, mást úgy sem tehetünk.

Én is csak találgatok és reménykedek, hogy nekem lesz igazam vagy legalábbis használható lesz a rendszer...<#smile>

Meglátjuk 😊 De nekem ez elég egyértelmûnek tûnik ráadásul rögtön ezután meg is magyarázza Tod egy rajongó levele által. Kicsit egyszerûsít mert nem beszél róla ezek nem csak egy célt szolgáltak. Ami erõsíti a gyanúmat. Mindegy. Talán a képességrendszert valahogy hozzáigazítják másképp nem lesz jó. Amit írtál az jó szerintem hasonlóra gondoltam én is. De nem hiszem hogy meghagyják, a te verziódban esetleg constans faji jellemzõként szerepelhetnek, ha így lesz ezt még nem tudom, akkor ez még jól is elsülhet meglátjuk. Bár akkor azok faji jellemzõk lesznek és nem ezek a tulajdonságok, még nem tudom mihez adhatnak plusz értékeket úgy. Egy biztos ezek nélkül nagyon nehéz lesz ezt az egész rendszert jól átalakítani. De meglátjuk.

#790!

Olvasd el mégegyszer, amit írtam...

Mondjuk azt sem írja, hogy a fajoknak mások az alap értékeik.....