30713
TES
  • Spookyz
    vampirt nem öltem, nem kaphattam el, 100% immun vagyok diseasera, tulterhetl nem vagyok, ugyhogy max a posion maradt.
  • Laza
    A segítő fel tud ülni mögém a lóra, vagy szenved a futással?
  • Laza
    Végül mégiscsak jók ezek a kísérők valamire ... korlátlanul lehet pakolni hozzájuk a cuccot :) A legjobb :)
    Egy teljes dungeon cuccát hozzápakoltam, majd az árus mellett áthúztam és eladtam. Kirr :)

Na meg a segítsége is jól jött, 10-esen betámadott egy sárkány ... azaz egy fortot támadott be, ahol a banditákat kinyírta nekem, majd 3-an (testőr, a lovam és Én :) ) levertük :)

• Pretorian
    Ha jól felépíted a karaktert, átgondolod hogy melyik skillek és perkek kellenek egy általad elképzelt erős setuphoz, akkor nem lesz gond a nehézséggel. Én eddig talán Sigdis Gauldurson-nal szívtam a legtöbbet a Gauldur Amuletes quest kapcsán, mert ő ugye oda-vissza teleportál, én meg elsősorban közelharcra gyúrok, és hiába magas a staminám, ha sokat kell sprintelnem + power attackokat nyomnom, kéne erős stamina potion is. Törpe Centurion is nagy falat már nekem lvl 20 felett, de azért lenyomom ha van nálam ilyan-olyan potion.
    Ice Trollok is odavernek ha többen vannak, ketten már elegendőek hozzá.
    De ugye első végigjátszás, új rendszer, szóval időbe telik még, mire mindenki megtalálja a legjobban működő setupokat.
  • SaGa Jr
    Biztos ami biztos igyon meg a karaktered egy cure poison és egy cure disease lötyit. Ha akkor is megmarad akkor egyéb gond van (esetleg a túlterheltség is lehet káros hatású de ez nem biztos).
    Illetve ha már vámpír a karaktered, akkor nem lesz ott negatív hatás kijelezve, csupán nap közben jelentősen leromlanak bizonyos értékei a karakternek (cserében lesz plusz képessége mint például a champion of the night, ha ilyet látsz akkor a karaktered már vámpír, ennek gyógyítására külön feladat van).
  • SaGa Jr
    Kovácsoláshoz csak ingot-ok kellenek (iron, steel és a többi), illetve daedra hearth (ha daedric cuccot akarsz), meg leather és szíjak. Sárkány cuccokhoz meg dragon scales és bones.
  • Spookyz
    akkor nemtom. valami miatt 15 a 2 kezesem pedig semmi negativ stat nincs rajtam.
  • SaGa Jr
    Képzeld nem kell. Az Hermaeus Mora feladatához kapcsolódik (discerning the transmundane) csak oda kell az a francos vérgyűjtés, hogy a nagy kockát kinyisd aminél a kerge szerzetes ácsingózik a jéghegyben.

Az megszerzéséhez pont, hogy nincs rá szükség. Ahhoz hogy a fő vonalon tovább haladj elég megszerezned a tárgyat amiért odaküldtek, ahhoz meg minden nálad lesz mert odaadja neked a kerge szerzetes (csak a kis kocka és az attunement sphere kell hozzá). Elbandukolsz szépen a kijelölt helyre, beteszed a kockát a helyére és manipulálsz. Nem kell vérrel vacakolni, az másik feladat és csak a szerzetest érinti meg az ő daedric prince urát.

A kérdéses lényeket meg a leírt helyeken találod. Városokban. Ha meg nem akarsz ölni akkor járkáld végig a barlangokat és bandita tanyákat. A banditák ugyanis random fajúak. Előfordulhat köztük akármilyen is így olyan is ami neked kell.
  • nasum
    Koszonom a valaszokat!!!

Gyurok az 5000 aranyra, hogy hazat vegyek.

Nehezseg fene tudja, lehet akkor lejebb veszem kicsit, az emlitett kuldetesbe a foellensegnek van meg 1 robotja is, se perc alatt fubeharapok 2-juk ellen, azt hittem meg kicsi vagyok hozzajuk, bar ez az elso kuldetes a compaionoknal.

Bonusz kerdes :)

Lattam oriasokat, akik mamutot setaltatnak, 1et kinyirtam, odavittem egy helyorseghez oket, megoltek majdnem mindenkit en meg a toronybol nyilaztam oket :) A mamut agyar is hihetetlen sulyos meg jo ara is van ez is majd smithing-hez fog kellene? Mert akkor inkabb hurcolom magammal?
  • Csokis
    Most November 24., azaz csütörtökön.
  • Jakuza001
    Vajon a nevet is elolvastad a programnak ? Inelegant Respec
    Valoban nem respec lol.
    Akkor mit csinalsz amikor ujraosztod a pontokat ? Lenullazod a sajatod es utana hozzaadod ujra az eloszthato pontokat.
    Javaslom elolvasast az angol szovegnek: "2 - Start up the game. Count out how many perk points you have altogether. Remember this number."

Ha ezt teszed es csak ezeket a pontokat osztod ujra mi is tortenik ?
    Jah kerem, akkor ez megsem respec, hanem mondjuk spenot tukortojassal, arra inkabb hajaz. :D
  • SaGa Jr
    1. Jól látod.

2. 3 alap módszer van amit a karaktereddel elvégezhetsz egymagában. A legegyszerűbb a stamina növelése. Van olyan pickpocket perk ami 100-al permanensen megemeli a cipelhető cuccok tömegkorlátját. Illetve van északon egy standing stone ami szintén 100-al növeli ezt és a páncél tömege sem fog számítani. További módszer a megfelelő varázslat/varázstárgy és ital használata, társak bérlése és magaddal cipelése.

2.a. Ha nem akarsz arra perk pontokat költeni hogy dragon páncélokat készíts, akkor hagyd ott a sárkány alkatrészeket (csont és pikkely) vagy add el mihamarabb.

3. Nem tudsz ellene tenni. Ez része a játéknak.

4. A feladatok során ami ellenfelekkel találkozol azok mind a te szintedhez vannak igazítva. ha túl nehéznek találod őket akkor változtass a taktikán (például használj italokat, pajzsot és háríts) vagy vedd vissza a nehézséget esetleg válts fegyvert (tedd be gyorsbillentyűre a fontosabb cuccokat). Hidd el idővel belerázódsz.
  • Masakari
    Képzeld kell a főszálban vért gyűjteni!:) Mégpedig amikor a főmágusnak kell a kockát aktiválnod a törpe romba és utána küld el a különböző fajok véréért.A gond csak az hogy Dark és Wood elfet sehol se találok akiket megölhetnék,városba nem kezdek el gyilkolászni mert azok fontosabb npc-ék(és nem tudom később kapcsolódik-e hozzájuk quest),simán mászkálva meg nem találok se Dark se Wood elfet,szóval a kérdés még mindig adott,hol találok leölhető példányt belőlük???
  • Shiwo
    1: Jól látod

2: Végül is, a való életben is mennyit nyomhat egy komplett nehézvért.. 30 kg? 40-50 kiló terheltség felett más az ember nem nagyon szökdécsel vagy rohangál...amúgy stamina növeli meg pár varázstárgy

2a: csak ha akarsz sárkány-páncélt, és gyúrsz a kovácsolásra... általában a szervezeteknél kapsz egy szobát, ha végigviszed a küldijüket és ott letudsz pakolni, de akár vehetsz is egy saját házat 5000-ért

3: az valami küldi lehet, a lopkodásért az őrök akarnak leszólítani, és fizetned kell büntit vagy lecsuknak meg elveszik a lopott cumót

4: nem tom mire van tervezve, ha nehéznek találod, akkor vedd vissza a nehézséget
  • Jakuza001
    Van egy ugy nevezett 4 GB patch.exe vagy a CFF explorer. Ezekkel lehet az exet felpatchelni, hogy lekezelje a 2GB feletti memoriat is.
    Ne felejts el az eredeti exerol elotte masolatot csinalni, mert lehetnek gondok pl a streammel stb.
  • SaGa Jr
    Batmanci.Természetesen a TESV.exe file-t nyisd meg.
  • nasum
    Udv!

Sikerult rabeszeltetnem magamat a jatekra, nem bantam meg. Igaz reg falloutoztam, igy kopott az angol meg a jatekot is szokni kell, de jo lesz ez par kerdesem lenne.

1: Jol latom, hogy nincs repair? Se fegyverre, se pancelra nyugodtan pufolhetnek nem romlanak az ertekek?

2: Elejen vagyok lvl 9, allando sulyproblemam van, alig van par dolog nalam, es mindig 310suly felett vagyok, csak a staminara adassal lehet a cipelendo sulyt novelni? Komolyan teljes pancel 2 fegyver 1 nyil, es marad szabad 25 kilom.

2a: 1 srakany utan van csontom tole illetve talan belsoseg, de hihetetlen sok helyet foglalnak, gondolom ezeket azert illik megtartani kesobbre?

3: Falloutban szerettem lopkodni, itt meg nem melegedtem bele annyira, tuti nem buktam le, de maris 2en a veremet akarajk megtalaltam ugye a tamdonal a megbizast. Ezzel lehet valamit csinalni, vagy mindig tamadni fognak azt se tudom ki az aki kuldte oket?

4:Harc, erdekes egykezezek + varazslat, de neha olyan konnyen halok orom nezni, gondolom, hogy en vagyok a bena, de letezik, hogy a campionok alatal adott elso kuldetest, - et-k a bralangba +rovarok se tudom megcsinalni- a vezerig vert izzadva eljutottam, de ok 2en vannak 2 utes es fekszem. Hanyas szintre van ez tervezve?
    Falloutban emlekeim szerint kiirta, hogy easy medium hard stb kar, hogy itt nincs ilyen.

Egyebkent szep jo stb meg szokni kell, hogy osszealjon folyamatos elmennye tul sokat szorakozok a menuben, de menni fog ez.

A valaszokat elore is koszonom.
  • SaGa Jr
    Jakuza001:
    Ja, legyen. Kekeckedsz?
    Mivel elolvastad a leírást magad is láthattad, hogy a bemutatott módszer nem pont újra elosztás, hanem törlése a meglévő perk-eknek és helyettük újak kiosztása parancsokkal.
    Ami módszert leírt az egy változata az addperk és removeperk parancsoknak (amit egyszerűbb lenne használni ha már egyszer úgyis kigyűjti az ember a perk-ek neveit, de mindegy). Szimplán csak tárgyi tévedés erre azt mondani, hogy respec ha egyszer nem az.

Batmanci:
    Szedd le a CFF Explorer nevű programot, telepítsd és amikor elindítod, nyisd meg vele a TWSV.exe file-t. A megnyíló új felületen a bal ablakban bökj rá a Nt Headers-re, majd a lenyíló lehetőségnél a File Header-re. Átnézel a jobb ablakba és ott a Characteristics sorában lesz egy Click Here. Na arra bökj rá. A felugró kis menüben megkeresed az App can handle >2GB adress space rubrikát, bejelölöd és mentesz. Ennyi az egész.

watto:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Meg lehet azt oldani anélkül hogy neked esne a város. Lopakodj fel észrevétlenül arra a pontra az erkély felett ahol az esküvői brigád tartózkodik. Ott van egy szobor, bújj el mögé és várj. Akkor kel la csajt likvidálni mikor feljön erre az erkélyre és beszédet mond itt. Ekkor csak lökd meg a szobrot és tipli.
  • Szabi84
    köszi
  • watto
    Dark Brotherhoodos quest:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tegnap próbáltam szóval nem emlékszem pontosan a nevekre, a léyneg hogy megkapom a questet hogy Solitudeban megöljek egy csajt valami neves/nemes arc, épp esküvője van vagy mifene. Az a kérdés hogy kilehet e úgy ölni hogy ne ugorjon nekem a város? Vagy ez a lényege?:D 6pozícióbol próbáltam, mindig lebuktam .
  • Batmanci
    @SaGa!
    Ezt írtad lentebb: "Mióta beállítottam, hogy 2 GB-nál többet is használjon a tesv.exe..."
    Hogyan is csináltad, hogy több memet használjon?
    Köszi.
  • Jakuza001
    Ok akkor nem az, csak hogy megint igazad legyen, amikor nincs. :D
  • Zomil
    A Dokumentumok\My Games\Skyrim\skyrim.ini [Controls](nekem nem volt ilyen szoval ezt is be kell irni) részének a végére írd be a következő sorokat:
    fMouseHeadingYScale=0.0200
    fMouseHeadingXScale=0.0200

Ezzel nekem nagyon jo lett :)
  • SaGa Jr
    Ez azért nem éppen respec/újraosztás, sokkal inkább hozzáadás és törlés ami nem ugyanaz.
  • Ragnar360
    hmmm aszittem közölnek mar patch notest is:) btw mikor is van halaadas amcsiban ?
  • wesker24
    Ez mekkora !

Megszületett az új Dovakhin (Sárkányszülött) xD
  • Jakuza001
    Ez sem igaz. Igaz nem egy elegans megoldas, de lehetseges.

http://skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=407
  • SaGa Jr
    Magic menü (p), active effects részlege.
  • SaGa Jr
    Perk pontok újraosztása jelenleg nem lehetséges (konzol parancsot sem talált még rá senki). Talán majd lesz mod ami ezt lehetővé teszi, de egyenlőre a játékosnak együtt kell "élnie" a döntésével. Vagy kezd egy új karaktert.
  • Spookyz
    Hol tudom megnezni van-e rajtam valami negativ hatas? meg hogy egy statue milen hatast rakott ram? mert most 15öt ir a 2kezes fegyvereknel pirosal miközbe 84em kene legyen.
  • shaba23 #7294
    skill pontokat nem lehet újraosztani? Van 1-2 aminek most hogy kitapasztaltam a dolgokat, jobb helyet tudnék találni...
  • Jakuza001
    Tartalmarol semmi hir, csak az hogy valamikor 24.-e utan lesz a kiadas ?
  • Csokis
    1.2-es patch-ről infó!

Wanted to let everyone know that the next PlayStation 3 and Xbox 360 updates have been submitted for certification, and that the PC patch is coming too. The current estimate is that they will be live the week after Thanksgiving.
  • SaGa Jr
    A feladatokért kapott pénz az a karakter szintjéhez igazodik (időnként meglehetős hülye szituációkat eredményezve ha az ember belegondol), ahogy a tárgyak többsége is (alacsony szintű karakter esélyesebben talál és kap iron/steel cuccokat, míg a közepes szintű esetében dwemer/orc/elven és néha glass cuccok lesznek fellelhetőek, míg az igazán erős karakterek esetében már ebony/daedric sőt nagy néha akár dragon cuccok is találhatóak/kiérdemelhetőek lesznek.
    Bizonyos tárgyak erőszintje (a bennük lévő mágikus hatás ereje) szintén a karakter szintjéhez kötődik annyiban, hogy akkor kerül megállapításra amikor a karakter megkapja az adott tárgyat (ilyenre példa a nightingale felszerelés ami eltérő bónuszokat ad ha alacsony szinten kapja meg a karakter mint ha magas szintűként szerzi meg).

A feladatokban az ellenfelek is a karakterhez igazodnak, így nyugodtan elkezdhető és végig is csinálható a mágusok küldetéssorozata alacsony szinten is gond nélkül, nem kell azon aggódni hogy alacsony szintű karakternek a legerősebb élőholtakkal vagy szörnyekkel kéne szembenéznie, helyette inkább azok sokkal gyengébb verziói fognak jönni amik gyengébb varázslatokkal is könnyedén kivégezhetőek.
  • Csacsi
    Olyan kérdésem lenne, hogy itt is szintekhez van kötve a Questekért kapott jutalom, vagy pedig nincsen?

Csinálhatom egyből a "Mage Guildes" küldetéseket?
  • Csokis
    Nagyon aranyos!

• IXEMGabeo
    persze, köszi az infót, de nekem ez az első game ebből a sorozatból...nem játszottam még soha ilyesmivel...
  • SaGa Jr
    Páncéltípust (könnyű/nehéz) nem váltanak akkor sem ha a legjobb és legerősebb variánst kapják. Ha az nem az ő alap páncéljuknak megfelelő típusú, akkor csak magukkal hurcolják de nem veszik fel. Eddig egyik nehéz vértes követőmre sem tudtam ráadni semmilyen könnyű vértet, hiába volt az az elérhető legjobb ami messze túlteljesítette a védelem terén az alap vértjüket.

Fegyvereknél szerencsére nem ilyen válogatósak, bár aki pajzs+kard kombinációval bír alapból az csak nagyon extrém esetben vált át kétkezes fegyverre.
  • SzirmosSzisza
    Jaja, pl valakinek megtudod, hogy Morrowindben élnek rokonai és így meg tudod fenyegetni :D
  • PiszkosFred
    Egyik sem tud sajnos, eleg hulye a utvonalkovetes, de a vegen mindig utolernek. Atkepezheted oket harcmodor szempontjabol, csak adj nekik mas fegyvert, es ha erosebb mint a default sajatjuk, azt kezdik el hordani es hasznalni. Pancelra szinten igaz.