The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryder62
"Bethesdába ez a jó bárhogy is szidják a játékai maradandó élményt adnak még évek múlva is. "

Fallout 3-al egész pontosan 727 órát játszottam eddig. És most megfogtok lepõdni: Még mindig ugyan olyan jó élmény nyújt mint a kezdeti órákban 😊

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

szerintem félreérteted amit ratgab írt. Egy szóval nem írta, hogy nem számít. És szerintem neki is fontosak amit írtál. De tény van rengeteg játék ami csúcs grafikával jön ki és csak uninstalt ér vagy ad 1 óra élményt azt többet elõ se veszed. A Bethesdába ez a jó bárhogy is szidják a játékai maradandó élményt adnak még évek múlva is. Ez nagyon egyedülálló, talán csak a régi Bioware volt ilyen meg a Paradox. Viztos van még pár de nem sok. Ez nyilván talán sok szempontból a legegyszerûb játékuk lesz de rengeteg új dologgal. Tehát remélhetõleg ez is lesz olyan jó mint a Fallout volt a maga idejében ha nem is volt ízig-vérig rpg.

Szerintem meg igenis fontos a grafika, csak nem minden a grafika. Persze, voltak játékok régebben amivel nem csilivili grafikával is nagyon szórakoztató volt és még ma is az. Sõt, a régi 2D-ket jobban szerettem sokkal, mint a kezdeti 3D-ket. Bár azért, mert szerintem az szebb volt.

A belbecsnek igenis jónak kell lenni.

De azon túl, hogy hogyan mûködnek a különbözõ játékmechanizmusok, az is számít, hogy hogy néz ki. Nem mond nekem, hogy nem kaptál hülyét az Oblivion ízléstelen gumifejeitõl. Vagy nem zavartak már pár játéban a folyamatosan agyonismétlõdõ textúrák.
Engem zavartak.

És ha egy jó RPG-t elképzelek, akkor abban nem csak az van benne, hogy egyedivé tehetem a karakteremet, vagy megkapom a választás szabadságát, hanem az is, hogy az NPC akivel beszélek az a szituációtól függõen mimikázik, az, hogy tudok egy kicsit gyönyörködni a ruházatomban, nehezen megszerzett tárgyaimban. Az se baj, ha tudok egy kicsit csak úgy gyönyörködni a tájban, mert nem az az egyetlen motivációm, hogy rohan-teljesít-pontotszétoszt-rohan-teljesít-pontotszétoszt . . . hanem csak úgy meg lehet egy kicsit pihenni is. És az is jó, hogy ha összefutok egy lénnyel, akkor nem csak azért tudom, hogy jetimacska, mert ki van írva a feje fölé és utána tudom, hogy az ilyen folt a jetimacska lesz késõbb is, hanem megvizsgálhatom, hogy hogy is néz ki a jetimacska: jéé . . . de szép a szõre. Ezek a dolgok a való életben is számítanak, ezek igenis sokat adnak egy rpg-ben a valóságérzéshez. A Witcher 2-ben pl volt, hogy csak elnézegettem a falusiakat, hogy mi tcsinálnak, tetszett.

És igenis úgy a legjobb, ha kirakom a 120 cm-es LCD TV-re és jó nagyra veszem a felbontást.

Ha neked ez nem számít, az nem baj, de azért ne fikázd le azt, akinek számít.

De abban egyetértek, ha nincs kellõ mélység a játékban, akkor tényleg mindegy milyen a grafika, de attól még egy kalap sz..t se ér.
koschwarz
az a szomorú, hogy az az érzése az embernek, hogy mintha manapság csak a grafikáról szólna a játékfejlesztés. nem akarok álszenteskedni, mert nem mondom, hogy nem tátom el a számat egy szép grafikájú játékon, és nem ítélem el ezt a technikai fejlõdést, de akinek van egy kis esze, az tudja, hogy nem ez a lényeg. de ezt te is már leírtad 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

benőmenő
e3-on Carmack bá ugyan ezt regélte el többek között, csak neki közben a szájában maradt a nyelve 😄
Egyet értek. Biztos lesz olyan, aki nyavalyog, hogy milyen ronda xboxon, pedig már a demón megállapítottam, hogy nagyon szép, fõleg egy nyitott világú hatalmas területet kezelõ játékhoz képest, amiknek általában "szerényebb" a kinézete, mint egy Crxsis 2-nek. De ha már itt tartunk, annál lerombolt város szerepel, ami nem nyújt szép látványt, de egy táj szebb, ugyan akkor nehezebb virtuálisan megteremteni, mint egy egyenes vonalakból álló mesterséges tárgyat, ezért én jobban tudok értékelni egy Skyrim grafikák, mint egy Crysist. egyet azért el kell ismernetek: Elõszeretettel fogjuk "verni a nyálunkat" a táj szépségére. <#nevetes1>

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Nem maradi vagy hanem normális gondolkodású. Aki a grafika milyensége miatt sír bármilyen játékban (nem futásról és optimalizációról beszélek, mert az természetes, hogy mindenki szaggatás nélkül akar játszani) az süllyedjen el.

Az nem szórakozni akar, csak felvágni és fikázódni. Lowpoly-highpoly pont lesz...rom, amikor még 286-oson játszottunk volt 2D és kész és jé mégis jól szórakoztunk. Nem volt ilyen grafikai fejlõdés és fikázódás emiatt, mint most!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem vagyok tisztában a rage-el kapcsolatos dolgokkal, úgyhogy világosíts fel pls!

benőmenő
Azt hittem hirtelen, hogy a rage topikban vagyok LoL
koschwarz
hozzáteszem, az én grafikai elvárásaim megragadtak 2004-ben, amikor megjelent a far cry. azóta nekem sem kell több grafikailag. tudom, maradi vagyok 😄

koschwarz
detto 😄

PTW
világos, ezért írtam amiket írtam. hoyg alapból eg y"picit" szebb lesz, hozzányúlással meg ég és föld. Én nem aggódom egyáltalán. grafika úgyios sokadlagos nálam, már így is csoroga nyálam az egésztõl.
csak arra vágyom, hogy végre leülhessek egy egy fa tövébe a hegyekben tábortûz mellett hóesésben 😄 D😄

Helyes. Már boxon is k*va jól néz ki. Így legalább az átlag földi halandó is szép beállításokkal futtathatja majd. Legalábbis remélem.

Ez annyit tesz hogy PCn jobban fog kinézni mint xboxon de nem annyival mint amennyivel a hardware erõsebb (az okokban egyébként igazuk van), csak megbonyolítják és nyalnak egy kicsit miközben mondják...

PTW
õõ ?

"We are very comfortable on 360," he said. "Yes, it will look better on PC. The PC has moved on a lot. With the kinds of things we do where we are streaming a lot, even your average hard drive on your average PC these days is crazy fast at ripping data.

"The negative on PC is that there are still a lot of layers of API before you can look at the hardware. So we might be able to get the data faster on PC, but what we do with that data is still easier on 360 and PS3 where we can look directly at the memory registers and do what we want.

http://www.computerandvideogames.com/319968/skyrim-is-very-comfortable-on-xbox-data-management-easier-than-pc/

Én miután kinyírtam minden olyan alkalmazást, ami nem kell a játékhoz, a 4850-esemmel 1600-os felbontáson picivel high alatt tudtam nyomni. Nem igazás szaggatott és 30-45 fps-t ért el.
Hm Nekem 4870-nel nem ment jól 1280x1024-en csak az elsõ etáppba 😊 A harmadikra le kellett vennem. Mondjuk maxon(ultra) már elég rendesen szaggatott . 😊

Az én konfigomon (c2d 2.66 ghz, hd 4850 512mb, 4gb ram) 1280x1024-ben minden gond nélkül ment a W2 high!!! beállításokon, pedig nem egy mai masina már. Szerintem jó lesz ez is, csak optimalizálják úgy, mint a Two Worlds II-t <#vigyor2>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Mondjuk ha úgy lesz mint a Witchernél akkor már közepesen is elég észbontó lesz. 😊

Laptop, de eddig minden játékom jól szuperált. Tört verzió( a Skyrimre kuporgatom a pénzt. <#awink>) Nem is játszottam volna vele, de így legalább össze tudom hasonlítani õket, most, hogy végigjátszottam, a Skyrim jobban fog tetszeni nekem. Mind egy, nincs jogom nyavalyogni, hogy szarul fut, így is eldöcögtem vele. A lényeg, hogy a Skyrim jól szuperáljon.

Sir Quno Jedi
WIthcer 2 még 2560x1440-ben is szépen muzsikál maxon. Persze übersampling kikapcsolva, ehhez a felbontáshoz már vicces lenne.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Eredeti játék (akkor a patchek már a nagy részét kezelték a dolgoknak)? Übersampling kikapcsolva, Dinamikus csontváz bekapcsolva? Textúra memória közepesen?

Vagy ez egy laptop konfigurációja(nagyon annak tûnik)?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A witcer 2 minimumon szaggat, mint a franc. ilyen eddig csak a Beowulfnál fordult elõ, mert alapértelmezetten, csak a beépített Intel integrált chipsetet érzékelte, de meg tudtam oldani, hogy a Nvidia vezérlõpulton, a programbeállításokon megadtam, hogy a játék a Geforce-ot használja futáskor, de a Witcher 2- nél nem mûködik.

Régi szép idõk, amikor még 800x600-ba minimumon képes voltam játszani...

Hát lentebb lévõ cikket elolvasva én nagyon bizakodó vagyok, hogy jó lesz!
Állítólag NPC-k még jobban fognak élni a SKyrimben!

Engem sem érdekel a grafika, mondtam, hogy Oblivionos elég nekem. Azt sem maxon játszottam sosem, sõt egy évig 800x600-ban ablakos üzemmódban nyomtam minimumon 😊

Remélem a játékmenetet nem basszák el, de ha lesz kb akkora bejárható terület és annyi mellékküldetés + kicsit élõbb NPC-k( mint pl W2-ben minden NPC-nek megvan a napirendje, este még a faluban leültek a tûz körül mesélni stb, kurva nagy feeling volt!), akkor engem megvettek kilóra 😄

Bár állítólag az op .rendszerek sem képesek erre, szóval érdekes kérdés

itt már nem csak az órajel számít szóval.

Erre az évre két 4 magos volt jelölve..legalábbis amit kinéztem a Witcher 2 meg ez 😊

Az i3 az szerintem csak két magos.
a quad ugye meg négy. Ha kihasználja ténylegesen a négy magot fullon az mókás lesz. Akkor csak közepesen mint a Witcher is.

Max-on menni fog!

Sziasztok. Nem voltam sosem jó a konfigokban. Az én gépem mibe esik?
intel i3-370M 2.4 ghz
Geforce 310M 1GB DDR3
DDR3 4GB ram

Én meg pont lesz...arom a grafikát, a játékélmény lesz a döntõ!

PTW
én egyébként pont oblivionos mod tapasztalataim miatt tervezek olyan VGA-ra újítani Skyrimhez ami min 1,5 de inkább 2 giga memóriás.

Annak idején az akkori gépemen nagyon szép volt az Oblívion.Aztán amikor az új gépen is kipróbáltam, leesett az állam.Akkor mutatta meg az igazi szépségét, amikor vasat kapott maga alá.Persze az akkori gépigényhez képest.Most így leszek a Skyrim-el is: szépnek remélem, hogy szép lesz a mostani konfigomon is, de az igazi vizuális orgazmusra csak a következõ gépfejlesztés után kerülhet sor...😊

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Nekem már Oblivion szintû grafikával is tökéletes lenne 😊 Bár ahogy nézem a gépigényt, egyedül a kártyám esik a minimum kategóriába (HD 4850) , szerintem simán menni fog, a Battlefield 3 is megy pedig az se piskóta.

ámen
PTW
szerencsére nem kell beérnünk enniyvel ezek miatt:

1 - pc-re (ha nem hazudnak) defaultban magasabb felbontású textúrákkal érkezik
2 - dx11-et supportál, amivel habár sajnos az új graf lehetõségeket nem használja ki, viszont teljesítménynövekedést hoz
3 - pc-n a legalapvetõbb grafikai tuning az ini file-nál kezdõdik. bármiféle mod nélkül már itt csodákat lehet mûvelni pl. látótáv, LOD, tárgyak pop-up távolsága, növényzet, különbözõ víz és fényeffektek stb....
4 - nem kell hozzá 1 hónap és elkezdenek majd jönni a graf tuning modok

szóval a dolog is is 😊 valóban nem kell hozzá erõs gép, hoyg azt a szintet kapd mint boxon. Viszont a rengeteg potenciál kihasználásához madj igencsak izmos VGA kell majd!

Itt van, szerintem a ATI 4850-emmel /majdnem/ maxon lehet majd tolni.

Recommended System Requirements:

CPU: Core 2 Quad 3 GHz
RAM: 3 GB
HDD: 15 GB free disk space
Graphics: 512 MB Graphics Memory
Sound Card: DirectX 9 Compatible
DirectX: Version 9.0c

Minimum System Requirements:

CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz or Althon X2 2.0 GHz
RAM: 3 GB
HDD: 15 GB
Graphics: 512 MB card
Sound Card: DirectX 9 Compatible
DirectX: Version 9.0c

Supported Graphics Cards:
Minimum – 8800 GT
Recommanded – Geforce GTX 460/Radeon 5850
Nem hiszem, hogy túl erõs gép kellene hozzá. Vagy legalábbis a konzolos grafikai szinthez biztos nem. De remélem azért PC-re lehet majd húzni.

Mondjuk szerintem ez nem fog megtörténni, mivel nagyon az Xboxot nyomják marketingben. Szóval be kell majd érnünka azzal a grafikával, ami a konzolokba belefér.
Ryder62
Gépigényrõl lehet tudni valamit? Remélem nem lesz olyan gány hulladék optimalizálás terén mint a new vegas. Mert az stabil 60 fps-t sem tud tartani olyan látvány mellett. Ráadásul a mapján alig van valami.

PTW
valóban nagyon faszák voltak. nekem személy szerint point lookout volt a kedvencem.
Szerencsére Skyrim-hez azt ígérik. hogy hasonló kaliberûek készülnek (vagy méginkább morrowind) és kevesebb lesz belõlük, de sokkal inkább tekinthetõk majd kiegészítõnek mintsem DLC-nek.

ami JÓÓÓÓ 😊

Ryder62
Teljesen egyet értek. De azért a new vegas-os old world blues dlc azért rávert még a f3-as dlc-kre is. Pedig az nagy szó 😊

Az F3 dlc sorozata szerintem etalon. A Pit vagy Point lookout akar onallo jateknak is megallna a helyet. A new vegas-nal szerintem mar nem ennyire pozitiv a kep dlc vonalon.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Ryder62
De azért az F3 dlc-jei elég ütõsek lettek 😊

koschwarz
...én legalábbis még nem vagyok a digitális változat híve, hogy a dlc-ket úgy vegyem meg.

koschwarz
azon gondolkoztam, hogy dlc-k terén mit ígérnek? gondolom lesz jó sok.

ha a fallout3 példáját nézem, akkor kissé idegesített, hogy megvettem megjelenéskor, aztán a dlc külön iszonyat borsos áron jelentek meg jó késõn, nem is érte meg (ráadásul nem is voltak kompatibilisek a magyar verzióval vagy mi volt), majd eladtam a sima változatot, és megvettem az angol goty-ot, minden dlc-vel egyben. az oblivionnal sem volt egyszerûbb, ott meg külön van egy shiveringem meg egy kotn-om...

Nekem jó a digitális, én csak úgy vettem az elmúlt 1-2 évben. Nem foglal helyet, nem kell pakolgatni.

De mindenkinek amit szeret, csak jönne már.
PTW
én olyan 16-18 ezerre tippelem.
emlékszem, hogy anno az oblivion is annyi volt(16) pedig az a kiadás egy fadobozos Skyrimhez képest kispálya 😄

nekem megfelel majd a polós-poszteres-képeslapos-soundtrack-os kiadás kb 10 ezerért, a fadobozos iszonyú drága lesz, pedig én az évi 4-5 játékomat általában gyûjtõiben veszem, ha valóban tartalmaz valamit, nem csak digitális pluszt, de ha a lélektani 20 ezer forint fölé csúszik az ára, nem veszem meg..

már egy ideje lesem az egyik vidéki media markt-ban, 5 doboz porosodó withcer 2 legdrágább edisön, most 16 vagy 18 ezer...az egyikért nagylelkûen felajánlok karácsony elõtt 12 ezret<#ravasz1>