The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvasd el az elsõ mondatot is ne csak az utána lévõ rizsát 😄

Azert nincs teljesen igazad. Pont azt beszeltem, hogy a HDhoz is eleg egy regebbi kartya.
Laza
Hát csak azért, mert az a szint már a középkategória aljának felel meg kb, és lehetne még bõven mivel felnyomni. Hogy most kinek van, kinek nincs Dx11-es kártyája, az egy dolog ... a Dx11 sem mai találmány ...

Kíváncsi leszek, de nem számítok Witcher2 szintû erdõkre 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Ryder62
Én 1360 X 768-ban játszok. Elötte a CRT tudott 1280 X 1024-et. Mikor váltottam azért egy-két (nem sok) játék jóval rondábbnak hatott. Pl mass effect 1. De a 2 meg nem. Minden megszokás kérdése. A mass effect 1-ben a mostani (1360X768) felbontáson olyan recék vannak hogy eleinte nagyon zavart. Aztán szép lassan megszoktam ezt a felbontást meg a játékok kinézetét. Aki meg HD felbontásban akar egy játékot futtatni 60 fpssel, annak meg is van az ára. 50k egy kártya. És szerintem az már baromi sok érte fõleg ha az ember úgy játszik hogy meló/suli után hazaérve behuppanva a gép elé, játszik 1-2 órát és jól szórakozik. És nem azon morfondírozik hogy a 2km-el elötte lévõ textúra miért ilyen meg olyan. Meg persze nem grafika huszár. Persze ez csak az én véleményem. <#smile>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Ryder62
Én még mindig azt mondom hogy a gépigény nem ér semmit. Játszottam olyan játékkal aminek a minimum konfigja nem volt meg (max a ram) és még is ment közepes graf mellett 25-30 fps-sel. De játszottam olyannal aminek a minimum és ajánlott között voltam és közepes grafikán játszhatatlan volt, sõt még minimumon is alig volt meg a 30 fps. Szóval minden a motortól függ illetve hogy mennyire optimalizált.

koschwarz
speciel az monitorom max felbontása 1280x1024. nincs is igényem többre. manapság egy viedókártya teszt sem használ már ilyen alacsony felbontás, alap az 19xx vagy mittoménmennyi. 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

En ev elejen azt terveztem, hogy a Skyrim miat veszek majd ev vegen uj gepet. Nekem is kb 2007es konfigom van. De mivel nemi cfg file irogatas utan most mar a Rage is megy maxon es vegul a Witcher is szepen futott (igaz az csak 1440*, vagy 1600* felbontason. Lenyeg a 4850 es a hasonlo erosseg boven eleg lesz. Nem csak a Skyrimre, de a kovetkezo jatekokra is, amik meg erre a konzolgeneraciora jonnek ki. A kerdes csak az, hogy megjelenes utan egy vagy ket hetet kell varni arra a patchre, ami javitja a kulonbozo konfigokon felbukkano hibakat.
A játékok ajánlott konfigurációi általában a piszok magas felbontás miatt szokott lenni. Én a Intel i3-370M 2,4 ghz Geforce 310M 1 gb Dx10 4Gb ram laptopommal 1280*720 ban szoktam játszani, ami nekem tökéletesen megfelel.
Ha a skyrim-mel közepes/magas beállításokkal tudok játszani akadásmentesen,(nekem már a 30fps is megfelel) akkor nekem kánaán lesz a november.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Kinek mi a rendes gép... Egy 5770/6770 + core i3-2100 kombinációval ha nem igénye hogy minden 1080p vagy magasabb felbontáson max beállításokon menjen hanem képes kompromisszumokra vígan el tud játszogatni az elkövetkezõ 1-2-3 évben. Olyan játékokhoz amik xbox360ra is kijönnek pedig bõségesen elég. És persze ne felejtsük el hogy nem teljes gépet vesz, tehát nem kell pl hdd/ssd, ház, tápegység (ez a hármas ugye ha épkézláb darabokat akar alaphangon 30-40k).

100k környékén meg manapság már elég jó dolgokat ki lehet hozni, 40ért vehet egy core i5-2400at (vagy 48-50ért egy 2500K-t), 40-45ért már lehet kapni gtx560-at és 6870-et is,ehhez kell még egy alaplap és a +ram, kb 110-120ból kijönne és egy olyan gépe lenne amit erõs lenne a "rendes gép" aljára sorolni 😊 Egyébként valószínûleg valami ilyesmivel járna a legjobban ha ár/érték arányra vásárol, de ez ugye az általa felvázolt összegnek majdnem duplája.

Lényeg a lényeg, manapság abban a kellemes helyzetben vagyunk hogy nem kell 300k-t elkölteni hogy olyan géped legyen amivel az elkövekezõ 3-4 évben kényelmesen el tudsz játszogatni. Persze lehet bele ölni a pénzt ha a legjobbat akarod, de nem muszáj.

wedge31
Játéknál nem számit, bõven elég a 4gb, max ha grafikus vagy akkor kell 8gb ram a gépedbe.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Amúgy számít, hogy 4 gb vagy 8 gb játéknál? Van látható javulás, vagy valami amiért megérné a 8 gb? Csak mert ha igen, akkor lehet én is elgondolkodom rajta.
koschwarz
nézd, nem aggódom, mivel minden konzolport játék tökéletesen, és gyakorlatilag maximuon fut. namost, a skyrim nyilván más, mert sokkal nagyobb a világ, stb. stb., de nem hiszem, hogy a dx9 problémát fog okozni. persze nyilván legfeljebb közepes, de inkább minimum beállításokkal tudok majd játszani.

Lol, egy olyan gépen te nem fogsz Skyrimezni 😊

Fáradj át bátran a Milyen gépet vegyek most? topikba, ott örömmel segítenek. Amúgy 100k alatt nem kapsz rendes gépet, csak szívás lesz vele. Ilyen kategóriás gépbe 8 giga memória pedig tök felesleges (amúgy 14e Ft), neked 4 gigát javaslok, a különbözetet inkább rendes procira/videokarira/alaplapra költsd.
Ha videokártyára tudsz költeni pár ezressel többet (27-30) 5770/6770-el járnál a legjobban (a kettõ között gyk csak a blu-ray 3d decode támogatás a különbség).

CPU necces 15ért, egy athlon2 x3-ban lehet gondolkodni, esetleg 20 körül egy phenom2 x4 vagy pentium g860 életképes lehet, de ezeket nem ajánlanám, mégpedig azért mert jobban jársz ha rászánod azt az 5-10k többletet egy 25-30k-s egy core i3-2100-ra.

koschwarz
mondjuk:

videokártya: 25k
proci: 15k
alaplap: 15k

a memóriaárakkal tisztában vagyok, meg ma már tényleg 8 gigákat vágnak az emberhez potom pénzért. a többi alkatrész megvan.

PiszkosFred
Minden attol fugg, mennyid van ra 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
monnyuk ha új gépet raknék össze, akkor már win7 menne rá.

koschwarz
az a helyzet, hogy utoljára 2007-ben (?) "újítottam" a gépem. most hogy belegondoltam, fogalmam sincs, hogy milyen procit és videókártyát (na meg alaplapot) kellene aktuálisan beszerezni. természetesen egyáltalán nem kell csúcsgép, de amin elfutnak a mai játékok.

A 32bites csak 3 gb-ot ismer fel, szóval ha nem akarsz egy giga kiesést, akkor be kell szerezned egy 64biteset.

koschwarz
ha beleteszek +2g ramot, az menni fog a 32bites xp-n? 😄

alapvetõen csak a ram meg a videokártya kevés benne, +2 GB RAM ~ 5k, egy használt ati 4850 meg olyan ~12-15k körül van, azzal már nagyon nagyot dobnál a géped teljesítményén.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

PiszkosFred
Elso blikkre, futni fog ezen a konfigon, de sajnos szerintem orulhetsz, ha minimumhoz kozeli beallitasokkal folyamatos lesz a jatek.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
én örülnék, ha 1280x1024-ben mondjuk közepes beállításokkal futna a 8800gt512, c2d 2400Mhz, 2 giga ramos gépemmel. annyi bõven elég lenne nekem, még akár kis reccenésekkel is. az oblivion ugyanezen a gépen árnyékok kivételével minden maxon fut totálisan játszható módon, néhány értéket módosítva a config file-ban, bár fps-t sosem mértem. de kellemesen játszható.

az árnyékokat is csak azért kapcsolom ki, mert ha nincs mindennek, vagy legalábbis szemmel láthatóan mindennek (pl. épületeknek is) árnyéka, csak a fáknak meg az embereknek, akkor minek...

De minek is kellene többet várni? Már boxon is marha jól néz ki. Csak azt eredményezné, hogy atomerõmû kellene, ezt meg ugye nem minden földi halandó engedheti meg magának. (Nincs mindenkinek DX11-es kártyája.)

Laza
"A minimum egy jó 4 éves középkategóriás, az ajánlott meg egy kb 2 éves középkategóriás konfig."

Mondjuk ebbõl adódóan arra tippelek, hogy nem érdemes sokkal többet várni, mint amit a konzolos verziók nyújtanak ... bár a min konfig is kb hozza az X360 teljesítményét, mégis az ajánlott már manapság is alacsonynak számít azzal a GTX460-al (és Dx9-el).

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

koschwarz
az a vicc, hogy elõbb vagyok hajlandó a skyrimért gépet fejleszteni, ha szükséges, mint a bf3-ért, pedig egyébként eléggé egy bf-fan (is) vagyok.

Laza
Hát, a gépigények eléggé a béka segge alatt vannak ... kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog ténylegesen kinézni. Mondjuk az Oblivion is szépen nézett ki 8800GT alatt ... de azóta eltelt 4-5 év.

A minimum egy jó 4 éves középkategóriás, az ajánlott meg egy kb 2 éves középkategóriás konfig.

koschwarz
<#buck>
várás!!!!

na végre 11.10.10
ja hogy 11.11.11 <#pias>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Fehercsoki
Kis mennyiség?Nyereség 20%át kérik el csupán, plusz 50k dollárt.

Bethesda most vált saját motorra (Creation Engine).

Pretorian
+ Az Arkham Asylum animációi. Bethesdáék láthatóan nem szeretnek a motion kepcsörrel tökölni, inkább kézzel készítik az animációkat, azért ilyen párját ritkítóan élethû mindegyik. lol.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Ezt én sem értettem soha, hogy egy olyan kaliberû cég mint a Bethesda miért nem csengeti ki azt a relatíve kis mennyiségû zsugát egy kiforrottabb engine-ért a saját motor toldozása-foldozása helyett. Egyébként az Unreal valószínûleg azért olyan népszerû, mert rohadt jó az SDK-ja, és baromi jól van optimalizálva, akárcsak a Quake 3 anno. És ha már Unreal engine, a Homefront részletessége a Borderlands hatalmas nyílt tereivel kombinálva milyen szép is lett volna a Fallout 3-ban...még idõt is spórolhattak volna.

Ryder62
Hát ez az hogy a gamebryo az valami ótvar motor. Egyébként ha jól tudom a fallout 3 a tovább fejlesztett változatát használja, a new vegas is gondolom kicsit tovább fejlesztett. És minél jobban tuningolják annál szarabb. De mivel most összekalapáltak egy teljesen újat, remélhetõleg optimalizáltabb lesz. <#pias>

Jah amúgy fallout 3 nagy kedvenc, nekem 30-40 fps között mozog külsõ tereken, míg városban vagy belsõ tereken 60.

A new vegas optimalizálatlanabb és bug tenger volt. Szerencsére a d3d9 fix megjavította és a kezdeti 15 fps helyett 50 körül fut. De néha az is leesik 40 körülre pedig azért egy olyan játékban ahol a pályán alig van valami, szinte mûvészet.

Nem értem hogy miért nem licencelik a Chrome engine 4-et (call of juarez 2) vagy 5-t (dead island) A játéktörténelem legjobb motorja hisz amellett hogy baromi jól nézz ki nagyon jól optimalizált. És ebben a környezet nem statikus szóval a fûszálak, falevelek lengedeznek, szállnak a falevelek stb. Sajnálom hogy ezt a motort csak pár játék használja mert ha úgy elterjedne mint az unreal engine akkor bizony a PC játékok megint aranykorukat élnék. Gondolom azért van itt a kártyagyártóknak is beleszólása sajnos. bah

ÖÖÖ... soha egyik részével sem játszottam és nem is tervezem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Pretorian
Bethesda belsõ fejlesztésû játékai sem a jó optimalizációról híresek. Fallout 3 még egy 4870-be is beleharap komolyabb felbontáson élsimítással, nagy külsõ területeken/bizonyos effektek megjelenítésekor. Pedig alig szebb valamivel az Oblivionnál, az meg egy x1900-on is elrepül full beállításokkal, magas felbontáson. Ezért nem érdemes készpénznek venni az ajánlott konfigot. Mondjuk most hogy végre lecserélték a 100 éves elavult xar GameBryo motort, lehet hogy megtanultak optimalizálni is, ki tudja.

Ryder62
Ööö.. Crysis ? <#lookaround>

Remélem hogy jól lesz optimalizálva azért. A Bethesda is éget most a RAGE-el nem is kicsit.

Summa summárum nem minden a szép grafika, ha nem párosul hozzá hangulat és játékélmény!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Oblivion gumifejei? Észre sem vettem úgy el voltam merülve a játékban. <#nevetes1>
De most komolyan, nem zavart egyáltalán. Elkönyveltem, hogy ez ilyen és kész.

Azonban valahol igazad van. Fontos a grafika, de csak sokadik helyezett nálam a fontossági sorrendben (de ezt már kifejtettem). De ezek az általad felsorolt dolgok is fontosak és jó ha vannak természetesen.

Nekem mondjuk speciel mindegy, hogy ez 2054-es, 2011-es vagy 2000-es színvonalon valósul meg, ha jól szórakozom nem nézem a grafika milyenségét. (sok indie játékkal is játszom, amelyeknek igen elavult grafikája van és mégis elvagyok velük.)

Igazából ezzel a kis szösszenetemmel arra akartam rávilágítani, mikor sokak a grafika miatt szaroznak le amúgy jó játékokat. A high poly, low poly-kat elemzik, meg hogy 2d-s a fû vagy 3 és ehhez hasonló dolgokat. Elvesznek az ilyen és ehhez hasonló teljesen értelmetlen baromságokban és magát a játékélményt persze meg sem említik. Ilyen emberekre értettem amit írtam.

"Elõszeretettel fogjuk "verni a nyálunkat" a táj szépségére."

Ez viszont biztos, hogy így lesz!<#smile>

Pretorian
Jah Oblivionhoz nekem megvolt anno az ajánlott, közepes beállításokhoz is kevés volt 1024x768-ban élsimítás nélkül...

LeWyTy
Am is tervezem újítani a gépet ...csak pénzt kéne rá félre tenni<#nevetes1>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ryder62
Ha jól lesz optimalizálva akkor ha kicsit alatta vagy még elfuthat. Amúgy nem csak tuningoló modok lesznek hozzá gondolom hanem mint a falloutokhoz lesznek sebesség növelõ modok is gondolom. Pl a new vegashoz készített d3d9.dll-hez hasonló

LeWyTy
Francba... a minimumhoz gépújítás szükséges<#falbav>
Am hi all<#wave>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Lunki88
Látom van közte egy olyan hogy "get married". 😄
Itt az achivement lista. Érdekes infókat lehet megtudni.
http://www.vg247.com/2011/10/04/skyrim-achievements-list-pop-up-online/

Ryder62
Pedig vannak nagyon állat modok. Mondom, new vegas annyira nem tetszett "nyersen". 😄 De olyan modokat tettem fel amivel szinte csodálatos játék lett mind látványilag mind pedig játékmenetileg (pl szebb égbolt/felhõk, több változatosabb növények, nap effekt mod amivel a napfelkelte gyönyörû, random encounter amivel mindig megvan az esély hogy a sivatagban bóklászva összefutok egy szuper mutáns sereggel vagy az enclaveval, és még sok másik)<#vigyor0>

koschwarz
én meg pont azt határoztam el, hogy hozzá nem nyúlok sem modokhoz, sem a mod-szerkesztõhöz. ezúttal csak játszani akarok, úgy ahogy van 😄

Ryder62
😄D

Mondjuk azt hozzá tenném hogy a modok tesznek róla hogy mindig kicsit másmilyen legyen a játék. De nem kell olyanokra gondolni amik gyökeresen megváltoztatják a játékot csak kisebbekre pl: ruha, pipboy, idõjárás/napszak stb Az F3-hoz nem is kell sok mod mert úgy szeretem ahogy van 😄 De sajna new vegasra már nagyobb modokat kellett feltennem hogy változatosabb, szebb stb legyen.

Annak viszont nagyon örülök hogy a skyrim is modolható hisz látható hogy szeretem modolni a falloutokat is, sõt moderkedni is szeretek. Már alig várom hogy megépítsem az elsõ kis pályámat erdõstûl falustól a skyrim szerkesztõjében 😊

koschwarz
7 2 7 !!!!!!!!!!!<#ijedt><#ijedt><#ijedt><#ijedt><#ijedt><#ijedt>
grat 😄