The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pl:

Két sárkány beszélget. Azt mondja az egyik:
- Mhh.
- Na ne égess - szól rá a másik.

Tudom, hogy sz.r, de írjatok jobbat.
😊
Tud valaki inkább egy jó skyrimes viccet???
Én nem a hardverre gondoltam! Az egy dolog. Én csak azt mondom egy játéknak nem a grafika a legfontosabb része (aki szerint igen, az nem érti a játékok lényegét: szórakozás, ha meg csak fotórealisztikus játékkal tudsz szórakozni, arra nem tudok mit mondani... én egy tetrissel is elvagyok, mert szórakoztat, sõt még egy sakkal is.

Na, de ne offoljunk ennyit. Zárszóként, valakinek ez a fontos, másnak más (nekem meg minderrõl jól megvan a véleményem).

Peace<#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

#1628... van még kérdés?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem fûzõdik semmilyen érdekem hozzá, hogy védjem a játékot, csak mindenhol azt olvasom, hogy: "Jaj, de szar Low poly a fû", "jaj de csúnya a grafika, hogy mernek ilyen színvonalon kiadni bármit is 2011-ben", " Fúj, 2d-s a fû, ez egy szar játék" és ehhez hasonló kijelentéseket, amitõl már a falra mászom (fõleg akkor, mikor 1-2 álló képen és pár mozgón kívül semmit nem láttunk még, amibõl meg lószart se lehet leszûrni, mivel nagyrészt konzolos verzióból vannak).

Ez egy Technológiabuzi hozzáállás.... Ennek már köze nincs a szórakozáshoz, ami a játékszoftverek lényege. Én csak ezt tettem szóvá. DX11 meg hasonló szarságok, amikbõl megjegyzem nem sokat tapasztal az egyszeri játékos, meg tök fölösleges parasztvakítások. Játszottunk annó a Ki nevet a végénnel, Gazdálkodj okosannal, nem volt grafikai élmény, de nem is érdekelt, mert jól szórakoztunk (Vagy akár említhetnél a korai 2d-s játékokat is, sõt a 3d-seket is... ekkor még nem fikázódtak ennyit a játékosok ezen a bagatel dolgon, amit grafikának hívtak). Ez utóbbi hiányzik nagyon sokakból a játékos társadalomban, a grafika az isten a többi le van szarva. Próbáltam rávilágítani, hogy milyen kifacsarodott hozzáállás ez, de úgy látszik sikertelenül.

Egy erdõ olyan, amiben vannak jellemzõ elemek, nem egymás után ugyanoda pakolgatott fák, meg avar, vannak irányjelzõ sziklák, amirõl tudod, hogy hol jársz, ha már legalább 1x voltál ott. Witcherben mint mondtam 5-jére is simán eltévedtem (Ergó copy-paste megoldás).

Egyébként meg a 1619-es hsz (a személyes névmásokat rosszul kezeltem, nem neked szántam a hsz. mondanivalóját) nem is neked ment!

Ha kötekedésnek vetted, akkor sorry. De megint ott tartunk, hogy kinek mi a jó gép. Nekem, 4 éve NASA gépnek számított, mivel akkor megfizethetetlen volt nekem. Én el vagyok a saját gépemmel, még egy pár évig, és örülök, ha novemberben és az elkövetkezõ hónapokban,években marha jól el leszek a Skyrimmal.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Pretorian
Ez egy cell-shading technológiával készült játéknál még igaz is lehetne (XIII, Borderlands), mivel ott a képregényszerû ábrázolás idõtlenséget kölcsönöz a vizuális megvalósításnak.
Egyébként nekem pl. a Witcher 2-nél szebb és részletesebb rpg bõven nem fog hiányozni a következõ 2-3 évben. Ha a Skyrim csak megközelítené azt a szintet (és jól lenne optimalizálva) mûvészileg is, már bõven elégedett lennék.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Laza
Bocsi, de most komolyan ... kit érdekel, hogy Neked milyen géped volt 4 évvel ezelõtt? Kit érdekel, hogy Neked a Core2Duo NASA technológiának számított 4 évvel ezelõtt?
Egy 50eFt-os videókártya "dúrva"? Egy Dx11-es kártya semmi esetre sem középkategória? 😊))
Plz, ha nem vagy otthon egy témában, akkor inkább ne erõltesd a kötekedést. Vegyél inkább egy 10eFt-os, Dx11-es Radeon HD5570-est (Powered by NASA) 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Mikor régen? 😊 Tuti hogy az újabb és újabb autócsodákra meg csorgatod a nyálad ... pedig azt sem engedheted meg magadnak ... és már Ladával is tökéletesen lehetett közlekedni.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

bélanéni
Ezt mondjuk 10 éve is ki lehetett volna jelenteni. Én örülök a grafikai fejlõdésnek, a pénztárcám persze nem. <#idiota>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Galy
szerinted mikor érte el a "tökéletes" szintet? ilyet nem lehet kijelenteni szvsz. mindig van hova fejlõdni!

de megint megyünk off irányba...
4 évvel ezelõtt, had ne írjam le, hogy milyen gépem volt. Akkoriban ez igen is NASA gép volt, most már egy mezei pc. Akkor kezdett el rohamosan nõni a játékok gépigénye, és nem sok embernek volt ilyen gépe. A másik pedig, hogy egy normális videókártya 50eFT, az dúrva. Én egy dx11-es kártyát semmi esetre sem hívnék középkategóriának.

PiszkosFred
Mert a grafikai megvalositas mar regen elerte azt a szintet, amely tokeletes eleg lenne egy jatek eseteben. (mas kerdes, hogy az ipar es a gazdasag szempontjabol nagy ongol lenne megallni ezen a szinten)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Galy
Ezzel a hozzáállással akár még a fákon ugrálhatnánk. Miért ne fejlõdjön a grafika? 2011 van, jóreggelt!
Laza
Ha egy Core2Duo 2,6Ghz, 4GB RAM, meg 4 év után egy új 50eFt-os középkategóriás kártya, GTX 560Ti (8800GT után) NASA gépnek számít, akkor tényleg szerencsés vagyok 😄

Laza
Nem szaroztam le, pont az ellenkezõjét írtam, csak végig kellene olvasni a hozzászólást.

Laza
Nem, de véleményem lehet az eddig látott képek és videók alapján. Nem tudom mit kell ilyen szinten védelmezni, úgy beszélnek egyesek, mintha a legféltettebb csecsebecséjükre mert volna valaki sandán pislantani.

Egyébként pedig egy erdõ olyan, mint amilyennek leírtad ... nem tudom ezen mit kell csodálkozni.

A 'grafikabuzisághoz' meg annyit, hogy a Morrowind és Oblivion is megjelenésekor csúcs minõségnek számított a maga nemében, tehát ezt a képet és elvárásszintet maguk generálták, nem a nép!

De ne úgy mondja el, hogy szar... Legalább indokolja! A másik fele a dolognak, hogy ne a grafika miatt szarozzunk már le játékokat, fõleg kipróbálás nélkül, fõleg a játékélmény ismerete nélkül.

Ez kb. olyan, mint valakit egy kép alapján szar embernek neveznénk.

Az meg már más kérdés, hogy te szerencsés vagy, és már több évvel ezelõtt NASA gépet tudtál beszerezni. Még ma is borsos az ára egy ilyen konfignak. Egyébként, a korábban közzétett követelményt nem kell készpénznek, venni, mert az nem hivatalos. A Bethesda még nem adta közre a valódi gépigényeket, ebben a hónapban várható.

Mivel messze északon játszódik a game nem is lehet számítani beláthatatlan dzungli-bungli õserdõre, hanem fenyvesre, és lombhullató erdõre, ami ritkásabbak és az aljnövényzetük is sokkal gyérebb. A witcher 2-ben kaptunk egy kis erdõt, azt jótcakát. Nem kell tõle hátasd dobni.

Én ugyan a "grafikabuzik" táborát erõsítem, de vitatkozni tényleg kár róla 😊

Különben sem lehet mindenki ízlésének tökéletesen megfelelni.

De ez a fórum akkor is a játékról szól, tehát szerintem belefér az is, ha valaki elmondja, hogy a játékmechanizmustól, a grafikától, a történettõl, vagy a hangulattól van/nincs elájulva.

Hát hol mondja el, ha nem itt???

Végigjátszottad már a játékot? Láttad már minden négyzetcentiméterét? Akkor honnan tudod, hogy nincs benne olyan erdõ? (witcher 2 erdõ nem volt annyira nagy szám szerintem, hogy etalon legyen... én legalábbis nem dobtam tõle hátast. Sõt egy kicsit zavart is, hogy egyáltalán nem tudok tájékozódni az egész erdõrész tök ugyanolyan volt, azt se tudtam merre van az elõre. Ha még sokadszorra mentem vissza akkor is eltévedtem, csak az iránytû segített.)

Nagyon igazad van! <#eljen>

Egyetértek!

Ui.: Ez a grafikabuziság de jó lenne ha kihalna már, mert baromi unalmas mindenhol ezt olvasni, hogy ilyen meg olyan a grafika. Nem tetszik nem játszik vele az illetõ nem? Ki a radai rossebet érdekel, ez nem olyan fontos infó, hogy fórumokra kelljen 600 x írkálni.

Aki reális grafikára vágyik, meg ne játszon, hanem kiránduljon, vagy csak élje az életét, annál nincs valódibb grafika.

Laza
Jól néz ki, de szívesen láttam volna olyan sûrûségû és megvalósítású erdõket, mint amilyen a Witcher2-ben van 😊
Ez megint olyannak tûnik, mint az Oblivionban, ahol a legsûrûbb erdõben is 20 méterenként voltak fák 😊

De egyébként biztosan nagyon jó lesz, elõrendelve 😊

Laza
Nem értem ezt a NASA gépezést ... hiszen még az ajánlott konfig is több éves.

koschwarz
nekem is az tetszett, nem kicsit sikerült monumentálisra az a szobor 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

PiszkosFred
Az Azura szentely kep mindent visz. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
a faszom a dx11-es effektekbe... <#schmoll2>

azt grafikabuziknak találták ki a videókártya-gyártók.

Nem tom nekem rohadtmod tetszik ez a grafika is. Egyébként meg igen mint Ryder62 mondotta. 😊

Lunki88
Lehet konzolos képek. Mondjuk nekem semmi bajom ezzel a grafikával. Akinek nasa gépe van majd szed le hozzá graf tuning modokat. 😊
grebber
Nem is várok Crysis-t mert az még 2 év mulva sem fogom tudni maxon futtatni 😞

Eddigi képek csak olyan 10x voltak szebbek mint ezek a tetriszes képek!

Next PC upgrade: 2022

Laza
Mindenesetre 1-2 Dx11-es effektet simán elbírna még 😊

Ryder62
Nem Crysist adnak ki hanem játékot. <#vigyor2>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

grebber
11 új kép

Hm mobiltelóra is kiadják mert elég tré lett ezeken a képeken a grafika?!

Next PC upgrade: 2022

Ryder62
Mért, nem egyszerre adják ki a játékkal?

Fõleg ha netalán az sdk késõbb jön mint a game... -.-

ssszzéééépppúúúúúúúúöööeeeeeeeeeeeeeeee

Tudom, hogy nagyobb Cryrodil mint Skyrim. Úgy értettem, hogy maga a térkép sokkal nagyobb lesz, 2 harmaddal nagyobb területet járhatunk be, mint az Oblivionban. Tehát, ha Cyrodilt is bejárhatnánk, nagyobb lenne, mint a 4-ben volt. Az Oblivionra meg mint játék címre hivatkoztam.

Ryder62
Amúgy van már Skyrim Nexus <#pias>

Úgyhogy megjelenés után 2 nappal már tele lesz móddal 😄D

wedge31
Kisebb Skyrim mint Cyrodiil, olyan földrész nincs, hogy oblivion.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Azt mondták, hogy a Skyrim egyharmada akkora lesz, mint az Oblivion egésze. Magyarán minden idõk legnagyobb térképe lesz. Legalábbis szerintem.

Ryder62
Térképet mekkorára becsülitek?

Fallout 3 méretû csak lesz nem?

Sry nem játszottam a széria semelyik darabjával sem. Úgyhogy fogalmam sincs mekkora volt pl az Oblivionban <#vigyor5>

Az utolsó térkép alapján, viszont több település lesz.

5 nagyváros, 4 kisváros/erõd, 7 falu. Lesz mit bejárni.<#vigyor2>

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

Elolvastam, csak abban reménykedem, hogy az optimizálás is rendben lesz, és nem járunk úgy, mint a GTA4-el.

Lunki88
Jó példa erre mondjuk a GTAIV. Minimumnak egy Core 2 1.8Ghz-es procit jelöl meg, amin kb. épp hogy megmozdul a game. 😄
koschwarz
2011.10.11...

már csak egy 1-es hiányzik<#vigyor5>

Solid Snake
Uraim, ünnepi pillanathoz érkeztünk,már látszik a fény alagút végén.
29,28,27,.......és felcsendülnek a melódiák,indul a KALAND
<#worship>