The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
Én évekig WoW-oztam (eredetin) ... a Conannal is játszottam 1-2 hónapig. A Conan Dög unalmas, 0 hangulat. Nem véletlenül váltott üzleti modellt.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Kíváncsi lennék kinek célzod a "hülye ötletek", meg a "akinek a hülyeség", meg a "Bõven el lesztek látva. Viszont számunkra az az irány amit írsz halálos mert még egy dolog el veszne amiért mi az rpg-t játsszuk mert modokban nem fogjuk megkapni." mondatokat, mondatrészeket?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Sorry a kicsit sok offért de ezt még gondoltam beteszem. A Toth amon
nagy csatája mi még nem jutotunk el ide ez elõtt vagyunk.
Toth amon
A többit a fantáziádra bízom. Ez egy baromi erõs guild lehet. A healerjeik szinte mindenkit életben tartanak a buffokkal meg spelljeikkel. Egészen elképesztõ koncentráció és taktikai repetoár ez kérem szépen. elnézve a felvételeket kizárt hogy idén le tudjuk gyõzni ezt a bosst.

Persze ma már így néz ki 😊
Catacombs
És ez az a zene amit sose fogok elfelejteni .😊
Off bezárva

Az egész világot áthatja a fájdalom és a drk fantasyk hangulata minden quest ezt adja vissza jórészt 😊
Denisty quest
Az biztos nekem hiányozni fog ha egyszer véget ér az emberek is akikel játszok meg a világ is.

OFF. Nos én csak a Conan-al játszok de az egész játéktér rendelkezésre áll solo szinten is. Van egy denisty quest ami lv5-tõl lv80-ig tart. amikor épp van idõm akkor a haverokkal, zömmel nem magyarok, játszunk eg kis crpg-t hasonlott mint a Dragon Ageben csak emberekkel. A T3 raidot idestove egy éve nem tudjuk befejezni, jószerével csak pár elit guildnak megy. A t4-et még senki nem fejezte be ha jól tudom. És most jött ki egy új turan raid. Nekem maximálisan visszadja a világ hangulatát. Persze én rp szerveren játszottam leginkább ahol minden héten eventeket szervezett vagy a svéd kiscsaj vagy a egy angol gyerek. Ráadásul csak az hetek normál használat mellett, hogy a denisty questet végigvidd. És választhasz elég sok classból. És a khitai megint az most hogy a lökött WOw-sok számára nerfeltek szinte mindent mostmár nem annyira de azelõtt egy normál nem hardcore grouppal jó ha 10-bõl 2-3 szor nyertünk. HM modok pedig igazi vérfürdõk voltak. Nekem speciel pont ezért tetszett a Conan és ezrét utálták a wowsok leginkább mert szoptak mint a tokos borz. És még mindig nem elégedetek pedig a funcom felére nerfelte az összes dungeont 😊
Idestova 2 éve már...És amí a funcom ilyen meg ehhez hasonló dungeonokkal nyomja tele mint a Necroppolis addig én benne leszek mert megéri nekem 😊 Persze idõnként kell szünetet tartani. 😊
Necropolis aoc

Magánvélemény, de szerintem hangulatilag az összes eddigi MMO gáz. Milyen már az, hogy körülötted még vagy százötvenen csinálják ugyanazokat a questeket. Aztán ha leírtottál egy gonosz, hírhedt, ismert fõgonoszt, akkor csatlakozol valakihez és leütöd még egyszer, mintha még meg sem történt volna.
Semmi normális story nincs egyik MMO-ban sem, igazából mindegyik egy simpla hackandslash. Annyi, hogy ha kell még egy kis bármi, akkor mindent meg lehet még csinálni 25-ször. Fujjjj
Én utálom õket, de persze változhat ez még, ha változik a koncepciójuk.
De egyelõre FUJJJJJJJJJJ
PiszkosFred
Ha jol emlekszem, akkor minimum 2-3 eve mar fejleszik. Nem kerulheti el a sorsot a TES sorozat sem. De ellentetben a tobbivel, nem hiszem hogy leallnanak az 5 evenkent megjeleno singleplayeres verzioval sem, bar utobbi csak tipp.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Warcraft 4 és természetesen egy Kotor 3 is jöhetne (ehelyett az.... MMO helyett).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én is ezért gyûlöltem meg az MMO-kat, mert rá megy az eredeti sorozat. Így volt a Warcraftnál is. Sokkal jobban örülnék egy Warcraf 4-nek, mint a 860-adik WOW kiegészítõnek. Szóval, nem kell ebbõl MMO, mert elmegyek hozzájuk, és szétrúgom a seggüket, persze miután kinyaltam, a Skyrim miatt.<#nevetes1>

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Speciel a Unique Landscapse modban baromi jól el volt készítve a terep és az erdõk is. Köröket vert az eredeti terepre!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ne legyen már ebbõl is MMO!

Kingdoms of Amalur is jófajta lesz!<#eljen>

Egyébként nem tudom de nekem az oblivion erdei tájai nagyon bejöttek a hatalmas fákkal. Nyilván ezen a téren egy nyitott világban nem lehet végtelen számú polygont használni mert a világ legjobb gépe is kevsé lenne. A Witcher 2 tényleg nagyszerûen tálalta a dolgokat egy perszre se érezted igazán hogy zárt világban vagy. De az attól még az volt. Kb a Dragon Age szintje ami nagyon jó, de semmiképp nem összevethetõ egy teljesen nyitott világgal. Az elder Scrollok így is sokat töltenek mert lehetetlen lenne az egész világot egyszerre betölteni, ha ezt még sûrû erdõkkel fokoznák mindenki szidná az anyjukat.

Nos igen személy szerint én is hónapokat elpötyögtem úgy az Oblivionnal hogy a fõküldi végének közelébe se értem.

Ez mindaddig nem baj míg a Bethesda nem veszi figyelembe a hülye ötleteket. Mert akinek a hülyeség kell azok modokban tömegével meg fogják kapni a modok 99% ebbe az irányba mutat. Bõven el lesztek látva. Viszont számunkra az az irány amit írsz halálos mert még egy dolog el veszne amiért mi az rpg-t játsszuk mert modokban nem fogjuk megkapni.

Nos A hegyekben ritkán találkozol sûrû erdõkkel. Rpg egyik lényege pont az életszerûség a tájak és a karakterek megalkotásában. Tényleg amire te gondolsz az talán egy Crysis semmikép nem az rpg-k világa. A gond kezd elmosódni a határ a játékfajták között a nyereség növelése véget és ennek ez a vége kiegyenlíthetetlen véleménykülönbségek bizonyos dolgokban.

Sok, vagy a legtöbb RPGt, vagy más játékot végig lehet vinni 2 óra alatt.

Laza
Szerintem senki nem mondta, hogy 'dzsungel' kell, meg hogy tök ugyanolyan, mint ami a Witcherben van ... csak hasonló, azaz már önmagában hangulatos és olyan érzés, mintha igazi lenne 😊
De ezek csak vágyak 😊

broman191
Rendben, de arról volt szó bugok kihasználása nélkül 2 óra a 2 óra. 😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Seth
Morrowind meg 5 perc alatt, nagy dolog 😊

PSN ID.: Beegabor

broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

PiszkosFred
Ha a TES VI esetleg Black Marshban fog jatszodni, na ott lehet jogos igeny. Vagy ha vegre jon a korabban beigert MMO, ott lesz lehetoseg olyan dzsungelre, hogy az orraig nem lat az ember 😊 (persze akkor majd jon megint a kinek milyen gepe es mit bir el dolog)

PiszkosFred
Nem vedtem a jatekot, vedje az, akinek hat anyja van 😊 Volt idoszak, amikor rengeteg energiat beleoltem a TES vilagaba, akar a TES kozosseg, akar jatekvilag szempontjabol. De ennek vege, igy par eve meg talan erdekelt volna, de most pont magasrol leszarom, kinek mi tetszik, ezert aztan szemelyeskedest ne varj tolem, meghalni sincs energiam, nem hogy anonim emberekkel vitatkozzak...

En azon mosolygok, es errol szolt a komment, amikor olyan elvarasokat tamaszt valaki, ami szinte a jatek univerzumanak a megeroszakolasa lenne. De most komolyan, suru erdo, vagy dzsungel Skyrim tartomanyban, csak mert valahol, egy masik jatekban az jol mutatott?

Laza
Mindenkinek meg lehet a véleménye, és természetesen a játék elõtt csak annyiból, amennyit látni engedtek. Szóval feleslegesek az ilyen burkoltan személyeskedõ hozzászólások azért, mert valakinek más a véleménye mint a Tiéd.

Egyesek meg már a legkisebb kritikán is úgy fel tudják húzni magukat, hogy képesek lennének a vérüket is adni a játék védelmében 😉

A Witcher 2-ben, mikor kólbászoltam a dzsungelban, vártam már, hogy mikor toppan elém Maugli.<#buck> Skyrimet úgy kell elképzeli, mint pl. Svédországot. Egyébként van egy kép a lombhullató erdõröl, szép nyírfákkal. A kérdésedre a válasz: hiányolom a képekrõl Vilit.

PiszkosFred
Mar az mosolyogtato, hogy par perces videok es par tucat kep alapjan fintorog a nagyerdemu, mert valamit nem latott vagy latott egy felkesz termekben. Az meg hab a tortan, hogy suru dzsungelt akar az ember egy olyan teruleten, ahol ez - Tamriel szempontjabol - keptelenseg. Kb akkora hulyeseg, mint szidni az egyszeri szerencsetlen fotost, hogy miert nem fotozott hegyeket is a Hortobagyon...

Esetleg valaki nem hianyol a kepekrol helikoptereket? Vagy integeto puhlsanyi babukat a kocsma mellett?

Ryder62
Amúgy itt vitatkoztatok az erdõrõl hogy milyen ritka, a witcherben meg milyen jó volt. Hát, ha kijön majd a szerkesztõ tudom mit csinálok majd. Egy szép tájat, mezõvel, erdõvel, patakkal, vízeséssel stb Csak az SDK szab majd határt. <#circling> Meg az idõm meg a gépem meg a... <#buck>

A fallout new vegas modomon majdnem fél évig dolgoztam pedig az nem volt teljes pályarész csak egy kisebb ráncfelvarrás.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Azt se felejtsük el, hogy pc-jobban fog kinézni. Persze szerintem a xboxos verzió is marha jó.

Ryder62
Nyugi, valszeg ehhez is jönnek majd effekt modok 😊

broman191
Nem tré ez, csupán nem csúcs eyecandy, de attól még hangulatos. A textúrák többnyire elviselhetõen élesek, nem annyira mosottasak mint a régebbi képanyagokon. Az effektekre viszont nem ártana rágyúrni, mert az a régi mosottas pöttyös vér effekt kegyetlen lejárt és gyenge minõségû, ezeregyszer jobbak érkeztek már modderektõl a Fallout 3-hoz/New Vegas-hoz is, ahol ugyanez a szutyok pöttyözés volt az alap. A tûz sem egy szépség így statikusan a "kámeháme" képen - hirtelen ez ugrott be róla:

<#idiota>

Egy imperial katona amikor szokásos ellenõrzõ körútját teszi a határban látja, hogy egy nord paraszt éppen vet.
- Hé paraszt, mit vetsz? -kérdi.
A nord hátranéz, látja hogy ki kérdezi és felelet helyett inkább kiköp egyet a földre.
Mire a katona:
- Mindegy mit vetsz, úgyis a miénk lesz.
A nord erre összehúzza a szemöldökét és félig magának, félig úgy, hogy a katona is hallja megszólal:
- Kendert vetek, kötél lesz belõle.
koschwarz
<#buck><#crazya><#hehe>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

PiszkosFred
Ez idezet a jatekbol, Dar Jee meseli el.

- Miert nyalogatja egy Khajiit a sajat segget ebed utan?
- Hogy vegre eltunjon a Khajiit foszakacs foztjenek kellemetlen ize a szajabol.

Khajiit bemegy a Riverwood-i fogadóba, és megkérdi a csaposttól:
- nem láttad az öcsémet?
- a csapos vissza kérdez: miért, hogy nézett ki?
- mire a khajiit: szerinted?

Laza
Én pl nem szeretem a Crysist, és ez a RAGE is egy kalap hulladék, 0 hangulattal.

És imádtam a WoW-ot ... és nagyon tetszik a Kingdoms of Amalur: Reckoning ... talán még jobban, mint a Skyrim 😊

Laza
Félreértés ne essék, én 25 éve játszom, és nálam is a játékélmény a mérvadó. De ettõl függetlenül elvárok egy vizuális minõséget is. Pl ezért imádom a Zeldákat, mert azok sohasem voltak real grafixok, mégis hangulatilag és minõségileg a toppon voltak.

De azt se felejtsük el, hogy a TES az utolsó két résszel ráment a kornak megfelelõ csúcsminõségû grafikára. És ebbõl adódóan sokan joggal várják most ugyanezt. És bár nem vagyok grafika buzi, Én is elvárom azért, hogy a lehetõségekhez mérten kihozzák a maxot ... sajna erre Õk szoktattak rá 😊

A Witcher2 erdeje pedig éppen hogy nem copy-paste ... egy igényesen kialakított sûrû, hangulatos erdõ. Nem mondom, hogy nem tévedtem el benne Én is párszor, de ez ezzel jár. Mikor az Érdi erdõben airsoftoztam ott is elkolbászoltam párszor ... a sûrû erdõk ilyenek 😊

koschwarz
egy breton kislány megy kosárral a kezében az erdõben. a bokorból elé toppan egy khajit bandita. azt mondja a kislánynak:
- kislány, ha meg tudod mondani egy szóval, hogy mi a neved, mit viszel a kosaradban, és hová mész, nem öllek meg és rabollak ki!
mire a kislány:
- esztergomba!

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

<#nevetes1>

Na ezek már igazi skyrimes viccek 😊 (1651, 1648)
Kly
-Mit szed egy redguard, ha fáj a háta?
-???
-Gyapotot. <#gonosz1>

Scientia potentia est.

Pretorian
A klasszik társasjáték-szerû játékélményt (nem feltétlenül a multi, hanem a replay value miatt) nekem eddig a Diablo sorozat adta meg, a Thief sorozat, a Fallout-sorozat, a Borderlands, és néhány multis FPS. A társasjátékok ugye szinte végtelen újrajátszási faktorral rendelkeznek, és azt hinné az ember, hogy a technikai fejlõdés miatt a videojátékok piacán nem igazán vannak hasonló játékok. Megjelenik az új rész, megy a levesbe a régi. Én éppen ezért sem bírom azt, ha egy sorozat 2 megjelent epizódja között kevés idõ telik el. Legalább 3-4 évet várnék két epizód megjelentetése között, legyen szó bármilyen játékról.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

pointer4
<#falbav><#zavart1>
lvl30-as poén 😄
PiszkosFred
Egy vak khajiit ul a kocsmaban barpultnal, csendben skoomat pofekel. Hirtelen felall, es megszolal:
- Ki akar hallani egy jopofa viccet egy idiota Eszaki katonarol?
Hirtelen odalep melle valaki.
- Mielott belefogsz te Khajiit, tudnod kell valamit. A kocsmaros elotted, egy Eszaki. Tovabbmegyek, a kocsma ket kidoboembere a jobb illetve bal oldaladon, szinten Eszaki. Sot, jobbra, a sarki asztalnal szinten Eszakiak ulnek, harman. Es ami a legviccesebb, en magam is Eszaki vagyok. Felteszem tehat a kerdest ezek utan, biztos vagy benne, hogy el akarod mondani a viccet az idiota Eszakirol?
A khajiit megkoszoruli a torkat, es mosolyogva valaszol:
- Igazad van, inkabb nem... a franc sem fogja hatszor elmagyarazni ezeknek a poent.

Ryder62
Nem akarok ebbe a gépigényes témába nagyon beleszólni de ratgab kollégának igaza van. Régen teljesen más volt a helyzet mint ma. A régen nem is annyira régen volt hanem 8-10 esetleg 12 évvel ezelött. Mindenki a játék hangulatát nézte. Emlékszem hogy unokatesóimmal hogy nyomtuk a gta 1-et felváltva 😊 Anno mindenki örült hogy tudott egy-egy jó játékkal játszani. Manapság hogy a játékok 3D-be váltottak és már tele vannak mindenféle effektel a többségét nem az érdekli hogy milyen a játék élmény hanem hogy mit lát. Ne értsetek félre nekem is fontos a grafika de nem az az elsõ. Hozzon egy elvárt szintet azt csókolom. Aki crysison és egyéb szaron nõ fel attól nem is szabad majd mit várni. Tele a net kis 10 évesekkel és istenítik a crysist. Valamelyik azt írta hogy élete játéka volt. lol?

Pl a half life 2-t 2006 decemberében vittem végig és mai napig nem volt olyan addiktív játék mint az. Emléxem, föltettem, elindítottam kb 4 óra környékén csak hogy bele nézzek. Hát este fél 12 körül jutott el az egér mutatója a quit-ra. Annyira besszipantott a játék hogy non-stop azt nyomtan több mint 6 órán keresztül. Így közel 5 év múlva visszagondolva nagyszerû élményt nyújtott. Ez az az élmény ami hiányzik a legtöbb mai játékból. Hogy szép és jó, eltöltesz vele pár órát, de hogy 2 év múlva már a nevét sem fogod tudni az is biztos.

Ez voot má?
http://rpgames.hu/cikk/elder-scrolls-v-skyrim-achievementek-es-terkepek

Ez jó 😊

Na, elbasztam lovagot kellett volna írnom.

Sárkányszülött bõszen közelít a sárkány barlangjához, hogy megküzdjön vele, miközben a sárkány - megpillantva õt - ekként dünnyög:
- Na ne, már megint konzervkaja...

LOL <#nevetes1> Nem rossz ez!