30713
TES
  • Ragnar360
    közkerdes: miert csökken a hozzaszolasok szama/sürüsege ? :D
    hétvége van és mindenki inkabb jatszik ?! MaRe, meg a többiek is eltüntek ? :o
  • Psychedelic #7443
    Elvileg én linekltem, a Dremora Lord is atronachnak számit, és hat rá a 100-as conjuration perk, amivel 2 atronachod lehet. Illetve a többi atronachhoz tartozó perk is erősiti.
  • Batmanci
    Ha kötött lapfájlt adok meg, ugyanúgy akad.
    Nekem eddig is tól-ig volt belőve. Én lőttem be. Nem is volt vele semmi gond, egészen idáig. Mivel a win egy külön meghajtón van, különösebben nem érdekel, hogy az XP mennyire szeret terpeszkedni, nem töri a meghajtót, csak az adott fájlon belül. Tegye.
    Nem kísérleteztem sokat. Mivel ő maga 3,5 GB os lapfájlt csinált, én is csináltam egy 3500MB-os rést neki. A játék akadt, így hagytam, hagy csináljon amit akar. Viszont most már elmondhatom - egy órányi menetelés után -, hogy tökéletes. No, megyek vissza, mert...
    SaGa, azt mond meg, büdös a szám, vagy mi a rosseb, mert nem állnak szóba a csajok velem, fűzöm Ysoldát, mint a vadászbakancsot, de nem kapok semmi plusz csajozós dumát, 'miér?
  • Calver
    két hatás, maxolt enchanting-on pofátlanul erős dolgok jönnek. húzd fel, megéri.
    csak így ízelítőnek, pár dolog amiket beledobhatsz dolgokba max enchantingon + 25% bónuszt adó bolti piával:
    +70 health/mana/stamina
    +45%(!) sebzés egy-/kétkezes fegyverre/íjjal (ezt négy dologba rakhatod!)
    +45% lockpick/pickpocket
    +28% tárgyak tápolásához blacksmith-el, aminek segítségével perpill Daedric kardjaim 346-ot sebeznek alapból - és még nincs is maxon one-handed

szóval... enchanting megéri. nagyon.
  • SaGa Jr
    Ha az életszívós varázslatukat használják ellened vagy közelharcban megütnek akkor van esélyed elkapni a kórt (ezt ki is írja azon nyomban felül a program de könnyű elsiklani felette, ezért érdemes harc után csekkolni és ha már beteg a karakter akkor gyógyítani cure disease lötyivel miután kijöttél a helyről, de nem előbb, mert akkor újra megfertőzhet a következő vérszívó).

Lopakodós karakteremmel kiáltásokból én a sima lökdösőset használtam legtöbbet harcban, mert igen gyorsan újratölt. A második a sorban a whisper volt, ezzel mindig el lehetett érni nagyon gyorsan hogy az engem keresők tévútra menjenek, aztán amint hátat fordítottak ment is a nyaknyiszálás.
  • Flora2
    Én nem zárok kőbe senkit (még nem tudok harc közben arra is odafigyelni, talán majd, ha gyakorlottabb leszek), én készen szoktam venni a megtöltött lélekköveket, meg néha zsákmányolni is lehet... (most szedtem fel két megtöltött grand soult a börtönből szökés közben leölt steampunk izékről...)

Nekem is 41 óra eddig, de úgy, hogy csak a főszált és a mellék-kalandokat csinálom, egyik guild-be se léptem még be!
  • SaGa Jr
    100-as enchanting-hoz kötődő perk. Enélkül maximum egyetlen effektet (enchanting-ot pontosabban szólva, mert ha mondjuk szétkapsz egy olyan varázsló ruhát ami egyszerre két hatást adott akkor az endhanting részlegben lesz egy olyan hatás ami egyből 2 különféle effektet tartalmaz de ebből csak az első növekszik, a második fix) tudsz belepakolni egy tárgyba. Ha viszont megvan a perk, akkor már kettőt is.
    Ha bemész a skill-ekhez minden perk leírását el tudod olvasni.
  • whisper
    Halldo majdnem elolvastad mit írtam. nem mágiával meg nyillal hanem 2 kezes fegyverrel! --OMG.-- és nem ráugrottam csak hanem ahogy kijöttem a bányából ők ugrottak rám az ajtóba.
  • SaGa Jr
    Igazából az pont nem az igazi ha a win kezeli a lapozófájl méretét. Elég lett volna beállítanod egy fix méretű lapozófájlt, nem intervallumosat, hanem fixet, mondjuk 4096 megásat és már az megoldotta volna a problémádat. Az intervallumos megoldás ritkán működik jól, mert feleslegesen variálgat benne a win. Ha meg a win kezeli a vram-ot akkor időnként azért ellenőrizd le mert hajlamos a Xp túl sokat pakolni és folyamatosan növelgetni még tovább.
  • Molnibalage
    Egy uccsó kérdés. Ezek szerint több hatás is pakolható egy tárgyba? Mi a limit, perk vagy skill level határozza meg?

Eddig semmi értlemes összehozására nem volt esélye, mert 30 táján van a level. Mondjuk most esik le, hogy ezidáig 0 lelket zártam kőbe...
  • berlinboy6329
    41 óra játék.Addiktív.

Bár elég könnyű,lehet feljebb kellene tennem expertre.
    96ot sebez a glass bow-om,sneakből a közepes ellenfelek 1 lövés a keményebbek max 5-6.Viszont,ha észrevesznek akkor baj van.A medve pl. alig döglik.

Találkoztam vámpírokkal.Hogy kapom el a kórt?3-an voltak vhogy egyik sem akart megharapni.Nem mintha azt akarnám,csak csodálkoztam.

Shoutokból ti mit használtok legtöbbször?Nálam a Marked for Death überel mindent.Egyszerű Debuff,csökkenti az armort,nagyobb a sebzés.
  • SaGa Jr
    Igen van, de azt már korábban megszerezhetted. Egyébként 2 spéci cuccot tudsz összeszedni. Az egyik egy tőr, a másik egy ruházat. Sőt ha jól belegondolok akkor kaptál még egy jó erős power-t is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amennyiben mindig szépen a bonuszokra hajtva csináltad meg a főbb DB feladatokat, akkor meg lett nevezve egy öreglány akit fel kell keressél Whiterun-ban és át kell adni neki a kapott követ amit pluszban kaptál. Ekkor ő jósol neked és elárulja egy régi, erős gyilkos hollétét akinek az öltözetét megszerezheted. Ez egy erősen tuningolt DB vértezet. A tőr A 8a játék alapból legerősebb tőre, bár sajnos nem tuningolható tovább mágiával) meg akkor vehető fel mikor a főhadiszállás kipusztul és megtaláljátok a korábbi vezetőt összeégve. Na ott van mellette a földön.
    Mikor meg berendezed az új főhadiszállást akkor ott a saját lakrészedben a ládán lesz egy egész jóféle kesztyű is. A power pedig amit említettem ott szerepel a power listában, egy nagyon erős assassin szellemét idézi meg aki segít a harcban.
  • MerlinW
    Küldetésen kívül találkozhatsz 10 szinttel magasabb bandiákkal is, azok persze hogy lecsapnak. Mágia ellen nem véd az armor, hacsak nincs bűvölve. Akármilnyen páncélod van, egy komolyabb damage heal-es nyllal, fegyverrel lehámoznak rólad minden védelmet. Ilyet az RPG. Ésszel kell játszani, nem csak ráugrani az ellenfelekre:) Vannak potik, inni kell sokat, vannak shout-ok, érdemes azzal kezdeni a harcot (pl. unleashes, fear vagy ice-al), stratégiailag megfelelő helyre csalogatjuk az ellenfelet,stb. Attól hogy jó cuccban vagy még nem leszel isten:)
  • SaGa Jr
    Sima amulettekből és gyűrűkből, amiknek alapból nincs semmi tulajdonsága de el tudod készíteni a kovácsműhelyben is vagy meg is veheted (például drágaköves silver vagy gold láncok/gyűrűk), príma mágikus variáció készíthető. Nagyjából ugyanazok az alap hatások belefoglalhatók az ékszerekbe is amik a vértekbe, plusz pár egyéb is ami vértekbe nem foglalható, fegyverekbe sem de ékszerekbe igen.
    Töltetszám nincs vérteknél és ékszereknél. Az csak fegyvereknél van és a sebzésekhez, támadásokkal összefüggő hatásokhoz kapcsolódik.
    A tárgy anyaga semmilyen kihatással nincs a készíthető varázstárgy erejére.

A hatásfok az enchanting skill és a felhasznált lélek erejétől függ (alapot az enchanting határozza meg, a teljes hatást meg a lélek ereje amit belefoglalsz). Egy másik érdekesség még, hogy miután megvan a legerősebb enchanting perk amivel 2 effekt is belefoglalható egy tárgyba, a második effekt mindig kicsit tuningolja az elsőt is (csak önálló hatásokra igaz, az olyanokra amik eleve két hatást tesznek bele egy tárgyba, ott a második hatás mindig fixen alacsony marad mindentől függetlenül). Így előfordulhat hogy például maximalizált enchanting mellett egy sebző hatás önmagában mondjuk 50-es lenne de ha egy másikat is beletesz mellé az ember akkor mindkettő magasabb lesz. Vértek és ékszerek esetében jobban megnyilvánul az erősödés ami akár 20%-os (már az eredeti értéknél 20%-al magasabb) összhatást eredményezhet. Nagyon megéri tehát minden pont belefektetése az enchanting skill-be és perk-jeibe, mert sokszorosan megtérül. Ha meg még az ember készít vagy talál enchanting turbózó lötyit és tárgyakat akkor még tovább erősítheti a készíthető tárgyakat, így kreálva nagyon durva cuccokat.
  • PiszkosFred
    Lehet no is a karakter, valamint mind a 10 faj valaszthato.
  • Calver
    ne fogadj rá, két fegyver nekem sokkal hatékonyabbnak tűnt - sokkal több sebzést kiosztasz, dupla enchant, sokkal látványosabb, és block hiánya észre sem vehető. elsősorban mivel kétkezes fegyverrel pofátlanul gyenge a block, másodszor pedig mert ki is tudsz táncolni ütések elől
    de ha nagyon kell - hordj magadnál egy pajzsot.
  • Calver
    Conjuration 100-as talent.
  • whisper
    Vagy lehet arra is rá speceltem ,hogy one hiteljenek cask nem vettem észre a kamikaze perket
  • Fpocok
    Baszki, volt egy rohadt jó bowom, 35+30 fire damage... és véletlen eladtam és nem vettem észre! :SSSS
    Na mindegy, megvan a BS 100skill.
  • steweee
    jujj, tényleg még meg sem kérdeztem sok egyéb mellett. nekem még nincs meg, majd ha kicsit lemegy az ára és már tökéletes lesz beszerzem.

viszont addig is kíváncsi vagyok : csak férfival lehet lenni , dovahnkin-nal ?
  • whisper
    Az a baj ,hogy már 22-es vagyok és jó a karim mármint maga a kari nem tudom újra specelni ,de tény ,hogy jobban jártam volna ha 1db 2 kezesre gyúrok!
  • whisper
    Hjaja de PCs palyereknek adhattak volna 8)
  • jarlaxxe
  • Fehercsoki
    Azért nincsen block, mert konzolon nem maradt rá gomb:)
  • whisper
    Csak mert kicsit idegesítő ,hogy csinálsz egy dualos karaktert aminél nincsen block amit nem értem mért nincs na de nincsen . akkor se one shotoljanak már ha már gyúrok heavy armorra és tolom a a talentet rá. Ennyi erővel clothos mage is lehetnénk kb mert mind1
  • whisper
    Valaki eltudná mondani nekem ,hogy miért jó az ,hogy plate orc vagyok fullso kovácsolt armorral és a egy 2 keezs maces one shotol? ennyi ért a mace talent amor reduce? Végülis akkro másra nem is érdemes speelni csak macera,ha még a palte se véd meg
  • IXEMGabeo
    és mivel haragítottad magadra a város lakóit?
  • Molnibalage
    Milyen nehézségen? Mert abban a küldetésben, ahol a fekete bőrű nőre vadásznak, a fickó kísérete olyan, hogy legnehezebb szinten 21 szintűként nincs esélyem ellene Lyidával ahogy látom. Mindketten full dwarven páncélban vagyunk.

(Kétkezes harcom 60 felett, nekifutásból tudok zúzni. A blokkom az alacsony, még 40 sincs...)
  • Molnibalage
    A Gothic / Risenben is voltak ilyen jó zenék, de szinte már minden RPG-ben. A King Aruthur demóból is olyan zenéket szedtem ki, hogy ehaj.
  • Batmanci
    Nos, Uraim!
    Meglehetősen prózai a megoldás a lagolásra.
    Csak rá kellett jönni. Ehhez köszönöm a jószándékú segítségeket, mert azok nélkül nem jutottam volna el a megoldáshoz. (Remélem nem örülök hamar)
    A lapozófájlt a win kezelje!
    Azon a meghajtón, amin a játékot futtatod, szintén legyen lapozófájl.
    Az ini fájlokat érdemes kicsit megpiszkálni, de azok csak a szebb grafot befolyásolják.
    Remélem, érdekel is benneteket.
    Leírom, hogy egy 5570-es kártyával mit tud a játék.
    1280x1024, 8xAA, 16xAni, texture és Decal, High, Blur, meg Shadows Medium. A látótávolság mind max. 60-70 fps-el zizzen, lagolás, akadások és fagyások nélkül.
    Úgyhogy, most örülünk, és megyünk lenyomni a rosszaságokat.
    Csókolom, Csókolom, Laci
  • wardogzombie
    Sziasztok! Egy kérdés:Valamelyikőtök linkelt jónéhány hsz-el ezelőtt egy videot ahol két dremora lordot idézett azt hogy lehet elérni? mert nekem csak egy sikerült eddig.Nézzétek el hogy most nem olvasok vissza.
  • Molnibalage
    Ok.
  • Pretorian
    Na lvl 25-ön feltápolt armorban shoutokkal felszerelkezve elmentem Whiterunba, hogy megnézzem mit bír a karakterem. Mondanom sem kell, a városban senki nem tudott leverni, még úgy is csak megkarcolni tudtak kb. hogy 4-5 őr ütött/lőtt egyszerre, plusz még 4-5 nevesített karakter jött vele együtt, néha ők is meg-megütöttek. Aztán kiszaladtam a városból, utánam a jarl, a varázsló, az ingatlanos csávó, az egész fighters guild (Companions), a kovács, de még az utolsó alkesz hajléktalan is. Hozzájuk csatlakoztak a kinti őrök, már vagy 20 npc üldözött, be is szaggatott a program rendesen. És akkor Whiterun előtt a stablesnél megjelent egy sárkány. Na lett is nagy kavarodás, az npc-k háromnegyede a sárkányt kezdte el zúzni, a maradék tovább kergetett engem. Én meg lóháton igyekeztem mindig úgy mozogni, hogy amikor a sárkány leszállt tüzet okádni, akkor telibe kapja az egész társaságot. A noname npc-ket meg is ette szépen, meg elégette. A nevesítettek persze túlélték, le is verték közös erővel, a lelkét meg ugye elszívtam anélkül, hogy egyetlen egyszer hozzá értem vagy bármit varázsoltam volna. Aztán persze visszatöltöttem az állást, de nagy fun volt.
  • joceruza
    Hála égnek ez nem tartozik közéjük!
  • TDantes
    De épp ez a lényeg. Hogy vannak akkora terjedelmű játékok, két dupla DVD és...a tartalma egy nagy nulla, 5 óra alatt kijászható kis semmiség.

• jarlaxxe
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Windhelmben keresd Avetus Aretinot.
  • Tatyla
    a Darkbrotherhood questek melyik városban kezdődnek,mert már 19-es vagyok de még nem találkoztam velük,ja és remélem nem gáz nekik hogy segítettem az imperialnak?
  • reaper4
    én ugyanígy voltam anno a gta 3-al. 2cd-s volt, de a 2.cd csak a zene.
  • Jakuza001
    Annak a 6GBnek a nagyresze a textura, a zenek, a hangok. A lenyegi resz ennel sokkal kisebb.
    A szoveg meg a legkisebb resz, tomoritett formaban altalaban egy ilyen jatekban sincs max 20MB.
    Gondolj bele, hogy pl a biblia mindosze 4MB txt formaban, tomorites nelkul, tomorites utan jo ha van, 200kbyte. :D
    Marpedig most mar minden adatot altalaban tomoritenek sajat formatumba a keszitok.
  • shaba23 #7405
    hmm...pedig azt hittem mind3at átlapoztam...viszont úgy tűnik, kimaradt egy kulcs...