The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem feltétlen lesz ez így (sárkány ugye repülni tud teljesen más kategória). Lehet, hogy gyorsabb leszel ha sprintelsz, de ha odaérsz nem fogsz tudni egyet sem suhintani, mert elõtte kifutottad magad. Ergó csínján kell majd bánni a hyperspeeddel, mert totál végtelenné teheted így magad. Megkockáztatom totál lecsökkent staminával még a védekezéshez is gyenge lehet majd a karakter (fel se tudja emelni majd a pajzsát pl.)

Persze ez mind csak elmélet, spekuláció részemrõl.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Az, hogy kiírja vagy te tudod magadról, hogy most akként játszol az szerintem már édes mindegy. Beleéled magad, akkor nem fontos, hogy valaki az arcodba nyomja, hogy te mi vagy... szerintem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Bethesdának nem szokása teljesen használhatatlanná tenni bizonyos támadási módokat adott helyzetekben, legalábbis olyan ellenféllel én egyik Bet játékban sem találkoztam, akit ne lehetett volna jól szájbavágni! Biztos vagyok benne, hogy itt se lesz!

Olyat a Bethesda nem merne megtenni, hogy egy tisztán közelharcra fejlesztett karakternek ne lenne eszköze egy sárkány ellen (sárkánykiáltás nélkül is), ez egyszerûen lehetetlen! Biztos lesz eszköz a lecsalogatására, esetleg egy taunt, mellyel annyira felhúzod a sárkányt, hogy az leszáll... vagy valami ilyesmi.

Én pl beraktam elsõdlegesnek a blade, armorer, egyik páncél skill-t és érdekes módon úgy hulltak a pockok, mint a veszekedett!

Aki meg trükközött (maximális pontszámot akart szintlépéskor a normális 2 helyett), az bizony rábasz...hatott ez tiszta sor. De ez már ilyenkor matek és nem szórakozás. Én a szintenkénti 2 pontommal nagyon vígan elvoltam.

Laza
Obliba a TPS nézet használhatatlan volt, itt sem lesz ez szerintem másképpen. Eleve nem olyan a harcrendszer, hogy normálisan lehessen így játszani. Persze az új részbõl ezt még nem tudjuk.

De nem baj, mert ez marad olyan amilyennek szeretjük, a másik harcrendszert meg megkapjuk majd a Kingdom of Amalur: Reckoning-ben 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Én veled értek egyet attrib. kérdésben!<#eljen>

Laza
Sok játék behozta már a végtagokat, és nagyon jól meg lehet oldani, hogy esésnél a kezére támaszkodva kelljen fel, annak segítségével nyisson ki ajtókat, ha valamit átugrik esetleg látszódjon a lába ... vagy eleve a fényeknél látszódjon a karakter árnyéka. Nem lehetetlen dolgok ezek (lásd Mirrors Edge, BF3, Call of Cthulhu, stb), és sokat nyomna az RPG életérzésen 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

<#eljen> Jó lenne. Habár FNV-ben egy idõ után inkább idegesített (vártál pár órát valahol vagy gyorsutaztál egy messzebb lévõ célállomásra és a karakter már a szomjanhalás határán volt. Olyan is volt, hogy várakozás után egyszerûen összeesett és meghalt a karakterem).

Hardon nem próbáltam ez tény, csak normálon, de mint írtam ott nem volt probléma.

Modokkal meg már extrém esetnek minõsül a probléma (mármint, hogy el lehetett baltázni a karaktert), mert alapból nem modokkal jött ki a játék.

És természetesen én csak a vanilláról tudok nyilatkozni, mert nem nagyon modoltam a játékot, nekem megfelelt úgy ahogy volt. De a modolás, vagy nem modolás természetesen egyéni preferencia, ízlés kérdése, egyikkel sincs semmi baj.

Az valószínû, hogy aki tudatosan csak közelharcosra gyúr és csak olyan perkeket választ az istenszintû lesz a Skyrim végére. De nem kötelezõ tudatosan Zeuszt vagy Kratos-t képezni a karakterünkbõl. Szerintem lesz itt választási lehetõség bõven.

Hát ha a Skyrim készítõi megnézték az oblihoz készült deadly reflex modot abban az 5.0 fenomenális volt a fatalityk még fpsben is elképesztõen jól szóltak. És mintha mozgásnál láttad volna a lábad vagy valami. És igen a végtagokat valahogy jó lenne behozni de szerintem ezt baromi nehéz jól megoldani hogy ne morbid módon hasson. 😊

Az Oblivionban, kicsit szitkozódtam, mert a TPS használhatatlan volt, az FPS nézethez pedig szokatlan volt rpg-ben. Viszont a játék folyamán nagyon megszerettem, szóval a Skyrimben is FPS-ben játszok majd. Az viszont kicsit zavar, hogy lehet megint repülni fogunk(ha lenézünk nem látjuk a lábunkat)<#shakehead>

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Hát lesznek fatalityk meg sokminden. Szerintem fpsben nagyon élvezhetõbb volt az obi sokkal félelmetesebb a dungeon mint amikor mögötte vagy . 😊Szerintem 😊 De ez izlések és pofonok a Conan az nem fps és az is nagyon jó rendszert használ. Remélhetõleg mind fpsben mind tpsben nagyon jó lesz. 😊

Laza
Nagyon remélem, hogy lesz sprint.

De leginkább a harcra/harcrendszerre leszek kíváncsi. Sajna az FPS nézet sohasem vált elõnyére a kardozós játékoknak. Valahogy mindig agyatlan vagdalkozás lett a vége. Egy TPS játékban sokkal több a potenciál a jó harcrendszerre, ezért is tetszik nagyon a Kingdom of Amalur: Reckoning ... na annak igazán élvezetesnek néz ki a harcrendszere.

Talán eddig a legjobb FPS nézetû harc a Dark Messiah of Might & Magic-ben volt, ahol azért szépen lehetett trükközni a fegyverekkel és a harcmódokkal. Na meg a rúgást, mint kiegészítõ/interrupt(megszakító) támadást se felejtsük el. A fenti játékban ill a Dead Islandban is igen jó szolgálatot tett ... sõt, utóbbiban ez tette élvezetessé és 'taktikussá' a harcot 😊

Igen ez is egy megoldás. Sõt ez az elterjedt, nem olyan rossz végül is megoldja a kérdést. Nyilván taktikázni kell nem szabad fullra kifutatni meg nyilván inni kell a potiont, ebben elég profi vagyok mert a conana is ez mûködik. A taktika elfutás aztán megállsz amíg utolér a heal egy kicsit gyógyul harc futás megint persze ez a light classok taktikája tankkal nem szükséges sõt szívattam meg így tankot aki bolond módon utánam futott még régen 😄😊

Benne lesz a sprint, már alapból, de alacsony szinten elég szépen fogja zabálni a staminát. persze, ha fejleszted, akkor lassabban fog csökkenni. Azt nem tudom, hogy a sprint sebessége is növelhetõ lesz-e.

Ja, egyenlõre nem tudom mitõl lesz a sárkány gyorsabb mint a karakter például tök mókás lesz mert nem fog utolérni sose 😄
Lehet raknak be perkeket, olyanokat mint a Conanba is van amivel például egy assa le tud rohani ellenfelet vagy csak bevezetik a az egyik mod rendszerét mármint a sprintet. Tehát aktiválásnál enni fogja a staminát és ezzel mindenkit utolérsz majd. Persze valószínû az ellenfelek is használják majd. Ha elfogy a stamina akkor vége. Ennél azért a speedes rendszer kifinomultabb volt.

Laza
A speed-et sajnálni fogom ... Morrowindben és Oblivionban is direkt mindig olyan karival, skillekkel és csillagképpel indultam, hogy a lehetõ legmagasabb legyen a speed-em ... így már a játék elején szélvészként hasítottam a vidéken 😊

És nyilván az alkímia is fontos lesz egy rejtõzködõ karakternek mert a mérgek nagyon lényegesek a hatékonysághoz ez a Obiba is így volt. 😊

Nem így értettem. Szóval ha nem normálon játszol hanem magasabb szinten ha nem mész rá arra hogy valamibõl expert legyél akkor esélyed se lesz a komolyabb ellenfelek ellen. Ez pedig nem teszi lehetõvé az arcade stílust.
Amirõl beszélsz az eddig is igaz volt, most csak nem class függõ nyilván annyi hogy nem kell a classhoz tartozó tulajdonság szerinti fegyverekhez ragaszkodni.
Ami szerintem feeelingbe rosszabb nyilván aki nem mint rpg játszik vele hanem csak végig akar menni rajta minél gyorsabban annak mindegy. De például ugye ha assa karaktered volt akkor használtál tört meg bow-ot. És ezekre mentél mert ezek voltak amik jól fejlõdtek. Most annyi lesz hogy a program nem fogja kiírni de ha egy rejtõzködõ karaktert csinálok akkor nem a heavy armorra megyek meg a kétkezes kardra továbbra se. Nekem speciel jobb lenne ha kiírná de ez valószínû csak megszokás kérdése.

koschwarz
lehet hogy nem okés az összehasonlítás, de pl. a dark messiah of might and magic c. (jóindulatúan nevezzük) akcióRPG-ben pl. kifejezetten csak az egyik irányba volt érdemes fejleszteni (harcos, tolvaj, varázsló)...és ez így tök jó volt. azt a játékot kb. 5x vittem végig, és mindegyik kaszttal egy totál más játékélményt kaptam, és mindegyik kaszttal minden helyzet megoldható volt, így vagy úgy. jó lenne, ha itt is ez lenne.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Szerintem azért mûködni fog. pont esért törölték el a kasztokat, hogy úgy fejlõdjünk ahogy akarunk. ha megint egy irányba kellene fejlõdnünk, hogy érvényesülni tudjunk, akkor a kasztok megmaradtak volna. Úgy emlékszek azt mondták, hogy lehet széles körûen fejlõdni, csak lassabban fogunk szinteket lépni. Az ellenfele hozzánk fogják színtezni, csak elsõ találkozásnál rögzítve lesz, szóval, ha visszamegyünk egy területre, magasabb szinten könnyebb lesz legyõzni az ellenfeleket.

Palinko
ezen már én is gondolkodtam mert mindég a tolvaj skilleket preferálom mivel nekem úgy izgalmasabb a játék, persze ennek gondolom az lesz az ára hogy sárkány harcnál majd 2 gyors ütést beviszünk és szaladgálhatunk 😄 meg kard-íj kombóra gondolkodom fejlesztésnél, akkor majd kap pár nyilat a seggébe.
Remélhetõleg többféleképpen meg lehet oldani egy feladatott. Azt hogy több mindenre fejlesz legalábbis sokmindenre azt nem tartom valószínûnek, legalábbis magas szinten nem fog mûködni szerintem.

De hát az a fõsztori lényege, hogy megtanuljuk a sárkánykiáltásokat, amik feloldásához sárkánylelkeket kell gyûjteni, amihez meg kell ölni õket. A végén igy is szembe kell nézni Alduinnal. szerintem elengedhetetlen hogy széles körûen fejlesszünk, mivet tegyük fel, hogy csak közel harcot fejlesztettük. hogy a jó életbe érjük el, hogy lezuhanjon, ahhol vígan a szeme közé vághatjuk a kétméteres csatabárdunkat?

Sir Quno Jedi
Vagy csak simán elkerüljük. Esetleg elcsenjük a barlangjából a lélekkövét mikor nincs otthon és eladjuk feketemágusoknak, ilyesmi...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bár azt nem értem, hogy olyan karakterrel, aminél a sunyiskodó skilleket, és perkeket fejlesztettük, hogy lehet kinyírni egy sárkányt? mögé osonunk és a bokájába szúrjuk a kisbicskánkat?

Szóval azzasl nem fogom "elcseszni" a karakteremet, hogy az egykezesre, kétkezesre,blokkra, egy kicsit az íjászatra és a pusztító varázslatokra fogok gyúrni?

Inkabb a skillek voltak hangsulyosak, ezert lehetett emberesen felrefejleszteni a karaktereket. Ha az elsodleges skilljeid azok voltak, amiket gyakran hasznaltal, akkor szintlepesek kozott nem fejlodtek elegge a skilljeid(5 foskill fejlodes utan utan mindenkeppen szintet leptel), mikozben az ellenfeleket a szintedhez skalazta. Az eredmeny: magasabb szinten kiugrott ket pocok a gabonabol, es szetteptek.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

PTW
el lettek törölve. nincsnenek atribútumok csak health, magicka és stamina

Gyerekek! Akkor most szintlépésnél el lettek törölve az fejleszthetõ atribútumok, vagy csak változtattak rajtuk?

Szóval itt inkább sajnos elsõsorban a végletekig lehetõség szerinti egyszerûsítés a lényeg, mivel érthetõ módon a konzolosok vannak elõnyben mivel õk inkább fizetnek a játékért mint a pc-sek. Tehát ebbe nincs annyira ráció vagy egyszerûsítés a korábbi két részre épülõ felépítés tehát attrib és skill rendszerbõl csak a skill marad meg. Az attribok és a hozzá kapcsolódó skillek mint az athletics teljesen megszûnnek. Ami egy kicsit szomorú mert olvasva Koschwarz írását az jutott eszembe talán sebesség mint attrib nélkül is meg lehetett volna oldani. De lehet nem. De ez bizony egy konzolos lépés így. Ettõl függetlenül ez még jó játék lesz csak nem az a helyzet amit koschwarz topik társ ír. Elég rendesen utána olvastam ennek, mert nekem a karakterfejlesztés az egyik lényegi eleme az Elder Scrollnak. Mivel korábban fõleg harcra épültek a játékai a Bethesdának. Most ahogy néztem lehet kicsit sokrétûbb lesz és így talán nem fog annyira hiányozni.

Kly
Az athletics skill valóban megszûnik. Kicsit utánaolvastam a dolognak, majd ennek függvényében módosítottam a korábbi irományomat.

Scientia potentia est.

koschwarz
te nagyon elégedett voltál az obli rendszerével. én sosem. ha már athletics, acrobatics és speed: érdemi összefüggés nem sok volt köztük. oké, a speed elvileg (!) alapvetõen meghatározta a sebességed. mégis, sokkal fontosabb volt az athletics skill érték, hogy milyen gyorsan mozogsz, mint a speed. elég csak megnézni az egyenleteket, ami alapján pl. futottál. a speed érték össze-vissza egy tényezõ a sok közül. ha magas volt az athletics skilled, akkor már eleve gyorsan mozoghattál. de ugyanez volt pl. a blade skillnél. nem is annyira a strength számít a sebzésnél, hanem a blade skill. magas blade skillel és alacsony strenght-tel többet sebeztél, mint alacsony skillel és magas strenght-tel.

persze nyilván ha mindkettõ magas volt, akkor sebeztél maximumot, illetve akkor futottál a leggyorsabban. de ez a rendszer nem volt tökély. persze ehhez képest a skyrimban úgymond "egyszerûsödni" fognak a dolgok, de én meg úgy látom, hogy ÉSSZERÛBB lesz, és nem lesz FELESLEGESEN túlbonyolított.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Jól összefoglaltad, ami kimaradt ezek a változások a régi variálhatóságot karakterfejlesztésnél minimalizálják a tulajdonságrészen. Nyilván a fegyver és a mágia fejlesztés megmarad. Tehát amit írtam és ami valószínû az eredeti szándék a játék sokkal nagyobb tömegek számára válik élvezhetõvé. A többiek meg majd lesni fogják a modokat a forumon amik visszapakolják ezt az egészet a rendszerbe vagy valami hasonlót adnak pluszba. 😊

Nekem az jött le a hivatalos forumon hogy az attribokhoz kapcsolódó skillek is megszûnnek. Tehát az acrobatics és az athletics is.

Ja nézõpont kérdése 😊 Nyilván az is nagyon fontos rész amit írtál. Reméljük az alapból igaz lesz szintektõl függõen. AAmi t én írtam az csak extraként jelenhet meg mert mint írtad sokakat idegesíthet.

Kly
"Nos nézõpont kérdése nekem inkább az attribok fogna hiányozni mivel mindet törölték, nem lesz gyorsaság-beli különbség, se szerencse se állóképesség se erõ. De ettõl még mûködni fog."

Oblivionban jelenlévõ attribútumok:

Agility: Affects your total Fatigue, damage dealt by ranged weapons, and your steadiness in combat.

Endurance: Affects your total Fatigue, as well as your starting health and your health gain upon leveling up.

Intelligence: Affects your total Magicka.

Luck: Affects everything you do in a small way.

Personality: Affects your ability to gain information and better prices from NPCs.

Speed: Affects how fast you move.

Strength: Affects your total encumbrance, your total Fatigue and the damage done by melee attacks.

Willpower: Affects the rate at which Magicka regenerates, as well as your total Fatigue.

A változások:

A Fatigue mostantól Stamina.

Endurance: átalakul Health-θé (és Stamina-vá)

Intelligence: átalakul Magicka-vá

Agility/Strength: átalakul Stamina-vá. A belõlük származó sebzés bónusz megszûnik, helyette a megfelelõ skillbõl származó sebzés számít csak bele az aktuális fegyverünkkel leadott sebzésbe(, ergo a skillek növekedésével egyenesarányosságban növekszik majd a sebzés). Az Agility "stabilitásra" gyakorolt hatása vélhetõen a block skillbe kerül át. A Strength: teherbírásra gyakorolt hatása megszûnik.

Personality: megszûnik, hatásai a Speechcraft skillben lesznek majd fellelhetõek (perkként).

Speed: megszûnik. A sebesség növelhetõ Stamina pontok hozzáadásával, valamint függ a páncél típusától (skillek -> perkek).

Luck: megszûnik.

Willpower: átalakul Stamina-vá; megszûnik a magicka regenerációra gyakorolt hatása.

Összegzésképpen: az eddigi nyolc attribútum helyett csak három lesz: Stamina, Health, Magicka. Jól látható, hogy bár a rendszer sokat egyszerûsödött, de a fontosabb tulajdonságok, illetve ezek hatásai megmaradnak más formában. A Stamina-t például négy helyett csak egy attribútum fogja meghatározni mostantól.
Mindezek után az egyedüli kérdés csupán az, hogy a teherbírásunkat mi fogja meghatározni? Az inventory-nk vajon egy cserélhetõ batyu lesz?

Frissítve - 10:44

Scientia potentia est.

Nekem a HC mód FNVben nem több kihívást hanem csak szenvedést jelentett, nem a legjobb mód a kihívás növelésére.

Nálam egy nehéz boss/mob harcon, kezdõdik egy kihívás nem egy idegesítõ mikor eszünk cuccon. 😄

Azért az nem lene rossz ha adnának hozzá egy hardcore modot mint az FNV-hez. Aki egy kicsit több kihívást akar az választhassa azt. Például ugye az FNV-be a hardcore modban számít az hogy eszel aszol iszol, ha nem a képességeid gyengülnek. Persze így nehéz hogy kivették õket de valamit biztos össze lehetne hozni 😊

Bár azért a Republic oldalon biza hardon az utolsó csatát(Hower Dam) az elsõ verzióban feladtam mert elszúrtam a karakterfejlesztés és egyszerûen túl gyenge voltam az elit légiósokkal szemben. Mivel nem akartam levenni normálra elölrõl kezdtem . 😊

Nos próbáld ki hardon vagy feljebb, pláne a T.I.E-hez hasonló modokkal hardon már nagyon érdekes volt az Oblivion. Gyakorlatilag ha csak felületesen terveztem meg a karakterfejlesztést a goblinok is túl erõsek lettek, mikor megjelent a Warboss vagy a mágusuk. egyszerûen ami normálon egyszerû volt hardon(75%) már kibaszott nehézzé vált és bizony pofára esés pofára esés után. Ez biztos hogy nem lesz a Skyrimbe mivel itt csak heal, mana, meg stamina van. Nem lehet elrontani csak ha nagyon hülye valaki és még annyit sem jegyez meg hogy nem össze vissza váltja a fegyvereket meg a mágia dolgokat.
sajnos az FNV-ben tényleg csak a 20-ik szintig kihívás az alap de ott is történt egyszer kétszer hogy újra kezdtem .De a perkek sajna nagyon megkönnyítik a dolgot, tartok tõle ez fog történni a Skyrim-be is.

Nekem hardon volt probléma. Biztos elrontottam valamit mert adott szint fölött mindenki leölt, legalábbis voltak ilyen esetek is 😊 Ilyenkor új karakter kreálás történt. 😊

Mai napig nem értem (most mindenféle trollkodás nélkül tényleg nem értem!), hogy hogy lehetett Oblivionban elrontani egy karaktert! Hiszen minden mûködött. HA mágiát használtál mana kifogyás után menekülõre fogtad, ha közelharcos voltál és lerongyolódott a felszerelésed valahogy, akkor is végig tudtál vergõdni a helyszíneken, fõleg mivel annyi loot volt, hogy bele is fulladhattál.

Az tény,hogy nem lehetett hack&slash-ként végigdarálni mindenkit, de ez is az RPG egy ismérve, van hogy kevés vagy.

Fallout 3-ban ugyanez volt. Eleinte variálhattál, hogy jajj, most mégse erre akartam rakni... Aztán eltelt egy kis idõ és level 20-ra már godlike voltál akkor is ha összevissza pakoltad a pontokat, FNV dettó!

Palinko
jaja mindég különlegessé tették a játékot ezek a könnyítések, és jó témát szolgáltattak fórumokon is
elvi síkon igazad van. Meg lehet te spíler voltál de én szívtam vele így is párszor, pedig értettem a miérteket. Nyilván amit Koschwarz kolléga mondott, nem volt tökéletes. Csak míg engem nem zavart nagyon sok embert idegesített a sok szívás a karakterfejlesztéssel. És nem az volt nehéz hogy mire teszed a pontot hanem látni mi lesz a végeredménye 😊 Azért el kell ismerni párszor anyáztam rendesen mikor lv15 körül rájöttem ez a téma nem fog mûködni. Na akkor elõröl kezdeni az idegesítõ tud lenni. Mert ezt egy egyszerû korábbi mentés betöltésével nem lehetett orvosolni 😊

yesname
Akartam mondani a tetris is bonyolultabb.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Azért nem annyira fejtörés és idõhúzás eldönteni, hogy most erõre vagy luckra tegyek-e egy pontot 😄 Ennél a tetris is egyszerûbb. Itt meg az lesz a probléma, hogy milyen perket válasszanak 😊
Itt is el elhet rontani majd a karaktert nyugi. Ha valaki össze-vissza váltogatja a fegyvereit (kard, tõr, íj, bárd stb.) és a mágiát, akkor egyikben sem lesz majd erõs. A perkeknél is õgy kell majd válogatni, hogy azért erõsítse azt, amiben jók akarunk lenni.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Oblivionnak egy élõ lélegzõ karakterfejlesztési rendszerre volt.Egy változó mint az élet ha edzel gyorsabb erõsebb leszel. a Ahogy Koschwarz kolléga mondta nem volt tökéletes. De szerintem az eddig kitaláltak közül az egyik legjobb. Nyilván az a helyzett az emberek nagy része fõleg játékban nem akar gondolkodni és nem szereti ha valami több összetevõs. Így a Bethesda most kivette azt az elemet amit ki lehetett venni belõle. ez így tényleg egyszerû lesz és nem kell izgulniuk vajon a vásárlók elszarják e a karakterfejlesztést és vele a játékélményt. Persze ez csak egy összetevõ. A többiben jelentõs elõrelépés várható az Oblivionhoz képest 😊 Legalábbis remélem nem csak látványos lesz a dolog 😊

Hát igen kinek melyik rendszer jön be. A pekes rendszert szoktam már meg, tetszik is. Az, hogy nincs szerencse, nem nagyon érdekel, úgy is tesztoszteron bomba tûzlabdákat dobáló lovag szoktam lenni, ráadásul maga a földe szállt arkangyal. A fajok azonos sebessége sem zavar, úgy is mindíg emberrel megyek. Nem tudom az obliban látványosan különbözött-e a sebességük. Mintha valahol olyat olvastam, hogy egyes fajokkal könnyebb v. gyorsabb lesz egy-egy irányba a fejlõdés, pl: breton/hight elf -mágia. Így bele gondolva, lehet, hogy ez lesz az elsõ rpg, ahol faladom az elveimet,koncepciómat, és mindenféle karakterrel kipróbálom majd. Eddig sosem vitt rá a lélek, hogy gonosszal legyek. De elõször tuti, hogy Nord tesztoszteron bomba tûzlabda dobáló pajzsos, kardos harcos leszek, aki az utolsó nyomoréknak is segít.<#nevetes1>