The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze ez mind csak elmélet, spekuláció részemrõl.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Aki meg trükközött (maximális pontszámot akart szintlépéskor a normális 2 helyett), az bizony rábasz...hatott ez tiszta sor. De ez már ilyenkor matek és nem szórakozás. Én a szintenkénti 2 pontommal nagyon vígan elvoltam.
De nem baj, mert ez marad olyan amilyennek szeretjük, a másik harcrendszert meg megkapjuk majd a Kingdom of Amalur: Reckoning-ben 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Modokkal meg már extrém esetnek minõsül a probléma (mármint, hogy el lehetett baltázni a karaktert), mert alapból nem modokkal jött ki a játék.
És természetesen én csak a vanilláról tudok nyilatkozni, mert nem nagyon modoltam a játékot, nekem megfelelt úgy ahogy volt. De a modolás, vagy nem modolás természetesen egyéni preferencia, ízlés kérdése, egyikkel sincs semmi baj.
Az valószínû, hogy aki tudatosan csak közelharcosra gyúr és csak olyan perkeket választ az istenszintû lesz a Skyrim végére. De nem kötelezõ tudatosan Zeuszt vagy Kratos-t képezni a karakterünkbõl. Szerintem lesz itt választási lehetõség bõven.
\"Egy gy?r? mind fölött\"
De leginkább a harcra/harcrendszerre leszek kíváncsi. Sajna az FPS nézet sohasem vált elõnyére a kardozós játékoknak. Valahogy mindig agyatlan vagdalkozás lett a vége. Egy TPS játékban sokkal több a potenciál a jó harcrendszerre, ezért is tetszik nagyon a Kingdom of Amalur: Reckoning ... na annak igazán élvezetesnek néz ki a harcrendszere.
Talán eddig a legjobb FPS nézetû harc a Dark Messiah of Might & Magic-ben volt, ahol azért szépen lehetett trükközni a fegyverekkel és a harcmódokkal. Na meg a rúgást, mint kiegészítõ/interrupt(megszakító) támadást se felejtsük el. A fenti játékban ill a Dead Islandban is igen jó szolgálatot tett ... sõt, utóbbiban ez tette élvezetessé és 'taktikussá' a harcot 😊
Lehet raknak be perkeket, olyanokat mint a Conanba is van amivel például egy assa le tud rohani ellenfelet vagy csak bevezetik a az egyik mod rendszerét mármint a sprintet. Tehát aktiválásnál enni fogja a staminát és ezzel mindenkit utolérsz majd. Persze valószínû az ellenfelek is használják majd. Ha elfogy a stamina akkor vége. Ennél azért a speedes rendszer kifinomultabb volt.
Amirõl beszélsz az eddig is igaz volt, most csak nem class függõ nyilván annyi hogy nem kell a classhoz tartozó tulajdonság szerinti fegyverekhez ragaszkodni.
Ami szerintem feeelingbe rosszabb nyilván aki nem mint rpg játszik vele hanem csak végig akar menni rajta minél gyorsabban annak mindegy. De például ugye ha assa karaktered volt akkor használtál tört meg bow-ot. És ezekre mentél mert ezek voltak amik jól fejlõdtek. Most annyi lesz hogy a program nem fogja kiírni de ha egy rejtõzködõ karaktert csinálok akkor nem a heavy armorra megyek meg a kétkezes kardra továbbra se. Nekem speciel jobb lenne ha kiírná de ez valószínû csak megszokás kérdése.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Scientia potentia est.
persze nyilván ha mindkettõ magas volt, akkor sebeztél maximumot, illetve akkor futottál a leggyorsabban. de ez a rendszer nem volt tökély. persze ehhez képest a skyrimban úgymond "egyszerûsödni" fognak a dolgok, de én meg úgy látom, hogy ÉSSZERÛBB lesz, és nem lesz FELESLEGESEN túlbonyolított.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Oblivionban jelenlévõ attribútumok:
Agility: Affects your total Fatigue, damage dealt by ranged weapons, and your steadiness in combat.
Endurance: Affects your total Fatigue, as well as your starting health and your health gain upon leveling up.
Intelligence: Affects your total Magicka.
Luck: Affects everything you do in a small way.
Personality: Affects your ability to gain information and better prices from NPCs.
Speed: Affects how fast you move.
Strength: Affects your total encumbrance, your total Fatigue and the damage done by melee attacks.
Willpower: Affects the rate at which Magicka regenerates, as well as your total Fatigue.
A változások:
A Fatigue mostantól Stamina.
Endurance: átalakul Health-θé (és Stamina-vá)
Intelligence: átalakul Magicka-vá
Agility/Strength: átalakul Stamina-vá. A belõlük származó sebzés bónusz megszûnik, helyette a megfelelõ skillbõl származó sebzés számít csak bele az aktuális fegyverünkkel leadott sebzésbe(, ergo a skillek növekedésével egyenesarányosságban növekszik majd a sebzés). Az Agility "stabilitásra" gyakorolt hatása vélhetõen a block skillbe kerül át. A Strength: teherbírásra gyakorolt hatása megszûnik.
Personality: megszûnik, hatásai a Speechcraft skillben lesznek majd fellelhetõek (perkként).
Speed: megszûnik. A sebesség növelhetõ Stamina pontok hozzáadásával, valamint függ a páncél típusától (skillek -> perkek).
Luck: megszûnik.
Willpower: átalakul Stamina-vá; megszûnik a magicka regenerációra gyakorolt hatása.
Összegzésképpen: az eddigi nyolc attribútum helyett csak három lesz: Stamina, Health, Magicka. Jól látható, hogy bár a rendszer sokat egyszerûsödött, de a fontosabb tulajdonságok, illetve ezek hatásai megmaradnak más formában. A Stamina-t például négy helyett csak egy attribútum fogja meghatározni mostantól.
Mindezek után az egyedüli kérdés csupán az, hogy a teherbírásunkat mi fogja meghatározni? Az inventory-nk vajon egy cserélhetõ batyu lesz?
Frissítve - 10:44
Scientia potentia est.
Nálam egy nehéz boss/mob harcon, kezdõdik egy kihívás nem egy idegesítõ mikor eszünk cuccon. 😄
sajnos az FNV-ben tényleg csak a 20-ik szintig kihívás az alap de ott is történt egyszer kétszer hogy újra kezdtem .De a perkek sajna nagyon megkönnyítik a dolgot, tartok tõle ez fog történni a Skyrim-be is.
Az tény,hogy nem lehetett hack&slash-ként végigdarálni mindenkit, de ez is az RPG egy ismérve, van hogy kevés vagy.
Fallout 3-ban ugyanez volt. Eleinte variálhattál, hogy jajj, most mégse erre akartam rakni... Aztán eltelt egy kis idõ és level 20-ra már godlike voltál akkor is ha összevissza pakoltad a pontokat, FNV dettó!
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Itt is el elhet rontani majd a karaktert nyugi. Ha valaki össze-vissza váltogatja a fegyvereit (kard, tõr, íj, bárd stb.) és a mágiát, akkor egyikben sem lesz majd erõs. A perkeknél is õgy kell majd válogatni, hogy azért erõsítse azt, amiben jók akarunk lenni.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]