30713
TES
  • Molnibalage
    Itt még nem tartok. Honnan tudjam.
  • Molnibalage
    Mászó bug? Olyan is van?
  • KaszaN
    És úgy honnan lehet tudni, hogy hova kell menni?
  • SaGa Jr
    Kerüld meg a hegyet és a déli oldala felől van a felvezető ösvény. Magyarán egy szép nagy kerülővel mehetsz fel ha úton akarsz menni vagy kihasználod a mászó bugot és azzal felmész toronyiránt.
  • berlinboy6329
    Az hogy van,h bemegyek egy random helyre draugrokkal harcolni meg lootolni,erre van egy szoba tele cuccal asztalon,polcon stb. és aszongya:STEAL...Mivan?
  • Molnibalage
    Mert van olyan, amit nem jelez. Nem sok, de van.
  • r4pt0r
    Kösz meglesem.
  • TVelvet
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Eszméletlen látványos amikor Odaviing-et odahívod amikor harcolsz egy sárkánnyal. Olyan harcot levágnak, csak lesek. :D Vicces volt, Odaviing tüzet fújt, a sárkány akivel meg harcoltam jeget, egymásra. Volt feeling. :D
  • Calver
    off topic, #352?
  • r4pt0r
    Páncélba pedig lehet.
  • demeron
    Mért probléma ez? Morrowindben sem volt semmi help, sőt sokszor még journal is ködösített. Amúgy meg igen, van pár küldi aminél nincs bejegyzés. Winterholdban, kocsmában megkérnek segíts a részegen, csak nevet meg helyet adnak, később csak "labirintus" nevét, hol, merre semmit. Meg kell keresni, ennyi, ha más nem google a barátod.
  • Calver
    de, páncélba tudsz, csak enchant nélkülit használj - két cuccot csak frissen tudsz tárgyba belerakni, már enchantolthoz nem rakhatsz még egyet.
  • r4pt0r
    Valakinek nincs véletlen egy térképe Blackreach egészéhez? :D
  • KaszaN
    De, eddig úgy vettem észre, hogy mindegyiket jelezte rendesen, de ennél csak a Delphint jelzi, semmi mást.
  • Calver
    szintúgy, főleg mivel ugye én is pajzs nélkül nyomulok - bár utóbbi időben vagy láthatatlanul kapom el unszimpatikusokat, vagy pedig paralízist hála közelebbről megnézik a követ ahelyett, h engem püfölnének
  • Molnibalage
    Soha semmikokr egyik questnél sem?
  • athlay
    Olvastam itt régebben hogy le lehet nullázni a desto vazsik manaköltségét. Abban tudna nekem valaki segíteni, hogyan?

100as enchanttal, három tárgyba tudtam destruction fortify-t nyomni (circlet, amulett és gyűrű) ez összesen -75% cast költséget jelent.

Na de más tárgyba nem tudok rakni ilyet... Se páncél se kesztyű...
  • Fpocok
    Na? Vajon hülyén nézek ki ebben a sapiban, vagy hülyén nézek ki? :D

• Calver
    tippre legázolás olyan, mint paralyze - rohadtul vicces
    én kétfegyveres karakterrel tolom, mindkét kardomon van 1 sec paralyze-ra *esély*, és biza még mindig elvigyorodok amikor eldőlnek az ellenfelek mint egy szobor
    másik hasonló hülyeség, amikor láthatatlanságból hátbaszúrsz valakit - aki, miközben épp a nyakát nyiszálod át a kardoddal, ünnepélyesen közli a világgal, h ő bizony most megtalált téged
  • KaszaN
    Nálam aztán nem mutat az év világon semmit. Máskülönben nem kérdeztem volna meg, hogy mit kell csinálni.
  • Molnibalage
    Sajnáloatos, hogy mutatja. Ugyanis ahelyett, hogy szépen párbeszédben elmondanák, hogy mi merre és stb. kapsz egy nyilat. Ez a pont valahogy még picit ciki. A Gothicban semmiféle ilyen help nem volt. Előre fiam, azt hajrá...
  • Fpocok
    Kedves Házigazdi. Majd cseréld le a szöveget, mert már nem aktuális :D
  • Molnibalage
    A Misc részét sejtettem / tudom. A többiről nem tudom, hogy mennyire random. Helgenből kell elindulni? Mert onnan csak valami Northwatch helyre találtam el eddig. Ott volt egy piedestal, amivel semmit nem tudtam kezdeni, se scroll se könyv, hogy akkor az mi.

Viszont megint volt egy gusztustalan pók. Boaa.. Távolról szétlőttem íjjal. :)
  • KaszaN
    Hát, akkor nekem itt a vége a játéknak, én ezt nem értem. Miért nem azt mutatja, hogy hova kell menni, ahogy azt eddig is tette...?
  • Fpocok
    Azt írták, hogy ha van olyan hely, amerre nem jártál, akkor adnak egy random qstet pl az őrök, vagy a futársrác, vagy az innkeeperek.
  • Molnibalage
    Hát, örülj, hogy van mi inni. Én potionok nélkül haladok kvázi, mert 23. szintűlént képtelenség bármi értelmeset kotyvasztani. Minor heling potion szerűségek, meg ilyesmik mennek. Alap healing varázslat van, 200 HP, magas armor, kísérő és ügyesség. A legdurvább ellenfelek ellen szoktam inn, de vicces, hogy egyszerre 8-0 piát...
  • SzirmosSzisza
    Bal oldalt a hegynek (ahol ki akartak végezni város felett) van ilyen banditatanya, ott fel lehet bugolni a hegyoldalon :D

Amúgy azt ugye tudod, hogy a questek nagy része random generált ? (misc részleg legalábbis nagyobbrészt)
  • Molnibalage
    Skacok, ez a játék nagyon hosszú... Még mindig alig bandukoltam el Whiterun környékéről, csak annak questjeit tolom. 23 szintű vagyok így is...

Viszont az istennek sem tudtam felmenni még a hegy tetején levő szakállasokhoz. Merre kell menni? Tiszta labirintus az a hegy..
  • Fpocok
    Mert előtte be kell lenned logolva. Utána átmehetsz.
  • shaba23 #7575
    szerintem én is elcsesztem a pontok osztását, de azért haladgatok, bár nem úgy mint itt mások, akiknek könnyű a dolog:)
  • Teppik Amon
    Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de ezekszerint én vagyok csak ennyire béna, vagy nagyon elqrtam a karaktert, de nekem azért meg kell küzdeni itt-ott. Kard+pajzs-al megyek és bizony fogynak a varázsitalok harc közben. :o
    Hozzá tartozik hogy a karakter ért egy kicsit mindenhez, magamnak csinálom az italokat, fegyvereket encsantolok, lopakodok, íjjazok, gyógyvarázsokban utazom csak. Kovácsolásra nem tettem MÉG, de már jócsomó sárkány cuccom van, majd eljön annak is az ideje ;)
    És még játszható a játék, 27es szinten, közepes fokozaton.
  • SaGa Jr
    Ha nem tévedek nagyot, akkor ez a fő szál egyik feladata és úgy látszik nem nagyon értetted meg mi a feladat (pedig elég szájbarágósan magyarázta el a hölgyemény).
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a feladat arról szól, hogy be kell szivárognod a Thalmor embassy-ra és onnan megszerezni pár infót. Ebben a csajnak annyi a szerepe hogy megadta a feladatot és elküldött az összekötőhöz a fővárosba hogy ő juttasson be. Beszélsz a manussal, átadod neki a cuccot amit magadnál akarsz majd tudni odabent és elindulsz a feladatra.
    Bejutás után beszélsz benn a manussal, aki majd hátravisz amint megoldod hogy el legyen terelve mindenki figyelme. Miután hátravitt, kiveszed a ládából a becsempészett cuccaidat és kimész hátul. A megkeresendő doksik a másik épületben vannak. Ha azok megvannak és elolvastad őket akkor folytatódik a feladat, lelépsz a "hátsó" kijáraton és ezután kell csak visszamenned a csajhoz, leadni a cuccokat és jelenteni. Eztán jön a következő feladat.
  • SzirmosSzisza
    Őőőő ezeket a megidézett dolgokat el lehet valahogy tüntetni ? Eléggé esélytelen velük lopakodni :D
  • Jakuza001
    Engem mar eleve az is zavar, hogy a jatekos szintje is iszonyat mod fejlodik veluk, es nem csak maga a jartassag az adott mestersegben.
  • KaszaN
    Hali
    Ott vagyok, hogy a "Delphinhez" kell oda menni és nem lehet vele beszélni mert valami Thalmoral kéne lennem vagy mittudomén. Elötte elküldött valami mukeszhez, asszem annak volt ez a neve, de egy kis ideig nem figyeltem, hogy hova futott és nyoma vaszett. Van ötlet?
  • yesname #7569
    Igen. Elbukfenc nincs, de ugrás/gyors oldalazás van. Nekem igen erősen használnom kell ezeket masteron.
  • SaGa Jr
    Itt ehelyett van a nagyon erősre sikeredett pajzsos blokkolás és ellentámadás (ha nem számítjuk be a félrelökdösős kiáltásokat és egyéb shout képességeket amik egyszerre támadó és védelmi hatásúak). Úgy látszik inkább ezt favorizálták a játék készítői.
    A korábbi karakterem nem használt pajzsot és experten azért előfordultak a korai szakaszban izzasztó szituációk.
    A mostani karakterem (pajzsos+buzogányos, heavy páncélos redguard) igen és bár master-en harcolgatok eszement nagy a különbség már a játék legelejétől kezdve (mondjuk nem csak a pajzs de a buzogány is más élményeket hozott és könnyítette a harcot jelentősen a korábbi kard és tőr harcmodorhoz képest).
    Tulajdonképpen nem nagyon van olyan, hogy eltalálnak a harcos ellenfelek (a mágusok más tészta, de azok ellen is van perk ami növeli az ellenállást míg pajzsot használok és blokkolok), ellenben elég könnyen pusztulnak amint odaérek hozzájuk, mert kapnak egyet pajzzsal és míg szédelegnek két ütés lazán bemegy a buzogánnyal nekik. Ez az átlag mobnak elég. Boss ellen kell egy power blokk és utána két ütés, majd ennek ismétlése, kivéve ha sikerül lefegyverezni a blokk során.
    Az is hatalmas előny, hogy blokkolás közben van idő hárítani a power attack kísérleteket, a varázslási próbálkozásokat és a kiáltásokat, szintén egy ütés formájában a pajzzsal kivitelezve.
    Majd a legázolásra leszek kíváncsi az hogy néz ki, mert a leírása nagyon jól hangzik, miszerint blokkolás közben sprintelve legázolja az útjába kerülőket a karakter és azok kidőlnek, földre kerülnek egy időre.

Észleltem egy visszásságot is a buzogány kapcsán, mert néha olyan kivégzést ad be a szokásos lezúzós/lábtörős/felcsapós helyett, ahol pördül egyet a manus és lefejezi a célpontot ugyanazzal a mozdulattal ahogy a kardoknál tette. Ez valami bug lenne, mert elég visszásan hat egy buzogány esetében...
  • Magh
    Offtopicot miért nem tudom elérni?
  • Calver
    dodge alatt mit értesz btw? "kisétálni" ütések elől? sajnos Skyrim-ből én nagyon hiányolom az Oblivion-féle bukfenceket - lehet h irl egy baromság lenne, de ott látványos, és jól működő játékmechanika volt szvsz.
  • SaGa Jr
    Több is. Például ott a nightingale bow (thief guild végigjátszásával érhető el), de kezdetben jó az az íj is amit Angi ad ha végigcsinálod a tréningjét (ezen ugyan nincs semmi plusz mágia mint az előzőn, de