The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
ez hogy jött ki? EGYSZER "elvert" 50-60k-t a gtx-re...tehát az évi monnyuk 15000...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

deniro2
Évi 50k-t azért te is elvertél pc-re ezek szerint😊

Laza
"Évente 100k-s kötelezõ fejlesztés igaz volt kb. 2-3 évvel ezelõttig"

OMG 😊

A gépem 4 éves (akkor Core2Duo E6750, 4GB RAM, EVGA 8800GT), és simán futott rajta minden faszán. Idén cseréltem le a kártyát egy Gigabyte GTX 560Ti-re. Ennyi volt az össz fejlesztésem a 4 év alatt.
(vettem egy 24"-os moncsit is, de azt nem számolom, mert a TV-sem része a konzol csomagnak)
Elõtte szintén 3-4 évig egy P4 2.6Ghz, 2GB RAM, 6600GT-m volt (Radeon 9600Pro-val vettem, aztán a kártyát Sulinetben lecseréltem, aminek visszaadták a felét). 2 év után (3 év gari) beszart a 6600GT, nem lehetett javítani, ezért a forgalmazó adott egy ajándék, vadi új 7600GS-t. Vígan elvoltam ezekkel a kártyákkal, és minden futott.
(pl a WoW már a Radeon9600Pro-n is szinte max beállításokkal futott, 6600GT-n meg egyenesen szárnyalt 😊 )

Szóval régebben sem volt normális az évi 100K, 2-3 évvel ezelõtt pedig végképp nem. Csak azok hw buzik, akik okosnak hiszik magukat, azok cserélgetnek minden szart folyamatosan a gépükben.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

PiszkosFred
Ez a 6gb lemezterulet nem tudom hogy jon ki, de nagyon kevesnek tunik a mai 10-15gbhoz kepest.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Medium mindenkeppen jo lesz azon, de lehet belefer meg a high is egy-ket beallitasnal.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sir Quno Jedi
Ajánlott:
Win XP/7
Négymagos Intel/AMD processzor
4GB RAM 6GB szabad hely a merevlemezen
GTX 260/Radeon 4890 videokártyák

Ezt azért nem nehéz manapság meglépni... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha már megjött a gépigény, jól tippelem, hogy 1280*720- ban közepes beállításokkal fogom tudni futtatni a laptopomon?
Intel Core i3-370M 2.4 ghz
Geforce 310M 1 GB DDR3
2*2 GB DDR3 RAM

\"Egy gy?r? mind fölött\"

A Raget nem a Bethesda fejlesztette, csak a kiadója volt.

Magiszter
Eddig se féltem tõle hogy nem fog Ultra beállításokon menni a gépemen, most meg már szinte biztos. Kérdés az mennyi bug lesz benne. Lást Rage. Az is megy maximumon de azért voltak olyan hibái amik idõrõl-idõre levettek a játékélménybõl.

grebber

Next PC upgrade: 2022

Tekintve hogy az xbox360 dx9-et használ ...

Prince23
Az elképesztõ, hogy az ajánlott videókártyának is elég egy dx9-es? Az meg tényleg hihetetlen, hogy csak 6 gigát fog foglalni?

Ryder62
Vagy rádobnak mindenre egy kis pluszt mert konzol portot akarnak készíteni. Így kétszer annyit adnak meg minimumban hogy ha szar is a port akkor is eldöcögjön XD

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Vagy csak simán rájöttek hogy a vásárlóközönségük nagy része olyan PCvel rendelkezik hogy lustulhatnak és nem kell annyit dolgozni az optimalizáláson 😊

PTW
nemtudom hungamer honnan szedte ezt az infot de ez még nem hivatalos gépigény

Ryder62
"CPU: Dual-core Intel/AMD CPU"

De milyen bazzeg??? Imádom az ilyen pontos gépigényeket. Vegyél játékot -_-

Látom elment a topik konzol vs pc warba. Mindenki azon játszik amin akar, nem? Mindkettõnek van elõnye és hátránya is.
Max annyit tennék hozzá hogy mostanában (utóbbi pár hónap) a gépigények megugrottak. Persze fejlõdés az semmi. Úgy látszik kevés hw fogyott az utóbbi idõben úgyhogy kicsit felemelik a gépigényeket meg a követelményeket hogy az user kénytelen legyen venni új cuccokat hogy a magasabb gépigényû de ugyan olyan kinézetû, fizikájú stb játékok is elfussanak.

Egyébként arra kiváncsi lennék hogy 100e körüli összegbõl hogy raktok össze egy olyan konfigot amin 3-4 évig fut minden maxon? Nem kötözködésbõl, most akarok majd gépet újítani...

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Prince23
yesname
Minimum: XBOX360/PS3. Ajánlott: PC az utolsó 2 évbõl 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Na, fészbúkon azt írják, hogy valószínûleg holnap érkezik a gépigény.

PTW
habár nem akarok beszállni ebbe az okfejtésbe, meg kell hoyg erõsítselek. Én pont így váltottam gépet 4 éve "generációváltáskor". akkor valóban sokba került a gép de azóta egy fillért sem költöttem rá. Most cseréltem le a videókártyát minimál ráköltéssel és ezzel még bõven elleszek jópár évig.

yesname
Azt aláírom, hogy utóbbi években nagyon lassult a gépigény egyértelmûen a konzolok miatt és hogy elõtte erõteljesebben növekedett a gépigény a maxhoz, de ha valaki hozzám hasonlóan csinálta nem volt gond. Gépcserét csak teljes generációváltáskor csináltam (mikor alaplap, memória, proci is kuka kellett hogy legyen) és ekkor a felsõ kategória aljából vettem mindent. Aztán ehhez max egy VGA csere jött, netán memóriabõvítés. De hogy évi 100K, isten ments 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Én legalábbis ezt tapasztaltam. 2-3 évvel ezelõtt még igen rohamos volt a fejlõdés. Mind a korábban emlegetett 100k és ez a 2-3 év is csak egy hasraütés szerû szám, már konkrétan nem emlékszem, de igen gyors emelkedés volt a gépigényekben.

Az viszont biztos, hogy egy jó ideje igen stagnálnak a gépigények, legalábbis nagyon lelassult a gépigények növekedése. Ezért is remélem, hogy a 4 éves konfig (akkor se azért fejlesztettem, mert muszály volt, csak mert volt rá keret és úgy voltam vele most elintézem jó pár évre a fejlesztést <#smile>) megbírkózik majd a Skyrimmel.

Persze ha közepes feletti kategóriában fejlesztesz, akkor tovább bírja a konfig fejlesztés nélkül... én többnyire csak az alsó, középes kategóriából válogathatok.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

yesname
*beszéltek 😊

yesname
"Évente 100k-s kötelezõ fejlesztés igaz volt kb. 2-3 évvel ezelõttig"

Nem tudom mirõl beszélek. Az én gépem az utóbbi 15 évben 3x-ra cserélõdött le (teljesen, közben azért voltak alkatrész cserék) és mindig maxon játszottam mindent az aktuális elérhetõ legnagyobb felbontásban! Még a Crysis 1-et is, igaz ott AA-t elfelejthettem és 15-25 FPS közt ugrándoztam 😄😄😄

Az az érzésem, hogy ha kijön az MMO valószínûleg keresztet vethetünk a további ES részekre.... Van egy ilyen balsejtelmem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Évente 100k-s kötelezõ fejlesztés igaz volt kb. 2-3 évvel ezelõttig, azóta a pc mérföldekkel túlszárnyalta a konzol teljesítményét és gyakorlatilag egyáltalán nem kell fejleszteni (mondom ezt én is egy 4 éves gép tulajaként, amihez nagyvonalakban nem nyúltam hozzá azóta, kivéve egy kényszerû videókártya cserét tavaly... sajnos elõzõ elhalálozott). 4 éves gépemmel a mai napig mindent maxon tudok futtatni, más kérdés, hogy még ezt sem igénylem (árnyékok a legtöbb esetben inkább idegesítenek, mint szórakoztatnak, így kikapcsolásra kerülnek).

Agyhalott játékoknak a pc-seket nem nevezném (RPG-k, RTS-ekt, ez utóbbi csak pc-n élvezetes). A butítások javát pc-n amúgy is a konzolosok miatt kell elszenvednünk (szegény amerikai alacsony iq-jú egyének miatt).

Új konzolgeneráció még legalább 2, ha nem 3 év (még bejelentés se volt, onnantól még legalább 1 év lenne szerintem). 2013-14 elõtt én nem számítanék új konzolra a helyedben.

Viszont, ha kijönnek az új konzolok, akkor term. ismét rohamos fejlõdés lesz majd a gépigényekben is, ez sajnos egy szomorú tény. Én részemrõl elégedett lennék a mostani grafikai színvonallal és az igen baráti gépigényekkel, de sajnos ez az állapot is csak pár évig fog már tartani.

PTW
én világéletemben ugyanerrõl álmodoztam az összes nagy kedven rpg közben, de idõközben beláttam, hoyg ez valószínüleg sohasem fog megvalósulni, vagy csak nagyon sokára. talán a TOR lesz az elsõ olyan játék ami ténylegesen megközelíti azt az élményt/érzést, hogy egy crpg-t játszol baráttal/barátokkal. a "megközelítit" kiemelném 😊

Esetleg a Two Worlds 2-re érdemes lehet vetni egy pillantást.

Sáska
igen, sokmindennel lehet multizni, de ebben a stilusban hirtelen egyet sem tudok felsorolni (ha van ilyen, akkor ajanlhatnal valamit plz). Amik eszembe jutnak ebbol a kategoriabol, az mind single player. En sem egy ujabb MMO-ra vagyok, viszont olyan jol elkepzeltem, hogy milyen jo lenne, ha egy-ket haverral egyutt lehetne egyszerre barangolni ugyanabban a vilagban.

De azert igy is bejovos lesz, csak ez az egy dolog hianyzik (nekem).

Rosszul fogalmaztál. A multi tartsa magát távol az elder scrolls-tól.<#smile>

PTW
elder scrolls szépen tartsa magát távol a multiplayertõl. ez a sorozat pont attól olyan amilyen, mert egy igazi õsCRPG. annyi minden mással lehet multizni sõt az is lehet, hogy egyszer az elderscrolls mmo-ból is lesz valami, de ebbõl szerintem egyáltalán nem hiányzik a többjátékos opció.

Sáska
en is sokat gondolkoztam, hogy konzolra vegyem-e meg, vagy PC-re, de vegul a pc mellett dontottem; valahogy jobban kezre all az iranyitas bill+egerrel, es ha nagyobb kepen akarok jatszani, akkor ki tudom loni a tv-re.

Amugy, mar biztosan ki volt targyalva tobbszor, de nagyon sajnalom, hogy nincs ebben a jatekban semmilyen multiplayer. Valami free roam szeruseget beletehettek volna, max 4-5 playerrel.

Mar csak alig tobb, mint 2 het..

yesname
"Mondom ezt 12 évnyi építgetés után..." #1853

Ezt Te írtad. Akkor most mi van? Kicsit ellentmondásos a dolog.

Nekem sem errõl szól a munkám, de sokan kérnek meg rá, hogy állítsak nekik össze ezt-azt erre-arra. Saját magam is ezt teszem úgy 4 évente 😊

deniro2
Aham... Nincs sok kedvem hosszasan vitázni az általad leírtakkal, így nem is teszem. Viszont, ha már megvillantottad a munkaköröd, akkor én is megemlítem, hogy rendszermérnök vagyok, ami semmivel nem visz közelebb ahhoz, hogy felsõ kategóriás játékgépeket építsek, hiszen, mint azzal gondolom te is tisztában vagy, vállalati környezetben a munkánk baromira nem errõl szól... Annyira vágom a legújabb vérpistike hardvereket, amennyire van kedven utánanézni szabadidõmben...

deniro2
Még annyit szeretnék hozzáfûzni az elöbbiekhez, hogy nem volt szándékomban belefolyni semmilyen konzol vs. pc vitába, kinõttem már az ilyesmibõl.
Pár hónapja döntöttem úgy, hogy a Skyrim és Witcher 2 miatt rászánok 40k-t egy konzolra és a gépet meghagyom a 3 évvel ezelötti állapotában. Valószínûleg egyik játékkal sem fogok tudni olyan minõségben játszani, mint egy top pc-vel, de nem is kellett rá annyit költenem. Ennyi.
Részemrõl maradnék ezentúl a játékról szóló társalgásnál.

yesname
Tömény hülyeséget írtál, ugye tudsz róla?
Én 25 éve építgetek gépeket, fõleg hogy rendszergazdaként dolgozom lassan 15 éve. Hidd el, hogy simán meg van kb. 4 évente 100e pénzbõl az, hogy felsõ kategóriában maradjon a géped, de legalább a játékok futnak rajta gyönyörûen különös megkötések nélkül. Értem ezalatt, hogy max graffal teljesen játszhatóan. A 4 év vége felé max az AA-t kikapcsolod. Ez meg konzolon amúgy se nagyon van.
Másik baromság, hogy konzolon nem csak agyhalál játékokkal lehet játszani. Ez éppen fordítva van 😄
Harmadik égbekiáltó hülyeség: Mostanra beérte a PC a konzolokat teljesítményben. LOL Megszakadok.
Mikor a PS3/XBOX 360 kijött azok az akkori számítógépes hardverekre épültek, hasonló teljesítménnyel. Mostranra a PC-s teljesítmény laza 7-10x-ese a konzolokénak.
Senki nem hülyézett le, de most már bizonyított hogy csak szimplán nem értesz ahhoz, amirõl beszélsz...

De akkor ráértél volna 2013-ban megvenni az új konzolt !!!!!!!!!

(Egyébként én jelen állás szerint védtem a pc-ket, de nem kizárt, hogy ha olyan jó lesz az új konzol, akkor inkább majd azt veszem meg. Addig viszont nem költök semmire.)
deniro2
Nos, hülye nem vagyok😊 Nyilván az évi 100k-s fejlesztés költõi túlzás volt. Én sem nyúltam a gépemhez 3 éve, viszont nincs is szándékomban még legalább ugyanennyi ideig...
Mindössze annyit próbáltam mondani alább, hogy számolgathattok akárhogy, a konzol így is-úgy is olcsóbb lesz és nem csak agyhalál játékokkal lehet rajta játszani. Ennyi.
Viszont olyanokat ne írjatok már légyszi -fõleg engem hülyézõ kommentben-, hogy 4 évenként 100 ezer forintból felsõkategóriás gépet lehet építeni, amin a következõ 4 évben minden maxon fog futni, mert ez nettó baromság. Mondom ezt 12 évnyi építgetés után...
Tény, hogy mostanra az átlag pc beérte teljesítményben a konzolokat és mivel a játékok jelentõs részét ezekhez optimalizálják, a gépigények pillanatnyilag nem nagyon változnak, viszont rövidesen érkezik az új generáció és valószínûleg ismét kezdõdik az évekig tartó felzárkózás.

koschwarz
aham...de nem baj, ismétlés a tudás anyja. jó videó egyébként. érdemes lehet belegondolni, hogy ez a kis 1 perc mennyit vihetett el a marketing-költségekbõl, mert azért vannak benne statiszták rendesen, kosztümök, díszlet, a pár másodpercnyi élethû CGI sárkányról nem is beszélve.

koschwarz
tény: 4 éves a gépem, akkor nettó kb. 80.000 költöttem rá, teljes gépet cseréltem, a régi alkatrészeket pedig eladásával. azóta egy fityinget sem költöttem.
tény: olyan játékokat, amik konzolról jönnek, tehát nem only pc (pl. stalker, és nem fejlesztenek külön pc-re (pl. battlefield3) gyakorlatilag kompromisszumok nélkül, max beállításokkal tudom több éve futtatni.
tény: only pc játékokat is simán tudtam eddig játszani, még ha nem is mindent maxra állítva. a bf3 lesz az elsõ játék hosszú évek óta, amit konkrétan nem tudnék játszani rajta, igaz nem is nagyon akaródzik már, pedig nagy bf-rajongó voltam.

szóval én személy szerint elavultnak érzem ezt a "nem akarok 100000-et költeni évente gépcserére" meg "parázok hogy nem fut futni a gépemen" kijelentéseket, bár az is tény, hogy egyes játékoknak nagyon el tudják baltázni a portolását.

ezek ellenére most elkezdtem egy kis pénzmagot gyûjteni, hogy jövõ év elején megint végrehajtsak egy gépcserét...bár õszintén szólva nagyon nem érzem a szükségét egyelõre. de vagyok annyira elder scrolls rajongó, hogy teljes pompájában akarjam látni.

yesname
Ez pontosan így van. Sõt, én a gépeimet kb. 4 évente fejlesztem és maxon szokott menni minden. Igaz, hgoy akkor amikor fejlesztem full csere a felsõ kategóriába, de még így is 4 évente kb. 100 ezer az egész buli. Ezért cserébe mindent csinálhatok a gépen, sokkal jobb minõségben játszhatok, nézhetek HD filmeket, Photoshopozhatok, dolgozhatok stb. Aki azt mondja, hogy évente horror összegeket kell költeni gépre az valóban hülye/sznob. (Illetve gazdag és feleslegesen szórhatja a pénzét 😄 )

Magiszter
"évi százezres gépbõvítésekbõl "

Ez nem személyeskedés: Aki hülye és gazdag is az évente százezret költ gépekre. Én idén elköltöttem ugyan százezret, de azért mert cseréltem monitort, asztalt, hangrendszert, billentyûzetet, egeret, meg vettem 35 ezerért VGA-t a gépbe. Tavaly 45 ezret költöttem összesen egy CPU képében. Tehát én 2 év alatt költöttem 80-at ténylegesen a gép (ház és ami benne van) bõvítésére. Ez havi szinten 3000 forint (kevesebb mint 1 napi munkabérem). Jelenleg minden játék maximumon fut rajta, fullHD-ban. Egyenlõre nem tervezek vásárolni bele semmit, max majd jövõre némi memória bõvítés mert az a 2giga lassan kevés (igen 2 giga rammal 64 bites rendszeren elfut minden amit játszok, maxon, akadás-mentesen). Szóval nem kell a duma. Mennyi volt újkorában az XBoX360? Az is ilyen 70-80 volt (boltban, akción kívül, számlára) legalább. Arra meg ugye 2x annyi egy játék, meg csak játékra lehet használni. Míg az asztalival tudok másik 100-at is (videó szerkesztés, renderelés, biztonsági mentés...stb).
Lényeg:
- Aki évi százezreket költ gépre az a.) hülye b.) gazdag c.) mindkettõ (megfelelõ részt aláhúzni)
- Aki konzolt hasonlítgat PC-hez az a.) hülye b.) nincs tisztában az árakkal és lehetõségekkel c.) csak játszani szokott d.) Trollkodik
- Minden további vita értelmetlen (Magiszter és a frankó 😄 )

Szerintem

Es a pcfejlesztos felelem is unalmas. Igy is minden konzlra erkezo jatek kimaxolhato egy negy eves geppel. Amig nincs uj konzol, addig uj gep sem kell. Persze jonnek ki uj hardwarek, de nem kotelezo megvenni oket. A Witcher 2on kivul semmihez sem kellenek.
shaddam
Tudtommal mindhárom platformon lesznek modok.Unalmas ez a rinya már

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

deniro2
Ebben igazad van, de ennyi kompromisszummal kénytelen voltam kiegyezni.
Ettõl kezdve viszont csak 7-8 évente kell beruháznom a vasba és nincs gépigény-para sem... Remélem, hogy pár éven belül a nagy multimédiás forradalomnak köszönhetõen (tv-k és konzolok a neten) a modok elérhetõsége sem lesz kérdés és akkor eljutunk oda, hogy megszünik a percenkénti gépfejlesztési õrület és konzolon is játszhat az ember bármivel, kompromisszumok nélkül.

jarlaxxe
Én pont a modok miatt mondtam, hogy jobb pc-én a Morowind ráadásul az még egy tiz éves konfingon is simán elfut. Az Oblivion meg végképp jobb pc-én mert az alapjátékba van egy-két orbitális marhaság /a lények követik a szinted...wtf / amit a modderek helyre raktak.

deniro2
2 évig játszottam vele pc-n annakidején és mivel a mai napig a kedvenc játékom, beszereztem boxra is... Szerintem logikus...😊
Baromira elegem lett az évi százezres gépbõvítésekbõl és, mivel manapság gyakorlatilag minden kijön boxra is, vettem egy konzolt... Nem bántam meg. Pl. az Oblivionnal is eltöltöttem 3 hónapot (ismét) és -a modokat leszámítva- nem vettem észre, hogy bármilyen kárt szenvedtem volna a pc-vel szemben...
Régebben én is úgy voltam vele, hogy a konzolok miatt butítják a játékokat, de miután végigjátszottam a Fable 1-2-3-at és beszereztem 2 nagy kedvencemet (TES 3-4) és -elvileg- nov. 11-én kézbe kapom a Skyrimet, nem érzem úgy, hogy lenne miért panaszkodjak...)

jarlaxxe
Boxon Morowindezel? lehet, csak éppen minek mikor pc-én sokkal jobb.