30713
TES
  • KaszaN
    De utána a cuccom vissza kapom?
  • Richardix
    Egyébként felhívnám figyelmeteket egy apró "bugra" a blokkolással kapcsolatban:
    Van egy perk, ami megszünteti a sebességcsökkenést pajzs felhúzásakor, így ugyanolyan gyorsan mész felemelt és leengedett pajzzsal. Az érdekes az, hogy ez a lopakodásra is kiterjed. Ha felemelt pajzzsal lopakodsz, akkor ugyanolyan gyorsan mozogsz, mintha állva tennéd ezt.
  • KaszaN
    De az el elötti mentésem még a sárkány le ölése elött van, plusz azóta el telt 5óra játékmenet. Semmi megoldás nincs?
  • SaGa Jr
    Akkor abból kell dolgozz amit találsz. Úgy nagyon nehéz lesz a dolog de megoldható. legfeljebb majd a kinyírt őröktől szerválsz felszerelést.
  • SaGa Jr
    Indítsákor options, abban advanced és a distance fülben vedd vissza az értékeket.

A hegy délkeleti oldala felől lehet feljutni oda. Onnan vezet út felfelé. Magyarán pont átellenes oldalon mint ahol Whiterun van. De nem az a legmagasabb pont azon túl is van még egy de oda majd később lehet feljutni ha a sztoriban eléggé előrehaladtál már.
  • Hikoro
    Tölthetsz vissza egy régebbi mentést, és most már tudni fogod mit hogy kell .. ;)
  • Dobronski
    Rendben, köszönöm! Én is a villámon gondolkodtam, mert nem nagyon lehet ellene védekezni, akkor respec. :)
  • KaszaN
    Olyankor mi van, ha én annak a fazonnak előtte nem adtam oda semmit, mert a jóég tudta, hogy mit akar és most odabent nincs nálam semmi és a ládából is a semmit kellett kivennem?
  • SaGa Jr
    Attól függ mire.
    Fire sebzi a legtöbbet és ráadásul ha már lángol valaki még nagyobb sebzést szenved el.
    Hátránya, hogy elég sokaknak van tűz elleni védelme vagy képesek gyorsan felrántani azt. De általában jó választás tisztán pusztításra.

A jég gyengébb sebzésben a tűznél, szintén bőven vannak akik ellenállnak neki (minden havasi szörnyeteg, nord-ok csak hogy két nagy csoportot említsünk). Cserében viszont lassít, olykor drasztikusan.

A villám meg a mágiahasználók réme. Nagyjából sebzésben ott van mint a jég, ám ez ellen szinte senkinek nincs védelme és nem csak a hp-t de a magicka pontokat is csökkenti így mágiahasználók ellen különösen jó. A sárkányok is utálják mert nekik vagy tűz vagy jég ellenállásuk van, villám az nincs.

Ha választani kéne én a villám mellett maradnék mert a leginkább sokoldalú, mindenki ellen használható. A tűz a legjobban sebző és általában beváltja a hozzá fűzött reményeket. A jég nagyon eseti. Gyors ellenfelekkel szemben időnyerőnek jó de egyértelműen elmarad a másik kettő mögött (ráadásul shout-ból lesznek majd jó kis fagyos variációk). Szerintem persze.
  • johny85
    valaki meg tudná mondani hogy a látótávolságot hol lehetne levenni?
    high hrothgar-hoz hogy lehet feljutni a legmagasabb hegy teteje?

• Richardix
    Mind3 :)
  • Dobronski
    Fire, Frost, vagy Lightning? Érveket is kérek!
  • wesker24
    Persze majd rakok fel mindig figyelem a Skyrim Nexus-t hogy milyen modokat raknak fel !

Nekem egyenlőre ezek vannak fent !

Whiterun HQ Texture pack
    Insane HQ Water Textures
    Enhanced Blood Textures
    Landscape Texture pack
    Skyrim HD texture Pack
    Solitude Retexture Pack
  • SaGa Jr
    whisper:
    Az 10% és csak nálad gyengébb ellenfelekkel szemben működik. Többnyire előbb végzel az ellenféllel minthogy ez aktiválódjon (ha meg lopakodós gyilkos karaktered van akkor úgyis hátulról torokmetszel egy ütésből szóval ott sem számít).

KaszaN:
    A meghívó a books vagy a misc részlegben kell legyen (egy összehajtott papírdarab). Ha meg beírod mit mondogatnak neked abból kiderülhet miért nem indultál még el.

rikkcsicsi:
    Egy irány van csupán és nem az ahonnan jöttél. A másik házba kell bejuss. Ha máshogy nem akkor zártöréssel (kulcsra nem emlékszem de lehet hogy volt valahol).
  • KaszaN
    Megin ugyan az volt mint már egyszer fent a hegyen...nem történt semmi, el mentettem, meg kiléptem, és betöltöttem, aztán utána ment tovább a küldetés. A hegyen olyan volt, hogy a képességet kellett volna megtanítania de cseszett rá, aztán amikor visszatöltöttem egyszer csak megtanulta a karakter...
  • whisper
    Na de most akadtam ki azért kicsit! alapból olvasgatom itt ,hogy mekkora Over power a assasin féelség erre. most csináltam meg egy küldit amiben olyan dagger van ,hogy chane on hitre instant kill! Na hagyjuk már!
  • KaszaN
    Nincs rajtam semmi más azon a ruhán kívül, meg csak annak a neve party, semelyik másiknak, meg nem tudom milyen meghívó.
  • rikkcsicsi
    szoval akkor mindenképen .Ez eddig oké de nem tom merre kel meni mert amere kéne zárva az ajtó??
  • SaGa Jr
    Igen, észre fognak. A Thalmore őrök ilyenek. Az az igazság, hogy láthatatlanságban is kiszúrnak (140%-os lopakodással, teljes lopakodós harci díszben és láthatatlanság lötyivel is detektálták a karakteremet 10 lépésről a nyomorultak). Marad a keményvonalas bejutás ha érted mire gondolok.
  • Lunki88
    Lehet hogy nem azt a ruhát vetted fel ami kell a questhez. Először én is így jártam hogy volt nálam egy másik ünnepi ruha és véletlenül azt vettem fel. :) A biztonság kedvéért nézz szét még egyszer a cuccaid között.
  • rikkcsicsi
    de jooo pont itt vagyok énis! de megcsüntem ott,h mikor sikerült a alkeszkámat a figyelem elterelés.ajtobemegyünk,láda kiürités,de a faszikám elköszön azt mitkell csinálni mert fulra észre vesznek????
  • SaGa Jr
    Írd le mit mondogat, mert ennyiből kicsit nehéz segíteni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A meghívó a karakterednél van ugye? Nehogy azt letedd, anélkül el sem indul az egész feladat.
  • SaGa Jr
    Bizony még a beszélgetés során. Mondta is és a program is kiírta. :)
    Végülis zártkörű rendezvényen akárhogy (teljes harci díszben) nem jelenhet meg a karakter, ráadásul jobb ha mindent lepakolsz ami kicsit is gyanús, mert az őrök elveszik. Én oda minden felszerelés nélkül, csak a kapott ruhában, egy nyaklánccal és egy gyűrűvel mentem. Jobbnak tartottam nem kockáztatni hogy valamit elvesznek azt nem látom viszont.
  • KaszaN
    Felvettem, a csaj ugyan azt mondogatja, a szekéren ülő mukesz is, ha felszállok a szekérre, nem történik semmi...
  • KaszaN
    Adott egy ruhát...? De jó tudni.
  • heady
    Egy-két screenshoto lõnél ide? :)
  • SaGa Jr
    Azt hogy olvasd el azt szóban említette meg a csaj és az összekötő is. Nem ír le minden részletet a quest leírás, az csak a főbb támpontokat és célokat mutatja azt nem miként érd el.
    Itt meg még a feladat elején vagy. Menj oda az istállóhoz, beszélj a csajjal majd szállj fel a kordéra és indul a tényleges feladat. Itt még nem kell semmit megszerezned csak vedd fel a ruhát amit kaptál aztán felszállhatsz a kordéra hogy elkezdődjön a feladat. A csaj arra vár hogy átöltözz.
  • wesker24
    Na felraktam a Landscape Texture packot és a Skyrim HD texture packot és igy már egész pofás a játék sokkal szebb mint alapban volt !
  • heady
    Oblivionban is sokszor így közlekedtem, most, ha nem akarok megkerülni egy hegyet.
  • Calver
    mert ez nem Baldur's Gate, ahol CHARNAME lejegyez minden apróságot, általában extrém mennyiségű szarkazmussal megspékelve
    sajnos sokszor a nyíl az egyetlen dolog, ami megmutatja, h egyáltalán mit kéne csinálnod - én is kaptam már olyan küldetést, ahol párbeszédben még a helyét sem említették, naplóban meg végképp semmi nem volt...
  • SzirmosSzisza
    Könyörgöm kapcsoljátok ki, ha zavar. Vannak olyan emberek, akik így játszanak, 0 térkép, 0 fast travel, közlekedési táblákon ki lehet igazodni :)

Olvasgattam külföldi oldalakat pl volt olyan, aki krumplis tolvajt játszik és minden kinyitott ládában hagy 1 krumplit :))
  • KaszaN
    Ez az... már csak annyiból geciség, hogy nem azt írja, hogy szerezzem meg azokat az izéket és olvassam el, hanem, hogy jelentsem a csajnak.
  • SaGa Jr
    Van és igen viccesen is tud mutatni bizonyos helyeken amint kvázi a levegőben a semmin állva küzdöd magad felfelé.
    Lényegében ha egy olyan meredek, de nem függőleges falszakaszhoz érsz amin nem tudsz átmenni, fordíts hátat neki és hátrálj meg ugrálj. Szép lassan felérsz. De időnként annyi is elég ha jobbra-balra oldalazgatsz és próbálsz előre menni. NPC-k ezt nem csinálják utánad de egy hiba miatt a karaktereddel ez kivitelezhető.

Tulajdonképpen a zuhanás is túlélhető így ha fal mellett zuhansz és próbálsz hozzá tapadni, felé mozogni háttal. Olyankor lefékeződik vagy meg is áll a zuhanás.
  • yesname #7611
    Akkor miért nem kapcsolod ki? :)
  • SaGa Jr
    Az is el lett mondva (meg az is hogyan jutsz oda). Előre is és később pontosítva lett a segítőd által a helyszínen. De már spoiler-be leírtam ha arról a feladatról van szó amire gondolok (még nem pontosítottad, nem adtad meg a feladat nevét).
    Sok lehetőség meg nincs, mert 1 szóba jöhető épület van a helyszínen, abban pár szoba és onnan kell két dolgot megszerezni, amiről tudod hogy micsoda, magyarán nem kell mindent felszedegetni.
  • SaGa Jr
    Az esetek 90%-ában elmondják (a fő küldetésekben meg mindig), ahol meg nem arra van valami infó könyvekben vagy jegyzetekben. Eddig csak délen, a temetőjéről híres településen fordult elő hogy nem volt semmi infó arról hogy merre keressem a delikvenst akinek át kell adni a hamvakat amivel megbízott egy helyi lakos. De kb 2 sec alatt leesett hogy hol lehet a delikvens.
  • Richardix
    Végre sikerült legyártanom magamnak egy komplett Daedra felszerelést, hát volt áll-leesés. Rohadtjól néz ki, azt meg meg se említem, hogy mennyire sikerült feljavítani smithinggel, 600+ def, és megfelelő medállal és gyűrűvel (+55% 1h atk) 140 attos a kardom :)
  • KaszaN
    De, honnan kell megszerezni azt az összegyűjtött cuccot? Ha nem jelöli akkor nem tudom hol van, amit meg mond abból nem tudom kivenni, pláne az én angol tudásommal.
  • Molnibalage
    Köszi.
  • SaGa Jr
    Csak elég ha odafigyelsz arra amit mod hogy mit kell csinálni mert elmondja előre a dolgot. Ha már túl vagy a feladaton, tehát visszajöttél a "külképviseletről" akkor keresd fel a csajt a szokott helyén.

Az meg hogy mit mutat a jelölés az lényegtelen, mert időnként beragadhat, főleg ha több feladat is ki van jelölve. A lényeg hogy tedd amit elmondtak neked. Olvasd el az összegyűjtött cuccot és utána mehetsz vissza beszélni. Ha nagyon nem megy akkor reload a feladat és kezdd elölről vagy elég ha valamelyik korábbi lépést visszatöltöd.