The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
Sõt, ha gyalog megyek kövessen 😄
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Az Oblivion térképen klikkelgetõs utazós rendszere már nem tetszett, de mivel más nem volt, és csak oda lehetett így menni, ahol már jártál, még elment.
De hogy kombináljuk a kettõt, tehát klikkelõs oda ahol már jártál, illetve fix utazás oda ahol még nem jártál már túlságosan easy. Jobb volt a gyalogos felfedezés, mert kénytelen voltál végigmenni a vidéken 😊
Persze ki lehet hagyni, de ha egyszer ott van akkor ki fogja használni az ember 😊
Nálam a Morrowindes jobban bejött, ott átszállásokkal kellett ide-oda utazgatni ... és minden egyéb helyre csak gyalog 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
\"Egy gy?r? mind fölött\"
nyílván ezek a szekerek nem mennek real time, csak rákattintasz load és ott vagy a célpontnál.
Azonban mivel a modell egy az egyben el van készítve (szekérhez befogott ló) egy használható vezethetõ lovasszekér moddoloása szinte gyerekjáték lesz. MInimál animáció+script.
Megvalósulna a daggerfall óta dédelgetett álmom, hogy saját szekérrel lehetne járni a vidéket, hátunk mögött a sok loot-tal.
de itt az a helyzet, hogy annyira ki vagyok éhezve. hoyg képtelen vagyok megállni 😄
és ez a videó volt az ami végérvényesen levett a lábamról. totál kivagyok a hangulattól ami árad.
picit gothic érzésem van látottak alapján, mert minden helyszín és város annyira változatos és érdekes. Olyan mintha az egész art-direction és level design staffot lecserélték volna.
Legyen már!!!!!!!!!!!
Le kell valahol vezetni mi???
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Én pl max akkor fogok moddolni, ha már min 50 órát beletettem, mert Én úgy szeretem, ha egy játékot a tervezõk által megálmodott formában játszhatok (kivétel volt ez alól az Oblivion, ahol az ellenfelek szintezését kapásból kiiktattam, amint lehetett 😊 ).
És ez tapasztalat, 3 évig EVGA 8800GT SSC -vel nyomultam, minden ami X360-on is megjelent highon ment az említett felbontáson.
Nekem van X360-an is, de pl sem az Obliviont, sem a Skyrimet eszembe nem jutna azon nyomni a kontrollerrel.
Csak idén tavasszal cseréltem kártyát 50eFt-ért (alatta a vas maradt a régi). Már ez is elég volt ahhoz, hogy a BF3 úgy fusson, ahogy "Azt a tervezõk megálmodták" (high). Az általad említett Witcher2 szintén 😊
Szóval szerintem a jelenlegi vasadba elég lett volna egy videókártya, meg max +2GB RAM. Ezek meglettek volna uabból a pénzbõl 😊
De tényleg zárjuk a témát, mert úgysem lesz ennek vége soha. Mindenki úgy csinálja, arra költ amire akar, és úgy magyarázza, ahogy szerinte jó. Aztán mindenki levonhatja magának a következtetéseket és eldönti, hogy az õ szempontjából melyik a jobb és rosszabb.
Jó játékot majd hozzá, csináld az bármin is 😊
(és szerezz be 1-2 ezer forintért egy CrackDownt, kifejezetten az elsõ részét, mert az nagyon jóóó 😊 )
Az a vicces, hogy a PC-s kozosseg a TES eseteben egy het alatt meg fogja oldani a hibakat, es amig te esetleg varsz a hivatalos konzolos peccsre, a PC jatekosok 99%-a mar javaban jatszani fog 😊
Még utoljára azért az élõszereplõs reklámot megnéztem, de az nem lõ le semmit 😊
De majd kiderül meik lesz játszhatóbb (biztos konzol...) a pc-s port szerintem elég rossz lesz, szal jó pár patchig értelmetlen lesz elindítani is, de ne legyen igazam. Pl a hivatalos min konfig az biztos kevés még a minimumhoz is xd
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
1; Nekem címzett posztokra szokásom válaszolni, fõleg, ha úgy próbál oltogatni a szerzõje, hogy 5 hozzászólásomból talán, ha egyet elolvasott.
2; 40k-ból valószínûleg tudok venni egy olyan vga-t, amivel rendesen futnak a játékok, de ettõl még marad a 2 magos processzorom, ami 3 éve is alsó-közép kategóriás volt és nagy eséllyel nem hajtja ki a vga-t, de jobb esetben is sok játék többet igényel, másrészt ramon sem lesz több a mostani 2 gigánál.
3; Konkrétan leírtam, hogy 3 éve fejlesztettem utoljára, kb. 80-90k-ért és elötte is ez volt az általános.
4; Két játék miatt döntöttem a box mellett. Az egyik a Skyrim, amirõl az elõdök gépigényének ismeretében (kiadáskor gyakorlatilag semmilyen gépen nem futottak rendesen) feltételeztem, hogy megfekteti a mostani gépemet. A másik a Witcher 2, ami szintén úgy tünik, hogy nem az én gépemnek való.
A 100k-t ellehet felejteni, csak hasraütöttem és eleve nem ez volt a mondandóm lényege, amit többször le is írtam már, de még mindig ezen megy a rágódás.
videó
Egyébként ha nem válaszolnál állandóan a többiek postjaira ez az egész már rég lezárult volna. De így kicsit olyan érzést keltesz a témára vonatkozó postjaid összességét nézve mintha 12 évig többet költöttél volna a gépfejlesztésre mint szerettél volna, és most hogy elmagyarázzák hogy olcsóbban is megúszhattad volna próbálod meggyõzni magad hogy de nem.
Volt benne tartalom? Szerintem nem is kicsit!
Akkor mi a gond ezzel a 6 gb? Jah, hogy Bethesda nem 25 gb-s konzolportokat ad ki (lásd gta 4 és társai) és tudnak "tömöríteni"... Akkor én kérek elnézést. <#smile>#smile>
Játékméret nem függ össze a minõséggel és a tartalommal szerintem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ennyire nem lehetek szenilis :o
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Másik beszúrása
Nálam még a fórum alján vannak ezek. Amúgy tegnap és tegnap elõtt voltak linkelve.
Nem leb*szás, csak gondoltam szólok
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Egyébként, egyetlen félmondatomon megy rágódás, miszerint évi százezres gépfejlesztés kell egy csúcs pc-hez. Azóta leírtam, hogy nem kell szó szerint venni az összeget, mert konkrétan fogalmam sincs róla, hogy mennyi ráfordítás szükséges ehhez, mert soha nem volt top pc-m. 3-4 évente fejlesztettem gépet, kb. 80-100k-ért, de nem is sûrûn játszottam maxon új játékokkal... Mostanában nem tudom mi a helyzet, mert az elmúlt 2 évben csak a Gothic 4 volt új játék a gépemen, nem is futott rendesen.
5 hónapja vettem egy boxot, mert sem a Skyrimet, sem a Witcher 2-t nem szerettem volna kihagyni, de 40k-ból tuti nem úsztam volna meg a gépfejlesztést, így hagytam a gépet a fenébe.
Egyébként, mivel alig játszom, baromira hidegen hagy a játékok közötti árkülönbség, fõleg, hogy, ha némileg utána megy az ember akkor pár hónapos box játékokat tud szerezni külföldrõl, a haza pc-s árak alatt. Nem hiszem, hogy pl. az Angliából 3k-ért házhozszállított Assassin's creed 2-n sokat buktam volna...
Egyébként a gépet pont 4 évvel ezelõtt (novemberben) vettem ~150k-ért. A melóhely fizette az ÁFÁ-t 😊
Ja, hogy a P4-es gépet mennyiért vettem ... azt kérlek alaplap+proci+RAM hármassal vettem 30k-ért egy haveromtól, aki upgradelt 😊 Mivel nekem is upgrade volt, Én továbbadtam az akkori P4 1.4GHz + alaplap + RAM hármasomat. És attól függetlenül, hogy használtan vettem, soha semmi baja nem volt.
Na mindegy, az a lényeg, hogy lehet ezt ésszel csinálni.
Ha kiszámolom, hogy mennyivel olcsóbb egy PC-s játék a konzolosnál, akkor még bõven jó is vagyok 😉
(mindamellett, hogy konzolom is van 😊 )
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
2 GB DDR2, E6400, HD4870-rõl cseréltem tavaly decemberben 8 GB DDR3 és i7 640-re. (Szóval ez az idõszerû generációváltsáom volt.) Az akkori gép kicsivel több, mint 4 éves volt (VGA az 2 éves, de azt is 3 év után cseréltem).
A cserére 100K-t kellett fizetnem, ami évi 25-re jön ki. Ezért nem egy fix, bõvíthetetlen, elavult cuccal tudok azt csinálni, amit csak akarok és ahogy akarom, ahelyett, hogy várnom kelljen a következõ generációra. Nekem ez megéri. Ha az ember a frissen megjelent konzolból megveszi a magasabb felszereltségût, majdnem ugyanott van, mint én. Csak éppen korlátok közé szorítva.
A játkok magasabb árairól nem is beszélve és arról, hogy ott aztán minden játékot meg kéne vegyek, nem csak azt amit kipróbáltam occsó verzióban és azt mondom, na ezért megérdemlik a fejlesztõk.
Nekem semmi bajom a konzollal, van jó pár játék amivel csak azon tudok játszani, de ha valamibõl van PC-s verzió, akkor egyértelmû melyiket választom.
Nekem egy már-már õsi gépem volt ezelõtt, P4 3.0 Ghz, 1GB DDR, MSI 7600GT (eladó! <#idiota>#idiota>), arról váltottam az éven a jelenlegi gépemre. Legalábbis a CPU elõbb egy A64 X2 6000+ volt, amelyet haveromtól vettem 10k-ért, aztán nem rég el is adtam ugyanúgy 10k-ért, jött a helyére a Phenom II X4 955 + Cooler Master Hyper TX3 2db Scythe GentleTyphoon 92mm venti társaságában, mindez összesen ~ 30k-ból hardverapróról. A HD5850-em Xtreme kiadás, amikor a Sapphire 31k-ért adta ~55k helyett akkor vettem. A többit nem részletezem, de körülbelül 110k vándorolt ki a zsebembõl amire összeállt a jelenlegi konfigom. Meg kell válogatni hogy mikor, mit és honnan, racionálisan, több értelme van mint évente 100k elverésének. 😊
Megsaccoltam a proci, alaplap, vga, memo 2007-es árait és hozzáadtam a GTX 560-et... Annyira nem komplikált😊
De nem vitaindítónak szántam a dolgot, az is lehet, hogy évi 40k-ra jön ki, vagy 60-ra, a lényeg, hogy én vagyok a b@lfasz, mert hasraütöttem és beírtam egy elhamarkodott, légbõlkapott 100k-t és ezen a konkrét számon kattognak sokan, holott 50-bõl is kijön a fejlesztés...😊 Sorry