30713
TES
  • SaGa Jr
    Fpocok:
    Akkor hibásan szerepel ott. A daedric az erősebb. A dragonbone páncél az ebony és a daedric között van és bár a dragonbone armor könnyebb, kellően magas heavy armor mellett ez értelmét veszti mert a megfelelő perk esetén a páncél tömege semmit nem számít (nem terheli a karaktered ha ugyanazon szet darabjait viseled).

Lélekfogás igen egyszerű. A leendő célpontra rávarázsolsz (lehetőleg közelről mert a hatótávja kicsi) egy soultrap varázslatot és kinyírod mielőtt lejár a varázslat hatása. Ekkor ha van nálad megfelelő üres lélekkő (mindegyikbe csak 1 lélek fér bele) akkor a lélek belekerül.

A fegyver és vért tuningolása (köszörűnél és munkapadnál) a smithing skill-ed értékétől függ. Minél magasabb annál jobb minőséget tudsz előcsalni (90-től már legendary fokozatú lesz a cucc bár érdekes módon nem minden tárgynak legendary a vége, van ami csak flawless-ig tuningolható). Ez a fajta tuningolás csak az eszköz alap értékeit befolyásolja, az enchanting hatásfokát nem. Amit viszont jó tudni, hogy ha 100 feletti a skill értéked smithing-ből és úgy készítesz egy eszközt a kohónál/üllőnél, akkor annak az alaptulajdonságai eleve magasabbak lesznek és ezt a magasabb értéket tudod aztán tovább tuningolni.
  • wesker24

• Jakuza001
    A jatek alapkonyvtaraba ahol van az indito file is. De kell hozza az FXAA Injector v1.3 is, mert az elobbi link csak a konfiguracios fajlja.

Bemasolod eloszor a FXAA Injector-t a jatek fokonyvtaraba, felulirod a konfiguracios fajlt majd a jatekon belul a pause funkciobillentyuvel tudod valtani a kinezetet.
  • zozoalma
    fegyveren azért gáz sokszor mert akkor bárkit megütsz vele van rá esély hogy elkapod és ha csak grand vagy greater soulgemed van akkor abba rakja bele és lesz belöle common vagy pety ha kis monstert ölsz meg :D
  • Jakuza001
    Veszel vagy talalsz ures lelekkoveket, aztan egy olyan targyal amin van Soul Trap (vagy varazslattal) megolsz valakit vagy valamit.
    A varazslatnal alap 60 sec van ra a fegyvernel az enchant erejetol fugg ez az ido.
    Ha megutod az ellenfelet ilyen karddal vagy ravarazsolsz, akkor a korvonala keken vilagit. Ha ilyenkor megolod latsz egy szep effectet, hogy a lelek feled aramlik. Ilyenkor belekerul a lelke egy ures lelekkobe. (Soul Gem)
  • Fpocok
    Ja meg még valami. Van egy munkapad, ahol javítani lehet, hogy jobbak legyenek a cuccok. Mint amikor a fine daggert csináltam. Van ahhoz egy encsantom, amitől erősebb lesz, ha úgy javítok, ha rajtam van... gondolom akkor ezzel is lehet még javítani gearen.

Nem próbáltam még amúgy, de gondolom így van.
  • Tatyla
    hova kell bemásolni vagy mit írjak fölül?
  • Tomy Lee
    Mennyi FPS vesztéssel járnék ha 1440×900-röl váltok 1920x1080-ra?Új monitor lesz csak azért kérdem és pc konfig elvileg maradni fog csak tartok attól,hogy nem fogja bírni vga ezt a felbontást:Sjelenlegi 1440×900-ba megy szépen.
    (HD 4830 amúgy a vga)
  • Fpocok
    Nekem van egy olyan perverzióm, hogy a legtöbb armoros cuccot megcsinálom faszán és úgy írtok a magel.

SaGa Jr :
    Ezeket e lelkeket hogyan kell befogni, mert nem nagyon értem.
  • Richardix
    Viszont ha megvan a heavy armorból a megfelelő perk, a súly többet nem számít :)
  • Ragnar360
    ez vmi taposcsirke lötty? ahogy kiveszem elég ütös kis kotyvalek lehet ezeeeee:D
  • Jakuza001
    Rosszul van irva. Igaz nincs nagy kulonbseg aketto kozott ertekben 127 vs 133 az alapertek az armoroknal, ha jol emlekszem.
    Ellenben sulyban nagyonn kulonbsegek vannak a dragon javara eleve 10 a kulonbseg csak az armornal.
    Szerintem erdemesebb azt hordani emiatt.
  • Fpocok
    Biztos? Wikin azt látom, hogy a dragonplaten több van...
  • SaGa Jr
    Heavy páncélból a daedric a legerősebb nem a dragonbone (az éppen csak kicsit jobb mint az ebony). Light páncélból a dragonscale a legjobb védelmet adó.

Lélekből kizárólag grand legyen használva azokra a tárgyakra amelyiket használni is akarod és nem gyakorlásként, skill fejlesztés céjából gyártasz. A grand lélek adja a legtöbb töltetet és az biztosítja a legmagasabb bonuszokat. A greater gyengébb, a common még gyengébb, a lesser harmatgyenge és a petty a bányász béka feneke alatti kategória.

Ha meg igazán ütős eszközöket akarsz akkor készíts egy oylan enchanting készletet ami emeli az enchanting skill-t,keverj vagy vegyél olyan piát ami ebbe besegít és ezeket alkalmazva készíts új tárgyakat. Erősebbek lesznek.

Az általad vizicsilagnak aposztrofált Azura's star egy lélekkő amibe bármilyen lelket be lehet fogni, nem méretkorlátos. A black star meg kimondottan emberi lelkek befogására van (ahogy a black soul gem-ek is) és az emberi/elf/ork/macsek/gyíkember lelkek mindig grand lelkek.
  • Csokis
    I've pickpocketed the Jarrin root out of Astrid's pocket and mixed it with a briar and human heart in the alchemy lab.

• Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Valaki egy pár mondatban össze tudná foglalni, hogy a grafikán és a tájon kívül miben különbözik ez a játék az Obliviontól? Mennyire lett jobb, mennyivel több? És hogy milyen a játékélmény, az is érdekelne :)
  • Fpocok
    KÉRDÉS:
    Én úgy láttam, hogy a dragon armor ad a legtöbbet... Még nem kezdtem el gyártani...
    Hogy van az, hogy mennyi armoar a cap? Hogy nem mindegyik ruha kell hozzá...
    Encsantolni hogy a leginkább érdemesebb high-end geart? Kimaxolom az összes olyan perket, amitől erősebb lesz az encsant... aztán a greater valami gemet használom encsantnál? Láttam van egy ilyen vizicsillag szerű kövem is a küldetés után, azt is fel lehet használni... de mit csináljak vele? 1 van csak.
  • Jakuza001
    LINK

A kepek a keszitotol, bar szerintem allithatott meg rajta, mert kisebb a tulszinezettseg. Mindenesetre, aki azt mondja hogy nincs nagy kulonbseg, azt rossz szemmel aldotta meg a mindenhato. :D
    Csak szed le a beallitasi fajljat es ird felul a regi injFX_Settings.h -t.

• H3LLBoY
    Köszi, mindjárt kipróbálom, remélem így már jó lesz.
  • Fpocok
    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ezt elraktam kedvencekhez... majd használom :D
  • Molnibalage
    Oké, tudnál adni egy pontos leírásts, hogy mit hova és milyen beállításokkal. Tényleg jobb, így picit élesebben.

Én egyébként nem állítottam semmit. Letölöttem azt az exe-s valamit, felraktam, az ennyi.
  • Hunor1
    nem jó!! erre van egy modder tool már! /ott írja is a föszer hogy az .ini buheráció nem müxik/

"I have removed the INI tweak from this page because I don't believe it actually does anything, considering the default is 76800 and people are setting this to 1800000000, something is not right here and the setting is not what people believe it to be.
    "

itt a tool :
    memória növelés
  • SaGa Jr
    Irány a skyrim nexus oldala és ott találsz rá megoldást ha nem akarsz te fájlokat bontogatni és manipulálni.
    esbern bugfix
  • MerlinW
    Ismert bug, nexuson van rá 1-2 megoldás.
  • SaGa Jr
    Nem nagyon akad rá mód bár van két kivétel. Az egyik a kétkezes fegyvereknél van és a fejlevágós animációt csalhatja elő ha megvan a devastating blow perk. Hasonló szerepet tölt be az egykezes fegyvereknél a savage strike. Mindkettőnél azonban ott van az, hogy ez akkor következhet be amikor amúgy is kipurcanna a támadástól a célpont. Viszont pontos esélyt nem mond rá, csak azt hogy van rá esély hogy bekövetkezik a lefejezés. Magyarán nem igazi finishing move abból a szempontból, hogy a nem lefejezős kivégző mozdulatok Hp-tól függetlenül végeznek azonnal a célponttal, míg a két említett perk erre nem alkalmas (benne van a leírásukban is).

A többi finishing move (átdöfés, láb és nyak elvágása, fejbevágás és a többi) beadásának esélye és gyakorisága teljesen véletlenszerű(hivatalosan is megerősített infó). Már harcban.
    Lopakodós, késsel nyaknyiszálás észrevétlenül hátulról támadva többnyire elég gyakori. Ám normál bunyó közben véletlenszerű eséllyel jön elő (állítólag a legnagyobb esély mindig az adott összecsapás utolsó szereplőjénél van, amennyiben a fegyver sebzése végez a delikvenssel és nem az esetleges mágikus hatás ami a fegyveren van; azt hogy ez igaz vagy sem azt a csoda tudja).
  • H3LLBoY
    Skacok volt már valakinek azzal a feladattal problémája, amikor Esbern rejtekhelyét kell megkeresni a Ratwayben? Meg is találtam, de amikor beszélek vele a kukucskálón keresztül egy hangot nem ad ki a csávó, a feliratokat írja a játék kb. egy másodpercig, aztán el is tűnnek. Utána meg mikor be kellene menni hozzá nem nyílik ki az ajtó, hiába nyomok E betűt nem történik semmi. Mi a francot csináljak, hogy jó legyen? Kezdjem elölről a játékot, még nem tartok olyan messze, hogy probléma lenne, de nem biztos hogy ez megoldja a problémát.
  • Csokis
    Ez valami Easter Egg lenne?

• yesname #7697
    Ez nem csinál semmit, csak úgy mondom. Semmi jelentősége, csupán egy elterjedt pletyka.
  • Jakuza001
    Nem e ? Toltsd le a kepeket es a windows kepnezojeben nezd a kurzorbillentyukkel valtva. Ilyen kis meretben vagy kulon-kulon nyitva nem veszed annyira eszre, pedig nagy a kulonbseg.
  • Deer
    Memória limit megnövelése
    User/My Games/Skyrim mappában a Skyrim.ini fileban a [Papyrus] sor alá szúrd be (vagy módosítsd) ezeket a sorokat:
    iMinMemoryPageSize=100000
    iMaxMemoryPageSize=5000000
    iMaxAllocatedMemoryBytes=1800000000
  • Hunor1
    különbség
  • Hunor1
    van külömbség DE NEM ég és föld azért...
  • Jakuza001
    Majdnem jo helyen vagy ne add fel. (Na jo megsem. :D)
    Amugy a kert kepek a FXAA utan. Talaltam egy nagyon jo beallitast az FXAA-hoz, ami szinte csak elesseget allit a kepnek.
    Meglehet nezni a kulonbseget. Eg es fold, es jatek kozben sokkal szebben naz ki minden, nem a homalyos texturaval. A felso az alap allapot.

• Deer
    Átlátszó tárgyak fix
    Egy esetben egy acélsisakot adtam Lydiára, ami teljesen átlátszó volt. Bármit csináltam vele, ha felvette valaki olyanná vált, mint ha üvegből lenne. ATI kártyám van, a CCC-ben ki kell kapcsolni az ún. Adaptive AA-t és megoldódik a probléma.

Data Files menü szürke, nem lehet rákattintani
    User/My Games/Skyrim mappában a SkyrimPrefs.ini fileban a [Launcher] sor alá szúrd be ezt a sort:
    bEnableFileSelection=1

• KaszaN
    Tényleg. Mivel lehet növelni az esélyét annak a kivégzéses jelenetnek a benyomásához?
  • SzirmosSzisza
    Én lopakodós íjász vagyok, de közelharcit így 25 szint alatt egyszer se használtam :D Néha poénból átváltok tőrre a nyakelvágós animáció miatt aztán annyi.
  • SzirmosSzisza
    Rossz hegyen vagy
  • Ragnar360
    lehetseges hogy viszonylag majd az elejetöl.....mindenkepp pro huntert szeretnek ez mar köztudott, de közelharc is kell bele, mégha nem is olyan szinten, ezért gondoltam ilyen kis közelharci gyorskaszabolos megoldasra, EGYKEZES KARD/TŐRREL operálva, ekkor másik kézbe nemtudom még mi menjen majd... - mindezt megspécizve lopakodassal dehat ez meg a velejaroja, ha nem éppen közelröl csapkodok
    tehát nem kétkezes nehéz fegyverekre gondolok, hanem íjjaszat mellé vmi nagyon profi kis összeallitas kell majd...
    mágiábol meg a termeszeti varazslatok jöhetnek szoba sztem, gyogyitas, meg vmi tüztamadas esetleg...nemtom így egyenlőre...

vélemény ??
  • Rolly
    Miért van az hogy csökken a manám? Csak azért mert hp-ra gyúrok vagy mi?
  • KaszaN
    Tökfej