30713
TES
  • JethroHUN
    Be kell szerezni LED-es tv-t, laptopba is olyan kijelző, van, nem szokot bajom lenni tőle, de suliba az ottani monitoroktól (TFT v LCD) alig bírom nézni néha :/
  • Molnibalage
    És ehhez miétr kell Frpas. Steammel is lehet screenshotot csinálni, de sime print screen lenyomásra is ott lesz a Skyrim könyvtárásban. (Néha duplán is...)
  • Action
    nálam nem indul el akkor sem:( rendszergazdagént futtatva elindul de csak fekete képernyőt kapok de közben megy a játék zenéje a háttérben...
  • JethroHUN
    Ha lenne Fraps a gépemen, olyan képet töltöttem volna már fel :D óriás vs Sárkány vs Én, vagy legutóbb hol halt meg a sárkány a mágus kolesz tetején, h megkapjam a lelkét föl kellett mennem hozzá XD, de tök poénos ahogy lóg le a feje. Arról megpróbálok képet felrakni.
  • Ragnar360
    kis wall of text

Na rere, tegnap este 10töl voltam away a topikból, viszonylag sokaig toltam :)

jó volt tetszett - igaz, túl sok eseménnyel, élménnyel nem találkoztam a kaland során, mint ahogy sokan szoktak itt példákat irni, hogy mitörtént velük épp...

utoljára amit emlitettem, hogy baxta a szemem a játék és rákerestem és PC-n is elöfordult jópár embernek, legalabbis 2 külföldi forumon irták - meghogy a 60hz miatt lehet... pedig tök éles a kép és nem látni, hogy vibrál, mellesleg a Gears of War 1 is 60hzbe fut és ott soha nemfajt a szemem, jó mondjuk annak sokkal gyorsabb a jatekmenete, meg más is az engine - tartottam szüneteket, meg allitottam a tv-n, igy valamennyire jovolt, ma még nemtoltam, de majd nemsokára...

Boxon nálam is egyértelmüen észrevehető ez a textúra mizéria, mituán feltelepítettem, annyira nem zavar, de igencsak SOK helyen szembetünik

Szerintem elég jól nyomtam, mert nem volt gondom egy harcnál sem :) sőt azt kell mondanom ezidáig, hogy az Adpet elég könnyünek bizonyul, simán szétcsaptam mindenkit avagy nyilaztam, bár az még olykor elég gyenge, pedig 2-3 perket nyomtam az Archeryre - néha használtam a potiont annyi, magic healt meg a varázslást el is felejtettem, picit késöbb jutott eszembe...de rohadtjó az is...

kovácsolgattam, kipucoltam 1-2 dungeont, felszettem mindent kábé, aztán jópárszor kellett dobálnom ki cuccokat, mert mar sok volt - edényeket, meg ilyen szarságokat nem vettem fel, később meg már gagyibb tárgyakat sem...

Kipucoltam Dark Falls Barrowt asszem ez a neve... eléggé ismert, ugyanis amiröl itt is sokan beszéltetek az a Golden Claw, na az faxa volt nagyon - jo hosszu insta volt ezt demozták anno gameplayben is - mikor felértem a hegyre, ami nemvotl nehéz hisz nincs messze Riverwoodtól vártam a sárkányt - de szerintem már keverem kavarom a dolgokat, izgultam, néztem a NAGY boltéveket, a bejarat elött, nem-e ott ül rajta egy sárkány :) de nem, csak levágtam pár nyomit aztán mentem is be, de késöbbb rémlitt olyasmi is, hogy majd a végén fog várni egy sárkány, mitnha valami ilyesmit olvastam volna itt, de nemvolt semmi

Elolvastam a falon az írást, aminek hirtelen nemjut eszembe most a neve, de gondolom sárkánylélek kell hozzá hogy meglegyen maga a shout...
    Közbe nagyba várok a fömuftira, mert mondom itt kéne jönnnie, jött is az élöholtak fönöke, lecsaptam és volt nála egy Dragonstone, körbeforgattam inventoryba, de nemjöttem rá, hogy ez mire is lesz jó ?

Leadtam a küldetést stb. csináltam ezt-azt, bementem a kocsmába ami rohadtjó volt, a zene CSILLAGOS ÖTÖS a jatekban mindenhol, eszméletlen, mindig jó és mindig jókor jön...nagyon hagulatos volt, a bárdtól, aki énekelt nekem 25 aranyért cserébe, kaptam egy levelet ugye, én mondtam igy, hogy segithessek kis hazugság árán, hogy a csaj vele lehessen es ne a másik férfival - ez is tetszett - sőt az is, mikor énekelt nekem, MERT az énekbe többször elhangzott a karakterem neve, Ragnar :) és rohadtjó kiejtéssel, most nemtudom, hogy ilyenjó felismerőt éptitettek a játékba, vagy ez pusztán a véletlen müve es a jatekba alapból az a név szerepel abban a dalban, mivel Ragnar amúgyis északi név (jo mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy pont ebben a vilagban:p)

Picit visszatérve a mágiára, amit az elöbb emlitettem, hogy csak pár óra után kezdtem el használni... hogy elmélkedtem rajta, hogy hogy tudok varázsolni ? ez hogy jött ? mert nyilván nem mindenki tud Skyrimben, plane Tamrielben nem, vicces lenne:)
    Ehhez kapcsolodik a következő is, hogy ugye sárkányszülött...eddig még nemvolt semmi emlités az emberem születését, származását tekintve, leszamitva, hogy új vagyok, es mashonnan jöttem, ezért sokat kérdeztem a tagtól akinek a báttáynak a házában lakom...tehát ez érdekelne, hogy hogy lesz belölünk aki ? stb. értitek :)) mert ha például ezt tudnám, akkor a mágiahasználatot nem is kérdezném, mivel akkor feltételezném, hogy sarkanyszülött ecetra. képes ilyenekre - nem zavart a dolog, csak picit elmélkedtem rajta...

Darkfalls Barrow-t mituan kipucultam és kiértem, jött egy csaj, hogy de örül, hogy talalkozik vkivel, most szökött meg a banditáktol Miswatchról vagy honnan és hogy megmutatja a térképen hogy merre is van, mert kikéne iktatni öket - de néztem az egész térképet és nem találtam semmilyen bejelölést ezzel kapcsolatban, nyilvan ez kis Misc quest, de nem talaltam, se terkepen se menüben - azért mondom mert mikor pl ránéztem az acsivmentekre, van olyan hogy Complete Dark Falls Barrow - amit MEGCSINÁLTAM szerintem (azért mondom igy mert most belegondolva, a küldetés neve Golden Claw volt) és nem kaptam meg, nemtudom miért :)

Lassan van már 2000 aranyom is, akartam lovat venni, de Riverwoodba nincs sok választás, lovat nem is lehet itt venni :) de amúgyis továbbkell állnom, húúú hova is :)) hogy jelentsem a sárkányok visszatérését, vagyis azt az egyet amit az elején láttunk (Solitudeba kell majd menni, de elötte be kell ugrani egy közeli kis faluba ugyebár)

ps: elsö sarkany akkor mikor ?:)

Na igy hirtelen ennyi :) egyelőre - remélem páran azért válaszolnak (azokra amiket kerdeztem,irtam), úgylátom elég hosszúra sikeredett a hsz, sebaj :)
  • Calver
    ...és az eleje eredetileg #8933-re ment volna.
  • Flora2
    Kifejezetten csinos. :)
  • sanyicks
    ja csak "öregecskedő" "nagyonreggel van" arc :)
  • Calver
    antialiasing, anisotropic filtering, normális árnyékok, tükröződés, társai... szóval azért de, de ettől függetlenül örülök, h bőven 30 fps felett fut egy ilyen öreg kártyával is.

#8953: ha szemből vetülne karaktered arcára a fény, lehet h "öregesebbnek" tűnne - egyszerűen ilyenek a textúrák, majd modderek nekiesnek (sőt, már szerintem neki is estek) és mindenki megfiatalodik
  • Richardix
    Ahogy akarod.
  • Lenssver
    Pont elosztás hogy van mágusnak? full magic?
  • Richardix
    A bunda még elmegy, az csöppet "komplexebb", de a tegez esetében tényleg csak annyi lett volna a dolguk, hogy eltüntetik a nyilakat belőle, vagy úgy kompletten a tegezt is.

Egyébként most csináltam egy soul trapes íjat, common soul gemmel van vagy 150 töltés benne :)
  • PiszkosFred
    Hat oregnek nem mondanam :)
  • mike01010101
    Dawnstar-nal mindig beléjük botlok.
  • mike01010101
    Sok ilyen kis anomália, tervezési hiba, elnagyol megoldás van. pl. ha megnyúzok egy állatot miért nem tünik el a bundája, mint a red dead redemption-ban? Tényleg, ez lehetne a jó mod.
  • CamelX
    Én is őket keresem, de ezek szerint éjjel lenne nagyobb esélyem :)
  • Richardix
    Complexion :)
  • Richardix
    Most így íjászos kari révén vettem észre egy apró bakit: A hullákról nem tűnik el a tegez meg a nyilak, ha felveszed őket. A tegezt még megértem, hisz azt nyilván nem rakja el, de a nyilakat megcsinálhatták volna, hogy eltűnjenek belőle, nem?
  • Flora2
    Van Age csúszka, kifejezetten emlékszem rá, hogy van, csak nem age-nek hívják, hanem valami trükkös neve van...
  • bega82
    Értem. Köszönöm szépen!
  • Lenssver
    Frankó akkor tényleg felesleges 5 pont,harcosomnak meg 760 def van aszem:D
  • PiszkosFred
    Vannak szituaciok, amikor bekapsz egy (vagy tobb) utest, es a karakter megtantorodik (a kepernyo homalyos lesz, esetleg verpottyok jelennek meg es a karakter is lep hatra egyet). Ennek az idejet csokkenti, ha minden slotban heavy armort hordasz.
  • Calver
    azért, mert az max kellő armor mennyiség (ha mindenütt van rajtad páncél) 567, ezzel elérted 80% sebzéscsökkentést, ennél nem lehet magasabb. na most, legyártasz magadnak egy Daedric páncélt, és van szép (100) enchanting-od, alkotsz piával saját blacksmith cuccot (4x+28%), valamint lenyomsz egy Blacksmith's Elixir-t (+50%) és így fejleszted, annak a következménye az lesz, h 1 pontos juggernaut-al messze túl fogod lépni ezt a 567-et, konkrétan 650+ armorod lesz magas heavy armor képzettséggel.
    ezért felesleges, aki nem hiszi, járjon utána.
  • Molnibalage
    Miért köcsög? Azért, mert végletesen szélsőséges és gyenge karaktered nem alkalmas egy ellenfél ellen? Menj vissza később.
  • Chris
    Én az ilyen jellegű dolgok miatt nem játszottam már vagy 1 hete a játékkal, egyszerűen teljesen elment tőle a kedvem.
    Sneakes karival egy küldetéssel belefutottam egy tőrbe olyan sebzéssel, mint ami kardoknak van, a bónusz effekt rajta meg az, hogy a találatok instant halált okozhatnak. Amúgy is mindenkit egyből ölt a hátbaszúrás, így még akit eddig nem lehetett, azt is simán el lehet gázolni, de csak akkor ha más fogja fel az ütéseket, mert néha akár egy bandita is egyből agyoncsap, míg egy sárkányt meg félkézzel megfojtok.
    Vicc, hogy a destruction amúgy életképtelen, enchantinggal meg mint minden más is, túl erős.
    Kár érte, mert amúgy zseniális is lehetne a játék.
  • mousee
    Erre a felállásra terveztem egy [URL=http://skyrimcalculator.com/#4228]buildet[/URL]...

Főleg Bow-al nyomulnék (conjured), plusz idézném a hullákat és egyéb segítőket magam mellé. Light armomrban lenne, encsantolgatna magának finomakat, + azért valamennyit tudjon hílelni is magán szerencsétlen.

Vélemény? Vajon életképes? :P
  • Lenssver
    Tower of Strength:
    50%-kal kevesebbet tántorgunk egy komolyabb bekapott ütés után, ha talpig nehéz páncélban vagyunk
  • Molnibalage
    A Tower of strength az mit is csinál? Nem igazán értem.
  • mike01010101
    Olyan itt nincs, de elvileg több kocsmában is lehet bunyózni
  • bega82
    "...heavy armor-nál pedig ha van smithing-ed, elég egy pont juggernaut-ra..."
    Ezt már más is írta, de ez miért is van így? Kiokosítanátok ebben?
  • Lenssver
    http://www.ign.com/builds/the-elder-scrolls-5-skyrim?d=00000000000000000000000000000000000000000000001202020111001110110111020100000000005000111001000001111511111100000000000000000000000000000000000000510001
  • cenobite
    Bunyózni bármikor/bármelyik kocsmában lehet? Mert én eddig egyszer tudtam. Egy csajszi keménykedett, de miután vesztett, nem volt lehetőség több "menetre" :) Más kocsmában még nem nagyon találkoztam ilyen lehetőséggel.
    Valami speckó személyt kell keresni, aki szervezi a bunyókat (a' la Witcher2) ?
  • sanyicks
    Miért? A játék directx9-es, szóval semmiről sem kell lemondanod... Amúgy látom másnak sem sikerült fiatalos női karakter arcot csinálni. Csak ilyen kicsit elgyötört 40 felé közeledőt... fura mert az oblivionban volt age csúszka itt meg nincs.
  • nasum
    Most láttam videón a skyrim strategy guide-ot kifejezetten pofás darab, már csak az angol fejlesztése végett is megérné :). Épkézláb ötlet, hogy lehetne beszerezni, banki utalás jöhetne szóba, sehova nem szeretnék tagosodni, paypal stb nem játszik.
  • Lenssver
    oké köszi átszerkesztem:)
  • Calver
    respite mágusnak felesleges. master restoration/destruction szintúgy, enchanting-ból ki tudod nullázni destruction manaköltségét, restoration-ból pedig close wounds (adept) bőven elég. enchanting-ból középső ágon kívül minden felesleges, heavy armor-nál pedig ha van smithing-ed, elég egy pont juggernaut-ra, viszont az összes többit gyúrd ki, különben szívás lesz benne közlekedni.
  • bega82
    Vagy ezzel is lehet tervezgetni.
  • Lenssver
    http://www.ign.com/builds/the-elder-scrolls-5-skyrim?d=000000000000000000000000000000000000000000000012020201111011111101111101000000000051111111110000011115
  • Lenssver
    Milyenek vannak?:D
  • Egoraptor
    Milyen mágus akarsz lenni?