30713
TES
-
Ragnar360 #9005 :DDDDDD náááájssz :) -
#9004 :D -
mike01010101 #9003 Ma éjjel elmegyek polgárőrködni:) -
#9002 engem egy felbérelt assasin akart kinyírni,még a megbízó levelet is megtaláltam nála :D -
#9001 Olyannal találkoztatok már hogy este tolvajok dolgoznak a házak zárjain? :D
Le is csaptam 2-t tegnap :D -
heady #9000 Köszi, rákeresek. -
mike01010101 #8999 The Oblivion Crisis. Ez a könyv címe ami leírja az előző rész sztoriját. -
#8998 1 db invertory mod-ot találtam, nem tudom ez mennyire segít.
Klikk -
Flora2 #8997 A szűrés nagyon hiányzik! Az Oblivionban lehetett sorbarendezni a tárgyakat az inventory-ban érték szerint, súly szerint, és lehasználtsági állapot szerint - mondjuk ez utóbbi már itt nincs -, de egy érték-súly szerinti sorbarendezés baromira kéne. -
#8996 + inventory is elég butácska, én pl ölnék érte ha lehetne súly/érték alapján sorba rendezni. -
#8995 Adok-veszek ablakra ráférne egy kis tuning.
Pl. ilyen dolgok hogy:
- csak enchantolt tárgyak szűrése
- csak lopott tárgyak szűrése
- 2 ablakos módi csere-bere vigalom
és társai... -
Flora2 #8994 Hehe, hát hogy nem vagyunk emberek. :) Tényleg kicsit alien-es arcom van, meg vörös szemeim, enyhén ijesztő. Próbálok majd én is képet hozni, ha rájövök a screenshotolásra... -
bega82 #8993 Milyen az, amikor egy ház be van rázva? -
Richardix #8992 Pakolnak, teljesen respawnol minden, csak a buktató, hogy ha a 30 nap alatt egyszer is beteszed a lábad, újraindul a visszaszámlálás.
Egyébként mi bajotok velünk (Bosmer)? :) -
#8991 Van respawn a játékban, 30 játékbeli nap elmúltával a kitakarított dungeonokat ismét "elfoglalják", azt viszont nem tudom, hogy a kifosztott ládákba is "pakolnak-e".
A szabad mozgásteredben annyira vagy korlátozva, hogy lesz néhány ajtó, amit csak kulccsal lehet nyitni. - nem sok ilyen van, de lesz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első sárkány megjelenése rögtön azt követően történik, hogy a megtalált sárkánykövet Whiterunban átadod a mágusnak. Ez egy fontos mozzanat, ha jól emlékszem, nem is átadtam, "elvették" tőlem, s ettől beindul a sárkányok rajzása. Olyan karakterrel, amelyikkel nem szándékozol sárkányokkal hadakozni a játék elején, inkább ne menj fel az elrabolt karomért (első játéknál evidens, hogy oda mentél).
Az első sárkány leölésénél lesz egy opcionális küldetés: használd a shoutot. A közeli öröket természetesen megleped ezzel, s (magasdat is).
Városokban ezen kívül ne nagyon használj sárkánybőgést, ha azzal valakit megsebzel, rádront az egész kompánia -
#8990 Ez rohadtul tetszik, Mousee!
Egy kétszázzal repülő, tüzet, jeget, szappan buborékot fújdogáló sárkány elől elszaladni... Besza-behu!
Kábé, mintha Trabanttal menekülnél a Mekiben üldögélő, Jensen Button elől.
Persze, ha álmodunk, akkor álmodjunk nagyot. Na, de vazze, ez túl nagy!
Nem baj, majd gyúrunk, vazze!
:))) -
Ragnar360 #8989 jahh, poén volt, hogy bekellett törnöm éjszaka riverwoodba a sajat vendeglatom hazaba, mert mar bevolt rázva xdd, mentettem egyet, max mondom alszok a kocsmaba egyet, meg lokpikkeltem de nem volt zűr, amugyse aludt mindenki :) ugyhogy en is tudtam hunyni egyet :) -
#8988 Meg Riverrun-ba se kötelező benézni ha nem akar az ember
főszálat csinálni, pl. én egyből gyalogoltam istállóhoz és
onnan már utaztam is máshova.
Az megint egy dolog hogy azt sugallják hogy menj ide meg oda
de nem kötelező -
#8987 *Whiterun-ban már tudsz, rögtön odaküldenek Riverrun-ból
hasonló helységnevek örömei... -
#8986 errefelé mondjuk
#8985: Riverrun-ba már tudsz, rögtön odaküldenek Whiterun-ból a főküldetés részeként, gyakorlatilag fel fogsz bukni az istállókban, nem lehet nem észrevenni. -
#8985 Gondoltam, de sokáig tart keresni istállót, ahol egy ilyen csatamént tudok venni.
Azért, kösz.
A kéglikre nem tudsz-tudtok linket? -
#8984 Fúúúj elf amúgy nem tudom, utána kell nézni a lorenak vhol, wiki, uesp.net. -
Flora2 #8983 Ezek a dolgok, amiket írsz, kiderülnek a játékban a párbeszédekből, de én is arra lennék kíváncsi, mint előttem szóló tanult kollégám, hogy miért volt előtte ez a háború, ami a White-Gold konkordátumhoz vezetett, miért tört ki? Ez a háború az Oblivion válság után volt, igaz? - Persze valószínűleg benne van valamelyik játékbeli könyvben az egész sztori, csak nem olvastam még el mindegyiket. :( Shame on me.
Baromi jól néznek ki a Thalmorosok egyébként, nekem bejönnek :) (bár lehet, hogy mert rokonaim, bosmer vagyok); tetszett, ahogy nagyképűen fennhordott orral fel-le mászkáltak a Markharti palotában. -
#8982 Nekem is ugyan ez, mindig ott van egy ló ahol én vagyok, megtámadni nem a legjobb ötlet, lever alacsony szinten. Vegyél egyet és akkor eltűnik a másik -
Ragnar360 #8981 Remek hsz, köszi - akkor ha nem oda, majd hova küldenek, mert attol hogy kipucultam még visszamerhetnék oda mas miatt, söt azt hittem azt írod, hogy akkor mar nem kell majd ujra leölnöm az emberkéket
Vagy így, h kiirottam, egy masik helyszinre visz el az a küldetés, amire te gondolsz - ne mond el, csak hogy jolsejtem-e -
#8980 Van egy ló. (nem én vagyok az, és nem loptam)
Mikor kipakoltam Fort 'tökömet - nyugatra Whiteruntól -, és később megszállták a Birodalom visszavág, odamentem az udvaron álló pacikhoz, írta, hogy ride, én meg komolyan vettem. A kuty nem szólt, hogy ne vidd el, és nincs a logomban, hogy loptam volna lovat. (pedig életemben, szökőkúton kívül, már mindent.) :)
A gondom: ha telgramm... telepat... teleportálok - a nem kívánt kíhúzandó -, akkor Ő is ott terem, sőt, ha rögtön nyomnának véd. Gyipacizhatok vele, amennyit akarok, de ha lepattanok a nyergéből, rögtön elindul "hazafelé", mármint Fort 'rossebbe.
Hogy lehetne megszabadulni tőle úgy, hogy nem nyírom ki, mert azt nem akarom. (Olyan tenyeres-talpas, nagyseggű, mindent kibíró ló)
Következő kérdés.
Tudtok olyan linket, ahol a megvehető házakról van kép is, nem csak leírás? -
#8979 életerő lassan regenerálódik. nagyon. de erre találták ki a restoration varázslatait.
kövekből érdemes azt használni először, ami a "kasztodhoz" kapcsolódik - warrior/thief/mage. ha heavy armor-ban futkározol, gyorsan fel kellene húznod 70-ig (ebben Companion-ok nagy segítség, ha végigvitte a küldetéseiket, "ingyen" trainelhetők harci képzettségek náluk), 100-as extra cipekedés pedig... meh. nem valami túl hasznos, ha nem szedsz fel minden értéktelen szemetet, nem lesz rá szükséged. persze ez emberfüggő, meglehet h Steed hasznos egyeseknek.
amit én nagyon csípek, az az Atronach - 50 extra magicka, bár lassabban regenerálódik, de nem is ez a lényege... hanem h részben (50%) elnyeled a rád kilőtt varázslatokat.
ez pofátlanul hatékony tud lenni kismágusok ellen... de ez a kis kövecske sem számít túl sokat, ha olyan cuccban mászkálsz, ami felviszi maximumra mágiaellenállást, viszont ez nem jön el egyhamar.
de ha a kasztodhoz megfelelő kővel nyomulsz, az soha nem lehet rossz döntés. -
Ragnar360 #8978 :)
más, nyilazas kb mikortol valik érezhetöen erössé ? egyébként ugyvettem észre, eddigiek alapjan amit lattam, olvastam itt is ott is, hogy úgyalakittottak ki, hogy a nyilazas CSAK a sneak-el együtt parosulva igazán erős
kéne majd szereznem jo kis light armort, mert perpill eddig a heavy fejlödött szépen csak - de majd szétnézek
+ megkéne latogatnom milyen is a trainer, kicsit húzni ezt-azt
perk ágak faszásak úgylátom,, bar türelmem nemvolt mindet vegigolvasni - de jópárra szivesen tennék...
ja és nem engedett egyszer tenni archery első perkjére többet, legalabbis abban a LEVEL szintben, mert épp nem volt meg a skill megfelelö levelje, ahhoz a következö szintre rakjam a perket -
#8977 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amennyire én tudom a Thalmor az szervezet ami most irányítja a hight elfeket, az Aldmeri Dominion-t (elfekből természetesen) Véget akarnak vetni a Birodalomnak és az ember uralomnak, és nem szeretik az emberek istenségeit, Talos-t pl, üldözik azokat az emberkéket akik még űzik ezeket a hagyományokat, pl a nordokat. Hogy miért tehetik meg? mert a Birodalom harcolt a hight elfek ellen (asszem) de békét kellett kötniük, azóta a Thamlmor ügynöki mindenütt ott vannak "tanács adóként" -
#8976 Nem. Egy es ugyanaz a hely, csak el lehet menni oda hamarabb. A kalandorok 90%-a riverwoodban kot ki, es megcsinalja a helyi kereskedo testverpar keresere a Golden Claw kuldetest. De ugyanide kuldenek vissza majd a fosztori folyaman. Ha teljesen kitakaritod az elso alkalommal, akkor ertelemszeruen nem kell visszajonnod ide kesobb.
Igen, a sarkanyok csak akkor kezdenek el rajzani, ha elersz odaig a Sarkanyveru torteneteben. Aranylag hamar, nem megerolteto.
Hogy sarkanyszulott lennel, arra a karakter csak kesobb ebred ra. A vegigjatszas irasa soran mi is figyeltunk arra, hogy a sztori ismerteteskor a karakter hogy reagaljon az adott tortenetre. Ugy, ahogy te reagalnal "eloben". Jatekoskent tudom, mit tanult meg. De ott abban a pillanatban a karakter nem tudja. Meg nem. Es a vilag sem, a vilagnak te egy amnezias szokott fegyenc vagy, aki szerencset probal es probal beilleszkedni. -
bega82 #8975 Ti melyik állóköveket preferáljátok? A lady stone hasznos lehet, de ha a health meg a stamina is úgy regenerálódik harc közben, mint a magicka, akkor értelmetlen. És akkor gyakorlatilag a legtöbb esetben a steed stone a legjobb döntés, nem? -
#8974 Én nem értek hozzá. Van parancsikon az aszaton. Ha indul a game, akkor automatikusan bejelentkezik a Steam. Ez mit jelent?
Egyébként alapkövetelmény az, hogy a játék a saját gyökérkönyvtárába vagy egy abban levő alkönyvtárba ment képeket.
Más. Mi ez a Thalmor? A régebben linkelt "történelmi" anyagaokban van róla szó? Ez valami nép? A TES IV előtti időkban is viselt ellene hadat a Birodalom? Kik ezek, hogy ennyire rettegnek tőlük...? -
bega82 #8973 Ne akarj mindent innen megtudni. Játszál, hidd el, kiderülnek majd szépen a dolgok! -
Ragnar360 #8972 Köszönöm.
- akkor vagy két Barrow van, vagy egy és majd még vissza kell mennem oda - azert nem kaptam meg az acsit, ok, vilagos:)
PiszkosFred: tehát elkell jutni addig a pontig a főszálban, hogy jöjjön a sárkány onnantól meg már random encounterként is talalkozhatok vele igaz?
Richardix: de szerintem még a karakterem se tudja, hogy srákányszülött :) bár akkor, hogy a fenébe tudtam volna beszívni/leolvasni a falról a jeleket :)) viszont akkor a játékos felé miért nem mondták hogy TE egy sarkanyszülött vagy ugylatom stb. bár szerintem ez a késöbbiekben megfog történni van egy olyan érzésem:) -
#8971 Bleak Falls Barrow egy osi Nord temetkezesi hely, a fokuldetes soran is szoba jon a neve. Ezert kaptad az achivmentet is. Ide, a fokuldeteshez tartozik a sarkanyko is, azt tartsd meg.
Voros Ragnar tortenete egy nepszeru helyi nepdal, a legtobb bard jatssza, veletlen - de egyebken hihetetlen - egybeeses csupan.
Sarkanyuvoltesek sarkanyszavakbol allnak. Amikor egy szot megtalalsz, ket dolog lehetseges. Vagy olyan szot talaltal, amihez tartozo uvoltest ismered, ekkor erosebb lesz az uvoltos. Ha vadiuj uvolteshez tartozo szot talalsz, akkor megtanulod egyuttal az uj uvoltest is. Ami talaltal, az egyik alap uvoltes elso szava volt.
Sarkanyok nem jonnek, csak amikor a fokuldetes soran eljutsz odaig. Addig csak Alduin egeti porra Helgent.
Hazakat venni legtobboszor csak akkor tudsz, ha a helytarto/kiskiraly/eszaki nyelve "Jarl" kuldeteseit megcsinalod. Whiterunban is ez a helyzet, idegenek nem vehetnek hazat. -
sanyiiiii #8970 Mármint a Bleak Falls Barrow-t csináltad meg nem a darkot, ezért nem kaptad meg a darkos achievmentet. -
sanyiiiii #8969 Az Bleaks Falls Barrow, nem dark.
A dal címe pedig Ragnar the Red. Mindenkinél, nem csak nálad. -
Richardix #8968 A név az véletlen, a dalban alapból Ragnar van :)
Egyébként mágiára szinte mindenki fogékony a világban, csak ki jobban, ki kevésbé. Az, hogy sárkányszülött vagy, az afféle sorsszerűség, a sárkányok visszatérése miatt lettél "kiválasztva". Az a dragonstone amit találtál, az pedig főküldetéshez kell, ami szintén abba a barlangba küld el, csak gondolom még nem vetted fel. -
#8967 Print Screen? a játék tud képernyőképet menteni? ezt nem tudtam. De nem steammel futtatom. Utálom az a szart... nem elég hogy húzza a gépet, folyamatosan amikor kilépek vmiből azonnal megjelenik vmi reklám, hát kapják be, már a telepítésnél fel mérgelt, a 18kbs sebesség, vmit le akart tölteni. -
Ragnar360 #8966 ja LEDTV lehet jobb lenne, de nem ez a lenyeges, hanem amit a jatekrol irtam, ezt pont nem a hsz elejére kellett volna, na mind1 nemtudom mar editelni :)