The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy tudom a tárgyakat amiket felvettem forgatni? Mármint az inventoryban.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Fpocok
<#eljen>

Parasite Eve 2, best game EVER!

*Szóval ha eltörik a lábad akkor sántítasz.

Fantusz
Ezért nem érdemes mástól kérdezni.
Válassz egy szimpatikus fajt, s tetszés szerint fejlesztheted.
Kezdéskor vannak a faji bónuszoknak elõnyei-hátrányai, ezek késõbb majd elenyésznek.
Erõsebb lesz egy olyan karakter, ami egy harcstílust magas szinten elsajátít, mint egy olyan, ami többet tud, közepes szinten.

Szintlépésenként egyetlen perket lehet választani, s azok adják majd az igazi hatékonységot.

Még nem tanulmányoztam igazán a perkeket, de egy harcosnak elég sok "mellékes" foglalkozás is eszi a perket, páncélismeret, blokkolás, kovácsolás melett vajon mennyi jut a mágiára?.
Egyenlõre még titok, hogy pl. érdemes-e enchatolást tanulni, lesznek erõs mágiával felruházott páncélok, vagy a bányászat+kovácsolás+enchant lesz a nyerõ.
Destruction fán láttam rúnakovácsolás perket, az vajon mire lesz jó?

vannak itt kérdések :-)

Tényleg szuper. Szóval nem rohanni rajta belemerülni a világba! Lehet élni benne. Teljesen ki tud kikapcsolni abbõl a világból! Fontos ne a questekkel rohanás legyen a cél! És akkor experten is könnyû.
Csak a Fallout New Vegas hasonló ehhez.
Az egyszerûsítések nélkül is jól megy. Tényleg jól összerakták.
Két apró dolog ami nem is olyan apró amit átvehetek volna a New Vegasból.
1. Ha imperial armort viselek nem támadnak meg a lázadók ez illuzióromboló!
2. Sérülések nem jelenek meg 😊 De ez már csak extra de a new vegas tudja.
Inkább az elsõ pont okoz némi beleélési problémát de remélhetõleg lesz moder aki ezt pótolja.

Solid Snake
Fpocok
Na breton lettem.

böröczk
A dark elfekrõl pont azt írják, hogy intelligensek, gyorsak, stb. wikin utánanézhetsz, viszont cserébe ótvarocsmányak : D

Kumiho #2179

Pretorian
Én elõször tuti nord warrior leszek, mint anno a Bloodmoon-ban. Szana széjjel csapok mindenkit. Tényleg, a fegyverek/vértek anyagkínálata változott valamit? Illetve a konkrét kérdés az, hogy a szokásos iron/steel/silver/dwarven/elven/glass/ebony cuccokon kívül van-e új "anyag" a játékban?

Jól hangzik. Én régebben is furcsállottam, hogy hiába fejlõdött 20-30 szintet valamelyik minor skillem, nem léptem szintet. Perkekre kíváncsi vagyok.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Fpocok
Sötét elfet írjátok itt, de nem akarok egy buta elfel lenni 😄

Fpocok
És akkor melyik fajt érdemes választani?

Solid Snake
Mindkettõ 😊
Fpocok
Ehh... varázsló legyek vagy warrior... nehéz a választás.

CharrDen
Sziasztok, lenne még 1 kérdésem: a "tûz" spellt beraktam jobb kézbe, most nem tudom azt kiszedni sehogy se. Fegyvert berakhatok helyette, de "jég" spellt nem, azt rögtön berakja bal kézbe. Hogy lehet deselectelni a JOBB kézben lévõ varázslatot? Akárhogy próbálom, nem megy...

KaszaN
Nem sajna, várok hogy le menjen az ára, vagy karácsonyi akcióra, ha lesz ilyen aztán szerintem összespórolom rá.
Addig inkább hozzá sem nyúlok mert így fos kissé.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Eredeti a játék? Mer wareznál vannak gondok ezen a téren.

Fpocok
Köszi.

KaszaN
Kell! *-* Csak méreg drága és nem férne el a lakásba. xD (nem, nem a pasas)

PiszkosFred
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annyiban, hogy a tutorialt (szpkest) az o oldalan harcolod vegig. Mind a ket embernek, Hadvarnak es Ralofnak is van egy-egy rokona Riverwoodban, igy mindketten oda iranyitanak a vegen. Nem okoz komoly es visszafordithatatlan karokat a dontes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

joceruza
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A leölt sárkánycsontokkal mit lehet kezdeni, mert rohadt nehéz és nem tudom se felhasználni,sem eladni? Házra még nincs pénzem.

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Fantusz
Történetileg nem hiszem, hogy gond lenne.
Az elõzményekhez kapcsolódás lényege, hogy nem kell mindíg egy új történelmet megálmodni, megírni.
A játékban lévõ rengeteg könyv jelentõs része a Morrowindben, és az Oblivionban is bent volt, de a történeti kapcsolódás nagyon laza.
Más területen, és más idõben indul a kaland, a Morrowind a sötételfek területésn játszódott, az Oblivion az Imperial birodalom hanyatlásának idején.
Eltelt 200 év Tamriel oblivonkapuiról csak könyvekben olvashatnak az északi tartomány lakói - ez egy másik történet.

Csillagjegyek lényegében vannak, de más formában. A kalandozásod során találhatsz kõtáblákat ahol választhatsz a 3 fõ kaszt csillagjegye közül. A választott kaszt alá esõ skillek 20%-al gyorsabban fognak fejlõdni ezáltal. Kasztválasztás a karaktergenerálásnál valóban nincs, nincsenek major meg minor skillek, lényegében teljesen szabadon döntheted el, milyen irányba kívánsz fejlõdni (ha a csillagjegyes bónuszt nem vesszük)
A szintlépés annyiban a régi maradt, hogy 10 skill level után lépsz szintet, de itt (mivel nincsenek major skillek) ez az ÖSSZES skilledre vonatkozik. Szintlépésnél megnövelheted a HP, Magicka, vagy stamina pontjaidat 10-el, és kapsz egy perket, amit az egyes skilleken belül lévõ perkfákon elkölthetsz. Ezek tovább fejlesztik az adott képzettséget.
KaszaN
Én is abban reménykedek, hogy eredetivel majd jó lesz. De furcsa, hogy ezt nem egyedül szedtem le, még is csak nálam van ilyen probléma, akkor lehet, hogy a gépemmel van valami? (az szerintem lehetetlen)

Tedd fel a patch-t és akkor egérrel is lehet a menübe mászkálni.
Nekem tökéletesen fut semmi bug nem volt eddig pedig minden maxon van és nincs erõgépem sem. Szerintem a te gondod a "warez" topik témája ott lehet a kutya elásva.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Pretorian
Hétfõn Skyrim 😄
Már teljesen hatalmába kerített az epic nerdiness-feeling lol.
Valami olyat hallottam, hogy nincsenek csillagjegyek, és sokkal szabadabb a karaktergenerálás + nem kell kasztot választani karaktergenerálásnál. Akkor a Morrowindes/Oblivionos karakteralkotás teljesen eltûnt, és nincsenek major skillek? Hogy lépsz szintet?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

KaszaN
A dark elf csatamágusnak jó szerintem.

kösz szerintem dark elfel kezdem el.
Imperial fajra fölösleges varázslat fejlesztéssel próbálkozni?
böröczk
XD

Áh, elteszem a fegyvert, akkor felajánlják a dutyit. Pedig csak egy salátát loptam, mivel lovat nem találtam az istállóban -.-" Egyébként az a vicces, hogy senki sem volt bent, úgy látszik, ez is úgy mûködik, mint az Obliban : /

Kumiho #2179

Fpocok
Végig kell nézni?

Gyerekek árulja már el valaki hogy a szekeren mindjárt az elején mit kell csinálni mert se párbeszéd se semmiés bármilyen gombra sem csinál dsemmit?
http://www.elderscrolls.hu/
Élvezhetõ és érthetõ a történet az elõzmények ismerete nélkül? Nekem kimaradt a sorozat, de kíváncsi vagyok az új részre. Található valahol összefoglaló az eddigiekrõl?
Fpocok
Használnod kellett volna a vödröt 😄

böröczk
Na mi, beérek egy városba az elején, és minden õr engem toszogat, mert betörtem egy istállóba, vagy mert elloptam valamit? Kicsit idegesítõ, hogy moccanni se tudok, mert rommá nyilaznak, de még ha azokon átverekedem is magam, a többi, akik a kapun belül várnak tuti, kicsinálnak. <#nemtudom>

Kumiho #2179

Fantusz
Arra én is kíváncsi leszek, hogy mi fog kikerekedni a játék történetébõl.
Itt azért már elég sok a szemben álló csoportosulás, az Oblivionban ugye akár minden gulidban vezetõ lehetett a fõhõs, aminek eredményeként elméletben önmagát üldözhette (Harcosok céhe vs. Tolvajok céhe és a Sötét Testvériség), de ennek a gyakorlatban csak annyi jelentõsége volt, hogy elég illuziórombolóan lebutult a történet, ha a játékos egy karakterrel bevállalt minden céhvezetést.

Szerintem nem sokat. Hogy kit akarsz partolni a civil warba kesöbb kell csak eldöntened 😊
Fantusz
Ahogy néztem, a fajok kb megtartották azokat a tulajdonság bónuszokat, ami az Oblivionban is jellemzõ volt rájuk.

A karakterfejlesztés szabad, de természetesen jól jön, ha a hõsöd már a kezdetekkor sem teljesen képzetlen a választott harcstílusban.
A harcos és a mágus elég eltérõ karakterfejlesztést kíván, de ha fõleg harcost szeretnél, akkor lehetõleg ne high elfet indíts.

Harcos fajok: imperial, nord, ork, redguard.
Mágusok: breton, high elf
Settenkedõk: khajit, wood elf, argorian

A sötét elf az a faj, amelyik mindegyik harcstílusban otthon mozog, de ez nem jelenti azt, hogy ez a legjobb választás. - döntsd el melyik a szimpatikus.

Megvan az "összvér" karakterek hátránya is, pl. a sötételf destruction bónusszal indul, de a mana lényegesen kevesebb nála, mint egy bretonnál, vagy high elfnél, ugyanakkor lényegesen jobb közelharcban, mint a két mágus faj (amelyek igencsak gyenge közelharci képességgel indulnak), egy redguard warrior tudása kezdetben magasan a dunmer fölötti - ezeken a különbségeken lehet aztán majd alakítani a játék során.

PiszkosFred
csak 1-8

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fpocok
KÉRDÉS:

Az elején mennyit befolyásol a sztorin az, hogy melyikkel megyek a várba? Az imperiaálossal vagy a shocktrooperrel?

KaszaN
Hhh! Egész délelött ezzel szarakodtam, de még mindíg nem jók a menük! Nem hiszem el, hogy CSAK nálam van ilyen probléma.

böröczk
Igen, csak épp arra nem, hogy a nyakonlõtt ellenfél ne harcoljon tovább : D Bár már Klárika is ficánkolt egy nyílvesszõvel a homlokában vígan.

Köszi amúgy a választ, rá nem jöttem volna magamtól.
Az engem is érdekelne, hogy csak 1-8ig lehet-e beállítani, más billentyûre nem?

Kumiho #2179

Victor1103
Valaki linkelt a múltkorában német nyelvû videót a skyrimbõl. A németet nem lehet leszedni a játékhoz valami nyelvi csomag formájában?

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Amugyis bugosak, 1hitelnek. Peccsig kell varni 😊
Fpocok
Olvasgatom itt fórumot. Azt hiszem adok neki még egy esélyt. Végülis a FALLOUT3-at is háromszor kellett elkezdenem, hogy nálam a top 1 RPG legyen 😄

KaszaN
Patchelve szedtem le, meg még patcheltem is, csak hogy biztos legyen. Én semmi változást nem tapasztaltam.

deniro2
A patch elvileg javítja