The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor észrevettek, hidd el, csak akkor van bounty a fejeden, ha lát valaki.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

pontosan mit állítottál át, hogy annyit javult az fps
nekem highon simán fut, de ultrán már beszaggat, de talán lehet még kicsikarni egy kis pluszt belõle

szóval mit érdemes átállítani?
Batmanci
Nem vitázom, de engem elkaptak mindig (fizettem, 'oszt kapufa), pedig pont úgy csináltam, ahogy az a nagy-kis könyvben le vagyon írva.
Ha tapasztalat alapján írtad, köszi a választ.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Arról továbbra sincs info, hogy a dungeonok respawnolnak-e?
watto
Dark Brotherhood már nem keres fel ha civilt ölsz, máshogy kell kapcsolatot teremteni velük 😛

. . , -cske készen van a ☺ -cske.

Mielõtt megjelent talán veled vitatkoztam itt a legtöbbet arról, hogy jó-e ez a perk rendszer. Kiváncsi lennék, hogy ennyi idõ után hogy tetszik. nekem bejött 😊
😊 Automatikus 😊 Nyilván függ a fegyver használat szintõl, ellenfél szintõl meg a perkektõl...ne össze vissza fejlesztd a dolgokat azért.

Magától jönnek elõ, ha third person nézetben vagy akkor gyakrabban.

Fehercsoki
Kivégzéseket hogy lehet elõhozni? Néha véletlen sikerül kivégezni 1-1 mobot, de nem tudom hogy csinálom.

Hát az agyam eldobom olyan jó 😄 Ahogy reméltem az élõ világ feledtet mindent elképesztõen jó karakterek vannak benne!!! Messze veri a Morrowindet is. Talán csak a Witcher karakterei közelítik meg ezt a szintet 😊 Szép nyugiba sétálva haladok és egyszerûen tényleg...nos ez lesz az elsõ amihez tuti nem szedek le texutra modokat. Talán a háttérhez csak, majd egyszer. Csak lore fejlesztõ modokat teszek fel. De arra fél évet úgy is kell várni. Úgy gondolom nagyjából azonos lépték az Oblivionnal csak nyilván nem 9 város hanem csak 6 tehát kb. 75% lehet.

Az Obliban sem üldöztek, ha nem látta senki. Lopakodó üzemmódban kell lenni(ctrl), és amikor írja hogy hidden, akkor lophatsz mert senki nem látja.

Batmanci
Nekem ugyan mindegy, ki, mit csinál, de aki csodát akar látni, az az itt leírtakat követve, látni fog. 30 fps pluszt hozott ki a játékból. Ráadásul szebb, mint valaha. Így emeltem a látó távolságokon, és az AA-n is. Atomra megy! Csak keresem az állam (már mint a sajátom)!

@Ha lopsz (pl: magadnak lovat, vagy pénzt), és nem látja meg senki, akkor nem kezdenek el körözni, mint az Obliban? Van errõl már valakinek tapasztalata?

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Alkímiáról kérdezõsködtek páran, nekik mondanák pár dolgot:

Igen, eleinte az alapanyagok egyik tulajdonságát se ismered. Ha eszel egyet belõle, akkor viszont az elsõ hatását máris megtudod. Van ezenfelül egy perk, amit ha kifejlesztesz, akkor fogyasztás esetén a második hatását is felfedezed.

A többi hatást (tudtommal) viszont csak kísérletezgetéssel derítheted ki. Ha összefõzöl két anyagot, amiknek van eddig fel nem fedett közös tulajdonságuk, a fõzet elkészültével megtudod azt.

Ezen felõl vannak receptek is, amik egy bizonyos fõzet alapanyagait ismertetik veled (ezzel tippet adva az alapanyagok közös hatásáról), Alkímiaboltokban néha akad belõlük.

Hát nagyjából ennyi, jó kísérletezést! 😄
Fpocok
Mágusként végre tudom hasznosítani azt a sok sok sok órát, amit a TF2ben a Pyroval töltöttem 😄DD

Parasite Eve 2, best game EVER!

Nincs fõváros.Oda mész ahova akarsz, mindenki Whiterunba megy elõször mert oda visz az elsõ küldetés, de mehetnél akár egybõl Riftenbe, Solitude-ba vagy bármelyik másikba. Nem csak tolvajkodni lehet Riftenben, van ott másik céh is, meg ezer küldetés. Amúgy is elküldenek majd oda elõbb utóbb ha belépsz a harcosok céhébe Whiterunban vagy valami. Lopni meg igen akkor érdemes ha a tolvajcéh tagja vagy, másképp nem sok értelme van, csak ha magadnak lopsz tárgyat(pl páncélt amit viselni akarsz).

Ha meglátott akkor vérdíj van a fejeden, majd ha elbaktatsz Whiterunba oda megy hozzád egy õr hogy fáradj vele. Ki kell fizetned a vérdíjat, nem lesz sok. Aztán elvisz a börtönbe, elvesznek tõled minden lopott cuccot, és szabad vagy. Semmilyen hátránnyal nem jár elõször, de csökken a hírneved is az adott városban, így egy sorozatgyilkoshoz / többször rajta kapott tolvajhoz nem lesznek túl kedvesek az emberek. Engem már le köptek Riftenben a kocsmában pl. 😄 😄 😄

Dark Brotherhood:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Orgyilkos céh, általában a gyilkosokat meg szokták keresni hogy nem akarnak-e csatlakozni.

Piszkos  Fred
Kérdés:
Lydiaval hogyan lehet házasodni? Megvan a szükséges nyaklánc is, minden más npc-nél beadja az ehhez szükséges dialógust, de nála nem, pedig egyszer már borral is megajándékozott, hogy "milyen jó hogy barátok vagyunk". Lesz valami személyes questje?

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

az rendben van csak azt mutatja hogy Rivenwoodba kell vinnem azt nem mutatja sajna hogy merre van.A jel azt mutatja hogy Rivenwoodba kell beszélnem a Csajjal...

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

* 2. ponthoz még: ha a lopott ló már nincs nálam akkor is rajtam marad a bounty ?
THX !!

1. Nord vagyok, úgyhogy a fõvárosom nem Riften. /valami Winte...ööö sajna a nevek még nem mennek jól / Nem célom most hogy tolvaj karakterre gyúrjak, úgyhogy akkor lopni csak pénzt érdemes akkor / már ha nem akarok Riftenbe utazni ugye? /

2. Az a gáz hogy a paraszt fia meglátott és elõle menekültem el a lopott lovon ..vagyis akkor kõrözött személy lettem?? huhh de nem lenne jó ha emiatt újra kéne kezdeni / mármint a hátrányok miatt /
- dark brotherhood..?? azok mit csinálnak / 1 parasztot ugye kinyírtam.../
Térképed mutatja mindig hogy hova kell menni. Ha nem, akkor J betû, megkeresed a questet, nymosz rá egy entert hogy egy kis jel legyen mellette, aztán megnyomod az M betût, akkor a térképen oda ugrik ahova menni kell.

kérdésem lenne
Alduin's Wall nevü questbe tartok és azt irja hogy vigyem el esbernt rivenwood-ba na a kérdésem az lenne hogy merre is találom a csókát? (tudom hogy ez az az arc aki nem nyitott ajtót aztán cheattel kellet bemenni hozzá)

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

1. Lopott cuccok eladása:

Riften nevû városban van tolvajcéh, azt nem tudom csatlakozni kell-e hozzájuk, próbáld meg elõször. A csatornában kell lemenni hozzájuk a víz szintjén(mert ugye két szintes a város), a piac után a mólónál. Bent mindenképp meg fog támadni pár fickó, aztán meg ha megtaláltad a tolvaj bázist(egy szobából nyílik az ajtaja, hol ilyen alkimista cuccok vannak és egy csávó kotyvaszt valamit. Egy nagy kör alakú terem közepén vízzel, az a bázis) ott majd eldõl mi lesz. Ha nem bántanak akkor van ott egy Vex nevû csaj, az az orgazda, neki lehet eladni a lopott holmikat meg vásárolni tõle. Ha csatlakozni kell akkor Riftenben a kocsmában ahogy belépsz egybõl meg is kapod az elsõ megbízást egy fickótól, kérdezz körbe.

2. Ha látta más is a paraszton kívül akit megöltél, akkor van bountyd, valszeg megkeresnek a városõrök. Ha nem látta senki akkor meg se történt 😛 Amúgy ne csodálkozz, ha a dark brotherhood is felkeres esetleg, mert ugye ártatlan civilt öltél <#bdead>

Nem lehet lóhátról harcolni, de nem is kell. Eddig én midnen elõl el tudtam futni elõle, de még gyalog is. Ha megtámad egy farkas szállj le és üsd le, a ló is segíteni fog, vagy vágtass el. Alt gombbal lehet vágtatni. És sok értelme van hidd el, késõbb az utazgatáshoz nagyon fog kelleni, vegyél egyet, megéri azt az ezer aranyat!

Jó reggelt......<#nyes><#idiota>

1. Van pár lopott cuccosom / finomabb ruhák stb/ de amikor bemegyek a kereskedõhöz akkor nem látom az inv.-ban hogy eladjam. (gondolom mert lopott igaz?) de akkor hol lehetne eladni? ( láttam valami thief guildrõl említést, ott lehetne?) a guildbe be kellene lépnem hogy eladjam a lopott cuccost?

2. Nord vagyok. Ki akartam próbálni a lovaglást.
a: sajna megöltem a parasztot és elkötöttem a lovat. MOST AKKOR HA visszamegyek majd a városba akkor üldözni fognak ? (priuszos lettem-e?)

b: eddig nem sok értelmét láttam a lónak. NEM LEHET LÓHÁTRÓL HARCOLNI !?
/1farkas szanaszét harapta a lovam, de én csak ültem rajta és semmit nem tehettem, ha meg leszálltam róla egybõl visszament a gazdihoz-akit megöltem pedig.../
Daedrát kell ölni 😄 Pl Dremorát, de azt meg nem mondom neked hogy hol találsz, szerintem más se nagyon tudja még. Esetleg mágusoknál vagy necro barlangokban találhatsz, én még nem találkoztam egyel sem.Mármint szívvel.

Nemtudja-e esetleg valaki hogy daedra szivet honna tudok szerezni? Megvan a 90es smithing es jo lenne ha ki is tudnam hasznalni 😊
Az f-fel rakod be a favoritokhoz, a Q-val pedi a favorit menüt hozod elõ. Így már remélem érthetõ, de egy vagy két oldallal ezelõtt írta le ezt részletesen talán MerlinW vagy ki, nem emlékszem.

Fpocok
Sry. De nem értem.
Látom, hogy a fegyvernál az itemeknél ott van, hogy F mint favourite. Mondjuk nekem a Q ra van bindelve na mindegy. De sry, nem tudom, hogy hol, mit kell nyomni, mert próbálgattam és nem igazán akar csinálni semmit.
Leírnád pontosan kérlek?

Tökéletesen döntöttél. <#eljen>

JethroHUN
Jah, 1-8 gombokra, beteszed Favoritban, majd megnyitod a Favorit gyorsmenut és ott vmeiket kiváéaszod, és nyomsz egy szám gombot.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fpocok
Valahogy be lehet állítani a spelleket meg a fegyvereket valami key-re?

Fpocok
Ennyi.
Elsõ boltban megtaláltam az egyetlen könyvet, amire egy magamvaló mágusnak szüksége lehet. Úgy érzem, elértem mindent, amit akartam itt 😄DDDD

watto
Cheattel kezdeni nem jó ötlet. Csak meg fogod unni az egészet.

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

MerlinW
Miért vetted volna meg hiába?😊 Magadnak megvetted, játszol is vele. Ha tesód is szeretne, neki is meg kell venni. Ez így megy 20+ éve, egy szoftver, 1 felhasználós licenc😊

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

JethroHUN
Az is belehet állítani hogy, pl zár törésnél ne 9999 dpi-nek feleljen meg az egér érzékenysége?

Valaki tudja a cheat kódját a perk pontnak? lv 10-en vagyok és van 7 elköltetlen pontom, de akárhogy számolom sehogy nem jó, mert kéne az block skillnél az 5x20% (vagy mennyit bónust ad az elsõ) de a 1H fegyóhoz is kéne az az 5x20% sebzés, Breton karit indítottam, de szimplán varászlással nem nagyon lehet életben maradni, de pl ott az enchant vagy a smithy azokból is kéne az elsõ... stb szóval ez így eléggé nehéz... az armor skillrõl ne is beszéljük :S

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

PiszkosFred
Hat nem art, a magicka visszatoltes jobb ha "csak" ruha van rajtad, es nem nehez pancel. Kesobb perkekkel athidalhato a dolog.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fpocok
Ha varázsló vagyok, akkor valami könnyebb ruciban kéne mennem? Mert most az imperialos cucc van rajtam. Tudom, hülye kérdés... de elõzõ játékokkal nem toltam.

PiszkosFred
Skyrimnexuson mar van texture mod, amely javitja a kisse elnagyolt orr es egyeb arc texturat is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fpocok
Na ezért imádom én a PC-t. Iniben átírtam pár dolgot, hogy jobb legyen. Pl a borzalmas egérgyorsítás, vertikálban lassabban fordul meg ilyen baromságok.

DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

LaliK
Lehet hogy a HG 18.-án fogja megvenni 😄

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Fpocok
És? Nem értem, mit nem értesz azon, amit írtam...

Nos...nekem mindent elsöprõ módon tetszenek. Illenek a világhoz. Akiknek Manga meg egyéb beteg dolog kell hogy egyen mire kiverni a faszt azok majd a tömegével megjelenõ ilyen módokból választhatnak 😊

Bannerban nov18 van,de már kapható a játék.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Fpocok
Hogy ne spoilerezzük szét szanaszét a topikot?

Pretorian
Lehet hogy a precogok megjósolták hogy meg fogsz ölni valakit, vagy csak betörsz valahova, és meg akarták elõzni a bûncselekményt, mint a Minority Reportban.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Miért kéne várni nov 18-ig,mikor már kapható nálunk is a játék?

Fpocok
Két dolog:
1. Bretonnal nincs egykezes kard+tûzlabda egyszerre? Másik fajjal volt :S
2. Ha TPSben nyomom, amit max kiváncsiságból csináltam, akkor a mozgása rohadt delayes...

Fantusz
Bethesdától alapvetõen ocsmány, rút karaktereket kapunk :-)

Mellesleg nem csak a tolvaj elfeddel szemben tudnak meglepõen viselkedni az NPC-k, nekem a breton mágusom még egyetlen tiltott cuccot sem csent el, s az egyik városnhoz érkezve az egész örség rohama elõl el kellett futni, be sem tudtam menni a kapun - no ez mi a fene volt?

Az oké, hogy a különbözõ települések magánhadsereget tartanak fönt, s nincs "kiadatási szerzõdésük", de ez a fogadtatás igencsak meglepett.
Egyenruhás városi õrök támadtak meg, nem necromata erõdítmény volt.
Mondjuk az is szép, amikor egy örjárat gond nélkül elmesírozik egy necromanták lakta erõd mellett, a mágusomra meg azonnal rátámad egy zombisereg, ha a közelbe merészkedik.

Vraaanyek
lenne egy kérdésem!
találtam északon egy dwemer romot, aminek a végén van egy mechanizmus, de azt írja, hogy hiányzik a szükséges tárgy az aktiváláshoz, aki tudja mirõl van szó, tudna segíteni??

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX