The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

francois
Szerintem a többség kétkezessel nyomja, mert elég nagy a kontraszt az egykezes és a kétkezes fegyverek sebzései között.

Fpocok
Az vajon miért van, hogy windowedba nincs olyan felbontás, mint ami a monitor native felbontása :S

Parasite Eve 2, best game EVER!

Szintlépésnél az íjászat ágon nézd meg. Nem faj specifikus.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

francois
Hol lehet ezt megtanulni/szerezni. Remélem nem faj specifikus, mert imperiallal vagyok.

Egyébként biztos hozzájárul a "sok a potion" érzéshez az is, hogy lopsz is italt. Én pl még semmit sem loptam, nem is nagyon akarok, csak ha muszály, de így sincs potion problémám.

Nekem a kétkezes harc jött be nagyon. A power attack elég power 😊
Fpocok
Sajnos nem jó.
Mi az, hogy ha kiválasztom, hogy windowed, ahogy ott is írja... ott nincs 1600*900 :SSSSSS
Amúgy jó lenne.

Van rá egy perk, aminél a jobb gombot ha lenyomod akkor zoomol, aztán még van ami ugyan ekkor 25%-al lassítja az idõt, könnyebb célozni.

francois
Sniper íjászat? Lehet íjnál zoomolni?

Nekem is nagyon tetszik az íjászkodás, fõleg az idõ belassítós -zoomolós perk 😊

Na nekem meg sosem elég a potion, mondjuk én csak élettöltõset használok.

végül is az, hogy leveszed valakirõl a cuccot az reális
de az, hogy mennyire átlagosak ezek a potionok, azt már tényleg a készítõk határozhatnák meg egy játékban
tényleg sok a pia, de azért én még próbálkozok az alkimiával
yesname
Amúgy íjász, dual thiefet indítottam. Most jutottam el oda, hogy na megnézem milyen a varázslás és kicsit el kezdtem aggódni, hogy megbánom a karaktert. Aztán jöttek olyan perkek, hogy tiszta sniper feeling lett az íjászat.
\o/ Nagggyon jóóóó!

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Sajna ennél is az van, hogy túlságosan sok a loot. Alkémiának pl. semmi értelme, mert teli vvagyok potionnal, annyit találni. Hasonló a helyzet minden más dologgal kapcsolatban, melyet készíteni lehet. Szóval a sok cucc itt is sajna csupán kellék, nem eszköz. Pedig Expert fokozaton játszom (és könnyûnek érzem így is sokszor).
A játék nagyon jó, beszippantott, legjobb TES eddig, sõt. Már elvitte a díjat nálam az év RPG-je címért.
Azt is valószínûnek tartom, hogy az eddigi legjobb RPG játéknak fogom tartani amivel játszottam, de ehhez a kijelentéshez azért elõbb még beleteszek minimum 100 órát. (A bugokat nem vonom bele a kiértékelésbe, mert az javítható.)
Csak nem értem hogy ezt a teli pakolunk mindent mindennel dolgot miért nem tudják már kinõni a fejlesztõk... Legyen hiány a dolgokból, hogy igenis vissza kelljen slattyognom alkémiázni, craftolni és meggondoljam mikor használom el az talokat pl.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Ja úgy tényleg van, csak hülyén fejeztem ki magam. Úgy értettem hogy a mágusok nem hordanak páncélt(általában), és inkább a köpenyek adnak fontos bónuszokat mágiahasnzálóknak.

mousee
Köszi 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

yesname
Parancsolj:

http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=4

Fpocok
Ki tudja, hogy lehet megcsinálni windowed borderless re?

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
csatlakozz College-hez, ott kapsz saját ágyat+szekrényt, pakold oda be. gondolom többi frakciónál is hasonló a helyzet. vagy, ha akarsz, vehetsz saját házat - ez már csak azért is megéri, mert ha saját pihe-puha ágyikódban alszol, kapsz well rested-et, ami +10% skill fejlõdés 8 óráig.
azt leszámítva pedig... pillants kovácsolás talentjeire 😊

"The trees move. Do you not see it?"

mousee
Nekem olyan kérdésem volna, hogy a leölt sárkány alkatrészeivel mit tudok kezdeni? Érdemes megtartani õket, vagy inkább eladnivalók? Nehezek mint a dög 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Vraaanyek
Akkor még egyszer...
találtam északon egy dwemer romot, aminek a végén van egy kör alakú, arany színû mechanizmus, de azt írja, hogy hiányzik a szükséges tárgy az aktiváláshoz, aki tudja mirõl van szó, tudna segíteni, hogy mi kell hozzá??

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

PiszkosFred
De a default az 65, tegyuk hozza, ha valaki vissza akarja allitani.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver
emberek, akiknél baromira ingadozik fps:
úgy néz ki Skyrim-nak ugyanaz a "gyermekbetegsége" van mint FNV-nek, amirõl pontosan nem tudom h mi, de röviden és tömören akármennyire leveszed a grafikát, pocsék, ingadozó fps-t szül. szerencsére a megoldás is megegyezik az FNV-féle megoldással:
ATI kártya esetén ezt, nVidia esetén ezt a dll-t leszedi a kétlábú, bedobja Skyrim könyvtárába, és élvezi a hirtelen stabil és csodálatos képet.

másik bölcsesség:
akit idegesít, h karaktergenerálásnál úgy kell bogarásznia a karaktere arcát, a megoldás: konzolba "fov 40" beír, így kaptok egy szép közelit a pofikáról. karaktergenerálás után természetesen érdemes egy embernek szimpatikus fov-ot beállítani, én 16:10-es monitor esetén 95-100-at javasolnék.

"The trees move. Do you not see it?"

Jaja, pont ezt akartam írni én is, hogy már a legelején abban a ketrecben van mágusruha.
Sõt, amikor kijövünk a kezdõ barlangból és szétválunk, akkor ha elindulunk az elsõ falu felé, de picit letérünk az útról, ott is vannak banditák, akiknél szintén van mágus köpeny.

Fehercsoki
Creation Kitrõl van valami info?

Hogy ne lenne mar magikus pancel, meg csinalni is tudsz. De nem tul gyakori, az teny. Legalabbis en egy csizmat es egy kesztyut talaltam 6. szintig.
Ahogy elkezdödik a játék, és bementek az épületbe, ott már lehet találni ruhát mágusnak, ahol a lockpicket tudod kipróbálni elöször, az egyik ketrecben egy halott mágus fekszik, töle tudod szerezni.

Amugy meg, mágus céh, ha csatlakozol adnak ruhát.
A Companionok Skyrim "Harcos céhe" így egyértelmûen nem mágusoknak találták ki.
Mágikus páncél nincs, majd köpenyeket fogsz kapni, ezeket különbözõ barlangokból lehet zsákmányolni, meg más varázslókról. Majd lesz ilyen helyekre rengeteg küldetés.

A companionök egy harcos céh, a mágusokhoz csatlakozz Whiterunban. Az udvari fõvarázslótól érdeklõdhetsz, hogy hol lehet hozzájuk csatlakozni.

A lovas kérdésre 3 hsz-szel ezelõtt válaszoltam, tessék visszaolvasni!

Sziasztok. Lenne par kerdesem (Spoiler lvl 6-ig) :

- Magus lettem, mar megoltem az elso sarkanyt, de meg mindig nem kaptam semmilyen magikus pancelt/fegyvert. Imperial armorba rohangalok.

- Most van a Companions jelenet, akartam tag lenni, de tesztnel nem hasznalhatok magiat. Mivel magus lettem ezert a fegyverhasznalatom nulla. Lehet nem kene erolteni a Companionokat, mert kesobb lesz ilyen csak magusoknak?

- Vettem 1000 aranyert egy lovat. Mentem vele kicsit majd leszaltam rola es azota sem lattam. Ennek van valami csele? Hol lehet a lo?

There are people who never really disappear, but put on a different mask.

Fyrex
tx <#eljen><#worship>

Avanti Crociati!

Fpocok
/facepalm
Valóban.
Hülye vagyok 😄

Ki kell várni. Legalábbis nekem máshogy nem sikerült visszaváltozni. VÁrj 1-2 órát és visszaváltozik. Ha megeszed az áldozatokat akkor tovább tart.

A ló mindig az adott város kapujánál, vagy a stablesnél lesz, ha csak meg nem hal. Ha leszállsz róla mindig jön utánad, ha ott hagyod valahol és fast travelezel nélküle, akkor is ott lesz ahova érkezel. Nem lehet elhagyni 😄

Palinko
vérfarkas módbol vissza lehet magam hozni, vagy ki kell várni az idõt hogy leteljen?
gabo91
Van/lehet valahol házam, ahol tárolhatom a cuccokat?
Olvasott könyveket eladhatom, vagy kellenek még valamire? Sok helyet foglal...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

watto
Gondolom a skillpontod nincs meg mert pl 40kell és csak 32van, perket csak arra rakhatsz amihez van elég skillpontod.

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Fpocok
De az elsõ pont, amit már kiraktam, és e között nincs másik. Egy vonal visz oda, nincs más közben.

watto
Hát nem hiszem el!

Ez az Esbern nevû arc csak nekem bugol össze vissza? A párbeszédszövegek 1sec alattl epörögnek nála, nincs hangja, nem nyitja ki az ajtót mikor kell, folyamatosan beakad, nem gyújtja meg fákjával azt amit kéne. hihetetlen, ezt javítja valamelyik patch?

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Tatyla
mert csak sorban lehet kiosztani a pontokat...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

kill3r21
ez 1 jó kérdés, engem is érdekelne 😊
Fpocok
Augmented falmes-t miért nem tudom kirakni? 0/2-t ír ki. Van két perkem. De szürke így is.

Fyrex
ha veszek egy lovat, és otthagyom utána valamiért valahol akkor buktam? vagy mindig jön utánam? vagy hazamegy? vagy lehet valahol "tárolni?"

elõre is köszi 😊

Avanti Crociati!

Teppik Amon
Igen, nálam is ez van. Viszont az árnyéka a földön van, az a valós tárgy is, ott lehet felvenni. Aztán ha hozzányúlok, az összes cucc ami a levegõben van, lehullik. 1x láttam ilyet idáig.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Pretorian
Wát? Nem amortizálódnak a fegyverek? Ezt nem tudtam. Akkor nincs repair hammer sem, meg repair skill? Fura...

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

a companionok (akik nem küldetés miatt vannak veled) akkor és addig jönnek veled ameddig te akarod. Bármikor mondhatod neki, hogy "Most menj haza".
mennyi itt a max szint ? mert gyorsan jönnek..
ha felveszek egy companoint végig velem lesz vagy csak egy küldire ?
vk90
Ma én is kipróbáltam a játékot nagyon jó, nem baj, hogy nem kopnak a fegyverek. Nagyon jó a graf, én közepesen játszok 5770-el, a látóhatárt toltam inkább feljebb, zavaró volt, hogy hirtelen megjelentek a farkasok, õzek, stb. Viszont a játéknak elég nagy Fallout beütése van, ami persze nem baj, még bizonyos hang effekteket is átvettek belõle.
Ami eddig fura, hogy néha a tárgyak (kard, pajzs, ruha stb.) a levegõbe vannak. Például megölök valakit akkor ok, leesik a kard a földre, viszont ha késõbb arra járok akkor már a levegõben van. Találkozott már valaki ilyennel

Capcom is the best!

Hát lehet idõ kell hozzá, én kb 4. szinten voltam ott elõször, most 17 vagyok tehát eltelt pár hét.

Fpocok
Engem is érdekelne, pontosan melyikeket írtad be Batmanci, hogy több FPSed legyen. Vagy úgy cakknpakk mindegyiket, ami a linkben van?

Hát.. én kb egy hete kiírtottam egy bányát, de nem respawnolt, és a hullák is ott vannak.
Respawnolnak, legalábbis én most viszajöttem Bleak Falls Barrow-ba amiben már jártam egyszer és megint tele van ellennel.