30713
TES
-
#9325 egy dolgot kihagytam a meghallanak részből: quiet casting. ha nincs kigyúrva ez a perk, akkor biza az ellenfelek azért vesznek észre, mert meghallják, ahogy láthatatlanná válsz. baromi fontos dolog, és gyakorlatilag kötelező, ha a láthatatlanságot komolyabban akarod használni. -
#9324 Sziasztok!
Nincs ötlet, hogy találhatnék Resist Magicka ruhát? Mert kéne az enchantomhoz.
Köszönöm előre is. -
VanDaal #9323 Üdv!
Valaki meg tudná mondani, mitől függ az, hogy épp milyen erősségű sárkányba botlok? A "simák" semmilyen nehézséget sem okoznak, a Blood Dragonokkal sincs különösebb gond, de ha Elder Dragonba botlok, annak sajnos mindig futás volt a vége. Először azt hittem, egyszerűen csak erősödnek, nehezedik a játék. De már az Elderek után is találkoztam újra simávl is, szóval sok logikát nem látok benne. -
#9322 két okból vehetnek észre láthatatlanul szemből:
- meghallanak - ez ellen ott a muffle varázslat
- nekikoccansz az ellenfélnek - ilyenkor mindig észrevesznek, igazán csak FPS nézetből lehet elkerülni, mivel ugye meglehetősen átlátszó vagy amúgy
Nightingale-t enchantolni nem lehet, de más páncéllal megcserélni a külsejét igen.
enchantból meg 1 sec paralyze a nyerő, meg ha akarja a kétlábú az effektet, akkor 1 pont tűz/villám sebzés. -
Jocisan #9321 *női -
Jocisan #9320 Sziasztok!
Küldjetek képet a hősötökről, ide!
Nem gondoltam volna, hogy ennyien nő karaktert fognak indítani. -
Ragnar360 #9319 thanks, hsz elmentve, picit kesöbbre, jolesz :) -
#9318 Az enchanting macróhoz tudsz adni egy linket? Mert most kezdtem el fejleszteni, és baromi unalmas a default UI-val. -
#9317 használd az oldal alján keresőt, ezek már mind le lettek írva, de akkor még egyszer:
kovácsolás: veszel iron ingot-ot és leather strips-et (kelleni fog durván 300 mindkettőből) és iron dagger-t csinálsz tucatszám, pillanatok alatt max lesz.
enchanting: veszel egy rakás petty/lesser soul gem-et (250 körüli fog kelleni, szóval olcsó legyen), raksz fegyveredre soul trap-et, megtöltöd őket, majd pakolsz fegyverekre (előbb elkészített iron dagger tökéletes célpont) enchant-ot - stamina drain vagy paralyze a két legjövedelmezőbb. én spec írtam rá macrot, mert fogja a tököm 250-szer elismételni ugyanazt a mozdulatsort.
természetesen mindkettőt úgy csináld, h előtte aktiválod megfelelő standing stone-t (warrior/mage) és pihensz, h well rested legyél. -
Richardix #9316 Hát igen, és nekem mint sunyulós gyilkosnak szinte lételemem hogy észleljem a közelembe lévő ellenségeket... de nem fogok csak ezért mágiához nyúlni. Dragon Age óta félek a mágiától :P Megszáll vmi démon azt nekem lőttek. -
Ragnar360 #9315 nyugodj meg, nekem nemigen mondtad :) -
Richardix #9314 Mondtam már, de akkor még egyszer elmondom: Nem lehet semmit se megcsináltatni NPC-vel! Se kovácsolást, se enchantolást, se főzőcskézést, semmit! -
#9313 na ez jó kérdés. tudtommal enchant-ként sincs, pedig jól jönne sisakra, Oblivion-ban nagyon szerettem a sigil stone-ból kapható 180 lábra "ellátó" detect life-ot. -
Ragnar360 #9312 re, a jatek nem irja ki sehol, hogy mennyire feltornasznom a blacksmithet, h Superior-rol tuvabbtudjam fejleszteni az íjjamat...
Én nem találtam sehol - Riverwoodba is mondja a faszi, hogy megcisnal mindent stb. nem lehetmegkérni kovácsot, hogy pénzért húzza fel nekem a fegyót ?
kovacsolas gyors felhuzasara valami tipp ?
enchantolas fejlesztesere, legjobb modjara valami tipp ? -
hegege #9311 Hát én nem tudom, mindenki tápol mint állat..Nekem v 1 2 keményebb csatám főleg bossok ellen(bár volt egy barlang ahol gyönyörűen lopakodva lenyilaztam mindenkit) sima sneak 2x szirzóval 1 lövésből meghalt mindenki(és ijjászatomon 1 perk sincs mivel harcos "lenne" elsősorban).Igaz sok időbe tellett, 1 lövés, majd menedékbe húzódni fél perc várakozás majd ujabb lövés. Voltam v 10-en, de a végére csak 1 Captain maradt (egyébként esélyem se volt 4-5 ember levert minket).Jó érzés volt ,hogy egyedül lenyomtam őket ala rambo modszerrel). -
#9310 Ofc ha encsanttal leviszem a manaktg-t 0ra, akkor már jó a dragonhide, de 30 másodpercenként szarakodni az öltözéssel... Nekem nem buli. Meg persze a varázslóm 20as még csak, és messze a legszarabb az összes közül (összes atm= 2kezes, dw, assa, íjász, pajzsos, ezeket próbáltam lvl 30 fölött). Majd lehet, h 1x húzok vmi varit, de az később lesz.
Invi potival az a gond, h felesleges (tbh, minden felesleges 100as sneak után, de ez részlet kérdés). Megvan a power a nightingale questből is (120 secig minden stealthnél auto invi, lol), 2x használtam eddig, amikor kifutottam solitudból a mészárlások után.
Remélem, h jól teszem be a spoiler taget :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor a DBvel az esküvőn kell leölni a muffot, az qrva nagy :D Főleg, mikor visszamegyek a DB libához (astrid, vagy vmi ilyen neve van), és röhög :D
Restorationre nem volt szükség az assának, 1:1ben tettem neki hp/staminára pontot, most kb 300-350 staminám van, és megvan az 50% visszatöltés perk. Harcosnak viszont alap a resto 3 perkje (50% heal+, fele mana, stamina heal).
Conjut eddig csak a varival használtam, summonra, az assával eszembe sem jutott a boundbow (helyhiány nincs a pickpocket +100 cucca miatt).
Btw, sárkány lelket lehet elfogni? Eddig mindig resistelte a soul capturet, ha spellből nyomtam, fegyverből még nem próbáltam.
Összefoglalva 4 40 fölötti kari után az a baj(om), h kb ekkor szűnik meg minden kihívás a játékban. A legtöbb karakteremet 40-45 között hagytam abba, mert nem volt hova fejlődni (ok, lett volna, de a sárkányokat leszámítva minden 1-2 ütés volt, úgyh ez a rész sokat nem változott volna). Sajnos az enchant-smithing kombó túl erős. Alapból az enchantos enchantokat, illetve a smithinges enchantokat (és potikat ofc) ki kellene venni a játékból. A 2kezes orkom 45ösön max armorban van (80% damred), sárkányok ellen ott a resistpoti (berserkben az elder dragon egyébként 3 powerhit karddal). És ez még a NEM enchantol enchant, meg az enchantolt smithinges cuccok... Állítólag az igazán táp cuccokkal a legerősebb ellenfelek is megvannak 1 ütéssel.
Ezek mellett a lockpick/pickpocket/speech skillek "broken"ek, ahogy a művelt fórumozó mondaná. Minden láda kinyitható, skill nélkül is, és a master ládában is elég gyenge loot van. Lopni értelmes cuccot nem lehet az npcktől, és ha a banditákról lopom le, mielőtt leölném őket, az is lopott cuccnak minősül (ez imho bug, mert eléggé baromság). Speech... az ott hal meg, h vissza lehet lopni a pénzt a trénertől (értelmes cuccot meg nem árulnak a kereskedők).
Egyébként a sok sírás(om) ellenére az utóbbi idők legjobb játéka (szerintem), eddig kb 200 órát tettem bele (itt igaz, h egy nap 24 óra, meg az éjszaka :D), úgyh ez lesz a következő single játék, amit megveszek (ha végre haza tudok menni pestre :D). -
Flora2 #9309 Azért ennyire ostobának, kérlek, ne nézzél már. Most te is azt csinálod, mint azok, akik azt írják a neten, hogy "nyomj egy F12-t".
Pont azért mertem itt megszólalni, mert amióta a játékot elindítottam, akár pre-patch, akár post-patch, soha egyetlen egyszer se írt ki ilyen üzenetet a sarokba, hogy csinált egyet. (Tudom, hogy ki kéne írnia, mert láttam mások képein.) És nem, nincsenek ott a bmp-k, semelyik Skyrim mappában (tudom, hol van a játék könyvtára), és ha megnyitom a Steam-et (az online Steamet) és belépek ott a Library-mbe, ott is kírja, hogy Screenshots (0).
De mindegy, PiszkosFred adott nekem egy hasznos lökést az ini fájlok felé, elkezdem azokat buzerálni majd otthon a saját kis alkímia asztalomra támaszkodva... -
#9308 Kerdes az, hogy "mi?" csinalja a screent.
Ha a steam kilens F12-vel, akkor nem ott lesz. (Steam fo mappan belul, de mashol mint a jatek, leven az accounthoz/klienshez tartozik a mentett kep, nem a jatekhoz)
Ha a Skyrim beepitett bmp/png keplopoja, akkor ott lesz a jatek gyokereben.
Ha fraps, akkor harmadik helyen, ahova beallitottad.
Ha steam klienssel csinalod, kis ablakban jelzi az esemenyt.
Ha ingame motorral csinalod, akkor a jatek jelzi ki a kepernyo tetejen.
Ha Frapsszal, akkor villan egyet az fps jelzo.
Ha minden kotel szakad, akkor marad a mobiltelefon/fenykepezo :) -
#9307 Valahol kell lennie egy 'skyrim mappádnak'. Bárhol. Nekem ilyen hülye helyen van.
C:\Games\Civ V\SteamApps\common\
Ugyanis felrakta ma CIV V-öt és nem sejtettem, hogy onnantól az a "Steam" lakhelye. (Mekkora fos logikája van...) A Skyrim könyvtáron belül ott kellene, hogy legyenek a bmp-k vagy png-g. Ha lenyomod a printscreent a játékban a bal felső sarokban ott az üzenet, hogy cisnált egyet. Fel sem tűnt eddig...? -
Richardix #9306 Nincs? Mi a... mégis mi a francért vették ki belőle?! ah... szabadság a tököm. -
bega82 #9305 Világos, valóban nem lett volna muszáj leírnom, hogy hol van ilyen. De nem hiszem, hogy ez olyan nagy probléma, hogy keletkezett +1 hsz az eddigi 9 ezer mellé. Ettől még nem kellett volna leharapni a fejemet.
Na mind1, sorry, hogy nem a kérdésre válaszoltam! Peace! -
#9304 De rengeteg iron ore bánya van. Kipucolod, időnként visszamész és végigbányászod, aztán újra. Közben meg vadászgatsz, legyen sok bőr. MÁS nem kell a vastőrhöz és ezzel "ingyé" lesz a 100 smithing. No persze sokkal kényelmesebb megvenni a cuccokat azt tény. :D
De az iron ore-ből transmute-olhatsz gold-ot és kiolvasztva abból kovácsolhatsz ékszereket az jó píz is és emígy két skilled fejlődik! -
#9303 nincs.
...és az alteration verziója is meglepően pocsék. -
#9302 Hess vissza a barlangodba. :] -
Richardix #9301 Azért mert rohadtul nem a kérdésre válaszoltál. Ha azt kérdezem, hogy az alkímiában van-e Deteck Life, akkor nem arra vagyok kíváncsi, hogy melyik mágia ágon van olyan spell... ha meg nem tudod a választ akkor fölösleges válaszolni. -
#9300 Biztos úgy gondolta ha már lúd legyen kövér :] -
#9299 Ott vannak a képek, ahova fel van telepítva az program. Keresd meg. -
#9298 Felmászott oda egy képért? :) -
bega82 #9297 És én erre lefikáztalak, vagy mi? Tudok olvasni, egyszerűen annyit válaszoltam, hogy az ALTERATIONBAN tudok ilyenről...
Nem tudom mért kell egyből a bunkó módot ON-ra állítani? -
Richardix #9296 Olvasni hol tanultál? Még egyszer megkérdezem: ALKÍMIÁBAN van detect life? -
#9295 Csak éppen kurva sokba került. Ha nem vettem eddig 10 ezer aranyért bőrt és fémet, akkor egyért sem.... -
#9294 Túl sok hasznuk? Nélkülük cirka 3 sec alatt meghaltam volna 12. szintűként. Így is megfeküdt vagy négy őr... -
#9293 ha mész tovább a fő történeti szálon, kapni fogsz egy permanens szobát és 1-2 ládát a Riverrun-i fogadóban, én nagy előszeretettel használ "bázisként", mert minden ott van egy köpésnyire. -
Ironman2 #9292 D -
#9291 -
bega82 #9290 Nem veszünk fel minden vackot, a legtöbbért úgyis alig valamicskét kapnánk aranyban. Csak az értékes cuccokat érdemes felvenni, úgyis sz*rásig leszel pénzzel! -
#9289 Ki mondta hogy mindent fel kell venni? :] -
Benevolens #9288 de akkor ti mit tökömet csináltok azzal a rohadt sok cuccal. Hát csak a bálnacsontszerű izéből, ahol a pasi aranykarma van 600 kiló vasat hoztam ki. -
#9287 Pedig igenis vannak olyan varázslatok amik hasznosak egy assassin karakternek is. Alchemyből leginkább az invi potionokat szoktam csinálni, nagyon hasznosak amíg nincs meg illusionből a spell. Restoration is jól jön néha amikor pont nem lenne staminám a futáshoz töltök magamon egy kicsit. Conjuration pedig kiváltja az íj+nyíl cipelést és a soulsteal töltögetést. Arról nem is beszélve néha milyen jól jön egy idézett lény. Majd még az alteration paralizálását fogom megnézni.
A mostani karakterem teljesen hanyagolja az enchanting/crafting részt, csak olyan cuccokban vagyok amiket itt-ott találok és így is lehet boldogulni. A lockpick/pickpocket részekkel nem vagyok kibékülve, mert nem érzem szükségét a pontozgatásuknak , pedig mindkettőt használom rendesen. -
#9286 Menjél egy a mágus kollégiumba és toporzékolj az ingyen szobádért amihez
3 db ingyen szekrény jár + hordók. :P