30713
TES
  • PiszkosFred
    UH... Szoval "inditsd" es "allits" :)
  • PiszkosFred
    General egy teljesen szuzet. Indutsd el a jatekot, allitsd be mindent az optionsban es hajra.
  • Batmanci
    Nem fogja hiányolni őket? Vagy gyárt másikat, aztán azt is összefirkálhatom?
  • SzirmosSzisza
    Mehh, ez a lopakodás vs vérdíj vs őrök cucc nagyon gáz :/
  • PiszkosFred
    Torold le a gameprefs.ini es a skyrim.ini-t fileokat. A Steam-Skyrim mappabol is, es a doku-user-mygames-stb mappabol is. (persze elotte csinalj roluk masolatot, ha atnevezed az is eleg). Ugy probald meg.
  • Batmanci
    Persze, hogy raktam fel.
    De azzal is nyomtam eddig.
    3 órát volt kikapcsolva, és kampó.
    Nem indul. Se moddal, se mod nélkül.
    Az oprendszerrel kapcsolatban azt akarod mondani, hogy rendszert kell rakni minden második héten a Skyrim-nek?
    Az azért igen furcsa lenne.
    A mentést hova másoljam?
    Ha uninstall van, azt nem törli.
    Két mentésem van, és egyikkel sem megy. Sőt új játék sem.
    Akkor csak megy a betöltő kép, de 5 perc után leállítottam.
    Unatkoztam.
    Abban egyetértünk, hogy addig sem Skyrimezünk, de ezentúl mihez kezdek a sivár életemmel? Lemegyek az utcára nem megy a varázslás, ha szájon kapok valakit és visszaüt az fáj. A lopásról nem is beszélve.
  • Ragnar360
    annyi könyv van a jatekban, h bexarás...nem semmi volt ezt se összedobniuk - mar unom felvenni öket :) igyis csak azt veszem fel, ami cimröl eredeksnek tünik - annyi side/misc questem lett most h csak na.
    könyvek is adtak jopárat és még cska Whiterunba vagyok - odabaszós:)

ti hogy vagytok a könyvekkel ?

ps: Companionos fönök merre van whiterunba, az egesz kastélyba se talalom, ami az is akkora h könnyü elveszni benne:p
  • Nagydög
    Lydiat magam akartam ma tobbszor megolni. Azt hittem a macskaknak van kulonleges erzekuk hozza, hogy utban legyenek, de Lidi uberel mindent es mindenkit. Hiaba hagyom hatra, rendszeresen a legrosszabb pillanatban ront be a szituaciokba, hogy o kapja a varazslataim nagy reszet, es a testevel fedezze az ellenseget. Talan Labyrintianban van egy idozitett ajto, ami csak par masodpercig van nyitva. Mire azon atimadkoztam...
  • Kallahiosz
    Modokat raktál fel?
    Csak mert el tudja Baszarinteni a játékot. Az op rendszerről nem is beszélve.
    Szerintem a legbiztosabb ha a mentésedet kimásolod és reinstal.
    Én ilyenkor azzal vigasztalom magamat hogy legalább addig sem játszok
  • Batmanci
    Kikapcsoltam a gépet.
    Hazajöttem, bekapcsoltam. Elindítottam a játékot, Bethesda, Menü, katt a kontinjú, felvillan a betöltő, majd lelép, mint kurva a sezlonyról.
    Soha többé nem tudtam elindítani. Fél órája baszakszom vele, és semmi.
    Drivert cseréltem, reinstall is volt. DirectX is, ablakban is, mentés csere, load más mentés. Semmi.
    Időzáras lenne?
    Megveszed, játszol egy hetet, 'oszt kapufa?
    Minden más játék, ugyanarról a meghajtóról mükszik. Steam-es is.
    Most mi van? Fussunk?
  • Ragnar360
    nem szoltam, sorry:)
  • IJIazz
    Én is ezt kérdeztem magamtól, amikor szembesültem vele :DD
  • Calver
    úristen... Sam Guevenne... hogy a fenébe nem vágtam én ezt le kapásból?
  • PiszkosFred
    Amit hallottal, az nem sarkanytol jott - bar a hang termeszete azonos eredetu :) Meglatod, ha folytatod a jatekot.
  • Ragnar360
    ... (nemtudom mi a bajod, mind1)
  • farferi
    Most olvastam vissza a munka után a hozzászólásokat, épp írni akartam, hogy akinek könnyű, ne használja smithinget meg az enchantot erre eggyel beelőznek.
  • Richardix
    Nem azok a Szürkeszakállok voltak.. majd meglátod.
  • Ragnar360
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    na nemreg leöltem az elsö sarkanyt juppijajé:d - visszakartam vonni kardom csapását, mikor megszolitott gecc, bexarás, utolso szava meg mindenn, de gondolom mindenkepp kikellett nyirni...majd visszafelé utamon Whiterunba a kis mezön talaltam oriasokat, mondom nem hiszem h ramtamadnak ha nem bantom öket, de aztán mégis nekemjöttek, vagyis csak az egyik, egy ütéssel elintezett kb, repültem is az égbe:)

Whiterunba érve, beremeg a föld és ég, a hegyröl egy fuvallat jön, Dovakhin asszem ennyit mondott v hozzatette még azt is h Dragonborn nemtudom...beszarás ez valami fösarkany lett volna ? elöször aszittem betamadjak a várost, eszméletlen :)
  • SaGa Jr
    Sikeresen félreértettelek akkor.

Ha az a baj, hogy túl erős a karakter az enchant cuccai miatt, akkor ne használd azt a felszerelést. :)

A tőrök meg a maguk területén (hátbaszúrás, fejelsztett lopakodással és az így nyerhető 15-ös szorzóval) eszement erősek. Rossz belegondolni mit művelnének ha még egyéb módon is tovább erősödnének (lemosnának minden más fegyvert a placcról).
  • Psychedelic #9346
    Ezeket tudom, mibe mit lehet, csak azt nem tudtam, hogy daggerrel nem müködik a One-hand, viszont ha most kardra váltok, akkor az 180% dmg növekedés ami gearböl jön, már nagyon el fog tápolni.
  • SaGa Jr
    Gyűrűbe, nyakláncba, kesztyűbe és csizmába lehet a fegyver sebzés növelőket (fortify one/two handed) pakolni. Az archery esetén meg a lábbeli helyett a sisak jöhet szóba extraként.

Fegyverekbe a következők mehetnek bele:
    Absorb health/magicka/stamina
    Banish
    Fear
    Fire/Frost/Magicka/Shock/Stamina damage
    Paralize
    Turn Undead
  • SaGa Jr
    Vegyesboltok, jarl-ok varázslói akiknél érdemes szétnézni, de garancia nincs rá. Boltban én még nem nagyon futottam bele ilyesmikbe, ellenben találni már sok helyen találtam (mivel véletlenszerű hogy mit találsz így sosem lehet előre megjósolni a dolgot, próbálkozni kell).
    Illetve talán a lockpick skill-nél van valami olyan perk, ami megnöveli a mágikus tárgyak erejét/esélyt arra hogy mágikus ketyeréket találj ládákban. Az jelentősen megkönnyítheti a dolgot. Magasabb szintű ellenfeleknél, főleg amik varázsolni is tudnak (például vámpírok, mágiahasználók, falmerek) általában szoktak lenni ilyen cuccok (nem garantált hogy pont resistance-t adók de mágikus vackok mindig vannak náluk ha más nem hát a köpenyük.
  • Hunor1
    na jól megszívtam. már vagy 4X lefagyott a játék egyküldinél és csak pc reboot segített. pedig eddig nem volt bajom vele. Valaki linkelt már olyan modot ahol a TES.exét lehet fölbuherálni hogy használja a 4GB ramot.
    Valaki belinkelné újra? Köszi.
  • Psychedelic #9342
    Remek, ezt eddig nem tudtam, hogy one-hand enchant nem müködik daggerrel, most akkor, vagy csinálok, kardokat, vagy új geart, és enchantot cserélek. :)
  • SaGa Jr
    Állítólag valamivel erősebben sebeznek (van aki szerint 10 van aki szerint 25% a differencia minden fokozatért az adept fölött, de konkrétumra nem sikerült még bukkannom) és kapnak némi ellenállást a támadásokkal szemben, de őszintén szólva ezt nem nagyon vettem észre (talán az lehet ebben a dologban a ludas, hogy eleve expert-en játszottam most meg master-en így nem venni észre különbséget, míg talán a gyengébb fokozatokból váltva észrevehető változás is tapasztalható).

Amit észrevettem, hogy master fokozaton előszeretettel pakolja be ellenfélnek ugyanazon ellenféltípus erősebb variánsát (például 10-es szinten gyakorta találkoztam már bandit marauder-rel master fokozaton míg experten inkább csak plunderer tűnt fel nagy néha, illetve alapból a megszokott banditák helyett már bandit akármik jöttek nem az alap kis puhányok) a program mint mondjuk expert-en.
    Az erősebb típus meg eleve nagyobb Hp és sebzés értékekkel bír.

Egy előnye van a master fokozatnak az expert-hez képest, hogy a korábban bejövő erősebb ellenfél altípusokat tovább kell verni így hamarabb fejlődik a karakter harci dolgokban (harcban használt skill-ek terén). Pénzt ugyanannyit találni, kincsek sem lesznek jobbak vagy rosszabbak, szóval tulajdonképpen nagyobb nehézségen játszani még jobb is mert pörgősebb a dolog, nagyon minimális hátrányért cserébe jelentős előnyök szerezhetőek azonos játékidőn belül.
  • Richardix
    Ezt csináljátok utánam:

HIJJÁÁÁ!
  • Csacsi
    Koszi.Az enchantot azt vagom,csak meg ilyen hatast nem tudtam kinyerni semmibol ezert kerdeztem,hogy merrefele talalhatok ilyeN cuccot,hogy a hatast tudjam en enchantolni.
  • SaGa Jr
    Resist magicka effektet főként gyűrűkben és láncokban fogsz találni, szóval ne ruhákat keress kizárólag. Az hogy miből szeded ki az lényegtelen, az enchant-nál a felruházandó tárgy az ami meghatározza hogy mit pakolhatsz bele (nem a minősége, csak a típusa, szóval sisakba nem feltétlenül tudsz ugyanoylan hatásoakt belerakni mint ruhába/vértbe avagy éppen ékszerbe).

A boltban kapható mágikus rucik többsége amúgy sem szokott védelmi hatásokat tartalmazni, sokkal inkább magicka rengenerációt és/vagy valamelyik magic ág magicka igényét csökkentik.
  • berlinboy6329
    Feltoltam expertre..Több életük van az ellenfeleknek?V csak nagyopbbat sebeznek?

Rámfúj a sárkány 1x,360 életból marad v 80....
  • Richardix
    Jajj már, tök könnyű kinyitni őket :P
  • SaGa Jr
    A szintedtől. Magasabb szint komolyabb sárkányt jelent (kis eséllyel gyengébbet is kaphatsz). Bár ez annyiból vicc, hogy magasabb szintű karakternek a magasabb szintű sárkány kevésbé jelent kihívást mint az alacsony szintűnek a gyenge.
    Magasabb nehézség esetén meg kicsit gyakrabban kaphatsz 1 fokozattal erősebb sárkányt, mint normál (adept) fokozaton.
  • Szaruman
    Előző jobb :)
  • plu604
    Bocs ezt is muszáj :D
  • syberia2
    mammutokat hol találok?
  • Szaruman
    Vagyis alapból a játék nem tud képet csinálni? zsír.
    Nekem soul capture (vagy mi a rák) van a fegyverbe, ugyanis ha spellből nyomom, akkor lebuknék. De tény, h a többi encsant felejtős.
  • plu604
    Besírtam :DDD
  • Calver
    én ha lopakodok, akkor bal kézen láthatatlanság, jobban fegyver.
    azért paralyze, mert más nem éri meg (kardom alap sebzése 376 - 20-30 pont extra sebzés erre semmiség), és mert rohadtul vicces, ahogy eldőlnek tőle az ellenfelek na meg én nem csak lopakodok, és ha két fegyverrel elkezdek valakit gyepálni, az esetek nagy részében első ütés után vagy halott, vagy paralizált.

képlopásra meg ott a fraps.
  • Ragnar360
    .hsz-re valaki?:))
  • Szaruman
    Láthatatlanság imba, de macerás fölrakni (nem is foglalkoztam vele). Én arra gondoltam, h sneak használata közben szúrnak ki. Ott viszont a legtahóbb alap ellenfelek is néha.
    Lehet, h én is nyomok ilyen mesh cserét, vagy mit, mert a ng páncél vmi kurvajól néz ki.
    Enchantból minek a para? Mindenki resisteli 50%ban kb (az orkom 2kezes dae kardján az van), assával meg amúgy is mozdulatlanok lesznek 1 ütés után (a többi már csak hullagyalázás lenne).

Képet hogy lehet csinálni? prtscr semmit sem csinál (atm virágbolti verzió van^^).
  • Calver
    nézegesd a boltosokat, teljesen véletlenszerűen árulják.