The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

drop
hogy lehet bányászni nem jötem rá még van csákányom de barlangba még nem látam semmi bányászhatot

Nem rombol az semmit, mert végtelenül le lett butítva az egész.
Az enchant piszok egyszerû dolog és nagyon gyorsan is fejlõdik ha készítgetsz tárgyakat. Csak szedj szét pár varázstárgyat az enchant asztalnál a dismantle opcióval, mert ennek hiányában nem lesz enchant hatás amit beépíthetnél.

Feltöltést meg megoldod a kismillió található soul stone által. Üreseket ritkábban találtam mint töltöttet. Az üresek megtöltésére meg találni bõven (emg venni is lehet) megfelelõ fegyvereket amik elszívják a delikvens lelkét.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ok jó így is mad vásárolok feltöltött gemeket.

Bár az is igaz hogy az sem lenne logikus mivel mivel egy lelket kell fogni ezt a zsebébõl nem tudja elõvarázsolni 😄

Igazából ehhez kiegészítésként még annyit, hogy kellõ alchemy skill érték mellett a tanulható perk 3 alkalommal is felvehetõ és minden alkalom 1 plusz hatást fed fel. Tehát ha valaki 3 perk-et belenyom a kérdéses skill adott képességébe akkor az összes hatást megismeri. Ha csak 1-et ad rá akkor 2 hatást ismer meg, ha 2-t akkor három hatást.

Nos ettõl féltem..hm pedig full harcos karit akartam na mindegy volt egy érzésem hogy ez is áldozat lett. Egyszerûn annyira leegyszerûsítették hogy szinte oda se kell figyelni a fejlesztésre. És ha lenne pénzért akkor tényleg csak a Heavy armort meg a one handlet kellene fejleszteni.. hm most lesz egy harmadik is a fenébe 😄 De azért ezt benne hagyhaták volna szintén kicsit rombolja a világ feelingjét. Milyen dolog az hogy mágusnál nem rendelhetek feltöltést jó pénzért..A fenébe 😊 De kösz!

Na ez így viszont jó hír! Reálisabb célzás jó dolog.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Találni lehet sokat különféle helyeken. Nyiss ki minden hordót, minden zsákot és zacskót. Venni nagy tételben nem biztos hogy lehet. Esetleg alkimistáknál nézelõdj meg vegyesboltokban (boltban eddig a csúcsom 8 volt).

Azt mondom talán az erõdökben találhatsz belõlük leginkább, lévén szokott lenni konyhájuk.
wedge31
Egy nagyon hasznos link.

Skill book locations.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

A skill-tõl független a pontosság. a Lövedék egy ívelt pályát jár be (ahogy IRL is teszi), szóval közelre lõve alá kell célozni, távolra lõve meg fölé hogy eltaláld amit akarsz. A magasabb skill a sebzést emeli nem fogsz pontosabban lõni. Be kell gyakorolni milyen távra mennyivel kell alá vagy fölé célozni a célpontnak a biztos találathoz.

Nos, ha a kinézet adatait úgy tárolja, mint a ME (tehát egy számsorozatban) akkor talán lehetséges, de egyáltalán nem biztos, hogy hasonlítani is fog, elég nagy különbségek lehetnek a fajok közti kinézetekben.
Nem tudja valaki hogy salt pie-t hol lehet nagy tételben venni? Fõzõcskézésnél mindenhez kell, de árusoknak mindig csak 1-2 darab van.

Magad kell megoldjad az enchant-ot.

Sziasztok!

Azt nem lehet csinálni,hogy az elkezdett karakterem arcát át tudom tenni egy másik karakterre? Nord-dal kezdtem de szeretném az arcot áttelni egy Bretonra. Lehetséges valahogy? Nagyon dögös az arca, de másik fajokkal vagyon gázok az arcok. Vagy netán tud valaki egy oldalt ahol lehet kinézetet letölteni? Mint a ME2-nél.
Azért próbáld ki hogy átmásolod a dll-t a fallout NV könyvtárból. 😊 Nekem döbbenetes különbség. 😊 Nálad nem lesz de azért kíváncsi vagyok javít e valamit. 😊 amit a Skyrim nexusra feltettek az a Nvidia dll és azt is a fallouté. Az nem jó. A kártyát Nvidiaként látja ha azt használom, úgyhogy egy az egybe átmásoltam a dll-t a Falout NV könyvtárból és legalább annyit javított rajta mint ott 😊

Pedig az is nagyon szórakoztató (én is próbálgattam az íjazást és elég szórakoztató lett, csak a célzást kell szokni még... Nem oda lõ, ahova a célkereszt mutat, de ez azért is lehet, mert nem nagy a jártassága a karakteremnek íjászkodás terén).

Jah és nem mellesleg sokkal erõsebb az íjász karakter, mint a közelharcos (legalábbis nálam még igen alacsony íjász képesség mellett is gyorsabban hullottak, mint a fejszétõl.)

Sneak+Marksmen= Gyors gyilkolás.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nálam high beállításokon, csúszkák maxon akadás nélkül megy és cserébe ugye gyönyörû (még az árnyékok is high-on vannak pedig).

wedge31
Jó neked én ijászal tolom és még egy kivégzést se láttam és valszeg nem is fogok amig csak nyilazok.

létezik rá konzolparancs: showracemenu
Itt be tudod állítani a fajodat, kinézetedet, habár a szintlépéseidbe kicsit belekavarhat.
Eddig egyedül azt sajnálom hogy a "faction ruha" szerûséget nem vették át a Fallout NV-bõl..😞 De nem baj remélhetõleg vagy egy patch vagy egy mod mjad hozza és akkor tökéletes. Elképesztõ jó hogy random jelennek meg eventek az úton ez borzasztó módon hiányzott az Obliból és a moderek sem tudták megoldani jól. Itt egyszerûen király 😊 Szóval bõven van annyi extra hogy élvezzem és azt mondjam jobb mint az Obli.😊 Nyilván engem is zavar hogy még a Fallout NVhez képest is jobban konzol port de ez van. Egész biztos a régi jó modderek majd alakítanak rajta és mindenki kedvére alakíthatja. A karakterek, léníek meg nos az agyam eldobom nem is tudnám másképp elképzelni ezt a világot. Külön örülök a legnagyobb félelmem hogy a sok manga rajnogó miatt elcseszik a karaktereket arcokat nem jött be. Bár a képek alapján látszot azért ezért 100% a Bethesdának. Különösen ha felteszed a dll-t amit anno mutattam a Fallouthoz is akkor a hibás árnyékok, meg fények is a helyükre kerülnek és ha többe harcoltok akkor sem fog szaggatni. Bár neked jobb kártyád van mint nekem 😊

#3843-ban leírtam az alkímia alapjait.

"Alkímiáról kérdezõsködtek páran, nekik mondanák pár dolgot:

Igen, eleinte az alapanyagok egyik tulajdonságát se ismered. Ha eszel egyet belõle, akkor viszont az elsõ hatását máris megtudod. Van ezenfelül egy perk, amit ha kifejlesztesz, akkor fogyasztás esetén a második hatását is felfedezed.

A többi hatást (tudtommal) viszont csak kísérletezgetéssel derítheted ki. Ha összefõzöl két anyagot, amiknek van eddig fel nem fedett közös tulajdonságuk, a fõzet elkészültével megtudod azt.

Ezen felõl vannak receptek is, amik egy bizonyos fõzet alapanyagait ismertetik veled (ezzel tippet adva az alapanyagok közös hatásáról), Alkímiaboltokban néha akad belõlük.

Hát nagyjából ennyi, jó kísérletezést! 😄"
samsung123
Hali!

lenne egy kérdésem hogy arcot hol lehet szerkeszteni vagy már nem is lehet ahogy gondolom...
Másik, ha elkezdetem egy karit, azt hogyan tudom más fajúra átváltan, vagy csak new game?

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

PiszkosFred
Sajnos elobb mindent meg kell kostolnod, aztan miutan kihanytad magad, legalabb mar ismerni fogod az elso tulajdonsagot, es lehet menni fozocskezni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

<#eljen> Amúgy milyen nehézségen nyomod (többiektõl is kérdezném)? Elsõ pár percben adept-en volt a nehézség nálam, de nagyon gyorsan hallt az ellen (3 csapás 2 kezes fegyóval), és a Golden Claw-s questnél felvettem a nehézséget eggyel magasabbra, amikor is már az egyszerû ellenek is egész nagy kihívást nyújtottak (level 2-n még a blokk nem ér gyakorlatilag sokat, és 2 kezes harcos révén pajzsot nem használok).

wedge31
Meg kell enni öket, hogy megtud milyen hatásuk van.

Én még csak level 2 vagyok (beosztom a játékot) és 2 kezes harcra (kb 20-30 körül lehet jelenleg) gyúrok (bazi nagy fejszék, buzogányok, kardok) és eddig 3 féle kivégzést láttam:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Karddal hasbaszúrós megemelõs, fejszével fejbecsapós letaglózós, fejszével lábban inak átvágása, majd egy keresztvágással kivégzés... mondjuk ez utobbi igen vicces egy Draug esetében ugye, aki egy élõhalott!)

Nem, próbálgatással tanulod meg az egyes összetevõk hatásait.
Nem, ma se unnom mert rengeteg a variációs lehetõség. 😊Ez viszont pont olyan amit vártam pofon egyszerû konzol felület. De ez pont nem érdekes mert a lényeg hogy ez a világ jobban él mint és nekem 4 újrajátszás is untig elég. Most egy birodalmi katonát alakítok utána lesz egy lázadó majd egy mágus és egy settenkedõ orgyilkos nagyjábóül ez elég is lesz a kiegészítõkkel. 😊

EJJ EJJ. nagyon sok potit lehet találni, eddig semmit nem kellett kotyvasztani. igaz nem is tudnék mert az összetevõknél minden unknown. valamelyik könyvbõl vagy varázslónál kell a recepteket megtanulni?
Oblivionban nem volt monoton egy idõ után a harc?

Qrva jó ez a játék, egyszerûen magával ragadott! <#worship>

A kivégzések mi alapján mûködnek? A skill képzettségtõl függ? Mert én dual wielddel megyek, és már épp panaszkodtam volna, hogy mindig ugyanaz van, hogy a két kardot beledöfi az ellenbe, nyársra tûzi szinte. <#vigyor>
Viszont most már 40 körül van a one-handed weapon, és most már mindenféle egyéb kivégzések is vannak, nagyon kemény!!! <#eljen>
És a kétkezesekhez képesti hátrány sem vészes, ahogy eleinte gondoltam, van perk ugye, ami az egykezes fegyverekkel való sebzést növeli (meg egy másik, ami csak a kardokra vonatkozik, én arra is raktam pontot, mert jobban szeretem a fejszéknél meg buzogányoknál), meg van olyan is, ami dual wieldnél növeli a csapások sebességét! Így már nagyon is élvezhetõ, és a sebzés is kellõen magas!

A hang problémára még mindig nincs semmi megoldás? <#fejvakaras> <#shakehead> Fülessel játszom, így mondjuk jó, de jobban örülnék, ha rendesen fel lehetne venni a hangerõt! <#lookaround>
Nos vettem egy pillantást a Metacriticre, nem gondoltam hogy a régi fanok 9.0 alá le tudják húzni a scorét. Megértem õket de ez nagyon mókás nekem. Idestova 2 éve azért olvasok el minden infot hogy ne érjen meglepetés. És nagyjából minden stimmel ahhoz amit vártam. Nyilván ez a harcrendszer monoton lesz egy idõ után ez a hátránya ha az egyszerûsítéseknek. Mindenki tudta hogy ez konzol port lesz és sokat butítanak rajta. Ehhez képest rengeteg a csalódott ember. De nem hiszem hogy a Bethesdát nagyon izgatni fogja nyilván a konzol érdekes elsõsorban nekik. És ahogy elnézem az újaknak így is sok kérdése van pedig pofon egyszerû az egész játék. Amúgy véletlenül a konzolhoz írtam be rövid hülyeségemet. 😊És szerintem minden régi fannak nyugi, mert mire kétszer háromszor újrajátsszuk, szerintem ennek kb enyi max 4 de az is nagyon jó arány ma!, remélhetõleg a német csapatok nyomnak ki pár über brutál modot a loréra és akkor ez tényleg szupi lesz 😊

Csak úgy hogy megjegyzed kit vettél magad mellé (van hogy ez automatikus, például a kutya esetében amit a F betûs falu mellett tudsz összeszedni ha kapsz ezzel kapcsolatos feladatot). A gyors utazgatásnál idõnként elkeverednek a delikvensek, szóval velük inkább ne használja ezt az opciót az ember.

Ugyanott tudsz ékszert készíteni ahol fegyvert és vértet (forge). Csak görgess lentebb és ott lesz a lista alján a jewelry. Na ott tudsz golden/silver ingot felhasználásával és különféle (fél)drágakövekkel köves nyakláncot vagy gyûrût kreálni.

Bõrhöz meg vadássz. A leölt állatok bõrét aztán vidd a kifeszített bõrös állványhoz a kovács környékén és ott tudsz bõrt készíteni belõle, illetve a bõrbõl bõr szíjakat.

Ércekbõl (ore) meg a búbos kemencéhez hasonlatos alkalmatosságban tudsz ingot-ot készíteni (kell még hozzá charcoal is). Némelyik bánya környékén meg nagyobb településeken (amik fallal vannak körülvéve) többnyire akad ilyen alkalmatosság.

Ha eredeti volt a játékod, akkor a steamcloud lementette az összes adatodat (beállítások és ami a legfontosabb az összes mentésed is). Amit legközelebbi telepítés után szépen meg is fogsz találni a load game opció alatt.

Nem akar velem jönni a társam lydia a companionsból mert mindig azt mondja van más társam. Viszont nincs velem senki más.
Ki lehet valahogy derítnei hogy ki van velem társként?
Anthrax
Lenne egy kérdésem,hogy ami skyrimnexuson vannak cuccok, azt ps3ra is fellehet rakni valahogy vagy csak only pc ? Ha fel lehet,akkor hogyan ?

Muttley
egyelõre csak 1 órát volt idõm tolni vele
eddig nagyon tetszik 😊
Kexboxon etalon rpg játék
egy dologra nem jöttem rá, így kutyafuttában:
meg van a varázslás menü tonnányi lehetõséggel, de
nem-tudom-használni :/
ha valaki játssza X360-on,
hogyan kell aktiválni a varázslatokat?

Just do it :)

Riddick21
Egy 10-15 fokot fordulhattál volna a 2. képen valamelyik irányba, hogy ne látszódjon ez a szokásos lúzerség, hogy a levegõben lógnak a fegyverek, felszerelések 😄
Amúgy szép képek, fõleg a jégtáblás! Nem egy high end grafika effektek szempontjából, de összhatás terén verhetetlenül ott van!

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Lehet mágusokkal enchatnolni vagy muszály neked megtanulni? Nagyon nem rohanok a játékkal, így még nem láttam. Nem érdekel hol mert magamtól szeretném megtalálni. Csak annyi igen vagy nem?

high Hrothgarba elöször nektek is bugos fire breath üvöltés miutan megtanultátok M szürke nem tudom használni miért lehet ?
Pretorian
Az raj. Én mondjuk trollfóbiás vagyok, ha trollt látok elkezd folyni a fika az orromból, és erõs sugárban a lábam elé hányok majd újra kell éleszteni. Erre nincs valami nexuson?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Fpocok
Van egy, ami a pókokat macivá változtatja. Kicsit még bugos... de arachnafóbiásoknak jó 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Pretorian
Ezt a Farkast már én is láttam egy videóban tegnapelõtt. Legalább a settinghez illõ nevet választottak neki, de szerintem nem a magyar farkas szó az alapja, csak a hangzás miatt választották. Elég "nordos" hangzása van ha angolul ejted ki fonetikusan. Egyébként rohadtul tetszenek a helység-és karakternevek (amiket eddig láttam), smakkolnak a nord világhoz. Már teljesen ráfeszültem a játékra, de holnapig várnom kell.

Van már valami mod amit érdemes letölteni? Nem nézegettem még...

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

benőmenő
persze, hogy lehet gyûjteni, sõt! Mostmár sárgán izzik is nem csak csilingel, szal nagyon nehéz észre venni.
Nem tudom volt-e már:
Fantusz
Hatalmas buzogányod van neked te lány <#taps>

Nem tudom a bretonom mennyire lesz életképes, csórikám semmiféle páncélt fegyvert nem visel, két kézzel szórja a destruction varázslatokat, de bizony nem egy pofontûrõ lányka.
Valaki segített az alkímiában, valóban meg kell kóstálni minden alapanyagot, hogy használni tudja (giant köröm, ogre hájjal <#eljen>), egyenlõre az alkímia és a destruction lett a két "szakterület".
A perkeket "felzabálta" a pusztító mágia, 8-as szinten 45 körüli a destruction, úgy terveztem, hogy 50-es usztító tudás után valamelyik másik képességre is adok perket.
Kérdéses az alkímia (mana regeneráció hatékonyság), és az illuzió (paralise varázslat) itt mennyire hatékony, a paralise az Oblivionban igen jó volt annak ellenére, hogy az élõholtak immunisak voltak ellene.

Fantusz
Elsõ lépésben az inventoryban böngészve kedvencekhez (F gomb) kell adni a varázslatokat, fegyvereket, használati tárgyakat)
Inventory bezár, s megnyitod a kedvencek listáját (Q), itt rendelheted gyorsgombokhoz, sajnos csak 1-8-ig, nem sok, de azért több a semminél.
Dualos beállítás már picit macerásabb, ha a gyorsgombbal váltasz varázslatot, nem biztos, hogy a megfelelõt cseréli le.

Szevasztok! Lenne egy pár kérdésem, elõször is, hogy lehet betenni gyorsbillentyûre varászlatokat pl. próbáltam mindenhogyan visszaolvastam de valahogy nem tudtam egyessel betenni. Meg ezt a "racial" dolgot, hogy kell useolni? pl.: orc-kal vagyok és nem tudom, hogy kell a 60 seces faji képességem használni.
Elõre is köszi a válaszokat!

Kell itt is gyujteni a Nirnroot-ot, mint az Oblivionban? Nem merem elhasznalni, a regi berogzodes....

Kijottem egy barlangbol, ahol maradt 8 db nyilvesszom, es 2 db sarkany esett nekem egyszerre... eselyem 0, teleportalni nem tudok ugye...