The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Varázslat jó az íjj helyett, 2xegykezes varásfegyók (pl. fagytõr) jobbak, kevesebb stamina kell hozzá. Zártörés belefér mágusnak is, sajnos itt minden karinak kell.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Azt hogy csinálod én tudatommal nem kapunk semmit a rewardokon kivûl mivel használat alapú fejlõdés van?

Sir Quno Jedi
Mivel az én karim szupport kari, így gyakran nem én kapom az exp-et a killekért, így csak küldikbõl fejlõdök igazán, ezért is vagyok még ilyen lowlevel. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Egy nord magusom van. Bar lehet, hogy elbaszarintom, mert szeretek vadaszni ijjal, es nem tudok ellenallni a zartoresnek sem. Es van nalam tartalekban egy ketkezes magus-irto kard is, ha a varazslat nem sebzi rendesen a fickokat.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Teljesen elég!! Én el se olvastam minden ott volt a képernyõn mit kell csinálni!! Ez fullosan konzol játék kézikönyv se kell hozzá 😊

Sir Quno Jedi
Spriggan druva, de megvan az ellenszerük. Van hogy kettesével táamdnak+két kardfogú, aztán újra stb., az vicces.

Na igen te akkor profi vagy.😊 Nekem ezzel midig az a gond sose találok elég questet és nagyon lassan fejlõdõk. 😄

Többen írták, hogy nem tudják, melyik billentyûvel lehet tárgyakat megfogni, hogy kell kilépni az inventoryból, hogy kell lockpickelni,...stb.Kérdésem: mennyire segít a magyar kézikönyv?Ennyire felületes vagy azok, akik kérdeztek, egyszerûen nem olvasták el?

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Nem wood elf karid van?

Én meg 29-es szinten találkoztam az elsõvel amivel lehetett bunyózni is (nem igazán foglalkozom a sztorival csak felderítgetek meg a Dark Brotherhood feladatait csinálgatom, illetve a feladatokat amik szembe jönnek ,így például már jópár spéci tárgy is megvan, mint például a Mehrune Razor, Azura Star, a spéci könnyû vért amit a vadászat démoni istene adott meg pár egyéb dolog). <#vigyor>

Mondjuk már azóta továbbfejlõdött a karakterem (most 36-os szintû nord, íjászattal, egykezes fegyverekkel, fõként tõrrel, minimál mágiával, némi lopkodás és zárnyitás plusz kotyvasztás és kovácsolás kombinálásával).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ezt en is ezt olvastam, de engem nem bantott, pedig korbe jartam, mint japan turista a diszorseget.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

gondolom ez sajnos a konzolos meg egyéb olyan rétegek miatt van akik csak a sárkány miatt veszik. "Húú de jó apa ott a sárkány" Tehát ez egész biztos üzleti szempont miatt lett így alakítva...persze nem a kezdésnél megjelenõre gondolok elsõsorban.

A történet szálhoz kötött a megjelenés de nem akarok spoilerezni én se szeretem ha ellövik a dolgokat nem is nagyon olvasom nézem a képeket itt, mindent a monitoron szeretnék elsõnek látni. 😄

Igen de ha túl közel mész hozzá megtáad kipróbáltam. Végre egy játék ahol nem mindenki akar megölni. 😊 Mondjuk a TIE mod ezt már az obliba behozta. Viszont a Spriggan az nagyon kemény lett. Még a Lv11-es karimat is sec pec megöli. 😊 Azért sok szempontból igazi rpg lett nincs tele úton útfélen csúcs szuper dropsokkal! Talán csak a sárkányt hozták elõre nagyon fura hogy könyebb végezni vele mint egy spriggannal de hát ez is elfogadható azért.

En valahol 7. szint kornyeken jarok, de sarkanyt meg csak egyet lattam, a legelejen. <#fejvakaras>

Sir Quno Jedi
Meg ugyanazokat a csatákat, amiket elsõre CSÚNYÁN elbuksz, alaposan felkészülve lazán megoldod pár perc múlva (visszatöltés+felkészülés 😄). nagyon kell taktikázni, ügyesnek kell lenni és mindent felhasználni (még a terepet is).

Az oriasok bekesek, mig nem piszkalod oket, ok sem klopfolnak laposra. Arra is haklisak, ha a mamutjaikat cseszegeted.

Sir Quno Jedi
Én ugyan még csak lev10 körül vagyok és csak 4 sárkányt gyaktunk le, meg 4 különbözõ kiáltásom van, de nekem egyelõre bejön a breton mágusom. Nagyon fontos, hogy pl. a varázsbotokat lehet egy kézben vinni. Így egyik kézben mágia, ha fogy a mana, ott a bot, visszatölt varázsolsz tovább magad erejébõl. A dualcast meg igen hasznos néha, néha meg murvára meg lehet vele halni, mert túl gyorsan fogy a mana és több kisebb varival szépen gyõznél.

Kompányionunknak adjunk több töltött varázsbotot, meg erõs mágikus fegyókat. Van, hogy két varázsbottal EGYSZERRE tolja, ami igen durva, sõt idéz pluszban lényt, ha van olyan botja. Mikor 4 kézbõl szórjuk a varázserõt azt még a sárkik is beszopják ám. Pláne ha még a fire atronach-om két keze is csatlakozik ehhez... 😄DD

Szóval jó a mágus, csak megfelelõ takika kell hozzá és néha bezony rejzõzni, meg futni kell (hasznos), illetve nagyon erõsen a kompányionunkra és idézésekre kell támaszkodni, hogy ne mi legyünk a fõ célpont.

Én csak a mágiát növeltem semmi mást és fõleg destruction és conjuration. Felszerelésem is ehhez igazítva.

Az erõdöket általában, az elején banditák és más hasonló népek lakják. a barlangoknál vannak elõtte koponyák vagy egyebek tehát necro, vámpírok, etc, terepen találkozhatsz trollokal meg óriásokkal azokat próbáld kikerülni alapból.

Harc közbe kiderül ha nagyot üt, akkor megpróbálsz menekülni. Ez nem mindig sikerül mert nincs növelhetõ speed tehát szerencse kérdése hogy sikerül vagy nem. A többi mint pont régen, barlangok elõtt láthatsz dolgokat abból lehet következtetni kik vannak bent. De elég jól eltalálták tehát ha quest linon mozogsz nagy baj nem lehet persze mint az életben itt is láthatsz olyat ami meghalajda a szintedet próbáld kikerülni, etc,etc még ebben a nagyon leegyszerûsített verzióban sem lehet úgy játszani mint Crysissel,gondolkodni kell cseppet. Ha meg nem szereted az ilyen játékot akkor peched van. 😊

Sehonnan. Maximum tippelsz a saját karakteredre nézvést, bár az egész értelmetlen, hiszen nem a szint az igazán fontos (tényezõnek tényezõ, de nem a legfontosabb), hanem hogy milyen skill-jei vannak és milyen értéken. De ezeket úgysem lehet megtudni. Ámbátor akad varázslat ami emgmutatja az ellenfelek Hp értékét.

Több bandába is beállhatsz. Vezetõ meg ott lehetsz ahol végigviszed a teljes sztoriszálat.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Pretorian
Engem egyszer Vvardenfellbõl kergetett át 2 bandita Solstheimbe, az elég lol volt. Átúsztam, õk meg utánam. Aztán az imperial õrség levágta õket valahol Fort Frostmothnál ha jól emlékszem. Jó hogy el lehet menekülni végre.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

drop
pár kérdés elöre is bocs
honan tudom mekora a elenség szintje?
beléphetek más társasághoz ha igen mindehol lehetek vezetö?

yesname
Amit leírtál a Skyrimrõl az a valószerûbb megközelítés. nekem egyébként még nem volt gondom a szabad bejárhatósággal, szinte bárhova el tudtam gyalgoolni gond nélkül. Na jó volt ahol kerülnöm kellett, mert útban volt egy overpower.

"Csak jó lett volna kétszer ekkora térképpel"
Na igen, a jóból sosem elég 😄

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Azt még valaki meg tudja nekem mondani, hogy az a sárkányvérû dolog hogy mûxik?
Felhagynak. A hagraven elol mindig elfutottam, mikor razossa valt a helyzet. Mashol meg egy draugr wightel fogocskaztam. Megporkoltem, mikor kozel ert elszaladtam, es leengedtem egy racsot a folyosora. Mikor megunta, hogy a racson keresztul sutogetem, elsetalt.

Igen ezt én is olvastam. Csak szerintem ez egy nagyobb térképen lenne élvezhetõbb mint az Obli persze sok szempontból jobb ez a verzió. De ha nem alacsony fokozaton játszol meg nem rohansz a szintezéssel csak kedvedre "élnél a világba" akkor ezt érzed hogy határai vannak a mozgásodnak. És az adott területen sem tudsz minden dungeont végigvinni. kicsit az az érzésem szinte alig van olyan dungeon ami csak kalandozásra van és nem quest célpont. Viszont tényleg azt lehet érezni játék közben amit utoljára a morrowindnél éreztem. 😊Ettõl függetlenül lehet hogy sok másolt volt a dungeonokba az Obliba viszont rengeteg volt. Tehát kalandozás szempontjából ez lényegesen kevesebb lehetõséget add. Nagyon sok a nem random dungeon és ez kicsit Fallout nw szagú ott is leredukálták a rengeteg város alatti alagutat. De ettõl még zseniális. Csak jó lett volna kétszer ekkora térképpel 😄

PiszkosFred
Valamelyik fejleszto egyszer kifejtette mar, hogy, ha belepsz egy adott "zonaba", akkor a rendszer legeneralja a kornyek talalhato fix ellenfeleket. De csak egyszer. A kiindulasi ertek a te szinted, ehhez igazit. Vannak akik veled egy szintuek lesznek, vannak akik mindig 3/4 szinttel magasabbak, vannak akik ennel magasabb szintuek, es vannak, akik fuggetlenul a jatekostol, allando szinten "elnek".

Direkt ezert valtozott a menekules mint olyan. Oblivionban vegigkergettek az egesz terkepen az ellenfelek, itt felhagynak - elvileg - az uldozessel egy ido utan, igy ha olyan szituacioba kerulsz, hogy nagyon erosek az ellenfelek, akkor van lehetoseg elfutni, fejlodni, majd visszamenni par szint mulva, es ujra megprobalni.

Elvileg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Persze én experten játszok meg felette...tehát lehet neked hamarabb leküzdhetõ.

Nem ez morrowind jelegû alapból vannak erõsebbek a területen nálad. A troll az több mint 10 az biztos. Mert még a tizes karit is hülyére verte nekem. Próbáld követni a questeket fõleg. Ebbe sajnos a szabad barangolás némiképp korlátozottabb mint az oblivionba. Így még jobban érezni hogy nem nagyobb a térkép. Fallout New Vegas jelegû ha játszottál vele. De meg lehet szokni. 😊

Lenne egy kérdésem .Itt az ellenség szintje ,hogy van meghatározva ?Területekhez van beállítva (mondjuk a troll 3-as szintûként tuti erõs,ert azt rppóbáltam leverni) vagy a karakter szintjéhez állítja az erõsséget?
Pretorian
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jah pl. fülessel éjszaka elég meleg lehet amikor a Draugr Overlord (asszem ez a neve) kimászik a kriptából, és sárkány hatalomszavakat üvöltve neked rongyol, közben meg megy az a beteg kántálás.

Pretorian
Nah, végre megvan, játszottam vagy 3 órát, meg is van
az elsõ sárkány hatalomszó
.
Elsõ benyomások:
Morrowind-hangulatot nagyon érzem, a zene is rohadt jó. Nagyon tetszik a kötetlen karakterfejlõdés, és az, hogy lényegében nem vagy rákényszerítve (eddigiek alapján legalábbis), hogy játékmenetbeli megfontolásból kevert kasztú karaktert kelljen terelgetned. A perkekkel is jól el lehet szöszölni, van rengeteg, és a legtöbb perknek több szintje is van ha jól láttam. Ezek a perkek a csillagjegyekkel kombinálva az egekbe emelik a játék újrajátszahtósági értékét. Nord warriorral kezdtem, tipikusan olyan formát csináltam, aki lehetõleg messze elkerüli a dedikált castereket, de azért a jóféle artifactokat nem veti meg. Már kb. egy óra játék után találtam soultrap-es íjat is, örült is a fejem hogy nem kell tekercset használnom, vagy feladnom a karakterem integritásából, és megtanulnom a varázslatot. Lovam is van már, bár még nem sokat lovagoltam, most megyek a jarl-hoz. Nem találtam még semmi komolyabb artifactot, pedig azért már lvl 5 vagyok, és lvl 1-tõl kezdve elérhetõ komolyabb artifactokból sem találtam még egyet sem (ha egyáltalán vannak ilyenek, csak feltételezem, mert Morrowindben voltak). Jó, mondjuk tegyük hozzá, hogy az elsõ város kivételével eddig csak Bleak Falls Barrow-ban jártam a dragonclaw-küldetés kapcsán.

Az irányítás és a menürendszer végülis logikus, csak nekem kontrollerrel kényelmesebb lenne, úgyhogy szerdán beszerzek egy X360 kontrollert. Egyenlõre ennyi. Az elsõ benyomások pozitívak.

Voyager5
Igen, pont ezért kérdeztem kb 100 hsz-el elõbb. 😄
Nade a lényeg, hogy akkor van 😄D
Fantusz
A khajitok halhatatlanok <#nyes>

M'aiq the Liar, a veterán macska, magányos vándorként rótta a havas utat <#wink>

MerlinW
Tegyük hozzá hogy Oblivionban a DB küldetések magasan vertek mindent.

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Fõstory csinálás indít valami maradandót ? (pl mint Oblivionban csak akkor nyíltak a kapuk, ha elvittem a medált).

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Vraaanyek
tárgytalan, megtaláltam egy korábban linkelt oldalon

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Vraaanyek
hogy lehet kigyógyulni a sanguine vámpírfertõzésbõl???

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Fpocok
A statoknál miért van kétszer a Horses Owned? 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

wHatiZdAmUsIcoFliFe:ddd ahh cant wait2jo0in
nem tünnek kemeny figuraknak

Darkbortherúúúd alap spoilerek, en irtam (most talaltam) azt irtam spoiler mögé + 10 ok miért érdemes csatlakozni hozzajuk video, enjoy! - tárgyaljuk ki ?! 😊

mondom rakeresek mar utubeon és pont akadt egy top 10 reasons why to join dark brotherhood video loál - mekkora mar a rejtekhelyük, Astrid a fönök, jo pic*a lol - pók pet ? are u fuckin kiddin me, utalom a pokokat 😄 - gettin paid for killin peoples - elsö quest ? ölj meg egy banya fönököt, de legalabb lehetett kérdezni, hogy ki ö stb.
ja es a specko ruhat biztos nem viselnem, jobb eljretenie magat az embernek, nehogy mutogassanak rá + új shout amit adnak milyen, vmi death a neve, miért is ne ugye :d

wesker24
Gondolom biztos lehet mert én már szedtem össze lélek köveket a bányákban !
hihetetlen hangulatos a géjm !

egyik éjjel egyszer csak elllovagol mellettem egy fejnélküli szellemlovas !<#taps>

Fpocok
😄

Ha lejár az encsant a fegyverbõl, elfogy a csík, akkor újra lehet tölteni? PLS mondjátok, hogy igen.

Parasite Eve 2, best game EVER!

nah legalább a farkasok nem kapták el benne a lovad nyakát mint nekem szokták 😄

😊 ez a gif gondolom a lángoló ellen mozdulatait probálja visszaadni ?! 😊)

Értem. Egyébként én is pont ezen filóztam 😊 hogy vagy letámadod a fickókat körülötte, vagy beszélni gyorsan velük, vmi ilyemsi...