The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szóval senkinek semmi titkos info mi lesz a dlckben? 😞 Ilyen jól titkola a Bethesda.. A fallout NV-nél korrektebbek voltak elõre kiették mi lesz..Nagyon kíváncsi vagyok milyenek lesznek. Annyit hallatom nagyjából az Obli kieg szintjén lesznek. Az nagyon jó lenne azóta se láttam ami méretben megközelítette volna azokat.

100-as lehetsz mindenbõl ha elég ideig játszol, mindössze a perk-ek terén nem fogod tudni elérni azt, hogy mindenhol minden meglegyen. Ez a növekvõ szintlépésigény elõnye/hátránya (ki hogy látja, én elõnynek nevezném).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sir Quno Jedi
Ne aggódj, lesz, mikor ketten sem tudjátok a sokszáz aranyas cumókat elcipelni, annyi akad. Amúgy meg 5000 pénz egy alap ház és ha nincs, akkor nem lesz ládád amiben tárolni tudod a cuccaidat. A sárkánycsontok+pikkelyek stb. meg iszonyat nehezek, nekem már annyi van, hogy csak azokkal fullon vagyok. Szóval kell a ház és a társ is nagyon.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Aha, igen. 😊 Majd látsz olyan fegyvereket, fõúri házak lezárt tárlóiban, hogy a nyálad csorog utána... A karakterem nem lop, még egy fûszálat se loptam el eddig, de amikor a Companions-nál szétnéztem lent a living quartersben, nagy önfegyelem kellett ahhoz, hogy el ne lopjam az a csodás íjat, amit ott láttam...

Na egy-kát kérdés nálam is. jelenleg íjász-tolvaj karakterrel játszok és lenne pár kérdésem. korábban említette valaki ,hogy egy f betû falu felett(?) van egy árválkodó ház ahol egy öregasszony ha rendes vagy vele tanít íjászatot és egy jó íjat is ad a végén. na ez pontosan hol is van? tegnap elmentem az eddig ismert F kezdõbetüs faluknál körbenéztem, de nem találtam. (asszem három darabnál fordultam meg.)

a másik pedig a sneak skill most mitõl fog növekedni? mert gyakorlatban még nem jöttem rá, ha csak osonok ellenfelek közelében vagy kell akciózni is?
Én aljas gyilkos karakter indítottam, az bizony harcol sunnyogásban is. <#eplus2>
Míg távol az ellen addig lövi, ha meg közel van akkor jöhet a hátba döfködés, a szorzóval való sebzés (lopakodás és észrevétlen támadás kombináció).

De mivel ezzel elég lassan fejlõdik például a one handed fegyverek értéke így, bizony van hogy rambózik a manusom (ilyenkor Hp regen lötyi, tárgyak a karakteren nagyon sokat segítenek az életben maradásban). Idõnként még az ellenfelet is gyógyítom ha túl hamar kipurcanna (és nem jelent egyébként túl nagy veszélyt, így gyakorlásnak megteszi). A karakteremet egyébként stamina irányba fejlesztettem a sok cipelhetõ cucc miatt (rengeteg itóka és alapanyag azért tud terhelni, ahogy a fémek is mert a kovácskodás must have a fegyverek turbózása végett).

És az is igaz így legalább nem lesz mindenbõl minden 100-as tehát lehet így meghagyom én is talán még jobb is az rpghez ez a rendszer.

Nos jól összefoglaltad,
De azért ha megmaradt volna a strenght meg mondjuk a speed kicsit variálhatóbb lett volna. De így is jó. A modokkal behozott vámpírokhoz kell a speed. persze az is lehet nem véletlen szüntetek meg baromi szívbajt hozó modon felturbozták a speedel a vámpírt. +20-as speed értéknél megmozdulni se tudtál ellenük. 😊

Sir Quno Jedi
Meg obliban azért kellett magadat ilyen hülyén fejleszteni, mert ha aludtál, szintet léptél és a sokat használt képességek tulajdonságaira tehettél sok pontot. Tehát "elõtte" jól fel kellett húzni ezt a lehetõséget a maxra. Így ez végülis csalás volt. Itt nem. Ezzel nem lehet (úgy) trükközni. Amit használtál az nõ és van három fõ értéked kész.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Amugy is fura. Kitakaritott erod pincejeben halmokban all a mindenfele cucc, amibol szabadon valogathatok, kiveve egy doboznyi nem tul ertekes pia, mert azt csak ellopni tudom. Kitol? <#fejvakaras>

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Hát öszvér-szempontból egyelõre nincs szükségem társra, nagyon válogatós vagyok a lootolásban, ami nem ér legalább 100 aranyat, azért le se hajolok, otthagyom.

El lehet passzolni a lopott árut is a megfelelõ helyen, illetve ha növeled a speech skill-t akkor az is segít (az egyik perk ezt tudja ha jól emlékszem).

Plusz nem kell feltétlenül tárgyakat lopni, elég csak pénzt elemelni, esetleg kulcsokat és fogyóeszközöket. Azzal jól fejlõdik a skill és mégsem lesz tele eladhatatlan lopott áruval a karakter.

Sir Quno Jedi
El lehet adni a lopott cuccokat is term. csak megfelelõ kapcsolatokkal a megfelelõ embereknek... 😄

Sir Quno Jedi
Obliban nekem is volt lopakodós mágusom (magas szinten láthatatlan is és detektálhatatlan is simán), de az inkább thiefmage úgy már. Itt szemtõl-szemben támadok és terrormage effekt. Ehhez meg kell a társ. A sunnyogáshoz persze hogy nem kell, sõt akadályozna. Sunnyogással nem harcolsz ugye senkivel, max. akit tényleg meg kell ölni, azt ledöföd azt haller.

Molnibalage
A lopkodásnak mi értelme van, ha semmit nem tudsz eladni? Csak saját használatra?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Most nem azért de ugyanezt itt is meg tudod csinálni mert a metodika változatlan maradt. Csupán pár skill ki lett véve és a szintnek most annyiban van szerepe, hogy az határozza meg mi és mennyivel növekszik (tehát Hp, Stamina vagy Mp, nem pedig a tulajdonságodtól függ mint korábban).

Itt is ugyanúgy csipkedtetheted magad egy gyenge ellenféllel hogy fejlõdjön a blokk, a vért, majd használod a gyógyítást hogy fejlõdjön a restoration. Szép vagy sem, a játék legelején a macis résznél például addig gyakoroltam a lopakodást míg az felment a kezdeti 15-ös értékérõl 50-re (a karakter meg fejlõdött 4 szintet vagy 5-öt).

Ami más, hogy itt a szintedtõl függ mennyi skill fejlõdés kell a következõ szintlépéhez. Elsõrõl másodikra elég 4 vagy 5, de például 19-rõl 20-ra már tizen sok kell. 29-rõl 30-ra ha jól emlékszem huszon valamennyit kellett fejleszteni.

Emellett nem kellenek társak, nélkülük sem esélytelen a karakter, csupán más megoldásokat kell választania. Esetemben a számtalan kikutyult méreg sokat dob a hatékonyságon mikor távolról ritkítom az ellen sorait lopakodva, vagy közel megyek és nyakvágást kapnak tõrrel. Amikor volt mellém adva valaki az mindig lebuktatott, lassított, feleslegesen harcba keveredett ott ahol én elsunnyogtam volna. Jó párszor lecsaptak persze, de újragondolt taktikával megoldódott a probléma egyedül is.
Harciasabb vagy sunnyogós delikvens mellé nem kell plusz segítség, de ha van az jól jöhet. Ám nem létszükséglet.
Mágiahasználó mellé persze jó ha van akit addig ütnek míg a csiribá (vagy né) éppen töltõdik, de ezt is lehet gyorsítani felszereléssel és magad keverte mana regenerációt gyorsító lötyikkel. Majd ha befejeztem ezt a delikvenst (az még odébb van) kipróbálom mágiahasználóval is a játékot, de magamat ismerve úgyis lötyizés lesz ami növeli a lopakodást, láthatatlanná tesz vagy egyéb módon kerülhetõvé teszi a felesleges konfrontációt).

Valakinek van titkos infoja mi lesz az elsõ dlc csomagokban?

Sir Quno Jedi
A társ az egy öszvér, rengeteg cuccot el tud vinni HELYETTED. Az már csak hab a tortán, hogy le tud rólad húzni pár ellenfelet.

Nem t'om. Esetleg a destruction es restoration, vagy alteration komboval...

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

space-magic-active effects.

Sir Quno Jedi
Pedik egy fire atronach, meg felnyomot tûzmágiák igen hasznosak.Ugyanis aki már ég, az pluszban jobban sebzõdik pl. a firebolt-tól, stb. Felgyújtogatjátok egymásnak az ellenfeleket és voilá. Meg sok lény erre-, vagy arra az elemre immunidabb. De ha 1xrre két elemmel sebzed (pl. tûz és villám), valamék csak kinyírja a genyát, akkor is, ha gõzöd sem volt melyik hat rá. Arról nem beszélve, hogy van néha ilyen kifolyt olajos izé a talajon, na az gyúlékony, a többit rád bízom. 😄

Szerintem simán, én Bleak Falls Barrow-t szinte végig destruction-nal harcoltam végig, és egyedül voltam, ráadásul nem is a magicka az erõsségem, hanem a stealth dolgok.

Ami meg a csatlósokat illeti, én még nem döntöttem, hogy nekem lesz-e, nekem hangulatos egyedül is mászkálni, de érdekes, amit Ma'iq the Liar mondott nekem az úton (hehe), hogy "sokan szeretnek társsal mászkálni, de az én tanácsom inkább az, hogy jobb egyedül menni". Persze õ egy Liar 😊 szóval, ki tudja, de úgy tudom, Ma'iq a Bethesda hint-jeit szokta mondogatni.

hALI.
aZT HOL LEHET LÁTNI HOGY BETEG VAGYOK-E, VAGY HOGY FERTÕZÖTT????
néha megjelenik egy vékony folyamatjelzõ /szürke a színe/, az lenne ami mutatja?
Hmmm kár! Pedig nem szeretem az ilyen idézõs varázslókat, én magányos mágus akarok lenni! Na megpróbálom majd legkönnyebb fokozaton, aztán meglátjuk!
igen de míg egy xp alapnál a questért kapsz pontokat itt ha nem harcolsz nem fejlõdik a karid. Emiatt sok rps átkozza ezt a rendszert holott jobbb mint az xp alapú. Életszerûbb. A Fallout New vegasnál például agybajt kaptam hogy az okos Obsdidian iszonyat magas pontokat adott a questekhez hogy ne lehessen csak kalandozással fejlõdni. De mondjuk el lehet viselni azt is. Kétségkívül a tradicionális rp talán utolsó jól sikerült tagja. Szerintem elõbb utobb átálnak a Bethesda által kitalált rendszerre a többiek is. Mivel logikus a questér rewards jár, és a képességek fejlõdése az igazi megoldás..szerintem

Sir Quno Jedi
Amúgy breton, esetleg dark elf és csak mágiára teszel végig, plusz destruction és conjuration, más nem kell. Az elején nem. Lényeg, hogy a magicka-t és a visszatöltését növelõ cuccokat viselj és a dektruktív mágiákat olcsóbban kasztolósak is jók. Breton amúgy elszívja manába a rálõtt mágia egy részét, van ilyen képessége, csak aktiválni kell (azt meg nem mondom hányszor mûxik, asszem csak naponta, mindig elfeledem használni).

De pl TIE moddal már egész élvezhetõ lett. Persze mg azzal is max 60% a Skyrim világához képest.

Sir Quno Jedi
Társ és idézett lény nélkül esélytelen vagy. Életben nem lesz elég manád és nem fog elég gyorsan visszatöltõdni. Akkor meg kénytelen lennél egyéb fegyókat használni, az meg már battlemage.

igen sajna ez vot az egyik nagy hibája 😞 Az obliba rengeteg munkát öltek a világ méretébe meg a rendszerben miközben nem rakták fele ennyire jól össze mint ezt.

10 skill növekedés egyenlõ egy szintlépésel. tehát nem xp alapú, ha a kard képpeség 35-45 re vagy egyebbekbõl összejön akkor szintet lépsz.

Sir Quno Jedi
Najó obli em jó példa, mert fullvértben, pajzssal órákig ugrálta körbe futva a tavat az embe (hogy növekedjen az akrobatika, futás), majd hagyta magát a rákoktól csipkedni, hogy nõjön a nehézvért skillje is, utána pajzzsal blokkolt, hogy a blokkolás is nõjjön, aztán egykezessel és kétkezessel írtotta õket (vagy detruktív mágiákkal), hogy azok is fejlõdjenek, végül gyógyított magán, hogy a retstoration nõjön stb. NA az szar is volt úgy.

Én most tervezek indítani egy mágust (kicsit meguntam a kardozást, ki akarom próbálni ezt is), DE... az általad leírtaktól eltérõen, társak nélkül, brutális destruction varázslatokkal! Erre van esély? Milyen fajjal érdemes próbálkozni, és hogy érdemes az elején fejleszteni?
A igen egy dolog ami megzavarhat az a speech az kicsit lett itt. Eladásnál és a különbözõ beszéd használat által nõ...tehát ez az gyik nem harctól függõ dolog. Úy láttam van lehetõség kereskedõ karakter létesítésére is tudsz üzleteket is támogatni majd. Nézd meg a speech nek a perkjeit!

Sir Quno Jedi
Az oké, hogy nem exp-nek hívják, de szintet ebben is lépsz idõnként és növelheted valamelyik fõtulajdonságodat (magicka, stamina, health) ergó mégiscsak exp az. 😄 Hogy most a skillhasználatokért adja, vagy a kvesztekért, vagy a killekért, vagy a napfolttevékenység növekedéséért, az tök8, nem?!

Szerintem csak rewardsok vannak a questekért, legalábbis így hiszem. Ez tényleg egy zseniális újítás volt anno a Bethesdától a old school rpg-sek õrjöngtek miatta 😄 Egy részük. És persze ha a levegõt csapkodok nem nõ. Érzékeli a progi ha ellenfelet ütsz...

De ez már Obliba így is így volt. Csak az attribokat kiveték belõle meg a hozzá kapcsolodó skilleket(athletics,acrobatics).

Hm szerintem csak a csúszka nõ ha használod a fegyvert ebben nics xp, ha bemész a skill enûbe minden sill alatt látsz egy síkot...

Sir Quno Jedi
Rögtön kezdõ városkában van egy elf, aki kompányion, meg íjászatot tanít pl. a bárd is ott van, késõbb is van varázsboltos stb. Tényleg rengeteg trainer van. Mondjuk sokra nem megyek velük, mert még nem iratkoztam be az varázsló akadémiára, így destruction-t csak magamtól tanulgatok (már lassan 40-es a skill).

Sir Quno Jedi
Amúgy én meg voltam gyõzõdve róla, hogy exp a killekért is jár. Nem is nagyon tûnt fel, hogy nem?! 😄

En egy vandorlo bardot talaltam, aki azt mondta, valami afferba keveredett egy nemessel es annak lanyaval, ezert mostanaban nem tanit speech-t.

Sir Quno Jedi
Azé ezt ne mondanám. Nekem sikerült kinyiratnom VÉGLEG a jányt (asszem Svindler's Den-ben, mikor az "assassin"-okért mész), akit a a jarl ad mellém (az elfet meg hazaküldtem). Kereshettem vissza egy tök régebbi állást. Azóta nagyon óvatos vagyok vele, nehogy megen megmurdeljen valamitõl.

Ja meg a trénerek szolgálatainak igénybevétele sem rossz dolog (pénz meg van is és lesz is dögivel). Ugyan egy szintfejlõdés során összesen 5 pontot tudnak trénerek fejleszteni, de kezdetben ez is sokat dob a karakter fejlõdési menetén. Térnerekbõl meg eddig minden településen találtam. Volt ahol íjászt, volt ahol alkimistát, volt ahol valamilyen mágiahasználót.

Nem is. Egyel alatta, aztan majd kesobb tobb tapasztalattal, masik karakterrel...

Igen amit az elején írsz azt én is tudom. 😊 Ezért kérdeztem meg. "Mivel az én karim szupport kari, így gyakran nem én kapom az exp-et a killekért" Ezt nem értettem. Hogy hogyan nyilván tudom mit jelent a support kari Én is beállok a trs mögé mivel õ hallhatatlan én meg nem 😄

Sir Quno Jedi
Jaja, pletykák adnak bõven küldit, meg sok bounty-s missziót is összeszedtem már a jarl-nál. Ideális fort takarításokhoz.

A kard csak azert, mert a magickat is szedi az ellenfelrol, mas alkalmasabb fegyvert meg meg nem talaltam. Szerencsere nem kell gyakran rafanyalodnom. Normalis tavolsagi varazslatot meg meg nem talaltam.

Azért azt kell mondanom a Skyrimon a nem rp-s játékos sokkal jobban fog vonyítani mint az oblivionon. Vagy legalábbis más okokból. itt szerintem baromira számít mivel milyen classot építesz. Legalábbis experten meg felette ez halálos szívás lehet. 😄

Nem a quest-ektõl fejlõdsz hanem a skill használattól. Ahhoz meg nem kell feladat.

Feladatból meg akad rettentõ mennyiség, csak nyitott szemekkel és fülekkel kell mászkálni mindenfelé. Ha valahol egy csoportosulást látsz, beszélgetést hallasz vagy veszekedést ott olyan infókhoz juthatsz amibõl tuti feladat lesz. A kocsmákban is érdemes a pletykákra rákérdezni, dumálgatni mindenkivel.

Plusz vannak azok a feladatok amik szó szerint szembe jönnek (megtámad valaki akitõl leszedve egy könyvet/jegyzetet majd elolvasva azt már jön is a feladat), van kismillió felkérés ami az egyéb kategóriát gazdagítja (ott is tele vagyok, bár azok jó része olyasmi hogy hozz valamibõl x darabot, vagy egy konkrét könyvet keress meg és hozd el, vagy szállíts le valamit valahova).

És akkor még ott vannak a végtelenített feladatok (parasztoknál leadható krumpli, káposzta, répa és egyéb zöldségek, fakitermelés, bányászkodás).

Sir Quno Jedi
Na az lehet. Akkor azé. 😄 Csodálkoztam is, hogy a fél világot végigírtjuk, oszt semmi. 😄

Húú ezzel experten ne próbálkozz. Itt sokkal jobban számít mi az induló fajod mint az obliba. Nem hinném hogy a Nordokból jó mágus lene. 😊