The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Összehasonlításként az Oblivion alapban jobban kezelte és jelenítette meg a havas területeket (valahogy volt dimenziója a hónak itt meg nincs), nem egy fehér vékony skin volt csupán mint most.
A nagy távolságban lévõ terepet is szebben jelenítette meg, valahogy életszerûbb hatása volt, igaz mosódottabb is, de valahogy tömeget, teret éreztetett, itt meg ez az érzés valahogy hiányzik. A növényzet nagyon igénytelen lett ahhoz képest amilyen volt. Az árnyékokon meg dobtam egy hátast. Itt is nyomon értem a visszalépést az oblivionhoz képest(pedig azt még egy 6600GT-vel nyomatta mezt meg kipróbáltam 8600 GT-n ugyanazon beállításokkal és HD6670-el high beállításokkal amin most is játszom).
A belsõ terek (már ahol nincs hó) szebbek lettek ezt el kell ismerni a Skyrim grafikai elõnyének (különösen a barlangokban lévõ, gyönyörûen megvilágított erdõs szekciók amikbõl van pár példa, na azok lenyûgözõek a fényhatásoknak köszönhetõen, csak ne menjen túl közel az ember a bokrokhoz), de a külsõ helyszínek összességében tettek egy lépést hátra (vagy másfelet) mert az oblivion bizony jobbat tudott mutatni ezen a téren.
A víz is szebb lett mint korábban volt ez is jó pont a Skyrim részére. Ellenben ennyire balta arcú (hasogatott képû, szögletes) elfeket nem láttam a Morrowind óta és még ott sem voltak ennyire szögletesek szegények.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Õszintén szólva meglep, hogy fullra húzva az én kb. 3 éves konfigomon simán megy a cucc. (E8500 kicsit húzva, 4 GB RAM, ATI 48501 GB RAM. Semmi különös, már 3 éve sem volt nagyon az.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én már jópár tucat varitárgyat szétkaptam. Mentek a lecsóba. 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
De játékba ez tökéletes de nagyon értem a hardcore prsek egy jó része miért nem barátkozik meg vele. Mert ebbõl hiányoznak dolog. Abból semmi nem hiányzott. Csak nem volt jól kivitelezve sajna.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az erdõk kidolgozottsága közelében nincs pl. annak, amit a Nehrimben láttam TES IV motorral.
Itt.
0 PS munka van az elsõ kép kivételével, nagy része saját kép.
(Modjuk a TES IV megfekteti a gépemet, ez meg nem. Majd otthon rakok fel képeket a Skyrimrõl.)
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Vannak itt rendesen osztályok és szakosodások, amit ki is kell használni, mert vagy profi azokban, melyek az osztálynak megfelelnek vagy többõl kevesebbet tud csak és ez elég rendesen számít.
Enchantolok is a karimmal, de a perkeket vizsgálgatva rá kell jönnöm, ha nem rakok az enchantolásra akkor hiába, mert óriási elõnyöktõl esek el. A perkek viszont kellenek a Light Armorra, Íjászatra, Lopakodásra, One Handedre lol. Közben meg jó ha kimaxolni ezekbõl csak két ágat tudok majd.
Hát basszus le akalappal azok elõtt, akik ezt így kiötölték.
Emlékszem Although mennyire pesszimistán állt hozzá szinte mindenhez megjelenés elõtt és nagyon örülök, hogy ennyire tetszik neki is a rendszer. Nem szerettem volna, ha csalódás éri, mert látszik rajta, hogy nagyon szeretné ha jó lenne minden negatív szava ellenére 😊
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Parasite Eve 2, best game EVER!
Egyébként tényleg vicces, hogy nem írtak bele olyata kódba, hogy ne vágass hozzá mindent egy karakterhet követekezmény nélkül. Talán egy patch javítja majd ezt.
Esetleg blizzard vagy valami villámos cucc (azt szeretem mert a mágiahasználókat rendesen szivatja, ugyanis csökken tõle a mana pontjaik száma is).
Varázslatként is jól jöhetnek de gondolom ezek legalább adept ha nem még komolyabb varázslatok.
Még valami. Tudna valaki screenshotokat felrakni ultra felbontáson? Mert szép, szép, de azért én szebbre számítottam. A belsõ terek gyönyõrûek, de a külsõ táj tekintetében a Gothic 3 szebb volt ennél sokszor. Fura.
Ehhez a stílushoz persze nagy óvatosság és körültekintés kell, de nekem nagyon bejött. Meg persze tûzerõ és b***tt sok mana, hogy ha esetleg neked esik a szabadban egy sárkány, azért tudj mit kezdeni vele 😊
bug
Kicsit szomorú vagyok hogy ilyennel töltik az idejüket. Az eszük az megvan hozzá azt tudom de akkor is 😞
Elõször is a játék nagyon tetszik. Ez végülis az Oblivion+Fallout+Gothic. Észrevettem már rég, hogy ha egy szerepjáték "elgothic-osodik" az mindig az elõnyére válik. Mikor elkezdtem egy bányában ércet kitermelni azt gondoltam ez akár az igazi gothic 4 is lehetne.
Az Oblivon-hoz képest mindenben elõrelépett a Sykim és végül is ez a lényeg. Az már más kérdés hogy fejlõdött-e annyit amennyit fejlõdhetett volna 5 év alatt és amennyit a hardware fejlõdött ez idõ alatt (egy magos -> 4 magos, stb). Erre a válasz szerintem, hogy nem. Nem érzem rajta azt a tökéletességre törekvést mint az assassin creed vagy uncharted sorozaton (és ez nem játék stilus kérdése). Én külsõ nézetbõl játszok, (nekem a belsõ nézetbõl kardozás mindig hadonászásnak tünik, ez egyéni) az animációk egész jók, érezni a kard súlyat mikor suhint, viszon egy olyan alap dolgot kihagyni mint amikor az egér fordul is utana arrafordul a karakter animációs fázis nélkül az durva. Az utóbbi idõben a First Templar-ban láttam ilyen favágó dologot, máshol nem már évek óta. Lehet hogy ez apróság de nekem fontos.
Hagytak szépen ziccereket a modereknek, de talan ez sem baj.
Azt a vak is látja hogy ez ugyanaz az engine ami az oblivion és a fallout alatt futott, bármit is mondtak a fejlesztõk errõl.
Végül is nekem a fallout jobban bejött, mint az oblivion annak idején, úgy én elégedett vagyok az elsõ napi vétellel.
Sárkánycsont és sárkánypikkely a dragon vértekhez jó (100-as smiting kell hogy az ehhez tartozó perk aktiválható legyen). A csontból heavy vértek és pajzs készülhet, a pikkelybõl light vértezet kreálható.
SzirmosSzisza:
Láthatatlanság löttyöt ezért kell tartani, illetve ezért kell képezni a delikvenst egykezes fegyverek használatában is, hogy mikor lebukás van, akkor fel kell pattanni, hárítani, csépelni vagy menekülni.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Akartam is kérdezni, hogy késõbb mennyire életképes az íj ? Mert ugye én szépen ellopakodok, de ha rámront valaki, akkor lófszt nem tudok csinálni :/
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A tanítás alatt annyit kell érteni, hogy elmagyarázza és gyakoroltatja veled a lövöldözést (skill ettõl nem fog fejlõdni).
A kérdéses település meg a lerombolt indulóhelytõl nyugatra van.
A lopakodáshoz csak annyi kell, hogy észrevétlenül mozogj olyan helyen, ahol vannak mások is. Akciózni nem kell (bár lesbõl, lopakodva gyilkolászás és lövöldözés is fejleszti).
Na jó, elkezdtem lõni a sárkányt, erre leszáll az udvarra, lehel. Berohanok az oszlopok mögé, hogy ne találjon el. Sárkány óvatosab közelebbcammog, bedugja a buksiját az oszlopok közé jobb oldalon. Mivel a mana épp elfogyott, óvatosan átsunnyogok az oszlop túloldalára. Sárkány gondolkozik, majd hirtelen visszakapja a fejét, átrakja a baloldalra és fúj 😄
Healing poti bekapcs, rohanok az oszlopok között, az meg teker utánam 😄
Tisztára mint a Shrekben... Aztán a végén megdöglött persze, ott maradt a csontváza az udvaron...Jövök vissza nem sokkal késõbb, hát a mágusok sápítoznak, hogy milyen dolog ez, már itt is sárkány, aztán az egyik odajött és közölte, hogy ezt most akkor mégis ki fogja innen eltakarítani... Bazz...