30713
TES
  • Batmanci
    Lélekkövek! Esedezem.
    Valaki, mert 'mingyá visítok.
    Vagy senki nem tapasztalta?
  • xido
    Segítő egy állat tud lenni..Ha meglövök egy szarvast,de elszalad,tojok rá..ez meg elkezd utána rohanni és nem követ egy centit sem,míg meg nem öli vagy nagyon messze nem szalad előle is:)
  • Nagydög
    Szerintem nem is kell. Egy kis gyakorlassal az expert zarakat is fel lehet torni eleg konnyen.

Mas. Van enchant javito enchant? Csinaltam magamnak egy nagyon divatos kovacs szettet(Kesztyu, gyuru, lanc, darabonkent +21% improvment), de az enchanthoz is kene, ha lehet.
  • Molnibalage
    Eddig 51 órát toltam, de lényegében a főszál elején vagyok szerintem és innen onnan csináltam meg questet. Most a távoli mágussulinak dolgozok. Más városban gyak nem is jártam. Solitudba tettem be a lábám kb. 5 perce. Nem semmi mélysége van a játéknak, szerintem lesz vagy ~200 óra vége.
  • berlinboy6329
    Gondolkodtam,h szerzek segítőt,de állandóan útban van,megtámad mindent azonnal,nekem meg iparkodni kell,h ne zúzzák le,meg olvastam,h eltünnek és Jarlnál házunkban spawnolnak vissza..De a merc hol?Ahol felbéreltem?Jól hangzik a csávó(?),vinném,de sneak karaketer vagyok,ezek meg nekirontank mindennek....
  • Batmanci
    Ne, ba**z! :)
    Fullosak. De csak a nagyokat ajánlja fel töltésre.
    Már nincs hová lelket rakni (magamba nem ártana), de egy grandot nem szívesen pazarlok el, amikor egy lesser is megtenné.
    Vagy adjam el őket?
    Viszont csak a Black Starral kúszni-mászni...
  • Molnibalage
    Sajnálom erre költeni a pénz. Egyébként olyan 12k aranyam van.

Más. Hogyan dönti el a társam, hogy mikor használ pajzsot és egykezes fegyvert és mikor kétezest? Ha tárgy átadás után beállt valamire, akkor átvált? Vagy lényegében egyszer számolja ki az MI, hogy mit akar és ahhoz ragaszkodik mindentől függetlenül?
  • xXtamasXx
    Fogalmam sincs egy darab pontot nem osztottam még zárnyitásra...
  • Laza
    Én is utálom, hogy nulla loot tartalom van lvl18 környékén a játékban ........

Ér valamit a 'nagyobb eséllyel jobb cuccok' perk?
  • Flora2
    Mágus fajzat segítő:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Riftenben ül egy destruction mágus csatlós a központi fogadóban (500 arany). Hihetetlen dolgokat tud csinálni a kezeivel. Sokszor csak álltam és tátott szájjal néztem.
  • Laza
    Én lvl18 vagyok, Nord faj, harcos (1h+pajzs) fire resem nulla, HP 210, normál nehézségen játszom, és a tüzes sárkány fújása alig sebez ... jobban meg tud kapni, ha harap, de akkor sem vészes. Egyébként a kezdetektől az alap healinget használom (15HP/sec), és eddig minden helyzetben tökéletes volt (van rajta 2 perk, -50% mana költség, x2 heal mennyiség). A löttyöket nem is iszom, csak cipelem.
    Bossoknál is ha gáz van, akkor futok és heal ... ha nagy a gáz, akkor két kézzel :)

Mondjuk mindig velem van Lydia, és nagyon jól tud jönni nagyobb bajban, mert tudja tankolni a bossokat.
  • Nagydög
    Pontosabban Mzulft. Ezek a torpek tuti csehszlovakok.
  • Nagydög
    Meg nem talaltam magus fajzat segitot, meg mar kezdem megszokni Lidit. Olyan mint egy rossza hazassag, folyton uvoltok vele, vagy miatta, de mar nem fogom lecserelni.
  • Shiwo
    eh...tudtam, hogy küldés előtt kellene egy frissítést nyomni ... :D
  • Shiwo
    legalább fejlődött közbe a zárnyitásod :)
  • Nagydög
    Torpe raktar, az Uzmungurbur, vagy mi a nyu nevu quest hely mellet? Az nekem eleg bosegesen tele volt. Az egyik polc folott a falon van ket lada. En majdnem elmentem mellettuk.
  • Richardix
    Van ilyen is.. szerencsére :D
  • ratgab
    De legalább fejlődött a zárnyitás képességed...
  • ratgab
    Hasznosak tudnak lenni. Guide is írja, hogy érdemes megfelelő társat választani. Pl.: Tömegpusztító mágusnak harcos társat választani baromság, de pl. egy olyan, aki tud idézni segítséget hasznos lehet.

Vannak kifejezetten lopakodásra szakosodott társak is egyébként.

Harcosnak egy támogató karakter vagy egy íjász jöhet jól.
  • ratgab
    Guideban van egy nagyon jó leves kifejezetten mágusoknak (fortify magicka 100+ 25 % mágia regen). 3 összetevő kell hozzá, amiből 2-t nehéz beszerezni.

Kaja nem csak gyógyít, hanem manna-t is tölthet, illetve staminát is. De annyira nem kísérleteztem még vele.

pl: Az egyszerű almás, káposztás (ahogy elnézem a kaja listát ez is a leghasznosabb étel, amit készíthet pl. warrior) leves 15 staminát és 15 health-et tölt, de mivel fél kiló, ezért ha sok van belőle túlságosan leterhelheti a karaktert. Akkor már jobban jársz egy health potion-nel, ami 35 is gyógyíthat.
  • xXtamasXx
    Dwarven romok közt császkálok találok egy Apprentice ajtót, jólvan kinyitom, üres szoba, egy Expert rács....jólvan kinyitom....bemegyek Master láda...50 lockpickel később találok benne 200 aranyat érő lootot
  • Nagydög
    Kell(ene) tanknak, meg tarszekernek, es idonkent magara talal, akkor meg egesz okos. Varazslok ellen lengeti a manaszivo kardjat, a medveket meg pajzzsal tartja, mig en szorom rajuk a csunyasagot.
  • Flora2
    Kösz, ez eszembe se jutott. - De a shoutolás se. :D
  • mousee
    Érdekes, akkor majd valami más fajjal megyek neki :) Amúgy én is szívesen olvasgatom a történetet, az összes könyvet igyekszem átrágni, nagyon szórakoztató, és angol gyakorlásnak sem utolsó.
  • xido
    Alszik is helyetted....csak sajna nem marad fekve,ha elkezdenél mást csinálni:)
  • IXEMGabeo
    te ratgab a kaja életgyógyításon kívül semmire nem jó?
  • Richardix
    khm.. nem kattintásra, hanem use billentyűre működik, de amúgy így van.
  • ratgab
    Lehet ám őket iránítani. Simán arrébb küldöd és kész. "I want you to do something for me" vagy valami hasonló opciót kell keresni.
  • PiszkosFred
    Van egy opcio, amikor a csatlosodat manualisan tudod iranyitani. "you need to do something for me", vagy valami ilyesmi a beszelgetesben. Ekkor kapsz egy curzort, es amire kattintasz, azt o felveszi, vagy megoli, vagy odamegy, stb. Pl a foldre kattintva ott megall. NPC-re kattintva, megtamadja (de a bountyt te kapod). Targyra kattintva felveszi/ellopja. Csapdara kattintva - o kapja be a sebzest, stbstb.

Ha beall az utba, erdemes ilyenkor ezt hasznalni, es elkuldeni messzire.
  • Richardix
    Van is bennük lélek? :D
  • Flora2
    Nem olyan egyszerű ez, az elf-eket mindkét párt utálja (tapasztalom a saját bőrömön, bosmer vagyok). A nordok azért, az imperialok ezért. Nem is állok be egyikhez se (vagy fő-quest során muszáj lesz?).

Egyébként jó ez az uesp.net, nemcsak arra, ha valahol elakad az ember, hanem fent vannak a történelem, meg egyéb faji/vallási ismeretek is, most utánaolvastam a bosmereknek, és már bánom, hogy nem ezzel kezdtem, talán jobban játszottam volna. Ti pl. tudtátok, hogy egy wood elf vallásilag nem ehet és nem craftolhat semmit, ami növényi eredetű? Jó kihívás lehet, ha valaki szerepjátékosan akar játszani.
  • Louis Cyphre
    No, armor rating: 1122! :)

Csak azt nem vágom teljesen, hogy a mágia ellenállás magába foglalja a fagy, tűz, áram ellenállást vagy ez egy különálló 4. dolog.
    Mert én csak Magicka resist-et tettem a páncél szettre.
  • mousee
    Igen, nekem is rendszeresen útban van a társam, és az idézett lényem is. Idézett lény még nem para, mert megölöm vagy újraidézem, a társ már neccesebb... én barátságosan odébb szoktam shout-olni őket :D
  • Flora2
    Másnak is azt csinálják a csatlósok, hogy két szoba közt beállnak az ajtóba, és nem lehet tőlük továbbmenni? Békés helyen, meg ahol van hely, ott is trükközni kell, hogy elmozduljanak az ajtónyílásból, de most legutóbb egy dungeon szekrényajtójába állt be mögém... én kirámoltam a szekrény tartalmát, loot-olok, akarok kimenni, nem és nem. Futok, ugrálok, guggolok, szólok hozzá, nem tudom eltolni. Be kellett töltenem az előző autosave-t. :(
  • Batmanci
    Van egy csomó petty, lesser, greater lélekkövem, de nem engedi, csak a nagyokat használni. Úgy rémlik, korábban ki tudtam választani, melyik kővel akarom feltölteni a fegyómat. Most mi van, beesik a hófúvás?
  • ratgab
    2 baj van ezzel:

1. kaják mint mondtad nem sokat gyógyítanak
    2. ráadásul még baromi nehezek is és sok kell belőle a felgyógyuláshoz

Így jobbak a lötyik, mint a kaják.
  • PiszkosFred
    Arcane Enchanter asztalt keress. (altalaban varazslok kornyeken szokott lenni) Amit "kinyersz" a targybol, nem jelenik meg az inventoryban, csupan tudni fogod onnantol kezdve ezt rakni barmire (fegyver vagy targy). Hogy milyen eroset, az majd fugg az enchant skilledtol es a lelekkovedbe zart lelek erossegetol.

• xido
    Ellenben ugyanolyan képességű tárgyakat csak egyszer tudsz Disenchant-olni..másodjára már kiírja,hogy ezt az Enchantot már megtanultad...
  • ratgab
    Pl. Whiterunban Dragonsreach-ben van egy mágus, akinél van egy ilyen munkaállomás, ahol enchantolni és disenchantolni lehet.

Disenchant: Szétszedi az adott mágikus tárgyat, mely során a tárgy maga elpusztul, de a benne lévő varázslat megtanulásra kerül. A megtanult varázslatot tetszés szerinti tárgyra rá lehet bűvölni ezek után (elsőre nem fogsz olyan erősségű enchantot kapni, mint amiből kinyerted a varázslatot).
    Példa: Van egy 5 fagysebzést okozó kardod, amit disenchantolsz, majd a kapott varázslatot rárakod (disenchantból kiszedett varázslatot ezután akárhányszor felhasználhatod enchantolásra) egy másik kardra, de azon csak 2 fagysebzést kapsz (ez enchant szinttől függ).
  • xido
    Akkor viszont vegyél sok kaját és főzzél:)..
    Nem sokat adnak..a legjobb is 15 gyógypontot,de legfeljebb zabálj két pofára:)Amúgy tele van majd' minden hely Potion of minor healing-el,ráadásul az alap varázslataid között ott van a healing,Potion of minor magicka legyen nálad sok és igyad,ha a healing varázslat leviszi..