The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Tegnap nekiestem egy óriásnak, hogy töltsek egy grand gem-et, 10 perc kínlódás és egy raklapnyi poti elhasználása után megfeküdt. 100 méterrel arrébb találtam egy feltöltöttet egy ládában... nem anyáztam ám😊

[merlinw.org]

Ha van benne lelek. Ha nincs, akkor a "soul trap" valamilyen formajaval szerezned kell bele.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

JethroHUN
inventoryban a fegyveren nyomsz 1 T-gombot és kiválasztod azt a soul gemet amivel tölteni akarod. Soul gemet pedig a soul trap varázslat segítségével, rányomod 1 ellenfélre, majd kinyírod és töltve is van.
Emberek lelkét csak black soul gembe lehet. pl a farkas az petty, de minél nagyobbak annál nagyobb soul gem kell.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

koschwarz
igen, de a hosszú fegyverek lényeg, hogy azért tudod tartani a távolságot. egy sima tõrös vagy kardos ellenfélnek ha ügyes vagy, csak a levegõt kellene csapkodnia elõtted.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

3posttal lejjebb?
Sziasztok!

A varázsfegyvereket hogy kell feltölteni? A lélekköveket?
JethroHUN
experten? o.O akkor nálam a hiba.. mert heavyben+spellel 200 armor és néha azonnal deathblowval kinyír egy ellenfél.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
inkább spoilerben írom, nehogy baj legyen😊 Az egyik küldinél (the cornered rat) Esbernel kéne beszélnem, de miután elmondom neki, becsukja a kis ajtóját, és nem lehet újra beszélni vele. Ez valami bug, vagy mi? Egyébként melyik mondatokat kell kiválasztani, hogy elsõre kinyissa az ajtót?

+ Honnan tudom, hogy melyik fõ küldetés melyik mellék?

every damn day

Ja hogy arra gondoltál. AZ úgy stimmel. 😊

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

MerlinW
Én elven/glass light armorban-ban nyomom. Abban is 100+ az össz. armorom, elég az.

[merlinw.org]

Ismert hiba. Megoldás a problémádra az alábbi linken van:
Esbern bug

Van perk is, anélkül semmit nem ér, igy tudsz 2 enchantot is rakni 1 itemre. 5/5 enchanter, insightful, corpus, extra effect, ezek kellenek egy jo mage gearhez.
Nekem az vele a bajom, hogy mikor attorik, akkor kicsit visszahokol a karakter, es mire elinditanam a valaszkuldemenyt, mar kapom a kovetkezot. Meg dolgoznom kell a hasznalatan.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Dede ha vissza viszed a kürtöt akkor kapsz egy lelket is 😉

tigeroo
gyönyörû játék biza. minden ami az oblivionból hiányzott most megkaptuk
(már a morrowindben is solstheim északi szigete volt a kedvenc helyem), a hangulat, a táj, az északi mitológia vonásai... a sárkányok már csak hab a tortán. erõsen goty nálam, végre nem egy hígfos akciójáték rpg elemekkel, kedves molinõ, bioware és a többi kontár tanulhatna az elfeledett útról, mert valami ilyesmi az rpg definíciója 2011-ben! parádés hogy közben multiplatform cím is...

na de hátha a szakma és a közönség által sikeres lesz a játék (sõt már az, olvastam lentebb valami 7 milliós eladást az elsõ héten), remélem hogy példa lesz az ipar elõtt, most jobban kellenek a gyöngyszemek mint valaha hála a sok 5-6 órás casual fos rókabõröknek.
Ha szeretsz "sokan lenni" szerezd meg a Dead Thrall spellt, Te + Lydia + 2 zombi mágus = 4 summon <#hehe>

Nálam detto ugyanez a helyzet (nem lelket lehet ott kapni hanem szót tanulni).

Sir Quno Jedi
De azt vágjátok, hogy vannak a ward-ok. Ezek tulajdonképpen egész alakos pajzsként szolgálnak. Akadémián is tanítgatnak rá, hogyan kell használni. Namost már a második fajta ward is 60 armort ad és 60 mágia sebzést/hatást véd! És van olyan perkje ócsóé, amiben dupla a hatás, ha nincs rajtad páncél. Nomármost azt akárhogy is számoljuk mindjárt 120armor, ami nem piskóta... És ez elég alacsony szinten. Hátránya, hogy viszi a manát (bár ez csökkenthetõ) és neked kell aktiválni és tartani, mint a pajzsodat, szóval nem full time védelem, de távolharcos ellenfelek+mágusok stb. ellen nagyon faja. Felhúzod, védesz vele, aztán te jössz. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Valakinek sikerült az Ustengrav nevû dungeont teljesítenie? (úgy értem hogy a térképen azt írja hogy Ustengrav - Cleared) mert én már végigmentem rajta kétszer, végigugráltam az oszlopokon a ládához, bementem a vízesés alá, visszavittem a kürtöt és kaptam egy sárkány lelket és mégse írja ki hogy cleared :|

JethroHUN
Én is így tolom, de valszeg cserélem a heavy settet, mert így lassú a karakter. Ha lenne dodge, mint obliban, h nyomtad az S+spacet- akkor hátra szaltózott 😄

TVelvet
Dualwieldel stamina lopós enchant kell. Problem solved. 😄
Molnibalage
Nekem most úgy 180 HP és 160 körüli ST van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pontosan. Ha esetleg a karakter még enchanting-ra is pakolt derekasan és eléri a legfelsõbb fokozatot, akkor meg akár fegyverenként 2 hatás (összesen 4!) is figyelhet ami együttesen nagyon rombolóan hat az ellenfélre.

Plusz például két tõrrel nagyon pöpecül csinálja a kettõs támadást (jobbos tõrön pördít egyet és fordított fogásba kapja hogy a penge hátra nézzen majd mindkettõvel igen látványos kaszabolást végez).

Na most azt hiszem, ez az az eset, amikor senki sem fog megroni erte, ha beszerzed a wiragbolti verziot.

Sir Quno Jedi
Két egykezes durva varázsfegyóval ugyanannyi idõ alatt sokkal több varászhatást tudsz bevinni, ami lehet sebzés pl. és máris jobb, mint a kétkezes fegyók. Egyikkel ölsz, másikkal soul trapelsz stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Így van, pakolni kell a staminára is, nem csak health-re, és akkor nem lesz gond. Plusz már 20-as one-handednél mehet a fighting stance, amivel kevesebb stamina kell, 50-esnél meg mindkét pont legyen rajta a dual flurry-n, és akkor +35% sebesség a fegyverforgatásban. Innentõl kezdve nem is fog hiányozni a pajzs meg a blokkolás! <#wink>
Aha értem köszi.

Molnibalage
Nem éppen, mert nagyon hosszú fegyverek. Rendszeresen csapok le úgy ellenfeleket, hogy hozzám sem tudnak érni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Újra kezdtem és azt vettem észre ,hogy oké ,hogy nagyot csapsz a 1 db 2 kezesezel de mire egyet ütsz addig 6-t kapsz és vagy kivégzed vagy szívás ezért gondoltam hátha jól fel poisonolsz egy axe-t aztán több találat több sebbzés lehet!
Molnibalage
Az lentebb írtam, hogy nagy nehezebb letettem pár tárgyat ahova akartam, azt alvás után mégis fel voltak borulva. Mondjuk lehet, hogy Lydia rohant neki, bár a polct tetjén levõ gyertyatartónak elégn nehéz nekimenni...

A tudtam volna, hogy máshol szebb és jobb van, akkor arra spóroltam volna. 5000 arany igen sok skillre mehetett volna vagy kovácsolás fejlesztésre. A könyvespolcot azért berendezem. 😊

Maximálisra fejlesztett alchemy mellett a legerõsebb méreg ugyanannyit sebez mint amennyit gyógyítani tudsz (94-et). Alapanyagnak meg megteszi bármely két olyan dolog aminek a hatásai között szerepel a damage health. A neve meg az lesz amit te adsz neki.

Az általam eddig megtalált legerõsebb méreg amire emlékszem az 75-öt sebzett (de magicka csökkentõbõl még csak 50-est találtam, bénítóból meg 7 másodperces volt a legerõsebb amit láttam). Tehát méregbõl lehet erõsebbet kutyulni fejlett alchemy segítségével, míg a házi készítésû gyógyító lötyik nem érik el az erõsebb (100-150 és teljes gyógyítás) kapható és található itókák erejét.

MerlinW
Dual esetében ezért kell staminára pakolni. Illetve van a one-handed ágon dual wield perk is (gyors támadás), valamint fele stamina power esetén, stb. Pajzs pedig nem kell. Én sem használtam soha, mint battlemage. Jobb kézben kard/fejsze/buzogány, bal kézben spell.

[merlinw.org]

na akkor keresek egy jobb meg egy bal kezes karaktert ÉN meg blockolok 8))

Hja orcot indítottam és ahhoz a 2 kezes balta illik csak gondolkdotam berserker féle orcon dual axe. de akkro majd máskor 8)
Nekem nagyon bejött! Amikor már megvan az a pert, hogy gyorsabban csapkodsz velük, onnantól elég hatékony! És egy idõ után sima bal klikkre mindkét fegyverrel suhint (legalábbis nekem úgy tûnik az animációból, de nem tudom, hogy ez a sebzésben számít-e), valamint nagyon jól néznek ki a különbözõ power attack-ok, és a kivégzések! <#taps>
JethroHUN
Ha mindkét kezedben van vmi fegyver, vagy spell = nem tudsz blokkolni.
Kivéve ha pajzs. Ha fegyverrel akarsz blokkolni (1 kezessel) akkor a másik kezednek üresnek kell lenni.

2 karddal, azért nem jó menni a a dublás power attakkot az egész staminás kb.

MerlinW
Nõi karakteremmel feleségül vettem Muiri da Markarth-t😊 Házamban lakik továbbá Lydia harcostársam, nappal kalandozunk, éjszakánként hatalmas édeshármas leszboszpartikat tartok 😄

Egyébként lvl25 battlemage vagyok 40 óra játék után. Fõküldetéssel nem foglalkoztam a szürke szakállas - Dephni-s sárkányölés óta (asszem a 3. fõqest szál)

[merlinw.org]

Valaki leírná melyik a legerõsebb health poison a játékban amit alchemyvel is lehet csinálni? és mik kellenek hozzá?

koschwarz
két darab egykezes harcos karakternél az a baj, hogy két szájat kell etetni. meg nehéz két olyan harcost találni, hogy az egyiknek a bal, a másiknak a jobb keze van meg, bár ez nem feltétlenül szükséges. meg idõnként veszekednek 😄DD

na jó, szóval, kétkezessel asszem nem lehet blokkolni, tehát ott inkább a gyors elmozgásos harcmodor lehet a nyerõ.

én speciel jobban bízom egy bazi nagy pallosban, már az obliban is szerettem a claymore-okat, az viszont lassabb, de nagyot sebez, és blokkolni is lehet.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

ne így fogd fel. Ez egy kifejezetten olyan elem ami segít abban hogy még jobban beleéld magad a játékba. nekem is több órámba telt amíg összehoztam a házat, majd miután láttam a szegényes berendezést akkor az összes komfortra mentem

( elõtte marha fejjel összeszedtem mindenféle poharakat tálakat üstöket stb. hogy majd ha lesz asztal akkor majd minden legyen rajta. csak mikor "hazaértem" akkor láttam hogy fullos a berendezés, minden van benne! SÕT NÉHÁNY ARANY is volt a ládafiába! )

most mingyá megyek vissza feleségért... mivel a lejjebb linkelt leírásból láttam hogy a feleség BOLTOT IS NYIT BAZZE..!!! és állítólag NAPI 100 aranyat hoz a konyhára !!

Na tehát ezekkel az elemejjel is lehet a beleélést növelni.

Most azt fontolgatom hogy a következõ karimat SIMA VADÁSZKÉNT indítom! Csak íjászkodás+tõr / semmi páncél elsõre! /.
Vadászgatok ( fejlesztem a sneak+íjász tudományom )és csak abból tartom fenn magam, majd késõbb nyilván tolvaj és brotherhood küldik ....
Van valakinek tapasztalata 2 db egy kezeses harcos karakterrel? Van olyan hatásos mint a 1db 2 kezeses?
Szívesen végigkóstolnám én az egész kertet, ha be tudnám végre szerezni a játékot...😞(( Addig csak irígykedek itt a fórumban.<#rinya>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Sir Quno Jedi
namost elõkóstolod, megvan az elsõ hatás mindenre. Aztán kuytlod õket az elsõdleges hatásoks szerint, így eladható piton-ök leszenk belõlük. Nõ a skilled (evéssel és kutyulással is), majd kutyulás közben simán kiderülgetnek másodgalagos stb. hatások szabályosan, szépen és ezektõl is fejlõdsz, kuytulsz jobbat stb.-stb. EZ a profizmus ám. 😄 Persze recepteket sem árt gyûjteni... (pl. diesase gyógyító potiét)

Molnibalage
Így is és úgy is kiderülhet. 20-as alkímiám sincs, oszt mégis van olyan növény, aminek 3 hatását ismerem.

PiszkosFred
Hat, valtoznak az idok 😊 Itt enned kell, ha elokostolas nelkul fozol, csak pocsekolod a draga alapanyagot.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ja és oblivionban tényleg nem kellett kajolni az elsõ hatáshoz, ott 25%-ig csak az elsõ hatást ismerted, 26-50-ig a másodikat és így tovább, automatikusan. Ez megváltozott a Skyrim esetében.

JethroHUN
Csak az elsõ tulajdonságát tudod meg ha megeszed, után csak úgy megy ha kísérletezel, tippeknél is kiírja a gép h úgy kell. Obliban pedig ahogy nõtt a skill úgy fedezted fel magadtól sorba a tulajdonságait a 4bõl.

Sir Quno Jedi
Há mer nem jól játszottad 😄. Mondják is, hogy meg kell kóstolni a zösszetevõket és abból derül ki a jóság (azonnal méghozzá).

Há' mondtam én ellent neked? 😊
Igazat adtam abban, hogy kajolni kell az alapanyagot ha hatást ismerni szeretnénk, csupán megemlítettem, hogy a felsorolt alapanyagok jó részénél mivel pont nem az elsõ, könnyen megismerhetõ hatás a restore health, így marad a kutyulgatás össze-vissza, mint alternatíva a hatások kiderítésére (meg a receptek beszerzése/ellopása/elolvasása). <#eljen>

Elnézést, de én pl. emlékezetem szerint egyetlen dudvát se kóstoltam az Oblívionban, a hozzávalók és a potik hatása kutyulás közben derült ki.

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Sir Quno Jedi
Tökmind1, ez így mûködik. Meg KELL enned a növényt/komponenst és akkor fedezed fel a képességeit/tulajdonságait. Így mûxik az alkímia az Obliban is. Aztán után már megy magától. Ez a normál útja. VAGY össze-vissza keverheted õket, de minek?!?!?