30713
TES
  • Egoraptor
    Gratulálok! Találtál egy bugot!
    Random IMBA Tűz mágus néven fut mostantól.
  • whisper
    Amúgy meg a kérdés akkro jobban járok ha mondjuk egy jég vagy tűz sebbző shoutot használok mert az enemynek sincs resistje?
  • whisper
    Igen fent van az 1.2 Viszont nem értem akkor, hogy a tűz csapda vagy a tüzes dragonnál meg működik!
  • whisper
    Vágom ,hogy nem ugyan az a kettő és azt is tudom ,hogy nem immunitás de azt is tudom ,hogy igen csak nulla %-os a frostom és a melette lévő frost mage igen csak nem tudott leölni és elég vicces akár mit mondasz ,hogy a nulla %-os ressel frost maget leütöm pillanat alatt alig sebes a spike-al a 70%-os fire resemmel meg simán agyon lő egy fire mage! Ha sz.ted erre az a magyarázat ,hogy a magic res lecsökkenti a 30%-al és a maradékra jön rá a 70% resi akkor . értem. (és légyszi ne oszd vissza azt ,hogy az ,hogy leütöm az nem a resemtől függ mert értem ,hogy az a harci képességeimtől függ)
  • Egoraptor
    Ezt olvastam valahol hogy aki felrakta 1.2-őt annak a rezik annyit érnek mintha 0% lenne (még a faji sem működik). Nem tudom mennyi ennek a valóságalapja
  • Egoraptor
    Ilyenkor az ereje + nyíl ereje + minden egyes lv Archery + perkek +
    Enchantolt Light Armor sett ami + Nyíl sebzést ad.
  • Calver
    mert 70% fire resist + 30% magic resist baromira nem immunitás
    először csökkenti a bekapott sebzést tűzellenállásod 70%-al, majd a megmaradtat mágiaellenállásod 30%-al.
    persze lehet, h patch rontotta el, ez viszont tipikusan Bethesda-s dolog (Fallout 3-nál patchelést azzal indították, h minden VATS-os perket elrontottak, és így is maradt közel egy évig)
  • xido
    és ilyenkor az ereje csak az íjtól függ,vagy még az erősebb/gyengébb nyílvesszők máshogy sebeznek?:)
  • Egoraptor
    Kovácsolt Daedric Bow amit 100-as kovácsolással csinálsz amit
    100-as Enchant-al Enchant-olt kovácsolós ruhában kovácsolsz.
    De a ruhát is mikor kovácsood iszol hozzá maxos Enchant növelő potiont.
    Ja igen és mikor mindez készen van akkor még a kovácsolás elkezdése előtt
    iszol mellé kovácsolás feljavító potiont is.

Na mikor kész lesz a bow akkor az már olyan imba lesz mintha beírtál
    volna egy '1 hit kill' cheatet a konzolba. Szvsz semmi értelme
  • Egoraptor
    Feltetted 1.2-őt mert állítólag kilövi összes rezit 0-ára.
  • whisper
    lol nem rétem még írta ki 2x
  • whisper
    Valaki erre adjon választ! 30% magic reduce és 70%-os fire resem van. akkro ,hog yöl meg a idióta undead mage fire spellel?
  • Ragnar360
    Melyik a LEGERÖSEBB/legjobb Bow a jatekban ?
  • Ragnar360
    na megszereztem még este, khm hajnalba az Ebony Bladet - mi is ennek a képessége nem igazán értettem, csapkodtam vele de nem nagyon vettem észre h bármi is lett volna
  • Paladin
    Morokeivel az a baj, hogy armornak számít, így üti azt a bizonyos alteration perket.
  • Nagydög
  • Fpocok
    Gondolom, ha leölsz valakit olyat, akkor folytatódik. De én sem csináltam vele semmit.
  • nasum
    Olyan kérdésem lenne, hogy a whispering door quest az majd folytatódik, bementem felvettem a kardot és annyi? Át lehet adni le lehet dobni, pedig a leírás alapján le kéne ölnöm valakit aki közel áll hozzám. A királyal se tudok beszélni a gyerek se változott teendő?
  • francois
    A mágusok már csak így alszanak

• Fpocok
    DB-t remélem kiírtottad :D
  • athlay
    Én egy tetőtől talpig jóságos mágust indítottam, úgyhogy azt már az elején tudtam, hogy brtoherhood meg tolvajcéh kizárva.

Igazából a daedric küldetéseknél kezdődtek a problémák, amikor Boethia megbízott, hogy áldozzak fel neki valami csókát, meg amikor a Mehrunes shrine-nál meg kellett volna ölni a muzeumos pojácát. Úgyhogy inkább ezeket is félbehagytam.

A kari most 50. szintű igazából nincs már neki sem kihívás, viszont rengeteg apróság van amivel el lehet pöcsölni, és élvezem őket.
    Most pl kitaláltam, hogy megszerzem az összes shout-ot, amit lehet. A Mara templom questjei is jópofák voltak, pedig nem is kellett senkit leirtani...szóval magas szinten is jó ez :)
  • athlay
    Szerintem is mielőbb érdemes megcsinálni a varázslóiskolát, ennek a végén megkapod a Morokei-t meg az Archmage robe-ot, ami helyből 200% mana regeneráció pluszt ad. Ez a kombináció kezdetben nem rossz (bár marha hülyén néz ki), nyilván később le kell cserélni maxra enchantolt költségcsökkentőkre.

Az egyetlen necces pont az Morokei, én szerintem ezzel a csatával vesződtem annak idején a legtöbbet, oda a játék kezdeti fázisában kelleni fog 1-2 tank. (Nekem Lydia meg egy fire atronach segédkezett, de elég húzós volt azért így is)

• CamelX
    Ez fain hogy ugyanaz motoszkál sokatok fejében mint nekem :) csak azon agyalok hogy álljak -e neki rögtön, vagy pihentessem kicsit, nehogy beleunjak másodikba :D
    Ami viszont igencsak bíztat, hogy Khajiit-ként eleve magasról tettem a politikai civakodásra, és nem vettem benne részt, viszont egy Imperiallal pl. azonnal belekóstolhatnék abba is :)
  • Nos
    Xp rendszerbol nagyon sokfele van, mig az ES sorozat fejlodesehez hasonlo rendszert nem ismerek. Az xp rendszeren belul is vannak jobbak es rosszabbak, de ott ugye eleg nagy a valtozatossag, hogy mit ismerunk. A skillfejlodos rendszerbol is ki lehetne talalni azert valamennyire elteroeket. Az viszont biztos, hogy egy jol felepitett skillfejlodos rendszer sokkal realisabb, mint egy xp rendszer. De ebbol a szempontbol en az elder scroll rendszert legfeljebb kozepesen jonak tarto. Tulzottan engedi eltapolodni a karaktereket, amit az ellenfelek szintezesevel probal orvosolni. Szerintem jobb lenne, ha nem lenne szintezes az enemiknel. Ekkor a karakter lassabban fejlodne, de a szamszeru ertekekilyen meretu novekedese helyett inkabb plussz opciokat kapna. Tehat megtanult dolgokat tehetne meg. Mert az azert tulzas, hogy ugyanaz a fegyver 20szor annyit sebez magasabb szinten, mint elson. Ok, hogy van kulonbseg, de ekkora. Viszont ezt lehetne a perke szamanak novelesevel orvosolni, vagy azzal, hogy bizonyos lehetosegeket egy bizonyos skill szinten automatice is megkapsz. Pl a power attack csak 20as szinttol mukodne, vagy az ijnal a sebzes nem none ilyen eszeveszetten, de minel nagyobb a szkill, annal kisebb szorassal csapodna a celkereszt kozelebe a nyilvesszo. Mert most ugye mindent eltalalunk. Na meg ilyenek. . .
  • Árnyvadász
    Arról nem is beszélve, hogy 15X sebzés szorzóm van a lopakodva leszúráshoz. Mondanom sem kell, ha ez sikeres, azt nem sokan szokták túlélni.
  • Árnyvadász
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem túl erős a tőr, viszont megvan az esélye, hogy egy vágással megölsz vele bárkit! A másik hasznos tulajdonsága, hogy nem kell feltölteni, örök töltet van benne.

Most tolvajként szoktam ezt a tőrt és egy másikat (kétkezes harcmodor) használni és elég effektív. A másiknak 25% esélye van kritikus találatra, így elég jó esélyem van vagy egy nagyobb sebzés bevitelére, vagy egy azonnali halálra a Mehrunes Dagon tőr által ugyebár.
  • Molnibalage
    Köszi.
  • PiszkosFred
    Pedig az xp rendszer sem minden esetben reális. Ha elvégzel egy küldetést, azért kapjál csak aranyat, esetleg reputációt, tárgyakat, szerelmet, kitömött oposszumot, bármit, de ne xp-t. A küldetés teljesítése közben fejlődsz és gyakorolsz (gyk: a szörnyek írtásáért kaphatsz XP-t, oké), de azzal nem, hogy a végén a város főterén odaállsz az NPC elé, majd átadod neki a elveszett tejeskancsót, amelyet egy kripta mélyéből szereztél vissza.

TESben pont ezért van ez a skilles - ha használod, gyakorolsz, akkor fejlődsz - rendszer. Pl, ha Lydia drága végigírtja helyetted az instát (oké, dungeont), akkor nem fejlődsz és ne lépsz szintet.
  • Nos
    Szerintem ez a jo hozaallas. Most 45ik szinten nekem sincs ellenfelem. Ez az elso karakterem. A foszal megvan, meg par nagyobb kuldi is. De mivelnehezpancelos tankot inditottam, ezert a tolvaj es fejvadasz szalat, valamint a mage guildet es a bardokat total kihagytam. Eleve nem erzem szerepjatekosnak azt sem, ha ugyanaz a karakter a companionok hosies vezere es egy tolvajceh feje is egyben. Nekem ebben a rengeteg kuldiben az tetszik, hogy ha valami moralisan, vagy mas okbol nem tetszik a karakternek, akkor nem kell vele foglalkozni sem. Szoval nekem is uj karakter kovetkezik, aki nem fog tudni enchantolni :)
  • tobias88
    Akkor már értem miért fáj az oldalam.
  • Paladin
    Éppen hogy rp szempontból szar dolog az xp rendszer. Mert akkor elvállalja a gamer xp-ért az anyagyilkosságot is.
    Ennél nem vagy xp hajhászásra kényszerítve, hanem gyakorlásra - kicsit realistább hozzáállás.
  • Nagydög
    Elcsuszott veseko.
  • Egoraptor
    Menj nyugodtan így, én is így csináltam mágusom.
  • tobias88
    Mi az a Liver ston?
  • Nagydög
    Szerintem nincs akadalya. En meg teblaboltam elotte kicsit.
  • nasum
    Hali, a karim egész jól áll, egyetlen egy skill pont lett csak rossz helyre téve, egyszerűen az egykéz pajzs íj mellé nem fér be semmilyen varázslat.

Ezért indítanék most egy varázslót, kérdésem életképes elképzelés lehet hogy lvl 1-en elmegyek a lover stonig, utána meg nyíl egyenesen a varázsló iskolába? Aztán kalandozok, most értem csak a harcosal a varázslókhoz lvl 26on, de nem akarom elkezdeni, mivel nem lenne értelme.
  • hapi
    Ugyanígy játszom én is. 3. karakternél tartok most. Mondjuk a főszálat csak az elsővel toltam ki. Amikor "félisten" lesz a karakterem nem játszom tovább mert nincs kihívás benne masteren sem.
  • Egoraptor
    Én nem csaptam le a bohócot... mert különben később ki tartaná
    tisztán a Night Mother-t.

Amúgy nem, nem valami nagy szám.
  • simon7108
    jó ez a Razor dagger?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    megérte megölni a csávót érte?:D vagy többet ért volna 500 gold?
  • SzirmosSzisza
    És mi van, ha megállsz a fejlődésben ? Amit ki akartál húzni az ki van, az ellenfelek úgyis veled fejlődnek, ergo nem kerülsz hátrányba.