30713
TES
  • IXEMGabeo
    fejembe van a térkép csak a neveket nem tudom:D

nem mondok róla többet, gondolom lesz oda küldetés. Ott akkor jártam mikor levertem egy csomó Fornsworn táborozót, csomó varázsló volt köztük távolról küldtem rájuk a Furykat ezek meg elintézték egymást szépen:D:D, volt ott egy jeges ember, egy hagraven is, aki éppen egy döglött óriás felett tartott szeánszot. Na az a barlang pontosan ott van asszem...hely rémlik és a jelek a térképen is...
  • PiszkosFred
    Huh, az a barlang fontos szerepet jatszik pedig majd a kesobbiekben, jol jegyezd meg merre van :) Spoiler nelkul kar lenne tobbet mondani rola.
  • IXEMGabeo
    így is hangulatos az sztem mikor jön mögötted valaki, és a hangeffektjei ugyanúgy megvannak támadáskor...benne van "I need something" és akkor pl azt teszi, amit kérünk tőle.

Voltam egy érdekes templomban tele csapdákkal ott pl ha ráléptem egy kőre akkor egy tűzlabda eltalált ügyelni kellett arra is, hogy a társ ne lépjen másik kockára rá erre volt jó ez a kis apró párbeszéd...ott majd lesz valami egyelőre nem bírtam kinyitni az átjáró ilyen szobor fej van előttem állok ilyen körökön és szintén vannak jobb oldalt szibolizált kockák. Annyira sok helyen jártam már, hogy nem tudom sajnos minden mellék/ talál helységet megjegyezni:S
  • BEAST #11644
    Az az 500 pénz semmi. Ezen kívül semmiben sem rosszabb, mint a többi társjelölt. Látszik, hogy szerettek volna többféle karaktertípust lefedni, de már nem volt kedvük/idejük/akármi, hogy mindegyikhez külön küldetést is csináljanak.
  • IXEMGabeo
    ja igen én fizetni tuti nem fizetnék társért:D az már túlzás lenne így is akadnak dögivel itt-ott amott...
  • BEAST #11642
    Igaz én vadászüzletet írtam, lehet ez zavart meg téged. Tehát a vadászboltban találtam.
  • IXEMGabeo
    jaa az egy zsoldos...:) tehát akkor nem a Warmaidenről beszélt Beast, hanem a másikról:)
  • IXEMGabeo
    pókok, nagy varázsló tömegek ellen pillanatok alatt meghalt nálam vissza is töltöttem, de ilyen egyszer egyszer fordult elő, csak, mint érdekesség... viszont valóban nagyon jó az emberi ellenfelek ellen
  • SzirmosSzisza
    Bemész a városba és egyből bal oldalt van ilyen kocsma / vadász bolt. (két testvér üzemelteti, a másik az húst árul a piacon). Na ott ül a sarokban egy arc, aki 500g-ért jön veled.
  • IXEMGabeo
    nem, mert Avenicci a vezetékneve...Proventius lánya, de a kovácsnál dolgozik. Nem is tudtam, hogy őt is magaddal lehet cipelni nálam nem engedi
  • gabo91
    köszi!
    hm... azt hiszem tudom mire gondoltatok...
    gondoltam alszom egyet éjjelig, ezért kivettem egy szobát a fogadóban...
  • Richardix
    Egy tanács: Tégy egy sétát éjszaka a városban.
  • BEAST #11635
    Pedig van ott még egy pár. Nekem az egyik "kedvencem" is ott kezdődött. Nézz körül jobban, tölts el egy pár napot a városban.
  • gabo91
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Eddig csak térkép déli részén tevékenykedtem. (kb 70 órányit) most jutottam el windhelmbe. Kérdésem az lenne, hogy kitöl lehet itt küldetéseket felvenni? Gyilkos gyerekt adott egyet, egy kereskedő a lopott gyűrűset, egy kardot szereztem vissza a kovácsnak, megöltem egy sárkányt, és kb ennyi, legtöbb ajtó zárva sehol senki. Elég tré város. Illetve elkezdtem csatlakozgatni a felkelőkhöz.
  • Ragnar360
    na alea hellyett hogy tudtam ale-t irni az is jo kérdés, na mentem, belemélyülök:) veszem az utam Riften felé, de elötte elnézek a sarkanylelöhelyre, Ivarsteadtöl nem messze

majd visszanézek forumra nemsokara

• Ragnar360
    ja igaz, ale csak expert
    persze hogy megcsinaltam:) csak nem jegyzem annyira a küldetések neveit, mostansag xar a memoriam:/
  • Calver
    [spoiler]kinyírtad a boszorkányokat, majd a silver hand maradványait, megtisztítottad Kodlak lelkét, te lettél a harbringer, valami rémlik? na ezek voltak azok.
  • Calver
    100 nem, Aela csak 75-ig oktat, mint a legtöbb Companion-os, kivétel talán Farkas és Vilkas, ők master trainer-ek (90).
    legjobb esetben - ha warrior kővel + well resteddel tanulod 65-ről - olyan 3 lövésnyire lesz 76-tól.
  • Ragnar360
    champions küldetést? de biztos megcisnaltam, de igy nem rémlik - konkrétan melyik volt az

biztos hogy lehet, mert már ott szerepelt az összesnél, a lehetöség, Follow me, i need your help

Nem is értettem, mert nem rémlik, hogy mondtak volna bármilyen szöveget is ezzel kapcsolatban, ha te tudod mit mondtak, akkor ird mar le, kivancsi lennék rá - de nem hinném, h mellöztek volna, mindig figyelek, ki mit mond, max néha átugrodik a szöveg, de az vmi ritak bug
  • Fantusz
    Végig kell csinálnod a Champions küldetést, Aela, csak az követően lehet társad, kisérőd, feleséged.

Íjászok kezdéskor hatalmas előnyre tehetnek szert, Faendal 50-es szintig majdhogynem ingyen oktat, ha neki kedvezően alakítod a "szerelmi háromszög" küldetésben a dolgokat.
    Kisérővel úgy működik az oktatás, hogy elkéri ugyan az aranyakat, de ott lesz az inventory-jában, s visszaveszed tőle (minimális összeggel kevesebb, mint amit fizettél neki).
    A champions vezérek le lehetnek kényeztetve, mert nehézpáncél, íjász, egykezes, kétkezes, és block oktatót is választhatnak kisérőnek.
  • Ragnar360
    pff, akkor könnyen lesz egy 100as archerym aszondod ?:ddd mondjuk mar tan igyis van 70en
  • PiszkosFred
    Mittomen, gondolom valami elozetes koncepcio volt, a valasztasi lehetoseg sokasaga. Hibas dontes volt a fejlesztok reszerol. Ennyi.
  • Richardix
    Mivel fel lehet venni őket kísérőnek, és a kísérőkkel tudsz tradelni, így kvázi vissza tudod venni tőle a neki adott pénzt.. kicsit exploitszagú, de ez van.
  • Richardix
    És ki mondta, hogy itt sok legyen? Legyen itt is kevés választható társ, de cserébe ne csak a játékos idegesítésére legyenek jók...
  • Ragnar360
    whaoo es ez hogy müködik akkor ? mert amint emlitettem mar végeztem - most odamek Aelahoz, tanulok 5 szintet es egyböl visszakerhetem a lóvét, az összeset ?:D
  • Ragnar360
    na akkor benézek oda majd oda, ált. csak nyilvesszöt veszek ott, még asszem körül is néztem, de nem láttam ott ilyen kiséröt

Lydia se rossz végülis, néha keményebb ellenfeleken sokkal jobb, mint gyengébbeken, olykor csomoszor ledownolják, maskor meg szétcsap mindenkit
  • BEAST #11621
    Nem is igazán a statjaik számítanak, hanem a stílus amit preferálnak. Pl Lydiát nem tudtam rávenni, hogy két kardot egyszerre használjon, ahogy arra se, hogy light armort viseljen. A dark elf vadászom, viszont a kétkezes fegyverektől meg a nehézpáncéltól viszolyog.
  • Ragnar360
    Egyetértek!!!
  • BEAST #11619
    Én is így gondolom. Ha ló nincs... :)
  • Fantusz
    Az, hogy a kisérőd mennyire tápos, az többek között tőled is függ.
    Őszintén szólva, nem tudom, hogy mi alapján számolják ki a kezdő képességeit a lehetséges kisérőknek, hisz van lehetőség már első szinten felfogadni valakit, s 50esen is.
    Nem találtam stat leírást a kisérőkről, Lydia pl. megjelenik egy rozsdás vaspáncélban, pajzsos karakterként, de ha kétkezes fegyvert kap átvált arra, s nem fog pajzsot használni. Uthgerd már csatlakozáskor steel plate páncélt visel, ami erősebb az ork páncélnál, orchis vértet csak akkor vesz magára, ha az fel van javítva (kovácsolás).
    Gondolom fejlődnek a kisérők statjai, kár, hogy nem lehet megnézni, hogy mit is tudnak valójában.
    A főhős azzal tudja befolyásolni a kisérője harci képességeit, amit ráad, s itt jön be a képbe ismét a kovácsolás, enchant.
    Egy jó fegyver, és egy erős páncél a kisérőnek is életmentő lehet.
  • PiszkosFred
    Tul sokan vannak, igy nem maradt ido es energia az egyes kiserok hatterenek kidolgozasara. FO3 es FNV vagy Dragon Age esetben alig volt par valaszthato tars, de azok egyedi ertekitelettel, parbeszedekkel, hattersztorival, dontesekkel. Ennek ellenere semmi penzert sem kalandoznek tars nelkul, fun ahogy jon utanam, vagy hogy meg kell menteni a segget neha. Meg akkor is ha, nema. Ha nem jon mogottem fel percig, mar aggodom, hogy a hulyet megette egy medve vagy leesett a hidrol. Tars nelkul sokkal sivarabb az egesz jatek, egeszsegere aki nem visz egyet magaval.
  • Lacee
    bizony, jó kis baldur's gate és társai-szintű karakterek kellenének még a játékba, és közel tökéletes volna.
  • grebber
    "lövös" varázslatokat kitől lehet venni? Ennyire vak lennék?
    15-ös szinten vagyok és lőni nem igen tudok mert nincs olyan spellem
  • jarlaxxe
    Pedig látom vágod a szitut ezek nem társak csak igahordó szamarak ha volna velük rendes párbeszéd, interakció akkor érdemes volna hurcolászni öket igy nem kellenek.
    És nem szégyen az ha valakinek azért kell mert egyébbként nem boldogul ez egy viszonylag szabad játék mindenki ugy tolja, ahogy akarja.
  • BEAST #11613
    Persze tudom, néha reagálnak a környezettükre. Megy a "nézd má' ott egy barlang" meg "most meghalsz te sárkány!", de ez nagyon kevés. :D
  • Laza
    Néha szólogatnak, de tényleg lehetne egy kicsit több részük a párbeszédekben is ... mint pl a Dragon Age-ben.
  • BEAST #11611
    Az ő lánya a kovács, nem? És ha jól tudom őt nem is viheted magaddal. :)
  • IXEMGabeo
    Proventius lánya, aki veled van? arról beszélsz?
  • BEAST #11609
    Látszik te is valami min-maxolós csodagyerek vagy. Rögtön arra gondolsz, hogy a társ azért kell, mert különben nem boldogulna az ember. Pedig nem erről van szó. Csak azt sajnálom, hogy nincs igazi személyiségük, saját véleményük a társaknak, de még így is érdekesebbé teszik a kalandozást és nem kell egyedül rohangálnom a nagyvilágban.
  • IXEMGabeo
    Molni elvileg Whiterun kocsmában a Nord csaj akivel bunyóztam az is nehéz páncélos, Faendal nagyon jól lő íjjal egy ideig vele voltam, jelenleg Farkassal vagyok:) Markarth cityben a kocsmában szintén verekedni kellett az egy nem is tudom talán Breton, de nem vagyok benne biztos, akkor elvileg a Dusnikh táborban egy ork is csatlakozhat hozzád szerintem az is jó harcos és még egy bányász nő is...