The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tibor16
fûrészelés

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Büdös Bohóc
na én is médiára gondoltam, meg is nézem még ma szerintem itt nálunk

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Hogyan lehet Solitude-ban házat venni? A kastélyban senki nem ajánlja fel a lehetõséget, elõször azt hittem, hogy ha megcsinálom a Wolf Queen-es küldijüket, akkor változik valami, de így se...
elég szomorúan olvasom a hozzászólásokat. még nem próbáltam a játékot, majd megveszem ha olcsóbb lesz és már lesznek hozzá modok meg javítások.

azért elég elképesztõ, hogy SÁRKÁNYBÓL nem tudtak vmi 5leteseket kitalálni, mivel ezen a téren azt hiszem lenne mibõl 5leteket meríteni. ajánlanám a leendõ moddereknek :

http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=tuzokado-sarkany&ID=1965

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_A._Knaak

http://www.booksnbytes.com/authors/knaak_richarda.html

Molnibalage
Lórol harc szerintem nemigen lesz egy RPG-ben sem és ennek számtalan oka van.

Szálfegyver a játék közelharc modulja miatt problémás, nincs blokk, minden fegyvert lóbálnak. Ergo egy döfõ fegyver nezen modellezhetõ. Egy alabárd szerû dolog meg minben térne el a kétkezes nagy kardoktól?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát... a szálfegyverek igen, nekem egy kicsit hiányoznak. Lovaglás van benne, lóról harcolás az nincs, de szerintem nem is hiányzik annyira, bár voltak, akik írták, hogy nekik igen. Számszeríj nem baj, hogy nincs, dobófegyver éppen lehetne, mókás lenne azzal is.
visszatérve kérdésemre, a szálfegyverek, lovaglás, lóról harcolás (íj+kézifegyó), dobófegyverek (morroba volt) számszeríjak (obli mod) nem is hiányoznak senkinek ?

a deadly reflex mod alapból tudja ezeket, illetve már léteztek a korábbi részekben is.

Az óbudai MediaMarktban van tegnap vettem, és volt még bõven.
Molnibalage
Szerintem rendeljetek külföldrõl, az lehet, hogy hamarabb ideér.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Aki esetleg a Repairing the Phial feladat során problémát tapasztal (nem fogadja el az egyik begyûjtött alapanyagot a program) annak itt a megoldás:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyenlõre, míg egy patch során ezt ki nem javítják, addig csak konzol paranccsal lehet továbbléptetni a feladatot amennyiben nem hajlandó elfogadni a begyûjtött briar hearth-ot. Ehhez a setstage ms12b 60 parancsot kell beírni amikor mind a három cuccos megvan és ekkor tovább lép a feladat, lehet leszállítani az alapanyagokat a megbízónak.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Valaki használja a nexus mod managert?

torma1:
Nincs. Ha ölni akarsz akkor elõ a szerszámot és üss.

Jakuza001:
Magyarán a probléma nem is probléma. Mert boltosból bõven akad mindenhol, szóval a több pénz megoldódott az alacsony szintûeknek. Késõbb meg már lesz pénz dögivel (feladatokból sokkal több összejön mint loot során) így megint csak lényegtelen mennyi van egy eladónál. 😊
De tuti lesz ilyen mod is ha nincs már most is (szét kell nézni a skyrimnexus-on).

A véges számú perk pontról meg annyi a véleményem, hogy 80-81 ami összeszedhetõ (82-es szint a maximum) ebbõl meg több skill is kitolható maximumra.
A legtöbb perk-nek alacsony skill érték mellett (ami többnyire alacsony szintû karaktereknél jellemzõ) nincs nagy haszna, ellenben magasabb szinten hasznossá válik. Például a plusz fegyveres sebzéseknek alacsony skill érték mellett nem sok foganatjuk van, ellenben magasabb skill értéken jóval érezhetõbb a jótékony hatásuk, így pont a játék elején lehet "pazarolni" belõlük vagy tartalékolni.

Fletley9:
Ha döfködöd akkor is ad ki hangot az áldozat. Amennyiben alszanak a delikvensek
fõleg hogy a szakács meg kinn alszik a konyhában míg a segítõi egy benti szobában
úgy nem lesz semmi gond. Ha éppen ébredeznek vagy nem alszanak akkor meghallják akár lõsz akár csapsz.

Büdös Bohóc
576-nál tudjátok mi van a PC-s verzióval? Még csak azt se tudom, hogy (elõ)rendeljek egy pc-s változtatot, mert azok az idióták kivették a pc-set a webshopról... Most azért mert hiány van a raktáron nem tudom miért kell ilyen faszságot csinálniuk. Hát ha nem kell nekik a zs... Megyek megveszem máshol (már ha egyáltalán van még valahol, cdgalaxisban is látom még 1-2 hét mire lesz egyáltalán raktáron ?)

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Gubberx
hát nekem a karim sneak+dagger kombóval 6x critical-t nyom ami egy vágás az alvó embernek 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Itt nincs olyan mint a Fallout 3-ban hogy alvás közben el lehet vágni az ember nyakát?
Jakuza001
Azert felesleges, mert a felhasznalhato perkek szama veges es vannak sokkal fontosabb dolgok mint arra perkeket kolteni, hogy egy helyen tudj tobb dolgot eladni.

Raadasul mint irtam mar 30as szinttol is olyan dolgokat lehet talalni, aminek mar magas erteke van, ezert nem fogsz felvenni mindent, mert mindent felvenni feleslegesse valik, hiszen ugy is eleg penzed lesz par cuccbol is, ellenben a jatek elejen tuti nem fogod elpazarolni a perkeket arra, hogy tobb penz legyen a boltosoknal, kesobb meg mar feleslegesse valik.

Köszönöm bár közben rájöttem az volt a baj, hogy íjjal löttem és így még adott ki hangot amire felkeltek 😄
Nem felesleges hidd el. Nagyon jó tud lenni ha a cuccaidat akárkinek eladhatod, nem kell kimondottan fegyverkovácsot keresni vagy kereskedõt hogy eladd a spéci cuccokat. Természetesen enélkül is tökéletesen mûködik a rendszer, csak akkor kevesebb pénze lesz a kereskedõknek.

Egyébként meg miért is kéne a kereskedõnél lennie nagy vagyonnak? Hogy a karakter loot halmait ki tudja fizetni? Mert a kínált áruk többségét ugye maguk állítják elõ vagy szerzik máshonnan, megbízható forrásból, akkor minek adjanak ki egy rahedli pénzt ismeretlennek? Vagy még inkább célpontjaivá váljanak a tolvajoknak?
Egy napi várakozással feltöltõdik a pénzkészletük, szóval ha nem rohan az ember (nincs idõre menõ feladat) akkor ez nem lesz probléma.

Ezt írja is az egyik betöltõ képernyõ is. Hogy vakok,de jobbak a többi érzékei.
Jakuza001
Szerintem meg ezert, perkeket elpazarolni felesleges. Egy ido utan mar ugy sem szedsz fel semmit, mert mar annyi penzed van, raadasul a feleseged is termel napi 100 aranyat ingyen.
Raadasul eleve az is elegge erdekes, hogy attol no egy NPC zsebeben levo penz osszege, hogy te skillezel ra.
Szoval szerintem nincs rendben az, hogy alapbol 700 koruli arany van egy boltosnal.

MerlinW
Az elsõ 2-3 fõküldetést meg kell csinálnod, addig nem jön sárkány.

[merlinw.org]

Falmer, ha így jobban tetszik akkor õk a másik "elveszett" elf faj (az egyik a törpéknek mondott dwemer-ek), a snow elves. Csak még az elsõ vagy második korban mikor a nord-ok elkezdtek terjeszkedni sokat háborúztak velük és a föld alá kényszerültek. Ott aztán szép lassan elkorcsosultak (nem látnak, ellenben a többi érzékszervük sokkal jobb és szívósabbak is).

Érdekes azért. Ha nem csinálod a fõküldit akkor egy darab sárkánnyal sem találkozol? Majd 50 szinten nekikezdesz addig nem foglalkozol vele akkor már elég könnyûek nem?
Igen egyszerûen, de mire ide eljutsz szerinte adja magát a megoldás.
Várakozz a konyhában rejtõzködve az egyik sarokban és várd meg míg mindenki elmegy aludni. Ekkor lopakodva odamész az ágyához és kinyírod egy ütésbõl. Aztán még mindig lopakodva tipli onnan.

Fantusz
Lehetett volna erõsebb sárkányokat kereálni, de akkor a dragonokkal kapcsolatos játékmenet nem ilyenre tervezik.
Fel lehet ezt róni hibának, vagy elfogadni, de bizony itt rajzanak a sárkányok, ilyet még egy játékban sem láttunk.
Valószínûleg ki lehet védendeni a sárkányok megjelenését, ha a fõküldetéssel nem foglalkozunk, de elég két lépést tenni a fõszálon, s megindul a lavina.
Ilyen sárkányinváziót nem bírna el a játék, ha a dragonok ereje a méretükkel lenne arányos.

MerlinW
Ez egy sima Falmer nem? Találkozol majd sokkal, ne aggódj

[merlinw.org]

Egyik sincs.
Mondjuk level 50-nél és fölötte már ancient dragon-ok jönnek amik igen masszívan tudnak osztani sallert és jobbak az ellenállásaik is. Igaz hogy ekkorra a karakter is erõsebb, de magasabb szinten egy picit tovább tart õket leverni és némileg keményebben osztják a pofonokat mint alacsonyabb szinteken.

A lopás skill között lesz egy perk amivel megnövelheted 100-zal.
nincsenek, nincs, nem tudom, nincs
Dark Brotherhoodos küldetés:
Recipe of disaster vagy micsoda szal itt antot, hogy lehet megölni úgy, hogy ne kapjak bountyt?

Egyébként ez a cicero csak szerintem volt teljesen olyan mint Joker a batmanbõl?
tényleg még fel sem tettem fel a mindennél fontosabb kérdés :

" lándzsa/alabárd, számszeríj, dobófegyverek, lóról harc ?

Nekem most 232 hp 230 stamina 365 teher birás lv27.

Nincs ezzel gond. Fejleszted szépen a speech képzettséget és felveszed a megfelelõ perk-eket akkor rendesen megnõ a pénzmennyisége mindegyiknek és ráadásul akárkinek akármit eladhatsz. Sõt még pluszban be is szállhatsz a bizniszbe ami tovább emeli a pénzmennyiségüket. Így lesz átlagban 2500-3500 közötti egy kereskedõnél lévõ összeg. Ha ez elfogy, akkor menj vissza pár nap múlva és megint lesz pénze.

Vagy szintlépésnél a stamina fejlesztésével, vagy cuccokkal. Meg van valami oltár, ami 100-al növeli, de én még nem találtam meg, majd a többiek leírjak.
Staminát húzod emelkedik

Zomil
Kiprobáltam a játékot, de a kamera mozgása nem nagyon tetszik, nem lehetne valahogy folyamatosabbá tenni?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

A 300-as sulykorlát mivel emelhetõ meg többre?Az baj ha 14-es szintû vagyok de 1 órát nem aludt még karakterem ?😊
Fantusz
Nord 50% jég, sötét elf 50% tûz, a breton 25% mágia ellenállással "születik".

A többi fajnak is vannak hasznos, vagy kevésbé hasznos tulajdonságai, ami lehet elemi ellenállás, mérgekkel, betegségekkel szembeni ellenállás, mana bónusz, sötétben látás, víz alatti légzés stb.

<#nevetes2>
Jakuza001
A nyaka melle a testehez kell allni, nem szabad a seggeben bujkalni, mert akkor a kenkoves szellentese fog megolni. 😄

mousee
Agree, valami sárkány stuffer cucc jöhetne, mert 2h karddal és pár izmosító potival 4-5 vágás volt csóri dög 😞

Ez így elég kiábrándító.. na majd ha 81esen jönnek, kíváncsi leszek, hogy mennyi idõ lesz leölni...de félõ hogy még kevesebb az OP páncél és fegyók miatt 😞

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

<#vigyor> Mint a Gothic 2-ben a trolloknál... amikor beálltunk a seggéhez, és mindig úgy forogtunk, ahogy õ, és hátulról ütöttük. Dezsavû...<#nevetes1>
Jakuza001
Mert ugy is kellene lennie, hiszen a sarkany a leghatalmasabb leny.
Itt meg valami mas, nincs varazslat immunitasa, nem okoz felelmet, stb egyszeruen ledegradaltak valami egyszeru lennye.

Persze kell jatekelmeny meg a kisebb karaktereknek is, de azert tulzonak erzem azt, hogy ilyen egyszeruen konnyuek ezek a lenyek.
Legalabb nagyobb resistjeik lennenek, hogy tovabb tartson a harc.
Itt meg eleg az, a elbujok a sziklak koze, amig le nem szall a foldre, aztan odafutok melle es elkezdek futni korulotte, hogy ne szembol talaljon el hanem forognia kelljen es kozben szetutom egy kezes karddal kb 30 sec alatt, ugy hogy meg potiont se kell innom.
Azert ez nem valami nagy kihivas.

Csak vicceltem ám! <#smile> Ha barangolás közben sem találkoztál, akkor egyszerûen szerencséd volt. Majd fogsz találkozni velük, ne aggódj! <#wink>
Elõfordult. Lehet memória elfogyás.
Mióta beállítottam, hogy 2 GB-nál többet is használjon a tesv.exe, azóta mintha nem csinálná...

Meg azért ehhez az is hozzátartozik, hogy én ugye dual wieldezek, az aromoron kívül semmi sincs, ami a védelmet szolgálja, csak támadásra van fejlesztve.
Egy pajzzsal ugyanakkor már ott a blokkolás, ott az idõlelassítás is, gondolom ezekkel sokkal egyszerûbb egy sárkány elleni harc is.
Hát azért barangolok is. Nem csak a kovácsolással fejlesztem magam.
Emlékeim szerint a kõépületeket ott se bontotta szét, csak a fa épületeket égette fel.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hát ha beállsz egy kovácsmûhelybe vastõröket gyártani, akkor ez könnyen elõfordulhat. <#vigyor>