30713
TES
-
Zozo0122 #28979 Az Enderal milyen verzióját kéri a Skyrimnek? Kellenek a DLC-k? Kicsit kevés nekem a kisokosból az, hogy steames kell...van egyáltalán nem steames? -
#28978 A szörnyes részre értettem és nem a csőszerűségre...
Ja és nem fikáztam semmit...
Másegyéb?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.08.22. 13:02:13 -
#28977 Pont akartam irni a FO4-et, ahol neha arra leszek figyelmes, hogy megyek a magam csendessegeben (survival, vagyis csak ovatosan) es valahol lonek. Aztan megint (Ha jon egy robbanas is, akkor Mutansok is vannak a buliban :D es az egyik derek idiota mar megint mininuke-kkal a kezeben rohangal). Ilyenkor ha megkeresem a zaj forrasat, akkor rendszerint egymast uti 2, esetenkent akar 3 csapat is (harmadik rendszerint a kozelben spawnolo DLC-s robotok, ha behuzza oket a ket fel kozul vki).
Viszont amiert nem jo pelda es nem is irtam le, ha lefagyasztod a vilagot konzolbol es ugy nezel szet mindenfele, akkor ahogy te is irtad, az "aktivitas" hatosugaran kivul (mar amennyiben fix group es nem spawn grouprol beszelunk) ugyanugy allnak/ulnek/jaroroznek es nem nagyon harcolnak.
Nem vagyok benne biztos, hogy a mostani latvanyvilag mellett elbirna barmilyen konfig is elvezheto minosegben egy valoban elo es lelegzo vilagot, amelyben nem scriptelve el es mozog/all mindenki, hanem igenyek es szuksegletek szerint egy AI vezerli az egeszet. Volt mar ilyen proba, rengeteg gamebreaker bugot es szituaciot szult, amely miatt megint anyazhatott az ember, mert az sem szerencses, ha tenyleg barmi megtortenhet. -
#28976 Egy frászt ilyen az összes RPG. Csak a lineáris cső-RPG-k.
Akinek pl.a Dragon Age bejött, annak nyilván ez is tetszik.
Aki pedig free to roam RPG-ket kedvel, esetleg még túlélő modokkal is, az úgysem érti meg ezt, és fordítva.
Régebben én is szerettem a kezdetleges, csöves RPG-ket, de a Dragon Age mikroszkopikus területei (de írhattam volna Mass Effectet is) siralmasak voltak.
Azok az igazán jók szerintem, amik tényleg nagy, bejárható területeket tudnak ötvözni jó RPG elemekkel (Gothic, Witcher 3 TES, Falloutok) vagy legalább a látszatát megadják, hogy több felé, több szálon is haladhatsz, legalább időnként (Wasteland 2, Witcher 1-2, Baldur's Gate, sőt anno Betrayal at Krondor!).
A "csőjáró" RPG-k szerintem ma már nem igazán nyerők, max más tulajdonsággal (pl. hangulat, Mass Effect ilyen) eladhatók, a nagy, nyílt terepesekre meg baromi nehéz sztorit írni úgy, hogy ne kavarodjon benne össze minden, a játékos kénye-kedve és összevissza lófrálása miatt. Ezért vagy mobok nehézségével korlátozza a bejárhatóságot, esetleg epizódikussá teszi a sztorit (Gothic), vagy kénytelen kicsit ellaposítani a szálakat (TES), hogy ne legyenek túl nagy logikai belekavarhatóságok.
Mindenkinek más fontos, van akit csak a sztori érdekel szinte (házi trollunkat pl.), van akit a felfedezés, van akit a karakterfejlődés, van akit a szövetségek/politika (TES 3-4!), stb. stb. Mindenki más és ez tök jó így.
Onnan tudni, hogy ostoba valaki, hogy mindent fikáz, ami az ő saját egyéni szempontjainak nem felel meg tökéletesen,
DB -
#28975 +sok :)
DB -
SaGa #28974 Nem feltétlenül. Pl a FO4 (tudom, nem igazi rpg, meg fujj, de ezt most hagyjuk) lényei, amennyiben ellenségesek egymással, szó nélkül nekiugranak egymásnak és mire odaérsz, már csak a maradék fogad. Ezen a készítők úgy segítenek, hogy viszonylag kicsire veszik az akciórádiuszokat, de ha ezen módosítasz, simán belegyalogolnak egymás területébe, harcokat vívnak, amitől nemhogy könnyebb, egyenesen nehezebb lesz a játék, mert mindenütt a legerősebb ellenfelek várnak út közben. Azok maradnak életben. Folyamatosan átrendeződik a "népesség".
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.08.22. 11:59:39 -
#28973 Úgy értem, hogy látod, hogy 10 méterre egy róka várakozik amögött pedig egy farka pár méterre és addig nem kelnek életre, csak állnak ott, amíg látótérbe nem kerülsz. Withcer 3 ezt ügyesebben oldotta meg, de még az alap Skyrim is. -
#28972 Ezt a kifogást nem értem. Az összes RPG összes szörnye ilyen, még a Witcher 3-ban is, egy kis területet védenek és cirkálnak és adott helyről spawnolnak be. A nem ragadazók és néhány ragadozó mozog talán csak szabadon a térképen.
A Gothic is ilyen volt, a 3. rész is. A Gothic 3 idejében az AI és más miatt a sztori alatt teleportálódtak az emberek pl. a svadászok a 2. részben, de ettől volt kurva jó akkor, mert volt dinamikája a környezetnek. Imádtam.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.08.22. 10:47:11 -
#28971 Én is próbálgatom az Enderal-t, de vannak, amik nem nyerték el a tetszésemet benne. Elég lineáris, mivel hegyek vannak mindenütt, túl sok lehetőség nincs járkálni.
De ami nagyon hangulatromboló számomra, hogy az ellenfelek csak úgy ki vannak téve és arra várnak, hogy odaérjek. Úgy értem, hogy felmásztam egy kicsit magasabbra, ahonnan beláttam egy hosszabb útszakaszt. Látom, hogy ott áll két farkas, pár méterrel távolabb egy róka, pár méterrel távolabb két rabló. Semmit nem csinálnak, max köröznek és várják, hogy odaérjek. Kicsit illúzióromboló volt. Egymást is csak akkor támadják, ha én is ott vagyok. Olyan érzésem van, hogy a világ nem él magától, csak akkor ha látótérben vagyok. Értitek... :)
De amúgy nagyon klassz, kicsit a gothic-ra emlékeztet... -
#28970 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igen, az elejen a vizbedobas utan valami viragos kosziklan ebredtem ugye, es ott mondta, hogy meditacio, es Z.
Onnan kerultem a tengerpartra, ahol alaltam kest, kardot, csakanyt, es ott volt a barlang bejarat is.
De meg csak feluton vagyok a 2-es szint fele.
-
Although #28969 [spoiler]Idővel már nem lesz vele akkora gond, A sztoriba is van segítség rá. Az elején nekem is gond volt de ahogy haladsz előre nem a fever lesz a problém hanem az ellenfeleid. A meditációt használtad már ahol a fejlesztési pontokat szétoszthatod? [spoiler] -
#28968 Sziasztok!
Mindig érdeklődve olvasom, hogy melyikőtök milyen móddal játszik,mit használ és olyan jót mosolygok magamon, hogy én még mindig a natúr alapjátékkal tengetem az időm és még mindig tud nekem újat mutatni. :D
-
#28967 En is feltettem az Enderalt.
A Prologus utan annyi volt a gondolatom, hogy WTF!!!
A jatek kezdeten 2 patkany majdnem elintezett.
Van ez az arcane fever. Bementem egy barlangba ahol pukkodtak a gombak, es mar 22%on volt a csik. Ha 100% meghalok?
Hogy tudom ezt levinni 0-ra vissza ha nincs italom?
Borzaszto :)
A jatek nagyon szep, merfoldkoveket ver az alapjatek grafikajara.
Viszont elegge linearis eddig, a teruletek sem nagyon bejarhatoak, lathatatlan falak.
Meglatjuk. -
Although #28966 igen. -
steweee #28965 ez most az Endreal-ra vonatkozott ? -
Although #28964 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Extremly suggested. Ne mászkálj csak úgy szuperhősként! Ha mágus vagy derítsd fel a terepet.Ez tényleg spoiler, tudsz messziről is gyilkolni nem kell közel menni mindenhez nálam alap a folyamatosan 200 feletti xp a gyilokért. :) Olyan jó látni vannak akik a régi iskolát használják még. Kicsit hasonlít a requiemre, persze a sztori színvonal fényévekkel felette az eredetinek.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.21. 20:23:11 -
Although #28963 Oké nem tudom ki hogy boldogul, de részemről kis segítség vagy észrevétel.
Teljesen beszippantott a világ ezek a srácok ahogy többen is írták a nemzetközi forumokon. Goty játék lett. Fantasztikusan kidolgozott pályák helyszínek, karakterek, sztorik, npck. szégyellhetik magukat nagy cégek mellettük!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- Az ellenfelek szintezése lényegesen jobb mint a Nehrimben.
- Adept és felett a három csillagos quest az három csillagos. Használd a fejed!!!
- Mágus karim van ebben tudok segíteni, fuss menekülj, bújj el, legyél kegyetlen amennyire csak tudsz. Vagy ötletes függ a fától amit használsz. :)
- Az iskolák fel vannak építve tanulmányozd. Bár szerintem a fejlődés fa a leggyengébb pontja a játéknak. Nem rossz de könnyű :) Mellékes. Alapjaiban jó csak könnyű kimaxolni. :)
-
Tibbbor #28962 Sziasztok! Tudom, hogy ez nem kimondottam a Skyrim mod-ok fóruma, de azokban több, mint 1 éves az utolsó hozzászólás, úgyhogy nem is próbálkoztam. A YouTube-on illetve a Nexus fórumán pedig senki nem válaszolt érdemben a kérdésemre.
Szóval: nemrég kezdtem modolni a játékot, nem viszem túlzásba, egyelőre mindössze 10 modot használok gond nélkül. Telepítéshez a Nexus Mod Manager-t használom, betöltési sorrendhez pedig a LOOT-ot.
Már sokkal szebb a játék, mint eredetileg volt, de szerettem volna egy kicsit javítani a belső fényeken. Ehhez nagyon sokan használják a RELIGHTING SKYRIM nevű mod-ot. Rendben letöltöttem, de installálni képtelen vagyok. Nekem ugyanis csak az alapjáték van meg, a telepítőben viszont kizárólag olyan opciók szerepelnek, melyekhez valamelyik DLC megléte szükséges. Ez azért ellentmondásos, mert a leírásban az szerepel, hogy nem szükséges hozzá egyetlen DLC sem. Ráadásul a NEXUS fórumán az egyetlen ember, aki válaszra méltatott, azt javasolta, hogy a telepítési opciókban ne jelöljek be egyetlen DLC-t sem. Sajnos ez nem működik, mert ilyenkor ugyan installálódik a mod, viszont inaktív és a Mod Manager-el sem lehet aktiválni.
Nincs valakinek erre vonatkozóan valami tapasztalata, ötlete vagy linkje? Előre is köszönöm a segítséget! További jó játékot kívánok!
Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2016.08.21. 17:58:53 -
#28961 Köszönöm hogy tudsz írni felém normálisan is!
Elsősorban Open World! A legfontosabb számomra!
Nem muszáj korszakalkotó sztori, de ne is "zs" kartegóriás legyen!
Karakteralkotás nagyon fontos, ne olyan mint a Witcher-ek amik jók, de túlságosan karakterközpontúak! Ezt úgy értem hogy adott a főhős!
(Ebből is látszik hogy a Skyrim a nekem való, nem kevés órám is van benne, de nyilván mást is szeretnék kipróbálni!)
Amikkel játszottam:
Diablo, régen gyerekkoromban, de nem végig!
Fable első rész, szintén régen bár ez nem is igazi rpg azt állítják.
Mass Effect első rész egyik kedvenc játékom
Ghotic 3 nem végig csak valameddig vittem el
Witcher első rész
Oblivion nem túl sokat játszottam vele, valahogy nem fogott meg
Skyrim legkedvencebb
Kb ennyi az rpg-s pályafutásom!
-
#28960 Vázz, írtam hosszú ajánlót, amit megevett a motor... :(
Szóval ami kötelező a Witcher széria.
Ami még anno nagyon jó volt a Gothic 1-2-3, de a 3. rész csak community patch 1.7x-szel, és csak adott beállításokkal.
Neverwinter Nights egy elvileg jó, de nekem túl lineáris az egész. Viszont igen komoly modok vannak hozzá. Ajánló. Amit én ajánlok, a Tortured Hearts. Egy magyar csinálta, igazi HC. Kurvajó angol tudás kell hozzá. Én csak a hozzá adott guide segítségével tudtam végigtolni... Minden idők egyik legjobb NWN modja. Van a készítőtől egy másik HC mod, de soha nem volt rá időm.
Az NWN2 alapjáték jó, a kiegek sajnos semmilyenek annak ellenére, hogy a 2. kieg térképes megoldása egész egyedi.
A TES III és IV olyan semmilyen, egyiket sem tudtam végigtolni. A Skyrim dögunalom volt a Gothic 1-2-höz képest.
A Risen első része egynek jó volt, de a 2. rész akkora szar, hogy a 3. részt meg sem vettem.
A Baldur's Gate nagyon régi, de kötelező darab. Nekem soha nem volt rá időm. Erős angol kell hozzá.
A Planescape Torment egy legenda, de brutális angolja van és mindentől elüt. Legenda, de rétegjákék.
Az Icewind Dale anno tisztes iparosmunka felett volt asszem.
Hát, kb. ennyi. -
#28959 Okas. Akkor lényegében mit szeretnél RPG téren? Open world? Vagy szkripttel mozgatva, de erős történet alap? Mivel játszottál eddig? Csak, hogy az alapján akkor mit ne ajánljunk. -
#28958 Mint már írtam nem ismerek túl sok rpg játékot, és ezért bátorkodtam tapasztaltabbaktól kérdezni, hogy mit ajánlanak, valamint az hogy felhívtam írásaimban a figyelmet hogy nem ismerem az rpg fajtákat, csak a főbb pc-játék kategóriákat, ezen felül az említett játékokról csak videót néztem, ebből számomra nem derült ki értelemszerűen sokminden az adott játékról, innentől kezdve azt kell gondoljam vagy azért kötsz belém mert nem tudsz szöveget értelmezni, vagy csak trollkodsz velem. -
#28957 Azert ne harapd le a fejet, mivel nem ismeri, nem jatszott vele, video alapjan akar hiheti azt is, annak fuggvenyeben, hogy milyen videot nezett rola. -
#28956 Mi van...? A világ egyik leg HC-b CRPG-jét hasonlítod az első hack&slash játékhoz...? Eldobom az agyam... -
#28955 Baldurs Gate-ről néztem videókat számomra a Diablo sorozatra hajaz, a Dragon Age-t sokan javasolták már, valószínű elébb utóbb beruházok rá. (amúgy a "felsőnézetes kattingatós" rpg-k sohasem vonzottak igazán, a beleélési faktort lerontja számomra, ezért inkább Dragon Age) -
Although #28954 Hát ezt nem tudom miből hoztad le. Mindenesetre látom nem játszottál vele. :) A Fallout 4 be több rakcióba be tudsz lépni míg a 3-ba konkrétan egy eseményszál volt az jó mondjuk. :) A 3-ba nemigen voltak jó társak itt meg több is. :) stb. stb. Mondom, úgyhogy a 3-at jó kis játéknak tartottam. De a 4-be a Beth többet adott bele. :) -
Although #28953 Jól érzed a Mass effect és a Jade Empire a b vonal volt a Bionál :) Mondjuk a sztorik közötti különbséget azért érezned kellene.
Keményvonalas rp például a Baldurs Gatet-ől a Dragon Age-ig tartott :) Ma talán ha tényleg látni akarsz párat nézd meg a PoE-t vagy hasonló játékokat. Wastelalnd2 stb. -
#28952 Egy párat írhatnál hogy legyen összehasonlítási alapom, mondjuk a Mass Effect első része egyik kedvencem, én szubjektív értékelésem mégsem helyezi "keményvonalasságban" a skyrim elé, ott is csak lövöldöztem meg volt egy lineáris történet egy kis bolygó felfedezés (ami amúgy tetszett) de ennyi.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.08.21. 11:48:05 -
#28951 Igen, teljesen tiszta telepítésre rakd. -
Vincentcloud #28950 Sziasztok! Ha fel akarom tenni az enderalt akkor jól gondolom hogy teljesen érintetlen skyrimra kellene, nem a fentlévő agyonmodolt verziómra? -
Nos #28949 Itt is van asszem 200 runa szetszorva a vilagban kulonbozo helyeken. Szoval lehet felfedezgetni. Erdekes dolgokat pedig talalhatsz elhagyott helyeken, ahova nem visz sztori. A Nehrimben engem is zavart, hogy nagyon egyedul van az ember, viszobylag keves parbeszed volt. Azert itt sem lehet mindenkivel hosszan csevegni, de lenyegesen tobb a lehetoseg. Ebbol a szempontbol telhws erteku. Egyaltalan nem erzodik kevesnek. -
Although #28948 Régi rpg egyik jellemzője volt ha jól fejleszted a karaktert akkor idővel könnyebbé válik a játék.
Alapvetően sztori alapú játék, de lényegesen jobban életre kelnek benne az npck mint a Nehrimbe.
Lekötnek a questek meg a történet őszintén nem is figyeltem annyira talán a w3-ra hasonlít ebből a szempontból.
Ott vannak látod őket de te már a következő történésen agyalsz. Azért láttam ugrándozó gyerekeket, utazókat mindenféle
elemeket. De szerintem neked ez is kevés lesz. Mivel te virtuális valóságra vágysz. Ezek a srácok meg ahogy igérték. Ötvözni fogják a Dragont Aget a skyrimmel. :) Sőt az is igaz a terep nagyon rendesen lehatárolt láthatatlan falakkal. :) Ez se fog tetszeni. :) Viszont a város méretei imponálok. :) Nagyobb mint a skyrim összes városa együttvéve. :) -
Zozo0122 #28947 A vitába most nem folyok bele, de mivel a Nehrim is meggyőző volt (legalábbis az elején), így felőlem nyugodtan csöpögtess még infokat az Enderalról (nem vagyok biztos benne, hogy kell neki külön topic, ugyanis Skyrim mod végső soron), erősen gondolkodom benne, hogy ránézek. Meggyőző, ha pedig neked tetszik, akkor a történettel és a questekkel valszeg nincs gond. Ami nekem nagyon kéne: bossokat megkaptam, jó lenne valami gyűjtögetős cucc (Nehrimben voltak ilyen rúnák, 100 db összesen eldugva), a felfedezés öröme! (ebben a Skyrim is nagyon jó volt), rejtett zugban pl egy zsák arany ilyesmikre gondolok, ne dobálják már az elején hozzám az OP dolgokat, és legyen több párbeszédopció a karakterekkel, mint a Nehrimben volt, mert nálam gyakorlatilag ez ölte meg, hogy a 30 fős faluból senki se mondott semmi érdekeset és nem történt velük semmi az égvilágon. Éljenek a közemberek is, menjen el a temetőbe az anyja sírjához szerda esténként, beszélgessenek a piacon ilyesmi. Mennyi van meg ebből? -
#28946 Engem a fősodrású dolgok engem már rég nem érdekelnek:D(meg gépem sincs hozzá, bár ez minden új játékra igaz:D)
A FO4-et sem azért írtam, mert vártam vagy játszok vele.Azért írom ilyen kontextusba, mert én egy fallout hű játékot vártam, ami jelen esetben nem több mint a 3, tehát nem túl magas elvárás volt, de sikerült alulmúlni.
De nálam itt véget is ér.
-
#28945 Ilyenkor felporog, vegigjarja az SG-n az osszes nagyjabol szerepjateknak nevezheto jatek topikjat, es omlik belole. Ra kell hagyni, nehez, tudom, de mivel wite only a gyermek, nincs mit tenni. Illetve van, paran mar gyujtjuk a hulyesegeit egy lol.txt-ben, foleg amikor szamara ismeretlen szavakkal dobalozik, csak mert 10 perccel azelott valahol halotta, es azt hiszi, attol meno. Az. Ahaha.
Rengeteg kurva jo rpg jott ki az elmult 2-3 evben, mind a 10 ujjamat megnyaltam egy Original Sin, Wasteland, PoE, stb. utan, de vannak emberek, akik keptelenek megtalalni a szorakoztato dolgokat (direkt kerulik el, ez a szenvedes hajtja, elteti oket), igy aztan ugyanabban a 2-3 topikban sirnak mint a furdoskurva. Ez van.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.08.20. 21:38:54 -
Although #28944 Tiszte legyen mit jelent az rp. Ez az! Az a szomorú ezek amatőrök és mégis a Beth fényévekre követi őket. Értem én mi az eladható de kell lenni szakmai büszkeségnek is. Ez a CD Projekttel vagy az Obsidiannal sose történne meg egyszerű moderek fényévekre előrébb lennének.
-
Although #28943 Enderal :) -
Although #28942 Semmi köze a keményvonalas rphez, ne áltasd magad. Ez akció rpg a gyengébb kategóriából, nincs komoly sztori főleg a cselekményre épül. sokszor próbáltam befejezni de annyira se ment mint az obilivon persze lehet bennem is van hiba.
Azért kapott címet mert tömegeket mozgatott meg. Nem azért mert olyan szuper. Már az vicc, hogy a Mass effectet megverte főleg a witcher 2-t. Ami fényéveket ver rá.
-
Although #28941 Értelek de már rég nem vagyok keményvonalas. Ha már a felét hozzák a következő részben mint az Enderal már örülni fogok. Rég nem várom a fősodratú cégektől ezt. Nekem az F4 is tetszett mert nem vártam többet mint ti. Sőt! Meglepődtem mert skyrim2-t vártam. Amit ti nem láttok, a beth visszalépet nem is kicsit a mi javunkra. Sajna amiről a többiek beszélnek nekem is tiszta. Úgy gondolom. Vagy rámész a kickstarter dolgokra és elfelejted a fősodratú dolgokat vagy örülsz annak ha legalább ezt a szintet kapod. -
#28940 Teljesen rossz oldalról közelíted az egészet meg.
Szerintem egyikünk sem vár az újkori fallout vagy tes játékoktól keményvonalas rpg-t.
Mint írtad eleve nem voltak azok, a problémánk az, hogy ezen részeit sikerült még lejjebb vinniük.