The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ez fura, mert azért ellenem a sima ellenfelek már tehetetlenek. Az egyik várban jött nekem egy 20-as frozen sebzûsú dwarven warhammerrel az egyik boss. Ha, az is pajzsblokk nélkül = halál. Itt bizony cheteltem. Hagytam, hogy pajzzsal üssön azt futás és ugrás. Ha 15 pontot nem húztam rá a blokkra, akkor egyet sem...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Ilyenkor tud igazan jol jonni harcoskent egy-egy korabban talalt Fireball scroll 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

JethroHUN
Ha destruction magicet használsz akkor bajba leszel, mert minél magasabb a szinted annál gyengébb... Mert megjelennek egyre erõsebb ellenfelek, a varázslataid meg pedig nem erõsödnek ahogy nõ a skill. Csak kevesebb mp-be kerülnek. Míg pl a kard skilltõl nõ a sebzés is. Ergo destructon használhatatlan. lv30 vagyok és egy jegesmacit is alig tudok firebolttal megölni, pedig a mannám alig megy le... kis fejszével elõbb levágom

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Molnibalage
Ez tuti? A vámpíros külderésnél volt egy rakás vápmír követõ. Mindet levertem, mint vak a poharat. Az egyik egy szaros íjjal, de elf nyílvesszõvel lõtt. Néha egy, néha két lövéssel haltam meg 300 táji shield blokkal is levette a HP-m harmadát néha. Tõrrel is jött nekem, blokkolva szinte meg sem sebzett, de blokkolás nélkül 2-3 ütés és hent. Mi tudtam csinálni? Blokk, blokk és üvölt. Megfekszik, ütök kettõt, blokk, blokk, üvölt, üt, és így tovább... Eltartott vagy 3-4 percig.

Ez mi, ha nem súlyos balance? Valami nagyon bugos lehetett ott az elf fegyverekkel, mert az én kezemban meg szart sem ért. A többi bent levõ bosst meg simán szétüttötem, miután rájöttem, hogy hogyan kell harcolni. Életem egyik legjobb combatja volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Qrva jó a GoT, persze tényleg könyvben az igazi, de a sorozatot is megéri megnézni, nekem nagyon tetszett, és alig várom a folytatást!
Ez egy nagyon jó oldal az alapokhoz. eltörölték a classokat ettõl függetlenül a "szelleme2 az megvan ezek mûködõ rendszerek. Nyilván alapszinten igazodva ehhez az elfajzott rendszerhez. De össze vissza mindent csinálni nem érdemes. Az alap az hogy elképezeld milyen karakterrel szeretnél játszani nagyjából ennyi a többi meg nos olvas utána. 😊 Szép tud lenni ez a világ ha valakit tényleg érdekel. 😊
classes

Molnibalage
A bibi az, hogy nekem egyszer van idõm végigtolni. Tehát szép, hogy ki lesz javítva, de legfeljebb akkor tudom õket használni, ha mégegyszer elkedem más karakterrel, más oldalról...

Láttam elég harcdore modokat a listában.

<#vigyor> <#nevetes1> <#taps> <#worship> Hát b+ ezen beszartam...
Sir Quno Jedi
Nálam Lydia fel tudja tartani a macikat addig, níg megpárolom õket. Nem mindig, de õ és a két summonunk el van vele. Lényeges, hogy nagyon durva avrázsfegyókat kell neki adni, fõleg kétkezest és íjakat is, hogy már messzirõl gyengítse az ellent.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

-egyhelyben

Jó de a pajzs meg a varázslat nem fog menni együtt értelmetlen. Próbálj meg tájékozodni a régi classok felépítésérõl. Érdemes jól voltak kitalálva.
A kérdésedre nem tudom biztosan. Amit az elõbb írtam probléma lehet mert nem lesz magas szintû skilled perkekel.
Nagyjából 3 utat látok az egyik elkezdesz gyúrni az enchant, alkímia, fegyverkovács közül valamire.
2. Pajzs kard, és potionok.
3. mágia és kard ez nagyjából Ebbõl például egy jó nightbladot ki lehet hozni, ennek viszont a hátránya hogy nem állhatsz egyhejben vele. 😊 És nem árt ha idõnkét mérgeket is használsz meg a faji poweredet. És igen néha futni sem árt. 😊

Mondjuk, lehet, hogy elkezdhetnem mar a foszalat! <#zavart1>

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

A maci okoz gondot? Kyne's Peace shoutot neki és nyugton marad 😊
Mar csak az a kerdes, hogyan. Varazsloval vagyok, meg lefutni sem nagyon tudom, mert elfogy a staminam. Az atronach mar nem eleg tanknak, nemelyik izmosabb bandita elhaladtaban leuti egy legyintessel, a varazslatok megallito ereje nem letezik, a sebzesuk szinten eleg szereny.

Megkedveltem viszont az oriasokat. Szivesen agyonvernek nekem mindenfele hepciaskodo figurakat. Terveim szerint nem is bantok egyet sem a jatek alatt.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

*patch

Egy fel harcos varázsló karaktert akarnék, akartam 😊 Meglátjuk mi lesz ebbõl. Alap nehézségen játszom nem állítottam semmit, bele kell ebbe rázódni nem vagyok profi.

Kérdés: A campionos elsõ küldetés tegnap se jött össze a fõ gonosz a robotjával gyorsan lever, semmi trükk nincs én vagyok csak béna?
(14et sebez a baltám amit a királytól kaptam ez az egy fegyverem van csak.)
Sir Quno Jedi
Ne aggódj, engem egy lövésbõl szednek ki a tucat íjászok level 30-on. Bárki konkrétan. Hozzám szintezi, nekem van 100életerõm+30tárgyból (elvégre mágus vagyok), legerõsebb sárkányplate, vagy daedric armor legendásra felhúzva, egy lövés a leggagyibb alap íjból, alap nyílvesszõvel és már fexem is (nem mintha a nehézvértet nem tanulgatnám folyamatosan pénzért). Egy vicc. Ellenfelek +0-ás szörmepáncélokban, meg hasonló fosokban és percekig kell a legerõsebb varázslataimat dualcastolni bele (minden ehhez való fejlesztés maxon destruction-ból). Ja és ezek a tucat banditák. A harcoscéhes küldikben a vérfarkas kísérõm végig a saját taknyába-nyálába fetrenget és kúszott-mászott, mert bárki megütötte, feküdt is ki a szerencsétlen instant.

A mágusokat nem is említem, azok ha nincs 100% körüli ellenállásod az adott elembõl, egy-két lövésbõl leszednek fullra, nincs idõm potiiváshoz megnyitni az inventoryt... 😄DD

Eddig elboldogultam klepetyusban, mindenféle páncélok nélkül (inkább Lydiát tápoltam jó cuccokkal), de itt már fullvértben is cinkes.

Csak úgy megy, hogy Lydiát tûzállóvá tettem (meg elég jól bírja már a többi elemet is) és ha elõre megy gyakni, akkor beletuffantok a tömegbe valami területre ható durvaságot, lesz ami lesz. Mindenki repül/lángol, de Lydia jó eséllyel túléli (párszor bírja). Legerõsebb varázsbotok is csak viccnek jók néha az ellenfelek ellen.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tobias88
Ez egyáltalán nem sok munka. Mikor a Maci osztályt létrehozzák, más értéket adnak hp beállításakor és kész. Semmi nem változik animáció szinten, csak hogy elõbb hal meg <#whatever>
Hm szerintem elég jól megcsinálták a balancot. Nekem lv19-re már semmilyen iyle lény nem jelentett problémát alchemist, enchant és armorsmith nélkül egy csupasz kard és egy lightarmor is és pont jó, experten. Ami unbalanced az a perkek de ha nem növelik meg öket akkor meg lehet nem fog menni alchemist és enchant meg a többiek nélkül. egy kicsit túl primitv rendszert csináltak már. ehéz úgy hozzányúlni mivel kevés lábon áll hogy valamelyik irányba ne billenjen majd ki. Ha visszaveszik a perkeket akkor lehet enchant meg a többi baromság nélkül nem fog mûködni...szóval nehéz.
Talán vissza kellene rakni a fegyverjavítás képpeséget a kovácshoz legalább egy szintig tudjak pénzért fejleszteni mert ez így teljesen ell van szúrva. Meglátjuk mit hoz a perk de tartok tõle csak rosszabb lesz.
Egyébként szerintem a skinnert(bõr alap) külön kellene venni a kovácstól. Tök mókás hogy a páncélkovács csinálja a bõrpáncélt. 😊

Molnibalage
Könnyû az mondani. Az lenne a legfrankóbb, ha Risen szintû közelharc rendszer lenne.

Egoraptor
Megoldás: ne hagyd hogy megüssön a maci. 😄

Kölnben erõs balance problémák vannak, és nem csak
sárkány-maci esetében sajnos.

Ezen még sokat kell dolgozniuk.

Mivel nincs másodlagos skill fejlesztés lehetõleg ne egyszerre fejleszd az összes skillt.😊 Mert túl gyorsan fogsz szinteket lépni, és pajzs, kard harcosnak semmi szüksége mágiára. Legalábbis a destructionra semmi szüksége sincs mivel ütésálló inkább resict magia potionokat keresgélj pl. Persze ha expert alatt játszol akkor minden mindegy. de ha egyszer feljebb mész szinten akkor ezzel halott leszel nagyon gyorsan. 😊

Molnibalage
Az a baj, hogy nincs olyan specifikus mod, hogy "erõsebb, de ritkább sárkány" vagy "gyengébb maci". Mert tényleg vicc, hogy egy maci majdnem annyi HP-val bír, mint egy sárkány és egy ütéssel agyonbasz. Ugyanis a sárkánynál pajzs blokk nélkül is túlélek egy ütést.

Üdv!

A súlyprobléma letudva összefarmoltam 5k aranyat, és vettem egy házat lepakoltam mindent a ládába egybõl más a leányzó fekvése 😊

Kérdés:
Kicsit elszakadtam a fõ száltól, felfedezgettem, most lvl 13 vagyok, egy kezezek, másikba pajzs vagy varázslat, de a destructionom alig fejlõdik, a varázslatok se tûnnek hú de erõsnek, még ha 2 kézzel csinálom se, gondolom a varázslótól kéne új tekercseket vennem, de most ugye 0 aranyom van, késõbb erõsebb lesz ez az ág?

Ilyászat tetszik, hogy lehetne gyorsabban fejlõdni benne, olvastam, hogy lõjem a céltáblát, de nem történt semmi.

A lopakodás is jópofa, amikor csak tehetem lopakodok így most 30 talán, erre ötlet, hogy pici gyorsabban szintezni?

Utolsó kérdés zárnyitás, ha nem rakok rá esélytelen leszek a master locknál? Találtam egy ilyen ajtót, eddig egy locpick se tört na ott 20 darab megmozdítom és törik.

Remélem a házvétel megérte, már csak a hely miatt is, most meg rágyúrok a varázslatokra, hátha erõsödöm kicsit.
Igen. Ha az nem aréna akkor pláne nem olyat akarok.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Biztos en sem vagyok, ki kell probalni. <#ravasz1>
Amugy en is varnek meg, legalabb mig az elso nagyobb patch megerkezik.

Egoraptor
Ízlések és pofonok, én már szénné moddoltam és így sokkal jobban élvezem. :]

kösz megtaláltam végre.
PiszkosFred
En javasoltam az amulet vizsgalatot, mert a kinai valtozatu Amulet of Mara sok helyen eshet, de hiaba egyezik minden tulajdonsaga, nem hatja meg a fehernepet, csak az eredeti amulet. De ettol fuggetlenul lehet, hogy nem ez a problema megoldasa.

Molnibalage
Nem vagyok bizots benne, hogy egy "5 perce" kiadott játékot szénné kellene moddolni.

Batmanci
Akkor Te Petõfi ellentéte vagy. 😊

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

wedge31
Witcher 2-re gondolsz? mert az nem igazi aréna hanem last stand.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Egoraptor
Szedjétek a Mod-okat, nagyon sok jó dolog van itt, 'Bug fixes' kategóriát különösen ajánlom!

Az nekem is hiányzik, de remélem jól integrálják a játékba nem úgy mint witcher 2-ben külön menübõl.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Molnibalage
Nem rossz, a többit is érdemes meghallgatni.

Lineáris küldetések? Ilyen zenék mellett ki a csudát érdekel? 😛
Batmanci
Ez azért szíven ütött!
Nem ismersz, így nem vagyok megsértve, hogy nem nézel ki belõlem ennyit.
Itt tesznek fel olyan hülye kérdéseket, hogy nézek, mitõl nem jött rá magától.
Nem kívánom, hogy visszaolvass, 'moá hány kérdést tettem fel.
De olyat, hogy itt most merre kell fordulni...
Eddig mindenre magamtól jöttem rá. Nem is a büszkeségem, az önérzetem tapostad sárba, mint azt Clint Eastwood teszi, a Magas fensíkok vándorában a kutyával. (ne vitatkozzunk a címen, mert magyar van neki vagy öt)
Írtam, hogy Ysoldának, agyart már vittem, és más küldit nem ajánl fel.
Az lesz a megoldás, amit már valaki pedzegetett, hogy nem jó ez az amulett. Most elmegyek Riftenbe, és veszek a paptól annyit, hogy csak sétálva tudok visszamenni, ahhoz a ribanchoz. Mindet a nyakamba akasztom, mégha orra ránt is. Ha így sem kellek neki, akkor nem vagyok az esete. Majd egy másik csajra próbálok rákucorodni.
Üdv, Laci.
😊)))

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Molnibalage
Kelet felõl a 7000 lépcsõn. Tegnap kérdeztem ugyanezt. 😉
Lehet, hogy van más irány is, de én nem talátam. A hegy déli részén vagy egy hosszú völgy. Ott még nem jártam, nem tudom, hogy lehet -e.

PiszkosFred
Te draga joember. Ha toronyirant nem mukodik, akkor mi lenne, ha megkeresned a "7000 lepcso" aljat? Mondjuk a Ivarstead kornyeken, amelyet emlegetnek, mint a zarandoklas kezdete? Nem csak kattingatni kellene, es utni-vagni, hanem olvasni is. Bar gondolom ez is a jatek hibaja 😊

wedge31
Remélem lesz arénás dlc mert nekem hiányzott.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

PiszkosFred
Akkor megegyszer. Lesznek olyan DLC-k, amelyek csak "XBox/PS3 exclusive" jonnek, persze, csak idoszakosan. Pl: az elso ket DLC, amely hamarosan erkezik, 30 napig csak xbox-on lesz elerheto. 30 nap letelte utan ezek is tolthetoek lesznek ps3-ra es pc-re is.

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hát én a mágus céh-t is élveztem. 😊 Változatos volt és hangulatos. 😊 Az gond igazából ezek a quest line-ok..hiába jók a mellékküldik ha az alap story meg a céh questek nem az igaziak akkor megette a fenne az egészet. Nekem mint story-t az obli alapstoryja is és ez meg még jobban is. Lehet nem vagyok nagy igényû ezen a téren. Viszont tényleg az volt a zavaró ha elolvastad mondjuk amit találtál a céhben akkor kirajzolodott egy kép a tagokról meg mindenrõl pl Harcos céhnél ezt éreztem. És akkor várod a fejleményeket. És kapsz egy rövid story ami ugyan nem rossz tetszett de nézel ki a fejedbõl. tényleg egész jól felépítették a céhet odatették ami kell és valahogy mégsem. Persze érhetnek meglepetések még ezt tudom. D
De ami baromi idegesítõ volt beszéltem az öreggel és törölte egy elõzmény questet a rendszer amit meg se csináltam még. Ez viszont tényleg hiba. És azért zavaró mert a polgárháborúnál meg tudták csinálni rendesen. Szóval mint írtam mintha a tetszelés megkezdése miatt nem tudták volna úgy befejezni ahogy szerették volna vagy nem tudom.
A több irányúságot tartom fontosnak fõleg, mint amit az FNV tud legalább. Nyilván van különbség story és story között. Azt látom a Bethesda az életben nem éri el a Bioware szintjét még a DA2 szinten sem. De ez nem gond a Bioware úgy is csak egy van.

Konkretan a tolvaj ceh megsemmisitesere gondoltam. Rogton a kapuban talalkoztam egy leanyzoval, akinek viszket a tenyere ez ugyben, ebbol gondoltam, hogy nem csak belepni lehet a cehbe, hanem erobol kileptetni a tagsagot is. Majd meglatom.

Molnibalage
Én is az leszek asszem. Solitudban a lefejezés nagyon felbõszített. Gothic 3-ban a semleges megoldás tetszett a legjobban. Le vagytok ti szarva, oldjátok meg. 😊

kevés a küldetés a gamebe szerintem ,egy küldetés villog a hegytetõn de 2 napja nem tudok feljutni odáig,mindig van valami akadály.LOL
pedig az obliviont végégkentem kb 120órát toltam vele,de ez nagyon gyenge lett az ob-hoz képest.
Hogy a rákba kell feljutni high hrothgar-ba,vagy repülési kód nincs?
Mit értesz kitakarítás alatt? Kiírtani a népességet? Azt bárhol megteheted. Igaz úgyis vannak essential karakterek mindenhol akiket nem lehet megölni. Ha esetleg a tolvajok likvidálására gondolsz, próbáld ki azt meglátod (bár itt is akad essential karakter).

A népek meg ott is ugyanolyan dolgos, szorgos népek mint másutt, csak vannak rosszarcúak is (ahogy egyébként mindenütt csak legfeljebb nem annyira látványosan tevékenykednek).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Nézõpont kérdése. Szerintem is gyengére sikeredtek a céhek feladatsorai (túl gyermetegek, túl egysíkúak, közel sem igényelnek annyi munkát és odafigyelést mint a korábbi rész céheié), de az oblivion esetében is csak a Dark Bortherhood volt igazán érdekes. A többi nagyon lapos volt és rövid.
Itt meg mindegyik gyengélkedik, bár 20+ feladat van mindnél (a bárdokat kivéve) ha a kis feladataikat is belevesszük (miért ne vennénk?) és némelyiknél bizony van folytatás is a céhes fõ vonal és mellék vonalak után (például a tolvajoknál bár elismer a belsõ csoportvezérnek, tovább dolgozva elõhozható egy újabb feladat amivel teljes jogú, mindenki szemében elismerten is a tolvaj céh vezérévé válik a játékos és egy új, igen komoly felszerelést kap).
Sõt, például a DB feladattal már akkor is találkozhat a játékos ha még csak a céhrõl sem hallott és a tagságát sem ismeri, mert van egy olyan mellék feladat ami velük van összefüggésben.

Megvannak tehát az apró pozitívumok, csak az a kár és sajnálatos, hogy ez a lényegi szálak rovására ment. Elvesztek az apróságokban és érdekes kis pluszokban amiket nehéz elõcsalni és a lényegesebb, vezérségig történõ ívet negyed gõzzel dolgozták csak ki.

Hajós feladat meg itt is van. 😊 Jó messzire kivisz a fenébe a tengerre egy olyan helyre amit ugyan úszva is meg lehet közelíteni, de eljönni onnan csak akkor lehet ha a feladat részeként kerültél oda a megadott módon (nem úszva nyilvánvalóan).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

pcre is lesz goty abba meg benne lesz minden

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Spoilerezze be valaki, Riftent ki lehet takaritani? Valahogy nem rokonszenvesek arrafele a nepek.