The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amit máshogy csinálnék amúgy, hagynám a destructiont a francba, és a conjurationra raknék, a gyógyítás miatt.

Kérdés tegnap nézelõdtem a skill tree-n ami nem világos még, faq-t olvastam, hogyan tudom feltölteni a soul gemeket, ennek mi a menete?

A conjuration ágon van a soul trap varázslat vagy azt külön kell venni?
Solid Snake
Calver
sehol sem rontottad el - amellett a troll mellett szimplán érdemesebb elfutni, ha nem csináltad már meg a fél játékot, akkor várhatóan nem leszel elég erõs hozzá.

"The trees move. Do you not see it?"

Fpocok
Nekem volt olyan, amit nem tudtam megölni. Simán elmentem másik qstre és késõbb visszatértem oda.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Hát nem tudom én azt simán lenyilaztam 10-es szinten. Belelõttem párat és 50% élete lement utána eléggé megizzadtam és elhasználtam az összes potionom de kinyírtam. Mondjuk Lydia meghalt de nem igazán érdekelt 😄 Ja és persze adepton. Szerintem ha nagyon nem megy akkor várj még egy-két szintet.

Üdv!

Tegnap elgondolkodtam, komolyan hol ronthatom el, ha elrontottam egyáltalán a dolgot.

Mentem fel a 7000 lépcsõn és az egy darab hegyi trolal, 30!!! perig küzdöttem ezer potion miegymás és az istenért nem döglött meg.
Osonva kapott íjat, aztán mana erejéig tûzgolyót így vettem le kb a 4ét.
Visszafutottam a csajhoz amíg ütötte kapott 2 powert, aztán stamina maxratölt, õ 50% on és az istenért nem feküdt meg.

A karakterem amivel egyre többet küzdök:
(lvl 12) 140magic 150 health 130 stamina

Egykezes 14et sebzõ, balta amit a királytól kaptam, 30as pajzs, 14et sebzõ íj, heavy armor törpe páncél 34 védelm ha minden igaz.
(szerintem nem sebzek eléggé)

Amire tettem eddig, Nyíl: zoomolás + critical talán 3 perk, smithing 2 a törpepáncél miatt. 1 kezes 3 perk vagy 4, Destruction 3v4 dual, adapted half magica meg meg valami. 1et a lopakodásra mert a backstab tetszik majd. És van meg 2 szabadon elkölthetõm. nem felelõtlenül szórom jobbra balra.

Ennek ellenére küzdös nagyon, lehet a fegyverem gyenge, kevés a stamina, pajzzsal lökök 2õt ütök 3at és máris 0 onnan se futás se ssemmi.

Alap nehézség adapted, nem szeretném lejjebb venni.

Ennek tükrében ötletek? Valamit nagyon elkúrtam, vagy várni még lesz erõsebb fegyver stb, elõre is köszi.
Köszönöm szépen!

Magnum PI
Mágus vagyok, miért kovácsolnék? Már minden olyat disenchanteljem ami nekem kellett. Házat is vettem. Be is rendeztem.

JethroHUN
Majd elolvad (ha az ice spikera gondolsz) ha nem akkor jó kis bug 😄 de sztem vedd fel/le a cuccaid

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fpocok
Hogy tudom kivenni a 10 kilós jégdarabot a karakterembõl? Újraindítottam és még mindig ott van...

JethroHUN
Jah, kovácsoláshoz is úgy kell neki fogni, h minden buffot összeszedsz mert jóval erõsebb cuccot tudsz csinálni mint ha csak 100as smith skillel (de amúgy a smith skill növeli a kibányászható érc számát most 50es nekem és már 3 oret kapot 2 helyett)

Sir Quno Jedi
Quickmenube teszed, onnan aztán kiválasztod ráklikkentéssel és akkor már a z gomb azt tolja (vagy y, billfüggõ).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Naná. Vannak daedric fegyók, kovácsolhatsz is. Asszem daedra heart, ebony ingot és még valami olcsó szar kell hozzájuk.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bocs, hogy ilyen hülyeséget kérdezek, de a whirlwind sprint kiáltást hogyan kell aktiválni? Az unrelenting force simán megy, de ezt valahogy nem akarja csinálni.

Fpocok
és bega82
Ettõl tartottam. Tehát akkor a legjobb encsant érdekében grand soul gem + encsant poti + encsant növelõ itemek... ???

Múltkor találtam a general shopban egy olyan robet, amit máig hordok. 6000 pénz volt.

shaba23
a kovácslható deadric cuccok közt van fegyver? Mert lecserélném a 2x 1h glass war axe-kat, de egyenlõre nincs jobb, a 100as dragon meg nem ad csak armort 😞
Molnibalage
Ez tuti? Vettem már meg cuccot csak azért, hogy disenchanteljem. A kovácstól meg nyersanyagot kell venni, mert sehol nem találasz alapanyagot kovácsoláshoz elegendõ mennyiségben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JethroHUN
Nem lehet.

Szerintem nem.
Fpocok
Egy felencsantolt ruhadarabot át lehet encsantoltatni másra?

Magnum PI
Ami engem zavar (mágusként), hogy a kereskedõknél csak tucat cuccok vannak. Már a játék eleje óta ugyanaz a köpeny van rajtam (a mage-s küldik után kaptam) mert egyszerûen venni nem lehet jobban, a küldetésekért meg szinte mindig kardot kapok. Minden kereskedõdnél ez a -17% magic need, +75/100% magic regeneration. Ezt már a játék elején meg lehetett venni, valamint minden 2 polcon ott van a barlangokban is. Van egy rakat pénzem és semmit sem tudok vele kezdeni. Azért egy két kereskedõnél lehetne valami táposabb cucc néha. Kicsit bánom hogy mágus lettem 😞.

Most ez akkor mind szép és jó, de a korábban emlegetett crashelésekkel mi van? <#fejvakaras> Meg én nem voltam otthon tegnap, ma este megyek haza, akkor mikor elindítom, egybõl le fogja tölteni ezt a peccset kérdés nélkül? Vagy ezt meg tudom valahogy akadályozni?
Köszi, nem is értem hogy kerülte el a figyelmemet :S

PS4 ID: Vordengo

JethroHUN
Kattints valahova máshova, és akkor jön föl egy ablak: és ott Remove

Calver
másik helyre kattintasz, akkor feljön egy ablak, ahol el tudod tüntetni.

GYIK-ben nem találtam, de egészen apró problémám van. Hogyan lehet a térképen leszedni, ha bejelölök egy helyet? Mert addíg amíg nem jelölök mást ott marad a jelölés a régi helyén, de nem akarok folyton jelölgetni. Ha újra rákattintok a jelölt helyre akkor se szedi le.

PS4 ID: Vordengo

SzirmosSzisza
Elkenõdött a szemfestéked <#idiota>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

JethroHUN
A destructiont nem tápolták... Nem ártott volna nehézséghez állítani, mert kb easy-adeptre van belõve a sebzése. Experten semmit nem ér. Röhej h az enchantolt, superior elven fejszémmel többet sebzek, pedig csak 48 a 1H skill, igaz kesztyûbõl még +30% sebzés 😄 meg +2*20% perkbõl.
Destructionnal hiába 60 felett megvan az össz bónusz sebzés perk, de minden ellenfélbe ne kelljen már 300+ mana-t beletunkolni hogy meghaljon. elég gáz... 40 óra után rohadtul nincs kedvem újra kezdeni h legyen játszható karim.

De a conjuration az király, forst atronach már nagyon erõs. 😄

mousee
Zsír, szerintem ez mehetne valahova a fórum képe alá linkbe 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
maradni nem szvsz, de kisfarkassá válni, aztán amikor lehetõséged van rá, kigyógyulni, nos azt érdemes.
ingyenes trainelés pedig úgy néz ki, h trainelsz, felveszed csapattársnak az illetõt, majd "visszakéred" tõle a pénzt.

nekem még meg sincs, nem játszom a játékkal, de igazán szétnézhetnél a skyrim-nexuson. teganap láttam erre ott modot, jelentõsen de (leírás szerint valószínõleg)balanszosan felerõsíti a mágiás támadásokat, mivel az X-edik ember vagy akinek feltûnik hogy az alapjátékban ez gyenge lett....

koschwarz
"As many of you know, Steam updated Skyrim today. I have no official word on what it contained, but it appears the update was only designed to ensure that Steam couldn't be bypassed by launching the game directly from TESV.exe. However it also breaks any modifications to that .exe file, including the popular Large Address Aware patch."

ha esetleg nem vótmá
a lényeg, hogy ma peccs, de az a baj, hogy lehet az lesz benne, hogy a steam-et nem lehet megkerülni azzal, ha direkte a exe-vel indítjuk a játékot, ami azért geciség, mert ami modok ezzel az exe-vel mûködnek, lehet hogy nem fognak mûködni.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Valaki írta, hogy azért is érdemes vérfarkasnak maradni, mert csak így lehetünk a Companions vezetõje és akkor ingyen trénelnek a tagok.Nos én vérfarkas vagyok, Kodiak szellemét megszabadítottam, elvileg én vagyok a fõnök még sem ingyenes a trénelés.Vagy félreértettem valamit?
Hali!
Kéne egy kis segítség: Hol lehet csatlakozni a tolvaj guildhez? mert erre még nem nagyon sikerült rájönnöm... <#help>
Kérdés. Csak nekem tûnik úgy hogy nem nagyon van balance az enemy-k közt? Mármint varázsló karakterrel vagyok. Szimpla bandita két 2es szintû varázslattól megdöglik. Egy bandit thug, highwaymanbe meg kéne vagy 8 de addigra simán kinyír.

33as Harcosom kb ugyan ez. 280as armor mellett pl egy falsworm brairhart vagy mi a tököm úgy lemészárol mint a szart. A nála gagyibbak meg 2 csapás után elhúllanak.
Pretorian
Helmet nélkül no more blocky faces és detailed faces modokkal:

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Ja az én. Csak csont fekete a szemem, meg fekete a warpaint is körülötte, szóval ebben a helmetben olyan mintha csak egy lyuk lenne a szemeim helyén, szerintem kurvajól néz ki.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Molnibalage
Ha legnezebb szinten tolod akkor HP-t legalább 200-ig told fel. Nord karakter erõsen ajánlott, hogy legalább a fagylehellet ellen legyen ellenállás. Igyekezz sziklká mögé bújni. Néha lõj íjjal. Ha leszáll a sárkány és te vagy a célpont, akkor hátra arc és futás, sprintelve + használd a gyor futás kiáltást. Próbáltam körbefutni a sárkányt, de simán lekövet a fejével. Ha lesszált és mást üt, akkor roham kétkezessel vágre rá nekifutva, ha tudsz és utána még 1-2-õt. Aztán hátrálj, mert ha visszaüt, akkor helló... Pajzzsal még nem próbáltam védekezni.

Fira reistance potion mindig legyen nálad, kotyvasztani könnyû. Már alacsony alkímiával + tápoló kezstûvel - elég gyakori tárgy - is 20% körüli ellenállst lehet szerezni. Egyik perk pajzsos blokkolásnál ad elementek elleni ellenállást.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A céhes questek relatíve rövidek. És kicsit gyengébbek mint az oblivionba voltak. Legalábbis a brotherhood, mágus biztosan. És a harcos céh questjétõl sem voltam elragadtatva. De nem rosszak azt azért nem lehet mondani.

Calver
mindkettõ kell a jó hatás eléréséhez - viszont ha van Smithing-ed, Juggernaut-on "spórolhatsz".

Hazudtatok nekem! Azt mondtátok, a történeti szál rövid, hát én ma ráfeküdtem a befejezésére, de még távolról sincs vége.
MerlinW
Catalyst 11.11a

Elder Scrolls Skyrim
o Improves performance 2-7% on single GPU configurations
o Resolve corruption seen when enabling Multi-Sample Anti-Aliasing on the AMD Radeon HD 6970 Series
o Disables CrossFireX (to resolve negative scaling and image quality issues seen when CrossFireX is enabled)
§ AMD is continuing to work on a CrossFireX solution for Skyrim – as soon as it’s ready we’ll make it publicly available

[merlinw.org]

Köszönöm a válaszokat 😊

4. Nekem már volt szerencsém Winterholdban a városon belül egy sárkányhoz, úgyhogy bizony bemennek a városokba is azok a dögök. 😊 De kárt tényleg nem csinálnak a tárgyakban.
1. Hát, a sárkány nem olyan komoly ellenfél, a kísérõ segítségével és ha mást nem, nyilazva elég könnyû elintézni. Én mágussal nyomom, és úgy nyomom le õket mint a szúnyogot. 😊 Az óriás nehezebb ügy, azt közelharcban elég esélytelen legyõzni. De a segítõvel, egy íjjal és némi kocogással az is megoldható. 😊
2. Én nem csípem a kétkezes fegyvert, mert nem lehet mellette pajzs v. varázslat a másik kézben. Ezért én a kétkezest az egykezes mellé kiegészítésnek vinném, de a játék elég jól kiegyensúlyozott, sokféle fejlõdési irány lehetséges. Ha neked a kétkezes tetszik, akkor nem hinném, hogy azzal ne lehetne végigvinni. Legfeljebb más NPC-t tudsz nehezebben és mást könnyebben legyûrni.
3. Szólitsd meg, és ott lesz olyan opció, hogy tárgyak cseréje (trade-elésnek hívja ha jól emlékszem).
4. A ház a legbiztonságosabb hely a játékban a hátizsákodon kívül. Az biztos, hogy el nem tûnik tárgy, sztem ellopni se lehet. És a látszat csal, mert régimódinak tûnik, de 21.sz-i technológiával épült: természeti katasztrófa, sárkányláng, stb. meg se kottan neki. 😊
Caliph
mi a teendõ a high hrotgari tárgyaláson amikor megáll a script? mindenki néz egy figurára (asszem Esbern az) és nem történik semmi,többszörös visszatöltés esetén sem.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

1. Lényegében mindegy mire fejlesztesz, mert el fogsz bánni velük idõvel.

2. Érdekes kérdés. Én csak 1kezes/pajzs/heavy armor/Smithing skillekre gyúrok, és ezzel a felállással 39-es szint körül megállna nekem a fejlõdés. Ha úgy gondolod, nyugodtan rágyúrhatsz az 1kezesre is, de egy dolgot tarts észben: Az ellenségek részben veled együtt erõsödni fognak, tehát ha nagyon sokfelé fejlõdsz, akkor semmiben se leszel elég erõs, míg az ellenségeid jóval föléd kerekednek.

3. Ha van kísérõd, aki követ, beszélsz vele és ott lehet kiválasztani olyan opciót, hogy "Trade". Ott tudsz nekik átadni tárgyakat.

4. Nyugi, nem törik fel a zárad (Igazában nincs is lelakatolva😛), és a sárkányok se olyan rombolósak (lényegében a világban semmi se rombolható), azon felül városokon belül nem bukkannak fel.
edios
most csináltam. sztem egyik legszebb hely 😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Üdv Mindenkinek!
Nemrég kezdtem a játékot, és nagyon magával ragadott. Elolvastam a FAQ-ot, ami sok kérdésemet megválaszolta. De szeretném a segítségeteket kérni még néhány kérdésben!
1. Sárkányok, óriások, és hasonlók ellen mit érdemes csinálni? Eddig alapvetõen a közelhercra és a kovácskodásra fejlesztettem, és finoman szólva is elég esélytelennek érzem magamat ellenük.
2. Jórészt kétkezes fegyvert használtam eddig. Érdemes mellé kifejleszteni az egykezes képességeket is, vagy ajánlatos inkább egy irányba fejlõdni tovább minél magasabb szintre?
3. Olvastam valami olyasmit, hogy a kísérõnknek lehet tárgyakat adni, és ez enyhíthet kicsit a karakterünk szûkös teherbírásán is. Ez hogyan kivitelezhetõ, hogy tudok a kísérõmnek tárgyakat adni?
4. Ez nagyon hülye kérdés, de ha veszek egy lakást és belepakolom a holmimat, az ott mennyire lesz biztonságban? Úgy értem, ha már én tudok zárakat feltörni, remélem az enyémmel nem teszi ezt senki, vagy nem fog jönni egy sárkány, aki felgyújtja az egész kérót 😊