30713
TES
-
#29031 A megfejtés egyszerű: az idézőjeles kommentem teljes játékokra vonatkozik.
1-1 feature-t nyilván lehet utálni, de csak ezek miatt még nem kukázok 1-1 játékot. Dragon Age-t et végignyomtam (inkább nem tetszett összességében, mint igen), Mass Effecteket szintén - ezek viszont bőven bejöttek.
Ettől még a kisszobányi játékterületek a láthatatlan falakkal a 21. században: megagáz.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.08.24. 08:28:51 -
Zozo0122 #29030 1-2 crash nálam is volt már 5-6 óra alatt, nem vészes. Viszont most az van, hogy nem töltődik a mana csíkom. Az arcane feverem van vagy 80-as, Ambrosia kifogyott :D Ez emiatt van? Remélem, mert a hatásoknál csak annyit ír, hogy gyengébb vagyok magic ellen...mind1, éjjel beértem a faluba, hamarosan előkerítem a papot :) -
Although #29029 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ahogy nézem harcossal jó nehéz lehet. De mágussal és stealth karival egy szinten könnyebb lesz. Ez alapvetően a sneakból adódik. Ha megváltoztatják a paramétereket, hogy ne tudjam meglepni ilyen könnyen alacsony stealth értékekkel is a jóval magasabb szintű ellenfeleket akkor ez nehéz lesz. Olyan ellenfeleknél köztük főleg egy nevesnél ami kis területre való belépés során találkoztam és egyből észre vett az hardcore. Szóval szerintem könnyű lesz javítani. -
Although #29028 Igen, és van is crash. :) De ez van. :)
Utána nézek majd a forumokon.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.24. 06:26:53 -
yossarianHUN #29027 "Onnan tudni, hogy ostoba valaki, hogy mindent fikáz, ami az ő saját egyéni szempontjainak nem felel meg tökéletesen"
Pár sorral feljebb, ugyanabban a hsz-ben pedig: "Régebben én is szerettem a kezdetleges, csöves RPG-ket, de a Dragon Age mikroszkopikus területei (de írhattam volna Mass Effectet is) siralmasak voltak."
Öööö, nem azért, de itt véletlenül nem azt fikázod, ami a te saját egyéni szempontjaidnak nem felel meg tökéletesen? :D
-
Zozo0122 #29026 Aki játszik az Enderallal egy ideje: van ennek a hibaüzenetnek valami hatása? Minden elindításkor kidobja, de ha megcsinálom amit ír, akkor sem történik semmi, sőt alapból 768-ra van állítva az iniben az a bizonyos sor...
Ti kikapcsoltátok ezt a warningot?
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2016.08.24. 01:09:04 -
Although #29025 Ja az, hogy neked könnyű az nem jelenti azt a skyrimmel játszok 90% ne legyen vérnehéz ez a játék. Mivel nincsenek hozzászokva, hogy gondolkodjanak. A requiem még mindig fekete folt a skyrimesek többségénél. Pedig Oger tényleg messze jutott a Xarrian féle változattól amit én is feladtam mert nem volt kedvem grindelni hozzá egy szar játékban. :)
Edit: Hidd el tényleg segíteni próbálok azoknak akiket a szuperhős szerephez szoktattak és most egy patkány is végez velük az elején. :)
De ha már előrébb lesznek és nem adják fel minden könnyebb lesz. Ha már azon a szinten lesznek ahol te vagy. :) Vagy a felénél legalább. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.23. 21:49:20 -
Although #29024 Igen látom én is ezeket a dolgokat ezért is írtam az amatőr dolgot az iron pathot nem próbáltam. De úgy látom kell majd egy "mod" Xarrian vagy Ogerboss féle figurától lehet írok is nekik. De nézd amit írtam ezek a srácok 3 évet toltak bele önszorgalomból nagyságrendekkel keményebb munkába mint Xarrian és Oger mondom úgy hogy ismerem és becsülőm őket ők tették nekem kicsit is élvezhetővé azt a szart. De ez a sztori más dimenzió. :) Edit: sajna Xarrian már rég lelépett. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.23. 21:38:37 -
#29023 Assassin karival nevetségesen könnyű az "Iron Path" fokozaton is. Főleg requiem után. Éjszaka konkrétan semmi sem lát ~80as lopakodással, ha neki ütközik a karakter, akkor sem igazán észlelnek. Bound bow-val 146 dmg van, a bónuszokkal együtt az ~600 dmg/lövés, a legtöbb ellenfél max 2 lövés (itt a bossokat kell érteni).
-
Although #29022 Legyen pár fejlesztésre váró dolog. is.
Karakterfejlesztés.
Kérdés, indítás.
[spoiler]
-trainerek kellenének vagy elég a books ? :)
-fejlődésfa jó vagy rossz várom az észrevételeket!
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.23. 21:29:54 -
Although #29021 És ha mágus azt se mindegy milyen, tényleg nem mert azt kell játszd amit fejlesztesz! Ha idéző akkor az ha mentalista akkor azt ha elementalista akkor azt :)
A harcosnál is az éld bele a szerepbe magad!! Ez a legfontosabb. A skyrim és hasonlók legnagyobb bűne az hogy hülyévé tesznek. De itt van a SureAi és segít. :)
Edit: Stealthoz láttam cuccokat menet közben nem részletezem de sok mindent lehet használni ahogy írták is légy leleményes a stealth karakter az. )
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.23. 21:27:47 -
Although #29020 Még mindig emésztem, megcsinálták azt amit én ostoba a Bethtől vártam. :)
Edit: Oké na van visszatöltésem még mindig ha valaki kárörvendeni akar :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.23. 21:22:16 -
Although #29019 Oké tehát,
Van szint master felett is de azt nem javaslom próbára elsőre :D
Elmondhatom most már híven a jó rpkhez az expert nem jelent kihívást. Gördülékeny de élvezem. Erős ellenfelek vannak de ésszel lesöpörhetők. Kis taktika és veszett helyzet nekik :) fontos, legyél tisztában vele mit játszol. Harcos stealth vagy mágus, kő papír olló. Mindenkit kérek aki negatív észrevételt tenne, lehet. De mindenki legyen tisztában egy dologgal. A SureAi. Amatőr csapat :) Talán nem mindenki tudja de ők munka mellett öltek ebbe több mint 3500 órát. -
#29018 Ebben a stílusban való fórumozást itt és most fejezzétek be!A többit privátban intézzétek!Ha ezek után valaki még folytatja,legyen az bárki,az számíthat büntetőpontokra!Maradjatok a játéknál!
Köszönöm! -
#29017 Sajnos nem vilagos szamomra, hogy csak trollkodsz, vagy gondjaid vannak a szovegertelmezessel, neadj'sten hosszu nap utan az agyad jatszik veled es fogalmad sincs, mit irsz, ezert megtartando a beket, utobbi fenyeben javaslom, hogy itt fejezzuk be a temat, mert semmi kedvem ilyen sajnos beszamithatatlan allapotodban bizonygatni neked azt feleslegesen, amelyet egyebkent a BTK pontosan megfogalmaz, csak ertelmezni kellene tudni. Jobbulast, es varunk vissza a kedvenc topikunkban, amennyiben arra alkalmas leszel. -
steweee #29016 az agyament baromságaidat ne az egyik kedvenc topicomba, azaz ide irogasd már !
ja, és teljes elmebetegségeket irogatsz olyan törvénybe ütköző dolgokról, amik csak a te paranoid skizofrén agyadban léteznek, a valóságban nem (http://www.imdb.com/title/tt0268978/)
lécci ne itt vitassátok meg az ilyen jellegű dolgokat
(üzeni : a NAVtalin bűzügyi főizgatósága :) ) -
steweee #29015 újabb őrületes baromság ! +++ -
steweee #29014 fokkal jobb, már ha te is arra a következtetésre jutottál, hogy a magáncélú letöltés Magyarországon teljesen legális. legalábbis a BTK ez állitja róla a meghatározott feltételekkel..... -
steweee #29013 baromság -
Although #29012 Szerintem te már itt is bizonyítottál, úgyhogy nem is folytatom. Tökéletesen megvagyok így, hogy egy ideje semmit nem olvasok el amit írsz. Most beleolvastam, semmi változás. -
#29011 Gyorsit persze, de nem igenyli. -
#29010 Törölhető.
Az Enderal igényli azt, hogy SSD-s vinyóra legyen telepítve? -
#29009 Ket dolgot keverunk. Az egyik a feltetelezett kieses, amelyet a kiado prognosztizal, a masik a buntetoeljaras soran megallapitott adat.
A feltetelezett kieses nagyobb lepteku eljaras soran jon elo, amikor nincs lehetoseg pontosan utanajarni a dolgoknak, viszont vannak konkret adatok, szamok es abbol allapitanak meg egy hozzavetoleges osszeget/adatot. Szolgaltatok, warez szerverek, regi kaloz cd masolok, stb. eseteben alkalmazzak ezt a szakertok.
Kisebb lepteku esetekben inditott buntetoeljaras soran viszont pontosan meg tudja hatarozni a folyamatban resztvevo hatosag, hogy TE, konkretan mit toltottel le, milyen osszegben, mennyi osszeget "sporoltal" meg. Ezek szamszerusitheto es rendszerint szamszerusitett adatok. -
#28996 Képzeld el a szitut amikor majd a nagy hős, sok-sok évvel azután, hogy megmentette a világot meséli majd az unokáinak, hogy mentette meg hajdanán egy kóbor róka a banditáktól meg két kecske a farkasoktól -
Zozo0122 #28995 Elég kemény masteren, sokkal nehezebb játék, mint az alap Skyrim. Az előbb egy arra járó róka segített be a harcba az én oldalamon 3 bandita ellen, fél órával később pedig 2 kecske mentett meg a farkasoktól, szerencsére nekik inkább a préda kellett, ez pont elég időt adott arra, hogy újult erővel támadjak :D -
Zozo0122 #28994 Nyugi, én is errefelé vagyok. Ha ugyanazzal a trollal találkoztunk, annál én sem próbálkoztam be. Nézzél szépen végig a partszakaszon, ott lesz a hajóroncs :) -
#28993 Pók? A nagy szőrösöket utálom, enyha pókiszonyom van... :(
-
#28992 En ott tartok, hogy besokkoltam egy taborban, majd a banditak kinyirtak a 2 mukit. Egy csoka megmentett, es most arrafele barangolok.
Gyonyoru a jatek, csak neha picit szaggat.
Volt egy pok, a nyakamba ugrott es kaputt volt, pedig pancelingben vagyok es pajzsal vedekeztem.
Talalkoztam egy trollal is, futas lett a vege. Lehetetlen megolni, regeneralodik.
Nem tudom milyen szinten tolom, de 2 ijasz csonti szetszed.
A csatornapatkanyon meg atmegy a nyilvesszo :)
Nem talalkoztam az elejen hajoroncsban csontikkal.
A keressem meg miert robbantotta fel a varazslo magat es tanoncsait kuldetes kezdetekor vagyok lvl2.
Szerintetek az jo? Kevesellem, pedig mindent korbejarok.
-
Although #28991 Rémlik. :) A húzós dolgok lv10 felett jönnek. Ne össze vissza fejleszd a karid. Legyen elképzelés, róla. Ugyan a sztori ugye mást mond. :) De hardon kifejezetten jól jött, hogy voltak húzós dolgok a tarsolyomba.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!fagyvihar fagy guardal. :) Kifejezetten belassultak tőle a népek, de harcosnak is láttam cuccokat. Persze a holtak ellen más kell. Eddig a legerősebbek a neves bossok voltak na azok elől futottam fel le mindenfelé. :)
A képesség könyvekre is vess pillantást!
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.22. 22:58:47 -
Zozo0122 #28990 Nehézkesen, elég kemény a kihívás masteren :D Rendesen meg kell gondolnom minden lépésemet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Megvan az elején a hajóroncs 7-8 csontival? Elég komoly és taktikus csatám volt velük, beszorítottak egy szikla mögé, ha kidugtam a fejem lőttek az íjászok, ha kijöttem rámrohantak a baltások :D De elbántam velük, DS-en edződtem, szóval néhány perc után már lootoltam a hajót :D -
Although #28989 Hát nem aprózód el elsőre mindig hardon nyomom. Majd mesélj hogy haladsz. -
Zozo0122 #28988 Elkezdtem az Enderalt, 3 órát toltam egyhuzamban. Vannak elrejtett cuccok, a felfedezés öröme megvan. Gyenge vagyok, mint a harmat. (felraktam egyből masterre) Van gyűjtögetés, 100 rúna elrejtve a világban. Tömérdek párbeszéd, az első barátságos karakterekkel dumáltam vagy fél órát. Eddig elég jó, és érdekesnek tűnik a story is :) -
Although #28987 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem részletezem hol, de két szintet szedtem össze, optimális szopással. Nyilas népség volt dungeonba 200-240xp darabonként és jól csinálták konkrétan háromszögeltek a karimra. :) De sok visszatöltés után megvolt. A witcher mágussal együtt. Nem részletezem, hogy de használd a fejed, ha nem megy erőből.. :) A pénz meg megérte pont olyan élmény volt mint régen amikor a könyveket olvastad és várt a mesés jutalom a nehéz akció után. :) -
Although #28986 Oké újabb adag lv17 környékén.
Benne lehet élni nem is kicsit mindig fura élmény visszamenni kedvenc varázsboltomba kalandok után. Él az egész.
Mostantól nem lehet letagadni, lehet így is megcsinálni dolgokat. Ki lehet ismerni? Ésszel, és így boldogulsz pont ez a lényeg anno az AOC volt az iskolám és mindig is ez lesz a favorite. De mindig vár új a következő sarkon és az utána következőn. Nehrim ezt nem tudta hozni ez már igen.
[spoiler]
- Használj védő potionokat a rendszer requiem jellegű. Magyarul a mana gyorsan fogy nem szuperhős vagy mint a skyrimbe,
- Fantasztikusan fel van építve a régi rendszer szerint, ha nem alkimista vagy pénzen tudsz vásárolni.Amit a kalandokból össze tudsz szedni és több lesz ahogy haladsz előre.
- Vegyél legalább egy Ambrosiát mindig.
- Fuss használj lehetetlen fedezéket ahova nem tudnak utánad menni :)
- Van bank nyiss széfet én még nem tettem meg de jó ötletnek tűnik.
- kő papír olló.
- figyeld meg ki ellen mi hatásos. [spoiler]
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.22. 18:21:39 -
Although #28985 Ne foglalkozz vele, ha érdekel kicsoda is a tag. Olvasgasd a hozzászólásait a Denuvo topicba. -
Although #28984 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Később ha már haladsz a sztoriba lesznek jobban bejárható területek is meg térképen nem jelzett dolgok, van hogy fel kell hajtani dolgokat de persze nincs jel rajta. :) szóval jó lesz ez később neked is. :) Az eleje amíg beérsz a városba az lineáris majd ha megnyílik a távutazás lehetősége akkor már szabadabban mozoghatsz.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.22. 17:04:15 -
#28983 Én szeretem a sandbox stílust is, de az igazi sandbox egyszerűen túl üres. Jó példa az éppen most hatalmasat bukó No Man's Sky.
Sajnos a sikerélményhez kellenek az előre programozott dolgok.
Nagyon szeretek craftingolni, és volt is pár játék ahol már majdnem tökélyre vitték az egyedi craftingot (nem jut eszembe, de volt egy francia sci-fi/fantasy jellegű MMO régesrég, ahogy száz féle komponens ezer féle paraméterével lehetett dolgozni, és minden tárgy egyedi volt - apró eltérésekkel - de aztán pont ettől lett az egész jellegtelen. Mert ugyan lelombozó az, amikor egy MMO-ban a legyártható csúcsfegyverből már 50-100 darab van kint a "piacon", de ha annak van speciális neve, története, stb. akkor érdekesebb.
Kell a sztori a játékokban, a tökéletesen sztorimentes sandbox játékok csak divatcuccok tudnak lenni, előbb-utóbb lesz hozzájuk történet is, mert különben elmúlnak szépen (khmm minecraft stories khmmm).
Még a legsikeresebb ilyen próbálkozás szerintem a Terraria, de az is csak mini-sztori elemekkel, és "named" tárgyakkal, fegyverekkel.
Az AI - hát, az egy komolyabb téma, még nagyon sokáig scriptek lesznek csak, ez biztos. Az okokat jól leírtad.
Továbbra is állítom, hogy a legsikeresebb RPG-k továbbra is azok lesznek, amik kellően izgalmas története(ke)t tudnak egy lehetőség szerint leginkább nyitott, hatalmas, élő környezetben elültetni úgy, hogy semmi nem gabalyodik össze menet közben.
Baromi nagy feladat!
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.08.22. 14:58:51 -
#28982 Igen, csakhogy a legtobb esetben nem AI iranyitja, hanem scriptelt eventek, melyeket feltetelek aktivalnak. Az mar csak hab a tortan, hogy ha nem 10 ilyen feltetel van egy jatekban, hanem mondjuk 1000 (hasrautottem), mert annal realisabb.
Ilyesmik a FO4-ben is a bazis tamadasok a gazdagabb telepulesek ellen, vagy a mar emlitett "random encounterek" amelyeket ha figyelmen kivul hagysz, akkor onalloan zajlanak le.
Elite Dangerousban jartunk ugy nyaron, hogy az AI (NPC pilotak) ugy dontottek, hogy harc helyett craftolnak es a vegen olyan szuperfegyvereket gyartottak le maguknak (bug miatt), ami miatt agyaggalamb loveszetet tartottak a szektorokban :)
Anno egy kezdetleges AI-t hasznalt a Oblivion. A fejlesztes korai idoszakaban minden npc egyedi volt, nevekkel, jellemzokkel, igenyekkel, viszonyokkal, stb. es az NPC-k - akiknek a celjuk volt ezen igenyek teljesitese - neha ehesen elkezdtek lopni, amibe aztan beszallt a kereskedo, a varosor, stb. es a vegen volt, hogy egy halott faluba erkeztel meg. Ami jo es vicces, de amikor mondjuk 40-50 ora jatek utan beersz egy helyre, ahova szol a kuldetesed, es nem tudod folytatni, mert Mari neni vegyesboltja romokban, Mari nenit pedig megolte az ehes "tolvaj", akkor a kezdeti "fun" erzes utan jon majd a mereg, mert cseszheted.
Vagy volt olyan, hogy erzekenyen figyeltek a mikrokornyezetuket, es amikor talaltak egy hullat, akkor - ha jo viszonyban voltak az aldozattal - meg akartak keresni a tettest (valoszinuleg par reakcio kozul kellett valasztaniuk, votl npc, aki ilyenkor megijedt es hazaszaladt, 1-2 napig ki sem mozdult, ami miatt ehes lett, stb....), amibol megint egy meszarszekke valtozott a varos. Nagyon jo kis cikk volt anno 6-7 eve, amelyben leirtak, hogy az Oblivionos Radiant AI fejlesztese soran milyen problemakba utkoztek, es vegul miert kerult csak egy lebutitott fapados verzio a jatekba.
Azota is inkabb agyon van scriptelve minden es azzal teremtik meg/szimlulaljak a "elo, lelegzo vilagot", mert az eddigi szabadon eresztett AI probalkozasok valahogy mindig egy nagyon kaotikus vilagot eredmenyeztek. :)
Egyetlen egy kivetel van, az NPC-k nelkuli (vagy vannak, de nagyon korlatozott lehetosegekkel rendelkeznek) online homokozo vilagok (virtualis "Legyek ura"), ahol a jatekosok alakitjak ki az egesz mukodoset, felepiteset, tarsadalmi szabalyait, mindennapi eletet, stb., legyen az az EVE Online, mostani Surivival jatekok, barmi.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.08.22. 14:19:42 -
#28981 Nem art, ha a legfrissebb 1.9-es van fenn, de egyebkent teljesen mindegy es nem kellenek a DLC-k sem, de ha vannak es a Skyrimed is az 1.9-es, az sem gond. Az egesz Skyrim mappad (szorostul-borostul) megy backupba (emiatt nem art, ha van helyed) es ujat kapsz helyette az install vegere. Ha leszeded az Enderalt, akkor a launchere majd visszarakja az eredeti Skyrimodat a backupbol. -
SaGa #28980 Ez tényleg csak egy meghatározott körön belül lejátszható az erőforrásigény matt, de akármilyen magasra mászol nem látsz el odáig, ahol már csak ácsorognak a többi szereplők. Persze lefagyasztva biztos meg lehet találni a kör szélét, aminek te vagy a középpontja és amin belül zajlik az élet. Meg egy mod, aminek az alapfunkciója az, hogy ne tudj úgy elmenekülni egy összecsapásból csak azzal, hogy kimész az adott ellenfér akciórádiuszából (ez határozza meg, merre kódoroghatnak anélkül, hogy időnek előtte szétlőnék egymást), alaposan megnöveli ezt a sugarat. Na itt érik meglepik az embert, amikor felkészül a már jól ismert területen várható ellenfelekre és egész mást talál ott, meg azok hulláit, akikre számított, mert a megnőtt hatósugár miatt összeérnek a járőrözéssel bejárt területeik.
Egyébjént van ellenpélda is, a játékostól csak megadott távon belül zajló életre: az X univerzum. Az ugyan nem RPG, hanem űrkaland, de ott megoldották, hogy azokban a szektorokban is folyik az élet, kereskedelem, csaták, ahol épp nem vagy. Ahol ott vagy, azt látod is, ahol nem, annak csak az eredményét, de simán bejátszik, hogy elugrasz egy az univerzum túlvégén lévő szektorba (persze nem egyből, mert az utat meg kell tenni) és már tele van hajóroncsokkal, mert közben egy komplett háborút lefolytattak a közeli szektorok ellenséges gazdái egymás közt, esetleg pont bele is rohansz a belépés során egy épp a kapu előtt rommá vált óriás hajóba..
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.08.22. 13:47:24