The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
nyaknyiszálást amúgy karddal is csinálja, imádnivaló. egy másik ami néha elõjön és talán még viccesebb, amikor hátulról áttolja az egész kardot az unszimpatikuson <#bohoc>#bohoc>
"The trees move. Do you not see it?"
Amire akarsz. Mivel nem kell konkrét skill érték ahhoz hogy felvegyél és megtanulj varázslatokat így akármit használhatsz. Az alteration nagyon hasznos dolgokat tartalmaz (védelmek, változtatások) így érdemes fejleszteni oda is (elkölteni alkalomadtán pár perk pontot). A conjuration ágon segítõket tudsz idézgetni ami hasznos, de igazán hasznos úgy lesz ha eléred a dupla erejû és dupla létszámú idézéseket. Restoration bár rendelkezik pár nagyon ütõs perk-kel, az alapszintû gyógyító varázslatai is elégségesek. Végül az illúzió is tartalmaz igen hasznos alkalmazásokat (rage/calm kettõse, paralízis ami a legerõsebb varázslatok egyike szintén itt van, láthatatlanság és így tovább).
nehéz egyértelmû gyõztest hirdetni.
Mindegyiket lehet nyugodtan alkalmazni és majd amelyik igazán bejön arra teszel több perk pontot.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- ha nyilazni akarsz akkor sneakre tegyél, meg staminára, az fontos, h sok legyen és stamina regens enchant és potik, kaják is. Mert az idõlassítós perk azt fogyasztja. De elég durva 50%kal lelassítja az idõt ha zoomolsz 😄
A Sneaktõl pedig jó messzirõl tudsz osonva jó nagyot sebezni. De az illusion is jól jöhet, a hangtalan mozgás (Muffle spell) vagy a láthatatlanság miatt. De védekezésre is jó, calm, fear, ill. frenzy spellek.
- Vagy conjuration ha nagyon varázsolni akarsz, de íjhoz nem nagyon passzol a varázslás, mert ugye az íj két kezes szal el kell raknod ha castolni akarsz újra elõvenni, jó 1 gombnyomás...
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
De produkált már kivégzésként lefejezést is a buzogány (hogy miként képes erre az passz de csinálta már). Farkas meg egyéb négylábú ellen háromféle kivégzést láttam eddig, ahol az egyiknél belevágja a nyitott pofájába az állatnak a buzogányt és teker rajta egyet, a másiknál térddel belerúg és így megemeli hogy aztán felülrõl lesújtson rá, míg az utolsó típus mikor alkarral alányúl a nyakának, megemeli és oldalról rávág a nyakra/fejre.
Humanoid lények ellen mellkas vagy fej szokott cél lenni (nagy erõvel odavág és vagy összerogy ettõl az ellenfél mint a rongybaba, vagy eldõl mint egy darab fa) vagy láb és fej kombináció.
Baltával még nem tudtam elõcsalni kivégzést/hátbatámadást.
Hátbatámadásból meg egyértelmûen a tõr a király. Nyaknyiszálás egyszerûen hihetetlen látványos.
Marad, az 1kéz pajzs, illetve néha 1-1 fegyver per kéz. Destructiont hagyom.
1, hogy lehet az íjászatott a leggyorsabban fejleszteni?
2, mire tegyek milyen varázs ágra a fent maradókból? oda ahol gyógyítani lehet vagy az undeadosra, az okat még eddig nem is néztem.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
player.moveto 000A2C94
ez instant odatesz hozzá.
player.moveto ID (ez oda visz hozzá) vagy ezt player.placeatme ID (ez eléd rakja)
Valamelyest használható lehet itt is, mert van már pár valódi mod, esp-vel...
Tanulmányozd a banner alatti uesp.net linket...
Tudni kell róla, hogy nagyon agresszív paci, hihetetlen távolságokból képes nekimenni akárminek (sárkányokat meg elõszeretettel kergeti és magára húzza, lelkesen mássza a lépcsõket és tapossa a leshelyükrõl lõdözõ íjászokat és varázslókat), így hajlamos elkujtorogni ha van a közelben ellenfél. Ja és shadowmere állítólag a leggyorsabb ló is.
A "bolti" (istállóknál vehetõ) lovak harmatgyengék Forst és Shadowmere kettõséhez képest.
Az Elder Scroll széria úgy lett kitalálva, hogy bárkibõl bármivé fejlesztheted magad, ha akarod. Így azok, akik az akciójátékokat szeretik és a fullra húzott karaktereket, lehetnek egyszerre a harcosok, tolvajok, mágusok és orgyilkosok fõnöke. Aki meg a klasszikus rpg-t, az szépen magának felállítja a szabályokat és kijátszik egy karaktert.
Egyetértek azzal, hogy azok az exploitok (nem csalás, a játék lehetõségeinek kihasználása), amelyekkel gyorsan felhúzhatók bizonyos képességek, erõsen rontják a játékélményt. Nálam. Másnál meg nem. Ennyi.
Nekem nem tetszik, nem használom ki a lehetõséget, de nem akarom elvenni a játék élvezetét attól sem, aki kihasználja. Amíg nem multi, addig mindenki úgy rontja el magának a dolgokat, ahogy akarja.
Most pure mágusom van, így semmiféle harci skillre nem gyúrok (ami a könyvekbõl jön, az jön, de pontot nem rakok rá). Nincs is fegyverem, meg segítõt se viszek magammal. Nem fér bele. A mágus magányos, szeret elbíbelõdni a maga kis kísérleteivel, enchantol, de nem használja, hanem eladja az így készült cuccokat. Nem szed össze minden szir-szart, csak a nagyon értékes, de nem túl nehéz darabokat (120-as staminával és 140-es healthtel nem lhet teherhordó). Meg a mágiával átitatott cuccto, vagy szétszedni, vagy eladni.
Ha kell, leidéz egy flame atronachot, vagy egy szellemfarkast, ha nagyon baj van elbújik.
A tolvajom meg minden vackot összelopott, azért kovácsolt, hogy a lopott cuccot tunningolás után eladhassa, hiába van a két alap spell, eszébe sem jut használni, staminára pakol, meg egészségre. Magasabb szinten már õ is csak a jobb darabokat szedi föl a földrõl. Egykezessel (alapvetõen tõrrel) vív, ha kell. Elfut, elbújik, lesbõl támad.
btw páncél kinézete könnyen "változtatható", csak ki kell csomagolni és átnevezgetni pár nif fájlt.
Lenne egy olyan technikai jellegû kérdésem, hogy a játékban található feliratokat hol találom meg? Gondolom a Skyrim.esm -ben, de azt meg mivel lehet megnyitni? Próbáltam a Skyrim Viewer-el, de az mint a nevében is benne van, lényegében csak bámészkodásra jó. Szeretnék lefordítani pár dolgot, elsõ sorban GUI-t (folytatnám, mert elkezdtem, csak néhány GUI elemet nem találtam, azok nyilván el vannak dugva valahova), illetve a töltõ képernyõ szövegeit. Majd a Quest leírásokat (fõ és pár mellék küldetés), majd szépen lassan áttérnék a párbeszédekre. Igazából csak hobbi szinten csinálnám.
Ha ide nem akarjátok beírni (napi 800 hsz közé) jöhet privátba is.
Elõre is köszi!
Magiszter
ha zavar, h gépelési sebességed korlátozza enchantolást, kapd le autohotkey-t, és csinálj vele cuccot elnevezõ macrokat <#bohoc>#bohoc>
Amúgy csak nekem volt gyûrûk ura hangulatom amikor elõször láttam meg Whiterunt? 😄
tehát oké hogy kard általában kevesebbet sebez, de gyorsabb is
na meg kúlabb is 😊)
Ha pl encsantolok mana regent két cuccra is, akkor stackelnek, ugye?
Parasite Eve 2, best game EVER!
Nem tudom Lydiának van-e háza, ha nincs, nézd meg ott, ahol elõször beszéltél vele.
A házaknál szerintem nincs ár-érték arány, a szimpária dönt.
Sokan lehúzták a Whiterunban megvásárolható házat, pedig annak is vannak elõnyei.
Igaz, hogy nem túl nagy, de nagyon jó helyen van (a kovács melletti házikó), s 5000 aranyért már a játék korai fázisában megvásárolható, ha a játékos a fõküldetést is csinálja.
Vannak a Bethesdának "bogarai" a házakkal kapcsolatban, itt is vehetsz olyan házat, ahol gyilkosság után kell(ene) kitakarítani, ami nem sikerülhet tökéletesre.
Az Oblivionban sem szerettem kerülgetni a szellem maradványokat Anvilban, itt a vérfoltok maradnak örök emlékül, s ráadásul a legdrágább "palotát" csúfítják - de ismétlem, a háznál a szimpátia dönt.
Én a páncélok terén voltam így a bõrpáncéllal. Nekem nagyon tetszik, tetszett és le nem cseréltem volna a számomra bénán kinézõ glass-ra vagy még bénább dragonscale-re (az advanced steel armor készletbõl készíthetõ scale armor mondjuk még éppen határeset volt, mert volt benne valami érdekes de kitartottam a bõrnél). Csere aztán bekövetkezett mert megtaláltam a nightingale armor-t ami azonnal belopta magát a kedvencek közé.
(speciel nekem eleve van egy szabályom, hogy csak azt viszem magammal, aminek 10x pénzt ér egy egységnyi súlya. nem is tudom mi itt a súly mértékegysége, de a lényeg, hogy 1 weight legyen egyenlõ 10 septimmel. és így is lehet, hogy ilyen cuccot kell hátrahagynom, mert már nem bírom el.)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
btw ha +20%-al is megelégszel (nem "végleges" enchantok és társai), abból The College-ban van pár, Arch-Mage Chambers-ben.
Valamit valamiért...
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
enchanting potika alkimistáknál találhatsz, a legjobb az Enchanter's Elixir, ez +25%-ot, de elég ritka - ajánlanám, h ments mielõtt bemész az alkimistához, ha találsz nálam örülj, ha nem, tölts vissza, és fuss neki még egyszer.
Ha már itt járunk a legjobb ár/érték arányú ház merre van? 😊
Parasite Eve 2, best game EVER!
A kard gyorsabb, szebb és könnyebb fegyver is, ez kétségtelen, viszont a plusz sebzéseit (ami a critical sebzését emeli csupán) a hajára kenheti a kardos ha páncélozott az ellenfele és nem jön össze a critical találat.
Ezen a buzogány segít. Ami ellenfélnek két ütés kell karddal azt buzogánnyal eddig egy csapásból többnyire lefektettem eddig. Balta hasonlóan hatékony csak az még a találat után is érezteti hatását és csökkenti az ellenfél életerejét.
A kard kiválóságát és erényeit nem kérdõjelezi meg senki, csupán nem árt számításba venni a többi eszközt sem, amik ráadásul pusztán gyilkolászásban jobbak nála. Mert ugyan gyors a kard és jár mint a motolla (már egy buzogányhoz képest), de több csapás kell egy védettebb célpont kiiktatásához amit a buzogány páncélbontó képessége vagy a balta hack&slash/limbsplitter képessége lecsökkent egyre.
Ha a kard sebességét egynek vesszük a balta és buzogány sebességét másfélnek (nem ennyivel lassabbak de számoljunk 50%-os plusz idõigényt) akkor egy adott ellenfél ellen ha karddal két ütés kell és buzogánnyal egy akkor a buzogány összességében gyorsabban intézi el az ellent.
Páncélozatlan ellenféllel szemben a buzogánynak nincs elõnye az eleve magasabb alap sebzésén felül (+20-25%-al magasabb sebzés mint a kardnál) a karddal szemben (tehát végülis itt is bejön hogy bár lassabban sújt le de akkor aztán pusztít), de amint valakin van valami damage resistance a buzogány máris elõrébb kerül.
A balta meg a kettõ között tanyázik így igazából ez az univerzális fegyver. Nem okoz akkora sebzést mint a buzogány de még így is 10-15%-al jobban sebez mint a kard és a bleeding wound hatás miatt még a buzogányt is tudja überelni néhány szituációban (amit elveszít a damage resistance ellen azt bepótolja a kivéreztetéssel).
A sebességbeli veszteség és kicsit magasabb stamina igény nagyon is megéri. Persze a buzogányok nem olyan látványosak, a kivégzéseik sem olyan izgalmasak, nehezebbek is de mindezek mellett is hatékonyabbak. A nagy kard ajánlgatás mellett tehát érdemes nem elfeledkezni róluk, mert alacsonyabb skill mellett is erõsebbek a magasabb alapsebzés miatt és késõbb is megmarad a sebzésbeli elõnyük, plusz a páncélbontási képességük miatt egyre hasznosabbá válnak. Aki csak néha nyúl közelharci fegyverhez annak jó alternatíva a kard helyette a balta és a buzogány is. A frontal warrior típusok is jobban tudnak tevékenykedni az ellenfél sorainak ritkításában a balta/buzogány bármelyikével, amennyiben lemondanak a cool faktorról amit a karddal hadonászás jelent.
Már szerintem.