30713
TES
-
Nagydög #13088 Mondjuk a kiserot is jelezhetne valami az iranytun, mert idonkent a frasz tor ki, hova tunt mar megint az en draga, utodott Lydiam. -
koalalompos #13087 beszéltem vele a templomban, és csak azt ismételgette, hogy nem gondolta volna, hogy megházasodik egyszer... aztán kimentünk, ott lehetett a megszokott parancsokat adni (ül, követ, pacsit ad, stb.) de aztán átmentem egy kapunk, és már nem jött velem... -
koalalompos #13086 lydia meghalhatott körülbelül, mert utána tudtam uthgerdet vinni. szerintem érdemes feleségül venni, mert olyasmit olvastam, hogy boltot nyit, és a bevételből részesülsz. amellett viheted továbbra is harcolni, ha jól tévedek. -
#13085 A végigjátszás során lényegében egy Guildnak voltam tajga, a Companion és azt sem csináltam végig. Nem misc questeket lényegében Whiterunban, Markhartban és a varázslósuliban csináltam, de ott sem mindent. Dawnstarba elcaplattam, hogy megnézzem a múzeumot, a DB-hez közeli városban nem is jártam! És így értem el az 50. szintet... -
#13084 Még annyit, hogy az esküvő után több "asszonynál" is előjön a bug, hogy felszívódik, kimegy a templomból, és mire te kimész nincs ott, s nem találod sehol.
Ezt megelőzendő, ajánlott még a templomban beszélni vele.
A szertartás után automatikusan megindulnak kifelé az NPC-k, ne engedd kimenni az új asszonyt, beszélj vele még az épületben.
A lényeg, hogy megbeszéljétek hol fogtok lakni, s ha ez megtörtént, haza megy a megbeszélt helyre, ha ezt elmulasztod, hajlamos elveszni (Ysoldával is ismert bug). -
#13083 Az Uthgerd bughoz nem tudok hozzá szólni, bár nem tudom miért vetted feleségül :-D
Ami a lényeg, hogy ha kisérővel járod a vadont, figyelni kell, hogy követnek-e.
Nekem is vissza kellett egyszer töltenem, mert Faendal köddé vált.
Mondjam azt, hogy a jobbik eset, ha meghal a kiséárő, mert úgy felvehetsz másikat? - de leginkább csak köddé válnak, és senkit nem tudsz rábeszélni, hogy menjen veled.
Lydia esete miatt írtam: ha fel kell állnom a géptől, nyomok egy TAB-ot, megállítom a játékot, s ha kisérővel vagyok, ezt lehetőleg úgy teszem, hogy előtte ellenörzöm, követ-e.
Előfordul, hogy a hegyeken át bandukolva lemarad, bár erre próbálok figyelni, hogy a látóhatáron belül kövessen.
Használhatod a várakozást (T), akkor elvileg ott lesz melletted, de ha nem reload oda, ahol még megvolt (Lepsénynél?) - jó az az F5, használd, s ha valami galiba van F9
Szerencsére nem túl gyakori, hogy köddé válnak kisérők, de előfordul, s figyelni kell rájuk.
-
koalalompos #13082 ja...
"Bugs
Ironically, Uthgerd the Unbroken may actually be broken. There have been a few people noting her as simply disappearing while following them. She does not die, does not return to Whiterun, and the game no longer thinks you have a companion. She is simply erased from existence. (Confirmed on XBOX 360)
The PC version of this bug seems to reset her back to Whiterun. She does not retain any items given to her. Marriage to Uthgerd - After attending the wedding ceremony, she will either die during her trip back to Whiterun, or vanish. You can respawn her, but you will remain married and unable to remarry.
Xbox360 - She has a tendency to go into attack mode without you noticing and refuses to move (for example, on contact with a slaughter fish). This essentially loses her without notification and you can only reload to retrieve her. On the plus side, if it is true companions are fixed at the level you are when you enter their 'zone' she will wield higher level weapons and armour (Eg. Blades) making her more durable and effective, but this negatively impacts her carrying capacity." -
koalalompos #13081 két kísérőt elhasználtam már. lydiával kalandoztam, amikor valamiért fel kellett állnom a gép mellől egy időre, és mire visszaültem szőrén-szálán eltűnt. nem találtam az erődben sem, ahol csatlakozott hozzám...
aztán uthgerddel kalandoztam, őt elvettem feleségül, és szintén felszívódott, sem a házában nincs, sem a kocsmában, ahol ülni szokott. miért? -
#13080 Főszál Oblivionban sem volt hosszú, az kb egy guildos küldetéssorozattal ér fel ott is, itt is.
Ez alapvetően nem hiba, ezeknek a játéknak nem a "kijátszás" a lényege.
A "szabad világ" hibája, hogy bizonyos szint elérése után már nincs kihívás a játékban, nincs ellenfele a hősünknek.
Ezt többnyire csak úgy tudod kivédeni, ha saját magadnak állítol fel korlátokat, pl. egy karakteredhez passzoló guildoknak lesz tagja, s nem a "kimaxolás" lesz a célod.
Nem kell ahhoz 50-es szint sem, már 40-es szinten félistenként lehet róni a havas hegyeket, nem véletlen, hogy sokan 45-46-os szinten "jegelik" a karaktert, s vagy indítanak másikat, egy másik szerepben, vagy kivárnak.
Az utóbbi lehetőség nem elhanyaholható, ugyanis a Skyrim jelenleg még csak egy üres alap, mint ahogy az Oblivion is az volt a megjelenéskor.
Giskard, és a hozzá hasonlóan magas szinten dolgozó modderek munkája nyomán lett igazán összetett játék az Oblivion (Nehrim a másik "nézete").
A Bethesda nyíltan felvállalta, hogy a modderek alá dolgozik, de ahhoz, hogy igazán színvonalas, összetett modok legyenek várni kell nem keveset. -
#13079 az a legolcsóbb, de ha bekerülsz egy céhbe ott kapsz szobát ládával pl. -
#13078 Hali!
Van ahol olcsóbban tudok venni házat mint 5000 arany? -
#13077 Végigtoltam a főszálat, de nem érzek rá kézetést, hogy ezzel a karakterrel folytassam. Már egyedül barangolva sincs igazán kihívás. Ha véletlenül nagyon nagy gáz lenne, akkor idézek a staffel egy deadric démont, oszt jónapo. (50. szintű vagyok.)
Még furább az, hogy annak ellenére, hogy mennyie beszippantott az elején arra sem érzek késztetést, hogy újrakezdjem. A főszál botrányosan rövid. -
whisper #13076 0.24-néla kisgyerek mit kap anyám. fél óráig röhögtem rajta . tudom tuti fájt ,de hallod áááá 8))))))))))))))))))))) -
whisper #13075 Várjál meg a végén aza Nord Hő ekte Conan a Barbar -
#13074 Naná. Szólsz az asszonynak, hogy spuri és átmegy. -
#13073 Asszem eltoltam az egyik küldetést. Wildheimben kaptam a temetőben, "Blood on the Ice" néven. Sajnos idő előtt feltörtem a házat és nem tudok továbblépni. Nem jelennek meg a bűnjelek és a kamarásnál sincs opció beszélgetés közben. van vmi megoldás?
Más. Ha veszek másik házat, másik városban, az asszonyt át tudom költöztetni oda? -
bega82 #13072 Aztaqrva... a végén a korcsolyás azért kemény lehetett!!! o.O
Meg a brékelős srác vs kisgyerek is durva volt!!! -
#13071 Öreg Schwarzit is betették a játékba -
#13070 -
-
#13068 Angol tudás az minden téren ok,majd jobban odafigyelek akkor.:D -
whisper #13067 Hjaja én cask a fejlesztés miatt és Én se korán direct nem csináltam korán mert alapból nem jön be a deadric de ha az a legerősebb. viszont néztem ,hogy a fegyvereknél 10-20 sebzés különbség . vértekbe meg kb 100 mondjuk egy potis draedric és egy dwarven set között. bár mondjuk nem tudom 100- armor mennyit tesz ki sebbzés bekapásnál -
-
#13065 Stamina. -
#13064 Azért hogy nagyobb legyen a teherbírásom mire kell tennem pontot? -
whisper #13063 Nem tudom ezt próbálta-e már valaki. van a ember evéses gyűrű és akkor is ehetsz az emberből a hullákból stb. ha az rajtad van és úgy eszel mikor már vámpír vagy az ivásnak is megfelelhet? -
#13062 angoltudás + memória. sajnos ennyi tellett a story development-től -
#13061 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a véletlenszerűen beadott küldetésekről több infot lehet valahol a játékon belül olvasni?
Értem pl: hogy egy járókelő pont megkér hogy valakit keressek meg. Ok, de elfelejtem a nevét, vagy vmi infot és a Questeknél csak pár sort ír róla,de nem azt,ami a párbeszédben elhangzott.
-
Ragnar360 #13060 Az szép :) pedig féligmeddig néztem már a creditset (zene miattt is :D) de nem láttam magyar nevet...- de majd akkor megfigyelem vmikor -
bgabor #13059 Nem, mert a különböző páncélok védelmi értékei között nem ég és föld a különbség. Én mondjuk könnyen beszélek, varázsló karakterrel és light armorral, picit kevesebbet ütnek közelharcban mint a közelharcosokat. De én például nem láttam túl nagy különbséget, amikor Elvenről Glass páncélra álltam át. Se a számokban(védelem), se érzésre.
Jethrohun: A kovácsolásnak egyrészt az az értelme, hogy ingyen csinálsz magadnak olyan páncélt, ami a boltban horribilis összegekbe kerülne(pl:én most csináltam egy ebony bánya kipucolása után a segítőmnek full ebony páncélzatot, nem tudom mennyi zsé lett volna a boltban), másrészt mert korán kovácsolhatsz jó páncélokat akkor, amikor még senki se árulja őket(Pl:level 30-on Daedricet, Dragont), harmadrész pedig azért, mert ugyan megveheted a páncélokat/fegyókat a boltban is, de fejlesztett verziót nem kapsz belőlük. Márpedig a saját kezűleg, smithingel továbbfejlesztett fegyverek/páncélok nagy bónuszokat kapnak a sebzésükre/védelmükre. Ezt smithing nélkül nem tudod elérni. -
#13058 Gondolom a készítők sem úgy akarták hogy pár óra alatt ki lehessen farmolni a legerősebb páncélt. De amúgy ezért jó az enchant, nem kell a kovácsolást húzni, minek? Én lv 46os szinten vagyok, már bármelyik kovácsnál van ebony/glass armor is. -
whisper #13057 Skacok valamit viszont nem értek. Mi értelme van mondjuk az elf vértnek vagy a törpe vagy az orc vagy ebony és stb. mer tmondjuk oké dranból értelmes a light armor mert ott is a heavy a draedric erősebb. de a közteseknek mi értelme van mert nem oylan mint mondjuk a kicsi heal ,hogy sokáig használod mert kb pár szint alatt üzletelgetéssel felhúzod nagyra a smitinget. Mert oké ,hogy nekem jobban bejön akicsi ,de hát ha a nagyot kell használnom ahhoz ,hogy túl éljem a casákat. mert pl nekem a dwarf jobban bejön mint a draedric pl, de nem tudom azt használni ha megszeretnék ölni egy srákányt. mondjuk normal módba lehet elég ,de masteren draedric potizott 2 kezes karddal is fél napig ütögetek egy acient dragont! pedig 100-as a two handed skillem és minden spec kivan rakva.... de egy szó mitn száz bármiylen fegyót nem tudok felkovácsolni erős színtre igaz? Csak ha elkezdek csalni vagy programozni ,hogy máshog ynézzen kia draedricem pl. OMG -
whisper #13056 Oksa köszi -
#13055 legjobb, ha * + - . / jeleket raksz a fegyver neve elé (így jönnek sorban), úgy nagyon könnyen meg lehet találni a neked kellőt favorites menüben - ez főleg előnyös, ha pl több amulet/gyűrű között váltogatsz, helyzettől függően. (sárkány, zártörés, stb)
#13045: ha nagyon akarod repülő ékezetekkel maximum. -
#13054 lehetsz. -
#13053 Nincs is értelme hülye neveket adni a cuccoknak, nekem az össz cuccom Arcane valami lett, 1 nagyon praktikus mert abc rendbe vannak rendezve a dolgok így a favorit gyorsmenuben is legfelülre került. -
whisper #13052 Srácok. Most vámpír vagyok ha elfogadom a vérfarkasságot elmúlik ,de ha később megölöm a farkas szellememet lehetek megint vámpír? Mert vámpír akarok maradni/lenni csak akkor nem tudom tovább csinálni a questeket. -
#13051 Év játéka ide, vagy oda, attól még full bugos, ami legnagyobb probléma a questekben léveő hibák, pl most csinálnám Boethia küldijét, egy random zsoldost vittem neki, de folyton csak ismételi ugyan azt, nem tudok vele beszélni... -
#13050 másik megoldás konzolba:
player.setav onehanded <eredeti érték>
ez helyre fogja hozni.
nekem is eljátszotta h 15-re visszállt, csak mindezt tette 93-as skillen, szóval úgy az egy szintnyi növekedés már kicsit macerásabb lett volna -
bgabor #13049 Na, így már értem, köszönöm. Akkor nem aggódok tovább. :D