30713
TES
-
bgabor #13128 Esbernel mit kellene kezdeni? Csak áll és nem hajlandó kinyitni az ajtót, ami mögött áll! Mi van ilyenkor? Azért nem gondoltam volna, hogy megkerülhetetlen bug van a főszálban, amitől végigvihetetlen a játék! Ezt egy Risenben elnézem, de egy Bethesda játékban... -
Plata #13127 Megcsináltam,megkerestem Wujeeta nevü csajt,adtam neki,újra beszéltem elmondta,elmentem jarhoz nyomoztam kinyírtam a készítőket egy barlangban ahol farkasok is voltak,vagy kutyák,leadtam a küldetést jar-nál azt írta hogy kész meg köszönte,de akkor sem adnak el házat.És anuriel nem ad másik küldit,nem ad el házat.Mostmár nagyon kétségbe vagyok esve. -
sanyicks #13126 Nem tudja valaki hogy lehet a füst/ködöt szabályozni a skyrimben? Mióta moddolt d3d9.dll-t használok és megjelentek ezek a dolgok(a gyári nem átlátszó vízzel együtt, merthogy nekem alapon szinte tök átlátszó volt), az olyan dungeonokban ahol sok ilyen köd van, ilyen lüktetős belassulásokat produkál néha a játék.
Esetleg valami reálisabb víz mod nincs hozzá? A "bugos" víz túl átlátszó, a "rendes" víz meg olyan mintha tele lenne fosva és erre még egy olajréteg jönne, a kettő között lenne a reális. Eddig csak víz textúra modokat láttam, de az átlátszósággal egyik sem kezdett semmit. -
#13125 Siman lehet sneak attack nelkul is ervenyesulni ijjal. Neha kicsit futni kell, hogy tavolsagot gyujts, es egy jol enchantolt ij tobbet sebez, mint egy egykezes. Az armor aZert light, hogy gyorsabban tudj mozogni. Sztem amugy nagyon overpowered az ij talentfa. Altalaban el sem ernek hozzam az ellenfelek.. -
#13124 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Wujeeta nevű NPC-t keress a városban.
Beszélj vele, kér egy gyxógyitalt - adj neki.
Ismét beszélj vele, s ekkor említi a skooma dilereket (The Raid küldetés)
Nyomozol, megkeresed a rejtekhelyet, bizonyítékot...
Elviszed a Jarl-nak a bizonyítékot -
Plata #13123 Hogy lehet a skoma dílereket felszámolni? -
#13122 Sok lényről el lehet mondani, hogy amikor megjelennek, erősebbek, mint a sárkányok... néhány szintlépés után meg puszta kézzel is lecsapod.
Nálam az ice wolf és a sabre cat volt problémás, amikor a mágusommal a játék elején elindultam Winterholdba, s fönt északon már portyáztak ezek a vadak -
#13121 Próbálkozz a városban, valaki azt írta, hogy a skooma dilerek felszámolása a kulcs a házhoz, de ezt nem tudom megerősíteni, nekem Whiterun a kedvenc városom, bár saját háza nem mindegyik kartimnak van.
Kicsi a város, de mindennel el van látva, és ott van a legtöbb kereskedő is.
Riften egy szép város, hangulatos a környező táj, de az NCK-k idegesítőek, ha a karakter nem tolvajkodik, nem igazán illik oda.
-
CamelX #13120 Kyne's peace shout ha nem bírsz vele. Megvárod míg kifújod magad, és ha nagyon busszót akarsz állni még azután is, akkor ráchargolsz egy dual fireballt :D -
#13119 Itt nincs varázslat készítés, a megvásárolható, lootolható spell book az egyetlen esélyed (leszámítva azt a keveset, amit adnak).
A használatukat is egyedül a mana mennyiség határolja be, illetve, hogy csak akkor tudod megvásárolni, ha a skilled elég magas hozzá.
Magas illusion skillel vehetsz jobb illusion varázslatokat, de a jobb destructionhoz a pusztító mágia tudásodat kell fejleszteni, nem automatikusan, és nem is a karakter szintjéhez mérten jelennek meg az új spell könyvek.
Siettetni sem kell az erősebb varázslatok használatát, azzal nem sokat érsz el, ha 2-3 castolás felzabálja az összes manádat, olyat használj, amit képes vagy stabilan, gyors manaelfogyás veszélye nélkül varázsolni. -
Plata #13118 Nem ad küldit,nem tom mért de semmi küldi nincs nála. -
#13117 Kicsináltad? -
Plata #13116 Honnan lehet szerezni jó varázslatokat?Winterhold college-ben nem találok jó varázslatokat,ugyanazok vannak mindenkinél ami már megvan.És hogy lehet varázslatot létrehozni?Morrowindben lehetett varázslatokat létrehozni. -
#13115 Azért azt nem gondoltam volna a játék legelején hogy a legbrutálisabb és legnehezebb ellenfél egy jegesmedve lesz!
Nyílt terepen amikor rám ront varázslommal esélyem sincs.Sárkányokat kb kettesével ölöm mert már nem egyedül jönnek,de ez a köcsög maci nagyon erős meg gyors. -
#13114 Nincs időm és erőm nulláról végigtolni. -
#13113 Ezt nem igazán értem, hogy milyen kari lesz.
Az íjász azért támad lesből, hogy lehetőeleg ne kényszerüljön közelharcra, s a könnyűpáncélviseléssel is ezt segíti elő.
Ha mégis közelharcra készszerül, akkor az íjjal nem sokat ér kell egy alternatív közelharci fegyver, vagy varázslat.
Nehézpáncélban, lopakodás nélkül rálősz egy banditára, aminek következtében rádront az egész csapat... mit csinálsz?
Ebből vagy az lesz, hogy harcos leszel, aki időnként íjat használ, vagy lopakodni fog, meg még nagyon sok a lehetőség, lehet idéző (de akkor már az íjat is idézheti:-D), vagy illuzioniosta, de abban nem hiszek, hogy egy íjjal, nyíltan kiállva lehet érvényesülni.
Sneak attack nélkül az íj sebzése kicsi, lassú, s a legritább az egy-egy ellni harc. -
parlucci #13112 "mindkét kard sebez vagy 160-170-et... uncsi lett."
Ezt hogy érted el? Gondolom Daedric 1H fegyver lehet.
Más:
Nálatok a játék nem csinál olyat, hogy láda, szekrény nyitásnál a körülötte lévő tárgyak elkezdenek repkedni? Mintha egy kézigránátot dobtak volna be a szobába. Aztán persze a földön szétszórva ha valamelyikre rámegyek, akkor is elrepül. Kissé zavaró jelenség. -
bega82 #13111 Megint új karaktert kezdtem... :D Még egyikkel sem vittem végig, mégis mindig belefutok ebbe, mint a többi rpg játéknál is, hogy játszok-játszok, és egyszercsak azon veszem észre magam, hogy már folyamatosan agyalok, hogy majd a másik karakterem milyen lesz. :)
Mert a dualossal most meglett a 100-as smithing, megvan a dragonscale armor, mindkét kard sebez vagy 160-170-et... uncsi lett.
És most úgy döntöttem, hogy indítok egy nehézpáncélos íjászt no lopakodással. Így egy kicsit azért nehezebb lesz, nem lesz ott a sneak bonus szorzó, nehézpáncél jobban eszi majd a staminát is... viszont jobban bírom majd, ha rámrontanak. :D -
#13110 Jo, de ezt csak kevesen tudjak/ismerik fel a Birodalomban. Csak azok, akik utananeztek a dolgoknak, nyomoznak az ugyben - lasd jatekos es a maradek Pengek. Nekik furcsa volt Ulfric szokese a Thalmori fogsagbol, a 30 eves Elso Haboru vegen, es onnantol sejtettek, hogy nem csak kulso szemlelo a polgarhaboruban az AD/Thalmor. -
#13109 Konkrétan Ulfric az ő emberük. Nekik mind1, a lényeg, hogy a lázadástól gyengüljön meg a birodalom jól. -
#13108 Thalmor/Altmeri Dominium nem kockaztathat meg egy nyilt konfrontaciot a Birodalommal, leven a paktumot alairtak, amely soran a Pengeket szamuztek, Talos kiraktak a Kilencekbol es betiltottak mindent ezzel kapcsolatban. Ha nyiltan megszegnek ezt a szerzodest, akkor hamarosan jonnek a Masodik Haboru. Amivel szamolnak es ami tervben is van, nem tettek le arrol, hogy a Birodalom bukjon. De nem most, ezert inkabb a lazadokat nyomjak hatulrol, suttyomban, mikozben nyilvanosan csak a vallukat vonogatjak, mondvan "belugy, ugyan mi kozunk hozza?". :) -
#13107 Thalmoriak azok a birodalmat szopatják, de elméletben most a birodalmiak szövetségesei és a lázadók esküdt ellenségei (valójában nem is, de ez titok). -
#13106 Battle Born - Grey Mane ellentétben való közreműködésed a Stormcloaks - Imerial Legions csatlakozásra lehet van némi hatással, de biztos ebben sem vagyok, a politikai vonalat ezidáig teljesen hanyagoltam.
A Champions vonal egy fix küldetéssorozat, arra nincs hatással, hogy kiszabadítod-e a rabot, vagy sem.
A rab kiszabadításának lehet olyan következménye, hogy nem látnak szivesen az Imperial Legioban, de lehet még ez sem helytálló (kiszabadítottam a rabot, de egyik csapat sem érdekel, közelükbe se mentem)
Stormcloaks-nál lehet még dicséretet begyűjteni foglyok kiszabadításával (általában 3-4 imerial légiós kiséri az utakon), a thalmarok kisérte foglyok kiszabadítása nem tudom kinél jelent dicsőséget -
#13105 epic mealtime tiszteletadás a skyrimnak :)
mivel több képből áll, ezért katt mögött -
Ragnar360 #13104 en spec. most nagyon levok maradva topikkal, jatekkal is, mar vagy 4-5 napja el se inditottam :SS :) de igyekszem pótolni, csak sok volt a film:d meg ez meg az -
#13103 Köszi!
az hogy kikhez állok be, az mennyire hat a küldetésekre?
Pl: Battle Born vagy Companions vagy Grey Mane Whiterun-ban? -
bega82 #13102 -
mike01010101 #13101 Mikor a Companion vezetője lettem egy Athis nevű egykezes oktatót vittem magammal kalandozni, sajnos elhunyt ez egyik bevetésen (úgy 86 óra játéknál) és most újra él, ott van a főhadiszálláson (kb 115 óra játéknál tartok). Érdekes. -
koalalompos #13100 miért? mert hot milf. :) -
#13099 Auriel ad küldetéseket, nem a jarl -
Plata #13098 Nem ad semmilyen küldetést.Most dumáltam a Jarl-al de küldetés nincs. -
#13097 Gyakran előfordult vele, hogy szó nélkül ott hagyott, és haza ment? :-)
Mondhatod neki, hogy nála fogtok lakni (mert neked nincs házad), ad egy kulcsot.
Én Faendal házát törtem fel, amikor eltűnt, s még aludtam is az ágyában, vértam, hogy talán haza jön, gond nélkül el vehettem bármit (nem volt lopás), pedig nem is volt házastársam a rusnya elf, csak kisérő :-)
Kénytelen voltam azonban visszatölteni, mert nem jött haza, de nyílvánvalóan élt valahol. -
#13096 Megjelenéskor az Oblivion sem volt összetettebb játék, mint most a Skyrim, sőt ott még a szintedhez igazodtak az ellenflek, így eléggé unrealisztikus az eredeti világ.
Jöttek hozzá hivatalos modok (DLC-k), és egy kiegészítő (Shivering Isles), de az igazi változást a profi módon megcsinált modok hozták.
Ezrével vannak hozzá idiótábbnál idiótább modok, azokkal nem kett foglakozni.
Giskard modjait kell átböngészni, ő komlexen átformálta, tovább építette a világot.
A városokra szinte rá sem lehet ismerni, s nem csak a külső más, de vannak küldetések, feladatok, nem áll meg az élet, amikor már guildmaster vagy.
Erről szerintem SaGa-t kellene kérdezni, hogy jol is tart most Giskard a modolással (elég sértődékeny a srác, volt időszak, amikor le voltak tiltva a letöltések, remélem most nem)
Én már régen Oblivionoztam, akkor még kb ezek voltak elérhetőek Giskardtól:
- Főmágusként néhány unalmas nap után ismét feladatok jönnek, Mannimarco-t véglelegsen le kell győzni, s eldöntheted mi legyen a necromanták sorsa (legalizálás, vagy kiirtás)
- Épülőben volt egy föld alatti vámpír-város
- Kvatch újjáépítése, a count "természetesen" a hősünk.
- Bravil átkozmetikázva (azóta úgy tudom, a többi várossal is kész)
- Archeologe Guild (ebben nem vagyok biztos, hogy az ő munkája, de egy nagyon jó küldetéseket adó mod, "régészkedhetünk", ami természetesen harcokat jelent, főleg mágusokat kényeztető lootal)
- Hajókon utazhattunk (Star Wars easter egg)
- Néhány új helyszín.
- Vadászat prémekért, húsokért fizetnek (alacsony szinten hasznos, később jelentéktelen, de az alapban ilyen sem volt)
Hirtelen ez jutott eszembe, de az elmúlt időszakban is dolgozott a modder, s az ő munkái valóban szinvonalasak.
Ő főleg a mágusok vonalán tevékenykedett, de vannak modok tolvajoknak (akció közben tilos ölni, s vannak hozzá eszközök), a lényeg, hogy első lépésként ásd be magad a modok közé, olvass utána, mit nem szabad együtt használni, illetve, ott az Oblivion fórum, bár már nincsenek napi kommentek, de gondolom találsz segítséget.
-
Tovi #13095 Megcsinalod az adott varosban a Jarl kuldeteseit, es maris vehetsz hazat. -
Plata #13094 Hogyan lehet Whiterun-on kívül másik városban házat venni?Vagy kinél?Riftenben szeretnék házat. -
koalalompos #13093 a "hozzáköltözés" valójában úgy működött, hogy elvettem a kulcsát, és csak akkor tud hazamenni, ha megengedem neki. :P -
#13092 Konzollal simán oda lehet ugrani az elhagyott kísérőd mellé. HA már halott, az szar ügy, mert megpróbálhatod konzollal feltámasztani, de nem biztos, hogy jó a vége (engem pl. kizártak az akadémiáról, mikor az elf varázslónőt feltámasztottam, pediglen én voltam a főmágus). -
#13091 OFF
megemlíteném, hogy a nehrimhez jött most egy patch, ami folytatja a shadow god történetét, plusz van még egy-két küldetés és helyszín, így most beletettem +15 órát és még nem értem a végére.
ON
-
#13090 Kereskedni csak akkor tudsz vele, ha van házad, ha hozzá költözöl, csak a napi 100 arany részesedést kapod.
Vannak csinosabb lányok, csak azért furcsállottam, hogy neked miért a marcona nord kellett:-) -
#13089 Mit értesz az összetettség növelésén és az említett modon? Oblivion nálam kimerül a Nehrim végigtolásában. Lehet, hogy előveszen a TES IV-et és akkor végigtolom, hogy az előzmény is meglegyen és ezzel felelevenítek egy hagyományt. A Gothic II-őt is az I előtt toltam végig. :)