The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a egyik elsõ mágusos feladat? Én mire odaértem õk már ott voltak, más tanonccal együtt.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

shaba23
Tolfdir elõbb-utóbb megérkezik az ásatáshoz, hogy kinyissa az ajtót? Mert várok a kijelölt helyen de nem jön.
Vagy hogy a városokba a gyerekekkel lehet bujócskázni?

Megy és bele is olvastam. Tudtátok, hogy a kocsmákban lehet bunyózni 100 septimért? Nekem ez új infó, de jópofa.

Az uesp nektek sem megy, vagy csak nálam szarakszik valami?
Köszi, az nem kevés. Akkor nem adok el belõle.

A dragonscales armor-hoz csak a pikkelyek kellenek, a bones változathoz kell csont és pikkely is. A teljes könnyû készlethez ha jól emlékszem 9 vagy 10 pikkely kell plusz 4 másik a tuninghoz.

A nehéz (bones) változathoz 9 vagy 10 csont és 4 vagy 5 pikkely kell.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

cenobite
Tudom, de egyenlõre inkább csinálom a küldetéseket, bolyongok, felfedezek, élvezem a játékot, stb... Új helyekre amúgyis mindig gyalog megyek, a legközelebbi bejárt helytõl. 😊
Most 16. szinten vagyok, ork "tank", a Companion tagja, és mondhatni még szinte sehol sem járok a játékban. 😊

gamertag: kenobita

A fény mutassa az utad nem véletlen szöveg, ez a megoldás. Tedd folytonossá a fénysugarat. Kis állványokon találsz fehér gömböket. Ha aktiválod az állványt akkor feljönnek és továbbítják a fénysugarat a következõ beépített kristályig és így nyílnak ki az ajtók szép sorban.

Egoraptor
Hmm és tényleg, well rested bónuszt még sosem láttam.
Mondjuk nem para, így is túl gyorsan fejlõdik.
Szerintem nem írom be konzolba a parancsot. 😄

Nekem nem jönnek be a lovak mindig harcolnak és véletlenül megölöm õket, már 4 lovamat öltem le.

Egoraptor
Csinálj, ajánlom. Én Light Armort húzok neki úgy döntöttem.
Arról nem is beszélve hogy tele van már az invertorym töltött kövekkel
mert perk-el soul trap-os alapból a fegyver.

Brenton fajt ajánlom. +10-et kap Conjuration-ra + 25% passzív mágia védelem.

Egy sárkány pikkely vagy csont páncélhoz mennyi alapanyag kell? Még nem vagyok azon a szinten de már rengetek sárkánycsontom van, eladnám, jó ára van de meg akarok annyit tartani amennyi a cucchoz kell.

Calver
Whiterun Stables-nél lecsapsz kocsira, 50 aranyért elvisz. <#nezze>

"The trees move. Do you not see it?"

cenobite
Ja, nem lessük meg, mert Winterholdban még nem is voltam. 😊 Most másfelé bóklászok.

Calver
The Lover btw bugos(?), megakadályozza h well rested bónuszt kapj alvásból, írtam is régebben, megoldással.
ettõl függetlenül nem rossz cucc, fõleg mert egy kiegyensúlyozott karakter úgyis mindenbõl használ 2-3 skillt.

A master nehézség értelmét veszti magasabb szinteken, mert érezhetõ különbség csak a játék elején van. Úgy 25-ös szinttõl fölfelé nem látni semmi különbséget az expert és a master között (nem kapnak plusz szinteket az ellenfelek sajnos így csak a játék elején, a kezdeti idõszakban erõsebb ellenfelek jelentik a különbséget). Így vagy eleve master-en kezdd el vagy hagyd meg expert-en, mert semmi érdemi különbség nincs egy erõsebb karakterrel a két nehézség között sajna.

mousee
Egy ilyen karaktert én is szeretnék csinálni 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

cenobite
Ok. Thx! Meglessük.

Egoraptor
Igen 2. állomás mindig ha új karaktert kezdek.
The Lover stone után persze. 😄

Nem lehet. Házat lehet venni amibe vehetsz olyan felszerelést aminek része a próbababa. Például Windhelm és a fõváros esetében is olyan házakat kapsz amiket berendezve lesz öltöztethetõ állványzat. Tovább a DB küldetéseket végigcsinálva és berendezve az új fõhadiszállást szintén kerül oda is egy.

Sir Quno Jedi
Jah a céhekbe beállsz lesz helyed, de azért mégis más egy saját HÁZ.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
A fokuldetes kapcsan kell oda lejutnod, miutan tanultal egy uj, unique uvoltest. Anelkul lehetetlen. iras kozepe korul a szituacio

Ha mas kuldetes/kripta, akkor is gondolom hasonlo lehet a megoldas.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver
The College-ben szobád 10 másodpercnyire van attól, ahova fast travellel érkezel, és van ott laza 5 szekrény + 3 hordó.
ezerszer jobb, mint bármilyen ház.

cenobite
Én egyszer azt néztem végig, ahogy két farkas megtámad és legyilkol egy szarvast. Csak lestem ki a fejembõl.
Aztán megnéztem a szarvas tetemét - közben a farkasok engem is betámadtak, de végeztem velük. Így lett két farkasbõröm, és egy szarvasbõröm. 😊

Sir Quno Jedi
Nekem volt olyan gagyor sárkány, amit a lovam rúgott halálra, meg Lydia kicsit besegített neki. 😄 Sõt a lovam 1x spontán megtámadott egy erõdöt a hülye (gondolom rálõttek, vagy ilyesmi). Megiramodott a fal mellett és begázolt a kapun, hogy namostakkor kipakolja õket. Jó ez a csatamén. Én meg csak néztem, hogy ez hova a f@xba megy??!?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha annyira nem akartok venni házat akkor a mágus toronyba is kaptok szobát. Sõt ha meg is csináljátok akkor az arkán mágus terme is a tietek lesz minden kristályával ruhájával. igen hasznos.
Erre való a whirlwind shout. Ezért gyakorlotatták a greybeard-ek...

Egoraptor
Na elkezdtem a fegyveridézõ karakterem és el kell mondjam hogy kifejezetten jó. Idézett kardal megyek és ennek megfelelõen ugye felhúztam Conjuration-ban a Bound skilleket - mást valószínûleg nem fogok ott. Majd inkább lehúzom Enchant-al a varázslatok költségét a késõbbiekben. Sebzéssel meg vagyok elégedve eddig - 1 handed perkek is érvényesek ugyan úgy a Bound Sword-re. Manára nem raktam semmit 1 HP 1 Stamina etc. etc. és így fogom a továbbiakban is. Jelenleg Dark Brotherhood-os questeket csinálom Expert szinten és nagyon bejövõs. Késõbb ha táposabb lesz valószínû átteszem Master fokozatra - fõleg miután Enchant 100-on lesz.

Én olyat láttam behalok.
Leszállt a sárkány, és volt pott pont két ló.
A lovak két lábra állva megtámadták a sárkányt ! 😊))
A kutyát meg viszem magammal õ a legerõsebb lény még soha senki nem ölte õt meg...
De egyszer láttam olyat is hogy a nyuszi befutott a folyóba a víz alatt😊))
Na egy kérdés. Teljesen elakadtam.
Part of Piece.
egy barlang van benne 3 kõ ami ha mellé mész elkezd IZZANI
van szemben vele 3 csapóajtó ami akkor nyílik ki ha a kõ felizzik.
de messze van tõle és mire odafutok lecsukódnak.
próbáltam a hullát mellé tenni vagy a másik hõsöm odaállítani de csak rám reagálnak a kövek
Segítsééég 😊
cenobite
Hmm.. Akkor inkább átcuccolok a szekrényembe, vagy megveszem a házat. 😊

PiszkosFred
De nagy valoszinuseggel meg fog tortenni a baj 😊

cenobite
Én egy hordóba pakolok mindent, ami a sarokban van - lent a living quarter-ben (vagy mi a pontos neve) ami "majd késõbb" jó lehet. 😊
Eddig még nem tûnt el semmim.

Sir Quno Jedi
Kovácsoknál meg néha akad elem ellen védõ csizma (páncél), de találni is lehet 30-40%-osat, plusz pajzsokból is esik ilyen féle, de venni is lehet stb.

Sir Quno Jedi
Vannak jó quest-ek, amik jó tárgyakat adnak (pl. az OTAR). Ha nincsenek jó cuccaid, az kizárólag a te hibád... 😄DD Amúgy meg venni is lehet, pl. a solitude-i ruhaárusnál jó varázs nyakláncokat/gyûrûket.

Amúgy a szép a vámpírságban hogy ha már az vagy akkor nincs negatív hatásként olyasmi hogy vámpír lennél.

A kísérõk pedig tényleg halandóak. El tudnak pusztulni. Fõleg expert és master nehézségen. Alacsonyabbon mûvészet meghalasztani õket ez tény. Emellett ugye közöttük is van essential karakter (a companions csapatból a vadász csajszi az míg a comapnions küldetések végére nem ér a játékos).

Sir Quno Jedi
Igen, mer csapdákból ki tud kúszni és nem szokott meghalni (gondolom direkt, mert amúgy minden csapdára rámegy a hülye), mert az csak a térdelésig sebzi, DE ha ilyenkor beletudffantasz valami durva sebzésû varit, meghal, mint a xar (már ha nincs védelme). Én számtalanszor nyírtam ki elején. :d

Molnibalage
29 szintû karakterem 0 ellenállással bír. Találni nem találtam gyak semmit, enchant képességem semmit sem ér.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Jah ataxiam nekem is volt, meg hasonló jóságok.

Akkor ezek szerint a nord és a redguard valami nagyon kemény faj lehet, mert náluk (ilyen karaktereim vannak/voltak) még csak a vámpirlét esetén nyomtak ilyen szöveget a lakosok (pedig volt már más betegségük is). <#confused>

Molnibalage
A kísérõs rész is pontatlan. Az én NPC-m végtelenségig térdelt egy dungeonban, ahol tûzpadló volt. Meghalni soha nem akart...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Amúgy akikpanszkodnak, hogy mindég kinyírják a kíérõjüket (saját maguk) és nem jó semmire, azoknak továbbra is ajánlom az elemtõl védõ cuccokat. Ott az OTAR, ami 30%-ot mindhárom elem ellen és vannak nyakláncok, ami pl. 50%-ot mondjuk tûz ellen. EZ már 80%, ha még egy gyûrût csinálsz/találsz nekik (de vannak csizmák stb. elemi védelemmel), akkor máris szinte sebezhetetlen lesz az adott elemû mágiák által (no és több által is, ha kombinálod a cuccokat) és így nyugodtan tuffantgathatsz köré/mellé ilyen varikat, alig sebzõdik (pl. chain lightning, fireball stb.). Innentõl a varázslók és elementálok nem nagyon tudnak neki ártani, harcsosokkal meg jól elbír (Lydia legalábbis), ha szénné felvértezed (pl. daedric full páncélzat megteszi legendásra húzva). Most 37-en vagyok, de nem könnyen hal meg így a jány és egész játékban mindehova igyekeztem magammal vinni. Plusz viszek egy dremora lordot is mostanság...

Molnibalage
Tizenx alakalmommal monda már NPC, hogy betegnek tûnõk. Nem látom sem active effectben sem sehol, hogy az lennék.

PiszkosFred
Az elsore annyit, hogy mas betegseg kapcsan is szolnak. Volt egy locpick es sneak csokkento betegsegem (Ataxia - patkanyok haraptak meg valahol), de magus karakterkent sz*rtam bele. Minden varosban jottek a nepek, hogy fogtak a fejuket, hogy "ojjaj, de sapadt vagy, nem vagy t'an beteg?".

Esetedben bejött az 1%. A breton az betegesen sápadt, naná hogy keverik a vámpírral. 😊

A lényeg, hogy ha nem az elejétõl kezdve mondogatják, hanem egyszer csak elkezdik mondogatni ott 99%, hogy a vámpírrá válás felé halad vagy már az a karakter.

Az egyáltalán nem csoda, alkimisták szinte mindig ezt mondják. Csak reklámozni akarják potijaikat, ne is foglalkozz vele.
Calver
na én is lövök már egy közelit kicsiny Breton-omról, 8800 GT, szóval gyönyörûségre nem érdemes számítani, de maga a karakter szerintem kifejezetten jó lett.

(páncél az Daedric igazából no helmet moddal, csak a Nightingale külseje jobban tetszett, és tudom hogy kell mesheket cserélgetni <#bohoc>)

Sven pedig nem igazán értette a "tarts szünetet" mondatot... nem ajánlás volt, hanem figyelmeztetés <#vigyor1>

Sir Quno Jedi
Nomármost nekem a karakterem INDULÁSÁTÓL mindenhol azt ugatják, hogy betegnek nézek ki (breton), de murvára nincs semmi bajom azóta sem. Ha megharaptak késõbb a vámpik, benyomtam egy cure disease-t és voilá. Szal. ez nyilván nem (csak) ezért van.

Pares:
Ha megállítanak azzal, hogy de betegnek tûnik a karaktered, akkor 99% hogy vámpír lett belõle. Ez az állapot ami trigger-eli ezt a dumát (ez az egyetlen külsõleg is látható betegség). Csak ennél szokták megjegyezni az õrök és járókelõk hogy de sápadt/beteges kinézeted van, nincs-e valami baj.

Tatyla:
Meg tudják ölni a kísérõdet. Ha csak térdre esik az annyit tesz hogy úgy 10%-ra csökkent a Hp-ja. Ha ekkor akárcsak egyetlen igazi támadást benyel akkor neki vége. Ugyanúgy vége neki akkor is, ha nagy pofontól padlóra kerül (tehát nullára verik). Akkor bizony már nem áll fel, neki reszeltek. Adept és alacsonyabb szinteken ez nem jellemzõ, ott jóval erõsebbek a kísérõk és az ellenfelek hülyébbek, kevésbé agresszív típusok harcban így amikor térdre rogy a delikvens békén hagyják. De ettõl még kinyírhatóak.

xXTamasXx:
A kérdéses feladatnál megkérted a fószert hogy kövessen téged? Meg is nézted hogy követ? Ki is jutottál vele a szabadba úgy, hogy szorosan a nyomodban volt? Ha nem akkor 50%-os eséllyel meg is halt (benne van a sztoriban ez az opció is), ugyanígy jár ha azt mondtad neki a rejtekhelyén hogy várjon majd te körülnézel mielõtt indulhatnátok. Akkor garantáltan meghal, megöli egy thalmor végrehajtó.

Az öreget ki kell vinni, meg kell róla bizonyosodni, hogy tényleg követ és úgy visszamenni. Lehet fast travelt használva is, de ekkor kisebb ugrásokkal menjél (megpróbálhatod egybõl a célra menetelt de ekkor van esély az elvesztésére), mert minél hosszabb az út annál esélyesebb, hogy beleköt valaki a manusban és így elveszíted/leverik. De ha ki sem jött veled mert nem mondtad neki, hogy kövessen, akkor jó eséllyel neki vége. Konzol parancs van rá, hogy odateleportáld magad mellé, a hátránya, hogy még ha ki is purcant (kicsit változtat a sztorin de nagyon minimálisan) a parancs gyakorlatilag újra életre kelti így elõfordulhat hogy beakad a játék a következõ diskurzusnál (mert hiába lesz ott a feltámasztott öregúr ha a program már elkönyvelte halottnak)...

Calver
ott van Talos shrine, elõtte a rikácsoló pappal, az is megfelelõ ilyen célra.