The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, a megalázó a Paralyze. Valami irtózatosan túltápolt varázslat, eddig csak sárkányokra nem hatott, vámpírok meg mindenki mást megfektetett 10-12 secre. Odamész, és halálra rugdalod, vagy szétlövöd fejét flame-l, ha tápászkodik fel még egy Paralyze, na ez a szánalmas..
Calver
dehogy lassítja manaregent, csak nincs rajtuk akkora, mint varázslónak készült spec ruhákon - enchant, és probléma megoldva.

"The trees move. Do you not see it?"

Engem nem zavar igazából, csak egyetlen dologban. Már elsõ frakcióm mage guild volt, és végén megkaptam arch-mage robe-t, ami jó meg minden de már vagy 40 órája nem találtam jobbat, és már elég unalmas ugyabba járkálni, míg másokon csilli-villi páncélka stb.stb.
mousee
El lehet robe-okkal is bohóckodni, fõleg ha HC játékos vagy. Sokkal nehezebb, de ha távol tudod tartani az ellenfeleket magadtól, akkor nincs gond. Az íjászokat mindenesetre nem fogod kedvelni 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Calver
a dolog trükkje az, h "chargeolj" egy varázslatot (tartsd lenyomva egérgombot) hosszabb ideig amikor találkozol vele - nem azért, mert így erõsebbet csípne, hanem mert õ meg fenn fogja tartani a ward-ját, és elfogy a manája <#gonosz1>
ezek után nyugodt szívvel válaszd ki a lehetõ legmegalázóbb kivégzési formát, és alkalmazd rajta - megérdemlik.

Akkor inkább lightba leszek vagy heawy😄

Igazából meg már adaptálodtam a játékstílushoz, elfutni ellenfelek mellett, elkerülni lövést, ütést. +a trükk a impact perken van. Dual castingnál "lebénülnak" 3-5 secre, így lõhetsz újabb spellt, és ha van mannád simán leölheted anélkül bármit tenne.
De. <#vigyor>
mousee
de 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Olyan jelentõsége nincs. Alteration-be van egy perk, ami ha nincs páncélod, védõvarázslatokat 3x-ozza erejüket pl. De így se sokat ér, egy-egy íjász 1 lövéssel leterít, ha olyan kedve van, meg annyi alapból robe-n van manaregen-es "enchant". Illetve könnyebb, eltudsz futni könnyebben, meg ugrálni, ami mage-nél eléggé szükséges..
Értem és robeba nem csapnak le egybõl?😊

mousee
Nehéz páncél lassítja a mozgást és a manaregent.

Belefutottál egy "nehezebb" helybe. Írták vannak olyan helyek ahol eleve erõsebb ellenfelek vannak, független szintedtõl, vagy esetenként egy-egy erõsebb ellenfél. Fordítva is elõfordul, most takarítottam ki egy random küldis bányát, sima banditokkal, egy-egy leggyengébb spell is hazavágta õket.
Gondolkodok én is egy máguson,ahogy nézegetem itt mind1 hogy milyen páncélban van, nem úgy mint sok játékba hogy csak robe.Vagy van valami jelentõsége? mert nem látam semmi negatívumot.

ÁÁÁ. Varászló varászló összecsapás nagyon geci. '8as szintû vagyok. Bele futottam egy ascendant necromancerbe. Novice-on nem tustam kinyírni varászlattal. 3as szintû tûzlabda izé immunis rá. chain lightling mintha el se taláélta volna. A fagyos izé dettó. Meg maga köré nyomta azt apajzs akármit... Szégyen szemre egy ott heverõ halott csontváztól elszedett pallossal tudtam csask kiynírni. Köcsög játék!
mousee
Nagyon jó ötletek, elkezdem írogatni a kis listámat, hogy ha kijön, akkor mit kell feltennem majd 😊

mousee
Jó, persze, ofkorsz, nem azt mondtam hogy minden legyen "béna", legyenek jó dolgok, természetesen, csak per pill vannak olyan op buildek, amik verhetetlenek, azokat picit visszavehetnék (lásd 2 summolt segítõ leaprít 2 óriást és 4 mamutot, te meg addig a háttérben ülsz, és megtekersz egy cigit, vagy a pajzsos hero a 8885-ben).

Nekem régóta hiányoznak a jármûvek az rpg-kbõl és itt minden adott, hogy a szekér vezethetõ "jármû" legyen. Az jó mod lenne, ezenkivül a társak létszámának növelése jó lenne (2 v 3 állandó társ) és az, hogy õk is lovagoljanak velem, akár úgy hogy veszek nekik is lovat. Ezek a modok biztos, hogy elég hamar elkészülnek majd és erõsen megnövelik az élvezeti értéket😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

JethroHUN
A balance mododdal, az a baj, hogy ilyen, nincs, rpgbe, mmorpgbe, nincs. Mindegyik kaszt jó valamien típusú ellenfél ellen. Minden kasztnak megvan a maga erõssége, gyengesége.
De szerintem játékos felõl jól van megoldva, az h 100as skillen op, az a lényeg. Csak az ellenfelekkel van néha bajom, silver hands, ott nincs a nevükben eltérés, de valmeik erõsebb mint egy Draugr Warlord :S

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Akörül van a maximum. Végülis van jó sok skill és azok 100-ra fejlesztésével összejön ennyi (belekalkulálva a játék eleji mocskosul gyors fejlõdést és a 40 fölött lassulót). Ha egységesen 10 pontonként menne a dolog akkor olyan 100 körüli szint is elérhetõ lenne (csak minek ha az ellenfelek többségének maximum 38-as szint és a sárkányok is csak 50-ig tudnak eljutni aztán vége a fejlõdésüknek és a leverésük csak egyre könnyebbé válik).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

mousee
Én is ezt hallottam/olvastam, de fogalmam sincs, szerintem még nem jutott el odáig senki 😄

<álmodozás>
Mindenesetre én az alábbi modokat ha léteznének, tuti felpakolnám:

Izmos sárkány mod - pikkelyes barátaink elõl, igenis keljen futni, ha gyenge sz@rok vagyunk még

Balance mod - Minden build legyen ugyanolyan erõs, egyik se legyen izmosabb a másiknál, csak másképp kelljen használni õket

Reset perks vendor - Árus aki pénzért ad el -1perk potit, feladatért cserébe pedig reseteli a perkjeidet.

Perk potion vendor - lásd #8892
</álmodozás>

Az a matematikai max, vagyis ha minden skilled 100as lesz akkor az pont level 81nél lesz (vagyis elvileg level 80, a 81. szintet már nem tudod elérni).

Viszont 50 után lassulnak a skillek fejlõdése, vagyis itt van egy softcap.

JethroHUN
Most akkor tényleg lv81 a max? Nekem elég irreálisnak tûnik ez a szám.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

mousee
Sõt, lvl 50 fölött jöhetnének olyan küldik, amiknél +perk poti a reward... persze ehhez iszonyatosan izmos sárkányokat kéne ölni, vagy körbejárni értük a fél világot...

Valaki csinálja meg... most 😄

Merlin: szted az miért lehet hogy nekem az FXAA injector nem akar mûködni?
letöltöttem felraktam de inditásnál leáll hibával a Skyrim...:S Ha tudnál segíteni vagy vki más akkor az remek lenne.😊 köszi

\"We are only slaves to our temptations\"\"

mousee
Vagy még jobb lenne, ha nem pénzért, hanem feladatért cserébe adna neked "felejtsd el a perkjeidet potit". Hmm...ha én modder lennék...

mousee
Csepppppppppet óverpówered...

Várom már hogy jöjjön valami fain balance mod, ami rendbe rakja az erõviszonyokat, mert így bizonyos buildek iszonyatosan aprítanak.
Ugyanígy jöhetne az NPC is, aki pénzért reseteli a perkeket 😛

Sir Quno Jedi
Mondjuk egy-egy ilyen oblivionos piknikre alaposan fel kell készülni. Vinni kel jóféel borocskákat, sajtokat, elsõ osztályú kajákat, meg kosárkákat, pokrócot, smink, parfüm, tiszta szexi alsónemû stb. És aztán már csak keresni kell egy frissen nyílt pokoli kaput, ahol hullanak a magasszintû katonák, aztán átsétálni. Odaát keersni egy festõi kilátású szpotot (odaáig átverekedni magunkat a démonokon), ahonnan a túlvilág káosza teljes pompájában terül el a lábunk alatt és a stílusos piknik máris indulhat, a hangulat megvan. Nagyszerû kikapcsolódás hétköznapokra epic hõsöknek. Mert végülis bazi unalmas lehet legyõzhetetlen gigahírónak lenni, node ha a zember pozitívan áll hozzá, akkor el tudja magát foglalni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Dehogynem. De nem bikinis, alsónemûs. Nagyon faja kétkezes lángoló pallossal megjárni a túlvilágot egy szál csipkés bugyiba és melltartóba öltözött fõhõsnõvel (és hûséges leszboszi szerelmével)... A Daedra Lordok csak néztek bután, aminõn közel põre hõseink a legváltozatosabb módokon szeletelték fel õket és vérmaszatosan nevetgélve piknikeztek a hullahalmok közepette... 😄DD Poverpuff görlsz tú dö reszkjú!

Amúgy mágusnak neveltem a szentem, szóval elég effektív volt a végére (és addig sem páncéloztam fel, mert minek, gyorsnak kellett lennie és kész). Sõt fegyókkal is jó lett (bár eleinte tõrökkel, majd könnyû kardokkal, végére kétkezes nagycumókkal, de ott már majdnem mind1, mert fogpiszkálóval is démontöl).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Zan
Sziasztok! Van rá mód,hogy belenézzek a kari cumóiba játékon kívül,ill. át tudjam adni másik karakternek?
Meg még az is érdekelne,hogy át lehet-e írni a kari nevét valahogy?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Ez egy bug, amirõl írsz, nem mindenkinek jön elõ, tipikusan Win XP-s hiba. Leírása: idõnként szabad területen menve, fõleg futva, a képernyõ 2-7 másodpercre lefagy (mintha crash-elni akarna), aztán folytatódik tovább a játék gond nélkül, de hosszabb erdei túrán azért kifejezetten zavaró tud lenni. Úgy tûnik, mintha parcellát lépnénk a térképen, és az új parcellát töltené be, hozzánk igazítva rajta az állatokat - de nem biztos, hogy ez történik.
Itt írnak róla, és én megoldást is itt találtam rá:
2-7 seconds freezes outdoors

Én az ENBseries-nek a Skyrim patch-ét raktam be a játék fõmappájába (2 fájl), azóta abszolút megszûnt a probléma. 1.2-es verzióval is mûködik.
ENBseries patch-ek

PiszkosFred
Pedig nem irtal hulyeseget, sot. A nude es better bodies modok utan elsokent jonnek majd a companion modok. Falloutban pl olyan szinten megdobta a hangulatot, hogy mai napig hianyzik Veronica nyavajgasa es folyamatos kommentje.. A skyrimi tarsak sajnos alig beszelnek. Es mivel az allattartas is jo otlet, ezert szinte tuti, hogy lesz lehetoseg allati kiserokkel jatszani, es oket fejlesztgetni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

SzirmosSzisza
Nem te játszottál bikinis nagycsöcsû csajokkal ? Rémlik nekem valami 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Sir Quno Jedi
Én dumcsiztam egy khajiit vándorkeerskedõvel (afféle cigány partiként mindég máshol telepednek le éjjelre), meg boltoltunk is. Õ mesélte, hogy bárminõ veszélyes is, viszont jó üzlet ilyen zavaros, veszélyes háborús idõkben kereskedni és sokan nem merészkednek ugyan ide, de õk kockáztatnak a profitért.

Sir Quno Jedi
Vagy nyúlra durva enchantolt cuccokat tenni, meg védõvarikat és beküldeni a nekromantákhoz, azok meg csak pislognak, hogy megérkezett a VÉRNYÚL.

Igazad van, lett volna még mit olvasnom 😊 ez akkor még plusz érv a Khajiit-oknak, hogy az elszakadás utáni gazdasági visszaesést detektálják és egyéni megoldások után nézzenek 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Egoraptor
Nem volt túl komoly a hangvételem ám. 😄

Bár be kell valljam hogy egy személyes csirke légió
kecsegtetõen hangzik.

Sir Quno Jedi
Obliban 5 fõs bandával közlekedtem. 😄 Csárli angyalai...

PiszkosFred
Ahogy kijon a szerkeszto, millio ilyan mod lesz. A Fallout 3 es FNV utan, abbol atvett tarskezeles sok olyan lehetoseget biztosit a moddereknek, amelybol kivalo companion modok lesznek. Mar Obliban is meg lett oldva, itt meg alapbol adott egy nyers valtozat. Csirke, kutya, roka, mokus, stb...tuti hogy lesz ra mod, hogy a vadonbol szelidits, majd neveld.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Egoraptor
Kéne mod hogy örökké velem maradhasson 😞 - és kellene neki szedi magvakat xD Meg szedegetné a gilisztát ki az undead-bõl.

wesker24
Pontosan de csak 60 secig marad életben ! xd
Egoraptor
Ha megölök egy csirkét akkor weak reanimate-el fel tudom éleszteni hogy harcoljon értem?😄

Bazz, sokszor azt se tudtam eldönteni, ki kivel van! <#zavart2> <#nemtudom> <#vigyor>
Viszont az az íj bitangul tetszik!!! <#worship>
Egoraptor
Összesített sebzés számít, hozzá veszed Daedra Lord meg feltámaszott haverod sebzését (mivez azok is lényegében a te fegyvereid) egybõl kapsz egy szép számot.

Calver
nagyon tápnak kell lennie a conjuration által idézett fegyvereknek, ha Daedric cuccokkal versenyezni akarnak - kicsiny Breton-om blacksmithingel (és enchantingal) tápolt pengéi most épp 362-t sebeznek, bár ennek egy része páncélenchantokból jön, de akkor is kétlem h versenyt tudna vele tartani conjuration... <#fejvakaras>

Egoraptor
Távharcost már nem csinálok, viszont kard + Daedra Lord az alap majd mikor már elég magas lesz Conjuration és Enchanting. Meg valószínû feltámasztok mellé még pár hullát is - egyszemélyes hadsereg powa. ,)

mousee
Conju + Archer build. Beteg 😄

Calver
nézd meg a térképen, h hova mutat a nyíl.
nekem egyszer bebugzott az a feladat, és átrakta Tolfdir-t a térkép másik, szóval már ezért is érdemes csekkolni.

Na, ezt nem tudtam. 😊