30713
TES
  • Plata
    Én imádom a kovácsolást,nagyon szeretem,már csak daedra nincs meg de minden mást tudok készíteni.Minden szettből van 1 felaggatva valamelyik házamban,én magam a tolvaj céh armor szettjét használom fel upgradelve.És legendary páncélokat jó pénzért lehet eladni.
  • Laza
    "ha megdolgozott a jó cuccaiért, hadd használja és élvezkedjen vele"

Az a baj, hogy igazából meg sem dolgozik a jó cuccokért ... mert az aki pl tőrök gyártásával húzza fel a kovácsolást, az sok mindent csinál, csak 'munkát' nem.
    De mondjuk ez meg már a készítők hibája, illetve a tesztereké, hogy ilyen alapvető dolgot nem vettem észre. Ennél már a WoW crafting rendszere is kifinomultabb ... sőt, sok mindenben hasonlít, nem lett volna nehéz lemásolni a skill növekedés mikéntjét.
    Erre a rendszerre már inkább az exploit jelzőt sütném :) annak kihasználása meg nem erény :)
  • Molnibalage
    A baj az, hogy marker nélkül meg játszhatatlan, mert normális leírás és párbeszéd nincs a questekhez, hogy mi merre...
  • bgabor
    A vámpírrá válásnál a fejlődés konkrétan hogyan megy? Mitől leszel magasabb szintű vámpír? Érdemes annak lenni, valaki próbálta már?
  • Fantusz
    Végig kell csinálni a Champions küldetéssorozatot, megtisztítani Kodlak lelkét.
    A paptól vásárolt amulet jó csak.

Egészen megkedveltem Aela-t, nem rohan ész nélkül bele a tömegbe, főleg íjjal harcol, de egykezes fegyverrel sem ügyetlen.
    Azt viszont nem értem, hogy miért a saját íját használja, amikor van nála egy daedric is.
  • athlay
    Ha megnézed, láthatod, hogy a mennyezeti kupola három gyűrűből áll. Ezeket a gombokkal forgathatod, úgy kell beállítanod őket, hogy a fénysugarak pont a gyűrűkön lévő prizmákra mutassanak. A gond csak az, hogy a berendezés elállítódott, ezért a sugarak függőleges irányban elmozdultak, össze-vissza állnak.

Tűz és jégvarázslatokkal lehet a központi lencse fókuszát átállítani, ezekkel addig kell ügyeskedni, amíg a három sugár be nem áll a gyűrűk síkjába. Ezután már csak ráforgatod a gyűrűket a megfelelő pozícióra, és voila...
  • farferi
    Valaki le tudná pontosan írni, hogy mit kell pontosan csinálni a revealing to unseen küldetésnél?Ez az a mágus küldetés ahol egy prizmát kellene forgatni meg varázsolni rá, de az angol leírást nem igazán értem, támpontot meg nem ad a játék, hogy mit kell csinálni.
  • gabo91
    Hogy lehet feleségül venni Aela the Huntress-t?
    Valami küldetés teljesítéséhez van kötve? Mert 3 opció van csak beszédnél nála.
    Jöjjön velem... munkát kérek...tanítson íjászatot
  • ratgab
    Cure Disease itóka, vagy imádkozás egy templomban a shrine-nál. Ez már nem az első szintje szerintem a vámpírrá válásnak, szóval nem biztos, hogy segít.
  • Dondark
    "you feel strange as the sun set" ezt írta ki. Gondolom ez azt jelzi hogy megkezdődött vámpírrá változás folyamata. Mi az ellenszer erre?
  • ratgab
    Egyetértek. Legyen kihívás.
  • Fantusz
    Sajnos, vagy sem, a Skyrimben rengeteg a kiskapu a karakter felerősítéséhez, de én is csak ismételni tudom: nem kötelező élni vele.
    Powertrénelve, vagy anélkül, 40es szint fölött már nehéz kihívást találni a játékban, s ez kovácsolás, enchat nélkül is így lesz.

Néhány napja írta valaki, hogy ő szeretné kimaxolni a karakterét - majd, ha sikerül neki, elhiszem, de egyenlőre kétségeim vannak.

A játék elején 5 skill fejlődés kell egy szintlépéshez, 40-es szint fölött már 30 skill, s ekkor már egy elder dragont puszta kézzel képes megfojtani a hősünk, kihívás szinte semmi, a fejlődés jelentősen lassul - nem minha szükség lenne a további szintekre, de 70es szintig elvergődni aszkétáknak való :-)
  • Fantusz
    Morthalban egy Falion nevű mágust kell megkeresned.
  • Laza
    Hozzáteszem, azt sem értem miért igyekszik mindenki a maxot kihozni az enchantokból és a kovácsolásból (tárgyakkal, lötyikkel), amikor tudják, hogy túlságosan imba, játékélmény romboló cuccokat lehet vele kreálni.

Én azt mondom, majd ha valaki csinál egy olyan modot, ami a jelenlegi nehézségi szintet mondjuk min 10x-ezi, akkor talán lesz értelme tápolni ... addig meg nincs.
  • enlightened
    Nekem is a dwarf fortress nehézségű gamek jönnek be. Nem érdekel ha valamit egy tucatszor kell újrakezdenem, mert annál édesebb a győzelem minél jobban megküzdöttem érte. Nem szeretem, ha csak úgy elém raknak dolgokat és nincs kihívás.
  • Laza
    Valljuk be, mindenki úgy játszik ahogy akar ..... azért, mert úgy csinálták meg a játékot, hogy a hülyegyerekek is elboldoguljanak vele (nem úgy mint a Morrowind-el), értem ez alatt az iránytűt, ami mutatja az ellenfeleket, a quest markereket, aztán az imba kovácsolást, stb ......

Viszont senki sem mondta, hogy kötelező ezeket használni. Én csak talált tárgyakkal megyek és ki van kapcsolva az iránytű ill a lebegő quest marker. A térkép jelölést is csak azért hagytam meg, mert a quest log olyan minimális, hogy abból az életben nem találsz meg semmit.

Nekem így még valamilyen szinten kihívás a játék, sokkal élvezetesebb.
    Mondjuk maguk a sárkányok még így sem jelentenek túl nagy kihívást. Egy dead overlord vagy egy lidérc 20x jobban meg tud szopatni.

De persze mindenki maga dönti el hogyan játszik, csak utána ne sírjon a szája, hogy mennyire nincs kihívás ... nem lehet egyszerre megfelelni az imbára húzott tárgyaknak meg a normál játékosoknak. Túlságosan nagy a különbség.
  • misztic
    Hogy lehet kigyógyulni a vámpírságból? Nagyon idegesít hogy nappal nem töltődik az életem :S
  • Molnibalage
    Ez mutatja azt, hogy mennyire imbalacolt a játék. Csak a random sárkány és a gyors főszál miatt nem tehettek bele durva sárkányt. Hiba...
  • Molnibalage
    Gondolom nem master a nehézségi szint. Egyébként masteron is 40 szint felett semmi gáz. Amíg zizis volt a resistance a bug miatt, addig azt hittem, hogy gyenge vagyok. Aztán akkor jöttem rá, hogy már korábban is akkora tank voltam, mint állat.

• Laza
    Én ezért játszom csak talált cuccokban ... így lvl25-ön még igencsak megizzasztott egy dead overlord .... de legalább egy igen faszát küzdöttem vele :)
  • Laza
    Hjaj, beteg :)

Link

Nem teszek be több ilyet, tele van vele a yt :)
  • exorcis
    nembaj én így is élvezem... majd ha megunom abbahagyom
  • tobias88
    Egyáltalán nem vagyok perfect angol, sőt... De ennél sokkal sokkal bonyolultabb dolgokat sem fogsz így érteni, úgy meg nem sok értelme van, hogy mindig youtube-ról nézed a megoldást vagy fórumban megkérdezed.
  • Although
    Nos sajnos ez pont egy olyan rész ami csak akkor élvezhető ha egy kicsit értesz angolul. neked is csak azt tudom ajánlani amit gondolom már sok ember ajánlott hasonló helyzetbe szótár elő és hihetetlen jól megmarad amit így megtanulsz az angolból. Persze a legjobb megoldás 2év egy külföldi guildba ahol senki nem beszél magyarul. És ehhez külföldre se kell menni. Pl most épp itt lesz lehetőségnek valószínű az évtized bevételét produkáló SWTOr. :)
  • Laza
    Ez a gyerek sem egyszerű :)

Link

Link2
  • exorcis
    ne te mond meg, h mikor hadjam abba gamet oké? nemlehet mindenki perfekt angol. mint te... a fórum meg sztem azért van kitalálva és ha nemszeretnél segíteni, akk inkább neírj semmit, menj verd a nyálad az okoskodó dumáddal máshol... majd segít, aki akar...
  • tobias88
    Szerintem hagyd abba a játékot, mert elég egyértelműen le van írva angolul, hogy tereld el a figyelmet, amúgy meg ha nem adtál semmit oda becsempészésre, elég necces lesz a harc puszta kézzel...
  • exorcis
    hali, újra segítség kellene. egy partyn vagyok és egy ajtón kellene bemennem, de odamegyek a gyerekhez beszélgetek és semmi...
  • vzajcev
  • Egoraptor
    Egyet értek.
  • Calver
    nem "visszafognia" kéne a játékosnak magát - ha megdolgozott a jó cuccaiért, hadd használja és élvezkedjen vele. amire inkább szükség lenne: még pár nehézségi szint, mert jelen pillanatban a master is nagyon durván picsafüst - és én bizony szeretem valahogy így fogyasztani a szórakozásomat.
    avagy: ha a játék nem izzaszt meg legalább a harcok egy részében, az bizony élményromboló.
  • plu604
    true story
  • hatosfogat
    Ez ízlés kérdése. Ha úgy nézzük, akkor természetes, hogy egy karakter, ami thane minden városban, a tolvajok feje, Skyrim megmentője, lazán szembeköp egy óriást és nem fekszik meg pár szaros dremora lordtól vagy expert varázslótól. :)

Szerintem nincs ez elcseszve, aki szeret küzdeni a harcokkal, az ne használjon ki minden lehetőséget a turbózásra. Aki meg félistennek szeretné magát érezni, az is megteheti. :)
  • Dobronski
    same here.
  • ratgab
    Az én karakterem nagy fegyverekkel operál (70 fölött sok ponttal), heavy armorban (70 alatt kicsivel) 100-as smithinggel. Potion nélkül kraftolt felszerelésben, 40-es enchant képességgel (2 perk pont van az enchanton) és 30-as szintű,experten játszom.

Így nem érzem magam félistennek egyáltalán, akár egy kardfogú is meg tud enni 3 harapásból. Óriások még nagy falatnak számítanak. De ha nyomnék potion-t, akkor igen hamar lehetnék félisten, de nem akarok az lenni.
  • unusual
    Ez nagyon lol! :-D
  • Egoraptor
    Ennyi erővel akkor ne húzzak neki semmit és akkor
    meg életképtelen lesz. :]

Kösz inkább az kihagynám.
  • tobias88
    Amúgy nem tudjátok, a Morrohun elkezdte a játék fordítását már? Mert nálam a weblapjuk se jön be, csak egy SQL hibaüzenet.
  • ratgab
    Még annyit a karakteredhez: Hiába smithing nélküli heavy armor eleve baromi sok védelmet ad, ezt még megtoldod egy olyan pajzshordozó képességgel, ami gyakorlatilag visszaveri a mágikus támadásokat, akkor Herkules-t kapod. Ha meg még erre a mixre ráenchantolsz, akkor God of War...
  • ratgab
    Ha már a mod kérdés felmerült én eszméletlen nagy cheatnek érzem a smithig+enchant+ ezeket növeli itókák alkalmazását egyszerre. Így nem is csoda, hogy félisten lesz az ember a végére. Nem kell mindent kimaxolni, eleve nem jó szerepjáték szempontból egy harcos, aki ért a kovácsoláshoz (ez még el is megy) és ért a mágikus enchantokhoz is (ez számomra elfogadthatatlan) párhuzamosan ráadásul master szinten.

Ezen a pajsz+heavy+enchant karakteren nem is csodálkozom. Próbálkozz inkább egy nagy fegyvereket forgató light armoros vagy anélküli smithinges karaktert kezdeni, ha az is 30-as szint felett félisten lesz, akkor valami nagyon el van baszarintva itt kérem.

Az, hogy kihasználnak sokan egy olyan feature-t, ami kihívástalanná teszi a játékot meg a játékosok hibája (akár mágus ágon említhetném a több 100 %-os mana regen-tis.)

Én hasonlóan a resistance-okhoz ezeket is lekorlátoznám (mana regen max 75, smithing lehet 100, de akkor az enchant arra a cuccra nem lehet csak max 50 és a potik ilyenkor más semmit nem segítenének plusszba, ellentétben a jelenlegi helyzettel). Szívem szerint azt mondanám, hogy ez a fejlesztők dolga lenne, de modban is el tudnám képzelni, habár, aki akarja jelenleg is tudja így játszani a játékot.