The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
A Summerset Szigetrõl kivándorolt Altmer õsök, az Ayleidek városokat alapítottak Cyrodiilban, de a gõgös elfek a többi népet alacsonybb rendûnek, rabszolgáknak tekintették.

Innene eretetezhetõ a másik faj utálata:-)

A Dwemer birodalom már az ayleidek érkezése elõtt elbukott, dwemer romokat találni lehet Hammerfellben, Skyrimben és Morrowindban (az Oblivioban azért nem voltak, mert azon a területen nem élek dwemerek)
Az Ayleid birodalmat is elsöpri a polgárháború, de marad a különbözõ fajok utálata.

Csak érdekességként: amikor elõször megláttam Farkast, gondoltam, hogy ezzel a figurával valami nem stimmel, Winterholdban Ancanoról pedig sugárzott a gõgös megvetés mások iránt.
A vámpírok itt kiszorultak a dungeonokba, helyettük más, misztikus lények élnek a falakon belül :-)

Fpocok
Amúgy mitõl van az, hogy az egyik sárkányt, akit kinyírtam, rendes neve volt. A többinek meg nem. Azt hittem azért, mert beszélek sárkányul, de az az utáni sárkány megint valami blood dragon általános volt.

Parasite Eve 2, best game EVER!

még nem tartok ott 😊

de szerintem megyek is aztan viszem, utana majd csak lesz miröl irni 😊

erröl jut eszembe, éjszaka en is elkaptam a levegöbe egy remülö szines bogarat, nemtudom mi a neve, nem ugrik be😊

Ezt ismerem már az Avatarból😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

A tolvaj céhbe belépéshez alapfeladat.

Fpocok
Eljutottam egy gyönyörû helyre. Nagyon tetszik, ahogy a kis szöszök repkednek a levegõben. Képen annyira nem jön be, de...

Parasite Eve 2, best game EVER!

én még ki se probaltam pickpocketot, valakin kikellene 😊

😄D nááájsz 😊

Egoraptor
Láttam õket, de csak kiloptam a zsebükbõl ami volt náluk <#eplus2>

😄DDDDD náááájssz 😊

Gubberx
😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Ma éjjel elmegyek polgárõrködni😊

Tatyla
engem egy felbérelt assasin akart kinyírni,még a megbízó levelet is megtaláltam nála 😄

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Gubberx
Olyannal találkoztatok már hogy este tolvajok dolgoznak a házak zárjain? 😄
Le is csaptam 2-t tegnap 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Köszi, rákeresek. <#eljen><#worship>

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

The Oblivion Crisis. Ez a könyv címe ami leírja az elõzõ rész sztoriját.

Egoraptor
1 db invertory mod-ot találtam, nem tudom ez mennyire segít.
Klikk

A szûrés nagyon hiányzik! Az Oblivionban lehetett sorbarendezni a tárgyakat az inventory-ban érték szerint, súly szerint, és lehasználtsági állapot szerint - mondjuk ez utóbbi már itt nincs -, de egy érték-súly szerinti sorbarendezés baromira kéne.

mousee
+ inventory is elég butácska, én pl ölnék érte ha lehetne súly/érték alapján sorba rendezni.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Egoraptor
Adok-veszek ablakra ráférne egy kis tuning.

Pl. ilyen dolgok hogy:

- csak enchantolt tárgyak szûrése
- csak lopott tárgyak szûrése
- 2 ablakos módi csere-bere vigalom

és társai...

Hehe, hát hogy nem vagyunk emberek. 😊 Tényleg kicsit alien-es arcom van, meg vörös szemeim, enyhén ijesztõ. Próbálok majd én is képet hozni, ha rájövök a screenshotolásra...

Milyen az, amikor egy ház be van rázva? <#bee1> <#circling> <#vigyor> <#nevetes1>
Pakolnak, teljesen respawnol minden, csak a buktató, hogy ha a 30 nap alatt egyszer is beteszed a lábad, újraindul a visszaszámlálás.

Egyébként mi bajotok velünk (Bosmer)? 😊
Fantusz
Van respawn a játékban, 30 játékbeli nap elmúltával a kitakarított dungeonokat ismét "elfoglalják", azt viszont nem tudom, hogy a kifosztott ládákba is "pakolnak-e".
A szabad mozgásteredben annyira vagy korlátozva, hogy lesz néhány ajtó, amit csak kulccsal lehet nyitni. - nem sok ilyen van, de lesz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elsõ sárkány megjelenése rögtön azt követõen történik, hogy a megtalált sárkánykövet Whiterunban átadod a mágusnak. Ez egy fontos mozzanat, ha jól emlékszem, nem is átadtam, "elvették" tõlem, s ettõl beindul a sárkányok rajzása. Olyan karakterrel, amelyikkel nem szándékozol sárkányokkal hadakozni a játék elején, inkább ne menj fel az elrabolt karomért (elsõ játéknál evidens, hogy oda mentél).
Az elsõ sárkány leölésénél lesz egy opcionális küldetés: használd a shoutot. A közeli öröket természetesen megleped ezzel, s (magasdat is).
Városokban ezen kívül ne nagyon használj sárkánybõgést, ha azzal valakit megsebzel, rádront az egész kompánia

Batmanci
Ez rohadtul tetszik, Mousee!
Egy kétszázzal repülõ, tüzet, jeget, szappan buborékot fújdogáló sárkány elõl elszaladni... Besza-behu!
Kábé, mintha Trabanttal menekülnél a Mekiben üldögélõ, Jensen Button elõl.
Persze, ha álmodunk, akkor álmodjunk nagyot. Na, de vazze, ez túl nagy!
Nem baj, majd gyúrunk, vazze!
😊))

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

jahh, poén volt, hogy bekellett törnöm éjszaka riverwoodba a sajat vendeglatom hazaba, mert mar bevolt rázva xdd, mentettem egyet, max mondom alszok a kocsmaba egyet, meg lokpikkeltem de nem volt zûr, amugyse aludt mindenki 😊 ugyhogy en is tudtam hunyni egyet 😊

Egoraptor
Meg Riverrun-ba se kötelezõ benézni ha nem akar az ember
fõszálat csinálni, pl. én egybõl gyalogoltam istállóhoz és
onnan már utaztam is máshova.

Az megint egy dolog hogy azt sugallják hogy menj ide meg oda
de nem kötelezõ<#rolleyes>

Calver
*Whiterun-ban már tudsz, rögtön odaküldenek Riverrun-ból <#whatever>
hasonló helységnevek örömei...

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
errefelé mondjuk
#8985: Riverrun-ba már tudsz, rögtön odaküldenek Whiterun-ból a fõküldetés részeként, gyakorlatilag fel fogsz bukni az istállókban, nem lehet nem észrevenni.

Batmanci
Gondoltam, de sokáig tart keresni istállót, ahol egy ilyen csatamént tudok venni.
Azért, kösz.
A kéglikre nem tudsz-tudtok linket?

JethroHUN
Fúúúj elf<#duhos2> amúgy nem tudom, utána kell nézni a lorenak vhol, wiki, uesp.net.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ezek a dolgok, amiket írsz, kiderülnek a játékban a párbeszédekbõl, de én is arra lennék kíváncsi, mint elõttem szóló tanult kollégám, hogy miért volt elõtte ez a háború, ami a White-Gold konkordátumhoz vezetett, miért tört ki? Ez a háború az Oblivion válság után volt, igaz? - Persze valószínûleg benne van valamelyik játékbeli könyvben az egész sztori, csak nem olvastam még el mindegyiket. 😞 Shame on me.

Baromi jól néznek ki a Thalmorosok egyébként, nekem bejönnek 😊 (bár lehet, hogy mert rokonaim, bosmer vagyok); tetszett, ahogy nagyképûen fennhordott orral fel-le mászkáltak a Markharti palotában.

JethroHUN
Nekem is ugyan ez, mindig ott van egy ló ahol én vagyok, megtámadni nem a legjobb ötlet, lever alacsony szinten. Vegyél egyet és akkor eltûnik a másik <#hamm>

Remek hsz, köszi - akkor ha nem oda, majd hova küldenek, mert attol hogy kipucultam még visszamerhetnék oda mas miatt, söt azt hittem azt írod, hogy akkor mar nem kell majd ujra leölnöm az emberkéket
Vagy így, h kiirottam, egy masik helyszinre visz el az a küldetés, amire te gondolsz - ne mond el, csak hogy jolsejtem-e

Batmanci
Van egy ló. (nem én vagyok az, és nem loptam)
Mikor kipakoltam Fort 'tökömet - nyugatra Whiteruntól -, és késõbb megszállták a Birodalom visszavág, odamentem az udvaron álló pacikhoz, írta, hogy ride, én meg komolyan vettem. A kuty nem szólt, hogy ne vidd el, és nincs a logomban, hogy loptam volna lovat. (pedig életemben, szökõkúton kívül, már mindent.) 😊
A gondom: ha telgramm... telepat... teleportálok - a nem kívánt kíhúzandó -, akkor Õ is ott terem, sõt, ha rögtön nyomnának véd. Gyipacizhatok vele, amennyit akarok, de ha lepattanok a nyergébõl, rögtön elindul "hazafelé", mármint Fort 'rossebbe.
Hogy lehetne megszabadulni tõle úgy, hogy nem nyírom ki, mert azt nem akarom. (Olyan tenyeres-talpas, nagyseggû, mindent kibíró ló)

Következõ kérdés.
Tudtok olyan linket, ahol a megvehetõ házakról van kép is, nem csak leírás?

Calver
életerõ lassan regenerálódik. nagyon. de erre találták ki a restoration varázslatait.

kövekbõl érdemes azt használni elõször, ami a "kasztodhoz" kapcsolódik - warrior/thief/mage. ha heavy armor-ban futkározol, gyorsan fel kellene húznod 70-ig (ebben Companion-ok nagy segítség, ha végigvitte a küldetéseiket, "ingyen" trainelhetõk harci képzettségek náluk), 100-as extra cipekedés pedig... meh. nem valami túl hasznos, ha nem szedsz fel minden értéktelen szemetet, nem lesz rá szükséged. persze ez emberfüggõ, meglehet h Steed hasznos egyeseknek.

amit én nagyon csípek, az az Atronach - 50 extra magicka, bár lassabban regenerálódik, de nem is ez a lényege... hanem h részben (50%) elnyeled a rád kilõtt varázslatokat. <#vigyor1>
ez pofátlanul hatékony tud lenni kismágusok ellen... de ez a kis kövecske sem számít túl sokat, ha olyan cuccban mászkálsz, ami felviszi maximumra mágiaellenállást, viszont ez nem jön el egyhamar.

de ha a kasztodhoz megfelelõ kõvel nyomulsz, az soha nem lehet rossz döntés.

😊

más, nyilazas kb mikortol valik érezhetöen erössé ? egyébként ugyvettem észre, eddigiek alapjan amit lattam, olvastam itt is ott is, hogy úgyalakittottak ki, hogy a nyilazas CSAK a sneak-el együtt parosulva igazán erõs

kéne majd szereznem jo kis light armort, mert perpill eddig a heavy fejlödött szépen csak - de majd szétnézek
+ megkéne latogatnom milyen is a trainer, kicsit húzni ezt-azt

perk ágak faszásak úgylátom,, bar türelmem nemvolt mindet vegigolvasni - de jópárra szivesen tennék...

ja és nem engedett egyszer tenni archery elsõ perkjére többet, legalabbis abban a LEVEL szintben, mert épp nem volt meg a skill megfelelö levelje, ahhoz a következö szintre rakjam a perket

JethroHUN
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amennyire én tudom a Thalmor az szervezet ami most irányítja a hight elfeket, az Aldmeri Dominion-t (elfekbõl természetesen) Véget akarnak vetni a Birodalomnak és az ember uralomnak, és nem szeretik az emberek istenségeit, Talos-t pl, üldözik azokat az emberkéket akik még ûzik ezeket a hagyományokat, pl a nordokat. Hogy miért tehetik meg? mert a Birodalom harcolt a hight elfek ellen (asszem) de békét kellett kötniük, azóta a Thamlmor ügynöki mindenütt ott vannak "tanács adóként"

PiszkosFred
Nem. Egy es ugyanaz a hely, csak el lehet menni oda hamarabb. A kalandorok 90%-a riverwoodban kot ki, es megcsinalja a helyi kereskedo testverpar keresere a Golden Claw kuldetest. De ugyanide kuldenek vissza majd a fosztori folyaman. Ha teljesen kitakaritod az elso alkalommal, akkor ertelemszeruen nem kell visszajonnod ide kesobb.

Igen, a sarkanyok csak akkor kezdenek el rajzani, ha elersz odaig a Sarkanyveru torteneteben. Aranylag hamar, nem megerolteto.

Hogy sarkanyszulott lennel, arra a karakter csak kesobb ebred ra. A vegigjatszas irasa soran mi is figyeltunk arra, hogy a sztori ismerteteskor a karakter hogy reagaljon az adott tortenetre. Ugy, ahogy te reagalnal "eloben". Jatekoskent tudom, mit tanult meg. De ott abban a pillanatban a karakter nem tudja. Meg nem. Es a vilag sem, a vilagnak te egy amnezias szokott fegyenc vagy, aki szerencset probal es probal beilleszkedni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ti melyik állóköveket preferáljátok? A lady stone hasznos lehet, de ha a health meg a stamina is úgy regenerálódik harc közben, mint a magicka, akkor értelmetlen. És akkor gyakorlatilag a legtöbb esetben a steed stone a legjobb döntés, nem?
Molnibalage
Én nem értek hozzá. Van parancsikon az aszaton. Ha indul a game, akkor automatikusan bejelentkezik a Steam. Ez mit jelent?

Egyébként alapkövetelmény az, hogy a játék a saját gyökérkönyvtárába vagy egy abban levõ alkönyvtárba ment képeket.

Más. Mi ez a Thalmor? A régebben linkelt "történelmi" anyagaokban van róla szó? Ez valami nép? A TES IV elõtti idõkban is viselt ellene hadat a Birodalom? Kik ezek, hogy ennyire rettegnek tõlük...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ne akarj mindent innen megtudni. <#smile> Játszál, hidd el, kiderülnek majd szépen a dolgok! <#wink>
Köszönöm.
- akkor vagy két Barrow van, vagy egy és majd még vissza kell mennem oda - azert nem kaptam meg az acsit, ok, vilagos😊

PiszkosFred: tehát elkell jutni addig a pontig a fõszálban, hogy jöjjön a sárkány onnantól meg már random encounterként is talalkozhatok vele igaz?

Richardix: de szerintem még a karakterem se tudja, hogy srákányszülött 😊 bár akkor, hogy a fenébe tudtam volna beszívni/leolvasni a falról a jeleket 😊) viszont akkor a játékos felé miért nem mondták hogy TE egy sarkanyszülött vagy ugylatom stb. bár szerintem ez a késöbbiekben megfog történni van egy olyan érzésem😊

PiszkosFred
Bleak Falls Barrow egy osi Nord temetkezesi hely, a fokuldetes soran is szoba jon a neve. Ezert kaptad az achivmentet is. Ide, a fokuldeteshez tartozik a sarkanyko is, azt tartsd meg.

Voros Ragnar tortenete egy nepszeru helyi nepdal, a legtobb bard jatssza, veletlen - de egyebken hihetetlen - egybeeses csupan.

Sarkanyuvoltesek sarkanyszavakbol allnak. Amikor egy szot megtalalsz, ket dolog lehetseges. Vagy olyan szot talaltal, amihez tartozo uvoltest ismered, ekkor erosebb lesz az uvoltos. Ha vadiuj uvolteshez tartozo szot talalsz, akkor megtanulod egyuttal az uj uvoltest is. Ami talaltal, az egyik alap uvoltes elso szava volt.

Sarkanyok nem jonnek, csak amikor a fokuldetes soran eljutsz odaig. Addig csak Alduin egeti porra Helgent.

Hazakat venni legtobboszor csak akkor tudsz, ha a helytarto/kiskiraly/eszaki nyelve "Jarl" kuldeteseit megcsinalod. Whiterunban is ez a helyzet, idegenek nem vehetnek hazat.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mármint a Bleak Falls Barrow-t csináltad meg nem a darkot, ezért nem kaptad meg a darkos achievmentet.

Az Bleaks Falls Barrow, nem dark.
A dal címe pedig Ragnar the Red. Mindenkinél, nem csak nálad.

A név az véletlen, a dalban alapból Ragnar van 😊

Egyébként mágiára szinte mindenki fogékony a világban, csak ki jobban, ki kevésbé. Az, hogy sárkányszülött vagy, az afféle sorsszerûség, a sárkányok visszatérése miatt lettél "kiválasztva". Az a dragonstone amit találtál, az pedig fõküldetéshez kell, ami szintén abba a barlangba küld el, csak gondolom még nem vetted fel.
JethroHUN
Print Screen? a játék tud képernyõképet menteni? ezt nem tudtam. De nem steammel futtatom. Utálom az a szart... nem elég hogy húzza a gépet, folyamatosan amikor kilépek vmibõl azonnal megjelenik vmi reklám, hát kapják be, már a telepítésnél fel mérgelt, a 18kbs sebesség, vmit le akart tölteni.

ja LEDTV lehet jobb lenne, de nem ez a lenyeges, hanem amit a jatekrol irtam, ezt pont nem a hsz elejére kellett volna, na mind1 nemtudom mar editelni 😊