The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gubberx
+1

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Sajnos a játék nagyon szénnépáncélozott hatalmasat ütõs warriorra meg talán minden ellen magát bevédõs varázslóra van kihegyezve. Sneakes íjász karakterrel sokminden nehezen megoldható, mert nem ad a játék esélyt a skilljeid használatára. pl sárkány-t nemnagyon lehet sneakbõl megtámadni (egyszer sikerült úgy hogy elmentem egy sárkánytanyára aztán elfutottam, de ott sem volt lehetséges tõrrel mögé lopózni,és 15x-ös sebzést rátolni, csak íjjal 3x-t, de csak egyszer és mint írtam azt is trükközéssel). Leíjászkodni sem könnyû(legalább is ha nem legkönnyebbre van állítva a játék) ha nem tereli el valami mert tök kiszámíthatatlanul, instant, fizikai törvényeket semmibevevõ manõvereket csinál a sárkány a levegõben, azt is olyan magasan hogy tökig fölfelé kell fordulni, így elé célozni sem lehet). Szóval a legtöbb esetben a sárkányt szemtõl szemben kéne leölni.
Aztán meg ott vannak a cutscene beszélgetés majd rögtön egymásnaktámadás küldetések, ott is kiesik a sneak. Ezt leszámítva cutscene és sárkánymentes helyen nagyon jó ahogy sneakben beviszem íjjal a 3x-os sebzést, visszavonulok a sötétbe majd a keresgélõ emberkéket a sötétbõl szépen egyenként nyakonszúrom 15x sebzéssel tõrrel 😊
Szóval sneakelõs gyenge védelmes karival sárkányok ellen vagy be kell buggolni oda ahol védve vagy, vagy beterelni a faluba ahol közben a katonák feltartják.

Egyébként érdekes hogy az íjászatot durván butították az oblivionhoz képest, ott a célkereszt csak viszonyítási alap volt, volt röppályája a nyílnak, így távolra már eléggé fölé kellett lõni. Skyrimben animál a nyílnak egy kis ívet de mindig a célkereszt közepénél fog becsapódni pontosan oda ahova céloz a játékos, ugyan úgy kell célozni 100m-re is mint 1 méterre.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Na ezt nem kell nagyon mókás de nem kell. Fallout New vegas, Dragon Age, Origins, Jade empire, Fallout 3 is tetszett az oblivion is jónak volt nevezhetõ, A morrowind elképesztõen jó volt anno, most a Crusaders King 2-t várom. És sorolhatnám. Ezt két éve vártam és agyon nem vagyok boldog hogy még végig se vittem és már unalmasnak érzem!!!! Ez saját vélemény és nem vagyok vele egyedül sajna. Nem azt írtam rossz nem azt írtam szar. Sõt nagyon szép és nagyon él. Csak valami nincs rendben vele. Amik pl abból adódnak hogy van benne ilyen gyors futás és mindenki elõl el tudsz futni és etc. etc. Ennyi.

wardogzombie
Alduin halála után van még quest a fõ történeti szálon?

Calver
kedves Although!
volt már valaha olyan játék, aminek a topicját nem zokogtad tele?
mert eddig tõled síráson kívül nagyon mást nem láttam... sehol.
és bár valamennyire komikus amit mûvelsz, de kezd baromi unalmas lenni mindenütt a nyavalygásodat látni.

"The trees move. Do you not see it?"

broman191
Igen, az teljesen gáz hogy a varázslók sem tudnak semmi spell-t elnyomni hogy mondjuk eltûntessék a láthatatlanságodat egy bizonyos távon belül, vagy meglássanak egy bizonyos távon belül ha rejtõzködsz... Erre tudnék felhozni egy (szerintem) hatalmas hibát a fejlesztõktõl, mégpedig a fõszál utolsó küldetésében ugye át kell lépni egy portálon a másvilágba és ott legyõzni a fõsárkányt. A portálhoz érve elvileg találkoznánk az utolsó sárkánypappal, aki bezárja a portált, le kell gyõzni, és aztán a botjával újra meg kell nyitnunk a portált. Most ez lopakodós karival nálam úgy nézett ki, hogy láthatatlanság+lopakodás, beugrottam a portálba, azt sem vettem észre hogy ott van a pap, õ sem vett észre engem. 😄
Kegyetlenül gáz. Legalábbis önmagában ennek még hatalmas jelentõsége nem lenne, csak annyi hogy sz4r az AI. Viszont lehet gyûjtögetni a sárkánypapok maszkjait. 8 maszk szükséges, hogy feloldd a kilencediket...itt jön a képbe a fõküldetés végén szereplõ sárkánypap. Nála van a 8. maszk. Az én esetemben pedig csak volt. Mivel a fõsztorit én úgy tudtam le, hogy õt nem öltem meg - és mivel késõbb a bizonyos helyre nem lehet visszamenni, így buktam is a 8. maszkot...hatalmas dizájn FAIL ez a fejlesztõk részérõl, tekintve hogy 7 maszk megszerezhetõ olyan helyekrõl, ahová akkor mész amikor csak akarsz. Akkor a nyolcadik maszk megszerzését miért kellett így elQrni?! Nem volt más választásom mint item kóddal, konzolos írkálással megszerezni ezt a nyolcadik maszkot...azért mert a sztori végén az a szerencsétlen varázsló nem vett észre, és nem zárta be a portált, így harcolnom sem kellett vele... -.-''

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Már megint ezzel a faszsággal jössz itt is. <#wilting>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Most is jó.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az oblivonba a varázslok például megtaláltak. És az erõsebb lények is keresõ mágiát használtak. Magas szintû ellenfelek elõl nem tudtál elbujni. Kellett mérget használnod lassítókat ötletelni kellett mert egy igazán ütõs mágus ellen az árnyék nem véd. Itt ezt nem érzem masteron sem. Mivel rájöttem hogy itt elég két skill nem töröm magam oké most probálok majd 4-et meglátjuk, valószínû kicsit késõbb lehet "elõrébb" menni. Érezte a bethesda is hogy ez gyengus rendszer probbálták is kivédeni a nagyobb bajt. Nem véletlen nincs hetente spawn és a kovács sem fejleszti fel a fegyvereidet. De ez igazán az alapproblémán nem segít. Monoton nekem sajna. persze lehet az a gond hogy pont fordítva van mint az Obliba. ott ahogy haladtál elõre egyre erõsebb lett minden ellenfeled egyre nehezebben jutottál ki élve a kzamatákból itt meg pont fordítva van. Persze hála az rpseknek sikerült elérni hogy lõjé ki az Obli együtt fejlõdõ világát. Nem tudom így ezt hogy lehet megoldani. A fallout new vegasban megoldotta az Obsidian. Tehát valahogy meg lhet oldani.

Fpocok
Leölsz sárkányt, mellé állsz, beszívod a lelkét.
Szavakat keresel, új shoutokat szerzel, feloldani õket meg úgy tudod, hogy rámész a magic ablakban és R betû.

Parasite Eve 2, best game EVER!

broman191
Igazán bonyolult gondolkodás szerintem sehol sem volt szükséges a játék során, persze itt megint belebotlunk abba, hogy mi is számít manapság bonyulultnak... 😊 Lopakodós karim van, és a sárkánypapok sem tudnak velem mit kezdeni, mert az árnyékból lenyilazom õket, úgy, hogy azt sem tudják hol vagyok, így megtámadni sem tudnak...a legtöbb esetben ez áll fenn, bármilyen erõs is az ellenség. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Köszi!
Az a gond hogy végtelenül egyszerû lett a harcrendszer nem kell hozzá ész. Csak úgy tudod elrontani ha ész nélkül mindent fejlesztetsz. Szóval mit a DA2-nél is mondtam ez arra jó hogy új híveket szerezzen az rpg-nek. Csak már nem igazi rpg. Minde fasza tökéletes a világ minden szép és jó de valahogy hiányzik belõle ami a DA:o-ban -BG2-ben meg még a Morrwindbe és utolsónak talán az Oblivionba is megvolt. agyalnod kellett rajta elõre hogy milyen karit csinálj meg tervezned kellett. Itt már nem kell. Legalábbis igazad van aki kicsit is gyakorlot az itt már nem gondolkodik 1-2 óra után már mindent tud vagy legalábbis nagy eséllyel nem lõ mellé. 😊

Nem azt jelenti hogy az Oblivion nehezebb volt még hardon is mint ez masteren. De ez a jelenség mindenhol igaz lesz ma már mivel nem a réteg számára készülnek. Mindegy reméljük arthmoor mester ehhez is csinál egy TIE modot és akkor jó lesz.

broman191
Attól függ gondolkodás alatt mit értesz. 😄 Egy idõ után az ember már mindent csinál rutinból, de az még nem jelenti azt hogy nincs mögötte gondolkodás. 😊

Összesen kétszer kellett gondolkodni benne eddgi egy bandit boss chief aki egy háromlépcsõs kombot használt, annyi hogy elfelejtettem használni a powert, a másik nos arra már nem is emlékszem. itt is elég a sima páncél meg a két levelezett skill.

Calver
alkimistáknál lehet találni.

"The trees move. Do you not see it?"

Nos nekem kezd kicsit unalmas lenni pedig csak néha este van idõm játszani meg hétvégente egy kicsit több. De azt hiszem a legnagyobb probléma hogy még master fokozaton sem kell hozzá gondolkodni.

Ez csak mendemonda, amelyet ellenségeink terjesztenek rólunk... 😊
Na jó, lehet, hogy igaz, de nekem nincsenek közeli hozzátartozóim, ergo nem releváns.
Ha már témánál vagyunk, emberhúst pl. már találtam az inventory-mban, honnan a fenébõl szedhettem össze?

Sziasztok !
Köv. problèmåm:Sárkány lelket,hogy kell elrakni a power feoldàshoz, vagy mit csinaljak vele ?

Van olyan aki tud Draedric vértet csinálni?. Kell hozzá draedric szív,de én csak egy helyen találkoztam és ott is csak 4 draedric volt de szeretnék kovácsolni még fegyvereket. valaki tudna mondani helyet hol lehet õket meglelni?
masterthief
Én próbáltam spórolni vele. Egyrészt a pihenés végett, másrészt munka (rajzolás) végett. No meg van még pár game, ami nemrég jelent meg, pl. Skyrim, BF3,Cod MW3, Meg dec 10-én Postal 3. No de ezeket is ki8 tudja mikorra tolom ki. (csak single player-ben) XD

Velem folyamatosan, már unom a medvéket 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Egoraptor
Már bánom hogy kivettem az egészet erre az évre korábban (mint Skyrim).<#shakehead>

Barátnõmmel szakítottunk (bár nem egyértelmû a dolog), de nincs kedvem skyrimezni...
masterthief
Akkor én ezt karácsony tájékán tudom pótolni, van még 17 nap szabim! XD

Egoraptor
Skyrim > barátnõ
IMO 😄

masterthief
Jó munkahelyed lehet! XD

masterthief
XD Uram atyám! Ez nem semmi!
Itt már olvastam olyat is, hogy a barátnõje otthagyta, mert csak a Skyrim-el volt elfoglalva. XD

Egoraptor
Én melóból írok, még most is "dolgozom". 😄

Fpocok
Figy. Most vagy dolgozik/suliba jár az ember, vagy Skyrimezik.
Prioritások... 😄

Én betegségre hivatkozva itthon vagyok, és a félóránkénti vizit nálam is megvan 😊
masterthief
Te jó szagú málnabokor! XD
Hogy tudtok ennyit írni minden nap?
Nem dolgoztok vagy nem jártok suliba? XD
Vagy játszotok kb fél órát, aztán írogattok, és megint nyomjátok a game-t?
Nekem alig van rá idõm, még jóformán az elején poroszkálok, gyûjtögetek, gyilkolászok, fosztogatok. XD

Sok varosban, ha megcsinalod a Jarl kuldeteseit. Pl Riftenben a Skooma dealer felszamaolasa utan tudsz venni hazat, van benne enchanter asztal is. Ha jol emlekszem a Whiterun-i hazban csak alchemy lab van....

Grr1234
Console használatával lehet egy picit "csalni".

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
0 (console), jobb klikk árusra, "additem f összeg"

és eladó házak merre vannak ami whiterunban van azon kivül 😛

Üdv!

Nekem olyan gondom lenne, hogy a játék legelején ahogy beérünk a faluba és megállnak a kocsik, nem történik semmi, elakad a játék? Nincs erre valami megoldás, illetve más is találkozott már ezzel?

eso-nemesis.blogspot.com Aldmeri Dominion Armen

Fantusz
Alacsony szinten veszélyesek az ilyen helyek, a világító gombák közül elõmászó rusnya páncélos bogarak és vak elfek nem barátságosak :-)

Természetesen én is rácsodálkoztam, a szokatlan környezetre, egy elveszett világ maradványaira bukkantunk, némelyik ilyen dungeon dwemer romokba vezet - kár, hogy ennyire ellenségesek.

looky here whos back yaoo... - ez törént veled is ?😊)

Legnagyobb gond a játékkal:

<#taps><#idiota>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Egoraptor
Nincs, max 1000 zseton Speech skillek nélkül.

Valaki tudna mondani egy olyan boltost akinek sok pénze van? 😊

Fantusz
Sárkányoknak van nevük, de talán nem mindegyiknek.
Az elsõ, akit a toronynál az örséggel közösen mészároltok, nevesített.
A többinél is voltak nevesített bestiák, de nem különösebben figyeltem rájuk, mostanság meg sárkánymentes világban kalandozom.

Gubberx
Az már sok 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Egoraptor
Olyan Mod van hogy örökké az maradsz. :]

Gubberx
Arra van bármi mód hogy ne csak napi 1x lehessen farkasemberré változni? 😊

Egoraptor
Az tudtad, hogy a bosmer-k kannibálok? Haláluk után megeszik a közeli hozzátartozóik holttestét😊
Egoraptor
Biztos questet akart adni neked te meg csúnyán leölted mert megijedtél 😄

Fpocok