The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xXtamasXx
Dwarven romok közt császkálok találok egy Apprentice ajtót, jólvan kinyitom, üres szoba, egy Expert rács....jólvan kinyitom....bemegyek Master láda...50 lockpickel késõbb találok benne 200 aranyat érõ lootot <#falbav>

Gigabyte GA-MA790X-DS4 , AMD Phenom 9600 Quad-core 2.30 Ghz , 5Gb RAM , Ati Radeon HD 4830 , Win7 64bit , A4 Tech X7 Xbox Live Gamertag: xXtamasXx HUN

Kell(ene) tanknak, meg tarszekernek, es idonkent magara talal, akkor meg egesz okos. Varazslok ellen lengeti a manaszivo kardjat, a medveket meg pajzzsal tartja, mig en szorom rajuk a csunyasagot.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Kösz, ez eszembe se jutott. - De a shoutolás se. 😄

mousee
Érdekes, akkor majd valami más fajjal megyek neki 😊 Amúgy én is szívesen olvasgatom a történetet, az összes könyvet igyekszem átrágni, nagyon szórakoztató, és angol gyakorlásnak sem utolsó.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Alszik is helyetted....csak sajna nem marad fekve,ha elkezdenél mást csinálni😊
te ratgab a kaja életgyógyításon kívül semmire nem jó?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

khm.. nem kattintásra, hanem use billentyûre mûködik, de amúgy így van.
Lehet ám õket iránítani. Simán arrébb küldöd és kész. "I want you to do something for me" vagy valami hasonló opciót kell keresni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

PiszkosFred
Van egy opcio, amikor a csatlosodat manualisan tudod iranyitani. "you need to do something for me", vagy valami ilyesmi a beszelgetesben. Ekkor kapsz egy curzort, es amire kattintasz, azt o felveszi, vagy megoli, vagy odamegy, stb. Pl a foldre kattintva ott megall. NPC-re kattintva, megtamadja (de a bountyt te kapod). Targyra kattintva felveszi/ellopja. Csapdara kattintva - o kapja be a sebzest, stbstb.

Ha beall az utba, erdemes ilyenkor ezt hasznalni, es elkuldeni messzire.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Van is bennük lélek? 😄
Nem olyan egyszerû ez, az elf-eket mindkét párt utálja (tapasztalom a saját bõrömön, bosmer vagyok). A nordok azért, az imperialok ezért. Nem is állok be egyikhez se (vagy fõ-quest során muszáj lesz?).

Egyébként jó ez az uesp.net, nemcsak arra, ha valahol elakad az ember, hanem fent vannak a történelem, meg egyéb faji/vallási ismeretek is, most utánaolvastam a bosmereknek, és már bánom, hogy nem ezzel kezdtem, talán jobban játszottam volna. Ti pl. tudtátok, hogy egy wood elf vallásilag nem ehet és nem craftolhat semmit, ami növényi eredetû? Jó kihívás lehet, ha valaki szerepjátékosan akar játszani.

No, armor rating: 1122! 😊

Csak azt nem vágom teljesen, hogy a mágia ellenállás magába foglalja a fagy, tûz, áram ellenállást vagy ez egy különálló 4. dolog.
Mert én csak Magicka resist-et tettem a páncél szettre.

PSN ID: Lord_Mortanius

mousee
Igen, nekem is rendszeresen útban van a társam, és az idézett lényem is. Idézett lény még nem para, mert megölöm vagy újraidézem, a társ már neccesebb... én barátságosan odébb szoktam shout-olni õket 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Másnak is azt csinálják a csatlósok, hogy két szoba közt beállnak az ajtóba, és nem lehet tõlük továbbmenni? Békés helyen, meg ahol van hely, ott is trükközni kell, hogy elmozduljanak az ajtónyílásból, de most legutóbb egy dungeon szekrényajtójába állt be mögém... én kirámoltam a szekrény tartalmát, loot-olok, akarok kimenni, nem és nem. Futok, ugrálok, guggolok, szólok hozzá, nem tudom eltolni. Be kellett töltenem az elõzõ autosave-t. 😞

Batmanci
Van egy csomó petty, lesser, greater lélekkövem, de nem engedi, csak a nagyokat használni. Úgy rémlik, korábban ki tudtam választani, melyik kõvel akarom feltölteni a fegyómat. Most mi van, beesik a hófúvás?

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

2 baj van ezzel:

1. kaják mint mondtad nem sokat gyógyítanak
2. ráadásul még baromi nehezek is és sok kell belõle a felgyógyuláshoz

Így jobbak a lötyik, mint a kaják.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

PiszkosFred
Arcane Enchanter asztalt keress. (altalaban varazslok kornyeken szokott lenni) Amit "kinyersz" a targybol, nem jelenik meg az inventoryban, csupan tudni fogod onnantol kezdve ezt rakni barmire (fegyver vagy targy). Hogy milyen eroset, az majd fugg az enchant skilledtol es a lelekkovedbe zart lelek erossegetol.

Ellenben ugyanolyan képességû tárgyakat csak egyszer tudsz Disenchant-olni..másodjára már kiírja,hogy ezt az Enchantot már megtanultad...
Pl. Whiterunban Dragonsreach-ben van egy mágus, akinél van egy ilyen munkaállomás, ahol enchantolni és disenchantolni lehet.

Disenchant: Szétszedi az adott mágikus tárgyat, mely során a tárgy maga elpusztul, de a benne lévõ varázslat megtanulásra kerül. A megtanult varázslatot tetszés szerinti tárgyra rá lehet bûvölni ezek után (elsõre nem fogsz olyan erõsségû enchantot kapni, mint amibõl kinyerted a varázslatot).
Példa: Van egy 5 fagysebzést okozó kardod, amit disenchantolsz, majd a kapott varázslatot rárakod (disenchantból kiszedett varázslatot ezután akárhányszor felhasználhatod enchantolásra) egy másik kardra, de azon csak 2 fagysebzést kapsz (ez enchant szinttõl függ).

Akkor viszont vegyél sok kaját és fõzzél😊..
Nem sokat adnak..a legjobb is 15 gyógypontot,de legfeljebb zabálj két pofára😊Amúgy tele van majd' minden hely Potion of minor healing-el,ráadásul az alap varázslataid között ott van a healing,Potion of minor magicka legyen nálad sok és igyad,ha a healing varázslat leviszi..
az a baj, hogy nem vettem fel semmit, csak éppen, ami kell. Mellesleg hol van az a cucc, amivel meg lehet semmisíteni az enchantolt tárgyat és ki lehet szedni az enchantot? Mellesleg mibe rakja?
Én is az elterelés utána közelharcot preferálom sárkányok ellen (amikor haldokolnak és kivégzem õket a fejszével az különösen nagy elégtételt jelent).

Alacsony az alkímiád? Trainer? Szerintem a legtöbb alkimista tréningez is. Persze jó pénzért! De nem hiszem, hogy 36-os szinten anyagi gondjaid lennének.

Mind a light, mind a heavy armor ágon van egy skill, ami nullázza a páncél súlyát, ha full abba vagy (full light vagy full heavy). Sajnos azonban ez csak igen magas (70) szintû páncélviselési képességnél válik elérhetõvé.

Addig meg vagy cipeled a cuccokat csigalassúsággal, vagy veszel egy lovat és rajta mész full megrakodva, vagy viszel egy társat, aki ugyanannit bír, mint te így 2x annyit tudsz magaddal vinni, vagy nem veszel fel mindent, ami az utadba kerül, hanem vagy eldobod, vagy otthagyod.

Molnibalage
36 szintû karakteremmel menekülés a játék azon sárkányok elõl, amik tüzet fújnak. 300 HP táján, ha pajzzsal nem védekezek + pajzskill + 20% fire resist, akkor halott vagyok. Instant... Amint valakit nekiáll ütni, sprint oda és nekifutásból BANMMMM. Critial hit miatt egy idõre még a sárkány is megfekszik. Addik ütöm, amíg bírom. Akkor még egyszer nekifut és üt. Ha ekkor nem fekszik meg és elkezd felém fordulni, akkor spuri...

A jégsárkány nem ellenfél egy Nord karakterrel még alacsonyabb szinten sem a fagyvédelem miatt.

Az viszont röhejes, hogy 30 alatt van az alkímiám. Szinte semmi értlemes potiont nem lehet fõzni, a bibi az, hogy venni sem. Senki nem árul health potit. Vicc...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Shiwo
Hali, pár kérdés:

Resistance védelmek összeadódnak? (pl ha gyûrû meg amulett ad cold resistance-t? )

Lehet én vagyok béna, de meglehet nézni valahol, hogy épp milyen áldás van rajtam, mit ad, illetve hány %-os resistance-em van épp valamire? Ha igen, akkor hol?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

ha veszek egy lovat, akkor jobban elbírom a cuccokat? Jelenleg az alapcuccomtól tele vagyok. Mit lehet amúgy kezdeni azzal, hogy ennyire alacsony a súlylimit, és csak lassan fejleszthetõ
A mágia ellenállás magába foglalja a tûz, villám, fagy ellenállást, vagy ez már egy 4. külön dolog?

PSN ID: Lord_Mortanius

Olvasgatom éppen a guide-ot és azt írják, hogy a felvehetõ Npc-k ugyanúgy fejlõdnek, mint mi (egy állati és egy emberi npc vihetõ egyszerre).

mousee
Valszeg stormcloacks lesz, mert nord harcos karival repesztek, szóval úgy adja magát...
Majd a köv karakterem valami dark elf akármi lesz, vele nyomom majd az imperiált 😊

válsz egyet ezzel a köv kariddal meg másikat! 8)
mousee
Bakker, nem tudok dönteni hogy mi legyen... stormcloacks, vagy imperials...egyik rosszabb mint a másik :S

Skacok amikro lopakodos szitu van a partys résznél és kijutok az udvarra mert felfel nem lehet menni amage miatt. akkor a udvaron álló maget ,hogy tudom kikerülni mert az meg se mozdul
De jó, hogy pont ez a téma. Pont az imént próbálgattam a házasodósdi és a társ felszedési (pl. Lydia) lehetõségeket.

Elõször elvettem egy whiteruni csaj-t: Kereskedésbe kezdett és minden nap 100 arany üti a markom+ 1 ingyen vacsi. Ezután elvittem Lydiát, gondoltam tesztelem mennyit bír. Velem egy szintû ellenfelekkel igen jól el tud bánni, de azért mamutot nem tud 1 csapásból ölni természetesen. Azonban a mamutoknál leállítottam, hogy várjon én közben visszaruccantam Whiterunba (abban a tudatban, hogy õ jön velem, ugyanis elfelejtettem, hogy milyen parancsot adtam neki.) Visszamegyek, erre nem találom sehol <#nemtudom>. Ilyenkor õ elõkerül x idõ után, mint a FAllout New Vegasban vagy fújhatom?

Más: 2. alkalommal elvettem egy másik whiteruni nõt, aki ráadásul még felvehetõ kalandozótársnak is. 2-t egy csapásra alapon elvettem és szépen vittem is magammal kalandozni (meglepõen jól bírja a strapát a kislány). Ultimate tesztje az volt, hogy mennyire bírja a sárkánytüzet. Kiderült, hogy nagyon (igaz keresett a földön 10 másodpercenként valamit, de legalább elterelte a sárkány figyelmét <#smile>).

A sárkány nekem túl nagy falat lett volna egyedül (11-es szintû nord nagy fegyverekkel operáló harcos), de így hogy mellettem volt Uthgerd the Unbroken (szintén Nord és szintén nagy fegyverrel járkál) Gyakorlatilag hamar legyõztük.

Mondanom se kell szerelem volt elsõ látásra a hölgyeménnyel. AMikor megpillantottam a kocsmában egy pofa sör mellett tudtam, hogy õ kell. Odamentem, hogy megismerkedjek vele, erre rögtön az orrom alá dörgölte, hogy õ erõsebb nálam, nála gyengébb férfi nem érdekli. Természetesen én ezt nem hagyhattam annyiban és bele mentem a játékba, megverekedtünk. Kiderült tényleg erõsebb, de nálam meg sok gyógyital volt... az harc vitathatatlanul az én gyõzelmem zárult, és a gyógyital készletem lenullázódásával. <#smile> De ezután már elfogadt a közeledésem és a társammá szegõdött. <#smile>)

Ergó lehet, hogy nem mindegyik társ npc életképes, de például õ nagyon is.

én átállítottam a billentyû kiosztást a menüben. De ott nem láttam az r betût hogy át lehetne e állítani más gombra ez a furcsa.
<#nemtudom> nekem eldobja
Hiába nyomkdom az r betût nem dob el semmit az inventoryban.
PiszkosFred
Hat hja. Bar en csipem a csajt, van benne valami bajos, ahogy probal nekimenni mindennek, ami el es mozog. Peldaul: Meglovok egy szarvast a pusztan, de mivel nem vagyok jo ijasz, nem hal meg. Elmenekul. A fene se fut utana - gondolom - ezert megyek tovabb. Fel ora mulva mar regen a kocsmaban iszok a kozeli a varosban, Lydia draga meg midnig kergeti szarvast, csak a jo eg tudja merre...

A Fallout/New Vegas tarskezelo "tarcsas" modszer igazan atvehettek volna, egy az egyben. Bar biztos vagyok benne, hogy a modderek elso dolga lesz, melee/range harcmodor es/vagy armor/weapon beallitasokat adni a tarsaknak.

Hali!
Még nagyon kezdõ vagyok, most tartok a 2.küldetésnél. Viszont nem tudom eldobni a felesleges tárgyakat az inventoríból. Nyomom az r betût a használ gombot és semmi. Nem dob el semmit a karakter. Mi a gond?
úgy látszik a leghülyébb MI a játékban ez a Lydia <#nemtudom>
xXtamasXx
Ne használj companiont, probléma megoldva 😄 Nekem az egyetlen, amire jók, hogy beállnak a spelljeim elé, nehogy az ellefelet megöljem...

Gigabyte GA-MA790X-DS4 , AMD Phenom 9600 Quad-core 2.30 Ghz , 5Gb RAM , Ati Radeon HD 4830 , Win7 64bit , A4 Tech X7 Xbox Live Gamertag: xXtamasXx HUN

azt csinálom. Mégis mindig kiveszi
PiszkosFred
Be, csak eger jobb es bal klikkjevel rakd a kezebe.

Fpocok
Igen.
Itemsnél a fegyverre bal klikk, akkor a jobb kézbe, jobb klikknél meg a balba rakja.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Amúgy Kariliah beszédstílusa csak engem emlékeztet Adam Jensenére? Csak nõiben?

Parasite Eve 2, best game EVER!

két egykezes fegyvert be lehet rakni a két kézbe? Csak mert nekem nem engedi
thx megyek és kipróbálom.

PSN ID:misi2mezei

Tenyleg moveto. Ez egy utasitas.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Lydiatol idegzsabat kapok. Bemegyunk egy barlangba, ahol magusok valami nem szimpatikussal foglalkoznak, es elkezdjuk apritani oket. De az en Lidim nem am a bazi ketkezes magia szivo kardjaval, vagy az elet szivo buzoganyaval osztogatja a kokikat meg a sallereket, hanem az egyik nala levo ijjal bohockodik. Persze levernek(ket villam egy master conjurertol). Visszatoltom, elszedem az ijjat. "Van masik" felkialtassal elohuzza az alap ijjat, ami nem is tudtam, hogy van neki.

thx.
és az utolsó az jól van vagy inkább "move to player" akar lenni?

PSN ID:misi2mezei

PiszkosFred
Entereket nyomva, kulon-kulon vegre hajtatva a parancsokat.