30713
TES
  • steeldriver
    bezzeg Morrowindben, mikor muszály volt realtime félórákat mászkálni egyik helyről a másikra :D (cliffracerek állandó társaságában)
  • Micsu
    te vagy vak

• Egoraptor
    Áh, kocsissal túl könnyű az élet - bár nem mondom hogy
    x-y-adik karakterrel nem találtam már hasznosnak.

Elsővel még futkostam mindenhova hogy minden patkánylyuk
    fel legyen fedezve útközben.

Amúgy kösz a választ priest ügyben.
  • SaGa Jr
    Egoraptor:
    Meg van kocsis is ami elvisz a kívánt helyre. :)

Dragon priest-ek elméletileg nem igazodnak szinthez. Fix a szintjük (bár a szintjük magas, a képességeik gyengék), a felbukkanási helyük és az erejük. A noname priest-eknél az éppen használt bot sebzése passzol a karakter szintjéhez (a legerősebb is igen gyenge), míg a neves nyolcak mindegyike (akikről maszk húzható le) fix felszerelésű és képességű (ők egy kicsit jobban sebeznek de még így is édeskevés amit fel tudnak mutatni).

nasum:
    Azt miért legyen pont a legnagyobb városban olyan füstös lerakat? Miért ne maradhatna tiszta és mentes tőle (egyébként néha érdemes a kovácsok házában is szétnézni, van hogy odabent akad pár plusz dolog ami kinn nincs)? ;)

Probatbicol:
    55-ös bounty az alacsony. 1000 fölött van magas érték. Ha mégis neked mentek akkor valamit nagyon eltoltál, olyan valakit vagy valamit nyírtál ki amit/akit nem kellett volna vagy vámpír a karaktered csak nem vetted észre (nem lesz kiírva az állapotjelzőnél, hogy vámpír, csak érzékeny lesz a tűzre, kap plusz képességeket, meg nap közben nem gyógyul ha napon tartózkodik).
  • Egoraptor
    Inkább annak örülj hogy van Fast Travel. Így nem kell fél órát
    gyalogolnod ahhoz a városhoz ahol van kohó.

Mintha olyan nagy dolog lenne megnyomni 3 gombot hogy oda juss...
  • nasum
    Ezt a szart legnagyobb város, de egy kohóra nem telik, pff..
  • Egoraptor
    Dragon Priests-ek-nek igazodik a szintjük?
    Mert 3-at szétcsaptam már és még csak lv15 vagyok.

Mondjuk hosszú harc volt viszonylag és figyelni is
    kellett hogy ne nagyon találjanak el.

Rahgot-nál volt egy fasza Wall of Flames-es bot
    annak tudtam örülni.
  • Probatbicol
    Nem vagyok vámpír, és 55 bounty van rajtam, nem tudom ez soknak számít-e, de mikor elhagytam a várost már akkor is rajtam volt és még nem volt semmi bajuk velem, amikor megyek vissza leadni a küldetést akkor meg mindenki nekem ugrik.
  • SaGa Jr
    Ha a kovácsműhelynél nincs akkor nincs. De ha nagyon kell akkor irány Whiterun, ott van.
  • nasum
    Az létezik, hogy Solitude-ben nincs kohó, vagy csak én vagyok vak?
  • SaGa Jr
    Nem megy vissza. Ilyen azonban csak két esetben fordulhat elő.
    1. Ha nagyon magas a vérdíj a karaktereden.
    2. Amennyiben 4. fokozatú vámpír a karaktered.

Előbbire a megoldás, hogy pajzsot magad elé kapod, nem ütsz meg őrt hanem harc közben próbálsz vele úgy beszélgetést kezdeni, hogy folyamatosan védekezel. Ekkor van rá esélyed, hogy beszélgetés lesz a dologból és akkor leülheted a büntetést vagy kifizetheted, így oldva meg a problémát.

A másik problémára megoldás, ha vért iszik a karaktered (vámpírként folyamatosan táplálkoznia kell ha nem akar hátrányokat meg nem akarja hogy megtámadják) éjszaka egy alvó egyénből, lopakodás közben. Vagy ki kell gyógyulni a vámpírlétből (nem árt vért inni előtte, hogy elkerülhető legyen a megtámadásos probléma).
  • Probatbicol
    Ha egy teljes város ellenséges lesz, úgy hogy az őrök azonnal lőni kezdenek amikor meglátnak, az visszamegy egy idő után olyan szintre, hogy váltságdíjjal el lehet intézni, vagy inkább töltsek vissza egy régebbi állást?
  • SaGa
    A rúna (tűz, jég, stb) spellek gyakorlatilag taposó (illetve inkább közelségérzékelő) aknák, amiket távolra is le tudsz rakni. Pl sokat segít a különböző dreugh lakta helyeken. Leraksz egy tűz rúnát arra a koporsóra, amiben vélhetően van dreugh, azonnal rá is robban. Egyszerre csak egyet tudsz lerakni.
    Sárkány ellen is jó, ha rá tudod venni, hogy ott szálljon le, ahova leraktad a rúnát. Ha egy tűzrúnát leraksz és ráküldesz egy távolsági tűzvarázst, akkorát robban, hogy mindkét spell erejét beleküldi a körbenállókra...
  • Jagi
    LOL időcsapdába kerültem: bementem 2x egy ajtón úgy, hogy nem jöttem ki egyszer sem xDDDD
  • Jagi
    Én sem a főszállal nyitottam az Obliviont másodjára sőt sokadjára sem :)
  • Jagi
    Sokaknak gondja van a csatlósokkal:
    Nem tanács, nem tipp, csak megéltem :)
    Lydia aszonta Whiterunban, hogy az élete árán is védelmezni fog. Na mondom ok, gyere. Gondolom a varázshasználóknak több a gondja az utánfutókkal, de közelharcosként nem igazán zavar a jelenléte. Eddig 2x sikerült leb*szni de a frost üvöltés miatt volt mindkettő. Nekem inkább azzal van bajom hogy versenyezni kell vele, hogy ki öl meg többet a lehető legrövidebb idő alatt :) lv20 imperial warrior a karim, és azt kell monjam lv20 utén lesz érdekes a game, mert kb a térkép fele még lootra vár és a küldik 10%-val jó ha kész vagyok, a főszállal meg most kéne riftenbe menni. Azt meg mér megszoktam hogy istennők szobrai "kérnek" (a you will náluk azt jelenti :)) meg dolgokra 2 barlangi toll meg mamut között (kipotizva ment lv 13-4-en papírpulcsiban^^)
  • tibor16
    Köszi, - nem erre gondoltam, de azért hasznos volt. Valószínű nem figyeltem a történetben, amikor a sárkánylélekről szó volt. Néhányat levertem már, de eddig nem sok gondot fordítottam rájuk. Néha üvöltöztem is egy kicsit, épp csak a rend kedvéér. Inkább csak kalandozom.
    Az Oblivionban is, amikor másodjára játszottam, már jó sok időt töltöttem vele, amikor kinyitottam kapukat. Nem szerettem a romok látványát...
  • tibor16
    köszi :)
  • Fantusz
    Újra felhasználható (fekete) lélekkő.
    Soul trap varázslat (enchant) kell a lelkek befogásához.
    Felhasználhatod enchantokhoz, vagy fegyverek újra töltéséhez.
    A Black Star nem semmisül meg, ha kiürült foghatsz bele új lelket.
    Az azért nem árt tudni, hogy a fekete lélekkövekbe be lehet fogni NPC-k lelkét, amelyek mindíg grand méretűek (tehát a legjobbak), de nem csak azokat lehet fekete kőbe zárni.
    Egy kósza farkasra ráküldött soul trap után az is bekerülhet a black kőbe - Black Star esetében nem nagy gond, de az értékes Black Sul Gemeket el lehet értékteleníteni.
  • bgabor
    A játékban Rúnának nevezik az egy adott helyre varázsolható csapdavarázslatokat, háromféle van belőlük, tűz, jég, villám. Rávarázsolod a padlóra, és utána intelligens csapdaként működik, amit te és a segítőd nem, csak az ellenfelek aktiválnak. Ezeket tuningolják a Rúna perkek.
  • bgabor
    A Black soul gemekhez hasonlóan bármilyen emberi lelket bele tudsz rakni a Soul Trap vazázslattal, csak ez nem semmisül meg felhasználás után, hanem újratölthető. Az emberi lelkek legmagasabb, grand szintűnek minősülnek, ami enchantolásnál nagyon fontos, mert ezzel lehet a legjobb eredményt elérni.
  • jarlaxxe
    Lelket tudsz önteni belé.
  • tobias88
    az azurás küldetésből szerzett black star-ral mit tudok kezdeni?
  • PiszkosFred
    Ha a sarkanyuvoltesekre gondolsz, akkor az egy osi, veled szuletett kepesseg, amelyet csak a Kivalasztott Sarkanyveru emberek birtokolnak. A fo tortenet soran jossz ra a hasznalatara. Minden ilyen uvoltes (dragonshout) harom sarkanyszobol (dragonword) all. Minel tobb sarkanyszot ismersz az adott uvoltesbol (max harom uvoltesenkent), annal erosebb a hatas. Hasznalathoz szukseg lesz sarkanylelekre is (dragonsoul), ezeket halott sarkanyokbol szipkazod el. A halott sarkanyt pedig te keszited, az elo peldanyok peppe veresevel.

Manaba nem kerulnek, de 10-20-30 sec koruli idokozonkent tudod csak hasznalni oket. Jo kis ujitas, elvezetesse teszi a jatekot.
  • tibor16
    sziasztok
    nem vágom - a rúnákkal kapcsolatos varáslások mire valók, - egyáltalán, mi a szerepe a játékban?
    Más játékokból merítve, úgy gondolnám, valami varázskő, aminek a tulajdonságát a végtelenségig használhatom - no de, hol van itt ilyen kő? - szóval, nem értem (vagy még nem tartok ott)
  • Louis Cyphre
    Én meg mostanában kezdtem el a pure mage-el nyomulni. Hát sokkal jobban bejön, mint a pallost lobáló nehézpáncélos harcos karakterem.
    Nemsokára megvan a 100-as enchant és akkor végre nyomhatom mana felhasználás nélkül a destruction varázslatokat. :)
  • IXEMGabeo
    szvsz Erandur is jó:)
  • Fantusz
    Van olyan karim, akivel egyedül, követő nélkül megyek, és van olyan, amelyik mellett van segéd.
    A követők közül nekem Aela volt a legnormálisabban viselkedő, igaz ennek megvan az oka: íjász, nem adok neki bazi nagy közelharci fegyvereket, hogy azt lóbálva lábatlankodjon, az íjjal pedig mesteri szinten bánik.
    Általában méterekkel lemaradva követ, nagyon ritkán vált át közelharcra (barlangokban, szűk helyen).
  • Flora2
    Nekem ez, hogy vigyázni kell a többiekre, hogy ne őket üsd meg, pont nem zavaró, inkább külön skillként, ügyességként értékelem, amit szintén meg kell tanulni, kontroll, időzítés. Amikor egy másik 3D MMO-ban tanítottak a fiúk vívni, arra egy külön leckét adtak, hogyan vívj úgy a többiekkel együtt, hogy ne üsd meg véletlenül a saját emberedet.
  • broman191
    Nekem is hasonlóképpen festenek a dolgok, valamivel több mint 100 órám volt benne - és 45-ös vagyok.
  • IXEMGabeo
    gratulálok:)
  • jarlaxxe
    Steam profilnál megtudod nézni az idöt.
  • xXtamasXx
    Nah azthiszem befejeztem az első karakteremet, mint high elf mágus (mondjuk volt abba minden). 58-as szinten álltam meg, fő küldetéssorozatnak vége, Companions, Dark Brotherhood, Thieves Guild, College of Winterhold vezetője vagyok, még 1-2 "jelentősebb" mellékküldetés biztos van, de már csak főleg a végtelenszer ismétlődők, unalomba fulladók vannak. Hogy eddig mennyi időt öltem bele azt nemtudom...
    Elkezdtem egy újat, breton pajzsos-kardost meglátjuk mi lesz :)
  • torma1
    Hát szerintem a társakat nagyon elszúrták. Semmi közvetlen irányítás, rohan a csatában. Elállja az utat. Mindig őt lövöm le. Nem lehet látni a tulajdonságait stb.
  • JethroHUN
    Persze, de ha pont előttem áll, akkor nem nagyod tudok a háta mögé mozgási parancsot adni. Én is csak addig vittem, amíg kellett, most már elég erős a karim h kibírjon 2-3 deathlordot némi healel :)
  • broman191
    Többek között ezért iszkolok el sunyimód ha egy sárkányt lefoglalnak a "városiak". Skyrim népe deal with it, i'm outta' here.
  • xXtamasXx
    Én azt a dögöt visszaadtam a "gazdájának". Mellesleg az emberi követőket tudod irányítani, beszélsz velük és arra mész, hogy "I need you to do something" vagy valami ilyesmi (sose használok követőt)
  • IXEMGabeo
    :D:D:D

nem vágom mi közös erővel legyőztünk egyet Roriksteadben:)
  • IXEMGabeo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kodlak temetésén a teljes brancs ott volt, nem rosszak ezek a Companion küldetések ezerrel kaszabolom a Silver Handes buzikat:D:D:D szép volt a temetés amúgy
  • JethroHUN
    Barbas a létező legrosszabb követő annyira idegesítő hogy folyamatosan tolja a karakterem vagy blokkol... de a blokkolás ugyan úgy igaz humanoid követőkre is. Állandóan az ember seggébe vannak, és egy szűk dungeonban csak a fusrodah segít.