The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mondtad volna inkább meg ott helyben, hogy te a Shield Brothers-be akarsz menni.
LeWyTy
Nekem csak minimumon megy <#mf1>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

A sztori az így van, de szerintem ennyire nincs jelentösége, hogy alattuk, külön klankent müködne, en legalabbis nem igy fogtam fel... klánon belül is lehetnek osztályok - Circlebe a jobbak kerülhetnek be, itt lehet filozni, hogy sok companion npc/tag hol van és miért nincs benne, de nem lényeges igazabol, a jatek rolad szol és nem lehet akkora volumenu a Circle a klánba, hogy siman eltudd fogadni alap dologként.
Szerintem csináld és majd meglatod hogy s mint alakul😊

na megnezem game of thrones 10. reszet, aztan re

El akartam ezt kerülni, de akkor nézzünk egy kis háttérelemzést:
A Companionok története egészen odáig nyúlik vissza, amikor Ysgramor és ötszáz bátor harcosa együtt legyõzte az Elfeket Skyrimból, és kis híján egész Tamrielbõl. Õk voltak az elsõ Companionok. A Kör egy teljesen más, vérfarkasokból álló titkos klán, ami éppenséggel a Companionok alatt/által mûködik. Ennek tagjai jórészt Companionok, és egytõl egyig vérfarkasok, DE (és itt jön a nagy de) nem minden Companion vérfarkas, sõt, jó részük nem az. Az, hogy valaki csatlakozik ehhez a "Harcos céhhez", egyáltalán nem vonja maga utána azt, hogy a Körbe is csatlakoznia kellene. Ezt a játék is elmondja neked. A probléma az, hogy a gyakorlatban ez nem így mûködik. Vagy csatlakozol a Körhöz, vagy Companion se lehetsz. (Illetve lehetsz, de megbízásokat nem kaphatsz tõlük.) Az, hogy a történeti száluk nem folytatódik nem izgat, de az, hogy a random generált küldetéseket se kaphatom meg emiatt már inkább zavar.
az én karim nem temperamentumos, hanem kínlódik, ha zaklatják. Meg nagyon emocionális logikája van. Például ha beszólnak neki azt hajlamos leszarni, ha éppen valami más baja is van és magára veszi, akkor inkább beveri a pofáját. Szóval nem csak lereagálja a feszkót (ami jelen esetben nem ingerültség, hanem düh) hanem a mûvelettel le is kommunikálja a problémát. Jelen esetben azt, hogy "ne pofázzál annyit". A torkon szúrás amúgy ugyanez, csak abban az esetben az a különbség, hogy nyugodtan ülne a kocsmában és merengene az itala fölött, erre a te karid kéretlenül odapofátlankodik harsányan magyarázni. Ez esetben a karimban az ingerszint lassan növekszik. Elõször megpróbál elhatárolódni, vagyis egy kurva szót nem szól a karidhoz, rá se néz, próbál másfelé nézni, egyértelmûen kifejezni, hogy a karid inkább húzzon el, mert baj lesz. Viszont vannak, akik nem veszik le a jelzéseket. Ha nagyon az ingerszint, akkor a karim tõle kevésbé megszokottan az átszúrást verbális kísérõreakcióval is lereagálja például "kussolj már " vagy hasonló. Mellesleg ezek az incidensek mindig elveszik a kedvét, úgyhogy általában ilyenkor elhagyja a helyet.
Az élet sz@r. Ezért keresünk menedéket a játékokban ami fantáziát és reményt adhat egy szebb jövõre.. Oblivion se a történetéért tetszett, akkor inkább Risen vagy a régi Gothicok.. Nemtom lehet belovaglom egész Tamrielt és megjön a kedvem játszani is.
zoliz: speciel konzolon még eddig nem talalkoztam semmilyen buggal, max aprobb bakik, karaktermozgasok stb. de az nem is bug ilyen jatekban

lehetne neki azt is mondani, hogy játsz és meglatod, NOFEAR+! 😊)!4444!!44 en nagyjabol tudom pl, hogy hogy alakul a Companion vége, DE elötte is mondják, tudsz az illetökkel beszélni és kiderül, hogy mi a Circle, miért akar kigyógyulni Kodlak a fögóré stb. - lehet Richardix nem figyel a szövegekre😊

Te zolika, ha neked csak a látvány számít, akkor 1. Miért érdekel, hogy mennyire bugos a játék? 2. Miért nem maradsz a "fúdeszép, de semmi másra nem jó" Crysisnál?

Sõt, ha tényleg csak a grafika számít, akkor ajánlom neked az Élet nevû játékot. Rohadt szar game, de a látvány (ami neked oly fontos) páratlan!
LÁL! valamit akkor nagyon nem értessz, vagy nem érted az angolt v foggggalmam sincs miért nem tetszik ez ? méghogy RP kérdést vet fel...
Sztem tökéletesen és frappánsan elmondják/tálalják, hogy mi a szitu

és miért miért miért miért, hát azért wazz, mert az a sztorija a companionnak, szerintem egyaltaln nem vet fel semmi miértet a dolog -nincs mas küldetés, az jön kész, HA MEGCSINALOD ahhozkapcsolodik több dolog, SÕT maga a NAGY ELLENSÉG KLANJUK - A SILVERHAND IS, nemtudom hogy magyarázni már neked, de a játék szerintem tökéletesen leír mindent, mi miért van
Sok mindent alapból elmondanak, DE lehetett kérdezni, és pont jó kérdések voltak, (pl muszáj-e vérfarkasnak lenned stb stb. - egyébként is Sjork vezetõ volt a klánban, szóval ezért is volt "" jelesen kötzelezö ez a lépés, de még az UNDERFORGEBÓL IS visszalehetett fordulni és kérdezni tõle, hogy miért kell ez neked( a karakterednek) stb.

Remélem kicsit jobban érthetõbb a dolog😊

Vérfarkaslét, csak virágnyelven írtam (spoiler elkerülése végett). De láttam, hogy késõbbi hsz-ben már szépen kifejtettétek a dolgokat <#smile>.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Milyen alkuból?
A végén kiugorhatsz még az alkuból... csak ennyit mondok.ó

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

PiszkosFred
Akkor meg sem olyan eros az a rendszer...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Így van! Ezt én direkt teszteltem is (volt nálam is egy lootolt mara amulet, de az nem elég, venni kell a paptól! Valami Marmala valami... Riften-i templomban van, vagyis elõször a kocsmában.).

Igen sok fûvet akarok, mint az igazi Crysisban. Ez a játék nem tud lekötni, az Oblivionban is csak lovagoltam és úgy próbáltam feledni a szürke magyar hétköznapok stresszeit. Nekem csak a látvány számit. Egyébként olyan bugos ez a gém, mint állat, szóval max lovaglás a tájon, mert a többi nem éppen realisztikus, pl beugrani a vízesésbe állva vagy a lovam 90 fokban lefelé néz egy szimpla sziklán. Bughalmaz az egész Skyrim egy rakás... Amúgy már megtaláltam, rossz iniben módosítgattam, most már kellõen lassú a techdemo, de szép 😊
csak az a baj, hogy úgy tûnik aggályoskodni is szeret. Gondolom kocsmákban meg ilyen helyeken. Márpedig eközben az ember nem számít rá, hogy torkon szúrják. Mellesleg ha elfut, az a karimnak megfelel, mert zaj elmúlt. És ha csak nincs a karidon valami érdekes, akkor az én karim vélhetõen leszarná, hogy a karid hol rohangál az íjával. Szerintem még röhögne is, mivel azért valljuk be a karid ezzel a szokásával eléggé kiscserkészes
Egyébként a heves temperamentum az én karakteremnek se idegen. Volt, hogy megöltem egy nemes házaspárt, akik egy esküvõre siettek, mert nem tetszett ahogy hozzám szóltak. Az õrüket kissé megsajnáltam, de egy õrzõ-védõ szakmában bizony számolni kell azzal, hogy meghalsz.
Én végigjártam a házasságos küldi miatt a városok egy részt: Whiterun (tiszta gyûrûk urás feelingje van egyébként), Morthar (lepusztult falucska), Solitude (mint Minas Tirith), Markath vagy mi (Volt törpe város.... na itt dobtam el az agyam olyan hangulatos), Rift igazi lepusztult nyomortanya I like it. Darkstarban, Windhelmben még nem jártam és talán van még egy nagyobb város, de ott sem voltam még.

Kétlem. Karakterem fõ erõssége az íjászkodás, a lopakodás, és rohadt jó futó. Fél másodperc alatt eltûnnék a szemed elõl, és mire észbe kapsz már száll a lelked a kövembe 😊
most komolyan a távoli hegyeken még fûszál lengedezézt is akarsz látni....???<#falbav>
Jah nem , szal a Ustengrav depths a helyszín..
Nekik is megvan, hogy mihez értenek jobban, mihez nem. És általában ez alapján döntik el, hogy milyen felszerelést használnak (van olyan kari, ami nem használ heavy-bõl csak csizmát és kesztyût)

A kettõ nem zárja ki egymást. Példaképp felhozom a Redguard nõ után kutató embereket.
Azt mondták nekem, szóljak, ha hallok bármit is az illetõrõl. Ez távolról se nevezhetõ megbízásnak, fõleg mivel anyagi vonzatokról szó sem esik. Megtalálom az illetõ nõt, aki már inkább az én nyelvemen beszél (Öljem meg a vezetõjüket és cserébe...), ezek után a vezetõ le akart fizetni, hogy váltsak oldalt, de a hûség kötelez.

Na most, itt a 2 redguard hapsi jött elsõnek, de mivel számottevõ ajánlatot nem tettek (sõt, semmilyen ajánlatot nem tettek), így a csajszihoz fordultam.

A lélekgyûjtés pedig nálam is szerepel, de valljuk be, annak már úgysem kell, akitõl elveszi 😊 Egy profi zsoldosnak profi felszerelés kell, és az enchantolás teszi ezt lehetõvé (ha már az alchemyt így kiherélték)
Van sneak segítõ is.

Kill the wrait aszem usteggap depth-be a join the stormkloack küldibe
ha a karid az én karimnak kezdené magyarázni ezt, akkor a karim nagyon hamar ideges lenne tõle, hogy zajongás van, és torkon szúrná egy gyors mozdulattal. A karim hihetetlenül koncentrált lesz, ha ideges. Kicsit ijesztõ <#rolleyes>
nem értem, hogy a karidnak miért baj, hogy vérfarkas. Ez rasszizmus <#ejnye1>
A helyzet az, hogy vérfarkassá nem betegség révén változol, hanem egy rituálé útján. És mivel ez 100% betegség ellenállást von maga után, kvázi kigyógyulsz a vámpír kórból. És mivel kigyógyultál belõle, visszaváltozásod után se leszel vámpír, de azt nem tudom, hogy elkaphatod-e még.
"annak dolgozik, aki többet fizet" továbbá "nem fordul megbízója ellen akkor sem, ha a célpont többet fizetne érte". Akkor nem annak dolgozik, aki többet fizet, hanem aki elõbb jött. És tekintve, hogy senki nem "jön", hanem mindenhova õ megy, így eléggé magyarázat nélkül maradnak a motivációi. Nekem ez úgy hangzik, mintha mégis valami árja elvrendszer szerint mûködne, csak nem meri magának bevallani. Az én karim azt öli meg, aki idegesíti, vagy akire kíváncsi halottan. Elõfordul, hogy rakosgatja a hullákat, berendezi a kompozíciót, vagy beledobja a folyóba, ha éppen zavaró. Virágot is azért szed, mert kíváncsi rá. Meg akarja nézni. Az egyedi megoldásokra is kíváncsi. Meg ha már valakit kinyír akkor szeret belõle kiszedni dolgokat, eltenni a lelkét meg ilyenek.
Szerintem ehhez kicsit jobban bele kéne túrni a dologba. Gondolom van egy határ ami fölé nem tudsz menni, ezt esetleg modolással lehet kiküszöbölni.
Fantusz
Volt itt egy érdekes kérdés a Champions-al összefüggésben, átsiklottak felette.

Nem kötelezõ vérfarkassá válni, de ha nem vállalja a hõsünk, tudomást sem vesznek róla, nem adnak további küldetéseket.

No és, ha egy vámpír férkõzik a Kör közelébe?
A fertõzés kizárja, hogy a másikat is megszerezze, hisz 100% betegség ellenállása van.
Ilyenkor mi történik?
Nem vagyok vámpírok rajongója, kíváncsi lennék, mit léptek erre a helyzetre a készítõk.
Lehet a vérfarkassá válás kiüti a vámpírságot, de akkor a visszaváltozás után mi lesz?
Vérfarkasok gyûlölik a vámpírokat, az a játéktörténetben elég furcsa lenne, hogy megkérik a hõsünket, gyógyuljon ki , s majd késõbb menjen vissza :-)

Ühm... pontosabban mirõl is van szó? Sok stone és még több rács van a játékban 😄
Hogyan lehet állítani a fû távolságának láthatóságát? Nekem erõs a videokártyám (Radeon 5750) és még sokkal több kijönne belõle mint a szimpla ultra részletesség.

fGrassStartFadeDistance=60000.0000

Ezt így beállítottam, de a messzi hegyeken már nincs fû. Miért? Mit kell még?
Látom nem érted. Ezen már csak azért se teszem túl magam, mert ennek nem kéne így lennie. Nem arról van szó, hogy "Vagy csatlakozol, vagy eltûnsz", hanem hogy "vagy vérfarkassá válsz, vagy maradsz companion, leszámítva azt, hogy a fejlesztõk basztak erre is gondolni"
A három stonenál (amik a 3 rácsot nyitják) hogyan kel ltovábbjutni? A scouth képességgel gondolom ,de sehogy se sikerül..
Az enyém viszont egy érzelmektõl mentes profi, a gyors és hatékony ölés mestere, aki annak dolgozik, aki többet fizet. Ugyanakkor hû a munkaadójához. Ha valamit elvállal, azt el is végzi, nem fordul megbízója ellen akkor sem, ha a célpont többet fizetne érte. Az egyetlen kapcsolat közte és a többi ember között kizárólag anyagi, és ez a "osztozás a farkas vérében" minden, csak nem anyagi vonzatú. Azt hiszem inkább felkeresem a Dark Brotherhoodot, a Companionok nem értik meg a zsenialitásomat 😊
szerintem a karidnak túl kéne tennie magát a dolgon. Már megszokhatta volna, hogy úgyis mindenki hazudik.
(jó, amúgy a gyilkolászás azért eléggé untatja. Elõfordul, hogy virágod szed, csak meg ne zavarják)
az én karimnak meg bejönnek az ilyenek, pont azért mert nem csak rideg és gyilkos, hanem némiképp bomlott elméjû is. Érzi a dolog eszenciáját. <#duhos2>
Igen, de ez megint egy RP-s dolgot hoz fel. Az én karakterem egy hidegvérû vadász, egy pénzért bárkinek szolgálatot adó erõ, akinek a legkisebb porcikája se akarja, hogy egy szõrös ugató korccsá váljon. De a probléma nem is ez, hanem hogy a játék SAJÁT MAGÁT hazudtolja meg ezzel a lépéssel. Elvileg nem kéne vérfarkassá válnom, hogy megbízásokat vállaljak tõlük, de úgy tûnik ez valahogy a gyakorlatba nem került beépítésre.
nekem mindegy, csak olyan kéne, aminek nincs undorító szárnya a vállán. Testkövetõset akarok, mert praktikusabb, mint a sok tüskés izé, amik mindenbe beleakadnak. Az a baj, hogy egy armortípusból többféle kinézetû is van
xXtamasXx
Én most voltam ott ahol össze kellett volna gyûjteni a 30 növényt de órákat bóklásztam és csak 25, feladtam és leléptem, majd visszamegyek ha respawnolnak 😄

Gigabyte GA-MA790X-DS4 , AMD Phenom 9600 Quad-core 2.30 Ghz , 5Gb RAM , Ati Radeon HD 4830 , Win7 64bit , A4 Tech X7 Xbox Live Gamertag: xXtamasXx HUN

neparazz, ha kiakarsz kigyogyulsz majd belöle, csill men 😊

Szerintem elég egyszerû eldönteni... Heavy armor - védelem; Light armor - mobilitás
Továbbra is idegesítõnek tartom ezt a Companionos baromságot. Ahhoz, hogy feladatokat kapjak tõlük, csatlakoznom kell a Körhöz (vérfarkassá válnom) holott ez egy teljesen más szervezet, és õk is elmondják, hogy nem muszáj a Körhöz csatlakoznom, attól még lehetek Companion. De amíg nem végzem el a beavatást addig NEM ADNAK MEGBÍZÁST! Ekkora baromságot...
<#fejvakaras> Nem inkább az használják, amire raktak? Mi alapján döntöd el, hogy melyiket használod? Mellesleg a heavy vagy a light páncélok a szebbek?
... Gondolom attól függõen, hogy melyiket használják 😄
akik armorra tették a perkeket, azok hogyan döntötték el, hogy heavy vagy light armor legyen?
Fantusz
Elvileg az inventoryban a tárgyat kell kiválasztanod, s megnyomni a T-t.
Beadja a nálad lévõ feltöltött lélekkövek listáját, s kiválasztani, melyiket használod el.

Nem tudom nálad miért nem mûködik - a lényeg, hogy tárgyhoz kell követ keresni