30713
TES
  • Hegi90
    Ez jót ölet amúgy.
  • Egoraptor
    Lehet hogy Balanced Magic-al skálázódnak a Novice varázslatok is
    viszont Impact perk hatása nem jön elő alattuk hiába nyomod dual
    cast-ba. Az azért elég nagy hátrány - szóval a legtöbb esetben
    nem éri meg használni őket. Arról nem is beszélve hogy ha azokkal
    mész akkor alig fejlődik Destruction.

Inkább csak kiegészítőnek szoktam őket ha
    ürül a naftám nagyon.
  • SzirmosSzisza
    Hogy sikerült neked ? Mert én olyan 70ig tudtam felhúzni inventoryból, a többit pedig vennem kellett. Trainerre nem költöttem.
  • alyr2
    5k bol hogyan? es kinel vasaroljak alapanyagot
  • Hegi90
    én kipróbáltam és kellett kb 2-300 iron ingot+bőr
  • Calver
    de... kovácsoláshoz minek trainer?
    5k aranyból max fel tudod húzni 5-ről maximumra 10 perc alatt
  • Calver
    veszel egy rakás petty/lesser soul gemet, raksz (egyik) fegyveredre soul trapet, megtöltöd őket, aztán enchantolsz.
    paralyze enchant-al felruházott sima vas tőr darabja 200-250 aranyat ér (ill 500-at, de ennyit kapsz értük), de itteniek alapján van annál jobb is.
    mire felhúzod maxra enchantot (~250 cucc legyártása jobb esetben), addigra fuldokolni fogsz a pénzben.
  • SzirmosSzisza
    Eladom a cuccokat. De kb semmire se használtam. Volt 40k, aztán 20 elment a 100as kovácsolásra :D
  • Hegi90
    Amúgy aranyat honnan szoktatok szedni a játékban?
  • Hegi90
    :DDD
  • SzirmosSzisza
    :D

• Egoraptor
    Te tényleg más játékkal játszol mint mi.

Már vanillában is OP volt mágus, ezek a +modok meg csak
    rátesznek egy lapáttal (habár nem mindegyik).

Azt még elfogadom hogy neked személy szerint nem jön
    be, lényegtelen milyen okból kifolyólag, de valótlant
    ne állíts.
  • JethroHUN
    Még jó h vannak modok... Balanced Magic keress rá skyrimnexuson, szedd le, rakd be belőle a Balanced_Magic_(Novice/Adept/Master).esp valamelyikét, a Novice a legerősebb. DE! a másik fájlt a Destruction.esp-t az ne! totál elrontja, novice spelled lesz a legerősebb 1mp/s-ért ...
    Aztán keress rá az Improved Destructionra, abból tedd be az Improved Expert Spells.esp-t és esetleg a mastert is.
  • Molnibalage
    Egyébként lassan mindegy. Számomra szinte játszhatatlan fostalicska a mágus. +20 a közepes lények ellen is csak dísz a destruction és az idézett lény sem képes csodát tenni...
  • JethroHUN
    Kár hogy a staff of magnus bugos és nem működik, pedig nem lett volna rossz ha tényleg elszív 20mp/s az ellenféltől, illetve hpt ha már nicns mpje... :(
  • SaGa
    A "help tárgyneve" nem biztos, hogy jó. Az az adott objektum alapértelmezett ID-jét adja vissza, ami egy questt item esetében nem biztos, hogy jó lesz.
    Inkább listázzátok ki az inventory-t:

player.showinventory

A listában PgUp-PgDwn-nal lehet lapozni.
    Megmutatja az adott tárgy ID-ját és azzal kell kidobni...
  • SaGa
    Na ezért kell a modmanager. Merthogy a texturákról, nifekről nem tudod, melyik melyik.
    A modmanager meg tudja és szól, ha olyan nem esm/esp fájlt tartalmazó modot tennél föl, ami egy korábbi által felrakott fájlal ütközik.
    Az Archiveinvalidate...bsa-t egyszer kell felrakni (külön mod egyébként, bár lehet, hogy a skyrim-es Wrye Bash-be beépítették) és onnan kezdve emiatt nem lesz gondod. A WB nem foglalkozik csak az esp és esm fájlokkal, meg a mentésekkel, a többi fájl nem érdekli.

Az a bsa meg egy üres bsa, amit a telepítésekor beregisztrál az inibe, és ettől kezdve a motor az összes olyan adatfájlt, ami a bsa-kban megtalálható, de van neki párja a bsa-kon kívül is lecseréli betöltéskor ez utóbbira. A dolog lényege, hogy a Bethesda úgy oldotta meg a patchelést, hogy a motor figyeli, hogy két azonos nevű fájl közül (az egyik a bsa-kban, a másik meg a data könyvtár valamelyik alkönyvtárában van), azt kell betölteni, amelyiknek a keletkezési dátuma későbbi, de csak a hónap-nap részt vette figyelembe, az évet nem.
    Ebből aztán lettek kalamajkák a modok elterjedésével. Kidolgoztak több eljárást (először egy txt fájlban felsorolva a bsak-ból fel nem használandó fájlokat, majd többféle időmódosító módszert és ez a spéci bsa lett az abszolut nyerő, bár az obmm bsa alteration módszeres sem rossz. Pontosabban a kettő együttes használata a legjobb, mert ha a modder szorgalmas volt és bsa-ba pakolta az erőforrás fájlokat, ez a spéci bsa önmagában már nem biztos, hogy elég.)

A wrye bash piros jelei annyit jeleznek, hogy az adott esp-ben van olyan script, vagy hivatkozás, ami ütközik egy másikkal. Vagy azt, hogy az adott esp előfeltételéül megadott esm (master fájl) vagy másik esp nincs a telepítettek között. Esetleg azt, hogy fel kéne cserélni az adott esp-hez tartozó esm fájlok sorrendjét. Meg még sok egyebet.
    A textura, hang, model fájlok miatt nem fog ctd-zni a program, ellenben a rossz sorrendben betöltött esp-k miatt igen.

Az esm fájlok adatbázis fájlok, ahol minden objektumnak van egy adatrekordja. Az esp-k "patchek" (ugyanolyan adatszerkezetben), amelyek az esm-ekben lévő rekordokat felülírják. Azaz, ha csak egyetlen adat is változik (pl más neve lesz az adott ruhához tartozó nif fájlnak), már az egész rekordot csak az esp-ből veszi figyelembe. Ha több esp-ben is szerepel ugyanaz az objektum, akkor csak a legutoljára betöltöttben lévő rekord lesz érvényes, az összes korábban betöltött megy a kukába. Emiatt nagyon nem mindegy, hogy milyen sorrendben töltöd be az esp-ket.

A bsa-k meg tömörített fájlok, amelyek a Data alatt lévő könyvtárszerkezetet tartalmazzák eredetileg. Megfelelő programmal ki is csomagolhatók. Minden hang, model, ikon, textura, ezekben van. A scriptek nem, azok az esp/esm fájlokban vannak. A modok meg ezeket a fájlokat cserélik le a fent leírt metódussal.
  • jocika
    Köszönöm. Mindenkinek.
  • Malakai
    help tárgy_neve 4
    player.removeitem tárgy_kódja_amit_a_fenti_keresés_kiadott 1

Az 1 a végén, hogy mennyit töröljön.

Wikin fent vannak a parancsok.
  • broman191
    elderscrolls.wikia.com - console item codes
  • tobias88
    Már nekem is kellett 2szer használni, de pontos parancsokat nem tudok én sem.
  • bega82
    Húha, abban majd PiszkosFred vagy Calver vagy Egoraptor, vagy valami hozzáértőbb emberke segít, én nem szoktam használni, erre az esetre is csak azért írtam, mert korábban már felmerült itt a fórumon, és mintha azt olvastam volna, hogy más is így tudta csak eltüntetni azokat a hangszereket. :)
  • jocika
    Ezekről a konzolparancsokról nincs valahol egy korrekt leírás véletlenül?
  • bega82
    Az elsőt szerintem csak konzolparancs segítségével. A második jelenségnél nem tudom, hogy mit lehetne, már nálam is előfordult, én csak egyszerűen nem foglalkoztam vele. :)
  • broman191
    "A small update for Skyrim was released today on Steam, which adds support for LAA.

Support for 4-Gigabyte Tuning (Large Address Aware).
    Fixed issue with accented characters not displaying properly at the end of a line.

So, it seems a 3rd party software for running Skyrim with support for LAA is no longer needed, hopefully."
  • jocika
    Jól láttam, hogy kijött egy új javítás? Mit javítottak?
  • jocika
    Két problémám lenne amik nem vészesek, de kicsit zavarnak.
    Hogyan lehet eltüntetni küldetés tárgyakat az eszközlistából? Van két hangszerem, letudtam a küldiket, megkaptam a jutalmakat, de senki nem vette el ezeket tőlem, ott foglalják a helyet.
    A küldetések között pedig van olyan bejegyzés, hogy menjek vissza a jarl-hoz és vegyem át a jutalmat, amit meg is adott, de a listából nem tűnt el és újra meg nem beszél velem úgy, hogy ki lehessen ikszelni a bejegyzést.
    Ezekkel mit lehet csinálni?
  • Molnibalage
    Ott is néztem. A Sathral küldetés után egyszer belefutottam, azóta nem. Mitől halt volna meg...?

Éjjel sem aludt a szobában..
  • JethroHUN
    konzolba:
    help faralda 0
    NPC_: itt lesz egy szám

player.moveto ide átírod az a számot,

vagy ha ez nem működik, akkor valszeg meghalt, akkor

player.placeatme szám
  • Paladin
    Menj éjjel. Akkor mindenki a szobájában alszik.
    Akiktől tanulni lehet, azok ha jössz befelé, akkor a jobb oldali hallban laknak.
  • PiszkosFred
    Elotte a hidon?
  • Molnibalage
    Honnan látom, hogy a varázskönyv, amt eladnak az nem novice szintű?

Egyéblént még mindig nem találtam senkinél magasabb szintű könyvet. A winterholdi koli meg az agyamra megy. Sehol nincs Faralda hogy a rákban van? Az egész kolit átkutattam érte, de sehol nincs.

Néha agyrém ez a játék...
  • Afe
    Köszi szépen. Akkor a lényeg az, hogy csak telepíteni kellett, és magától megoldja a többit:)
  • Laza
    Ezek szerint elég gyorsan visszalopják tőle :D
  • Pistike 007
    elcsíptem, köszi! :)
    btw, a Cornered Rat küldiben Esbern bácsi buggol. nem nyitható az ajtó, és beszélni sem tudok vele. jaj.
  • Batmanci
    Basszus! A végét most olvastam csak el.
    A Wrye Bash-t én a Skyrimbe telepítettem. 'Hadd legyen jó sok mappa benne.
    Lesz egy Mopy nevű. Na, abban van az exe. Indítod, megkérdi, hol a skyrim.
    Megmondod neki, és kapufa.
  • Batmanci
    Ja, én nem használok mod managert.
    Minek? Az esm, espket látod, a texeket meg tudod melyik, melyik.
    Nem sok helyre raksz új fájlokat, és ha a struktúra már megvan, álmodban is tudod, melyik, mihez kell.
    De, Te tudod!
    A Wrye Bash a lényeg. Az az igazi mod manager. :)
    Ettől még használhatod mindkettőt, ha szimpi.
  • Batmanci
    Azért ez idézőjeles volt.
    Kettőt kattintasz a Wrye Bash.exe-re. :)
    No, persze, előbb telepíted.
    Nexusról le, telepít, futtat, néz nagyokat.
    Az ablakban nem lesznek, csak az esm, esp-k, de hidd el lenyálazza az összes dds, nif, swf, meg minden moddolt fájlt. Aztán rendszerezi, és csak akkor fog kivágni, ha valakik nagyon ütik egymást, de nekem ilyen nem volt, és nálam is kolbász a kerítés, a lovam Red Bull, ikonok ruszkiból vannak, enb-s dll-em van, szupi víz, csúcs kecó. Még az ijjam és a nyilaim is szebb texekkel vannak ellátva. Sorolhatnám még, de megunják.
    Persze, ha a Wrye Bash-ban pirosat látsz, az már gond. Akkor kell nekiállni rendezgetni, vagy valamelyiktől megszabadulni.
    Most a peccs után szólt a SkyUI, hogy nem kompatibilis ezzel a verziójú Skyrimmel, így meg kell várni, a SkyUI frissítést. (Pedig már 'úmmegszoktam)

@Unusual!
    Nekem a Red Eagle-s küldi van többször, de az azért, mert fasz vagyok, és mindig beleolvasok a könyvbe. 8) Ekkor újra indítja a kvesztet. Most már kerülöm a Reddel kezdődő címeket.

Valaki sárkány ügyben?
    Dögönyözzem csak, azt valamelyikben majd lesz lélek? Négy aktiválatlan szavam van, de sárkánypáncélból, ötöt már tudnék "varrni".
  • unusual
    Ha jól emlékszem 3sapiért mentem el,és meguntam. ;)
  • Afe
    Azóta, csak akkor esik pofára a játék, ha teszek új mes-tex-modot bele, és nem szólok a Wrye Bash-nak.

Pontosan hogyan is kell "szólni" neki, mert én már korábban felraktam egy rakás modot a Mod Manager Lite-val, de folyton kidobál az asztalra? Most telepítettem ezt a WB-t, és azon belűl nem találom ezeket.