30713
TES
-
#14113 miért lenne csak 160 hp-d?
ha költségcsökkentésre enchantolsz, simán megállhatsz 200-300 manánál, nem kell több.
ellenállásokra pedig megint enchant - 100-ason kettőt tudsz bedobni egy cuccba. nem véletlenül éri meg annyira az a perk. -
steeldriver #14112 Na ez a Respite jó ötlet, nem is figyeltem eddig, a restoration már ugyis valami 30 felett van, szép lassan meglesz a 40 hozzá
A Conditioning perk meg már jóljönne (súlytalan páncél), most valami 50-60 körül van a Heavy Armor
Na mindegy, dungeonokban addig kibirom, egyébként ugyis lóval megyek mindehova -
#14111 Ezzel azt akarom mondani, hogy ha a mágusnál ezt a költségcsökkentésre rakod, akkor mi a túró fog megvédeni az elemektől? Mert az ziher, hogy nehézpáncél ellenére is a falmer íjásztól kezdve mindenki úgy lő szét 160 HP-nál és 200 körüli páncélnál, hogy öröm nézni... -
#14110 Ja, és erősebb varázslatokat sem tudok venni senkitől. Iskolában nagyítóval sem találni egyes személyeket. Kedves...
Egy harcos meg gyűrű + amulett + potionnal annyi immunitást rak magára, hogy semmit nem tud tenni vele szemben egy mágus. -
#14109 Akkor áruld el, hogy mit kellene csinálnom. Tárgyakból +65% manaregen mellett az összes elérhető desto perkkel amit a 33-as skill level megenged el tudok lőni 240 mana mellett kb. két darab két kezes fireboltot és egy darab egykezest. Szerinted ettől mi fekszik meg...? Ha van ellen, akkor is inkább csak íjjal aprítom, hogy az a távolsági fejlődjön. Az a fegyver sem ér lószart sem. Csak így használok közelharcot és még így is az egykezes fegyverhasználat a legmagasabb, holott az csak a harcból fejlődik. Az archery-re vagy tíz tanulás zséből ment, ahogy destora is elment kb. 5 pont.
Vicc.
Az idézésem 40 felett van, de így is komolytalan a lény, plusz célpontnak jó, komoly sebzést nem okoz. -
#14108 Köszi, gömbölyűbb lett.
8) -
#14107 sStamina problémákat egyszerű megoldani: restoration, respite talent, és mondjuk close wounds. megfelelő talentekkel egy másodperc se kell, és maxra tölti.
bár nekem egy bizonyos szint után (gondolom súlytalan páncél a kulcs?) csoda volt ha nagy nehezen elfogyott... igaz a végére volt valami 500+ staminám. -
steeldriver #14106 Boots of Blinding Speed-hez csak Breton-nak kellett lenni, nem kellett oda semmi exploit
Hát, de gondolom azt se úgy tervezték :D
én spec kicsit sajnáltam sebességmódosító cuccok kihagyását
Hát, ha meglenne oldva hogy minden karaktertípus számára megfelelően lehessen fejleszteni(ezen azt értem hogy például ne legyen magic-combat-stealth főágakhoz kötve), akkor valóban jól jönne némi extra sebesség a jelenlegi kocogás helyett
Bár nem is a sebesség hanem az állandóan elfogyó stamina az igazán zavaró, főleg hogy a csík az elején is meg a végén is ugyanolyan mértékben töltődik, szerintem úgy kéne legye hogy ha üres akkor az elején gyorsan töltődik valamennyit, aztán meg egyre lassabb lesz teljes csíkig
#13997: tudtam hogy valaki beleköt :D csakazértis ly :D -
#14105 ...és hülyeséget írtam, csak Steel és Daedric volt. -
#14104 volt, de csak egy fajta (Akaviri Dai-Katana), míg a Morrowind-ben minden anyagtípushoz volt, és a Daedric Dai-Katana az egyik legpofásabb fegyver volt a játékban. -
#14103 Oblivionban is volt, itt van amúgy -
#14102 majd ha egyszer végre kijön, akkor a Creation Kit-ben
alapjátékban nincs semmiféle ilyen fegyver (pedig de szép is volt még Morrowind-ben), de nézz körül itt, hátha valaki már összerakta. -
Danton #14101 Sziasztok, valaki meg tudná mondani, hol találhatok, vagy hogyan csinálhatok magamnak kétkezes katanát? -
#14100 Mindig tud vmi igaz érdekeset mutatni a játék. Van egy hely Lost Valley Rebound, a vízesés amire épült, annak a legtetején vagy egy kis kiálló deszka, a térkép is jelöli: Bard's Leap Summit.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Roriksteadtól a map legesleg bal szélén kb. Ha onnan leugrotok a vízesés lábánál ahol ki lehet mászni, megjelenik egy szellem, mond vmit meg lantozik, de a speech 10el nő tőle :D tiszta leap of faith -
#14099 De mivel nem csak a főszálat a tolom, hanem 100% felfedezésre játszok és minden egyes utamba akadó dent és cavet felfedezek, ezért halomban áll a pénz nálam nem tudok vele mit csinálni őszintén szólva. Ráadásul direkt puszta kezes karim van, de így is über vagyok, mert hogy mindent felfedezek és gyorsan fejlődők meg van pénzem. Nem tudom lehet leteszem a játékot és megvárom amíg rámoddolnak még 3 nehézségi szintet, mert így azt büntetik meg aki felfedezni szeret, mert neki könnyű lesz, dehát nem tehetek róla, hogy szeretek mindent 100%-ra kijátszani. Inkább rohanjak végig? -
#14098 Lentebb említettem, hogy a szintlépésekhez szükséges skillek száma is növekszik.
Nem mindegy, hogy mikor kezded húzni az enchantot, kovácsolást.
Ezekkel a célod annyi lehet, hogy meglegyen a 100as belőlük, de az nem előnyös, ha túl sok szintet lépsz velük.
Fel lehet rántani a karaktert egyes szintről 20as körülire, s ott állsz egy totál alapfelszereléssel, 20as one hand képességgel.
Másik lehetőséged, hogy kivársz a kovácsolással, fejleszted a harci tudásod, s 15ös szint fölött kezded igazán húzni a smithinget - így is kb meglesz az előző példában elért kovácsolás képességed, de mellette 50es one hand is a 20.szinten, mert a kovácsolással nem húztad félre az elején a karit. -
#14097 Silver Hand kicsiny bagázsa mocskosul erős tagokból áll, főleg az íjászaik gusztustalanok... legjobb dolog, amit tehet ellenük a kétlábú, h kihagyja a küldetéseiket - amikor Aela-val visszajössz az első ilyenről, és leadtad, ki kell lépni a beszélgetésből, nem pedig felvenni rögtön a következőt... helyette érdemesebb meglátogatni Farkas-t, ő ad egy viszonylag egyszerű küldetést, aztán lehet folytatni Companion főszálat is. -
#14096 Amúgy ez butaság, hogy azért vernek el a silver handesek mert sok szintet léptem kovácsolással, enchanttal stb és a harci skilljeim gyengék. Semmit nem számít, h kardozva sok sebzést bekapva 10c lup és mondjuk 70 1H és 70 heavy armor skill. Tegyük fel így van 80 dmg és 200armor, de ha csak kovácsolok akkor is megvan ugyan ez. Az enchantolás kb mindent kivált, kivéve az archeryt mert ott spéci perkek vannak amit nem lehet enchanttal megszerezné és nélkülözhetetlen. +Kard sebzést tudok enchantolni. Amúgy sem hű de erősek a perkjei, a mace armor ignor na az ja, de a többinek annyira nincs jelentőség. Blokkhoz is kilehet hozni majdnem 100%osat csak enchantból.
Amúgy a Forswornok is olyanok mit a silverhand némelyik brutal erős. Lv49en majdnem 1 hitelt, dual kardos forsworn pillager. (460 amor 400 hp -mal. :) -
#14095 Osztom a véleményedet, az armor skill viszonylag gyorsan fejlődik-fejleszthető, és szerintem 70es skill fölött már nagyon nincs is jelentősége.
70es szinten felvehető a perk, ami után a páncél már nem lassít, és ráadásul súlytalanná válik, a 10%-os sebzés visszatükrözésnek sokkal kisebb a jelentősége.
-
#14094 heavy armort annyira szvsz nem éri meg "vásárolni" - hajlamos ugyanis baromi gyorsan fejlődni.
one-handed-et ellenben... ó de még mennyire. (már ha az a fő harci képzettséged) -
#14093 Szintenként lehet 5 skillt fejleszteni, de a mesterek is csak 90-es szintig oktatnak, az utolsó 10 szintet önerőből kell megtanulnod (ekkor lennének jók a könyvek, de szerintem kevesen spájzolnak).
A játék elején 5 skillfejlődés azonnali szintlépéssel jár, később ez lassul, egyre több skillnek kell fejlődni a szintlépéshez (38as szinten pl 30 skill fejlődés kell a 39. szinthez)
A kezdeti 5 skilles szintlépés íjászoknál lehet érdekes, hisz ott van Riverwoodban Feandel, aki szinte ingyen okatat, ha neki kedvezően csináltuk meg a küldetést.
Egy khajit, wood elf már 6-8. szinten 50es íjásztudománnyal bírhat Feandel mellett - tovább már nem tud tanítani, Aela az expert szintű oktató, a mester medig a Thieves guildban található.
-
#14092 Silver hand pl. az a példa, amikor nem az ellenfelek szinte a gond, hanem az, hogy azokat a szintedhez igazítva kapod, s rádöbbenhetsz, hogy a szintedhez képest mennyire vagy képzett.
Egy-egy ellni küzdelemben valószínűleg legyőznéd őket, de ott bizony kisebb csapatokban jönnek, és ez később sem lesz másképp a játékban.
Gondold át a lehetőségeidet.
Ha nem a kovácsolással, enchanttal léptél sok szintet, erősek a támadó képességeid, jó a páncélod, fegyvered leverheted a csapatot nyers erővel, csak taktikázz. Használd ki a lehetőségeket, lehet az csapda, sárkánybömbölés, megfelelő szintű varázslat.
Viszont, ha kovácsolással feltornáztad a szintedet, de a harci képességeid gyengék, s nincsenek erős shoutjaid: pihi, próbálkozz békésebb helyeken, de légy tudatában annak, hogy egy falmerek lakta barlang sokkal rosszabb.
Ilyenkor a legjobb megkeresni egy trénert, és felhúzatni vele a harctudományodat, ameddig csak lehetséges. -
#14091 Ez szerintem tipikusan az az eset amikor egy előző mentést visszatöltesz, bemész újra a ruin-ba és akkor nem tapasztalsz semmi gondot...nem hinném hogy a shout level-ek itt bekavarnak. Igazán mindegy milyen shout-tal rendelkezel, és milyen szinten, ha már meglenne az adott shout, akkor is meg kellene lennie az animációnak hogy elsajátítod. :) -
Probatbicol #14090 nem, hanem szintenként tudsz 5 skill szintet trainelni összesen, de ez a limit az összes skillre vonatkozik, tahát mondjuk 20-as szinten tanulhatsz pl. 3 heavy armort és 2 one-handed skillt, aztán ha szintet léptél akkor megint 5-öt.
Viszont a mesterek csak egy bizonyos szintig tudnak tanítani, tehát 95-ig nem érdemes várni. -
#14089 Nagyobb szintenként lehet 5 kisebb szintet lépni tréninggel. -
#14088 Igen most fedeztem fel a helyet.
Esetleg az lehet, (bár nem tudom mit tanulnák meg itt) Hogy volt olyan hely ahol kapásból egy lvl3-as shout-ot találtam (3 dragon soul kellett hozzá hogy feloldjam) és lehet, hogy akkor itt lenne a lvl-1/2 belőle. -
#14087 Heavy armor traininget melyik szinten érdemes vásárolni. Úgy látom, hogy csak 5 ször lehet. Ez azt jelenti hogy ha 95-ös szinten van akkor érdemes kivásárolni a maradék ötöt? Hiszen az az 5 szint tart a legtovább ha rendesen akarja megszerezni az ember.??? -
#14086 Hát ja én most arra gondolok hogy a companion questekből megcsináltam 2 core questet és most olyat adott, hogy menjek treva's watchba ami a térkép másik oldalán van. Odamentem de útközben elég érdekes szörnyekkel találkoztam. A Treva's watchban meg 2 mp alatt elintéztek. Ezért gondoltam, hogy esetleg oda lehet később kéne mennem. Nem igazán igazodtak az ottaniak a szintemhez azok a trevaban azok a silver handek 5 ször durvábbak mint az egyel ezelőtti questen lévők. Szóval nem hinném, hogy célszerű minden questet egymás után csinálni, van amikor kicsit várni kell és ezért gondoltam addig csinálok mást, de más quest nem nagyon van csak a fősztori. De akkor viszem azt.
Csak hát a fősztori meg nem biztos hogy érint minden várost. -
#14085 Ilyen akkor szokott lenni ha már megtanultad az adott helyen a shout-ot. Biztos vagy benne hogy most jártál ott először? -
#14084 130 órát játszottam úgy hogy nem volt semmi féle patch feltéve, és nem volt gondom a játékkal. (ha letettem tálcára sokszor, néha mikor viszaléptem volna kilépett, ilyen előfordult meg lebegő hullák néha.) Most feltettem az 1.3-as javítást azóta szívok.
Kaptam levelet, hogy menjek és tanuljak shout-ot a kilkreath ruins-nál. Odamegyek, és nem történik semmi, szól a zene, viszont nincs kirajzolva az írás a falon. Nem szívom magamba a tudást...
Ilyenkor mi van? -
#14083 Vannak már a játék elején magasabb szintű ellenfelek, de ezek vagy dungeonok mélyén rejtőznek (sárkány papok), vagy viszon ylag békések (giant, mamut).
A szineződéssel megjelenő ellenfelek viszont okozhatnak gondot, ha a szintlépésekben túl sok szerepet játszott a powertrénelés (alkímia, kovácsolás, enchant), ezeken az sem segít, ha elhagyja a játékos Whiterunt ... sőt a zordabb vidékeken már az út mentén megjelennek a nagymacskák, medvék, banditák, Whiterun környéke a legbiztonságosabb. -
#14082 igaz, Winterhold tökéletes hely lélekkövek beszerzésére - annyiban van mindeneseknek előnyük, h náluk ledobhatod a sok szemetedet, és értékes soul gemekre "cserélheted".
én spec annyira Whiterun-t nem szerettem, Riverwood-ban adtam el általában a cuccaimat, mert ahova érkezel, onnan egy köpésnyire van mind kovács, mind a mindenes... valamint ott rendeztem be a saját kis "központomat", a fogadóban. (bár ehhez el kell valameddig jutni a fő történeti szálon) -
#14081 Piaci kofákat, fogadósokat figyelmen kívül hagyva, Whiterunban lehehet a legjobban kereskedni, területéhez mérten ott van a legtöbb kereskedő.
- Adrianne Avenicci (kovács)
- Arcadia (alkimista)
- Belethor (mindenes)
- Elrindir (vegyes)
- Eorlund Gray-Mane (kovács)
- Farengar Secret-Fire (mágus)
- Ulfberth War-Bear (kovács)
Amikor Adrianne Avenicci kint van az épület előtt, külön árukászletük, pénzük van, de amikor bent van az üzletben közös a készletük Ulfberth War-Bear-al (ez szerencsére elég ritka).
Lélekköveket, mágiával kapcsolatos cuccokat Winterholdban érdemes keresni a mágusoknál, ha a cél nem csak néhány darab felvásárlása - ott a kereskedő mágusoktól tucatnyi kavicsot össze lehet gyűjteni egyszerre. -
#14080 Elvileg minden küldetés a szintedhez igazodik sacc / kb. Amúgy tippre állj be valami céhbe / mozgalomba. -
#14079 Sziasztok, most fejeztem be mindent whiterunban és maradt pár küldetés, amik elég nehezek szóval későbbi szintre vannak valőszínűleg tervezve. Ha nem akarom a főszálat siettetni, akkor most hova érdemes mennem, ahol olyan küldetéseket adnak ami megfelelő a szintemnek? Találomra válasszak ki egy várost? -
#14078 Ja, hogy te eladtad. Nekem ott van még a 300 tőr, 200 sityak/kesztyű, meg pár arany/ezüst ékszer a ládában :) -
#14077 mindeneneseknél, pl Riverwood Trader-nél volt nekem szokásom feltölteni a készleteimet. -
#14076 feltápolt, árakat feljavító cuccokkal (Thieves Guild Hood, enchantolt amulet, ööö tökömtudja még mi), magas speechcraft-al, és úgy, h eladod a végén a kész terméket (vas tőr).
lehet kicsit alálőttem 5k-t, de 20 ezer biztos nincs. -
bega82 #14075 A Jarl-ok mágusaitól. -
#14074 üres soul gemet hol érdemes venni?