30713
TES
  • SzirmosSzisza
    Kell sok poti meg Lydia. Mágusom nekem általában 2 max 3 tűzlabdát lő, aztán futás van elfele, de előbb utóbb megölöm az embereket, bár olyan lassan, hogy inkább visszamentem a lopakodós mindenki megvan 1 lövésből íjászra :)
  • Molnibalage
    És mi a faszt csináljaka 4. ponttal ha pár gyönge állatot leszámítva soha egyetlen ellenfél ellen sem volt elég a mana? Érted, EGY ellenfél ellen... Kinyalhatom a seggem mikor jön 4 olyan Silver Hand akik egyenként húsz tűzvarit kibírnak és egy lövéssel szétkapnak 160-as armor mellett.

Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetne fejlődni, mikor 100 találat alatt sem fejlődik 1 szitet sem a destruction...
  • JethroHUN
    Küldetés tárgy, vedd fel, és járd végig és használd az összes kép kutat, de ha bekapcsolod a küldetést a journalban akkor még a helyüket is mutatja.
  • SaGa
    A unuseable kövek a tolvajcéh küldetéseihez tartoznak.
  • Egoraptor
    Baromságokat írsz.

1. bármi leölhető mágiával, nem képtelenség, én és még sokan
    mások megtették
    2. csak olyan varázslatokat árulnak ami a mágiaszintednek megfelelő,
    erősebbet nem
    3. robe mágusnak közelébe sem kell mennie semmilyen medvének,
    az hogy közel engeded magadhoz és hagyod hogy üssön az a te hibád
    4. a mágus távharcos nem közelharcos
  • vzajcev
    Jóféle ötletek karakter alkotáshoz:
    Itt szerepel a mage is.
  • tibor16
    Mystic Tuning Gloves - ez mire való? - kaptam a Drevis Neloren-tól kaptam a Máguskollégiumi küldetés után. Gondoltam encsantolom majd, de nem lehet, eldobni sem - akkor mire való?
    A másik - van olyan soulgem, aminek a neve unuse, rózsaszines és forog egy dobozban - nem vágom, mit lehet vele kezdeni?
    A harmadik, - most először akartak "tanítani" - nyilván, elkanászodtam a lopkodásban. A kérdésem, ha nem jártak sikerrel, akkor ezzel vége is? - vagy nem marad el a bosszúállás, és újakat küld az illető a nyakamra?
    .. - és még egy kérdés - a kollégium, ha raajta kap - kifosztottam azt a részt, ahol a növények vannak - gondoltam, ha már megláttak, úgyis mindegy - szépen elvittem mindent - mi lesz a bünti? Mert az Oblivionban, ezért, rögtön kizártak, + küldetést kellett megoldani, hogy vissza vegyenek. Itt meg, mintha - lehet egyelőre, - nem történt semmi...
  • Dobronski
    Hát ha közben legolast játszanál, néhanapján rambót, akkor igen.
  • Oriza
    http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Spells

Itt van az összes spell, szintekkel, leírással, fellelhetőséggel, pékfaszával, mindennel. A többiek már leírták, hogyan kell fejleszteni a varázslót, inkább nem ismételgetném, mert működik a dolog. Szerintem próbáld meg, biztosan neked is jó lesz, csak gyakorolni kell.
  • Molnibalage
    Ugyanez lenne a vége...
  • Dobronski
    Kezgyé' újat, és csak 3-4 ágat húzz! conjuration-illusion-alteration mage-el olyan jól elvagyok, restoration is fejlődik de csak 1-2 perket szánok rá, segítő nélkül masteron játszok...
  • Molnibalage
    Ezt csiánálom. Csak lassan már nem találok ilyet. A vadont járom szörnyeket irtva, de ez nem Gothic 3, hogy a vadon szörnyhordákkal van tele..
  • Dobronski
    fire atronach.
  • SaGa
    Kötekedj olyan ellenfelekkel, akiket el tudsz intézni a rendelkezésedre álló spellekkel. Ezzel fejlődsz és be tudsz majd szerezni erősebb spelleket is. Az erősekbe majd csak ez után köss bele. Az elder scrolls széria arról is szól, hogy ha nem vagy elég erős valahova, akkor futás és később visszajössz.
  • Molnibalage
    A kettő alapból megvásárolható közül az erősebb. Ahogy már írtam, semmiből sem tudtam még nem alapszintű könyvet venni...
  • Molnibalage
    A robe mágusod hogyan él túl 2-3 medveütést? Mert a sima maci lever 200-as páncélnál 3 ütésből, ha nem védekezek. A jegesmaci néha meg egyből...
  • SaGa
    Nem lehet, hogy nem elég magas a szinted hozzá? Vagy túl gyenge a ward-od? Nem tudom, hogy pontosan milyen ward-ok vannak, mert én csak addig használtam, míg az akadémián kellett, így azt sem tudom, milyenek vehetőek. Meg amúgy is visszatértem az oblivionhoz, ott bizony minden szinthez van egy-egy shield és a gyengék nem sokat érnek, de legalább sok manába kerülnek eleinte.
  • Molnibalage
    Még mindig nem értelek. Ha fizikailaig képtelenség mágiával megölni valamit és nem ad el senki varázslatot, akkor mi a halál véreres faszát csináljak...?
  • Molnibalage
    Tudom. Csak a hatása szinte semmi, a mana meg fogy mint állat...
  • hNeo
    Szerbusztok

Távoli harcost tudok idézni conjurer mágussal?
    Nyilast vagy tűz dobálót?

Vagy csak kardos kamikaze szörnyeket?
  • Paladin
    Szerintem te nem tudsz :)

Leírták milyen taktikák működnek.
    Nem egyszer le lett már írva, hogy a varázslat szintek a 25-50-75-100-as skill értékekhez kötődnek, illetve ezek előtt néhány ponttal (5-10, nem tudom, de wikiben tuti benne van) jelennek meg az új könyvek a megfelelő árusoknál.

A kedvenc battlemage-emhez képest egy robe mage-dzsel nem mondom, hogy nem szívtam én is 10-20 szint között, de nem azért mert a mage életképtelen vagy szar, hanem mert én használtam rosszul.

Szóval a write-only siránkozás helyett lehet hogy figyelni kéne arra, amiket írnak neked.
  • Egoraptor
    Kész ez az ember, össze-vissza húz mindent amitől
    megy fel a szintje, (ugye ezzel arányosan erősödnek a szörnyek)
    ettől ugye semmiben sem lesz elég erős de a szintje magas
    és akkor csodálkozik hogy leverik - utána jön ide sírni
    hogy nem az Ő hibája hanem a Mágus a szar.

Vanillában, mindenféle mod nélkül, Master szinten, kizárólag
    Enchant és Destruction perkekre téve és csak azokat szintezve
    (esetleg még +1 választott páncél képesség - de nem kötelező)
    is teljesen életképes a kaszt.
  • alyr2
    Nem tudom te hogy jatszol..de en Robe magus vagyok destroval ugy hogy faraldat kinyirtam az elejen..igy a chain lightning meg 2 masik megfeleloje van meg legmagasabb spellkent...24.szinten 74 es destroval siman lelovok mindent...es kurva ritkan halok meg!!(kb ha nem latom a medvet ramrohanni es lever 2-3 utessel)
  • SaGa
    A wardot "fenn kell tartanod". Azaz addig hat, míg nyomod a "cast" billentyűt.
  • JethroHUN
    Molnibalage: ne szenvedjél már komolyan, nem egyszer írtam megoldást mind2 problémádra, ha nem fogadod meg vagy el sem olvasod az ellen nem tudunk mit tenni... Leírtam h kerítsd elő Faraldat, leírtam mit kell tenned egy játszhatóbb mágusért, mégpedig a mod, mert tök mind1 mennyi manna regened van, a vanila beállítások szerinte harcban csak a 30% !!! érvényesül. Ezért kell szétenchantolni mindet fortify destrcutionnal, de egyszerűbb berakni egy esp fájlt...
  • koschwarz
    well deserved!!!
  • Molnibalage
    Az idézett fegyvereket most tervezem kipróálni, hátha komolyabbat sebeznek.
  • Molnibalage
    Még valami. A wardok mi a pékre jók? Mert olyan lassan idézi meg szerencsétlen karakter, hogy semmit sem lehe vele kivédeni...
  • Molnibalage
    Most nem tudom, hogy én nem tudok magyarul vagy te.

Nem tudok senkinél más idézést venni. Pont. [/b]Negyven felett[/b] van az idézés, már az apprent. olcsósítást is megtanultam, hátha ez kell ahhoz, hogy végre adjon már el valaki egy tetves új varázskönyvet. Sajnos nem...

Tehát nem az alacsony skill a baj, hanem az, hogy nincs más.

A restoration is 40 felett van,[/b] abból sem tudok jobb könyvet venni sem a koliban sem Whiterunban.[/b]

Hová fejlődjek, hogy hajlandó legyen bárki eladni nekem jó cuccot...?

Ha nem raktam volna harcos perkekre, akkor nem tudnék haladni, mert akkor semmilyen questet nem csináltam volna meg. Akkor most is 6. szitű lennék.

Teljesen mindegy, hogy idézetem -e lényeket, mert ahhoz, hogy ne haljak meg védenem kellett magam vagy segíteni. Mivel mana nem volt, akkor gondoltam, hogy íjászkodom. Sok ellenfél ellen viszont inkább csak nyomtam a pajzsot, hogy ne csapjanak le egy ütéssel...

Szóval rohadtul nem értem, hogy hogyan kellett volna fejlszetenem magam....

(Breton vagyok.)

A 14121-beb levp lista az mi?
  • vzajcev

• SötétBarom
    Én one-hand destruction heavy armoros sneakes csókával megyek (az első karakteremet kukáztam, mert többnyire esélytelen volt mindenhol; twohanded, light armor, archer nord :DDD), most 30-as, a destruction 70, a one hand 59, de valóban nem egyszerű vele.. Egyedül megyek, nem idézek semmit. Az alap taktikám az, hogy megvárom amíg 3-4 enemy összegyűlik körém, utána beshoutolom őket valami sarokba, aztán adok nekik area effect spellekkel.. :DD Fireball nem rossz, dual castinggal a csicska ellenfelek egylövésesek.. A gond a szintben igazított dolgokkal van, most mentem el például Thoraldért a thalmor outpostra, hát ott szoptam szépen.. Ami sokat segített az elejéhez képest, az a heavy armor (nem volt rajt egy pont sem, csak felment negyvenig..) első perkje, azóta érezhetően többet bírok :D Hp-m az közröhejes (asszem 150), viszont manám az 300 fölött van.. Fegyvernek meg a Mace of Molog Bal-t használom, egész jó..

Hasznos még az Ice Form shout, amitől keményre fagy mindenki, aki az útjába akad.. Sebezni nem sebez szinte semmit, viszont remekül lehet vele időt nyerni tömegben..
  • Probatbicol
    Gamespot - game of the yoear
  • Fantusz
    Atronach Forge receptek:

Spell Tome - Conjure Flame Atronach
    - Ruined Book
    - Fire Salts
    - Dragon's Tongue
    - Bear Pelt

Spell Tome - Conjure Frost Atronach
    - Ruined Book
    - Frost Salts
    - Frost Mirriam
    - Ice Wolf Pelt

Spell Tome - Conjure Storm Atronach
    - Ruined Book
    - Void Salts
    - Deathbell
    - Mammoth Tusk

Staff of the Flame Atronach
    - Broom
    - Fire Salts
    - Orichalcum ignot/Korund ignot
    - Soul gem (greater, vagy grand)

Staff of the Frost Atronach
    - Broom
    - Frost Salts
    - Refined Moonstone
    - Soul gem (greate vagy grand)

Staff or the Storm Atronach
    - Boom
    - Void Salts
    - Orichalcum ignot
    - Soul gem (greater vagy grand)

Daedra Heart
    - Sigil kő
    - Human heart
    - Black soul gem

Daedric armor or weapon
    - Sigil kő
    - Daedra Heart
    - Ebony armor or weapon
    - Centurion Dynamo Core
    - Black soul gem

Daedric armor with random enchantment
    - Sigil kő
    - Daedra Heart
    - Egony ignot
    - Void Salts
    - Soul gem (greater, vagy grand lélekkel töltött)

Daedric weapon with random enchantment
    - sigil kő
    - Daedra Heart
    - Ebony ignot
    - Silver Sword
    - Soul gem (greater, vagy grand lélekkel töltött)
  • IXEMGabeo
    járt már valaki Japhet's polly torony előtt? nos ez lenne az Orthus Endario hajós küldetése valami Hayldn-t kell megölni...csak éppen kulcs nélkül nem lehet a toronyba jutni na itt vajon mi a megoldás?
  • Fantusz
    Nem tudom miféle karakter indítottál mágusnak, de alapvetően a high elf, a breton, és a dark elf mágus beálítottságú.
    A többiből is lehet mágust faragni, de ezzel a hárommal könnyebb a kezdés (high elf illusion +50 mana, breton conjuration 25% resis magic, dark elf destruction, 50% resist fire)
    Választhatsz már fajt is, de a játék elején döntsd el, hogy mágus, harcos, vagy kismókus lesz-e.

Idézés:
    A börtönből szabadulva Riverwoodban megveheted a zombi idézés könyvet, de az necro vonal, inkább irány Whiterun, ahol a tűzelementál idézés, és a solul trap könyveket kell bezsebelni a mágustól.
    Mindkettő az idézét fogja tápolni, sőt a soul trap bug miatt, vagy szándékosan így csinálták, de egy hullára castolva is nyomja fel az idézét az égbe.
    A tűzelementálod 10-15ös szintig jó lesz, de addigra el kell érned az idézéssel azt a szintet, hogy le tudd cserélni (adept szint fagy elementál, expert a villám elementál és a dreomra lord)
    Csalnod sem kell, csak a Mge csillagjeggyel menni a játék elején, és használni a varázslatokat.
    Nem szeretnél passzív szemlélője lenni a harcoknak?
    Idézz egy kardot, amit tovább fejlesztve felruházhatsz nagyobb sebzéssel soul trapal, elűzés varázslattal.
    Röhejes, de a játék elején elég volt egy idézett karddal az ellenség közelébe menni, máris nőtt a conjuration képesség.
    Növeled ugyan az egykezes skill is, de főleg az idézést, és a perkeket lehetőleg az idézésre tedd.
    Whiterunban ne időzz sokat, menj Winterholdba hisz ott vannak a mesterek, náluk vannak könyvek, lélekkövek, s ha csuhás leszel, adnak egy alapfelszerelést.

A többi mágia irányzattal is hasonló a helyzet: rá kell állni valamelyikre, és azt minél többet használni, nyomni rá a perkeket, vagy tartalékolni rá.

Már az előbbi leírásban benne van, hogy teljesen elronva nincs a karid, de az íjászatra és hasonlóan mellékes képességekre adott perk hiányozni fog.
    Keress egy döglött farkast és sorozd meg soul trappal - csalás, erre nem volna szükség, ha kezdetektől fogva rendszeresen az idézést használtad volna, de ezzel gyorsan egyenesbe tudod hozni a karakteredet.
    Már szerencsére nem fogsz sok szintet meglépni a powertréneléssel, de erősebb summonjaid lehetnek, ha fejlesztesz néhány szintet a conjuarion képességeden.
    90-es conjuration szint elérése után Phinis Gestor ad egy "Conjuration Ritual Spell" küldetést, s ha teljesíted elérhetőek lesznek a master szintű könyvek, de nem ez a lényege a küldetésnek.
    Az algsorban lévő Atronach Forge-hez szükséges Sigil követ ezzel a küldetéssel szerezheted meg (csak egy érdekesség a játékon belüli minijáték, mint a Horadric kocka volt a Diabloban)

Szeretem a destruction mágusokat, de ebben a játékban igen harmatosra kreálták ezt a képességet, a pusztító mágiára gyúrt karimmal szenvedtem a legtöbbet, lészámbel fölény ellen kevés a destruction, idézés, vagy illusion mellett háttérbe szorul.
  • Molnibalage
    Azt is tolom ezerrel.
  • Calver
    nekem közelharcos karakterrel 50-ig felment úgy Conjuration, h gyakorlatilag csak néhanapján soul trapeltem - és mivel úgyis szükséged lesz lelkekre ha enchantolni akarsz...
  • Molnibalage
    De mit tanuljak? Mi a lófasztól fejlődne a destruc, ha semmit sem ölök le vele? Hm... Kérlek vázold már fel, hogy hogy a rákba fejlesszem magam, mert én kurvára nem értem.

Folyamatosan idézek, minden piszlicsáré ellenfél ellen. Így van most 45 táján. Hogyan idézzek mást, ha semmi más könyvet nem kapni...?
  • xblades
    Hello

A legújabb patch milyen? Jobb ha fent van vagy inkább több problémát okoz?
  • Fantusz
    Szépen le is írtad miért problémás a játék.
    Használsz mindenféle képességet ((közelharc, íjászat, idézés destruction), ennek következtében egyetlen sincs olyan szinten, amit a szinted megkövetelne.
    40-es idézés? A fire atronach egy novice szintű lény, mit vársz tőle?
    Ugyenezt eljátszottad a harcosoddal is, tanulhattál volna abból az esetből.
    Rááltál volna az idézésre, már rég tudnál dremora lordot idézni, nem a tűzelementállal röhögtetnéd az ellenfeleidet.
    Költségcsökkentés enchant egy lehetőség, de nem az egyetlen, cuccokból, csillagjegyekből össze lehet szedni legalább 400 manát, ha szükséges.
    Ilyen "szintű" tudás mellett meg ne csodálkozz, hogy nincsenek magas szintű spellek a mágusoknál - kevés hozzá a tudásod.
    Költségcsökkentés nélkül egy dremora idézés kb 200 mana, amit az expert perk majd megfelez, de jelenleg képtelen lennél használni (mint ahogy a többi magasabb szintű spellt sem)