The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem nagyon lehet kikerülni a dolgot sajnos. Én hagytam is a fenébe ezt a questet, a karakterem alapvetõen egy jólelkû faszi, nem nagyon férne bele neki.

Paartunax (vagy hogy hívják) megölése is ott figyel már a listában egy hete, azzal se lesz semmi...
Akkor megcsinálod...
Fpocok
De...de...
ÉN IMÁDOK QUESTEKET CSINÁLNI <#rinya><#beka2>

Parasite Eve 2, best game EVER!

PTW
nem csinálod meg a kvesztet

Fpocok
Innen még a házunkat is lehet látni 😄

Fpocok
Boethians calling valaki?
Oda kéne vinnem valakit feláldozni... de én nem akarok senkit megölni így. Mit lehet tenni?

Fpocok
Jajj f*szom. Ez a buzi inventory rendszer.... nyolcmillió item, fél perc, mire aljára görgetek. Néha olyan gyorsan eltûnik, hogy milyen itemet kaptam, hogy meg sem találom. Legalább jelölné valamivel, hogy melyik item új. Erre nincs mod? Vagy hogy melyik könyv, cetli ad qstet...?

en mondtam...miért csak 25. szint környékén lenne érdemes ?😊 minél hamarabb annál jobb, nincs rajta encsant, de a sebzése elégjo, utanna meg raksz ra encsantot is ha akarsz

Nincs semmi baj a destro ággal, lvl 50-en is nagyon szépen muzsikál, igazából szvsz három dolog kell hozzá, ami nélkül macerás:

1. Szarrá enchantolt felszerelés, 0-ra redukált mana költség. (lehetõség szerint dragon light armor)
2. Legalább közepes conjuration, egy frost atronach mondjuk, ami pár sec-ig védi a hátadat, túlerõ esetén.
3. Az 1-bõl adódóan varázserõre rakni nem szabad túl sokat, 300 bõven elég, utána lehet pakolni a hp-re.

Én most lvl 50 vagyok, igazából a destruction és a conjuration fa ki van maxolva, gyakorlatilag nincs ellenfél. Tûz ággal szoktam irtani, folyamatosan jönnek ki a varázslatok, gyakorlatilag 3 ellenfélig a gépnem esélye sincs megszorítani, ha netalántán több jönne, akkor meg kipakolok két dremoát, aztán szevasz.
gabo91
Köszönöm! <#eljen>

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Na a játék során elõször healing potion elfogyasztására kényszerültem XD

Az egyik shout-ot akartam kihozni egy barlangból, csak hát master necro-k cirkáltak elõtte. Elõhívtam két dremora lordot, elkezdtünk fogócskázni a necrokkal, dobáltam ki a lighting stormokat ezerrel, mire kifeküdt a banda már alig volt hp-m.

Aztán egyszer csak irdatlan bõdülés, és hopp, pont mögöttem ér földet egy Elder dragon. Gondoltam nem kéne várni, amíg fúj, úgyhogy ittam egyet 😊
Perk-tõl függõen pont nem jönnek. Perk csak esélyt növel, nem pedig garantál (már ha a two handed skill-nél a devastating blow-ra gondolsz ahol helyben állva, power attack-ot nyomatva megnöveli az alap sebzésedet a támadás és ha a támadás során egyébként kipurcanna a célpont akkor a normál kipurcanás helyett lesz extraként a lefejezõs mozdulat, ám ez csak vizuális bonusz, mert a célpont egyébként is halott lenne, tehát ez nem kill move mint mondjuk a többi, HP-tól függetlenül elõkerülõ megoldás) . Ha az adott csapásba nem pusztul bele akkor nem is lesz lefejezõs videó. One handed skil lesetében ugyanezt a savage strike tudja és adja. Tehát a félreértések elkerülése végett a decapitation az nem kivégzés, egy ütéses halál, csak egy elõre generált alternatívája a sima eldõlésnek.
Amúgy az angol nyelvû leírása a skillnek itt van:
"This is a strong, reliable damage bonus, though the decapitation only applies if you’ve already killed the enemy."

A kivégzési videók és mozdulatok, amik tényleg, állapottól függetlenül egy ütésbõl végeznek a célponttal (néha akár sárkánynál is és ilyenkor jön a felugrik a karakter a sárkány fejére és gyepálja azt amolyan béna Dragon Age utánérzéssel), azok kimondottan véletlenszerûen következnek be a készítõk szerint is. Nincs rá biztos mód, tuti módszer, hogy elõjöjjenek. Sokat ütögetve megnõ az esélye a dolognak.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

óriási! Te csináltad? Tedd fel hozzá a nude patchot is!<#nyes>
hjaja sikerült csak logikát akartam keresni ,de közelbe se volt a megoldás a jelek logikus elhelyezkedésének egyik variációjához sem.

Figyu Én nem tudom nekem az nem jött be ,hogy hogy azon felül,hogy saját amgamnak akarom színesítenia akrteremet és már csak azért se gyúrom mondjuk ahealre a harcosommal ,hogy OP legyen azon kívül színezni nem leeht mert hiába akarok egy Shaman-t mondjuk és kitalálom ,hogy alteratino meg iylenek. akkor is kell Smithingre gyurnom ,hogy legyen vértje mert egyszerûen azok amiket lehet találni összevisszaságból mégse nézhet ki egy shaman úgy mint egy Lovag! Szóval nem tudom,de az tuti ,hogy megpróbálok össze hozni egy orc shamant 1 db 2 keezs baltával csak kérdés ,hogy mennyire elsz életképes! Jó értem Én nem sttisztikával ,számolással közelítettem emg hanem abból a szempontból ,hogy van 100 faj 500 ág ,de ha melee-t akarsz pl X típusút akkor vannak kötelezõ pontok. Jó nem kötelezõ rá rakni ,de kötelezõ ,hogy ne öljön le egy mezei nyúl! Engem csak ez bánt!
Próbálgassad, a variációk száma erõsen véges.
Nagyon minimális agymunkát igényel, az esetek túlnyomó többségében ott helyben van a megoldás (ha nincs is a falakon fenn a rajz vagy éppenséggel a forgatható bizbaszok fölött/mögött, akkor többnyire valahol egy korábbi teremben van a megoldás ha mást nem leírás képében). Egyébként meg kissé kevés az információ és tagolatlan a kérdésed. Pontosan hol is van az a hely?

sikerült.az elején nem tudtam tovább jutni mert ott Stormcloakos õrök voltak és ha észrevesznek,megölöm õket bounty lesz rajtam amit nem akartam.
az idõ lassító Shout-al lett meg😊

PSN ID:misi2mezei

Minor Healing potion majd minden vegyesboltban van. Alkimistáknál nem feltétlenül (fõleg ha már olyan magas szintû a karaktered), de minek ha egyszer 30-as alkímiával is erõsebbet kutyulsz mint a 25-ös gyógyító képességû minor lötty?
Ha meg fejleszteni akarod az alchemy-t akkor csócsáld lelkesen azokat a gazokat és egyéb ingredients alkatrészeket amiket begyûjtesz és kombinálj össze mindenfélét mindenfélével. Így derülnek ki az újabb hatások és más egyebek. Meg recepteket lehet venni is alkimistáknál. Barlangokban, de különösen romokban és erõdökben meg mindig találni pár löttyöt (a te szinteden jellemzõen 75-100-150-es gyógyító erejû magas nyakú üvegekben).

A balance-ról (ellenfelek erejérõl) csak annyit, hogy egyszerûen túl magas szintû a karaktered ezért találkozol szívós és nagyot ütõ ellenséges beállítottságú egyénekkel.
Az ellenfelek, a sárkányok, a falmer shadow variánsok, a mamut és a daedra lordok kivételével, kb 30-as szintig vannak kidolgozva (ennél magasabb szintûként sem lesznek belõlük erõsebb ellenfelek, megmaradnak a saját szintjükön, mindössze nagyobb nehézségen némi minimális bonuszt kapnak a Hp és sebzés terén). Ezek a legerõsebb variációik. Elég egysíkúak a tudásuakt és lehetõségeiket illetõen, és valóban több HP-val bírnak mint a játékos, máskülönben esélyük sem lenne. De például a legcombosabb bandita variánsok is 400 körüli HP-t bírnak normál fokozaton (adept), sebzésük megegyezik a 100-as skill és pár perk által tuningoltnak (a fegyver számít mert ez adja az alapot) azt annyi. A neveket érdemes megnézni, mert óriási a különbség a bandit és a bandit plunderer/marauder vagy egyéb variánsok között. Aminek van plusz neve is az erõsebb és bizony egy vas fegyver is igen masszívan odaver (fõleg power attack-kal és ha bejön a critical is) magas skill mellett.

Balance-ban hibaként én sokkal inkább a könnyen kijátszható, rossz AI-t és korlátozott felszerelést meg lehetõségeket alkalmazó ellenfelekben látom, korántsem abban, hogy õk túl erõsek. Még a varázslóik is max 3-4 varázslatot használnak, a harcos típusok alap és max 2 típusú power attack-ot erõltetik. Az a legkevésbé sem zavar hogy egy majd fél tonnás medve több HP-val bír mint egy 30-as szintû karakter aki csak HP-ra tett vagy hogy az ellenfelek Hp értékei magasabbak mint a játékosé.

A játékosnak kismillió felszerelés, tuningolás (enchant, smithing), italok, minden varázslat (nem kell hozzájuk magas skill, csak legyen elég magicka hogy el tudja sütni) a rendelkezésére áll és persze a legnagyobb táp, a save/load opció hogy a shout-okat ne is említsem (amikbõl kismillió található, el sem nagyon vannak dugva, csak be kell menni minden barlangba, romba ami szembe jön és lesz elég új amit tanulni lehet ha van lélek, meg ugye a magas hegyek közelében ott virít a sárkányfej ikon is a kijelzõn, van belõle vagy 5, ami kimondottan sárkány és szó lelõhelyet jelöl, de még ha ez is kevés akkro irány a szakállasok és érdeklõdni lelõhelyekrõl a fõnöknél, meg lehet ordibálni a településeken is az ég felé aminek eredménye majd az lesz hogy jártunkban keltünkben leszólít egy futár aki levelet hoz amit elolvasva máris új feladat lesz elérhetõ ami pont sárkány szavak lelõhelyére visz).

Fantusz
- Haggling (5szint): kereskedõk +10%, majd szintenként +5%-os áron adnak-vesznek

- Allure (30): ellenkezõ nemûekkel 10%-al olcsóbban lehet üzletelni

- Bribery (30): õröket megvesztegethet, hogy hagyja figyelmen kívül a bûncselekményt

- Mercant (50): kereskedõk bármit megvesznek

- Persuasion (50): 30%al könnyebb a meggyõzés

- Investor (70): 500 arany befektetése ellenében az adott boltosnak több pénze lesz

- Intimidation (70): megduplázza a megfélemlítés sikerének esélyét

- Fence (90): eladhatja a lopott árut bármelyik kereskedõnek

- Master Trader (100): 1000 arannyal több lesz a kereskedõknél

Valaki elmagyarázná mert nem értem. van egy hely nem 4 jel a falon ,de csak 3 forgó totem van és egy kapcsoló. gondoltam a 2 szélsõ a fix és a középsõ meg ,hogy melyik ajtó nyiljon,de nem talált!
Láthatatlanság lötyi, magas lopakodás vagy egyszerûen likvidálod õket. Ez a megoldás (az elsõ két megoldással is játszi könnyedséggel megoldható, igaz kell némi pickpocket is mert egyes ajtókhoz jobb ha van kulcsod az meg az õröknél van).

Meg tudsz tamogatni egy kereskedot, hogy ezutan mindig tobb penze legyen.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Befektetsz a boltba, cserébe megnõ a maximális pénzmennyisége.
Laza
Én is 1h vagyok, és a játék eleje óta folyamatosan csinálja a kivégzéseket ... sõt, már sárkányt is végeztem ki.

Sõt, volt olyan dungeon, ahol szellem harcosok voltak, és egymás után min 5x mindegyiket kivégezte egy ütéssel .. és azok nem voltak power csapások.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

gabo91
investor skill (beszéden bellül van) lényegét le írná nekem valaki. Nem értem 100%-ig.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Fantusz
Pedig elég gyakori, szerintem csak annyi a lényeg, hogy az erõtámadásba dögöljön bele az ellen.
Gyengébb lénynél ez lehet az elsõ roham, egy erõsebbnél már viszont meglehet, hogy kifogysz az állóképességbõl, s "csak" agyonvered valahogy.

köszi. csak mert pl a one-handed-em már 80as és eddig talán egyszer láttam egy kivégzést...😞

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Fantusz
Perkektõl függõen automatice jöhetnek kivégzõs jelenetek, ha power attack-ot használsz.

Látványosak, ámbár volt, amelyiken elmosolyodtam, pl. amikor buzogánnyal lefejezte a banditát (persze inkább legyen ilyen, mint egy széttrancsírozás)

vki pls árulja már el nekem, h hogyan kell ezeket a kivágzús mozdulatokat megcsinálni...

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

nem tudom, mit nem értesz. Akikhez odamegy a karim pénzért, azokat azért nyírja ki, amit leírtam. 1, mert megtámadják. 2, ha nem támadják meg, akkor a felsorolt egyéb esetek. 3, mivel beleesik az eset, a "kell tõle valami" kategóriába. Kell a hullája pénzért.
Fantusz
Az északi vidék nyomasztóan zord, Winterholdban szinte mindíg szakad a hó, rá is csodálkoztam, amikor egyszer nem esett :-)
Egyetlen hómunkást sem láttam, az utak mégis járhatóak, valószínûleg a mágusok takarítják el a havat :-)

Jók a képek, bár nem vagyok a sárkányok rajongója, most sárkánymentes világban kalandozom.

bajgunar
Szerintem csókolj be egy láthatatlan potit, azt sétálj el köztük. ?
Laza
Na, a hegyek között eldugva egy sárkány õrizte a következõ 'kiáltásomat' ... sikerült pár jó képet lõni róla 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Mivel a Skyrim nem érhetõ el Magyarországról a Steamen, arról van valami információ, hogy az esetlegesen megjelenõ DLC csomagokhoz hogy lehet majd hozzájutni? Hiszen adatlapja sincs ahova ezek fel szoktak kerülni.

Köszi!
Deer
A legtöbb legendától eltérõen, dwemer romok régészeti bizonyítékai miatt egyesek azt hitték, hogy a törpök nagyjából akkorák voltak, mint egy átlagos ember vagy elf, és ezt bizonyította a még létezõ törp páncélok átlagos mérete (bár néhány, a játékban fellelhetõ könyv azt állította, hogy a „törpök páncélja” az általuk épített gépek külsõ rétege vagy rosszul párosított darabok a különbözõ berendezésekbõl.) Ez valószínû, hogy így van, mivel sok dwemer a Velothi-hegyek óriásainak közelében lakott, akik eddig soha nem találkoztak az emberekkel vagy merekkel azelõtt, így pedig jóval kisebbnek tûntek, és törpöknek gondolták õket. A dwemer romok és a gépezetek birodalmi ásatása alátámasztja a Dlyxexic elméletet, miszerint a dwemer „mélységi elfeknek” való fordítása megfelel az „okos elfnek” is. Talán Ehlnofey kitûnõ tanítványai említették az Anuadban magukat a törpöket. Sok pörölyföldi ragada mutat szokatlan érdeklõdést a dwemer romok iránt, ismeretlen okokból. Néhány elmélet szerint Yokuda, a ragadák eredeti otthona egy õsi dwemer város volt.

Link: Dwemerek

Értem szóval akkor a dragon armor 100-as skilles req-je csak azért kell ,hogy feelingesen nézzél ki? 8)
hogy kell megcsinálni a Hard Answer-t a thieves guild questjeinél?
már a vége fele vagyok amikor
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ell kell valami fordítót lopni a Marthal-i múzeumból.Addig ok,hogy bementem,de nem tudok tovább jutni az õrökön már az elsõ résznél sem mert mindig észrevesznek akárhogy lopakodok...ha nyomom a shiftet úgy jó lenne,de az meg túl lassú és amire átérek addigra épp látótávolságba ér az egyik õr.ha meg nem nyomom akkor észrevesznek...

PSN ID:misi2mezei

Laza

Laza
Hát köszi ... akkor belépek ...
Azért elég gáz, hogy még utalás sincs erre sehol a játékban ... Én meg min fél órát szoptam, hogy bejussak. Ez volt az elsõ eset, hogy rákerestem valamire a neten.

SzirmosSzisza
Elvileg a Daedric a legerõsebb.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

De akkor ezek barlangi elfek voltak? mert minden építményük szinte Föld alatti 8) Nem ezek a girhes lények lettek amikkel ott találkozol? 8))
Úgy jártak mint a Lord of the ringsbe a Golam . megtalálták a drágaságukat! 8)
Kafa.

Figyu egy kérdés. SZóval a dragon armor a maxos. de mondjuk ha 100-as a skillem akkor egy dwarven armort vagy ebon armort is feltudok javítani olyan szintre? Oké az orcomnak jól áll ,de shaman orcot is is szeretnék annak jó lesz viszont ha egy vámpír lovagot akarok dark elfbõl annak hülyén állna!
SzirmosSzisza
<#idiota>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Illetve, hogy hova tüntek az is ismeretlen.
Egyik pillanatról a másikra mind eltüntek, senki se tudja miért. Amugy amig nem olvastam utána, én azt hittem, ezek dwarfok voltak, de ök is csak elfek, mégcsak nem is voltak alacsonyak. 😊
Srácok hülye kérdés lesz ,de nem tudom az elõzõ részekbe mi volt ,de eltudja valaki mondani ,hogy a dwarvenekkel mi van pontosan mert teli van velük a hely meg még vértjüket is tudod kovácsolni ,de kihaltak vagy mi?
SzirmosSzisza

INSTALLATION:
Unpack files from archive to game folder (where TES5.exe located). Make sure EVGA, Afterburn or XFire tools are not running

Ezt hova ell amúgy bemásolni mert nem találom a játékba. Tudom hülye kérdés,de nem egyértelmú nekem! Systembe?
davidka003
Performance and bugfix ENBSeries 092 Patch 5

Biztos vótmá, most raktam fel sokat segített.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Igen, destruction nagyon gyengus. Már én szintemen is azonos erejû ellenfeleknek 4-5 incinerate kell, nekem mi lesz 10 szint múlva? Need some buff..