30713
TES
-
jocking #14366 Hali!
Lenne egy kérdésem a shoutokkal kapcsolatban. Eddig 11 sárkányt csináltam ki, de most is van 2 shoutom, ami inaktív, mert nem elég neki. A Storm Call shouttal kapcsolatban kérdezem, hogy hány sárkányt kell kinyírni, hogy az is aktív legyen? -
#14365 nem, nem kell dual casting - kiosztott sebzés alapján fejlődik a képzettség.
idézés pedig harcban, szóval igen, ha a puszta közepén idézgetsz, nem fog feljebb ugrani. -
#14364 Szerintem az azzal szemben lévő elf vezette vadászboltra gondolt. -
steeldriver #14363 nem tudom ilyenkor mi baja lehet, most nekem se müködik rendesen
elég érdekesen müködik a "moveto player" parancs is, úgytünik ezzel se tudom megvalósítani amit szerettem volna
nem hogy különbözö interiorok között, még ugyanabban az épületben se lehet akárhova tenni az adott tárgyat, egyik oldalról átlátszó vagy teljesen láthatatlan
érdekes
placeatme-röl valami olyasmit olvastam hogy az alapobjektumból hoz létre egy újat és az nem marad meg mentés után -
#14362 Whiterunban a vegyesboltos mindent megvesz. A csakovács és a fickó vesz át fegyvert és a vele szemben levő házban mágikus cuccokat és fegyvert vesz a fickó. Ezen felül van alkimista bolt a vegyessel szemben és fent a kastélyban meg a varázsló.
Ha nincs elég pénz, akkor vegyél te is tőle hasznos dolgok. Én pl. mindig lélekkövet veszek a vegyesboltból és a varázslótól, ha drága dolgot adok el.
A riverwoodi fickó is mindenvevő. -
#14361 Az íjász szaküzlet az a kovács igazából,nem? -
steeldriver #14360 szerintem nem amiatt
én magam úgy használom dual cast-el a dolgokat hogy nem raktam még a dual cast perkre (mert akkor 80%-al több manahasználatárt csak +20%-nyi sebzést ad) -
#14359 Whiterunban van kovács, íjász szaküzlet, mágus bolt meg potis is, illetve piaci árusok is, szóval ott sokat el lehet szórni. -
#14358 Whiterun-ban a legtöbb bolt, Riverwood-ban vannak a legközelebb érkezési helytől.
de, ha unod h rohangálnod kell egy csomót feleslegesen, csak azért h eladd a cuccokat amit összeszedtél:
konzol le, klikk boltosra, additem f 10000
ez adni fog az illetőnek 10k aranyat, az alapból nála lévő 500-1000 mellé. -
xido #14357 egyben szerintem sehol..de minden nagy városban kell lennie minden tipusra egy üzletnek -
#14356 ne haragudjatok.caps lock. -
#14355 hOL VAN OLYAN HELY AHOL MINDEN CUCCOMAT AMI FELESLEGES EL TUDOM ADNI ÉS NEMKELLSOKAT MÁSZKÁLNI HOZZÁ? -
#14354 Legjobb város, Imperial mágusommal lassan megyek én is oda nemeskedni :D -
IXEMGabeo #14353 Azért az nem gyenge, hogy beértem Solitude-ba tegnap és kapásból 8 új küldetésem van:D:D:D ebből 7 MISC quest -
#14352 Na, a placeatme-re feltámadt. Juhééééééééé.
(Simán levertem volna 60% shock resisttel.)
Egyébként messz ő a legerősebb ellenfél, akivel eddig dolgom volt. A küldetés meg majdnem olyan hossző volt, mint a főszál. -
#14351 Vadul soul trapelj attol fejlödik a legkönyebben. -
bega82 #14350 Hmmmm.... akkor lehet az a gond, hogy nem dual castolom? És azért fejlődik nagyon lassan?
Más: azt jól látom, hogy az idézés csak akkor fejlődik, ha a megidézett lény sebez valakit? Tehát attól, hogy én vadul idézgetek a puszta közepén, attól nem lesz jobb a conjuration? -
#14349 Próbálkoztam az enable paranccsal is, semmi hatás. -
#14348 Most már semmiféle ID sem jelenik meg. Igen, közel vagyok, a célkereszt rajta van, mikor lefele nézek. -
steeldriver #14347 egészen közel vagy amikor kiválasztod? (nálam az szokott lenni a gond hogy kattintok az adott dologra, és mikor közelmegyek újra kiválasztani akkor kiderül hogy eddig nem is annak a ref id-je volt kiválasztva) -
#14346 1. konzol
2. egérrel rákattintasz a hullára (próbáld meg több testrészére is, nem mindig magát a hullát jelöli aktívnak)
3. konzolba -> resurrect -
steeldriver #14345 kösz
na, ezért nem találtam akkor (move-al kerestem mindehol)
bár most hogy olvasom: This code uses the Object (base) ID and not specific reference ID
object kodjat nem ismerem ezeknek a tárgyaknak (és ahogy nézem a wikis listában is csak fegyerek/armorok vannak), de viszot ahogy látom alatta most a moveto parancsot más formában "moveto player", igy lehet hogy müködni fog a dolog, kipróbálom (csak attól tartok hogy különböző helyek között már nem működik) -
#14344 A hulla megvan, de nem támad fel. Képtelen vagyok megérteni, hogy nekem miért nem támad fel semmmi a kozollal. -
#14343 placeatme parancs? -
steeldriver #14342 azt tudja esetleg valaki hogy egy adott ref ID-vel rendelkezö tárgyat magam elé mozgatni?
(kitaláltam hogy az új karakterrel hajléktalan módjára a whiterun-i bejáratnál fogok lakni, egyszerűbb mint ki be mászkálni a házba, csak kéne 1-2 láda, hálózsák, meg néhány apróság)
az működik hogy magamat hogy kell adott tárgyhoz, npc-hez mozgatni, de fordítva nem
-
#14341 tippre először hozd magadhoz a hullát(?) moveto paranccsal (mint Faralda-t), utána éleszd fel. -
#14340 Már elmentem onnan. A ref id megvan a wikiről. Akkor hova írjam a kódját? -
steeldriver #14339 igen, én is emiatt inditottam kiváncsiságból egy köpönyeges desctruction mágust (amgy is terveztem már korábban)
elég könnyen fejlődik a destruction (igazából csak az fejlődik leginkább), 8-as szinten 38-as
a stratégiám az hogy dual cast módban használom az alap fagyasztás varázslatot (varázslók ellen néha áramot)
menekülni nem sokszor kell, elég annyi hogy hátrafele mozgok, illetve oldalra, legtöbbször mikor odaér az ellenség akkor össze is esik
alterationból szoktam még néha a oakflesh-t használni, ha látom előre hogy ellenséggel fogok találkozni vagy többen vannak
+alap restoration heal, de azt is csak 1-2 táposagg ellenség után kell használni
eddig csak a magicka-t fejlesztettem (meg majd addig amíg csak lehet)
néha szokott olyan lenni hogy egy-egy nagyobb hp-val rendelkező ellenségnél vissza kell sprintelni egy fedezékbe, de ez nem fordul elő valami gyakran
segítő nincs
potionokat se használok, de elkezdtem már az alchemy ágra gyúrni
úgy tervezem hogy később idézgetni is fogok, akkor már muszály lesz az alacsony hp miatt + destruction elég magas szinten lesz úgyis -
#14338 fel, ha még meg van a hulla - konzol le, klikk az ellenfélre (látni fogod a refid-jét), és resurrect 1. -
#14337 Fell lehet támasztani egy konkért főellenfelet, hogy megnézzem mire vagyok jó ellene?
"Csaltam a magnusnál" lejebb vettem a nehézségi szintet, hogy leverjem, mert 1-2 lövésből megölt. Azért "" jel, mert elfejletettem a tomb előtt táolni és lusta voltam felmenni. Most legyártottam a teljes szettemet, simán összejön a 70-90% resist bármiből, kivéve magic.
Megnézném, hogy mennyire tudtam volna leverni, ha rákészülök, ahogy kell. -
#14336 Nahát ez kellet, kösz. Lassan vissza kell térnem ezekhez a dolgokhoz, mert remélem januárban jön a creation kit. -
bega82 #14335 Annyit beszéltetek róla, hogy kedvet kaptam én is egy mágushoz. Nekem az illusion vonal nem nagyon tetszik, akármennyire is hasznos sokak szerint, főleg tömegben. Úgyhogy elsősorban destruction-re fogok gyúrni, meg mellé idézgetek is, mert mindenki azt mondja, hogy gyenge a destro.
Na és így a játék elején azt kell, hogy mondjam, hogy Molnival értek egyet, mármint abban, hogy tényleg iszonyat lassan fejlődik a destruction. Közelharcossal csapkodva is sokkal gyorsabban fejlődik az egy- vagy kétkezes, meg íjjal lövöldözve az archery... és ezt én sem igazán értem, hiába használom csak azt, destro spellekkel ölök mindenkit, de jópár szint után is csak 27-es. :S Úgyhogy ez valóban érdekes. És hát jóval nehezebb - legalábbis itt az elején - a mágussal, mint akár melee karakterrel, akár íjásszal. -
#14334 Valaki a program piszkálok közt nem tudja hogy a Skyrim-ben hol tudom kikapcsolni a láthatatlan falat, melyik értéket kell átírni?
Mert nem ugyan úgy mint az előző játékoknál. Tehát itt máshova rakták azt a bizonyos sort, de nem találom. -
#14333 SkyrimPrefs.ini-t módosítottad?
ha nem, [Launcher] alá:
bEnableFileSelection=1 -
#14332 Inkább úgy mondanám, hogy néha nekigyűrkőzők. :) -
#14331 Idézett fegyverből van zúzófegyver típusú? -
#14330 Használ valaki mod-ot a játékhoz? És a Nexus mod managert hozzá?
Mert nekem nem jegyzi meg ha kipipálom a mod-okat és nem is indítja el őket.
Pontosabban még csak egy van fent, de az nem indul.
-
#14329 BG azért jön mindig elő, mert zseniális volt, sőt, még mindig az.
ahogy Skyrim is zseniális, viszont stílusában teljesen más, és a két sorozat mindig is teljesen más volt - TES mindig is hatalmas nyílt világra és teljes szabadságra gyúrt rá, BG pedig a történetre és karakterekre, egy műfaj két tökéletesen ellentétes véglete a két sorozat.
szóval igen, ez bizony egy baromira hibás összehasonlítás.
Molni: az, hogy valami már megszületett ötleteket használ fel jó kombinációban hajlamos sokkal jobban végződni, mint ha valaki újítani próbál és szemét rak össze...
és bizony Skyrim zseniálisan kombinálja a "régi bölcsességeket", miközben sikerült kiszűrnie többnyire a széria eddigi gyerekbetegségeit. ez pedig bőven elég egy remek játékhoz.
plusz, ahhoz képest h kritizálod, te is megjelenés óta megállás nélkül gyűröd -
#14328 Akkor ugorj! [become ethereal shout] -
#14327 Nem bírok eljutni egy faluhoz mert völgyben van és nem bírok lemászni a hegyről. omg XD