The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de Molni én akkor még 6-os szinten akartam leverni õket😄😄 megtudtad volna úgy csinálni, hogy közben egy Imperial karaktered van gyenge blokkal? és hihetetlen kevés magickával?😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Sir Quno Jedi
Namost sima mágusként SEMMI hasznát nem veszed a smithing-nek. Én is csak a kísérõm cuccait javítgattam vele fel (meg ugye a sárkányarmorok összepakkantása), ez elég lev40-ig bõven. Az enchant viszont KELL, mert a magas szintû spellek magicka költségét NEM fogod bírni, hiába van 6-700 manád pl. Ergó kellenek a 28%-os destruction csökkentõ cuccok stb. Nekem már full mágusgöncben zéró a manaköltségem destro-ra, fel sem hozza a manacsíkot, mikor dualkasztolok, mert azt csak akkor hozza fel, ha változik, nade ugye nem... Az elemi védelmek nélkül meg bármék mágus AZONNAL kinyír, messzirõl, ergó a dupla effekt is kell, hogy tudjál elemi védelmet rakni a cuccokba a kívánt alaphatás mellé. Így van kitalálva ez a rendszer.

A talált epic cuccokkal is ki lehet húzni persze egy ideig, node aztán már lesznek durva dolgok.

Szóval nem hülyeség az enchant, node a smithing sem, ha harcos/íjász (is) vagy.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Mármeg miért ne lehetnél harcosmágus, avagy battlemage?!!? Oblivionban is három céhnek is én voltam a feje egy karival. Nem probléma (csak egy két nyûgösebb krossz-küldetés volt).

Nincs kedvem újra elõlrõl kezdeni MÁSIK karival és újra ezer órákat kovácsolgatni, encsantolagtni, sárkánykiáltásokat gyûjteni, lootot tonnaszám visszahorkászni, házakat venni, bevágódni ehhez az összes jarl-nál. B@zki csak sárkányból megöltem vagy 30-40-et. Murva unalmas lenne ÚJRA meglépni ezeket. Ugyanazzal a karival, némi átképzés után élvezhetõ a többi céhes küldi is, mivel erõsen szintezi õket (elsõre durván szívtam a silverhand elleni küldikkel a kõdurva varimmal ugye). Annyi az egész, hogy át kell állni godolkodásban és az új képességeket használni és pl. ha eddig mágiáztunk, most harcosként szemtõl-szemben gyaksizni és így tovább.

Mivel van kb. párszáz küldi, NEM csinálom újra õket önszántamból az biztos is... Annál értékesebb az idõm azért. 😄 Elsõre jó volt mindegyik, de sokadszorra már nem biztos, hogy lenne hozzá türelmem. Jó ez a játék de durván, de AAANNNYIRA ez sem jó. 😄DD

Nem vélelen 80 felett van a szintlimit. Már 50-ig is össze lehet hozni egy spéci kétkasztú karaktert, 80-ig meg kb. három-, vagy négykasztú is lehetsz. (és lesznek kihívások)

Jobb cuccok, jobb skillek és sokkal erõsebb, trükkösebb ellenfelek. Ez a jó benne csak igazán.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

van egy kis gondom.
van egy olyan küldim(csak Misc),hogy beszéljek a Ragged Flaggon-ban(vagy hogy írják) azzal a csajjal aki az ottani ilyen mindent eladó/vevõ.
a baj az,hogy valamit mond nekem az armoromról és aztán semmi.az a bajom,hogy nem értem mit akar.tudok úgy ahogy angolul,de néha kifog rajtam.és amíg meg nem csinálom nem tudok eladni és venni sem nála semmit...

PSN ID:misi2mezei

Az egyik sárkány üvöltés helyén van egy csapda amit egy durva pszihopata mágus állított, olyan durva tûzmágiával nyírt ki egymás után többször, hogy az nem igaz. Ott határoztam el hogy az északi harcosomból mágust faragok.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Egoraptor
Szerintem Enchant és Smithing együtt megöli a játékot, legalábbis számomra.
Egyszerûen túl könnyû lesz tõle. Nem is csinálnék olyan karaktert - vagy az egyik vagy a másik. Semmiképpen sem a kettõ együtt.

zorrobomber
Na én ÍGY nem fogok játszani 😊 Nem ítélem el, de szerintem ez nem Diablo hogy a karaktergyurmázás legyen a lényeg.. Így is épp elég dolog van ami kizökkent a suspense of disbelief-bõl 😊

Sir Quno Jedi
Ezzel csak azt akartam vázolni, hogy ha már mindent elértünk szinte amit mágusként érdemes és mi vagyunk az archmage a winterholdi kollégiumban, akkor még mindig komoly karriert futhatunk be zsodostalpasharcosként. Nem 1xû eleinte, de jópofa helyzeteket szül. 😄DD

Na ezt jó hallani. Viszont az gondolom nem vitás, hogy az ellenfelek fegyvereinek/páncélzatának minõségét (iron vagy éppen ebony) tényleg a karaktered szintjéhez igazítják. Legalábbis eddig nekem úgy tûnt, hogy ahogy haladok elõre a fejlõdésben, úgy jelennek meg az árúsoknál és az ellenfeleknél a komolyabb cuccok.

Sir Quno Jedi
Na átképeztem a varázslómat egykezes+pajzsos harcosnak (illetve gyakran két egykezes karddal nyomom). 1xû volt, 34 körülre felnyomtam trainerrel a heavy armort, átvettem Lydia-ról a daedric vértet amit csináltam neki (és vagy 50-60-nal feltolja a haeavy armor skill-t, meg 120%-kal az egykezes sebzést)+daedric legendary kard 100 smithing skill+50%-os ital (ezzel volt a páncél is feltúrva és term. dupla effektek + enchant itallal és 100-as enchantinggal), így már 90 körül sebzett tök alacsony egykezes skill-el is a karim (meg +2x76-ot tûzbõl és villámból 😄), plusz daedric pajzs. Az egész cucc adott komoly elemi védettséget és plusz HP-t is term. (OTAR ugye).

NA kizsanáltam EGYEDÜl fejlõdni. Az emberek nem nagyon tudtak sebezni, a mudcrabok sem, nem jó. Kerestem egy blood dragont, na annak hagytam, hogy üssön kedvére, néha blokkoltam, míg van staminám, hogy a block is fejlõdjön, meg így ha megüt a heavy armor is, meg restoration is, mert gyógyítgatok. EZ is lassú volt, mert a hülye sárkány midneki másba is beleköt és fél Skyrimet végigüldöztük egymást, valamit mindenhol ahol belekötöttem vadállatokba, hogy üssenek (pl. kardfogó stb.), odajött a hülye sárkány és MEGÖLTE õket, bezzeg engem aránylag kímélt. Meguntam, hagytam elmenni. Rohadjon meg.

VISZONT eszembe ötlött, hogy mágusklepetyusban nemrég egy óriás egy ütéssel felküldött vagy ezer méter magasra és instant halál. Óje, kerestem egy spawnponton unatkozó óriást és eléálltam, hogy csülökre! Na az durvaán odabszott párat, mondom EEEEEZ jó lesz. Nem mondom egy/másfél órám ráment, de 100-as block 84-es heavy armor és 50 körüli restoration volt a jutalmam. Hálából az óriást élve hagytam (nagyon elfáradt néha, az vicces volt). Menet közben léptem vagy 6-7 szintet, azokból páncélt növeltem és block-ot. Egész jól kitanultam az óriás taktikáját, most már simán úgy tudok velebunyúzni, hogy meg sem tud ütni. Csak figyelni kell a támadásait és beoldalazni, megkerülni stb., gyerekjáték.

Ráment az összes italom amit a játék eleje óta gyûjtögettem (regenráló italok mágiára is, meg mana és életerõk stb.) és minden trükköt bevetettem, hogy életben maradjak közben. DE megérte. Mostmár nem lassít a páncél és pihekönnyû, amúgymeg BÁRMIT leblokkolok. El is mentem harcoscéhes küldiket tovább nyomni MÁGUSSAL. 😄 Jó volt, fejlõdik az egykezes (néha veszek is skilleket a trainertõl). Le is toltam az egészet és most én vagyok a céhmester (eleve archmage voltam már mikor odamentem).

És az eredmény? Az íjászok akik egylövésbõl toltak agyon, most nagyon megizzadnak, ha sebezni akarnak, a powerattackos együtésbõl legyilkolók meg lepattannak rólam, ÓJEEEEE! Simán kiállok kééééényelmesen pofozkodni óriással, mamuttal, kardfogúval, barlangi medvével, sárkánnyal, avgy bármivel... ráérek... alszom rá... meghalnak. Egyik kézbe bénítós + lélekszívó kard, másikba tûz+villámos és gyaksihegyek, pikkpakk. (sebzésem is szépen megnõtt már)

No persze közelítek a 800-as armorhoz, naná és a 150 feletti armor skill-hez (cuccal annyi). 😄 Ez egy mágus sikertörténete a harcosok világában... 😄DDDDDDDDDDDDDDDDD

(legmostmégjobb pofozkodni, mert van perk azon is, hogy a páncél is hozzájön a sebzéshez, így pusztakezes harcokban agyonverek mindenkit...)

A szinthez igazítás csak egy darabig megy és nem igazi szinthez igazitás (nem oylan mint az oblivion-ban volt ahol adott szintû karakterhez vele mindig megegyezõ szintû ellenfél lett berakva mindenhová).

Ha elérte a legerõsebb fokozatát az ellenfél nem lesz belõle még erõsebb. Például a legerõsebb ellenfelek a dragon priest-ek (a karakter szintjétõl függetlenül ugyanazt tudják mindig), az ancient dragon-ok és még pár kimagaslóan erõs különleges lény.
Az ellenfelek szintje és tudása limitált és a szinthez igazítás abban merül ki hogy melyik intervallumból válogat több ellenfelet a program. Tehát alacsonyabb szintû karakter esetén ha egy barlangban banditák tanyáznak akkor a többségük alacsony szintû sima bandit vagy bandit looter lesz, míg 1-2 erõsebb típus is befigyelhet. Ugyanezen a helyen magasabb szinten elõször idetévedve az arány amgasabb szintûek felé fog eltolódni, tehát bár lehet sima bandit is, többségében pilalger/marauder/plunderer típusok fognak dominálni (ezek a legerõsebbek) és boss/chief is feltûnhet ha egyébként nem lenne.

Magasabb nehézségi fokozaton sem változik ez, csupán ott egységesen minden ellenfél eleve kap egy kis bonuszt HP és sebzés terén és a program eleve nagyobb intervallumból dolgozik (tehát alacsonyabb szinten is ugyan még a banditák dominálnak egy bandit cave helyszínen, de több lesz az erõsebb altípus mint adept fokozaton).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

wedge31
" játék az ellenfelek erejét a szintedhez igazítja " - ugy tudom itt nem így van.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

En oda egy sziklarol ugrottam be, es a kuldetes kezdetehez erkeztem meg a vegen. Vagy 10 visszatoltesbol vertem meg azokat a sracokat, leginkabb azert, mert a felmeztelen kopasz koldusnak kinezo varazslo egyedul maradt, es nem rohantak le a tobbiek segiteni neki. Sajat varazslatokbol nem is ment volna, de volt nalam egy chainlightning bot. Ha sikerult varazsolnia, akkor kb. vege is volt a menetnek.
Es persze Lidit nem gyoztam elegge hatravinni, mert folyton utanam jott, es a folyoson mellettem elorefurakodva beleallt a rumli kozepebe.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Éppen ellenkezõleg, számítok rá hogy változás lesz. Azt már a legelején megértettem, hogy mivel a játék az ellenfelek erejét a szintedhez igazítja, a varázslatok ereje pedig fix, a perkeken és az új varázslatok vásárlásán kívül nem növelhetõ, ezért a hatékonysággal lehetnek késõbb problémák.

Mondjuk szerintem ugyanez elmondható a kézifegyverekrõl is, azokat se lehet a végtelenségig erõsíteni, ott van a smithing és a perkek, meg veszel jobb kategóriájút belõle, de ennyi.

Sajnos így elég nehéz megoldani a a balanceolást, hogy az ellenfelek ereje a te szintedhez van igazítva. De hát ez volt mindig is az Elder Scrolls sorozat egyetlen hibája.

Az, de elõfordulhat bárkivel. 😊
Én kb 8 black soul gem-et barmoltam el ilyen módon mire észrevettem, hogy a program nem a szabadon lévõ üres common soul gem-jeimbe gyûjtögeti a lelkeket hanem az értékes feketéket töltögeti lelkesen. Na onnantól kezdve lett elfelejtve a soul trap-es fegyver használata és csak célirányosan használt soul trap varázslat ment a célpontra.

Az armor rating-nál meg mindig figyelembe kell venni az esetleges levonást is. Szóval szép dolog a 570 körüli értéken 80%-os resistance, amit aztán lehet is elfelejteni ha erõsebb, buzogányos vagy kalapácsos ellenfél jön szembe mert azoknál észrevehetõen mûködik az általunk is megtanulható armor bontó képesség. A gyengébb variánsoknál csak a sebzés lesz nagyobb, de az erõsebb, különösen chief/boss típusú ellenfelek kezében nagyon kemény fegyver a buzogány és kalapács még erõsen vértezett egyénekkel szemben is. Persze össze leeht hozni akkora armor értéket ami mellett a 75%-os csökkentés sem lesz semmilyen hatással.

most készülök menni a The Black Star küldire.
ugye akkor ebben 2 soul gem közül kell választani.
melyikhez kell visszamennem a küldi végén,hogy a Black-et kapjam?(ugye ez a jobb nem?elvégre sima banditával gyakrabban találkozik az ember mint szörnyel)Azurahoz vagy Nelacarhoz?

Molnibalage
Kettõt találtam eddig összesen. Az egyiket ott ahol hegyesfülû és simabõrû zöld lények voltak meg valami óriáscsótányok vagy mik. A másiket gõzöm sincs, hogy hol.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát én a varázslócéh végigtolása során szereztem három darab black soul gemet, és beléjükzártam három mezei erõdvédõ banditák, és így meglett három grand soul.

Fantusz
Legegyszerûbb a Black Star, de arra is figyleni kell, hogy nem csak NPC lelkeket tud befogadni, hanem bármit, s ha csak a Black Star üres, nem ajánlott alacsony szintû lényeket soul trap-al csapkodni.

A fekete lélekkövek kiválóak lennének, de rendkívül ritkák, még egy necromanta barlangban sem biztos, hogy lesz akár csak egy is, olyanra meg nem is emlékszem, hogy valahol kettõt találtam volna a fekete lélekkõbõl.

Hatalmas elõny a sötét kõ, legyen az a Black Star, vagy az egyszer használatos, mert NPC-ktõl sokkal biztosabban lehet grand lelket begyûjteni.
A grand lelket adó keratúrák igen veszélyesek alacsony szinten, ráadásul könnyebb is találni egy banditát, mint egy giantot.

wedge31
Sajnos majd nagyot fogsz nézni, hogy pont nem robbantasz fel semmit a master spellekel.
A destro ág kevés lesz magasabb szinten, inkább mass paralyse és mayhem de majd tapasztalni fogod

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Csatlakozz a varázslóiskolához, ott van egy varázsló aki kifejezetten destruction spellekre specializálódott, tõle tudsz venni magas szintû támadóvarázslatokat. A destruction fán fejleszd ki a sebzésnövelõ(+25%,+50%) perkeket, a dual castot, és azokat, amik lehetõvé teszik a különbözõ szintû varázslatok féláron varázslását.
Ne csak egyfajta varázslat-vonalat fejleszz(pl:villám), mert egyik ellenfélnek az egyik árt jobban, másiknak a másik.

Enchantolással készíthetsz olyan tárgyakat, amik csökkentik a varázslatok mana költségét.

Nekem most húszas szintû a High Elf varázslóm, és az enchantolt tárgyaim révén 72%-al olcsóbban varázsolom az összes destruction varázslatot, gyakorlatilag nem fogyok ki a manából. (és elõbb utóbb el fogom érni a 100%-ot, amikor ingyen nyomhatom el õket)

Talán a varázsló a legerõsebb kaszt a játékban, butális dolgokat lehet vele mûvelni. Érdekes módon a villám legkevésbé erõs támadási forma, sok ellenfél a dual castolt chain lightningot is szépen állja. Ellenben a tûz és fagyvarázslatok nagyon hasznosak, az Appretice szintû Ice Spikeal és Fireball-al is kényelmesen meg lehet ölni bárkit,(minap egy óriást toltam le Ice Spikeokkal sebzõdés és veszõdség nélkül) az Adept szintû Fireball és Ice Storm, dual castolva pedig tényleg bárkit megfektet.

És az a legszebb, hogy ezen kívül van még két fokozat a varázslatokban, az Expert és a Master. Nemtudom azokkal mi lesz, felrobbantom majd velük Tamrielt?

Molnibalage
Ja, tehát a mindenféle levonás és módosító után számít a ~600-as limit? Mert akkor nagyon más a leányzó fekvése.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Kis kalapács = buzogány.

Molnibalage
Én sajnos véletlenül egy common lelket zártam a black gembe. Szívás mi...? 😊

Sima black soul gem-rõl beszél, ami kapható boltban, nem a quest reward-ról (az a black star).

2. Igen, a kõ önmagában nem elég, pakold szépen a perk-eket is. Sõt ha már ez megvan, akkor még szerezz be enchant növelõ italt és mielõtt elkezded az enchant-ot idd meg és gyorsan fejezd be a tárgy elkészítését (rövid ideig hat a lötyi és az idõ real time pereg). Így, 100-as enchanting skill megléte és a megfelelõ perk-ek mellett összejöhet akár a +50 extra életerõ is (mert az itallal 100% fölé kerül az enchantig skill-ed és ez újabb bonuszt biztosít).

Igen olvastam a fqt- csak olyanon még nincs, nem tudom melyik quest adja rewardként, és én mikor jutok oda 😊
Blokkolás közben üthetsz anélkül hogy leengednéd a pajzsot. Ez a legnagyobb elõnye a pajzsnak. Sok ellenféllel szemben a leghatékonyabb, mert jön a delikvens, ütne de te megcsapod pajzzsal, ekkor hátratántorodik és pár másodpercre ki van vonva, addig megcsapható egy másik és így szép sorban. Ráadásul ezzel még sebzel is. Igen kemény harcmodor, messze übereli a kétkezes fegyvereket. Ráadásul ott a pwoer strike lehetõsége pajzzsal is ami még jobb (védekezel és támadsz is közben).

Kalapácsból sajna kicsi nincs, pedig milyen jól mutatnának egykezesként... <#rinya> Így marad a buzogány.

Az armor látszólag lényegtelen 600 fölött. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfélnél is elõfordulhat kalapács vagy buzogány amivel a teljes armor értéket redukálja. Namost egy 2000-es összesített védelmû vértet még ha 75%-al redukál is a támadó, akkor is marad 500 pont ami 70% körüli sebzés csökkentést jelent! Az életbenmaradás szempontjából tehát nem mindegy a dolog. Az viszonyt tény, hogy az átlag bicskás és kardos ellen nem nagyon van értelme de mikor elõkerülnek a kalapácsok és buzogányok, akkor jól jön az eddig kihasználatlan extra. 😊

Köszi, bár ez a tipikus próbáld ki és majd meglátod mi a jobb neked történet lesz. Megnézem az orkisht meg a eleven armort aztán döntök, bár ha jól láttam a heavy ágon több pontot kell kiosztani, hogy életképesebb legyen, 0a súly hangtalanság stb.

2. lehet rosszul írtam, a talált gatyám jelenleg +40 életet ad, ha az említett grand soulal enchantolom akkor csak +20-at tenne rá. Ezért kérdeztem, hogy ez a maximum a kõ által, és arra rakok 4 pontot, hogy az enchant erõsebb legyen rgo +100% akkor tudom elérni a +40 életet amit (major healthnak irt a játék) ?
Így van, a legegyszerûbb a black soul gem, mert a belefogott emberi lélek mindig grand lesz, a legutolsó mezei banditáé is.

Egoraptor
Üdv!

Abban az esetben ha mind két kezemben 1-1 fegyver van
meg lehetne oldani hogy 1 gombbal használja mind a
kettõt? Tehát mind a kettõvel üssön pl. ha megnyomom
bal egérgombot?

1. Rád van bízva. Ahogy említve volt, van jutalomként kapható nehéz páncél (konkrétan egy teljes ebony készlet) amiben kitûnõen lehet osonni (elnyomja a léptek zaját), bár a feladat megszerzéséhez magas szint kell különben szóba sem állnak veled.
A heavy jobb életben tartó és az ellenfeleket is szivathatod vele ha a megfelelõ perk-et felveszed (amivel a sebzést visszavered). Alapból lassabban fog mozogni a karakter, ami egy íjásznál, fõleg ha osonásból szeret lövöldözni, nem éppen életbiztosítás, de ez idõvel kompenzálható (szintén perk által). A tömeg meg nem számít mert perk-el az is negálható amennyiben azonos vértdarabokat visel magán a karakter (tehát nem kevergeti mondjuk az orc, steel, steel plate, ebony és egyéb cuccokat, hanem egységesen ugyanazt viseli.

A light nem akadályozza a mozgás sebességét és kellõen véd, bár nem annyira mint egy heavy. A megfelelõ perk-ek és egységes szet esetén elég magas védelem összeszedhetõ ezzel is.

2. Enchant-ot kell növelned, perk-eket belenyomni amivel a felhasznált lélekkõben lévõ lélek (ne a lélekkövet nézd hanem hogy milyen lélek van benne mert az a fontos, kaphatóak olyan grand kövek idõnként amiben csak common lélek lapul vagy ha éppen nincs más kõ akkor hajlamos grand kõbe gyengébb lelket is bevágni a program ha éppen olyat fogtál el) biztosította töltetszám és erõsség növelhetõ. A sebzésnövelõ perk-eket csak akkor kell megtanulni ha ilyesmit pakolni akarsz a fegyverre (nem nagyon éri meg rájuk áldozni mikor tehetsz például bénítást is a fegyverre meg lélekrablást amik hasznosabbak mint mondjuk max +70/70 pontnyi extra sebzés amiben a bonusz is benne van és két elemi hatás adja ki).

2.a. A medve pont nem jó, alacsony a szintje (a snow bear, a jegesmaci is csak greater-t tud adni és az a legerõsebb a medvék között).
Grand lélekhez a legerõsebb ellenfelek kellenek, de a medvék egyike sem ilyen.
Gyilkolj mamutot, óriást, falmer nightprowler-t, Draurg death overlord-ot (talán a scourge is megteszi de az lehet hogy csak greater), dragon priest-et, hagraven-t, vámpírokból a nightstalker/ancient és volkyhar jöhet szóba (a többi csak greater-t ad ha jól emlékszem) meg talán a master vampire ha már a te karaktered is elérte vagy meghaladta a 25-ös szintet, illetve a whispmother. A felsoroltaknál grand lélek lesz begyûjthetõ.
De ha mindenképpen grand lelkeket akarsz akkor vegyél és keress black soul gem-eket (nekromantáknál és búvóhelyeiken szokott elõfordulni, meg egyes varázslóknál is lehet kapni idõnként) mert azokban NPC-k, banditák, forsworn-ok, nekromanták, varázslók és más nem szörny ellenfelek lelkei is befoghatóak és azok mindig grand lelkek.

Molnibalage
Ha meg gondot jelentenek az erõs harcos ellenfelek, akkor át kell váltani kardról (a legrosszabb sebzésû fegyver), baltára (kivéreztetõ sebzés nagy bonusz és eleve magasabb az alapsebzése mint a kardnak) vagy buzogányra (még magasabb alapsebzés és a megfelelõ perk által úgy megy át a védelmeken hogy öröm nézni, felturbózva 75%-át a fizikai védelemnek figyelmen kívül hagyja ami óriási elõny az erõsen páncélozott célpontokkal szemben).

A kétkezes fegyverem véreztet. Most akartam kipróbálni a kis és nagy "kalapácsokat".

Blokkolás közben power attack elõl nem kihátrálni kell ha pajzsot használsz hanem odaverni pajzzsal, amitõl az ellenfél kiesik a ritmusból és 2-3 másodpercig nem üt (ellenben te ütheted).

Igen szoktam ezt is. Csak mikor 4-en támadnak rád, akkor elég nehéz kibújni a pajzs mögül... Pajzzsal hátrálok ki, tehát hátrálás közben sem engedem le, legtöbbször így sem találnak el a kétkezes fegyverrel, de utána az egykezeek betalálnának...

Ez a pajzsos harcmodor lényege. Mikor üt az ellenfél akkor te blokkolás közben visszaütsz a pajzzsal, ezzel az ellenfél staggered lesz és üthetõ büntetlenül. Sõt akár power blokkot is használhatsz (power attack pajzs által, blokkolás közben power attack) amitõl meg eldobhatja a fegyverét.

Power block még nincs, de egy perkre vagyok tõle.

Fõzést nem tudom minek hoztad fel korábban az alkímia kapcsán, azzal tipikusan nem emeled a skill értékét.

Fõzés = kotyvasztás. Más szót használtam. Ennyi. Potikat gyártok hegyekbe. Több száz potit gyártottam már...

A kovácsolásnál 100-as skill fölé menni és %-os bónusszal kovácsolni csak fegyvert érdemes nem? Hiszen ötszázmittoménhány felett nem számít a plusz védelem. Vagy akkor mégis? Tehát, ha elérem mondjuk az 1000-es armort azt számít...?

Elnevezheted a mentéseidet ha nagyon akarod, csak ehhez konzol kell. Megnyitod a konzolt, beírod hogy save aztán azt a a szót amire el akarod nevezni a mentésedet (a save és az elnevezés között legyen egy szóköz) és kész is vagy.
Ha például beírod a konzolba, hogy teszemazt save simon7108, majd nyomsz egy entert, akkor a save-jeid között szerepelni fog egy simon7108-as elnevezésû mentés.

Üdv!

Az újrakezdett, karakteremmel már egész jól megy a játék lvl 18 öröm boldogság 😊 Az íjaszatot megérte tolni a sneak-al 3x +60% erõ, +10% critcal nagy jóság. Kérdésem ehhez illetve a sneak skillhez kapcsolódna.

Eddig egy pontot se tette az armorokra, a kérdés heavy vagy light?

1. Ahogy néztem a heavy egy fokkal erõsebb, cserébe súlyosabb, hangosabb, ami gondolom a sneak 50%al csendesebben mozgok perkel kompenzálható. A lightnál is találtam egész erõs darabokat, gondolom osonáshoz az jobban használható, olvastam itt régebben, hogy a végér közel hasonló védetséget lehet majd elérni. Most fogok tudni majd választani a smithingnél, hogy eleven, vagy orkish armor megnézem mindekettõt aztán amelyik a szimpatikusabb, de ötleteket szívesen veszek.

2. Van egy gatyám 10es szint óta +40 életet ad(major health) kicsit elavult már, a védelme, de a +40 sokat számít. Rágyúrtam kicsit enchantra, de a mágustól vett grand filled soul gemel is csak 20at tudok rárakni az új darabra. kérdés ennél erõsebb kõ nincs igaz? Rgo az enchantra kéne tenne, hogy az újak 25 50 stb %al erõsebbek legyenek?

2.a vetem 2 üres ha minden igaz grand soul gemet. üresen 500 töltve 1500 arany. Az üreset mivel tudom teljesen megtölteni? Medve eddig a legerõsebb amivel találkoztam, remélem az jó lesz hozzá.

Ennyi egyenlõre várom a tipeket a páncélhoz, elõre is köszi.
A banditák, a boss típusok kivételével amik idõnként megkülönböztethetetlenek az alap variánsoktól mert a nevükben nem feltétlenül szerepel a különbség (tehát a kritikusan fontos nagy boss kivételével nem lesz ott a boss vagy chif szócska a nevükben), tipikusan nem azok az ellenfelek akik túlszárnyalják Hp terén az óriásokat (a melákok erõssége egyébként nem a szívósságuk hanem a sebzésük.)
A legerõsebb nem boss bandita típus a marauder (25-ös szintû) és neki 490 Hp-ja van meg nagyjából 20-30%-os resistance-e fizikai támadások ellen (ennyivel gyengítsd a sebzésedet, kivéve ha mondjuk buzogányt lóbálsz vagy harci kalapácsot és tettél legalább 1 pontot az adott fegyver perk-jeire mert akkor bizony a védelem erõteljesen csökken a célpontnál) a viselt vértezettõl függõen. A boss-ok Hp értéke 50%-al szokott magasabb lenni (buzogány vagy harci kalapács ezt kiröhögi), sebzésük meg 25%-al (pajzsos harcmodor ellen nem sokra mennek vele).
Az óriásnak ellenben nincs resistance-e és 600 Hp-val bír ezért jóval könnyebb leverni.

Ha meg gondot jelentenek az erõs harcos ellenfelek, akkor át kell váltani kardról (a legrosszabb sebzésû fegyver), baltára (kivéreztetõ sebzés nagy bonusz és eleve magasabb az alapsebzése mint a kardnak) vagy buzogányra (még magasabb alapsebzés és a megfelelõ perk által úgy megy át a védelmeken hogy öröm nézni, felturbózva 75%-át a fizikai védelemnek figyelmen kívül hagyja ami óriási elõny az erõsen páncélozott célpontokkal szemben).

Blokkolás közben power attack elõl nem kihátrálni kell ha pajzsot használsz hanem odaverni pajzzsal, amitõl az ellenfél kiesik a ritmusból és 2-3 másodpercig nem üt (ellenben te ütheted). Ez a pajzsos harcmodor lényege. Mikor üt az ellenfél akkor te blokkolás közben visszaütsz a pajzzsal, ezzel az ellenfél staggered lesz és üthetõ büntetlenül. Sõt akár power blokkot is használhatsz (power attack pajzs által, blokkolás közben power attack) amitõl meg eldobhatja a fegyverét.

Fõzést nem tudom minek hoztad fel korábban az alkímia kapcsán, azzal tipikusan nem emeled a skill értékét. Ahhoz kotyvasztani kell a lötyiket. Sokat, sokféle alapanyagból és bátran kombinálgatva. Akkor fejlõdni fog. Ha meg ráakadsz egy mûködõ kombinációra akkor erõltetni orvvérzésig ha fejleszteni akarod az alkímia képzettséget. Ha meg ráaér akkor kísérletezgess és csak azokat a piákat gyártsd amit ténylegesen is használnál. Azokból lehet sokat is gyártani és akkor is gyorsan fejlõdik a skill. Nem olyan elcseszerintett módon mint a smithing, de azért elég gyorsan.

A kovácsolásnál összehozható példa az nagyjából pontos, bár még tovább is tuningolható talán. A lényege, hogy enchanting használatával készítesz olyan ruha összeállítást ami a smithing-et tornázza fel, majd megiszod a legerõsebb kapható/készíthetõ fortify smithing italt és összejön az ekkora bonusz érték. A dolog jelentõs elõnye, hogy így a mgad készítette tárgyak alapértékei (sebzés/védelem) jobbak lesznek mint azoké amiket legfeljebb 100-as smithing skill-el rendelkezõ egyén kreálna (a 100% fölötti tudás elõnyei) és az élezés, edzés is jobb bonuszokat ad mint max 100-as skill esetében. Így lehet például magasan 200 feletti sebzésû egykezes fegyvereket összehozni (kardokat, de buzogányoknál akár a 300 fölé is mehet ez az érték, a balta meg a kard és a buzogány között lesz, kétkezes fegyvereknél még magasabb sebzés elérhetõ csak annyira tohonya fegyverek, hogy a pajzs és egykezes kombinációt egyszerûen nem tudják felülmúlni).

Magnum PI
Nekem 96 a descructionom és én meg úgy érzem hogy sokkal hatékonyabb vagyok az novice kétkezes "lightning bolt" varázslattal mint mondjuk egy "thunder boltal". Az lightning bolt-ból ki tudok lõni vagy 20-at folyamatosan, arról már nem is beszélve hogy addig az ellenfél megtorpan és mire újra elindul már majdnem vissza is töltöttem annyi magica-t. Az erõsebb thunder bolt meg jóval kevesebbet és valahogy mégsem annyival erõsebb. A legtöbb esetben elfogy a mana mielõtt megölném az ellenfelet

arra ott a 3 autosave ami mindig a töltések után ment és a 3 legutolsó töltés utánikat tárolja majd írja felül,szal ha bemegyek egy barlangba vagy épületbe és be bugzik akkor visszatöltöm az épületbeérkezéskor mentett autosave-t.nem szeretek több mentést csinálni mert csak összekeveredek bennük,fõleg így,hogy itt minden mentésnek Skyrim a neve.legalább én nevezhetném el...

Magnum PI
Akkor neked is csak ajánlani tudom a dropbox-os megoldást. Akkor nem kell aggódnod a vinyó probléma miatt

Elég magas a destruction skillem de úgy érzem gyengék a spelljeim. Javarészük novice szintû. Keresnem kell vagy vennem kell ugyanarra a spellre egy jobb, magasabb szintû spellbookot?

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Mindegy hová mész szókeresésre, ha valami még nincs meg akkor a 3 lehetséges helyén ahol elõfordulhat azok közül bármelyikre mehetsz. Az elsõ amit meglátogatsz ott mindenképpen az elsõt találod. A második helyen a másodikat és végül a fennmaradó helyen a harmadikat. A sorrend teljesen mindegy.

Molnibalage
Kinek van ideje arra, hogy több karakterrel játszon egyszerre...? Én valami hirtelen ötlettõl vezérleve csináltam mentés a játék legelején, és azóta is megvan. Quicksave gyak. percenként van, de óránént legalább egyszer van sima save is és 3-4 állást görgetek. Lehetséges bugok miatt - eddig egy sem volt - és fájsérülés miatt. A save állásokat idõnként kimásolom, mert szar lenne vinyóhalál miatt elbukni 60 órányi játék eredményét...

Magnum PI
Oblivionhoz volt egy mod ami forgatta a gyorsmentést. Be lehetett állítani, hogy hány gyorsmentést tároljon. Aszzem nekem vol vagy 15 😊. Reméljük Skyrim-hez is lesz hamarosan. Addig is lehet olyat csinálni hogy beadod a skyrim mentés könyvtárat a dropbox-nak és az majd mindig feltölti. Az utolsó 10 verziót vissza lehet szedni dropboxból 😄

Molnibalage
+162% elérhetõ vagy csak példa volt?

Fantusz
Egyetlen mentéssel játszani, s állandóan felül írni azt, igen merész, kockázatos szokás.
Nem azt mondom, hogy soha ne írd felül, de nem árt, ha van több mentésed, mert bármikor belefuthatsz egy kellemetlen bugba, amit egy régebbi mentés betöltésével orvosolható lenne.

Akyrim esetében ajánlott egy alapmentést csinálni, amikor az egyki fogoly megpróbál elfutni...
MENTÉS - s a császári tiszt ekkor teszi fel a kérdést: Ki vagy te?
Az állandó felülírással tulajdonképpen a lényegét veszted el a mentés opciónak, jó az, ha néhány óra játék után lesz egy megmaradó mentésed.

Molnibalage
Van társam (Lydia) és íjam is. Mire közel jött a HP 1/3-a simán le volt lõve. Aztán kétkezes dwarwen batteax +17 tûzsebzéssel nekifutásból power attack. Óriás megfekszik. (60 feletti kétkezes) és van elég sok perk is. Ezek után még 3-4 együttes ütés - társ kezében kétkezes fegyver és paff, megfekszik. Az óriásnáé sokkal erõsebb ellenfelek vannak HP-ban. Egy csomó bandita és más hasonló kreatúrák...

Blcokom 80 felett van és max. %-os bónusz. Kipróbáltam, a nem power attackot dragon shielddel jól tudom blokkolni. Power attack elõl meg a lassított idõ miatt ki lehet hátrálni.

ja hát úgy még szép😄
én ha mindig újat csináltam volna akkor most lenne 348 mentésem😄
legalábbis a játék szerint ennyiszer mentettem(persze ahogy mondtam én mindig felülírtam,de a játék figyeli,hogy hányszor).
tudom kicsit sok😄
kicsit paranoiás vagyok e közben a játék közben és szinte minden ölés után mentek XD

pont erre gondoltam csak nem tudtam,hogy-hogyan fejezzem ki magam😄

Fpocok
Én mindig újat csináltam.

Parasite Eve 2, best game EVER!

az ok,nekem is van rendes mentésem amit úgy mentek,hogy ESC majd ott a Save-ra megyek,de én mindig felülírom.van 3 AutoSave amit mindig menteget magának és van 1 amit mindig elmentek.ezt kérdem,hogy te azt a mentést amit magad mentesz rendesen mindig felülírod mint én vagy mindig új helyre mentesz?mert én mindig felülírom.mert ha te is felülírod mindig akkor sehogy nem lehet 1.5 GB a mentésed mert nekem csak 8 mb az amit én külön mentek el.

Fpocok
Csináltam rendes mentést. Nem autosave, nem quicksave, hanem rendes mentés.

Parasite Eve 2, best game EVER!