30713
TES
  • Molnibalage
    Tudtommal nincs. Sajnos a világ ebből a szemzögből sivár.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Saarthalból induló, és a Staff of Magnus questtel végetérő kaland során éreztem azt, hogy a környezetből sokkal több kihozható lett volna. A felkelést és a Thalmort lehetett volna kombinálni azzal, hogy pl. levered a rendbelieket és az egyik fél fegyverként felhasználva jusson előnyhöz mind az ellen, mind a sárkányok ellen. Nagyon sivár a főszál, pedig ezzel nagyon jól kombinálható lett volna a dolog.
  • Molnibalage
    Biztos? Mert nekem működött a shock ellenállás gyűrűből. Miért pont a tűz lenne rossz?
  • Kandurex
    valami kovács féle nincs a játékba? van egy rakat sárkány bőröm, de a mágusom még életében nem látott köszörűkövet, nem hogy valamit kezdjen is vele,...szóval nincs valami fazon aki esetleg gyárt nekem cuccot, ha viszek alapanyagot?
  • xido
    ezt ilyen világban szerintem csak szintlépéssel feloldódó területekkel lehetne megoldani
  • Calver
    meglehet, én már kivégeztem Skyrim-et, valamint ismerem Bethesda patchelési "szokásait" (egy dolgot megjavít, két dolgot elront, lásd F3), szóval 0-day patchet feldobtam, de azóta közelükbe sem megyek
  • pecaboy
    Lehet vitatkozni ezzel, de nekem sokkal szimpatikusabbak lennének a fix szintű-életerejű-tulajdonságú stb. ellenfelek. Hogy néz már az ki, hogy ha én fejlődök, fejlődnek ők is - logikátlan. De legalább szintkorlát - asszem a sárkányt kivéve - van mindegyik lénynél.
  • pecaboy
    1.3-tól az ellenállásoknak működniük kellene, csak az 1.2 peccs cseszte el őket, az 1.3 javítja.
  • Calver
    ezért mondom, h dobd fel az atronach-ot - az 50% eséllyel meg fogja fogni az ajándékcsomagjaikat, mire lemenne a hp-d már halomra mészárolód őket
    Bretonnal végképp lehet ott kacérkodni - benyomod a faji power-ed, akkor gyorsabban tudsz gyógyítani manavesztés nélkül, mint amennyit sebeznek beléd
  • Carmang
    Hát nagyon úgy néz ki, hogy bugos a tűzellenállás. Mindenesetre majd próbálkozom később. Azért kérdeztem, mert nemrég írta valaki, hogy bizonyos küldiknél fix szintű ellenfelek vannak, pl amikor egy légiós parancsnok leküld egy toronyba, hogy szerezz meg egy maszkot. Na azon én nemrég(27-28-as szint) simán végigmentem. Itt meg a dremorák simán leszednek, hiába nyomok be 30% tűzvédő potiont, meg +HP-t adó potiont.
    Igazából az a baj, hogy az első találkozásnál ketten is rámszabadulnak. Sőt, néha bevarázsolnak valami erős ward-ot, amiről "lepattan" az Ice Form kiáltásom. Pedig ez az ultimate, minden helyzetet megoldó kiáltásom :)
  • JethroHUN
    Whirlwind Sprint <- ez fog kelleni, csak ez első kapu előtt kb 1 kardnyira nyomd be.
  • Higany
    Köszi, megpróbálom! Boldog Karit!
  • Banyapapa
    oda az egyik shout kell,amivel "turboval" lehet futni.
  • Higany
    Sziasztok! Egy nagy kérdésem lenne. Valamit vissza kell szerezzek, egy föld alatti barlangrendszerben vagyok, kinyírtam egy halom csontváz harcost, most tovább kéne mennem, de van 3 ilyen kö, amelyek mellett elgaladva a szemben lévő vas kapuk mennek fel, viszont egyszerüen nem tudok olyan gyorsan futni, hogy át tudjak menni mielőtt lecsukódnának. Ott hogyan lehet átjutni? Köszi előre is! Üdv!
  • Kandurex
    zsíír, köszi
  • JethroHUN
    Cserélhető, az mage/thief/warrior guradian stone hatását váltja.
  • SaGa Jr
    Addig tart a kő jótékony hatása míg egy másikéra le nem cseréled (ehhez elég csak letapizni egy másikat).
  • Kandurex
    permanens? vagy le lehet cserélni? vagy csak ideig - óráig él a hatása?
  • Calver
    szedd fel előtte Atronach kő képességét, akkor nem lesz vele ilyen gondod.
    btw tudtommal bugos perpill a tűzellenállás, szóval lehet ez okozza a gondjaidat.
  • Carmang
    Tudja valaki, hogy az Azura's Star-on belül mekkora szintűek a Dremorák?
    Így 29-es szinten 2-3 tűzlabdával szétkapnak.
  • kudi
    Sziasztok nekem 2 kérdésem lenne hogy tudok visszaváltozni emberré ha vámpír lettem a másik hogy tudok vért szívni.... Elöre is köszike
  • Calver
    kicsit furcsán írtam le, az kétségtelen.
    szóval: enchant húzásra mehet kicsi lélek, viszont saját cuccaidra úgy is grand/black lelket fogsz használni. ezért mondom, h lényegtelen gyakorlatilag ha pár lélek nagyobb gembe megy, mivel grand lelke alig van pár lénynek, így azokat egyszerűbb töltve venni.

másik: én harcosként manát elsősorban gyógyításra használtam, de ami miatt raktam inkább egyik fegyveremre soul trapet, az szimplán az egyszerűség, és hatékonyság volt - egyszer ha két fegyverrel nyomulsz, bal kézben lévőre soul trap rádobásával nem esel el jelentős sebzéstől, ellenben nincs elég manád ahhoz, h 2-3 lényre sorba rádobd soul trapet, és simán vannak ennyien egy-egy kupacban. valamint... fogja ám a fene folyton váltogatni bal kézben lévő fegyveremet, meg nézegetni h vajon megragadt-e az ellenfélen soul trap, vagy szokásosan átment rajta (mert volt párszor ilyen)
  • Molnibalage
    Harcosként rohadtul nem zavart, hogy ette a manát, hiszen nemigen kellett másra...

A második pontot nem értem. Hogy eléred az értelmes 60-es szintet termelni kell befele a lelkeket. Az árusoktól vett sok-sok kis lélekkővel lehet ezt elréni. Mivel a lootot soha nem tudják átvenni, mert annyit tolok, ezért veszek tőlük követ. Mikor megvan a 60-as szint és a hozzá való erősítő perk, akkor le kell gyártni 2-2-2 fire-frost-shock resit adó gyűrűt és amulettet. Ezek után nemigen tud senki megfingatni és masteron sem... 80-as felett meg 2x30%-ot ad perkkel resistre és erre még saját kotyvasztású ~20%-ot adó poti is elég.

Az addig egylövéssel ölő főellenfél 8-ból sem tudott agyonlőni 200 HP táján a plusz poti nélkül.
  • pecaboy
    (Mintha rémlene valami cucckijelzős mod az Elder Scrolls 3-ból... Azt elég gyorsan abbahagytam a nagyon idétlen fejlődési-szintlépési rendszere miatt, de ez az ötödik rész szerencsére már ebben a tekintetben is egész jó.)
  • pecaboy
    Térképet-helyitérképet ismerem, csak kicsit hiányolom a jobb felső sarokban vagy valahol a minimapot. Na mind1, nem nagy ügy.

A cucckijelzéssel kapcsolatban ezek szerint keresnem kell valami modot, hátha csinált már valaki ilyet. Vagy fog csinálni. Mert sajna a keresgélős szöszmötöléssel nagyon sok idő elmegy.
  • pecaboy
    Nem, általában mindkét kézben ugyanazzal a varázslattal, de úgy vettem észre, hogy tökmindegy, mindig van lábremegés helyben forgáskor. Megnéztem tesóm gépén (az enyémmel ellentétben neki jó erős gépe van), és neki is ugyanazt csinálja: helybenforgás közben a figura lába cefetül rázkódik. De mint írtam, túlléptem ezen, nem nagy gond. A linket azért köszi.
  • Fantusz
    Térkép: M
    Helyi térkép: M - L

Tudtommal itt nincs loot kijelzés, amit látol felveheted, ha valami mellett elosonsz, ott marad.
    Használj fáklyát, vagy varázslattal világíts (candlelight, magelight)
  • Calver
    két fegyverrel toltad? mert akkor nézz rá erre.
  • Calver
    nem túl bölcs döntés, mivel a varázslat manazabáló - ha fegyverre teszed, akkor meg:
    a) hordasz magadnál egy rakás petty/lesser gemet, mivel minden ütésed megtölt egyet
    b) lényegtelen az is, ha a kis lélek nagy gembe megy - grand soul-om kívül úgysem szabad mást használni.
  • pecaboy
    Előző problémám nagyjából megoldva. A játék "gyárilag" ilyen, mármint helyben forgáskor remeg a figura lába. Kicsit lejjebb vettem a grafikát és így már semmi gond.

Más. Van valami varázslat vagy tárgy vagy billentyű, amivel láthatóvá válnak valahogy a környezetből a felvehető cuccok, avagy kiírásra kerülnek Diablo-szerűen? Egy labirintus végignyálazása több órába telik, és nem a harc vagy a kihívás miatt, hanem mert szöszmötölős vagyok és mindent be akarok gyűjteni, semmit nem szeretek otthagyni, aminek relatíve értéke van. Szeretek lootolni, gondolom ez érthető :) De megtalálni egy pénzeszacskót vagy egy darab drágakövet nem épp könnyű mulatság... A Witcherben ezt nagyon jól megoldották az amulettel, ami egy ideig kivilágítja a környéken a felvehető cuccost, de itt ilyesmit nem találtam.

Megint más. Van valami minimap-féle opció? Megkönnyítené a dolgomat.
  • Fantusz
    Út a "világ tetejére" - High Hrothgar felé

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miután Whiterun mellett leöltük a sárányt, , s benyeltük a lelkét, s legnagyobb csudálkozásunkra lépesek lettünk valami ismeretlen bődülés előcsalni gyenge hangszálainkkal, a távolból is felhangzik egy üvöltés, amibe bele remeg a táj. Keressük a sárkányt, de nincs sehol, vissza sétálunk, hár a kiskirályhoz, jelenteni a történteket. A bődülésre ott kapunk választ: hívnak a szürke szakállas öregek, látogassunk el High Hrothgarba. Hol máshol elmélkedhetne a vének tanácsa, ha nem a legmagasabb hegy tetején.
    Whiterunból Riften irányába indulunk a nemrég kinevezett "házvezetőnőm" társaságában.
    Messze nem szeretnék elkalandozni, de azért az utunkba eső látnivalókat sem hagyjuk figyelmen kívül.
    Átkelünk a kőhídon, s némi séta után jobbra egy barlanghoz vezető ösvényt látunk. A Gray Winter Watch nem egy tágas odú, két mérges troll lakta, a néhány bandita holtteste jelzi, hogy nemrég váltottak lakót.
    A barlngból kilépve a kíváncsiság felvisz a dombocska tetejére, ahol egy Ritual Stone (Lady) található, egy mérges necromantát zavartunk meg tevékenységében, dühösen ránk is támad.
    Sétálunk tovább Riften felé, s már messziről látjuk, hogy egy érdekes torony mellett kell elsétálnunk, Lydia nem is nyugodt. Volt is rá oka, a Valtheim Tovers banditák lakóhelye, egy szakasz törvényenkívüli támad ránk. Rendteremtés után összeszedjük a használható értékeket, találtam két ércmezőt, kivésem belőle az értékeket. Séta tovább az úton, egészen a kereszteződésig, itt lehet északnak fordulniWindhelm irányába, vagy keletnek tartani Riften felé.
    Egy gyanós erődítmény áll a kereszteződés mellett, Fort Almol gonosz mágusok tanyája lett.
    Riften felé tobább indulva, egy gyanús ösvényt látunk jobb kéz felől, ami fel veszet a hegyre.
    Uticélunk Ivarstead, s a falucska valahol ennek a hegynek a túloldalán lehet, úgy döntünk erre indulunk tovább.
    Alig néhány méter után az ösvény ketté ágazik, balra egy barlanghoz vezet. Lost Knife Hideut hatalmas barlang, tele banditákkal. A jobbra tartó ösvény egyre magasabban kígyózik a helyen, egyre inkább meg vagyunk győződve róla, hogy helyes irányban haladunk. Találunk egy gyorsfolyású, de nem túl mély folyócskát, átgázolunk rajta. Lydia rosszat sejtve szorongatja a fegyverét, nem sokkal később egy dühös trollt kezd kaszabolni. Leverjük a bestiát, indulunk tovább, s további rendzavarások nélkük érkezünk meg Ivartead falucskába. Falucska saját örséggel:-) Egy szinte a faluban található síremlék (Shoud Hearth Barrow) mellett azonnal feltűnik a meredeken felfelé vezető lépcsősorral tarkított ösvény. Nekivágunk a zarándoklatnak, elég gyorsan zordra fordul az idő, s időnként hidegkedvelő bestiák állják utunkat, de haladunk tovább, s egy hosszú, fáradságos séta után végül ott állunk a világ tetején, a High Hrothgar bejárata előtt...
  • Micsu
    nem egyszerűbb ha csinálod a főszálát és majd eljutsz oda, a vége előtt egy kicsivel lehet megtanulni
  • Kandurex
  • broman191
    Ha jól rémlik akkor egészen a végéig vagy közel a végéig... :)
  • xido
    na..akkor jól emlékeztem én is azokra
  • Kandurex
    francba,...oké,...akkor meddig kell vinni a főszálat? vagy kiadja a küldetést?
  • Fantusz
    Amire gondolsz, azok a jég lidércek: Ice Wraith.
  • xido
    még sokkal korábban valamelyik helyen megörököltem egy áldozatomtól hála istennek..ja tudom..az egyik szótanulós helyen....Krosus vagy Krosos..neki volt..aztán már nem kellett neki:)
  • broman191
    Maximum csalva. :)
  • Tibbor
    sajnos a warri ritkán hordanak ilyet meguknál...pláne kezdő szinten.:(
  • xido
    félni nem félek,csak 15ös szinten esélyem sincs,egy üvöltéssel kiveri a kezemből a fegyvert,mire felveszem vagy előveszek másikat,már le is kaszált a dög..meg Lydiát is:)